III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 16:27   #61
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Dziewczynki potrzebuję porady, za dwa tygodnie idziemy na pierwsze urodziny chrześnicy męża, zastanawiamy się nad prezentem, chcemy kupić coś droższego bo nie kupowaliśmy jej żadnych prezentów na mikołajki czy dzień dziecka. Wymyśliłam że kupimy jej malutkie złote kolczyki i do tego jakąś fajną zabawkę edukacyjną, co myślicie ?? Podrzućcie jakieś pomysły
moim zdaniem super pomysł

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:29   #62
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dopiero w następnym wątku pojawią się pierwsze dzieciaczki Na ten jeszcze za wcześnie

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ach, i może takie info dla axxxa, my wczoraj dostaliśmy koncentrat niemiecki do ciuszków dzieciaczka - softlan. Zapach ma niesamowity!
Wogole chemia niemiecka jest zarąbista ja tez dostaje czesto od mamy niemieckie plyny do plukania i to z niskiej polki i stwierdzam ze sa bardzo fajne i zapach dlugo sie utrzymuje.

Kurde a mnie czeka odkurzanie a tak mi sie nie chce bo pojadlam sobie szybkim obiadem a mianowicie paluszki rybne i frytki i teraz czekam az moj maluszek zacznie sie ruszac bo dzis caly dzien po cichu siedzi,moze dlatego ze nic dzis jeszcze nie jadlam tzn.jadlam-ciastka o 4 rano

Angel
Jestem za Jagodą Angelika to bylo modne na poczatku lat 90,teraz to chyba nikt nie daje tego imienia.

za ładny tytuł wątku
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:31   #63
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

a to ci dziad no dobrze za kawalek mialas do stacji
moj ostatnio przeszedl samego siebie , auto nam stanelo na srodku pasow i mowi dalej chodz popchniemy ja oczy na niego takie wielkie , mowie no chyba sobie zarty robisz zapomnial ze w ciazy jestem
tylko tu akurat wina benzyny nie byla, kiedys mi tak auto tez stanelo na srodku ulicy a jechalam sama i trabia na mnie pacany nie cierpie takich sytuacji.. musialam leciec do jakiegos kolesia z tira i mi pomogl przepchnac auto
mam wrażenie że oni żyja w jakieś innej czasoprzestrzeni.najgorze j własnie jak sie samemu jedzie i cos takiego sie dzieje.nie lubie sie tak prosić o pomoć na srodku ulicy.no ale jak trzeba to trzeba

aga_ton nie stresuj sie kochana.juz niewiele zostało.tylko pare tygodni dietki dla dzidziusia i wszystko bedzie dobrze
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:32   #64
Grosi0603
Raczkowanie

Melduje sie i ja )
Stary 2012-07-16, 16:33   #65
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
melduję się i ja w nowym wątku ale niestety mam kiepskie wieści... odebrałam wyniki i prawdopodobnie mam cukrzyce ciążową wynik po godzinie to ponad 150 poza tym wyszło mi sporo cukru w moczu, do tego białka i azotyny...

nie powiem,że jestem bardzo zaskoczona, bo nie jestem. mój ojciec od kilku lat choruje na cukrzycę, ale miałam cichą nadzieję, że mnie ominie ta przyjemność.

powiem szczerze, że myśl, że będę musiała być na diecie, spływa po mnie jak po kaczce. już nie raz trzeba było się ograniczać ze względu na różne dolegliwości, które mi się przytrafiały. dam radę i teraz

ale bardzo boję się, jak wpłynie to na małą
jutro wizyta, więc się dowiem czegoś więcej ale coś mi się wydaje, że będę musiała rozejrzeć się za glukometrem...

jest mi smutno
z dzidzunią wszystko będzie dobrze

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35328675]melduje sie w nowym wątku

ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina

Jagoda

zamówiłam dziś bukiecik na ślub i butonierke dla dziada

ide włączyć pralke bo Wy w najlepsze pierzecie a ja nic nie mam wypranego dla Leosia[/QUOTE]

pralkę to ja włączę dopiero w połowie sierpnia

Cytat:
Dziewczynki potrzebuję porady, za dwa tygodnie idziemy na pierwsze urodziny chrześnicy męża, zastanawiamy się nad prezentem, chcemy kupić coś droższego bo nie kupowaliśmy jej żadnych prezentów na mikołajki czy dzień dziecka. Wymyśliłam że kupimy jej malutkie złote kolczyki i do tego jakąś fajną zabawkę edukacyjną, co myślicie ?? Podrzućcie jakieś pomysły
też kupiłam złote kolczyki, więc pomysł ok
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:36   #66
Asiuulka89
Zakorzenienie

Melduje sie z telefonu mam brak internetu odezwe sie jak juz bedzie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:57   #67
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Colds proszę dopisz mi na liście imię córeczki- Paulinka, to już postanowione na 100 %, tym bardziej że w szpitalu miałam 2 razy USG i dwóch różnych lekarzy stwierdziło że to dziewczynka, więc raczej nie ma opcji pomyłki już
Dobrze, dopiszę

aga_ton - Dieta dietą, łatwiej o kilogramy zbędne będzie, bo i ich mniej się namnoży . I myślę, że dzieciaczkowi nic nie będzie, w końcu nie jedna kobitka, trzymająca się diety, urodziła zdrowiusieńkie maleństwo

Cytat:
Pomysł jak dla mnie świetny

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
i można do prania używać nawet u takich niemowlaczków? czy to dla starszych dzieci ?
ja znam sklep tu w krk co takie chemiczne rzeczy z niemiec sprzedaja, i na prawde np ich proszki to naszym nie rowne
Jest to płyn dla alergików i dzieci, wydaje mi się, że dla niemowlaków się nadaje. Tzn. jak wcześniej szukałam o nim o trafiłam, chyba, na taką ulotkę, ale teraz jej znaleźć nie mogę
Stary 2012-07-16, 17:00   #68
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

ale fajnie nowa czesc

melduje sie i ja. po wizycie, niezle jaja bo lekarka dalej nie widzi plci bo ma nasze dzieci nozki zawsze zlaczone. nieby kiedys powiedziano mi ze bedzie dziewczynka.

pamietam ze w ktorejs czesci ktoras z was pisala ze da sie tez po tetnie okreslic. pamietacie jkie tetno na kogo bylo? lezalam dzisiaj pod ktg 20 min to wiem jakie jakie jest.

od 30 tc tez macie wizyty co 2 tyg juz?

i jak to jest z badaniem ciezarniej na streptokoki? ja mam miec przy nastepnej wizycie czyli w 32 tc.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:04   #69
maggie123
Zakorzenienie

Witajcie w kolejnej części
mam nadzieję, że żadne maluchy na tym etapie nas nie zaskoczą i do terminu ładnie w brzuszku będą siedzieć

mam jeszcze kilka stron do nadrobienia z wcześniejszej części. jakoś nie miałam ochoty na pisanie, bo okropny czas z mężem przechodziliśmy. Wczoraj wreszcie sporo kwestii udało nam się wyjaśnić i zobaczymy jak będzie dalej.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

co do tego imienia to bardziej, które waszym zdaniem bardziej pasuje do nazwiska;
Angelika czy Jagoda Kunikowska?
bardzo masz ładne nazwisko
mi się podoba Jagódka (Lenka też ślicznie, choć to teraz b. popularne imię). Angelika raczej do mnie nie przemawia.
tak mi się przypomniało, że moja znajoma chciała córcię ochrzcić Angelika i podczas chrztu ksiądz im zrobił niespodziankę i zamiast "Angeliko ja ciebie chrzczę..." to powiedział "Anielo..." koleżanka od razu protestowała, co on robi a on na to, że polskim odpowiednikiem Angeliki jest Aniela i Angeliką małej nie ochrzci (a wcześniej nic nawet nie wspomniał). i teraz mała ma w kościelnych dokumentach Aniela, a w urzędowych Angelika
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Mnie się bardziej widzi Jagoda.
od wczoraj wcinam jagódki ze śmietaną jeszcze mi tylko gofra brakuje do pełni szczęścia
Cytat:
nie powiem,że jestem bardzo zaskoczona, bo nie jestem. mój ojciec od kilku lat choruje na cukrzycę, ale miałam cichą nadzieję, że mnie ominie ta przyjemność.

powiem szczerze, że myśl, że będę musiała być na diecie, spływa po mnie jak po kaczce. już nie raz trzeba było się ograniczać ze względu na różne dolegliwości, które mi się przytrafiały. dam radę i teraz

jutro wizyta, więc się dowiem czegoś więcej ale coś mi się wydaje, że będę musiała rozejrzeć się za glukometrem...

jest mi smutno
Agaton a nie powtarzasz badania? może to był jednorazowy skok cukru a nie cukrzyca? Chyba warto się upewnić? Ściskam mocno
Karolluki ja bym nie kupowała rocznej dziewczynce kolczyków (chyba, że ma przekute uszka - BTW jakie jest Wasze zdanie w takim temacie ? bo ja bym takiemu maluszkowi za nic uszu nie przekuwała. za wcześnie i chyba niekoniecznie bezpiecznie. Bałabym się, że kolczyka połknie, albo w inny sposób sobie krzywdę zrobi). Moim zdaniem lepsza jakaś fajna zabawka edukacyjna, może jakiś rowerek dla malucha?

Po wizycie u gina: szyjka długa, zamknięta, ładnie trzyma. brzuszek zmienił nieco położenie i już z przodu bardzo wystaje, tętno maleńkiej w porządku. Mam się dalej oszczędzać, ale jest dobrze. Teraz mój gin idzie na urlop, więc kolejna wizyta po jego powrocie 6.08 i do tego czasu mam się nie rozpakowywać. A po 6 sierpnia odstawiamy leki i "niech się dzieje wola nieba" to już będzie początek 37t.
Pytałam o twardnienie brzuszka z racji upałów. Nie powinno mieć zależności, choć gin przyznał, że zauważył, że sporo kobiet skarży się na skurcze i twardnienie gdy jest tak gorąco, jak ostatnio. Zauważył, że często zmienia się położenie dziecka i może to w jakiś sposób wzmożone skurcze powoduje ale tak czy inaczej kontrolować trzeba i jak coś niepokojącego to na ip
14.08 mam mieć usg - zobaczymy, czy dotrwamy w dwupaku, a jeśli tak, to czy Zuźka pozostanie Zuźką oby oby dziś śniła mi się moja mała córeczka, która mówiła do mnie "mamo"

I dziś miałam robiony posiew w kierunku paciorkowców...

Waga, jak 2 tygodnie temu stanęła na 58,5 kg, tak stoi. czyli 10 kg w ciązy na + jest i na dużo więcej raczej się nie zanosi.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
pamietam ze w ktorejs czesci ktoras z was pisala ze da sie tez po tetnie okreslic. pamietacie jkie tetno na kogo bylo? lezalam dzisiaj pod ktg 20 min to wiem jakie jakie jest.

i jak to jest z badaniem ciezarniej na streptokoki? ja mam miec przy nastepnej wizycie czyli w 32 tc.
Axa, ale poza nieznaną płcią, wszystko w porządku?
ja zazwyczaj chodzę co 10-18 dni na kontrole. teraz z racji urlopu gina dopiero za 2,5 tygodnia
Ja pisałam kiedyś o tętnie. Podobno jeśli powyżej 150 uderzeń - raczej dziewczynka, jeśli zbliżone do 140 - chłopiec.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:07   #70
aaliyah
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku.

Imię Jagoda bardzo ładne.

Oj ja też muszę doprać resztę ciuszków i zagonić męża żeby kołyskę złożył. Już chyba oficjalnie zakończyłam wyprawkowe zakupy. Jeszcze 73 dni.

Aga_ton, nie martw się, dietę będziesz trzymać i dzidziuś będzie zrowy na bank.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:21   #71
I_K
Zakorzenienie

Witam sie w nowym wątku ostatnio jakos nie mam na nic czasu

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Melduję się!

I od razu chciałam polecić sprzedawcę na allegro - właśnie przyszły ubranka i wyobraźcie sobie, że odesłał mi koszty przesyłki, bo jak coś jeszcze dokupiłam od niego, to okazało się, że powyżej danej kwoty przesyłka jest za darmo. I jeszcze miły kontakt - pani do mnie dzwoniła, upewnić się czy wszystko spakowała itd.

Ten sprzedawca to kewis777
Gda gdzie kupiłaś takie piekne jeansy dla syna???????

Cytat:
ja tez

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

oo mi ma ciuszki BABALUNO, uwielbiam je
ja tez uwielbiam babaluno
Stary 2012-07-16, 17:24   #72
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

ja tez rocznemu dziecko bym nie przebiła, ale dlatego, że mi sie takie malenkie dziewczynki w kolczykach nie podobaja
ale mysle, że mozna kupic i kiedys sie rodzice zdecyduja na przebicie kolczyki juz beda poza tym teraz jest takie wyobór, malutkich wlasnie z dobrym zapięciem dla takich dzieci.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:27   #73
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
ja tez rocznemu dziecko bym nie przebiła, ale dlatego, że mi sie takie malenkie dziewczynki w kolczykach nie podobaja
ale mysle, że mozna kupic i kiedys sie rodzice zdecyduja na przebicie kolczyki juz beda poza tym teraz jest takie wyobór, malutkich wlasnie z dobrym zapięciem dla takich dzieci.
mi tez sie nie podobaja przebite uszka u takich maleństw.straszna tandeta jak dla mnie jedno a drugie to powinna być decyzja dziecka a nie rodzica bo to jego ciało.na takie decyzje trzeba podrosnąć i samemu zdecydować.z tego względu ja bym prędzej jakiś medalik/wisiorek kupiła niż kolczyki
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:27   #74
aga_ton
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za pocieszenie, od razu mi lepiej
kochane jesteście

Maggie, super,że u Was wszystko w porządku. tak trzymaj

badanie pewnie będę musiała powtórzyć, ale poczekam co powie na to mój lekarz. na szczęście jutro wizyta, więc spokojnie poczekam.

za to mój małżonek panikuje śmieje się z niego, że matka musiała go chyba we wrzątku za uszy trzymać, bo straszny raptus z niego...
dzwonił już do mnie kilkukrotnie i nakazał kupić glukometr i poszukać w mieście diabetologa... a przecież jutro wizyta u ginekologa, na pewno poradzi co dalej robić

prawda jest taka, że przez ostatni miesiąc żyłam jedynie owocami i sokiem a raczej słodzonym napojem pomarańczowym i zagryzałam to czekoladką z orzechami więc może stąd ten cukier? bo do tej pory wyniki moczu miałam prawidłowe, nawet jeden parametr nie przekraczał normy a teraz i cukier i białko się pojawiło... sama nie wiem
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:32   #75
lilka00
Wtajemniczenie

Ja mojej małej nie przebiję uszek, sama miałam przebite wieku 14 lat i niech sobie sama zdecyduje jak dorośnie, tak jak ja . Uważam, ze to wcale ładnie nie wygląda taki bobas z kolczykami, a nawet paroletnia dziewczynka też mi się nie widzi, a poza tym jak dziecko jest małe to sobie odepnie, połknie i problem gotowy.

aga_ton nie martw się, jak będziesz trzymała dietę to dziecku nic nie będzie, nie ma się co zamartwiać

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-07-16 o 17:33
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:33   #76
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Podobno jeśli powyżej 150 uderzeń - raczej dziewczynka, jeśli zbliżone do 140 - chłopiec.
moja mała ma zawsze tętno w okolicach 150, często dochodzi do 160
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:36   #77
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojej chrześnicy na roczek kupiłam taki rowerek
http://allegro.pl/super-promocja-buj...462778433.html
Mała była zachwycona, boją rodzice wozili, a ona przyciskała guziczki z melodyjkami, a później jak się nauczyła i jak jej nóżki urosły, to sama zaczęła nim jeździć

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:41   #78
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
moja mała ma zawsze tętno w okolicach 150, często dochodzi do 160
moja dzidzia też zazwyczaj 158-159. raz tylko miała 152.
heh zobaczymy, czy nam się to na porodówce potwierdzi
W owocach jest mnóstwo cukru, więc właśnie może po tym tak Ci cukier skoczył. Trzymam mocno kciuki, żeby to był jednorazowy wybryk.

Kobietki, gratuluję kolejnych tygodni. już chyba większość z nas ma 3 z przodu

Angel i jak z tą paletą? wyjaśniło się?
Gda, też sie zastanawiam, jak ubierać takiego malucha na jesiennno-zimowe wyjścia.. podobnie jak Ty okropnym zmarzlakiem jestem. w zimie rajstopy pod spodniami to podstawa, koszulki, podkoszulki również. pewnie niedługo będziemy się śmiać z naszych rozterek, bo po prostu będziemy widzieć, czy nasz maluch marznie czy nie. Tak sobie myślę (zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce), że ja chyba będę lżej malucha ubierała i ciepły kocyk brała + drugi na zapas.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-07-16 o 17:52
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:50   #79
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

magi123: wszystko dobrze poza plcia. mala/y wyniki ma ksiazkowe i ja tez. wszystkie wyniki w normie.

mi tez sie podoba imie Jagoda bardziej. mam kolezanke Angelike i jest zwariwana wariatka i bardzo dobry czlowiek. tak wiec w sumie tez moze byc.bo ja to imie zawsze z osoba jakas kojaze.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2012-07-16, 17:52   #80
zielona1911
Zakorzenienie

karolluki
kolczyki to fajna sprawa i mi sie ten pomysl podoba.Zabawka kiedys sie znudzi,z rowerka wyrosnie.A przeciez przebijac jej uszek nie musza. Przeciez moga stac sobie w pudeleczku i czekac az mala sama zadecyduje czy chce miec kolczyki w uszkach.
Bedzie miec fajna pamiatke.
Stary 2012-07-16, 17:53   #81
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

Pod KTG powinno leżeć się pół godziny.

maggie - Dobrze, że wizyta udana
Stary 2012-07-16, 17:53   #82
zielona1911
Zakorzenienie

my w sumie tez mamy problem z imieniem ja chce dominika a maz nikodema i sama niewiem juz,,,
Stary 2012-07-16, 17:54   #83
lourose
Wtajemniczenie

Heloł w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
obżeram się właśnie jak świnia galaretkami. Chodziły za mną już od początku ciąży, aż wreszcie je mam

co do tego imienia to bardziej, które waszym zdaniem bardziej pasuje do nazwiska;
Angelika czy Jagoda Kunikowska?
Angel, skąd ty te galaretki wytrzasnęłaś? Jak z dzieciństwa, mniam!
ale mi smaka narobiłaś!
Co do imienia - zdecydowanie Jagoda

Cytat:
melduję się i ja w nowym wątku ale niestety mam kiepskie wieści... odebrałam wyniki i prawdopodobnie mam cukrzyce ciążową wynik po godzinie to ponad 150 poza tym wyszło mi sporo cukru w moczu, do tego białka i azotyny...
Dzidzi nic się nie stanie! nie ma co się martwić na zapas, tylko pilnować diety

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35328675]
ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina
[/QUOTE]

Chłopy Ja nie lubię kiedy daję mężowi auto (bo wygodniej mu po mieście małą rakietą niż swoim) a on oddaje mi z prawie pustym bakiem. Ja wiem że mały i wszędzie zaparkuje, ale pali jak smok. Nic tylko tankuję na okrągło, a potem się TŻ pyta, dlaczego już kasy nie mam
Ale za taką akcję to by była awantura!

Dziewczyny, a w którym tygodniu odwróciły się Wam dzidziole główką do dołu? Podczas ostatniej wizyty jeszcze Zosia była nieodwrócona, i czuję że dalej tak jest - kopie w dolnej części brzucha. Wiem że ma czas do porodu ale nie chcę mieć cc
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:54   #84
tamlin111
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. syn został synem, a jaja ma jak berety. Po tatusiu niby Jest piękny, ale zasłaniał się pępowiną bo ją ssał W ogóle noga na czole, pępowina w buzi Odsłonił się trochę i lekarz stwierdził że wykapany tata. Cholera żadne dziecko do mnie nie podobne. Waży już 1800g i jest o ponad tydzień większy niż z om. Termin z usg to 15 września a nie 24. Niby ma mieć ponad 3500. Jak ja urodzę takiego kolosa Poza tym wsio ok, szyjka długa, zamknięta, położenie główkowe. Przytyłam 1,8 i mam 10 kilo na plusie od początku.

Cytat:

jest mi smutno
Będzie dobrze A glukometry można wypożyczyć, nie trzeba kupować. Ciekawe czy lekarz od razu będzie dietę wprowadzał czy powtórzy badanie.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35328675]

ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina[/QUOTE]
Zabiłabym dziada

Cytat:
Kolczyki to dla mnie nie fajny pomysł, tak jak i przebijanie uszu takim małym dzieciom. Nie podoba mi się to zupełnie. Paula dostała na roczek rowerek, taki do pchania między innymi i to był strzał w 10.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja mojej chrześnicy na roczek kupiłam taki rowerek
http://allegro.pl/super-promocja-buj...462778433.html
Mała była zachwycona, boją rodzice wozili, a ona przyciskała guziczki z melodyjkami, a później jak się nauczyła i jak jej nóżki urosły, to sama zaczęła nim jeździć
O taki właśnie rower
Stary 2012-07-16, 18:04   #85
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Kalpana my też mamy rocznicę ślubu, dokładnie tydzień później
Ale w kwestii prezentu ci nie pomogę, bo my raczej nie będziemy sobie nic z tej okazji kupować, bardziej liczę na fajnie spędzony wspólny wieczór
My mamy rocznicę za trochę ponad miesiąc i też żadnych prezentów nie będziemy sobie robić. Podobnie jak u was raczej stawiamy na miło spędzony wieczór.

Cytat:

jest mi smutno
Nie denerwuj się. Nawet jeżeli będziesz musiała miec dietę, to na malusię na pewno ta cukrzyca źle nie wpłynie... Poczekaj co jutro powie lekarz.

Ja też odebrała dzisiaj wyniki glukozy, u mnie wszystko w porządku.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:06   #86
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. syn został synem, a jaja ma jak berety. Po tatusiu niby Jest piękny, ale zasłaniał się pępowiną bo ją ssał W ogóle noga na czole, pępowina w buzi Odsłonił się trochę i lekarz stwierdził że wykapany tata. Cholera żadne dziecko do mnie nie podobne. Waży już 1800g i jest o ponad tydzień większy niż z om. Termin z usg to 15 września a nie 24. Niby ma mieć ponad 3500. Jak ja urodzę takiego kolosa Poza tym wsio ok, szyjka długa, zamknięta, położenie główkowe. Przytyłam 1,8 i mam 10 kilo na plusie od początku.
Czyli masz dorodnego akrobatę gratulacje

A, odebrałam dziś legginsy:
http://allegro.pl/leginsy-ciazowe-z-...464470826.html

Wzięłam L, na długość dobre, choć na tyłku i trochę się marszczą. Pewnie M byłyby idealne, ale nie wiadomo ile jeszcze przytyję więc decyzja była dobra. Producent polski, jakość do ceny adekwatna, są wygodne, panel ciążowy w odpowiednim miejscu. Czerń mogłaby być bardziej czarna, kolor nie jest taki nasycony. sprzedawca ok.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:07   #87
zielona1911
Zakorzenienie

Dzieki Bogu polozylam sie i czuje kopniaki,oh jak milo tak po calym dniu byc skopanym
Stary 2012-07-16, 18:10   #88
LadyBeatta
Zadomowienie

witam sie w nowym watku... i moja grzybica mam tez skierowanie na badania w kierunku owej cholestazy, jutro pojde...no i drugie na morfo, mocz, blabla. kurde maluch jest o tydzien mniejszy niz nalezy- czyli 29 t. i pare dni, a nie 30/31 wod jest nieco mniej niz nalezy, ale bez panikowania...
po raz pierwszy sluchalam serduszka walilo 130, 140

co do kolczykow dla dzieci zaraz doczytam o co cho, ale jestem przeciw przebijaniu uszu niemowlakom/ malym dzieciom. niepotrzebne narazanie na infekcje.
Stary 2012-07-16, 18:13   #89
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

tamlin, super ze wizyta udana
jenyyy.. ale mi sie nudzi dzis strasznie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:18   #90
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

chodze po necie i szukam o tym tetnie plodu i plci. i wiecie jaki test znalazlam, pierwszy raz slysze taka metode. zeby zawiesic obroczke na nitce i jak sie kreci w kolko to dziewczynka a jak wahadlowo to chlopiec. i robilam juz kilka razy i sie kreci. tak wiec moze jednak ta dziewczynka.

ogolnie to nie wierze w takie rzeczy ale plis zrobcie u siebie taki test i dajcie znac.

ponawiam pytanie o tescie u kobiety na streptokoki. robicie?

w tym szptalu co ja chce rodzic to jest takie wymog bo jak nie zrobie to z gory wyjda z zaloezenia ze mam i prfilaktycznie podadza mojemu malenstwu odrazu po porodzie antybiotyk na to. tak wiec chyba zrobie. drogie to to nie jest bo 30 eur.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości