|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
niunia musimy umówić się na kolejny spacer tylko nie wiem jak w tym tygodniu bo nie ma auta, żebyśmy mogli np na papry podjechać no i nie wiadomo jak z pogodą będzie... hmm
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anulka, no co ty! Zakładaj śmiało, popróbujesz i zobaczysz, że to nic trudnego To byłby pierwszy post z listą (musisz sobie zacytować pierwszego posta andzyi stąd, skopiować i wkleić do tamtego okna listę), a drugi post z linkami, czyli w już nowo założonym wątku dajesz odpowiedź na swój pierwszy post i przekopiowujesz tak samo stąd posta z linkami bez tych nawiasów "quote" oczywiście. Tak to mniej więcej wygląda ![]() Gabi, trochę trzyma, ale do stabilności jeszcze dużo brakuje. W pionie na ramienie mu jeszcze podtrzymujemy, a na tym ostatnim zdjęciu tż go podniósł tak wysoko takiego jakby lekko pochylonego do przodu trzymając pod paszkami. On jest wtedy mniej więcej w takiej pozycji jak by leżał na brzuszku i zwykle tak trzyma sztywno tułów i głowę, a jak mu klapnie to tak delikatnie do przodu ale zwykle taki zaciekawiony rozgląda się z wysoka
|
|
|
|
|
#4534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hania też się wije, pręży przy cycu i kompletnie nie wiem o co jej chodzi Ale jakoś średnio się tym przejmuję Puszcza cyca, a za chwilkę zasysa ponownie, a ja w przerwie mam czas na Jej odbicie ![]() Ale mam lenia W domu jest bajzel na kółkach, a ja zamiast sprzątać, to siedzę przed komputerem
|
|
|
|
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Zaczął deszcz lać-super poprostu jak ja wyjdę na dwór ![]() pomijam to że nie mam zakupów zrobionych |
|
|
|
|
#4537 |
|
Wtajemniczenie
|
kism, zamówiłam nareszcie rolety u Witkowski
|
|
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
wakacje bez dziecka i z dzieckiem
|
|
|
|
#4539 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję poświęcenia dziecka. ![]() Piękne dziewczyny! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może sama wypróbuję, mój się strasznie rozkopuje.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze! Ja po nocy byłam tak zmęczona, że nawet nie wstałam mężowi śniadania przygotować... Chyba go to zaskoczyło... Nawet go prosiłam, żeby dziś nie szedł do pracy, bo tak się źle czułam, ale gdzie tam. Za to jak wychodził stwierdził, że musimy jakiś podział obowiązków wprowadzić, bo nieprzytomna będę... Jakbym jeszcze nie była. Wzięłam rano małego do łóżka i pospaliśmy z przerwami oczywiście do 9. Potem trochę pobawił się w bujaku i znów wołał jeść. Ostatnio mi się co 2 godziny o jedzenie upomina... Ale jak połowę tego co zjada zwraca, to nie ma co się dziwić. Mąż po pracy ma ten nutriton odebrać z apteki, bo rano zamówił. I zobaczymy... |
||||||
|
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, gratuluję maluszkom ukończonych 8 tygodni i wszystkich innych tygodni też!!
![]() Millena - jeszcze tak a propos tego karmienia z zegarkiem w ręku - niby się zaleca, że np. dziecko wielkości mojego Wojtka ma wypić 120 czy nawet więcej ml mleka na jedno karmienie. Wojtek nie jest w stanie wypić więcej niż 100 mm jednorazowo. Więc jak widzisz, zalecenia teoretyczne po prostu mają się nijak do praktyki - bo co, mam w niego wdusić 120ml, jak on nie daje rady? No po prostu się nie da i tyle czasem popija np. 70 ml, więc logiczne, że za 2 godziny albo i wcześniej będzie głodny, dokładnie tak samo, jak na piersi dlatego mam tyle tych karmień, bo on popija mało a często, z czasem będą mu się te przerwy wydłużać,
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-16 o 13:29 |
|
|
|
#4541 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() .Cytat:
Nie wiem na ile to prawda, ale ja już odstawiłam delicol. Espumisan jeszcze będę dawała raz dziennie. Normalnie nie wiem co się dzieje. Miki je, bawi się i zasypia bez problemów przez ostatnie 3dni. Szok. Jego dzień wygląda jak wzorcowy łatwy plan. ![]() Ewunia przepraszam, że się nie odzywam, ale mieliśmy troszkę zapiernicz w zeszłym tygodniu, a z tego co pisałaś to u Was też nie było łatwo. Może we czwartek byśmy się spotkały na spacerze?
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Weźta cos i mnie dobijcie
Moje dziecko od rana płakało, spi dopiero od poł godz. Ja ledwo zyje i widze na oczy Płakac mi sie chce jak czytam, ze po przeczytaniu ksiązki i zastosowaniu rad udało sie cos osiągnąć. Ja jak czytam to nawet nie dociera do mnie to i zaraz usypiam. Maja od samego poczatku w nocy budzi się po kapaniu ok.3-4 godz. Poźniej za 2 godz. I standardowo po 3,4 i po 5. O ile 3 i 4 znosze jako tako, to o 5, nawet nie mam siły wstac, a po jedzeniu ona nie zawsze zasypia. I czas zacząć dzien.Z kazdym dniem jest gorzej ze mna z tego nie wyspania. Do tego dochodzą problemy by mi usneła w dzien. Tak jak pisałas Szmaragdowy Kotku przygladam sie jak mi na rekach marudzi to moze i spac chce i niby działa to i jak dostawie do cyca to mi usypia, ale ile to trwa Dopada mnie kryzys chyba, nie wiem czy nadaje sie na mamę Płakac mi sie chce, ze nie moge potrzeb dziecka odgadnąc.
|
|
|
|
#4543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justys tylko naprawdę są różne dzieci i naprawdę nie każde dziecko da się podpiąć pod jakąś jedną czy drugą książkę! Uwierz mi, ja tak dostałam w du.pę przy Michale, że nie spaliśmy miesiącami, dziecko krzyczało w dzień i w nocy. TO NIE JEST TWOJA WINA!!! Jak mówi nasza super wychowawczyni z przedszkola Michałka, a teraz już moja osobista przyjaciółka, pani pedagog z wieloletnim doświadczeniem, żeby jakaś książka była skuteczna, to należałoby ją napisać osobno dla każdego dziecka! za pięknie by było![]() Teraz jak mam dwoje dzieci, to naprawdę widzę różnicę - Wojtka położę i śpi (z reguły, oczywiście ), na niego np. działa to, co kompletnie nie działało na Michałka!!! I odwrotnie.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-16 o 15:10 |
|
|
|
|
#4544 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie chcuałam z nią wyjsć, ale co ja włoże do wózka to sie drze i już mi sie odechciało. Postaram sie do czwartku wycwiczyc ją w spacerach i moze uda nam sie spotkac ![]() No właśnie, tu jest moj kolejny problem. Kiedy wkladam Mała do wozka(nie śpi) to polezy troche,a potem zaczyna sie drzec. Dzisiaj wkładałam ją już w trakcie snu to ta sama akcja. Jak to jest u Was z wychodzeniem z dzieckiem? Wkładacie je już śpiące czy same zasypiają w trakcie spaceru? Może Wy macie pomysł na mojego brzdąca. Przed chwila mialam na osiedlu nieprzyjemna akcje. Mam tu kolezanke, ktora urodziła 3 tygodnie po mnie. Dzisiaj ja spotkalam i mowila ze mała nie moze zrobić od czwatku kupki. Miałyśmy sie potem spotkac i juz dzwonilam do niej powiedziec, że nie moge Małej wsadzic do wozka, a ta odebrała zapłakana i usłyszałam tylko, że nie moze rozmawiac bo wezwała pogotowie do dziecka. Później słyszałam tylko jak karetka podjechała i po 5 minutach wyjechała na sygnale. Ciarki mam do teraz i mam nadzieję , że tam nic sie nie stało a ona tylko spanikowała. |
|||
|
|
|
#4545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami płacze, ale później na spacerze się uspakaja. Płakać mi się chce, jak czytam takie rzeczy. Powiem więcej...boję się czytać takie rzeczy
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale teraz to ona sie zanosi i musze ja brac na rece. Jak juz ja trzymam to tylko pilnuje zeby jej nie odłozyc. Cholera, chce wyjsc, a nie wiem jak to zrobic. |
|
|
|
|
#4547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wózek nie może stać. Jak usiądę na ławce to Hania się budzi. Tak samo jak wrócę do domu. Od razu otwiera oczy. Bardzo mnie zmartwiła ta historia. Daj znać jak będziesz wiedziała co tam się stało. Mam do Was pytanie. Taki offtop. Jaki męski zapach polecacie? Chodzi mi o to żeby był trwały i intensywny. No i nie za drogi. Macie jakiś swój typ?(poza CUBA, cena wręcz śmieszna ale przejadło mi się, co drugi facet tym pachnie)
|
|
#4548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisz, jak się czegoś dowiesz...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-16 o 15:14 |
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja postanowiłam wyjśc i co...po 7 minutach taki wrzask, że cofnęłam się do domu, a w domu...panienka zadowolona smieje sie teraz ze mnie Kuuurrrde noooo, ja chcę na spacer...
|
|
|
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na spacery wychodze z nie śpiącym Szymonem ledwo go wsadze a on już czasami śpi i niestety muszę wozić mu dupkę bo jak stane to się budzi,czasami chodzę a czasami mi się nie chce bo ileż można tak chodzić.To on się budzi i leży,mam zawieszkę na budzie i on się bardzo nią interesuje.Czasami wychodzę po drzemce a w wózku zasypia od razu ![]() Mam matę nową-Szymon ja właśnie testuje bardzo mu się podoba,macha nóżkami i rączkami jak opętany![]() Muszę iść do piwnicy po słoiki-ale jak Szymon będzie spał. |
|
|
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
moja w gondoli zawsze sie drze a jak zamontuje nosidełko do wózka to spokój cały spacer do tego musi miec przywieszon a zabawke bo się nia bawi,ja przeważnie moją ubieram i otwieram okno i ją juz tak troche usypiam bo zanim zniose wszystko na dól to troche mija tak to by się darła
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które podają Delicol- na jak długo starcza wam buteleczka i ile razy dziennie podaje się go dziecku? Chcę zamówić, a nie wiem ile butelek wziąć.
I czy może któraś z was pytała pediatrę o chodzenie z maluszkiem na basen (tak od 4 miesiąca)? Znacie opinie na ten temat? Kism pięknie Kaj trzyma główkę Szymon póki co tylko przekręca ją z jednej strony na drugą, gdy leży na brzuszku, ale jak mu tata samolocik robi to głowa non stop wysoko![]() Zresztą zauważyłam, że mój dzieć nie lubi już być noszony na ramieniu, teraz przodem do świata, bo chce oglądać wszystko. |
|
|
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w basenie specjalizuje się mój mąż myśmy zaczęli przygodę trochę później, ale basen bardzo gorąco polecam!!!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-16 o 16:35 |
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4555 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc chyba niepotrzebnie zabrałam głos ale tak ogólnie, na przyszłość bardzo polecam basen![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Święte słowa!!!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-16 o 16:55 |
||
|
|
|
#4557 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo nie łapię wszystkiego, ale mniejsza z tym. Niech służą ![]() A to do pokoju Hani zamówiłaś? Cytat:
![]() Cytat:
Spokojnie, to minie. Powoli, po trochę i nauczycie się siebie ![]() Cytat:
Ja też się boję nawet słuchać o takich rzeczach ![]() Cytat:
Jak masz dobrą cenę, to śmiało zamów więcej. Ja wezmę chyba teraz 4 butelki, a już 5 za nami... Idzie nam jedna chyba na ok. 4-5 dni, na pewno mniej niż tydzień. Daję 8 kropli przed każdym karmieniem, wychodzi średnio 8-9 razy dziennie.Dziękujemy Kaj na ramieniu jest noszony tylko do obicia i lubi tą pozycję, ale staramy się go tak nie nosić, bo to jeszcze za wcześnie dla kręgosłupa. Nie cierpi natomiast na plecach w takiej tradycyjnej pozycji, już o wiele chętniej tak na boku plecami do brzucha osoby trzymającej, a najczęściej na brzuszku go nosimy na tygrysa - mniej więcej w takiej pozycji: http://www.tu-pc.com/fondos/media/2419.JPGNie martw się , że Szymon jeszcze niezbyt chętnie podnosi głowę, jeszcze ma na to czas moim zdaniem. Jedne dzieci nabywają umiejętności trochę wcześniej, inne trochę później i nie ma to żadnego znaczenia. Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-07-16 o 17:02 |
||||||
|
|
|
#4558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały nie robił kupy od soboty
miałam nie podawać czopka i poczekać do jutra, ale chyba dzisiaj zapodam
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może być trudno wiązać jak chusta jest gruba i twarda, ale nowe Nati są mięciutkie, na pewno nie będziesz miała problemów ![]() Cytat:
Chodzenie z dzieciakami na basen to żadna nowość, gdzie on się uchował? Im wcześniej zacznie się przygodę z wodą, tym dla dziecka lepiej. W Niemczech można chodzić już od drugiego miesiąca. U nas zazwyczaj od czwartego. Dziecko już wtedy trzyma główkę. Ciekawam na jakiej podstawie sądzi, że zajęcia i baseny nie są dostosowane? Czy kiedykolwiek był na takim basenie gdzie są prowadzone zajęcia dla dzieci? Woda jest ciepła i czysta, kadra wykwalifikowana, sprzęt dostosowany dla najmłodszych. Roczne dziecko może mieć problemy z przyzwyczajeniem się do zajęć w wodzie. My z Maćkiem za jakiś miesiąc się wybieramy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Dzisiaj, na sesji zdjęciowej, zrobiła dwa razy kupę i chyba z dziesięć razy siusiała... a to wszystko bez pieluszki, bo zdjęcia były na golaska 

Ale jakoś średnio się tym przejmuję
W domu jest bajzel na kółkach, a ja zamiast sprzątać, to siedzę przed komputerem
bidulek
Nie lubi tej godziny czy co

Jego dzień wygląda jak wzorcowy łatwy plan. 

tylko naprawdę są różne dzieci i naprawdę nie każde dziecko da się podpiąć pod jakąś jedną czy drugą książkę! Uwierz mi, ja tak dostałam w du.pę przy Michale, że nie spaliśmy miesiącami, dziecko krzyczało w dzień i w nocy. TO NIE JEST TWOJA WINA!!! Jak mówi nasza super wychowawczyni z przedszkola Michałka, a teraz już moja osobista przyjaciółka, pani pedagog z wieloletnim doświadczeniem, żeby jakaś książka była skuteczna, to należałoby ją napisać osobno dla każdego dziecka!