|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
![]()
![]() |
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pieknie kochana! Bardzo dobre myslenie..ja tez tak mysle jak Ty!! Staranka zaczynamy od wrzesnia i będą bliźniaki i nie ma innej opcji! Moja Maryśka wróciła po brata i znowu do nas przyjda.. Troche gadanie obłąkanej..ale pomaga! Jupiiiii!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | ||||
Raczkowanie
|
Kilka dni mnie tu nie było a tu tyle się dzieje....
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję że będę miała na to okazję, dzisiaj temp. podskoczyła do 37st.C, więc może za 10 dni będzie @, a potem możemy baraszkować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
NIE BÓJ SIĘ!! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Rozeznanie
|
Luna super wieści
![]() ![]() Super masz podejście do ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Luna no widzisz wszystko jest dobrze, tylko się cieszyć!!!
#1866 |
Zakorzenienie
|
u rodziców to samo. ale tam nie dało się bez.
![]() ![]() dobre myślenie!!!
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
Mi nie przeszkadza że mnie gonią do tego czy tamtego tylko staruszek, który już nie umie wypowiedzieć się i zapomina się i nie rozpoznaje własnych dzieci takie pytanie mi zadał...
zerwałam babci ogórki i zrobiłam kiszone ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- zapomniałam pochwalić się że pokój zarezerwowałam ![]() ![]() ![]()
#1868 |
Rozeznanie
|
Alonka na ile jedziecie? sami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
witam
luna cieszę się bardzo basiu przykro mi że kolejny bank odrzucił wniosek lucy super emi wygląda ![]() ![]() nita ale was wzieły choróbska, ściskam mocno przepraszam, że tak mało mnie
#1870 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do tych częstotliwości poronień... wg lekarki z mojego miasta w tym roku było więcej poronień niż narodzin dzieci. ta ginekolog pracuje w zawodzie 30 lat i pierwszy raz spotkała się z taką sytuacją.
![]() |
#1871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
super! az zazdroszcze- tez bym pojechała w góry. moze jeszcze sie uda w tym roku - choc spacerek tylko dolinkami mi zostaje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
____________ byłam u lekarza, dostałam luteinę 2x1 i Asmag B 3x1, mam zrobić badania i jeszcze w tym tygodniu przyjść pokazać je to mi założy kartę ciąży. usg nie miałam bo za wcześnie (wtedy też było za wcześnie, a potem nagle za późno..), na usg mam się umówić na następnej wizycie, pewnie jakoś na koniec lipca. w góry niby możemy jechać, tzn wiadomo, że nie łazić po górach ale w dolinki możemy, jeśli chodzi o długą podróż to w miarę potrzeby robić przerwy i generalnie jak na razie nie ma przeciwwskazań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
MONIKA! Czyli wszystko pozytywnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
sami, we wtorek wieczorem wyjazd. Krótko, ale TŻ ma pomimo urlopu robotę lewą: pomaga instalację robić w garażu u mojego chrzesnego, u koleżanki kontakty ma podpinać i pewnie jeszcze 1000 rzeczy wymyśli
![]() ![]()
#1875 |
Rozeznanie
|
Monikasuper wieści
![]() Barbie chętnie bym dołączyła, ale nie mam silnej woli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Alonka pewnie gdyby nie fakt, że TŻ musi złożyć papiery do szkoły, to byśmy mogły się spotkać, bo w pierwszej wersji mieliśmy jechać do Zakopca ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
ooo to wielka szkoda!!! nad morze ciągnął mój TŻ ale ja nie chcę bo nie lubię
![]()
#1877 |
Zakorzenienie
|
Luna cieszę się, że na wizycie wszystko dobrze
![]() ![]() Monika jakie badanie Ci lekarz zlecił? To teraz wakacje na spokojnie ![]()
#1878 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odstawić ten acard czy nie?
Bo moj gin u siebie sprawdził i mówił ze zabronione w ciaży, ale te nowe acardy mają już na ulotce że do 6 miesiaca mozna, kurde szkoda że tego nie wiedziałam ![]() No i jakbym chciała znowu zrobić badanie antyfosfolipidowe to ile wczesniej odstawić ten acard? Może któras z was bedzie wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Luna nie wiem... Ja biorę od początku, ale gin mi tak zalecił, wiele dziewczyn brało, więc nie sądzę żeby to było szkodliwe w tej ilości. W sumie kogoś trzeba słuchać, może zaufaj jednak lekarzowi...
Edytowane przez Maga83 Czas edycji: 2012-07-17 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
chyba tak
Cytat:
kazał mi teraz zrobić glukozę na czczo, analizę moczu, p/ciała anty D i WR, do tego chciałam TSH. zrobię też jeszcze raz HCG, chociaż stwierdził, że już nie trzeba. dzisiaj jak byłam to miałam morfologię i coś tam jeszcze od swojego lekarza. póki co tyle. jutro zrobię te badania i na czwartek się zapisałam, żeby pokazać wyniki, założyć kartę (oby, wcześniej nie miałam karty ciąży) i umówić się na USG. będę teraz szukać jakichś noclegów gdzieś w okolicach gór i oby udało nam się pojechać. zastanawiam się jeszcze jak to będzie z ewentualnym zwolnieniem, czy dostanę, czy lekarz zaproponuje/stwierdzi, że byłoby to dobre rozwiązanie czy będzie kazał normalnie pracować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
Tylko jak ja mam przestać brać jak wtedy bolą mnie żyły i puchną mi nogi
![]() Ciekawa jestem tylko po ilu od odstawienia acardu krew wraca do siebie zebym mogla zrobic badania ![]() I teraz czytam na jakims forum że takie leki heparyne, acard moze przepisać endokrynolog? Nie wiem z jakiej racji ale może ją uprosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
zobaczyłam właśnie na fb zdjęcia znajomego, ożenił się właśnie, nic dziwnego no nie?? z tym, że on ma 19 lat a jego żona 20
![]() ![]()
#1883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
ale cel szczytny - dla dziecka
![]()
#1885 |
Zakorzenienie
|
dziecko można mieć też bez ślubu. jak im pisane być razem to można się pobrać i dużo później. znajoma (w moim wieku) niedawno wzięła ślub, ich dziecko ma już 2 latka, było wpadką, ale zamiast wtedy na szybko pobrali się teraz, będąc dłużej razem i chyba bardziej świadomie, a nie tylko dlatego, że trzeba bo dziecko w drodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki sobie cel, czasem lepiej dla dziecka by było jakby tego ślubu nie brali, jeśli np biorą na siłę...
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Nie no wtedy bym mu powiedziała że edno zaleciła
![]() kurcze a myslalam ze dostane caly ten zestaw heparyne itd ![]() No nic narazie jest ok, ale acard brac bede skoro na ulotce pisze ze do 6 mies mozna, bo jak go odloze to zaczne sie stresowac a niby po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35341623]
[A propos - brałaś duphaston albo luteinę? Moim zdaniem po pierwszym # powinnaś, ale to już zależy pewnie od lekarza.] Persephone po pierwszym # zrobiłam kilka podstawowych badań na własną rękę (wiadomo dla lekarzy to był przypadek), tak więc robiłam morfologię, mocz ogólny i na posiew, cytologię, krzywę cukrową, badałam też toxo i cytomegalię no i komplet badań tarczycy. Ogólnie wszystko wyszło ok, badania ogólne nie odbiegały od norm, toxo nie przechodziłam, a cytomegalię kiedyś tam miałam bo mam przeciwciała. Wyniki tarczycy wyszły generalnie ok, były w normach ale i tak poszłam do endokrynologa i po dokładniejszych badaniach stwierdziła że mam lekką niedoczynność - ale najważniejsze wg. endo że nie mam przeciwciał tzn. ujemne anty-TPO i anty-TG. Tak więc na tarczycę brałam Euthyrox N25 i magnez. Po pozytywny teście ciążowym dostałam od razu duphaston 2x1, magnez 3x1 i nospę. Był też przykaz oszczędzania się i tak też oczywiście robiłam, tzn. w odstawkę poszły wszystkie obowiązki domowe, praca biurowa więc nie przemęczałam się, ale zwolnienia mi nie zaproponował. W między czasie zmieniłam lekarza, tzn. w 6 tyg. ciąży i od razu dostałam zwolnienie. Teraz mam zaczekać na wyniki badań histopatologicznych, chociaż wiem z doświadczenia że nic z nich nie wyniknie i dostaniemy dalszy plan działania. Póki co wiem, że konieczne będą badania genetyczne i komplet badań w kierunku zespołu antyfosfolipidowego.. i pewnie jeszcze wiele innych.. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35341623] W każdym razie mam nadzieję, że uda Ci się jakoś wrócić do rzeczywistości, mi pomagało i pomaga ciągłe zajęcie się czymś, najpierw codziennie załatwiałam sprawy Wiesz ja teraz, tzn. po drugim # też ciągle się staram czymś zająć, chyba żeby nie myśleć.. Ale to też nic nie załatwia.. Teraz już trochę doszło do mnie że "to" znów się stało, ale przez pierwsze kilka dni nie dopuszczałam tego do mojej świadomości.. Wiem że z czasem będzie inaczej.. wiem to z doświadczenia.. ehh ![]() Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-07-17 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.