|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
A JA DZIŚ OD RANA PIĘKĘ CIASTA Z OWOCAMI
tak sie specjalnie katuję i cwiczę silną wolę bo przecież zjeść tego nie mogę ![]() pokazałabym wam zdjęcie ale nie umiem tu wrzucać fotek ale to taki pyszny sernikowo owocowy mix ![]() jeden dla mojego TŻ (choć nie zasługuje) a drugi dla mojego byłego męża. obdywaj są chudzi jak patyki, mogliby troche mojego tłuszczyku przejąć ![]() podjadłam przez to troche śliwek bananów i malin, przez to mnie wydęło i mam brzuch jak balon! a poza tym to sie starałam: 10.30 Śniadanie: Owsianka na mleku 0,5% z 4 łyżek płatków owsianych i 1 łyżki kaszy manny – 230 kcal 14.00 II śniadanie: serek wiejski lekki + łyżka dżemu od mamusi – 200 kcal byłam na vacu shape'ie !! super było. W sumie to tak jak na zwykłej bieżni ale mam nadzieje że to ciśnienie naprawdę działa. Nie obijałam się i jak schodziłam to cała mokra byłam. Idę znów w środę. |
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Lisa, Eivor, coś w TŻ pękło i pożarł już 3/4 tego ciacha. Widziałam że coś podgrzewał w mikrofali, wrzucił do miseczki i dodał 2 gałki lodów waniliowych. Został bardzo mały kawałeczek więc już może ja jakoś na 2 razy go będę miała
![]() Zooska, fajne pomysły na fasolkę, dziękuję ![]() Jeszcze znalazłam na necie dziś rano chyba danie o nazwie FASOLAKIA. Nigdy tego nie jadłam, ale też zapowiada się smacznie. Robi się ją właśnie z fasoli, ziemniaków, pomidorów i cebulki. Także jutro zrobię albo cukinię zapiekaną z TEGO przepisu, albo TĘ fasolakię. A sałatka też się smacznie zapowiada. Jak z tej fasolakii mi fasola jeszcze zostanie to zrobię. Om nom nom.. Antilia, współczuję ![]() Eivor, no masz rację. Ale młode ziemniaki mają chyba niższy IG. Co do kotleta to dla mnie kotlet kotletowi nie równy. U mnie już od dawna nie robi się tradycyjnych kotletów. Nawet TŻ się do dietetycznych przekonał, bo po smażonych ma zgagę. Najpierw marynujemy mięsko w przyprawach, ziołach, czosnku, a później je grillujemy albo ja czasem na parze kuraka gotuję, ewentualnie na patelni na wodzie Eivor, Antilia, szkoda że nie można zrobić transferu wagowego z waszych TŻ na mojego. Mój pewnie posturą przypomina TŻ mielnus. Mówił ostatnio że waży 70kg (przy 1,8 m). I też je wszystko i każdej porze dnia i nocy i waga stoi w miejscu. Losing my way, ja miałam kolczyk w brwi, ale to co innego. Jakoś szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie mieć czegokolwiek w języku. Nie wiem czy obecnie jest na to jakiś trend, nie znam się. Ale jeśli masz po prostu na to ochotę to sobie zrób. To tak jak z tatuażem - jeśli chcesz zrobić bo naprawdę tego potrzebujesz i pragniesz to powinnaś to zrobić. Mielnus, żebyś wiedziała z tym mieszkaniem. Dziś mieszkanie są naprawdę drogie i jeśli nawet kupuje się z rynku wtórnego to na ogół żeby żyć w jakimś standardzie to chce się od razu zrobić remont. My już też tak myślimy czy czasem nie kupić jakiejś działeczki i nie wybudować w końcu chałupki. Wprawdzie TŻ spłaca resztki kredytu za auto, ale to już końcówka. A podobno mają otworzyć rynek dla obcokrajowców i wtedy mogą być poważne zawirowania w cenach ziemi. Nawet sobie już projekt wypatrzyliśmy ![]() Także uważam że naprawdę w dobrym kierunku planujecie Czbasiu, kładę się spać w czapce Nooo wiem, że widok na pewno oka nie cieszy, ale wtedy włoski mają ciepło i te olejki fajnie się wchłaniają. TŻ nie jest zbytnio zadowolony z takiego widoku, ale tłumaczę mu że to dzięki temu mam takie włosy za które ostatnio zbieram od niego tle komplementów Ale generalnie rzadko teraz olejuję włoski Jak ćwiczę z Ewą to od razu muszę biec pod prysznic a że jestem cała spocona to i włosy od razu myję. Nakładam tylko maskę na dłużej. Ale dziś z olejami nie było porównania...Włoski miękkie, błyszczące... Ja godzinę temu wróciłam z praktyk. Odebrałam parę faksów, wydrukowałam kilka wywieszek z info o wycieczkach - tak se było jak zawsze...Ale przede wszystkim złożyłam papierzyska na studia ![]() Pożarłam właśnie 5 pierogów ruskich. Om nom nom. Teraz pewnie kawę wypiję bo jakaś senna jestem i biorę się za sprzątanie chałupki A wieczorkiem zrobię skalpel. A! Kupiłam sobie szare legginsy w lumpku! Yayyy...Dłuugo takich szukałam. Zapłaciłam tylko 8zł. Był jeszcze świetny popielaty żakiet z Zary za dyszkę, niestety za duży ;(
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Obiad...co by tu na obiad. Tż przyniósł od mamy garnek placków ziemniaczanych, ale ja nie przepadam, a poza tym są tłuste, więc zrobiłam sałatkę, do której dodałam wszystkie rzeczy z lodówki, co były na wykończeniu. Wyszła mega smaczna i ostra
-resztka twarogu półtłustego ze szczypiorkiem -sałata lodowa -pomidor -1 plaster sera żółtego -łyżeczka czerwonego pesto -grzanki mniam! wyszła mieseczka i się właśnie nią napycham, zielona herbatka już się parzy i czeka, żeby poprawić trawienie po obiedzie ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Lisa Mhm...ciacha brzmią pysznie! Pożarłabym z chęcią 1 kawałek takiego !!!Ale nie ma, trzymam się dzisiaj obowiązkowo, chcę żeby mój wielgachny brzuch wrócił do normalnych rozmiarów!!!! ![]() Wywaliło Ci brzuch od tych owoców...a to dziwne Nigdy tak nie miałam.Jadłospis jak na razie fajny A co na obiadek będzie?![]() Jak tak późno wstaję, to daruję sobie II śniadanie i od razu obiad jem
|
#3994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zooska bo też pare węgierek (to po nich pewnie wydęło) i brzoskwinię wciągłam i oblizałam miske po serze i czuje sie teraz taka pełna że szok ![]() A obiadku to za bardzo nie planuję, chyba zjem wieśniaka z ogórkiem bo mam świeże od mamy. Zostawiam sobe miejsce na ciacho bo jak TŻ wróci to zjem z nim jeden kawałek
Edytowane przez lisa87 Czas edycji: 2012-07-16 o 16:23 |
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tyle, ile ja stresów mam, jak ja reaguję na niekomfortowe dla mnie sytuacje to szok!Mój odkąd ze mną zamieszkał, to schudł jeszcze A on po prostu zaczął zdrowo jeść, ale i tak od zawsze był mega chudy, teraz jest wychudzony ![]() Ja teraz po obiedzie zjadłam 2 węgierki, żeby ruszyło się trawienie coś, ciekawe czy to coś da
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I obecny TŻ nie ma nic przeciwko że pieczesz ciasta dla byłego męża ? Jak to zbyt prywatne pytania to nie odpowiadaj, ja po prostu taka dociekliwa jestem ![]() Czbasia ja po naolejowaniu wlosów związuje je w koczka i nic nie zostaje na pościeli
|
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Dżaga Jak grillujecie to mięsko w domu? Normalnie do piekarnika dajecie, czy macie jakąś specjalną opcję grilla w piekarniku;>? Bo ciekawa jestem.
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
) Właśnie teraz siedzę już 3 godzinę z olejkiem na włosach
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, zmusiłam Tż, żeby wysprzątał kuchnię i łazienkę
W koooooooońcu posprząta coś!!! ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Mnie toże ![]()
|
#4000 | ||
|
Rozeznanie
|
Czbasia, ja sypiam z olejem na wlosach i jakos specjalnie nie brudze poduszki, robie warkocz i nic nie podkladam.
Cytat:
Widac jak cyfry odzwierciedlaja rzeczywistosc.Cytat:
![]() Ja cale zycie w bloku, w domkach tylko na wakacjach. Oczywiscie male pokoje sa irytujace ale nadal gdybym miala kase wolalabym jakis apartament 120 m albo dwupoziomowe mieszkanie na ostatnim pietrze z tarasem. Domki kojarza mi sie z mnostwem sprzatania, balaganem i takim ogolnym syfem, to trzeba lubic (ale ja mam fiola na tle porzadku, nie twierdze, ze to racjonalne skojarzenie ) Plus jednak gorszy dojazd (nie mam i nie zamierzam robic prawa jazdy, na ziemie w okolicach lepszej infrastruktury mnie nie stac, pod miastem nie chce mieszkac). Kolejne dwie dolujace rzeczy, ktore zaobserwowalam u znajomych mieszkajacych w domkach:- brak kasy na wykonczenie - namowy rodzicow zeby dzieci po slubie zamieszkaly "na pieterku" i brak kasy u owych dzieci na cos swojego. Za to bardzo chcialabym miec maly wakacyjny domek w Norwegii albo na Islandii
Edytowane przez Eivor Czas edycji: 2012-07-16 o 16:39 |
||
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
mam dość swojego brzucha , boli znowu wzdęty
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Lisa, a nie zaszkodzi mu to? Też myślałam o odżywkach, ale boję się że wiesz...że mu tym zaszkodzę i wgl.
Zooska, Lisa, do mnie cały czas rzucają teksty w stylu: Nie karmisz go, Nie gotujesz w domu, tylko ciągle się uczysz (zaścianek, I know...) - tak jakby chłop sobie sam żarcia nie mógł przyrządzić. No ale głupio mi się robi wtedy...Jeszcze rodzina to pół biedy bo przecież z rodzeństwem i rodzicami mieszkał więc wiedzą że tak ma, ale dalsza rodzina i znajomi...Masakra... Zooska, a takie cuś mamy: http://www.electro.pl/pictures/products/big/33583_0.jpg Różni się od zwykłej patelni bo mięsko tak fajnie się układa na tych żeberkach
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Dżaga Mojemu też jest głupio iść coś zrobić, a potem jeść przy mnie, woli jak wspólnie coś jemy, wciska mi na siłę żarcie, normalnie wpycha prawie do buzi, potem się wkurza, że jeść nie chce
No i jak ja nie chcę, to on też. A bo on nie wie co może zrobić z tych produktów, które są w lodówce i marudzi, że ZNOWU nic w domu nie ma, a ja pójdę i zrobię, a ten nie umie. Albo jak robi to z 2 godziny, nie potrafi czegoś na szybko zrobić, a mnie to wkurza, bo potem cała kuchnia rozwalona:/ A patelnia super!!!
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
LosingMyWay i czbasia no jakoś to się tak potoczyło moje życie że już tyle wrażeń za mną
ale mój były jest dla mnie nadal najlepszym przyjacielem i rozstaliśmy się w bardzo zdrowej atmosferze!! Mój obecny TŻ jest co najlepsze jego dobrym kolegą. On wie że ja byłego męża czasem dokarmiam, a robię to dlatego że wygląda jak kościotrup i żywi się tylko batonami i coca colą i mi go szkoda. A ja i tak siedze w domu i się nudzę a kocham gotować i piec więc się spełniam wewnętrznie ten sposób
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w jakim wieku wyszłaś za mąż jeśli mozna wiedziec ?
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Raczkowanie
|
LosingMyWay , wyszłam za mąż jak miałam 23 lata, po roku sie rozstaliśmy. teraz mam 25 i układam wszystko na nowo. z obecnym tż miałam ostatnio rozmowy w kwestii przyszłości naszego związku ale stwierdził że 'czas na dniach pokaże' cokolwiek by to nie znaczyło.
dlatego piekłam te ciasta bo zawsze piekę jak mi smutno. a mój były jest zawsze dla mnie oparciem w trudnych chwilach i to jemu wypłakuję smutki związane z tż. a w rekompensacie za dodawanie otuchy dostaje takie ciasto albo taki obiad jaki sobie zamarzy
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przecież nie robisz nic złego, jak Tobie tak dobrze to najważniejsze. Jednak układy dla mnie pomieszane.
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
zooska no troche dziwnę, ale to samo życie
ja już mam znieczulicę na takie rzeczy co myslicie o skubaniu słonecznika, takiego niesolonego z biedronki?? bardzo grzeszę? |
|
|
|
#4009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Tak się zastanawiam co by tu na kolację wciągnąc...i nie mam pomysłu. Ale sobie myślę, że zmiksuję Activię z bananem, węgierką, jabłkiem i otrębami. Wiem że niezbyt to na kolację, ale musi mnie w końcu przeczyścić, a dzisiaj jeszcze nie jadłam otrębów bo nie spałam u siebie ![]() A poćwiczę, to akurat banan wpadnie ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Zmyłam olejek z włosów, za 2 razem zszedł, także jest ok Nasmarowałam się Eveline chłodzącym i tym na biust Push upem też z Eveline![]() Tż tak smakuje ciasto, że zjadł już prawie pół blachy^^ Ja tylko spróbowałam przed obiadem tego ciasta, żebym chociaż wiedziała co mu do jedzenia dałam Ale to zjadłam 1/2 takiego małego kawałka, więc lajt
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
Ja Was podziwiam, że potraficie odmówić sobie ciasta
to moja największa słabość i nie ma możliwości, żebym miała a nie zjadła
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Z.j.e.b.a.ł.a.m
![]() ![]() !!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i 1/2 tego pozostałego kawalka ciasta:/ czyli 1 mały kawałek w sumie.---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- No i nie poszłam na fitness, bo źle się czuję przez ten brzuch :/ Koniecznie rano po wc jutro pójdę!!!!!!!!!!!!!!!!Koni ecznie no !
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Eivor teraz zmierzyłam i w brzuchu mam 80 cm to znaczy na tej "bułce"
a Ty nie przesadzaj, bo jesteś ode mnie szczuplejsza kochana ja do tego mam małe boczki i one zawsze będą, bo już mam taką budowę ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Losing ja nie potrafię odmówić sobie ciasta, bo uwielbiam je po prostu
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pier... ale jestem zła. MOj tż jest poprostu nie mozliwy.... On nigdy nie zaoszczedzie. Teraz mi oznajmił ze musi jechac do kumpla do miasta zrobic mu przelew, bo jego kolega nie ma konta internetowego i moj TŻ ma zrobic przelew ze swojego konta. Co chwile jeździ gdzies... tu narzeka ze nie ma kasy na piersionek itd... A co chwile jakies preteksty ma zeby do miasta jechac... niby nie daleko ale, zawsze to jest ponad 15km w jedna strone... a jeździ prawie codziennie. Pokłóciłam sie z nim o to ... ja wiem ze nie mam prawa go rozliczac ale ja pier... w koncu chce z nim mieszkac.... a on nic nie robi z tym keirunku. Tylko powtarza w kółko ze nie bedzie miszkac u mnie z moimi rodzicami... Jestem strasznie rozgoryczona!!!!! nie rozumiem tego!....
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynyyy, zupełnie mi z głowy wyleciało. Miałam to napisać wcześniej. Jeśli macie problem z wypróżnianiem to może ten specyfik zadziała. W szklance ciepłej (ale już słabo parującej) wody rozpuśćcie łyżkę miodu. Wypijcie to rano. Jak wypijam taką szklaneczkę na czczo i już w ogóle nie mam problemów.
Natomiast osobom ze wzdęciami polecam częste picie mięty, najlepiej 30min. po posiłku. Powinny ustąpić. Sama miałam ten problem. Dodatkowo czułam jakbym miała kamień w żołądku. Po regularnym piciu mięty wszystko ustało. Ok, za mną skalpel. Idę odpoczywać przy Bridget Jones. Dziś w TV dwa filmidła: SWAT i Dwa Tygodnie - który wybrać
|
|
#4016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale moze te 4 cm roznicy wzrostu rzeczywiscie cos az tak zmienia.
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Eivor dokładnie
ja miałam płaski przy 78 cm no i różnica we wzroście pewnie też swoje robi
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, można dołączyć??
![]() Jestem na diecie już od 2 tygodni. Coś czuje, że już ze mnie zleciało ![]() Cwicze codziennie po 35 min turbo fire albo cardio z kims tam .. a wieczorami dodatkowo brzuszki i pompki damskie na ładne cycki![]() dzisiaj co zjadłam to: śniadanie owsianka z tartym jabłkiem II śniadanie kefir obiad twaróg z ogórkiem, pomidorem, szczypiotrkiem ![]() potem były te ćwiczenia a teraz 2 marchewki i jajko na twardo ![]() aha, moja waga to 60 kg, wzrost 160 cm
|
#4019 | |
|
amor vincit omnia
|
jak to?
![]() Cytat:
zwłaszcza, ze ćwiczysz.
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Dżaga Hehe, na tym forum to ja polecałam wszystkim picie rano na czczo wody przegotowanej z cytryną i miodem
No i wodę ze śliwek, a także miętę stosuję na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Nie mamy w zwyczaju dzielenia się ze sobą problemami, niby mam w nim oparcie, ale źle się czuję, kiedy mu mówię co mi dolega ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Kolacja: serek truskawkowy homo z jabłkiem, otrębami i śliwką węgierką
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

Nooo wiem, że widok na pewno oka nie cieszy, ale wtedy włoski mają ciepło i te olejki fajnie się wchłaniają. TŻ nie jest zbytnio zadowolony z takiego widoku, ale tłumaczę mu że to dzięki temu mam takie włosy za które ostatnio zbieram od niego tle komplementów 

!!!
Nigdy tak nie miałam.

to moja największa słabość i nie ma możliwości, żebym miała a nie zjadła

zwłaszcza, ze ćwiczysz.