|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
ja tez dostaje czesto od mamy niemieckie plyny do plukania i to z niskiej polki i stwierdzam ze sa bardzo fajne i zapach dlugo sie utrzymuje.Kurde a mnie czeka odkurzanie a tak mi sie nie chce bo pojadlam sobie szybkim obiadem a mianowicie paluszki rybne i frytki i teraz czekam az moj maluszek zacznie sie ruszac bo dzis caly dzien po cichu siedzi,moze dlatego ze nic dzis jeszcze nie jadlam tzn.jadlam-ciastka o 4 rano ![]() Angel Jestem za Jagodą Angelika to bylo modne na poczatku lat 90,teraz to chyba nikt nie daje tego imienia. za ładny tytuł wątku
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
aga_ton nie stresuj sie kochana.juz niewiele zostało.tylko pare tygodni dietki dla dzidziusia i wszystko bedzie dobrze |
|
|
|
|
#65 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z dzidzunią wszystko będzie dobrze[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35328675]melduje sie w nowym wątku ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina ![]() Jagoda zamówiłam dziś bukiecik na ślub i butonierke dla dziada ide włączyć pralke bo Wy w najlepsze pierzecie a ja nic nie mam wypranego dla Leosia[/QUOTE] pralkę to ja włączę dopiero w połowie sierpnia ![]() Cytat:
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie z telefonu mam brak internetu odezwe sie jak juz bedzie
|
|
|
|
#67 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aga_ton - Dieta dietą, łatwiej o kilogramy zbędne będzie, bo i ich mniej się namnoży . I myślę, że dzieciaczkowi nic nie będzie, w końcu nie jedna kobitka, trzymająca się diety, urodziła zdrowiusieńkie maleństwo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
ale fajnie nowa czesc
![]() melduje sie i ja. po wizycie, niezle jaja bo lekarka dalej nie widzi plci bo ma nasze dzieci nozki zawsze zlaczone. nieby kiedys powiedziano mi ze bedzie dziewczynka. pamietam ze w ktorejs czesci ktoras z was pisala ze da sie tez po tetnie okreslic. pamietacie jkie tetno na kogo bylo? lezalam dzisiaj pod ktg 20 min to wiem jakie jakie jest. od 30 tc tez macie wizyty co 2 tyg juz? i jak to jest z badaniem ciezarniej na streptokoki? ja mam miec przy nastepnej wizycie czyli w 32 tc.
|
#69 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w kolejnej części
![]() mam nadzieję, że żadne maluchy na tym etapie nas nie zaskoczą i do terminu ładnie w brzuszku będą siedzieć ![]() mam jeszcze kilka stron do nadrobienia z wcześniejszej części. jakoś nie miałam ochoty na pisanie, bo okropny czas z mężem przechodziliśmy. Wczoraj wreszcie sporo kwestii udało nam się wyjaśnić i zobaczymy jak będzie dalej. Cytat:
mi się podoba Jagódka (Lenka też ślicznie, choć to teraz b. popularne imię). Angelika raczej do mnie nie przemawia. tak mi się przypomniało, że moja znajoma chciała córcię ochrzcić Angelika i podczas chrztu ksiądz im zrobił niespodziankę i zamiast "Angeliko ja ciebie chrzczę..." to powiedział "Anielo..." koleżanka od razu protestowała, co on robi a on na to, że polskim odpowiednikiem Angeliki jest Aniela i Angeliką małej nie ochrzci (a wcześniej nic nawet nie wspomniał). i teraz mała ma w kościelnych dokumentach Aniela, a w urzędowych An gelikaod wczoraj wcinam jagódki ze śmietaną jeszcze mi tylko gofra brakuje do pełni szczęściaCytat:
Karolluki ja bym nie kupowała rocznej dziewczynce kolczyków (chyba, że ma przekute uszka - BTW jakie jest Wasze zdanie w takim temacie ? bo ja bym takiemu maluszkowi za nic uszu nie przekuwała. za wcześnie i chyba niekoniecznie bezpiecznie. Bałabym się, że kolczyka połknie, albo w inny sposób sobie krzywdę zrobi). Moim zdaniem lepsza jakaś fajna zabawka edukacyjna, może jakiś rowerek dla malucha? Po wizycie u gina: szyjka długa, zamknięta, ładnie trzyma. brzuszek zmienił nieco położenie i już z przodu bardzo wystaje, tętno maleńkiej w porządku. Mam się dalej oszczędzać, ale jest dobrze. Teraz mój gin idzie na urlop, więc kolejna wizyta po jego powrocie 6.08 i do tego czasu mam się nie rozpakowywać. A po 6 sierpnia odstawiamy leki i "niech się dzieje wola nieba" to już będzie początek 37t. Pytałam o twardnienie brzuszka z racji upałów. Nie powinno mieć zależności, choć gin przyznał, że zauważył, że sporo kobiet skarży się na skurcze i twardnienie gdy jest tak gorąco, jak ostatnio. Zauważył, że często zmienia się położenie dziecka i może to w jakiś sposób wzmożone skurcze powoduje ale tak czy inaczej kontrolować trzeba i jak coś niepokojącego to na ip14.08 mam mieć usg - zobaczymy, czy dotrwamy w dwupaku, a jeśli tak, to czy Zuźka pozostanie Zuźką oby oby dziś śniła mi się moja mała córeczka, która mówiła do mnie "mamo"I dziś miałam robiony posiew w kierunku paciorkowców... Waga, jak 2 tygodnie temu stanęła na 58,5 kg, tak stoi. czyli 10 kg w ciązy na + jest i na dużo więcej raczej się nie zanosi. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
ja zazwyczaj chodzę co 10-18 dni na kontrole. teraz z racji urlopu gina dopiero za 2,5 tygodnia ![]() Ja pisałam kiedyś o tętnie. Podobno jeśli powyżej 150 uderzeń - raczej dziewczynka, jeśli zbliżone do 140 - chłopiec.
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku.
![]() Imię Jagoda bardzo ładne. Oj ja też muszę doprać resztę ciuszków i zagonić męża żeby kołyskę złożył. Już chyba oficjalnie zakończyłam wyprawkowe zakupy. Jeszcze 73 dni. ![]() Aga_ton, nie martw się, dietę będziesz trzymać i dzidziuś będzie zrowy na bank. |
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym wątku
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez rocznemu dziecko bym nie przebiła, ale dlatego, że mi sie takie malenkie dziewczynki w kolczykach nie podobaja
ale mysle, że mozna kupic i kiedys sie rodzice zdecyduja na przebicie kolczyki juz beda poza tym teraz jest takie wyobór, malutkich wlasnie z dobrym zapięciem dla takich dzieci.
|
|
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie, od razu mi lepiej
![]() kochane jesteście Maggie, super,że u Was wszystko w porządku. tak trzymaj ![]() badanie pewnie będę musiała powtórzyć, ale poczekam co powie na to mój lekarz. na szczęście jutro wizyta, więc spokojnie poczekam. za to mój małżonek panikuje śmieje się z niego, że matka musiała go chyba we wrzątku za uszy trzymać, bo straszny raptus z niego...dzwonił już do mnie kilkukrotnie i nakazał kupić glukometr i poszukać w mieście diabetologa... a przecież jutro wizyta u ginekologa, na pewno poradzi co dalej robić ![]() prawda jest taka, że przez ostatni miesiąc żyłam jedynie owocami i sokiem a raczej słodzonym napojem pomarańczowym i zagryzałam to czekoladką z orzechami więc może stąd ten cukier? bo do tej pory wyniki moczu miałam prawidłowe, nawet jeden parametr nie przekraczał normy a teraz i cukier i białko się pojawiło... sama nie wiem
|
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mojej małej nie przebiję uszek, sama miałam przebite wieku 14 lat i niech sobie sama zdecyduje jak dorośnie, tak jak ja
. Uważam, ze to wcale ładnie nie wygląda taki bobas z kolczykami, a nawet paroletnia dziewczynka też mi się nie widzi, a poza tym jak dziecko jest małe to sobie odepnie, połknie i problem gotowy.aga_ton nie martw się, jak będziesz trzymała dietę to dziecku nic nie będzie, nie ma się co zamartwiać
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-07-16 o 17:33 |
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/super-promocja-buj...462778433.html Mała była zachwycona, boją rodzice wozili, a ona przyciskała guziczki z melodyjkami, a później jak się nauczyła i jak jej nóżki urosły, to sama zaczęła nim jeździć
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
moja dzidzia też zazwyczaj 158-159. raz tylko miała 152.
heh zobaczymy, czy nam się to na porodówce potwierdzi ![]() W owocach jest mnóstwo cukru, więc właśnie może po tym tak Ci cukier skoczył. Trzymam mocno kciuki, żeby to był jednorazowy wybryk. Kobietki, gratuluję kolejnych tygodni. już chyba większość z nas ma 3 z przodu ![]() Angel i jak z tą paletą? wyjaśniło się? Gda, też sie zastanawiam, jak ubierać takiego malucha na jesiennno-zimowe wyjścia.. podobnie jak Ty okropnym zmarzlakiem jestem. w zimie rajstopy pod spodniami to podstawa, koszulki, podkoszulki również. pewnie niedługo będziemy się śmiać z naszych rozterek, bo po prostu będziemy widzieć, czy nasz maluch marznie czy nie. Tak sobie myślę (zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce), że ja chyba będę lżej malucha ubierała i ciepły kocyk brała + drugi na zapas.
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-07-16 o 17:52 |
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
magi123: wszystko dobrze poza plcia. mala/y wyniki ma ksiazkowe i ja tez. wszystkie wyniki w normie.
mi tez sie podoba imie Jagoda bardziej. mam kolezanke Angelike i jest zwariwana wariatka i bardzo dobry czlowiek. tak wiec w sumie tez moze byc.bo ja to imie zawsze z osoba jakas kojaze.
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
karolluki
kolczyki to fajna sprawa i mi sie ten pomysl podoba.Zabawka kiedys sie znudzi,z rowerka wyrosnie.A przeciez przebijac jej uszek nie musza. Przeciez moga stac sobie w pudeleczku i czekac az mala sama zadecyduje czy chce miec kolczyki w uszkach. Bedzie miec fajna pamiatke. |
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maggie - Dobrze, że wizyta udana
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
my w sumie tez mamy problem z imieniem ja chce dominika a maz nikodema
i sama niewiem juz,,,
|
|
|
|
#83 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł w nowym wątku
Cytat:
Jak z dzieciństwa, mniam! ale mi smaka narobiłaś! Co do imienia - zdecydowanie Jagoda Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35328675] ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina ![]() [/QUOTE] Chłopy Ja nie lubię kiedy daję mężowi auto (bo wygodniej mu po mieście małą rakietą niż swoim) a on oddaje mi z prawie pustym bakiem. Ja wiem że mały i wszędzie zaparkuje, ale pali jak smok. Nic tylko tankuję na okrągło, a potem się TŻ pyta, dlaczego już kasy nie mam Ale za taką akcję to by była awantura! Dziewczyny, a w którym tygodniu odwróciły się Wam dzidziole główką do dołu? Podczas ostatniej wizyty jeszcze Zosia była nieodwrócona, i czuję że dalej tak jest - kopie w dolnej części brzucha. Wiem że ma czas do porodu ale nie chcę mieć cc
|
||
|
|
|
#84 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. syn został synem, a jaja ma jak berety. Po tatusiu niby
Jest piękny, ale zasłaniał się pępowiną bo ją ssał W ogóle noga na czole, pępowina w buzi Odsłonił się trochę i lekarz stwierdził że wykapany tata. Cholera żadne dziecko do mnie nie podobne. Waży już 1800g i jest o ponad tydzień większy niż z om. Termin z usg to 15 września a nie 24. Niby ma mieć ponad 3500. Jak ja urodzę takiego kolosa Poza tym wsio ok, szyjka długa, zamknięta, położenie główkowe. Przytyłam 1,8 i mam 10 kilo na plusie od początku.Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35328675] ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina ![]() Zabiłabym dziada ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też odebrała dzisiaj wyniki glukozy, u mnie wszystko w porządku. |
||
|
|
|
#86 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje ![]() A, odebrałam dziś legginsy: http://allegro.pl/leginsy-ciazowe-z-...464470826.html Wzięłam L, na długość dobre, choć na tyłku i trochę się marszczą. Pewnie M byłyby idealne, ale nie wiadomo ile jeszcze przytyję więc decyzja była dobra. Producent polski, jakość do ceny adekwatna, są wygodne, panel ciążowy w odpowiednim miejscu. Czerń mogłaby być bardziej czarna, kolor nie jest taki nasycony. sprzedawca ok.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Bogu polozylam sie i czuje kopniaki,oh jak milo tak po calym dniu byc skopanym
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
witam sie w nowym watku... i moja grzybica
wod jest nieco mniej niz nalezy, ale bez panikowania... po raz pierwszy sluchalam serduszka ![]() co do kolczykow dla dzieci zaraz doczytam o co cho, ale jestem przeciw przebijaniu uszu niemowlakom/ malym dzieciom. niepotrzebne narazanie na infekcje.
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
tamlin, super ze wizyta udana
![]() jenyyy.. ale mi sie nudzi dzis strasznie
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
chodze po necie i szukam o tym tetnie plodu i plci. i wiecie jaki test znalazlam, pierwszy raz slysze taka metode. zeby zawiesic obroczke na nitce i jak sie kreci w kolko to dziewczynka a jak wahadlowo to chlopiec. i robilam juz kilka razy i sie kreci. tak wiec moze jednak ta dziewczynka.
![]() ogolnie to nie wierze w takie rzeczy ale plis zrobcie u siebie taki test i dajcie znac. ponawiam pytanie o tescie u kobiety na streptokoki. robicie? w tym szptalu co ja chce rodzic to jest takie wymog bo jak nie zrobie to z gory wyjda z zaloezenia ze mam i prfilaktycznie podadza mojemu malenstwu odrazu po porodzie antybiotyk na to. tak wiec chyba zrobie. drogie to to nie jest bo 30 eur.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Na ten jeszcze za wcześnie 

za ładny tytuł wątku
dobrze za kawalek mialas do stacji

gelika

obżeram się właśnie jak świnia galaretkami. Chodziły za mną już od początku ciąży, aż wreszcie je mam