III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 19:45   #121
colds
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Katee - Zdecydowałam, bo już wątek leciał ku końcowi, czasu mało.. Więc coś zrobić trzeba było

Sara_m7 - Dopiszę do listy, jeżeli będziesz udzielać się w naszym wątku. Z tego, co pisałaś to wiem, że czytasz regularnie.. Ale mamy tutaj takie ustalenia, że aby być na głównej trzeba pisać, pisać i jeszcze raz pisać Bo jeden post czy nawet 5, na jeden wątek, to mało.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Konczi - Z tego, co wiem to zamawiałaś łóżeczko na allegro. Podałabyś sprzedawcę
Stary 2012-07-16, 19:47   #122
Iwoncia81
Zakorzenienie

aga_ton
Kochana nie denerwuj sie, wszystko będzie dobrze - dietę potrafisz stosować więc bez obaw

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ale fajnie nowa czesc

melduje sie i ja. po wizycie, niezle jaja bo lekarka dalej nie widzi plci bo ma nasze dzieci nozki zawsze zlaczone. nieby kiedys powiedziano mi ze bedzie dziewczynka.

od 30 tc tez macie wizyty co 2 tyg juz?

aaaaaa, ja też dalej nie mam pewności co do płci

A wizyty mam co miesiąc zawsze bo nie ma problemów z ciążą to gin częściej nie zaleca.

maggie
no to bardzo ładne wieści kochana
A i sen cudny

tamlin
Kolejne super wieści
Zazdroszcze że znasz płeć na 100%

LadyBeatta
To że mniejszy to nic jeszcze nie znaczy, a co do wód to pij więcej wody i bedzie git
Ja serduszka słuchałam tylko 2x w ciąży, a teraz to tylko widze jak wali na monitorze

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku!

Iwoncia Angel Tamlin Asiejka Colds Lourose :brawo: za skończone tygodnie !

Iwoncia81 my podgrzewacz na 100% kupujemy tak jak laktator, a że mleko w lodówce będzie to Tatinek będzie potem podgrzewać miał łatwiej
Dziękuje za gratulki kochana

Ja też ten podgrzewacz kupie bo rozmawiałam o tym z mężem i jak najbardziej mówił że wygodniej niż grzebanie sie z garem a jak on będzie sam to ustawi sobie tempke i też będzie sprawniej

Ja też po wizycie
Naczekaliśmy sie dwie godziny
No ale tak:
wszystko cudaśnie, szyjka zamknięta i mocna, bobasek ułożony główką w dół, waży 1772g, ma długą pępowine co mnie troszke niepokoi żeby sie nią nie poowijał. Na razie i niech tak zostanie jest super!!!
Widziałam paluszki tak fajnie dzisiaj u rączek, że sie do tego monitora cały czas usmiechałam
Nóżki miał złączone i kurka znowu nie pokazał czy jest chłopaczkiem na 100%
Normalnie do porodu nie bedzie chyba wiadomo jak znam życie.

A na koniec lekarz pyta: ile pani waży???
Ja mówie 77kg.
A on: większość mam by pani tylko pozazdrościła że nic przez tyle miesięcy pani nie przytyła.

Myslałam że coś z tym nie tak a on mówi że dzidzia super rośnie więc mi zabiera wszystko bo mu smakuje
Ha, ale fajnie

Aha, a z ciśnieniem wszystko w porządku, nic sie nie martwić

Dziękuje Wam wszystkim za kciukaski - kochane jesteście
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:49   #123
colds
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Iwoncia - Dobrze, że wizyta udana Ale szkoda, że Maluch do końca płci nie ujawnił Cóż, może niespodziankę chce zrobić
Stary 2012-07-16, 19:51   #124
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Konczi - Z tego, co wiem to zamawiałaś łóżeczko na allegro. Podałabyś sprzedawcę

http://allegro.pl/lozeczko-buk-haft-...448069313.html to zamówiliśmy i jest bardzo ładne

iwcia dobrze że wszystko ok

wymieniliśmy farbę na lato liliowe mam nadzieje że teraz będzie ok
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:53   #125
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwoncia - Dobrze, że wizyta udana Ale szkoda, że Maluch do końca płci nie ujawnił Cóż, może niespodziankę chce zrobić
Eh, no mały wstydniś jakiś
Wszystkie cuszki to "unisexowe" kupuje
No prawie bo mam i moro
Stary 2012-07-16, 19:53   #126
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam sie w nowym watku... i moja grzybica mam tez skierowanie na badania w kierunku owej cholestazy, jutro pojde...no i drugie na morfo, mocz, blabla. kurde maluch jest o tydzien mniejszy niz nalezy- czyli 29 t. i pare dni, a nie 30/31 wod jest nieco mniej niz nalezy, ale bez panikowania...
po raz pierwszy sluchalam serduszka walilo 130, 140

co do kolczykow dla dzieci zaraz doczytam o co cho, ale jestem przeciw przebijaniu uszu niemowlakom/ malym dzieciom. niepotrzebne narazanie na infekcje.

ile miałaś wód ???? bo dolna granica to 6-8 z tego co wiem
Stary 2012-07-16, 19:58   #127
colds
Zakorzenienie

Konczi - No właśnie jak rzuciłaś tutaj ostatnio linkiem to pokazywałam TŻowi, mówił, że śliczne. Wszystkie inne jakie oglądam to mają okropną szufladę A ta taka.. zamknięta
Chciałam dzisiaj zamówić już,.. ale nie dałam rady psychicznie
Stary 2012-07-16, 19:59   #128
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Iwoncia, super za wizyta udanaa maluszek moze rodzicom chce niespodzianke zrobic hehe , wazne ze rosnie zdrowo

wstawilam brzuchol na maila, sorki ze tak w neglizu

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:02   #129
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi - No właśnie jak rzuciłaś tutaj ostatnio linkiem to pokazywałam TŻowi, mówił, że śliczne. Wszystkie inne jakie oglądam to mają okropną szufladę A ta taka.. zamknięta
Chciałam dzisiaj zamówić już,.. ale nie dałam rady psychicznie

łóżeczko jest solidnie wykonane i szuflada zamknięta a nie tak że na dole łóżeczka jest dykta a szuflada jeździ pod nią i wsio się kurzy ... bardzo nam się ono spodobało ale powiem Ci że nie składaliśmy go tylko oglądaliśmy jak przyszło bo ono fajnie w kartonach zapakowane więc by się nie kurzyło zostało nadal w nich
Stary 2012-07-16, 20:11   #130
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Czemu macie wszystkie takie ladne zdjecia,gdzieladnie twarzyczke widac? ja mam niby 3d i widac mi same kosci tzn.czaszke cala z oczodolami itd i powiem ze te usg sa straszne... no taki maly kosciotrupek
Moja szwagierka ma co wizyte jakieś 2fotki 3/4D i też niewyraźne,tzn.widać,że dziecko ma rękę na buzi,ale te oczodoły nie wyglądają zachwycająco.Mi takie zdjęcia też się nie podobają a wód płodowych ma ona w normie.to chyba zależy jak lekarz umie uchwycić..

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
No klejnoty są na 1000000%, więc nie można mieć wątpliwości, że synpiękne zdjęcia, ja już się nie mogę doczekać swojej wizyty, choć pewnie bez usg, bo mój doktorek ma kichawy sprzęt i dopiero mnie na 3d wyśle do drugiego specjalisty jak poprzednio w 20 tygodniu
Kochana Ty byłaś u Makowskiego,bo wspominałaś.Ja teraz też do niego podjadę,bo jednak jest dobry
A piętkę widać i czuć,sama się przekonasz

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
W imieniu Mateuszka dziękuję
Skupiłam się na jego sprzęcie a buziuńki nie pochwaliłam,przystojniak jak nic.

Cytat:
Mi też współautorko tytułu

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35332677]ja mam taką żyłe.co prawda nie zygzatowatą ale posiadam.czasem jest bardziej a czasem mniej widoczna[/QUOTE]Dzięki za odp.W pierwszej ciąży ich nie widziałam a teraz zauważyłam...

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Jestem i ja w nowym wątku. Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni. !!!! My zaczęliśmy 29tc Mała szaleje w brzuszku, że aż miło. dorobiliśmy sie cukrzycy ciążowej ale jakoś to będzie. Na razie reguluje cukier dietą, zobaczymy czy to pomoże.
Matko następna z cukrzycą.Nie straszcie,bo też mam obawy po tym szpitalnym badaniu a popijam właśnie kakao

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Katee też mam żyłę, a nawet 2, z każdego boku. Brzuch się naciąga więc wszystko widać
To chyba normalne w takim razie...dzięki

...ale niewyspana jestem

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-16 o 20:20
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:15   #131
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaj!
źle mi i mam remont łazienki...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:16   #132
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

A i mam pytanie.Czy któraś z Was ma na swoim brzuchu widoczne żyły/żyłę?prócz tej lini?Bo u siebie zauważyłam taki zygzak,nie wiem,czy to z racji rozciągania się brzucha?dodaje fotkę,poradźcie...
ja mam duuużo widocznych żył,
Stary 2012-07-16, 20:18   #133
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Maggie to za miesiąc możesz się już rozpakowywać?
Jakie leki bierzesz?

Jest mi cholernie smutno
Marcia, nie smucaj się
biorę: luteinę, magnez, buscopan (działa jak nospa, ale zdecydowanie szybciej i jest b. skuteczna), witaminki
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
za powizytowe nowiny! matko u ciebie to już naprawdę bliski termin
oj bliski... i trochę się obawiam. i samego porodu i połogu i tego, jak sobie poradzę (poradzimy) z takim małym brzdącem...

muszę się wreszcie zabrać za wyprawkę dla mnie bo mam 1 koszulę do karmienia i 1 stanik. dziś kupiłam wkładki laktacyjne z baby dream. Czas na resztę. Tym bardziej, że mi mąż postawił warunek: dopóki nie skompletuje wyprawki dla siebie, nie zamówimy wózka no dziad jeden...
wiedział, co mnie zmobilizuje. choć dalej nie jestem zdecydowana na kolor, czy turkus http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big...azone03_06.jpg czy fiolet (old mobile o2 - na żywo jest b. intensywny nie jak na zdjęciu) http://allegro.pl/tako-captiva4-w1fo...481475040.html
jak myślicie?
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
W ramach rozrywki idę umyć głowę
a ja właśnie maluję pazurki u rąk i stóp (rosną w zastraszającym tempie: 3 dni i potrzebne kolejne malowanie, bo odrosty paskudne). a wczoraj uporządkowałam mojego bobra i wiecie, że dałam radę bez lusterka
Cytat:
A i mam pytanie.Czy któraś z Was ma na swoim brzuchu widoczne żyły/żyłę?prócz tej lini?Bo u siebie zauważyłam taki zygzak,nie wiem,czy to z racji rozciągania się brzucha?dodaje fotkę,poradźcie...
mam kilka takich widocznych żył na brzuchu i piersiach. chyba nic się z tym nie da zrobić, skóra cienka i rozciągnięta do granic możliwości
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Ja też po wizycie
No ale tak:
wszystko cudaśnie, szyjka zamknięta i mocna, bobasek ułożony główką w dół, waży 1772g, ma długą pępowine co mnie troszke niepokoi żeby sie nią nie poowijał. Na razie i niech tak zostanie jest super!!!
Widziałam paluszki tak fajnie dzisiaj u rączek, że sie do tego monitora cały czas usmiechałam

Ja mówie 77kg.
A on: większość mam by pani tylko pozazdrościła że nic przez tyle miesięcy pani nie przytyła.

Myslałam że coś z tym nie tak a on mówi że dzidzia super rośnie więc mi zabiera wszystko bo mu smakuje
Ha, ale fajnie

Iwoncia, super, że wszystko dobrze i same pozytywne wieści masz. Ale masz małego/ małą wstydnisia
Jak Ty to zrobiłas, że nic nie przytyłaś. zupełnie nie mogę tego pojąć...

Jutro robimy baby shower tzn. siostra mi robi... ciekawe co to będzie
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

łóżeczko jest solidnie wykonane i szuflada zamknięta a nie tak że na dole łóżeczka jest dykta a szuflada jeździ pod nią i wsio się kurzy ... bardzo nam się ono spodobało ale powiem Ci że nie składaliśmy go tylko oglądaliśmy jak przyszło bo ono fajnie w kartonach zapakowane więc by się nie kurzyło zostało nadal w nich

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:20   #134
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:

ja tez mam taki zylasty brzuch + piersi. tak wiec to chyba normalne.

iwoncia: a ktory ty masz tydzien?

tamlin: no pieknie, my mialysmy ten sam termin a teraz wychodzi ze ty jednak wczesniej sie rozpakujesz. moja mala/y dzisiaj 1500 mial.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:23   #135
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Maggie mi sie osobiscie bardziej ten fiolecik podoba

IGA

Maja

Stary 2012-07-16, 20:26   #136
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja tez mam takie zyly, widoczne ale nie zygzakowate
moja to trochę jak piorunek

Cytat:
Katee - Zdecydowałam, bo już wątek leciał ku końcowi, czasu mało.. Więc coś zrobić trzeba było
Dobra decyzjaKochana a jak się czujesz,te skurcze minęły?

Iwoncia gratuluję udanej wizytySzkoda,że maluch się nie rozkraczyłNajważ niejsze,że rośnie zdrowo.

Ja na dziś uciekam.
Spokojnej nocy!Pa.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:26   #137
aga_ton
Wtajemniczenie

[QUOTE=Bafi@Home;35331544]Aguś, mnie też glukoza po godzinie wyszła 155, na szczęście mocz miałam w normie, jestem na diecie od zeszłego tygodnia chociaż dzisiaj skusiłam się na drożdżówkę. Mama mi pożycza glukometr będę mierzyć cukier. Kochana damy radę. Jak będziemy się pilnować naszym maleństwom nic nie będzie dolegać. Ja w czwartek idę robić kolejną krzywą z obciążenie 100 g glukozy, będę kwitnąć 3 godziny w laboratorium.[/QUOTE]

więc pewnie mnie czeka ta przyjemność ciekawe czy wytrzymam, bo ostatnio po godzinie wszystko zwróciłam
a dietę kto Ci zlecił? ginekolog czy diabetolog?

Cytat:
Fajnie to brzmi

Mój synek i jego klejnoty:
śliczny synuś

Cytat:

ja mam od samego pępka w górę brzucha...

Cytat:
aga_ton
Kochana nie denerwuj sie, wszystko będzie dobrze - dietę potrafisz stosować więc bez obaw

aaaaaa, ja też dalej nie mam pewności co do płci

A wizyty mam co miesiąc zawsze bo nie ma problemów z ciążą to gin częściej nie zaleca.

maggie
no to bardzo ładne wieści kochana
A i sen cudny

tamlin
Kolejne super wieści
Zazdroszcze że znasz płeć na 100%

LadyBeatta
To że mniejszy to nic jeszcze nie znaczy, a co do wód to pij więcej wody i bedzie git
Ja serduszka słuchałam tylko 2x w ciąży, a teraz to tylko widze jak wali na monitorze

Dziękuje za gratulki kochana

Ja też ten podgrzewacz kupie bo rozmawiałam o tym z mężem i jak najbardziej mówił że wygodniej niż grzebanie sie z garem a jak on będzie sam to ustawi sobie tempke i też będzie sprawniej

Ja też po wizycie
No ale tak:

Ja mówie 77kg.

Ha, ale fajnie

gratuluję wizyty
Iwoncia, Twój to na pewno synek, taki nieśmiały

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaj!
źle mi i mam remont łazienki...
haj, co u Ciebie poza tym?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:27   #138
kraven
Zakorzenienie

Melduje się i ja
Pół dnia mnie nie było i 10 stron do nadrabiania

Tamlin gratuluje udanej wizyty.

Ja dzisiaj w pracy siedze. Ale jutro zmywam się z rana i będe nreszcie na bieżąco z Wami. Jasiu dzisiaj kopie dużo i coraz mocniej.
U mnie dużo zył nie ma, ale pojedyncze widać. Tylko że ja jestem z tych pulchniejszych to chyba nie będzie bardzo widać.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:33   #139
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a u mnie po za tym... nic... siedzed sma w domu i juz mi sie nie chce tak siedziec... mam dół finansowy straszny, mam depresje gangstera również, syf w domu mam tysz bo remont jezd ... zgagie mam i wysoki cukier dzis bo wczoraj z depresji zezarłam całą tabliczke czekolady...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:35   #140
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Iwoncia, super za wizyta udanaa maluszek moze rodzicom chce niespodzianke zrobic hehe , wazne ze rosnie zdrowo

wstawilam brzuchol na maila, sorki ze tak w neglizu
Dziękuje kochana
Ide zaraz Twój brzusio obejrzeć

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Iwoncia, super, że wszystko dobrze i same pozytywne wieści masz. Ale masz małego/ małą wstydnisia
Jak Ty to zrobiłas, że nic nie przytyłaś. zupełnie nie mogę tego pojąć...

nie mam pojęcia jak to sie dzieje że na razie nic nie przytyłam a bobas ma prawie 2kg

A co do wózka to te kolory wszystkie są extra, a jak ja wypatrywałam z tych TAKO to strasznie chciałam fioletowy

Cytat:
iwoncia: a ktory ty masz tydzien?
Dzisiaj zaczęłam 32 tydzień
A cio??
Stary 2012-07-16, 20:35   #141
Almariel
Zakorzenienie

Iwoncia super że wsio jest w porządku Mały uparciuch z tego Twojego dzidziusia, ale może przed porodem się jednak zdecyduje ujawnic.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:36   #142
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/lozeczko-buk-haft-...448069313.html to zamówiliśmy i jest bardzo ładne

iwcia dobrze że wszystko ok

wymieniliśmy farbę na lato liliowe mam nadzieje że teraz będzie ok
ladne ale za drogie jak dla mnie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:37   #143
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Super,że wizyta udana.Mój ważył 3700 i dałam rade i Ty też dasz.
A ile ważyła Paulinka?
3290 i teraz też chciałabym tyle, ale gin powiedział że jeśli dotrwam do terminu to mogę o tym zapomnieć.

Cytat:
tamlin: no pieknie, my mialysmy ten sam termin a teraz wychodzi ze ty jednak wczesniej sie rozpakujesz. moja mala/y dzisiaj 1500 mial.
Mi już od początku coraz wcześniej z usg wychodzi. No nic zobaczymy jak będzie. Najbardziej bym chciała tak do 8 września albo po 20-tym, bo wtedy u nas w pracy najwięcej roboty a nie chcę mamy z tym wszystkim zostawiać.
Stary 2012-07-16, 20:39   #144
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
aga_ton

Ja mówie 77kg.

Ha, ale fajnie

Iwoncia, czyli jeśli waga nie rosnie to nie ma się co martwic bo te nadprogramowe kilogramy które naprodukowałam przed ciążą dziecku smakują

Dobre wiedzieć bo ostatnio denerwowałam się spadkiem wagi, a widzę że brzuch rośnie, ale np potrafię wciągnąć na tyłek spodnie, które były opięte przed ciążą.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:41   #145
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a u mnie po za tym... nic... siedzed sma w domu i juz mi sie nie chce tak siedziec... mam dół finansowy straszny, mam depresje gangstera również, syf w domu mam tysz bo remont jezd ... zgagie mam i wysoki cukier dzis bo wczoraj z depresji zezarłam całą tabliczke czekolady...
oj Lucia co to za depresje zlapalas, co jest jej przyczyna
mowic nam tu wszystkoto napewno tylko chwilowe prawda

Iwoncia ja sie nie dawno martwilam ze tak malo przytylam, ale Ty jestes zywyn przykladem ze mozna nic nie przytyc a dzidziol rosnie zdrowo, no jestes genialna jak dla mnie szacun

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-07-16 o 20:42
Stary 2012-07-16, 20:42   #146
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Iwoncia super że wsio jest w porządku Mały uparciuch z tego Twojego dzidziusia, ale może przed porodem się jednak zdecyduje ujawnic.
Dziękuje
Mnie już dwa miesiące zostały i chyba dwie wizyty to jakoś wątpie że mi ujawni co tam chowa
Jak nadal sie nie pokaże a urodzi sie dziewczynka to mi to różnicy nie zrobi - ważne żeby było w pełni zdrowe

A trzaska mnie z boku jak nie wiem

niegrzeczna brzusio masz śliczny, na pewno szkrabkowi tam wygodnie
Stary 2012-07-16, 20:44   #147
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a dietę kto Ci zlecił? ginekolog czy diabetolog?
Aguś, ginek, wypisał mi tak jak naszej Lukrecji listę potraw wskazanych i tego się trzymam, jak zrobie tę sprawdzającą krzywą - to będziemy decydować co dalej. Te kilka tygodni wytrzymam. Mam zakaz jedzenie białego pieczywa makaronów z mąki pszennej zwykłej, słodyczy, owoce w ograniczonej ilości, tłustych mięs.

Mogę jeść chude przetwory mleczne: twaróg, jogurt, kefir, maślanka (nie mogę sera zółtego) warzywa w ilości dużej (al dente mają dużo składników a dwa niski indeks glikemiczny) mięso: drób, cielęcina, ryby, chuda szynka i chude kiełbasy. Jajka 2 w tygodniu.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:44   #148
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nadal sie nie pokaże a urodzi sie dziewczynka to mi to różnicy nie zrobi - ważne żeby było w pełni zdrowe
No pewnie, że tak.

Lecę się wyciągnąc do wyrka bo mnie coś dzisiaj krzyż łupie.
Buziaki
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:45   #149
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez maggie123;35334427

muszę się wreszcie zabrać za wyprawkę dla mnie bo mam 1 koszulę do karmienia i 1 stanik. dziś kupiłam wkładki laktacyjne z baby dream. Czas na resztę. Tym bardziej, że mi mąż postawił warunek: dopóki nie skompletuje wyprawki dla siebie, nie zamówimy wózka:mur: no dziad jeden...
wiedział, co mnie zmobilizuje. choć dalej nie jestem zdecydowana na kolor, czy turkus [URL
http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big/captivazone03_06.jpg[/URL] czy fiolet (old mobile o2 - na żywo jest b. intensywny nie jak na zdjęciu) http://allegro.pl/tako-captiva4-w1fo...481475040.html
jak myślicie?
my mamy turkusowy i jak na poczatku nie bylam pewna teraz jestem zachwycona, piękny kolor ten fiolet nie bardzo

tamlin
piekny synus

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:46   #150
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Iwoncia, czyli jeśli waga nie rosnie to nie ma się co martwic bo te nadprogramowe kilogramy które naprodukowałam przed ciążą dziecku smakują

Dobre wiedzieć bo ostatnio denerwowałam się spadkiem wagi, a widzę że brzuch rośnie, ale np potrafię wciągnąć na tyłek spodnie, które były opięte przed ciążą.
Hmmm, ja nie chudne tylko stoje w miejscu z wagą
Ale jak dzidzia rośnie to na pewno Ci zabiera te smaczne rzeczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości