|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Katee - Zdecydowałam, bo już wątek leciał ku końcowi, czasu mało.. Więc coś zrobić trzeba było
![]() Sara_m7 - Dopiszę do listy, jeżeli będziesz udzielać się w naszym wątku. Z tego, co pisałaś to wiem, że czytasz regularnie.. Ale mamy tutaj takie ustalenia, że aby być na głównej trzeba pisać, pisać i jeszcze raz pisać Bo jeden post czy nawet 5, na jeden wątek, to mało.---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Konczi - Z tego, co wiem to zamawiałaś łóżeczko na allegro. Podałabyś sprzedawcę
|
|
|
|
#122 | ||
|
Zakorzenienie
|
aga_ton
Kochana nie denerwuj sie, wszystko będzie dobrze - dietę potrafisz stosować więc bez obaw Cytat:
aaaaaa, ja też dalej nie mam pewności co do płci ![]() A wizyty mam co miesiąc zawsze bo nie ma problemów z ciążą to gin częściej nie zaleca. maggie no to bardzo ładne wieści kochana ![]() A i sen cudny ![]() tamlin Kolejne super wieści ![]() Zazdroszcze że znasz płeć na 100% ![]() LadyBeatta To że mniejszy to nic jeszcze nie znaczy, a co do wód to pij więcej wody i bedzie git ![]() Ja serduszka słuchałam tylko 2x w ciąży, a teraz to tylko widze jak wali na monitorze ![]() Cytat:
Ja też ten podgrzewacz kupie bo rozmawiałam o tym z mężem i jak najbardziej mówił że wygodniej niż grzebanie sie z garem a jak on będzie sam to ustawi sobie tempke i też będzie sprawniej ![]() Ja też po wizycie ![]() Naczekaliśmy sie dwie godziny ![]() No ale tak: wszystko cudaśnie, szyjka zamknięta i mocna, bobasek ułożony główką w dół, waży 1772g, ma długą pępowine co mnie troszke niepokoi żeby sie nią nie poowijał. Na razie i niech tak zostanie jest super!!! Widziałam paluszki tak fajnie dzisiaj u rączek, że sie do tego monitora cały czas usmiechałam ![]() Nóżki miał złączone i kurka znowu nie pokazał czy jest chłopaczkiem na 100% ![]() Normalnie do porodu nie bedzie chyba wiadomo jak znam życie. A na koniec lekarz pyta: ile pani waży??? Ja mówie 77kg. A on: większość mam by pani tylko pozazdrościła że nic przez tyle miesięcy pani nie przytyła. Myslałam że coś z tym nie tak a on mówi że dzidzia super rośnie więc mi zabiera wszystko bo mu smakuje ![]() Ha, ale fajnie Aha, a z ciśnieniem wszystko w porządku, nic sie nie martwić ![]() Dziękuje Wam wszystkim za kciukaski - kochane jesteście |
||
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Iwoncia - Dobrze, że wizyta udana
Ale szkoda, że Maluch do końca płci nie ujawnił Cóż, może niespodziankę chce zrobić
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-buk-haft-...448069313.html to zamówiliśmy i jest bardzo ładne iwcia dobrze że wszystko ok wymieniliśmy farbę na lato liliowe mam nadzieje że teraz będzie ok ![]()
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile miałaś wód ???? bo dolna granica to 6-8 z tego co wiem
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi - No właśnie jak rzuciłaś tutaj ostatnio linkiem to pokazywałam TŻowi, mówił, że śliczne. Wszystkie inne jakie oglądam to mają okropną szufladę
Chciałam dzisiaj zamówić już,.. ale nie dałam rady psychicznie
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia, super za wizyta udana
![]() a maluszek moze rodzicom chce niespodzianke zrobic hehe , wazne ze rosnie zdrowowstawilam brzuchol na maila, sorki ze tak w neglizu
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łóżeczko jest solidnie wykonane i szuflada zamknięta a nie tak że na dole łóżeczka jest dykta a szuflada jeździ pod nią i wsio się kurzy ... bardzo nam się ono spodobało ale powiem Ci że nie składaliśmy go tylko oglądaliśmy jak przyszło bo ono fajnie w kartonach zapakowane więc by się nie kurzyło zostało nadal w nich
|
|
#130 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A piętkę widać i czuć,sama się przekonasz ![]() Skupiłam się na jego sprzęcie a buziuńki nie pochwaliłam,przystojniak jak nic.![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35332677]ja mam taką żyłe.co prawda nie zygzatowatą ale posiadam.czasem jest bardziej a czasem mniej widoczna [/QUOTE]Dzięki za odp.W pierwszej ciąży ich nie widziałam a teraz zauważyłam...Cytat:
![]() Cytat:
...ale niewyspana jestem
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-16 o 20:20 |
||||
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaj!
źle mi i mam remont łazienki... |
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam duuużo widocznych żył,
|
|
|
|
#133 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biorę: luteinę, magnez, buscopan (działa jak nospa, ale zdecydowanie szybciej i jest b. skuteczna), witaminki oj bliski... i trochę się obawiam. i samego porodu i połogu i tego, jak sobie poradzę (poradzimy) z takim małym brzdącem... muszę się wreszcie zabrać za wyprawkę dla mnie bo mam 1 koszulę do karmienia i 1 stanik. dziś kupiłam wkładki laktacyjne z baby dream. Czas na resztę. Tym bardziej, że mi mąż postawił warunek: dopóki nie skompletuje wyprawki dla siebie, nie zamówimy wózka wiedział, co mnie zmobilizuje. choć dalej nie jestem zdecydowana na kolor, czy turkus http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big...azone03_06.jpg czy fiolet (old mobile o2 - na żywo jest b. intensywny nie jak na zdjęciu) http://allegro.pl/tako-captiva4-w1fo...481475040.html jak myślicie? a ja właśnie maluję pazurki u rąk i stóp (rosną w zastraszającym tempie: 3 dni i potrzebne kolejne malowanie, bo odrosty paskudne). a wczoraj uporządkowałam mojego bobra i wiecie, że dałam radę bez lusterka Cytat:
Cytat:
Jak Ty to zrobiłas, że nic nie przytyłaś. zupełnie nie mogę tego pojąć... Jutro robimy baby shower tzn. siostra mi robi... ciekawe co to będzie ![]() Cytat:
|
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
iwoncia: a ktory ty masz tydzien? tamlin: no pieknie, my mialysmy ten sam termin a teraz wychodzi ze ty jednak wczesniej sie rozpakujesz. moja mala/y dzisiaj 1500 mial.
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie mi sie osobiscie bardziej ten fiolecik podoba
|
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Kochana a jak się czujesz,te skurcze minęły?Iwoncia gratuluję udanej wizyty Szkoda,że maluch się nie rozkraczył Najważ niejsze,że rośnie zdrowo.Ja na dziś uciekam. Spokojnej nocy!Pa.
|
|
#137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Bafi@Home;35331544]Aguś, mnie też glukoza po godzinie wyszła 155, na szczęście mocz miałam w normie, jestem na diecie od zeszłego tygodnia chociaż dzisiaj skusiłam się na drożdżówkę. Mama mi pożycza glukometr będę mierzyć cukier. Kochana damy radę. Jak będziemy się pilnować naszym maleństwom nic nie będzie dolegać. Ja w czwartek idę robić kolejną krzywą z obciążenie 100 g glukozy, będę kwitnąć 3 godziny w laboratorium.[/QUOTE]
więc pewnie mnie czeka ta przyjemność ciekawe czy wytrzymam, bo ostatnio po godzinie wszystko zwróciłam a dietę kto Ci zlecił? ginekolog czy diabetolog? śliczny synuś ![]() Cytat:
od samego pępka w górę brzucha... Cytat:
Iwoncia, Twój to na pewno synek, taki nieśmiały ![]() haj, co u Ciebie poza tym?
|
||
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się i ja
Pół dnia mnie nie było i 10 stron do nadrabiania ![]() Tamlin gratuluje udanej wizyty. Ja dzisiaj w pracy siedze. Ale jutro zmywam się z rana i będe nreszcie na bieżąco z Wami. Jasiu dzisiaj kopie dużo i coraz mocniej. ![]() U mnie dużo zył nie ma, ale pojedyncze widać. Tylko że ja jestem z tych pulchniejszych to chyba nie będzie bardzo widać.
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie po za tym... nic... siedzed sma w domu i juz mi sie nie chce tak siedziec... mam dół finansowy straszny, mam depresje gangstera również, syf w domu mam tysz bo remont jezd ... zgagie mam i wysoki cukier dzis bo wczoraj z depresji zezarłam całą tabliczke czekolady...
|
|
|
|
#140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide zaraz Twój brzusio obejrzeć ![]() Cytat:
nie mam pojęcia jak to sie dzieje że na razie nic nie przytyłam a bobas ma prawie 2kg ![]() A co do wózka to te kolory wszystkie są extra, a jak ja wypatrywałam z tych TAKO to strasznie chciałam fioletowy Dzisiaj zaczęłam 32 tydzień A cio??
|
||
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia super że wsio jest w porządku
Mały uparciuch z tego Twojego dzidziusia, ale może przed porodem się jednak zdecyduje ujawnic.
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi już od początku coraz wcześniej z usg wychodzi. No nic zobaczymy jak będzie. Najbardziej bym chciała tak do 8 września albo po 20-tym, bo wtedy u nas w pracy najwięcej roboty a nie chcę mamy z tym wszystkim zostawiać. |
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobre wiedzieć bo ostatnio denerwowałam się spadkiem wagi, a widzę że brzuch rośnie, ale np potrafię wciągnąć na tyłek spodnie, które były opięte przed ciążą.
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mowic nam tu wszystko to napewno tylko chwilowe prawdaIwoncia ja sie nie dawno martwilam ze tak malo przytylam, ale Ty jestes zywyn przykladem ze mozna nic nie przytyc a dzidziol rosnie zdrowo, no jestes genialna jak dla mnie szacun
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-07-16 o 20:42 |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie już dwa miesiące zostały i chyba dwie wizyty to jakoś wątpie że mi ujawni co tam chowa ![]() Jak nadal sie nie pokaże a urodzi sie dziewczynka to mi to różnicy nie zrobi - ważne żeby było w pełni zdrowe ![]() A trzaska mnie z boku jak nie wiem ![]() niegrzeczna brzusio masz śliczny, na pewno szkrabkowi tam wygodnie
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, ginek, wypisał mi tak jak naszej Lukrecji listę potraw wskazanych i tego się trzymam, jak zrobie tę sprawdzającą krzywą - to będziemy decydować co dalej. Te kilka tygodni wytrzymam. Mam zakaz jedzenie białego pieczywa makaronów z mąki pszennej zwykłej, słodyczy, owoce w ograniczonej ilości, tłustych mięs.
Mogę jeść chude przetwory mleczne: twaróg, jogurt, kefir, maślanka (nie mogę sera zółtego) warzywa w ilości dużej (al dente mają dużo składników a dwa niski indeks glikemiczny) mięso: drób, cielęcina, ryby, chuda szynka i chude kiełbasy. Jajka 2 w tygodniu.
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten fiolet nie bardzo tamlin piekny synus |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak dzidzia rośnie to na pewno Ci zabiera te smaczne rzeczy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

Bo jeden post czy nawet 5, na jeden wątek, to mało.

wod jest nieco mniej niz nalezy, ale bez panikowania... 

ciekawe czy wytrzymam, bo ostatnio po godzinie wszystko zwróciłam