Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 18:00   #4561
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Ufff przed chwilką zrobił, na szczęście obyło się bez czopka ale jakby nie zrobił do wieczora to nie czekałabym do jutra

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:16   #4562
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Agata - wiesz, to jeszcze zależy gdzie pewnie. W większych miastach na pewno znajdzie się taki basen, o jakim piszesz, ale w mniejszych miejscowościach pewnie nie. No i niestety, ale woda w większości nawet dużych basenów pozostawia wiele do życzenia. Np. woda w największym Aquaparku w Trójmieście to jest taki syf, że moja gin mówi, że prawie wszystkie grzybice i inne infekcje u pacjentek to właśnie stamtąd

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ufff przed chwilką zrobił, na szczęście obyło się bez czopka ale jakby nie zrobił do wieczora to nie czekałabym do jutra
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:17   #4563
_millena
Zadomowienie

witajcie.

Borys waży 5170g ( 6 tygodni, bez pampersa, godzinę po jedzeniu, waga ur 3430 g) chyba nie jest jakoś mega utuczony prawda ?

któraś dziewczyna pisała mi, że jeśli piskle się tak pręzy to może nie chce już jesc albo jest zmęczone ssaniem. Dzisiaj przy takim prężeniu, najpirw Borysa odbiłam, a potem odłożyłam gościa na chwilę na łózko , zeby sobie odpczał i po 3-5 minutach zassał z powrotem cyca więc chyba sprawa rozwiązana, jeszcze to poobserwuje. poza tym to ja mu sie nie dziwie, po okolo 8-10 minutach ciagniecia laktatorem zauwazylam ze leci jak na zbawienie tego pokarmu, takie kap , kap , kap , moze faktycznie musi mocno ciagnac zeby uciagnac i mu sie nie chce, dziwne, bo jak naciskam brodawkę to pokarm się pokazuje - nie tryska, ale wypływa wydawałoby się swobodnie. no nic, nie bede sie juz doktoryzować, musze poobserwować.

dzisiaj ide do gina na kontrole, ciekawa jestem.

Szmaragdowy Kotku robię od 2 dni tak jak poradziłaś i jest spoko, karmię z dwóch piersi, leję 30ml mm jak widze ze ejszcze by zjadl leje kolejne 30mm troche zabawy jest ale zazwyczaj nie potrzebuje wiecej niz 30ml wiec spoko.

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
moje pójdzie na kuchenkę gazową, bo obecna ma ponad 30 lat i mam wrażenie, że zaraz wybuchnie
nasze idzie na szczepienie.

kism - jestem zauroczona dzieciakiem

dobra reszte potem bo musze sie przygotować do lekarza

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:23   #4564
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Agata - wiesz, to jeszcze zależy gdzie pewnie. W większych miastach na pewno znajdzie się taki basen, o jakim piszesz, ale w mniejszych miejscowościach pewnie nie. No i niestety, ale woda w większości nawet dużych basenów pozostawia wiele do życzenia. Np. woda w największym Aquaparku w Trójmieście to jest taki syf, że moja gin mówi, że prawie wszystkie grzybice i inne infekcje u pacjentek to właśnie stamtąd

Ja nie mam nawet jednego małego baseniku w mieście

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Buraczki zrobione kompot sie wekuje

Robię obiadek bo M będzie przejazdem i weznie Filipka w trasę jutro najprawdopodobniej przyjedzie.Boję się okrutnie że bez mamy wiadomo sobie nie poradzi.A Filip tak bardzo chce nawet się już spakował,parę autek i kolorowanka,piórnik

A oglądałyście kabarety na TVP2 w sobotę???Ja lałam ze śmiechu,w pamięć mi zapadł Grabowski(Ferdek Kiepski) co zapijał wszystko wódeczką która jak wiadomo jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:23   #4565
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Ja nie mam nawet jednego małego baseniku w mieście
To nie jedź raczej do Aquaparku, chyba że masz globulki i clotrimazol w domu
Stary 2012-07-16, 18:24   #4566
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Co to za pediatra?
Chodzenie z dzieciakami na basen to żadna nowość, gdzie on się uchował?
Im wcześniej zacznie się przygodę z wodą, tym dla dziecka lepiej. W Niemczech można chodzić już od drugiego miesiąca. U nas zazwyczaj od czwartego. Dziecko już wtedy trzyma główkę.
Ciekawam na jakiej podstawie sądzi, że zajęcia i baseny nie są dostosowane? Czy kiedykolwiek był na takim basenie gdzie są prowadzone zajęcia dla dzieci?
Woda jest ciepła i czysta, kadra wykwalifikowana, sprzęt dostosowany dla najmłodszych.
Roczne dziecko może mieć problemy z przyzwyczajeniem się do zajęć w wodzie.
My z Maćkiem za jakiś miesiąc się wybieramy
Nowość w sensie, że dla dziecka. Chodziło jej o to, że taki maluch powinien najpierw poczuć się bezpiecznie w domu, a dopiero później można go zabierać na basen, wycieczki itp.
Co do dostosowania, to wiesz, z tego co się orientowałam u nas zajęcia z takimi maluchami organizowane są na dużych basenach (nie żadnych brodzikach czy basenikach dla dzieci), więc nie wiem na ile nagrzewają tam wodę i tak samo nie wiem czy takie dzieci mają zajęcia w chlorowanej wodzie?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:25   #4567
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Agata - wiesz, to jeszcze zależy gdzie pewnie. W większych miastach na pewno znajdzie się taki basen, o jakim piszesz, ale w mniejszych miejscowościach pewnie nie. No i niestety, ale woda w większości nawet dużych basenów pozostawia wiele do życzenia. Np. woda w największym Aquaparku w Trójmieście to jest taki syf, że moja gin mówi, że prawie wszystkie grzybice i inne infekcje u pacjentek to właśnie stamtąd[
Zanim pójdę na basen, sprwdzam jakie są warunki. Tak samo zanim pójdę z dzieckiem, sprawdzam
U nas zajęcia dlla dzieci są w mniejszej niecce, z cieplejszą wodą.
Jeśli coś budzi moje zastrzeżenia to tam nie idę.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:30   #4568
anulka4771
Wtajemniczenie

Link do Grabowskiego http://www.tvp.pl/rozrywka/programy-...wiesci/7984079

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
To nie jedź raczej do Aquaparku, chyba że masz globulki i clotrimazol w domu
U mnie tego pod dostatkiem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-16, 18:35   #4569
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Nowość w sensie, że dla dziecka. Chodziło jej o to, że taki maluch powinien najpierw poczuć się bezpiecznie w domu, a dopiero później można go zabierać na basen, wycieczki itp.
Co do dostosowania, to wiesz, z tego co się orientowałam u nas zajęcia z takimi maluchami organizowane są na dużych basenach (nie żadnych brodzikach czy basenikach dla dzieci), więc nie wiem na ile nagrzewają tam wodę i tak samo nie wiem czy takie dzieci mają zajęcia w chlorowanej wodzie?
Maluch przez 9 miesięcy w wodzie siedział więc żadna nowość. Im wcześniej tym lepiej bo ze starszym dzieckiem będzie gorzej zaczynać.
Woda musie spełniać parametry co do temperatury i składu więc myślę, że i u Ciebie będzie wszystko w porząfku. Może zadzwoń i zapytaj co oferują dla niemowląt, i wtedy zdcydujesz.
Mogę tylko napisać, że większosć znajomych chodzi z dziećmi na basen od początku i dzieciaki rozwijają się świetnie, rzadko chorują, a wodę kochają

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:57   #4570
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też tylko na dużych basenach, tylko woda jest cieplejsza, ale tak samo chlorowana. W Trójmieście nie ma żadnego basenu dezynfekowanego ozonem. I taka uwaga praktyczna - na basen zawsze chodzi się z maluchem z samego rana - woda jest filtrowana całą noc i jest najczystsza. Im później - tym brudniej
Stary 2012-07-16, 19:02   #4571
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

chce kupic malemu plaszczyk na zime...
teraz ma 7 kg
plaszczyk ktory mi sie pdooba jest na 9-12/ 80 cm, koles napisal, ze na 10 kg.
bedzie czy bedzie za maly ;/ ??
po 80 jaki jest rozmiar ??
ile moze urosnac do zimy :P ?
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:06   #4572
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
teraz ma 7 kg
bedzie czy bedzie za maly ;/ ??
ile moze urosnac do zimy :P ?
po 80 jest 86,ja bym się bała tak na zaś kupować zwłaszcza że twój maluch jest dorodny

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-16, 19:13   #4573
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millen[B
a;35331398]witajcie.

Borys waży 5170g ( 6 tygodni, bez pampersa, godzinę po jedzeniu, waga ur 3430 g) chyba nie jest jakoś mega utuczony prawda ? [/B]

któraś dziewczyna pisała mi, że jeśli piskle się tak pręzy to może nie chce już jesc albo jest zmęczone ssaniem. Dzisiaj przy takim prężeniu, najpirw Borysa odbiłam, a potem odłożyłam gościa na chwilę na łózko , zeby sobie odpczał i po 3-5 minutach zassał z powrotem cyca więc chyba sprawa rozwiązana, jeszcze to poobserwuje. poza tym to ja mu sie nie dziwie, po okolo 8-10 minutach ciagniecia laktatorem zauwazylam ze leci jak na zbawienie tego pokarmu, takie kap , kap , kap , moze faktycznie musi mocno ciagnac zeby uciagnac i mu sie nie chce, dziwne, bo jak naciskam brodawkę to pokarm się pokazuje - nie tryska, ale wypływa wydawałoby się swobodnie. no nic, nie bede sie juz doktoryzować, musze poobserwować.

dzisiaj ide do gina na kontrole, ciekawa jestem.

Szmaragdowy Kotku robię od 2 dni tak jak poradziłaś i jest spoko, karmię z dwóch piersi, leję 30ml mm jak widze ze ejszcze by zjadl leje kolejne 30mm troche zabawy jest ale zazwyczaj nie potrzebuje wiecej niz 30ml wiec spoko.
troche zazdroszcze tej wagi synka

moja mała waży ledwo 4200 a ma prawie 9 tygodni
no niby dziewczynki inaczej na wadze przybieraja no ale ... cieszylam sie jak glupia jak waga przekroczyla 4kg, ciekawe, ze lekarz nie zareagowal na taki maly przyrost wagi (wg mnie jest maly), nie powinnam jej dokarmiac mm???

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziwne... Małe pliki dodaję, niby się załączały, a ich nie było. No nic, na raty widzę, że się da więc jeszcze 3
kism - ale piekni obywatele

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Teraz ma 7 kg
Bedzie czy bedzie za maly ;/ ??
Ile moze urosnac do zimy :p ?
86

moja jeszcze popindala w 56
Stary 2012-07-16, 19:14   #4574
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Kaj i Maks są jak bliźniacy, tylko Maks trochę starszy .

Biedny Piotruś. U nas z ulewaniem nie ma problemu. Tylko Miki nie przybiera teraz nawadze. Zobaczymy, Byliśmy dzisiaj u lekarza i mam zrobić badanie moczu ogólne i na posiew dala. Masakra jakaś. Ale jest poprawa. Dzisiaj Miki do godziny 12 zjadł juz 340ml a przed nim jeszcze 3 karmienia, więc jest duuuuża szansa na ponad 600ml. Może to przez te szczepionki spadł mu apetyt. A właśnie dziewczyny lekarka mi dzisiaj powiedziała, że jak nie ma potrzeby to żeby nie stosować tych delicoli i innych przeciw kolkowych, przeciw gazowych lekarstw, bo można dziecku zafundować słabe wchłanianie pokarmu. Nie wiem na ile to prawda, ale ja już odstawiłam delicol. Espumisan jeszcze będę dawała raz dziennie.

Normalnie nie wiem co się dzieje. Miki je, bawi się i zasypia bez problemów przez ostatnie 3dni. Szok. Jego dzień wygląda jak wzorcowy łatwy plan.
Kupiony nutriton i już raz zapodany.. Dałam jedną miarkę na 100ml. Ile Ty dajesz? Póki co ulało się troszeczkę, ale to przez to, że nie mogłam Piotrusia odbić... Nie wiem, mąż jak go weźmie to jest piękny bek a u mnie nie może się odbić... Nie mogę go sobie ułożyć, jakby pierś mu przeszkadzała...

Hm... Jak nie dawałam delicolu były problemy z brzuszkiem... Teraz jak od piątku daję to nie ma już takich jazd... Sama nie wiem...

Muszę sobie jakiś łatwy plan ułożyć, bo nie wiem za każdym razem czego i kiedy mogę się po małym spodziewać.
Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Weźta cos i mnie dobijcie Moje dziecko od rana płakało, spi dopiero od poł godz. Ja ledwo zyje i widze na oczy Płakac mi sie chce jak czytam, ze po przeczytaniu ksiązki i zastosowaniu rad udało sie cos osiągnąć. Ja jak czytam to nawet nie dociera do mnie to i zaraz usypiam. Maja od samego poczatku w nocy budzi się po kapaniu ok.3-4 godz. Poźniej za 2 godz. I standardowo po 3,4 i po 5. O ile 3 i 4 znosze jako tako, to o 5, nawet nie mam siły wstac, a po jedzeniu ona nie zawsze zasypia. I czas zacząć dzien.

Z kazdym dniem jest gorzej ze mna z tego nie wyspania. Do tego dochodzą problemy by mi usneła w dzien. Tak jak pisałas Szmaragdowy Kotku przygladam sie jak mi na rekach marudzi to moze i spac chce i niby działa to i jak dostawie do cyca to mi usypia, ale ile to trwa

Dopada mnie kryzys chyba, nie wiem czy nadaje sie na mamę Płakac mi sie chce, ze nie moge potrzeb dziecka odgadnąc.
Oj, jak ja Cię rozumiem... W przypływach rozpaczy też mówię do męża, że nie nadaję się na matkę, nie rozumiem własnego dziecka... Mam nadzieję, że to z czasem minie...
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Jejku, ale super!!! Jak mi sie udało tak trzy razy pod rzad to płakać chciałam ze szczęścia

Właśnie nawet nie napierałam na spotkanie bo u mnie było ciężko i z Małą w ogóle nie dało się wychodzić.
Właśnie chcuałam z nią wyjsć, ale co ja włoże do wózka to sie drze i już mi sie odechciało. Postaram sie do czwartku wycwiczyc ją w spacerach i moze uda nam sie spotkac

No właśnie, tu jest moj kolejny problem. Kiedy wkladam Mała do wozka(nie śpi) to polezy troche,a potem zaczyna sie drzec. Dzisiaj wkładałam ją już w trakcie snu to ta sama akcja. Jak to jest u Was z wychodzeniem z dzieckiem? Wkładacie je już śpiące czy same zasypiają w trakcie spaceru? Może Wy macie pomysł na mojego brzdąca.

Przed chwila mialam na osiedlu nieprzyjemna akcje. Mam tu kolezanke, ktora urodziła 3 tygodnie po mnie. Dzisiaj ja spotkalam i mowila ze mała nie moze zrobić od czwatku kupki. Miałyśmy sie potem spotkac i juz dzwonilam do niej powiedziec, że nie moge Małej wsadzic do wozka, a ta odebrała zapłakana i usłyszałam tylko, że nie moze rozmawiac bo wezwała pogotowie do dziecka. Później słyszałam tylko jak karetka podjechała i po 5 minutach wyjechała na sygnale. Ciarki mam do teraz i mam nadzieję , że tam nic sie nie stało a ona tylko spanikowała.
Matko... Ciekawe co się stało... Przerażające to...

Ja przed chwilą w przypływie desperacji wsadziłam Piotrka w rożek (po długim noszeniu, tuleniu a wcześniej próbach zabawienia), dałam smoka do buzi i odłożyłam do wózka... Zasnął prawie natychmiast... Chyba wprowadzę taki rytuał w życie...

U nas Piotrek na ogół po jedzeniu jest pakowany w wózek i idziemy na spacer. Nie zawsze śpi, ale zazwyczaj nie płacze...
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie. Taki offtop. Jaki męski zapach polecacie? Chodzi mi o to żeby był trwały i intensywny. No i nie za drogi. Macie jakiś swój typ?
(poza CUBA, cena wręcz śmieszna ale przejadło mi się, co drugi facet tym pachnie)
Ja polecam fahrenheita... Piękny i ciemny i jasny... :roll eyes:
Cytat:
Dziewczyny, które podają Delicol- na jak długo starcza wam buteleczka i ile razy dziennie podaje się go dziecku? Chcę zamówić, a nie wiem ile butelek wziąć.

Kism pięknie Kaj trzyma główkę Szymon póki co tylko przekręca ją z jednej strony na drugą, gdy leży na brzuszku, ale jak mu tata samolocik robi to głowa non stop wysoko
Zresztą zauważyłam, że mój dzieć nie lubi już być noszony na ramieniu, teraz przodem do świata, bo chce oglądać wszystko.
Ja delicol daję tak jak w ulotce. Do mleka, zgodnie z tabelą. Na ile starczy zobaczę. Kupiony był w czwartek, jeszcze mam.
Gdzie kupujesz? Mąż ostatnio w aptece płacił za buteleczkę 37zł, a ja kupiłam w sobotę drugą flaszeczkę za 41...
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziękujemy O, właśnie, o taki samolocik w powietrzu mi przedtem chodziło, nie wiedziałam jak to napisać Kaj na ramieniu jest noszony tylko do obicia i lubi tą pozycję, ale staramy się go tak nie nosić, bo to jeszcze za wcześnie dla kręgosłupa. Nie cierpi natomiast na plecach w takiej tradycyjnej pozycji, już o wiele chętniej tak na boku plecami do brzucha osoby trzymającej, a najczęściej na brzuszku go nosimy na tygrysa - mniej więcej w takiej pozycji: http://www.tu-pc.com/fondos/media/2419.JPG
Nie martw się , że Szymon jeszcze niezbyt chętnie podnosi głowę, jeszcze ma na to czas moim zdaniem. Jedne dzieci nabywają umiejętności trochę wcześniej, inne trochę później i nie ma to żadnego znaczenia.
Mój nie znosi leżeć na brzuszku i noszenia do odbicia...
Cytat:
O, super!
Stary 2012-07-16, 19:21   #4575
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Buraczki zrobione kompot sie wekuje
Podziwiam

Kism super chłopaki

Stokroteczka ślicznie z córcią wygladacie

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Ladybird polecam ONE MILION, mój mąż tylko to używa. JOOP niebieski tez jest fajny

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:30   #4576
kapukat
Zakorzenienie

odpisałam pięknie, nacytowałam się i Adam ruszył ręką i co? i poszło wszystko w diabłu!

Kism pięknych masz tych chłopców, jak ksero normalnie!

ktoś mi dziecko zaczarował, moje trudy odkładanie go do własnego łóżeczka wzięły w łeb po 3 razie kiedy zaczął budzić się o 2.30 każdej nocy i za chiny ludowe nie pozwolił się odłożyć - nie wiem o co mu chodzi, ale tak się cieszyłam że mam łóżko dla siebie, nawet jak wstawałam karmić równo co 1.5h.

jestem zmęczona, do tego Adasiowi zrobił się zastrzał na paluszku - leczymy na razie szarym mydłem z wodą, bo jutro ma być u nas położna to zapytam czy mam jechać z nim do szpitala czy co

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Agata - Twój jak i mój, Adam ma 7.400 i ja bym nie kupiła mu kurtki na 80 na zimmę, bo on już zaczyna wchodzić w 74 - nosi ubrania na 3-6 miesiaca i niektóre są praktycznie na niego, reszta odrobinkę tylko luźniejsze, zaraz będzie wchodził w 6-9 a ma dopiero 3.5 miesiąca
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:47   #4577
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

w sumie chyba macie racje )
kurde, ale podoba mi sie ten plaszczyk.... nawet na jesien

http://allegro.pl/st-bernard-polarko...487641079.html
kapukat masz racje, moj tez wlasnie nosi takie rozmiary jak Twoj, tylko moj miesiac mlodszy....
dobra no to raczej wstrzymam sie juz z zakupami zimowymi hehe w sumie to na jesien bardziej ta kurtka.../( w sumie to moze ja kupie bo tania?:P hmmm noo podoba mi sie.... )

moniczka ciesz sie, ze ejszcze wciskasz w 56, bo u mnie masa ciuszkow nie zalozona ani razu bo maly tak przybiera. A takie ladne ciuszki pokupilam... )
Stary 2012-07-16, 20:13   #4578
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Podziwiam

Kism super chłopaki

Stokroteczka ślicznie z córcią wygladacie

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Ladybird polecam ONE MILION, mój mąż tylko to używa. JOOP niebieski tez jest fajny
Joop bardzo fajny,pamiętam jak podobał mi się chłopak dawno,dawno temu on używał tego Joop'a
Cytat:

moniczka ciesz sie, ze ejszcze wciskasz w 56, bo u mnie masa ciuszkow nie zalozona ani razu bo maly tak przybiera. A takie ladne ciuszki pokupilam... )
A mówiłam żeby dużo nie kupowac

Filipek pojechał z tatusiem a ja głupia już tęsknie...mój mężczyzna

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-16, 20:36   #4579
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

[QUOTE=anulka4771;35334287]

sama sie nie mieszcze w zadne ciuchy wiec nic sobie nie kupuje, licze na diete cud i ze spadnie to 15 kg, takze z nudow kupuje malemu
gdybym miala dalej swoja zarabista figure stroilabym siebie
Stary 2012-07-16, 20:48   #4580
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
w sumie chyba macie racje )
kurde, ale podoba mi sie ten plaszczyk.... nawet na jesien

http://allegro.pl/st-bernard-polarko...487641079.html
kapukat masz racje, moj tez wlasnie nosi takie rozmiary jak Twoj, tylko moj miesiac mlodszy....
dobra no to raczej wstrzymam sie juz z zakupami zimowymi hehe w sumie to na jesien bardziej ta kurtka.../( w sumie to moze ja kupie bo tania?:P hmmm noo podoba mi sie.... )

Ja kupiłam płaszczyk n zimę ale dałam 3zł w ciuchaczu

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

[QUOTE=agatka661;35334930]
Cytat:

sama sie nie mieszcze w zadne ciuchy wiec nic sobie nie kupuje, licze na diete cud i ze spadnie to 15 kg, takze z nudow kupuje malemu
Ja na szczęście dosslam Juz do swojej wagi 22 kg zrzucone
Stary 2012-07-16, 21:02   #4581
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Kupiony nutriton i już raz zapodany.. Dałam jedną miarkę na 100ml. Ile Ty dajesz? Póki co ulało się troszeczkę, ale to przez to, że nie mogłam Piotrusia odbić... Nie wiem, mąż jak go weźmie to jest piękny bek a u mnie nie może się odbić... Nie mogę go sobie ułożyć, jakby pierś mu przeszkadzała...

Hm... Jak nie dawałam delicolu były problemy z brzuszkiem... Teraz jak od piątku daję to nie ma już takich jazd... Sama nie wiem...

Muszę sobie jakiś łatwy plan ułożyć, bo nie wiem za każdym razem czego i kiedy mogę się po małym spodziewać.
U nas czasami też się uleje, ale tylko taka strózka, a nie że cała pielucha mokra po leżeniu na macie czy w łóżeczku. Ja też nie potrafię odbic Mikiego tak jak M.

My już po kapieli, jedzeniu, i oficjalnym ważeniu. Miki waży 4080 - od najniższej wagi (ponoć od tej wagi powinno się liczyć przybieranie) 1520g w 7tygodni. W sumie nie jest najgorzej, ale mogło być już dzisiaj 4500.

Miki już śpi. Jestem ciekawa czy obudzi się o 0.00 czy ok. 1.00.

Tacca jak tam ważenie oficjalne Piotrusia?? Chwal się.
Stary 2012-07-16, 21:13   #4582
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

rozowa to podaj ta diete cud prosze
Stary 2012-07-16, 21:17   #4583
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

no to witaj w klubie - tylko ja tez nie kupuje nic malemu nie lubie zakupow

Edytowane przez kapukat
Czas edycji: 2012-07-16 o 21:19
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:18   #4584
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość

Ja na szczęście dosslam Juz do swojej wagi 22 kg zrzucone
Zdradź mi szybciutko jak to zrobiłaś?? Ja miałam 23 na plusie, zostało jeszcze 10! Pierwsze co to muszę iść do endokrynologa zobaczyć co z tarczycą.

Kotku mam do Ciebie pytanie. Czy Ty mimo TSH w okolicach niedoczynności trzymasz dietę 1000 kcal żeby nie przytyć? Czy źle Cię zrozumiałam. Dla mojej endokrynolog moje TSH 2,5 w ciąży było ok. Teraz nie przyjmuje na NFZ. Jak mam zapłacić jej za wizytę to poszukam innego specjalisty!
Stary 2012-07-16, 21:19   #4585
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
U nas czasami też się uleje, ale tylko taka strózka, a nie że cała pielucha mokra po leżeniu na macie czy w łóżeczku. Ja też nie potrafię odbic Mikiego tak jak M.

My już po kapieli, jedzeniu, i oficjalnym ważeniu. Miki waży 4080 - od najniższej wagi (ponoć od tej wagi powinno się liczyć przybieranie) 1520g w 7tygodni. W sumie nie jest najgorzej, ale mogło być już dzisiaj 4500.

Miki już śpi. Jestem ciekawa czy obudzi się o 0.00 czy ok. 1.00.

Tacca jak tam ważenie oficjalne Piotrusia?? Chwal się.
Gratulujemy!!! U nas też sukces!!! 3140!!! Tydzień temu było 2800 a najniższa waga 2230.

U nas też tylko strużka się ulewa. To już nie to co było, nawet jeszcze dziś po południu po spacerze paw normalny był, a teraz nic.

Piotruś też już wykąpany, nakarmiony, wsadzony w becik i usypia... A wytrąbił 100ml żarełka jak nic... Byku mi rośnie.
Stary 2012-07-16, 21:29   #4586
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Ja delicol daję tak jak w ulotce. Do mleka, zgodnie z tabelą. Na ile starczy zobaczę. Kupiony był w czwartek, jeszcze mam.
Gdzie kupujesz? Mąż ostatnio w aptece płacił za buteleczkę 37zł, a ja kupiłam w sobotę drugą flaszeczkę za 41...
Ja dziś zrobiłam zamówienie na aleleki.pl (któraś z was polecała ) i za jedną buteleczkę zapłaciłam 19 zł (a zamówiłam 2), do tego linomag do pupy, bo w aptece płaciłam 9 zł, a tam jest za 5 zł z groszami. W sumie zamówienie zrobiłam na 100 zł (w aptece to samo wyniosło by mnie 180 zł).
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:31   #4587
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
rozowa to podaj ta diete cud prosze
wiesz co pije wode bez gazu i nie jem slodyczy a tak to wszystko jem, samo spadło
Stary 2012-07-16, 21:32   #4588
Timii
Rozeznanie

czesc dziewczyny. teraz ja zabieram sie za czytanie "jezyk niemowląt". trochę późno no ale lepiej późno niż wcale mam nadzieję że uda mi się lepiej zrozumieć moje dziecko

dzisiaj się trochę podłamałam. chciałam nauczyć Marcię picia z butelki. jak dla mnie to jest to konieczne chociażby żebym mogła się ruszyć z domu czy żeby mogła pić moje mleczko jak pójdę do pracy
odciągnełam 180mln z jednej piersi kiedy ona spała i po przebudzeniu podałam z butli pierwszy raz. ładnie jadła - choć herbatki koperkowej nie było mowy żeby wypiła! nie wiedziałam tylko ile ona potrzebuje robiłam małe przerwy ale wydawało mi się że chce więcej no i w końcu wypiła całą butlę. później strasznie płakała i ogólnie to całe popołudnie mamy do bani aż boję się spróbować jeszcze raz nie wiem ile ona zjada z piersi i dlatego nie wiedziałam ile podać jej w butli bałam się że może ją przekarmię i rozboli ją brzuszek no i czy to możliwe że po butli będą dokuczać jej kolki a po piersi nie? przez całe popołudnie nie mogła usnąć, łapała drzemki po 2 minuty i zaraz się budziła po kąpieli też nie chciała jeść. czy to dlatego że ciągle ma dość po tej popołudniowej porcji?? nic z tego nie rozumiem

gratuluje ostatnim rozpakowanym mamusiom

kism - fajnie że jesteś! i jakich masz przystojniaków!!

stokroteczka, różowa - super fotki!

millena trzymam kciuki żebyś ogarnęła sytuację!

kapukat - powodzenia dla Adasia na wizycie położnej. oby miała dla Was dobre wieści!

Ewunia super że tak fajnie sobie poradziłaś!

begie - powodzenia z tesciową i oby te kuleczki to nic poważnego!

dziękujemy za życzenia z okazji 2 mcy

anulka kiedy Ty masz czas na kabarety??
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:35   #4589
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś zrobiłam zamówienie na aleleki.pl (któraś z was polecała ) i za jedną buteleczkę zapłaciłam 19 zł (a zamówiłam 2), do tego linomag do pupy, bo w aptece płaciłam 9 zł, a tam jest za 5 zł z groszami. W sumie zamówienie zrobiłam na 100 zł (w aptece to samo wyniosło by mnie 180 zł).
O! Wielkie dzięki! Zajrzę tam, duża oszczędność!
Stary 2012-07-16, 21:38   #4590
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Zdradź mi szybciutko jak to zrobiłaś?? Ja miałam 23 na plusie, zostało jeszcze 10! Pierwsze co to muszę iść do endokrynologa zobaczyć co z tarczycą.

Kotku mam do Ciebie pytanie. Czy Ty mimo TSH w okolicach niedoczynności trzymasz dietę 1000 kcal żeby nie przytyć? Czy źle Cię zrozumiałam. Dla mojej endokrynolog moje TSH 2,5 w ciąży było ok. Teraz nie przyjmuje na NFZ. Jak mam zapłacić jej za wizytę to poszukam innego specjalisty!
nie mam diety potrzebowalam 2,5 miesiace zeby powrócic do swojej wagi ale i tak nie jestem tak kształtna jak sprzed ciąży

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny. teraz ja zabieram sie za czytanie "jezyk niemowląt". trochę późno no ale lepiej późno niż wcale mam nadzieję że uda mi się lepiej zrozumieć moje dziecko

dzisiaj się trochę podłamałam. chciałam nauczyć Marcię picia z butelki. jak dla mnie to jest to konieczne chociażby żebym mogła się ruszyć z domu czy żeby mogła pić moje mleczko jak pójdę do pracy
odciągnełam 180mln z jednej piersi kiedy ona spała i po przebudzeniu podałam z butli pierwszy raz. ładnie jadła - choć herbatki koperkowej nie było mowy żeby wypiła! nie wiedziałam tylko ile ona potrzebuje robiłam małe przerwy ale wydawało mi się że chce więcej no i w końcu wypiła całą butlę. później strasznie płakała i ogólnie to całe popołudnie mamy do bani aż boję się spróbować jeszcze raz nie wiem ile ona zjada z piersi i dlatego nie wiedziałam ile podać jej w butli bałam się że może ją przekarmię i rozboli ją brzuszek no i czy to możliwe że po butli będą dokuczać jej kolki a po piersi nie? przez całe popołudnie nie mogła usnąć, łapała drzemki po 2 minuty i zaraz się budziła po kąpieli też nie chciała jeść. czy to dlatego że ciągle ma dość po tej popołudniowej porcji?? nic z tego nie rozumiem

gratuluje ostatnim rozpakowanym mamusiom

kism - fajnie że jesteś! i jakich masz przystojniaków!!

stokroteczka, różowa - super fotki!

millena trzymam kciuki żebyś ogarnęła sytuację!

kapukat - powodzenia dla Adasia na wizycie położnej. oby miała dla Was dobre wieści!

Ewunia super że tak fajnie sobie poradziłaś!

begie - powodzenia z tesciową i oby te kuleczki to nic poważnego!

dziękujemy za życzenia z okazji 2 mcy

anulka kiedy Ty masz czas na kabarety??
ale masz duzo mleka ja z oby dwóch odciagam 120 i się wtedy jaram że dużo heheh,mała jakby nie chciała jeść to by wypluwała tak bynajmniej moja robi,liwka dziś cały dzień je i spi jak nigdy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości