|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
Nie ma jednak co martwić się na zapas, ale do gina powinnaś iść jak najszybciej. Bo nawet jeśli to nic poważnego, to może uniemożliwiać zajście w ciążę. Bo to przeciez wszystko hormony
|
|
#3842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm...ja ostatnio jak tak miałam to się okazało że byłam w trakcie poronienia ale testowałam tydzień temu i jedna krecha. Moja ginekolog niestety jest na urlopie i wraca w przyszłym tygodniu więc nici z konsultacji
|
|
|
|
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
no i zamówiłam 10 testów. Przesyłka dop po 4 dniach dotrze. Dziś już nie mogę zrobić przelewu, bo głupia po czynsz przychodzi :/ Także muszę na nią czekać. Może do poniedziałku przyjdzie mi paczuszka
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny od którego dnia cyklu zacząć stosować testy owulacyjne przy cyklach nieregularnych(trzy ostatnie 29,20,25 dni)
Testów jakiej firmy używałyście? |
|
|
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
Rybko. Ja to nigdy nie robiłam takich testów... ale czytałam, że aby obliczyć owulację, dla przeszłego okresu należy odjąć od jego długości 14 dni. Z tego by wynikało, że owulacja przy 29 dc mogłaby być w 14 dniu spodziewanej miesiączki, przy 20 już w 5 a gdy 25 to w 10...
Ale masz dziwne cykle!!! Ja bym zaczęła od 9 dc. Była babka po czynsz. Nadal nie wiem na czym stoję. Żadna nie chciała ustąpić z tą podwyżką. Nawet była skłonna, żebyśmy mieli 25 zł więcej tylko płacić. Stanęło na tym, że do końca wakacji jest bez zmian a później znów porozmawiamy. Grryyy Jak ja tak nie lubię
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
Przed tą nieszczęśliwą ciążą miałam cykle jak w zegarku co 28 dni,po tym wszystkim tak mi się poprzestawiało w sierpniu jade do mojego gina na kontrol i się okaże czy coś jest nie tak.Na kontroli po 6 tyg. od zabiegu wszystko było elegancko
|
|
|
|
#3847 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Po pracy jem obiad i nawet kiedy usypiam na przynajmniej 2 godzinki. Budzę się o 19-20 i potem to mogę już siedzieć nawet do 2 w nocyCytat:
Ale jaja by były Hmmm... ja też się chyba wybiorę w środe na betę. Jestem bardzo ciekawa jaka będzie duża, bo u nas w sumie też była szansa na więcej niż 1 fasolkę w tym cyklu Mąż chce parkę naraz![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tym bardziej, ze u Ciebie teraz jest przełom 2/3 tygodnia. Takwięc trezba się cieszyć a nie wymyślać jakieś wkrętki Cytat:
![]() No nic, ale historia z tym wurzuceniem testu bardzo mnie rozbawiła ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- A tak w ogóle to tak naskrobałyście od rana, ze godzinę mi zajęło czytanie wszystkiego Tylko na chwilę Was z oka spościć... i 4 strony!
|
|
#3848 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() : ehem:![]() kla ski:![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może wy mi pomożecie? Może miała któraś z was podobnie?
Miałam wczoraj początek okresu, niewielkie krwawienie a dzisiaj już tyle Jutro pewnie będzie dalszy ciąg bo ostatnio tak miewam. W dodatku okropnie się czuję, czuje nerki i brzuch mnie boli bardzo, ogólnie jest kiepsko. To już trzeci mój taki cykl chociaż wcześniej nie czułam się tak źle i w środku cyklu nie miałam plamień. Wiem, że mszę iść znowu do lekarza ale zanim to zrobię minie pewnie trochę czasu Robiłam nieco ponad miesiąc temu badania poziomu hormonów i wszystko wyszło w normie, usg dopochwowe też nic nie pokazało, chyba że lekarz nie zauważyłMartwi mnie to wszystko...
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie, że ktoś mi kibicuje..buuziaki Cytat:
|
||
|
|
|
#3851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Podczytuje Was od kilku dni i tak się zastanawiałam czy przyjmiecie mnie jeszcze do swojego grona?
|
|
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapraszamy i witamy
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam w sobotę i był negatywny Ale mogło być za wcześnie ale nie sądzę żebym była w ciąży to wczorajsze krwawienie całkiem mnie o tym przekonało i ten ból brzucha jak nie dostanę w dalszym ciągu krwawienia normalnego to zrobię test ale puki co nie sądzę aby to była ciąża martwię się że to może być coś innego i to może nawet poważnego, może jestem przewrażliwiona ale naprawdę mi się to nie podoba...
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
Hej "moje" gadułki
![]() LUNA WIELKIE GRATULEJSZYN! Można śmiało powiedziec, że jesteście z TŻ super dobrani taki strzał i już Monini dzięki, ze pamietasz o mnie ja o Was myślę bardzo czesto, podczytuje jak mogę a i jak sytuacja u mnie sie trochę wynormuję, to pewnie wyleję Wam w klubie swoje smutki bo ja taka mało wylewna jestem, jeżeli chodzi o sprawy osobiste ![]() Dzastin08 miłego pobytu, a co do testu, to moze nadmorskie powietrze będzie Wam sprzyjać To chyba tyle. U mnie nie wiem nawet kiedy @ ma przyjsć, bo mi sie tak ostatnio poprzestawiało, że szok, więc nie nastawiam się - podejrzewam, że przyszły tydzień małpa bedzie ![]() Buziaki
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
A tak w ogóle to chciałabym Ci pogratulować! To musi być niesamowite uczucie zobaczyć na teście II Zauważyłam, że tu kilka dziewczyn ma problem z zajściem w ciąże.. także póki co pasuję tu idealnie
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3859 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- a Ty jak długo się już starasz??? |
|
|
|
|
#3861 | |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana Was dziewczynki oraz wszytskie nowe staraczki
U mnie od rana leje i jest paskudnie. Ja chce lato! Dzisiaj u mnie pojawił się różowy śluz tak jakby miała się pojawić @ ale zastanawiają mnie wrażliwe sutki i co jakiś czas pulsują mi jajniki, nie wiem co to oznacza ale czekam. Myślę, że dzisiaj wszystko się wyjaśni. Miłego dnia! ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
Ciesz się teraz wakacjami, wypoczywaj a nadmorskie powietrze może Wam posłuży i fasolka się pojawi
|
|
|
|
|
#3862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A my nie czekamy na @ w podobnym czasie. Do mnie ma nie przyjść 28 lipca i mam nadzieję że nie przyjdzie [QUOTE=Szejda;35341024]Witam z rana Was dziewczynki oraz wszytskie nowe staraczki U mnie od rana leje i jest paskudnie. Ja chce lato! Dzisiaj u mnie pojawił się różowy śluz tak jakby miała się pojawić @ ale zastanawiają mnie wrażliwe sutki i co jakiś czas pulsują mi jajniki, nie wiem co to oznacza ale czekam. Myślę, że dzisiaj wszystko się wyjaśni. Miłego dnia! Nie martw się kochana póki ta menda nie przyszła top nic się nie dzieje a może te wrażliwe piersi i jajniki to oznaka fasolki ![]() |
|||
|
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz leci 3 cykl. Już dawno lekarka wykryla u mnie policystyczne jajniki także wiedziałam gdzieś tam, że moge mieć problemy z zajściem w ciąże ale jakoś wydawało mi się, że mnie to przecież dotyczyć nie będzie
W sumie pierwszy cykl chciała sprawdzić lekarka jak będzie u mnie wyglądać zaraz po odstawieniu anty. Po owulacji nie bylo śladu do tego LH za niskie (choć nie wiem do końca co to oznacza). Także w drugim cyklu mialam brać clo. W 10dc na usg okazało się, że pękła mi torbiel, a owulacji nie było. No i teraz też clo i byłam wczoraj (7dc) na usg i nie dzieje się nic. To znaczy mam mnóstwo pecherzyków ale wszystkie mniejsze niż 8mm. Także w piątek jeszcze raz mam przyjść to będzie 11 dc i zobaczymy czy coś się pojawi... Lekarka mi powiedziała że te clo mogę brać max 6 cykli w tym czasie juz powinnismy powoli sprawdzać drożność jajowodów i nasienie. Jak się po tym czasie nie uda to ona uważa, że powinnam mieć inseminacje. No ale mam nadzieję, że jakoś może wcześniej się uda.. To się wygadałam
Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2012-07-17 o 07:54 |
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
tomalinka, u mnie też 3 cykl starań. ale na razie nic nie sprawdzam. nie wywołuję u siebie choroby.
na razie własnymi siłami próbujemy, i wiem, że oboje jestesmy zdrowi i że się na pewno uda. za szybko jeszcze u mnie, aby powiedzieć, że potrzebuję jakis "wspomagaczy". wierzę w naturę! |
|
|
|
#3865 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Wstawać Nie spać! Bo tu kolejna cudowna wiadomosć.
A tu proszę II CUDOWNE KRECHY !!! Nie mogłam się doczekać aż przyjdę do pracy, odpalę kompa i obwieszczę Wam tę cudowną wiadomość ![]() ![]() Zdążyłam już być na becie a wyniki będa około 16ej. Czy na jutro rejestrować się już do lekarza? Chyba jeszcze jestem w szoku i nie dociera do mnie, że mam upragnioną fasolkę w sobie. A było kilka symptomów, które dawały mi do myślenia, ale o tym napisze za chwilę, albo całkiem później bo jestem w pracy i nie zawsze się da. Teraz i ja przesyłam Fluidki dla Was Kochane ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Zaszłam w 4 cyklu niezabezpieczania się, ale tak naprawde to dopiero w tym cyklu (ostatnim) zrobiliśmy to dokłanie wtedy kiedy śluz był najbardziej odpowiedni, test owu pozytywny, a plemniczki odchowane min. 3 dni wcześniej ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez aigrene Czas edycji: 2012-07-17 o 08:17 |
|
|
|
|
#3866 | |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane, witam tomalinka
Mnie cały czas brzuch boli @ chyba wcześniej zawita. Mam już opuchnięte i sine pod oczami więc to dla mnie najlepszy dowód zbliżającej się małpy. A wspominałam, że w zeszłym tyg jeszcze bilet do kina wygrałam w radiu ? Teraz się na 7 lat zrównoważy bo zbiłam wczoraj lustereczko ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
#3867 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=aigrene;35341442]Dziewczyny! Wstawać Nie spać! Bo tu kolejna cudowna wiadomosć.
A tu proszę II CUDOWNE KRECHY !!! Nie mogłam się doczekać aż przyjdę do pracy, odpalę kompa i obwieszczę Wam tę cudowną wiadomość ![]() ![]() Zdążyłam już być na becie a wyniki będa około 16ej. Czy na jutro rejestrować się już do lekarza? Chyba jeszcze jestem w szoku i nie dociera do mnie, że mam upragnioną fasolkę w sobie. A było kilka symptomów, które dawały mi do myślenia, ale o tym napisze za chwilę, albo całkiem później bo jestem w pracy i nie zawsze się da. Teraz i ja przesyłam Fluidki dla Was Kochane ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Zaszłam w 4 cyklu niezabezpieczania się, ale tak naprawde to dopiero w tym cyklu (ostatnim) zrobiliśmy to dokłanie wtedy kiedy śluz był najbardziej odpowiedni, test owu pozytywny, a plemniczki odchowane min. 3 dni wcześniej ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Czwarta fasolka!!!!! Super gratuluje |
|
|
|
#3868 |
|
Rozeznanie
|
![]() Edytowane przez lady_malgo Czas edycji: 2012-07-17 o 09:01 |
|
|
|
#3869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE !!!!
![]() Bardzo się ciesze że tyle fasolek !!!! Aigrene Dziewczyny to i ja wysyłam wam pozytywne fluidy Zaraz ide do lekarza, boje sie jak cholera wiec trzymajcie za mnie kciukiii! Cytat:
![]() Co do TZ to tamtym razem nie było szans.. ale po tamtej ciąży jestem zdystansowana, a on bedzie sie tak bardzo cieszył że nie chciałabym żeby sie zawiódł dlatego powiem po wizycie. Wiesz ja to całe wielkie ogłoszenie już przezylam wiec to juz bedzie troszke inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
I nie moge się doczekać kiedy wylejesz nam te swoje smutki ![]() Cytat:
?
|
||||
|
|
|
#3870 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=aigrene;35341442]Dziewczyny! Wstawać Nie spać! Bo tu kolejna cudowna wiadomosć.
A tu proszę II CUDOWNE KRECHY !!! Nie mogłam się doczekać aż przyjdę do pracy, odpalę kompa i obwieszczę Wam tę cudowną wiadomość ![]() ![]() Zdążyłam już być na becie a wyniki będa około 16ej. Czy na jutro rejestrować się już do lekarza? Chyba jeszcze jestem w szoku i nie dociera do mnie, że mam upragnioną fasolkę w sobie. A było kilka symptomów, które dawały mi do myślenia, ale o tym napisze za chwilę, albo całkiem później bo jestem w pracy i nie zawsze się da. Teraz i ja przesyłam Fluidki dla Was Kochane ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- G R A T U L A C J E
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

nie wiem co się dzieje

Hmmm... ja też się chyba wybiorę w środe na betę. Jestem bardzo ciekawa jaka będzie duża, bo u nas w sumie też była szansa na więcej niż 1 fasolkę w tym cyklu
a później kupiliśmy składniki i pojechaliśmy do rodziców robić pizzę. Na wieczór zaczęłam sobie z mamą gadać na temat dziecka, pracy, studiów. Otworzyłam się przed nią, wyznałam moje obawy. Wydawało się, że mnie rozumie. A później zaczęła na mnie wjeżdżać, że pracy nie mam. Że powinnam iść teraz do pracy na umowę o pracę jak chce mieć dziecko, bo sobie nie damy rady, no i że oni nam nie będą już pomagać, bo sami są starzy i potrzebują pomocy. Próbowałam spokojnie wytłumaczyć jej, że szukałam długo pracy i, że wszędzie oferowano mi umowę zlecenie, a w sumie 2 prace do których mnie chcięli to 1: bez umowy, a druga za 7 zł na h , umowa zlecenie i praca też w weekendy (a ja mam szkołę zaoczną). No i powiedziałąm, że nie chce mi się bezczynnie siedzieć i szukać pracy jak mogę jeszcze teraz załapać się na studia dzienne za darmo. Zwłaszcza, że W sierpniu idę na praktyki miesięczne, we wrześniu zaczyna mi się szkoła zaoczna. Więc jeśli już praca to najwcześniej od września.

Tym bardziej, ze u Ciebie teraz jest przełom 2/3 tygodnia. Takwięc trezba się cieszyć a nie wymyślać jakieś wkrętki

kla ski:

Zapraszamy i witamy