Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 11:09   #1861
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
FIO! ładnie to bardzo wygląda. tylko ja sie tak zastawiam czy temu dzieciu to potrzebne te wszystko kokardki, falbanki czy to bardziej dla rodziców by lądnie wygladało? może niech sie mamuśki wypowiedzą. własnie czy np ta moskitiera sie przydaje?
na wsi na pewno moskitiera to cudo, bo dużo much lata nawet w dzień i nie zawsze siatki w oknach pomagają

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:09   #1862
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wróciłam
No więc jakaś tam mała kropeczka jest, ale gin powiedział że do bety pasuje więc wszystko jest ok. Mam też trobiel jedną rozlaną drugą 2 cm ale mam się nie przejmować bo to normalne, wiec się nie przejmuje
Mam iść do endokrynologa ale to wiem.
No i jedyne co nie bardzo to mam odstawić acard bo przeciwskazaniem jest ciaza no i ze wynik (po 4 tyg od# gdzie juz nie mialam objawow) wyszedl w miare dobry to chyba jest ok.. tylko że ja w to nie wierze. Gina napewno nie zmienie bo w razie komplikacji itd. zawsze jest na reke (sasiad) i moge nawet w nocy do niego przyjsc. No i co poradzicie ja myslalam że dostane jakieś ampulko-zaszczyki tak jak inne dziewczyny..
Narazie mam zrobic podstawowe badania i za 2 tyg wizyta.
No i moze wtedy mi zleci te badania kardiolipidowe. Szczerze nie wiem co mam robić, bo jak mam być badana i wynik ma wyjsc źle to faktycznie acard musze odlożyć
Ogólnie jestem zadowwolona, wyluzowana i dzisiaj powiem TŻ
aaa i założyła mi położna karte ciąży (a wczesniej do 10 tyg nie miałam) wiec odrazu pozytywne myslenie bo tak jak mowilam teraz wszystko jest inaczej! Właściwie się nie martwie, jestem w ciąży i będę jeszcze przez 8 miesiecy
No i wcale się nie zmartwił że tak wczesnie zaszłam, powiedział ze skoro planowana sie nie udala to nieplanowana napewno się uda

Pieknie kochana!

Bardzo dobre myslenie..ja tez tak mysle jak Ty!!

Staranka zaczynamy od wrzesnia i będą bliźniaki i nie ma innej opcji!
Moja Maryśka wróciła po brata i znowu do nas przyjda..

Troche gadanie obłąkanej..ale pomaga!

Jupiiiii!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:11   #1863
aganieszkab
Raczkowanie

Kilka dni mnie tu nie było a tu tyle się dzieje....

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Aaaaa jakie ja mam ciarki..laski kocham Was za te kreseczki!!!!!
Ja tez chce...
Będzie dobrze czuje to po kościach!
Lunao moja bratnia duszo- to teraz czas na mnie!!!
Koocurku z tego co widzę to teraz twoja kolej , a potem moja .
Mam nadzieję że będę miała na to okazję, dzisiaj temp. podskoczyła do 37st.C, więc może za 10 dni będzie @, a potem możemy baraszkować . Nie mogę się doczekać...

Cytat:
Wiecie co dziewczyny, ja do tej ciąży mam całkiem inne podejśćie. W tamtej odpoczątku bałam się że cos bedzie nie tak, nawet luteine brałam bez powodu, nie zapeszałam, wiedziała tylko rodzina itd.
Teraz dołączyłam do mam marcowo-kwietniowych, mam zamiar zrobić suwaczek i kupować rzeczy dla maluszka czyli wszystko czego nie robiłam w tamtej.. Najchętniej powiedziałabym o tym wszystkim żeby ten fakt się utrwalił No ale aż tak nie zaryzykuje
Nawet w ubikacji nie sprawdzam czy jest jakieś plamienie.. no poprostu chyba wyluzowalam
Wiem o czym piszesz, ja też zmieniłam podejście nie tylko do mojego życia, zdałam sobie sprawę jak bardzo mogłam krzywdzić dziewczyny, które zachęcałam do zaciążenia - może one też były AM Czekam na swoją drugą szansę

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jutro idę do gina i zastanawiam się czy muszę go o coś szczególnego pytać i domagać się jakichś badań, może pomożecie w kwestii badań? obawiam się, że powie, że póki co nie robić żadnych, ale może z doświadczenia coś mi poradzicie. myślę o progesteronie i tarczycy, bo nie miałam nigdy badanych, ale czy coś jeszcze? no i na pewno będę pytać o wyjazd sierpniowy, czy to dobry pomysł.
Moniczko domagaj się jak największej ilości badań, dla własnego spokoju!!

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Teraz jestem jeszcze kilka dni na zwolnieniu, więc za kilka dni powrót do rzeczywistości, ale już zupełnie innej.. Po pierwszym # wierzyłam i naiwnie ufałam, że to był przypadek, ale teraz mimo że nie znam przyczyny to nie zdecyduję się kolejny raz ryzykować śmierci mojego dziecka... Planuję znaleźć klinikę i przebadać się z mężem od "A do Z".
Witam. Ja zdecydowałam się tutaj odezwać dopiero miesiąc po #, musiałam do tego dojrzeć. Pisz o wszystkim, o cierpieniu, o smutku, o wesołych rzeczach też. Mi podczytywanie pomogło zmierzyć się z bólem, i chociaż nie pozbyłam się go łatwiej mi teraz. Byle do przodu.

Cytat:
zbieram się do lekarza na pierwszą wizytę. boję się.
NIE BÓJ SIĘ!!
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:14   #1864
ewel28
Rozeznanie

Luna super wieści a do tego czarnobyla coś w tym jest, a poza tym mamy wiele słabsze organizmy niż nasze mamy i to pewnie przez to . Wiadomo, że # zawsze się zdarzały, ale nie na tak dużą skalę.
Super masz podejście do ciąży
Stary 2012-07-17, 11:15   #1865
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Luna no widzisz wszystko jest dobrze, tylko się cieszyć!!!

1.07.2013
Stary 2012-07-17, 11:19   #1866
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
I dlatego się cieszę, że mamy moskitiery z całym mieszkanku
u rodziców to samo. ale tam nie dało się bez.

Cytat:
Ogólnie jestem zadowwolona, wyluzowana i dzisiaj powiem TŻ

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Staranka zaczynamy od wrzesnia i będą bliźniaki i nie ma innej opcji!
dobre myślenie!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:25   #1867
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Mi nie przeszkadza że mnie gonią do tego czy tamtego tylko staruszek, który już nie umie wypowiedzieć się i zapomina się i nie rozpoznaje własnych dzieci takie pytanie mi zadał...

zerwałam babci ogórki i zrobiłam kiszone dobra wnuczka jestem teraz do miasta jadę, wpłacic kasę na konto i muszę kupić se magnez i witaminę E bo skończyła mi się

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

zapomniałam pochwalić się że pokój zarezerwowałam dzwoniłam tam gdzie w październiku nocowaliśmy ale tam wszystko zajęte jest, babka dała nam numer do teściowej co mieszka po sąsiedzku i był wolny pokój z łazienką i takie samo wyposażenie jak u synowej także luz płacimy 35zł/os + możemy wykupić tam wyżywienie, czytałam w opiniach, że jedzenie mają pyszne, zresztą jak coś to mamy sprawdzone miejsca nocleg właściwie w centrum, przy gółwnej ulicy, do term jakieś 300m jest

1.07.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 11:41   #1868
ewel28
Rozeznanie

Alonka na ile jedziecie? sami?
Stary 2012-07-17, 11:43   #1869
natalia_23
Zakorzenienie

witam

luna cieszę się bardzo

basiu przykro mi że kolejny bank odrzucił wniosek

lucy super emi wygląda Mikołaj lubi swoją nogę tylko jak umyta

nita ale was wzieły choróbska, ściskam mocno

przepraszam, że tak mało mnie

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:57   #1870
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Barbie za dietę, ja też muszę coś ze sobą zrobić bo osiągnęłam punkt krytyczny 60 kg
to zapraszamy do współudziału
Cytat:
Fajna! i pomysł z kuferkiem super. Ja gdzies kiedyś widziałam takie ubranka na szydełku robione chyba. w każdym razie nie takie weselne
mi sie marzy takie robione na szydełku, mam nadzieję, ze mama mi takie zrobi

a co do tych częstotliwości poronień... wg lekarki z mojego miasta w tym roku było więcej poronień niż narodzin dzieci. ta ginekolog pracuje w zawodzie 30 lat i pierwszy raz spotkała się z taką sytuacją.
Stary 2012-07-17, 12:02   #1871
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam
No więc jakaś tam mała kropeczka jest, ale gin powiedział że do bety pasuje więc wszystko jest ok.
No i wcale się nie zmartwił że tak wczesnie zaszłam, powiedział ze skoro planowana sie nie udala to nieplanowana napewno się uda
LUNA! Bardzo sie ciesze!!!!!!!!!!!!! I brawa za Twoje podejście!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
na wsi na pewno moskitiera to cudo, bo dużo much lata nawet w dzień i nie zawsze siatki w oknach pomagają
dobra, do moskitery mnie przekonałysćie choc pewni kupie ja dopiero na wiosne a baldachimki? czy to tylko siedlisko kurzu? ja własnie mysle ze jak bede kupowac to chyba własnie przlicze co sie bardzeij opłaca pojedynczo czy zestaw?MAMUSIE! podzielcie sie opiniami co sie przydaje i z czego sie korzysta a co to zbedeny wydalek i mozna sie bez tego spokojnie obejsc. Bo ja naprawde zielona jestem!
Cytat:

zapomniałam pochwalić się że pokój zarezerwowałam
super! az zazdroszcze- tez bym pojechała w góry. moze jeszcze sie uda w tym roku - choc spacerek tylko dolinkami mi zostaje. nie wiem tylko jak z kasa bo remont no i trzeba kase na rzeczy dzieciowe!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 12:04   #1872
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
FIO! ładnie to bardzo wygląda. tylko ja sie tak zastawiam czy temu dzieciu to potrzebne te wszystko kokardki, falbanki czy to bardziej dla rodziców by lądnie wygladało? może niech sie mamuśki wypowiedzą. własnie czy np ta moskitiera sie przydaje?
no właśnie to chyba dla rodziców głównie ma być. ja jeszcze o takich rzeczach nie myślę, ale wiem, że bez moskitiery ani rusz. tzn w mieszkaniu uważam, że jest nie potrzebna, ale jak planuję jeździć z dzieckiem na wieś to nie wyobrażam sobie braku moskitiery (chyba, że przykrywać firanką, ale coś musi być).

byłam u lekarza, dostałam luteinę 2x1 i Asmag B 3x1, mam zrobić badania i jeszcze w tym tygodniu przyjść pokazać je to mi założy kartę ciąży. usg nie miałam bo za wcześnie (wtedy też było za wcześnie, a potem nagle za późno..), na usg mam się umówić na następnej wizycie, pewnie jakoś na koniec lipca. w góry niby możemy jechać, tzn wiadomo, że nie łazić po górach ale w dolinki możemy, jeśli chodzi o długą podróż to w miarę potrzeby robić przerwy i generalnie jak na razie nie ma przeciwwskazań.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:27   #1873
eseska
Zakorzenienie

MONIKA! Czyli wszystko pozytywnie )))))))))

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:51   #1874
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Alonka na ile jedziecie? sami?
sami, we wtorek wieczorem wyjazd. Krótko, ale TŻ ma pomimo urlopu robotę lewą: pomaga instalację robić w garażu u mojego chrzesnego, u koleżanki kontakty ma podpinać i pewnie jeszcze 1000 rzeczy wymyśli dla niego 4 dni to i tak długo, chyba że coś nam się odwidzi i zostaniemy tam jeszcze

1.07.2013
Stary 2012-07-17, 12:55   #1875
ewel28
Rozeznanie

Monikasuper wieści
Barbie chętnie bym dołączyła, ale nie mam silnej woli spróbuję ćwiczyć

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Alonka pewnie gdyby nie fakt, że TŻ musi złożyć papiery do szkoły, to byśmy mogły się spotkać, bo w pierwszej wersji mieliśmy jechać do Zakopca W 4 dni też można odpocząć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 12:59   #1876
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

ooo to wielka szkoda!!! nad morze ciągnął mój TŻ ale ja nie chcę bo nie lubię byłam 2 razy i nie zachwyciłam się naszym bełtem

1.07.2013
Stary 2012-07-17, 12:59   #1877
Maga83
Zakorzenienie

Luna cieszę się, że na wizycie wszystko dobrze podejście też masz niezłe też bym tak chciała...

Monika jakie badanie Ci lekarz zlecił? To teraz wakacje na spokojnie

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:59   #1878
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny odstawić ten acard czy nie?
Bo moj gin u siebie sprawdził i mówił ze zabronione w ciaży, ale te nowe acardy mają już na ulotce że do 6 miesiaca mozna, kurde szkoda że tego nie wiedziałam
No i jakbym chciała znowu zrobić badanie antyfosfolipidowe to ile wczesniej odstawić ten acard? Może któras z was bedzie wiedzieć

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 13:04   #1879
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny odstawić ten acard czy nie?
Luna nie wiem... Ja biorę od początku, ale gin mi tak zalecił, wiele dziewczyn brało, więc nie sądzę żeby to było szkodliwe w tej ilości. W sumie kogoś trzeba słuchać, może zaufaj jednak lekarzowi...

Edytowane przez Maga83
Czas edycji: 2012-07-17 o 13:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 13:15   #1880
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
MONIKA! Czyli wszystko pozytywnie )))))))))
chyba tak

Cytat:
sami, we wtorek wieczorem wyjazd. Krótko, ale TŻ ma pomimo urlopu robotę lewą: pomaga instalację robić w garażu u mojego chrzesnego, u koleżanki kontakty ma podpinać i pewnie jeszcze 1000 rzeczy wymyśli dla niego 4 dni to i tak długo, chyba że coś nam się odwidzi i zostaniemy tam jeszcze
dobre i 4 dni, zawsze coś

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Monika jakie badanie Ci lekarz zlecił? To teraz wakacje na spokojnie
kazał mi teraz zrobić glukozę na czczo, analizę moczu, p/ciała anty D i WR, do tego chciałam TSH. zrobię też jeszcze raz HCG, chociaż stwierdził, że już nie trzeba. dzisiaj jak byłam to miałam morfologię i coś tam jeszcze od swojego lekarza. póki co tyle. jutro zrobię te badania i na czwartek się zapisałam, żeby pokazać wyniki, założyć kartę (oby, wcześniej nie miałam karty ciąży) i umówić się na USG.

będę teraz szukać jakichś noclegów gdzieś w okolicach gór i oby udało nam się pojechać.

zastanawiam się jeszcze jak to będzie z ewentualnym zwolnieniem, czy dostanę, czy lekarz zaproponuje/stwierdzi, że byłoby to dobre rozwiązanie czy będzie kazał normalnie pracować
Stary 2012-07-17, 13:18   #1881
Luna0
Zakorzenienie

Tylko jak ja mam przestać brać jak wtedy bolą mnie żyły i puchną mi nogi boje się żeby nie zdarzyło się to samo, myslalam ze wogole dostane ten cały zestaw a tu dupa. Może za 2 tyg coś uprosze..
Ciekawa jestem tylko po ilu od odstawienia acardu krew wraca do siebie zebym mogla zrobic badania
I teraz czytam na jakims forum że takie leki heparyne, acard moze przepisać endokrynolog? Nie wiem z jakiej racji ale może ją uprosze

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-07-17, 13:25   #1882
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

zobaczyłam właśnie na fb zdjęcia znajomego, ożenił się właśnie, nic dziwnego no nie?? z tym, że on ma 19 lat a jego żona 20, w sumie jego siostro też w wieku 19 lat wychodziła za mąż, moze to rodzinne

1.07.2013
Stary 2012-07-17, 13:30   #1883
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
zobaczyłam właśnie na fb zdjęcia znajomego, ożenił się właśnie, nic dziwnego no nie?? z tym, że on ma 19 lat a jego żona 20, w sumie jego siostro też w wieku 19 lat wychodziła za mąż, moze to rodzinne
dla mnie to strasznie wcześnie, za wcześnie. ale to moje zdanie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 13:33   #1884
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

ale cel szczytny - dla dziecka

1.07.2013
Stary 2012-07-17, 13:38   #1885
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
dziecko można mieć też bez ślubu. jak im pisane być razem to można się pobrać i dużo później. znajoma (w moim wieku) niedawno wzięła ślub, ich dziecko ma już 2 latka, było wpadką, ale zamiast wtedy na szybko pobrali się teraz, będąc dłużej razem i chyba bardziej świadomie, a nie tylko dlatego, że trzeba bo dziecko w drodze.
Stary 2012-07-17, 13:38   #1886
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz czytam na jakims forum że takie leki heparyne, acard moze przepisać endokrynolog? Nie wiem z jakiej racji ale może ją uprosze
No ale będziesz brała tabletki bez wiedzy gina?

Cytat:
Taki sobie cel, czasem lepiej dla dziecka by było jakby tego ślubu nie brali, jeśli np biorą na siłę...

Stary 2012-07-17, 13:50   #1887
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
dziecko można mieć też bez ślubu. jak im pisane być razem to można się pobrać i dużo później. znajoma (w moim wieku) niedawno wzięła ślub, ich dziecko ma już 2 latka, było wpadką, ale zamiast wtedy na szybko pobrali się teraz, będąc dłużej razem i chyba bardziej świadomie, a nie tylko dlatego, że trzeba bo dziecko w drodze.
heh powiem, że od środowiska zależy, u nas na wsi nie przeszłoby to, zjedliby ich wszyscy dookoła

1.07.2013
Stary 2012-07-17, 14:00   #1888
Luna0
Zakorzenienie

Nie no wtedy bym mu powiedziała że edno zaleciła
kurcze a myslalam ze dostane caly ten zestaw heparyne itd
No nic narazie jest ok, ale acard brac bede skoro na ulotce pisze ze do 6 mies mozna, bo jak go odloze to zaczne sie stresowac a niby po co

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-07-17, 14:00   #1889
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35341623]
[A propos - brałaś duphaston albo luteinę? Moim zdaniem po pierwszym # powinnaś, ale to już zależy pewnie od lekarza.]

Persephone po pierwszym # zrobiłam kilka podstawowych badań na własną rękę (wiadomo dla lekarzy to był przypadek), tak więc robiłam morfologię, mocz ogólny i na posiew, cytologię, krzywę cukrową, badałam też toxo i cytomegalię no i komplet badań tarczycy. Ogólnie wszystko wyszło ok, badania ogólne nie odbiegały od norm, toxo nie przechodziłam, a cytomegalię kiedyś tam miałam bo mam przeciwciała. Wyniki tarczycy wyszły generalnie ok, były w normach ale i tak poszłam do endokrynologa i po dokładniejszych badaniach stwierdziła że mam lekką niedoczynność - ale najważniejsze wg. endo że nie mam przeciwciał tzn. ujemne anty-TPO i anty-TG. Tak więc na tarczycę brałam Euthyrox N25 i magnez. Po pozytywny teście ciążowym dostałam od razu duphaston 2x1, magnez 3x1 i nospę. Był też przykaz oszczędzania się i tak też oczywiście robiłam, tzn. w odstawkę poszły wszystkie obowiązki domowe, praca biurowa więc nie przemęczałam się, ale zwolnienia mi nie zaproponował. W między czasie zmieniłam lekarza, tzn. w 6 tyg. ciąży i od razu dostałam zwolnienie.

Teraz mam zaczekać na wyniki badań histopatologicznych, chociaż wiem z doświadczenia że nic z nich nie wyniknie i dostaniemy dalszy plan działania. Póki co wiem, że konieczne będą badania genetyczne i komplet badań w kierunku zespołu antyfosfolipidowego.. i pewnie jeszcze wiele innych..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35341623]
W każdym razie mam nadzieję, że uda Ci się jakoś wrócić do rzeczywistości, mi pomagało i pomaga ciągłe zajęcie się czymś, najpierw codziennie załatwiałam sprawy

Wiesz ja teraz, tzn. po drugim # też ciągle się staram czymś zająć, chyba żeby nie myśleć.. Ale to też nic nie załatwia.. Teraz już trochę doszło do mnie że "to" znów się stało, ale przez pierwsze kilka dni nie dopuszczałam tego do mojej świadomości..

Wiem że z czasem będzie inaczej.. wiem to z doświadczenia.. ehh

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2012-07-17 o 14:03
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 14:05   #1890
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
Tylko jak ja mam przestać brać jak wtedy bolą mnie żyły i puchną mi nogi boje się żeby nie zdarzyło się to samo, myslalam ze wogole dostane ten cały zestaw a tu dupa. Może za 2 tyg coś uprosze..
Ciekawa jestem tylko po ilu od odstawienia acardu krew wraca do siebie zebym mogla zrobic badania
Luna,ja biore acard na własna reke,mimo że endo stwierdziła,że to nie potrzebne.Ale dziewczyny też brały no i jest wszystko ok,także mam nadzieje,że u mnie też bedzie dobrze.Ja chyba jeszcze z 6 tyg będe brała i odstawie
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości