Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 10:51   #4471
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Cotton, ale ja absolutnie nie krytykuje tej metody wiem jak to jest że trzeba mimo płaczu troszkę pocwiczyc - aż zal maluszka (choc nam mówiła kobitka że jak już się zacznie duży płacz to przerwac, żeby źle nie kojarzyła).
Akurat moja fizjoterapeutka ma inna metodę, ale uważam że każda jest dobra jeśli przynosi skutki.
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku z Lenką
Ale ja nie twierdzę, że krytykujesz. Ja tylko robię dużą reklamę i bronię, bo sama sę nie wiadomo czego naczytałam ale też nie mam tak,że tylko Vojta i nic więcej, w sierpniu mamy termin na NFZ rehabiliację i też skorzystam, chyba,że mi się nie spodoba.
Po prostu tu widzę niesamowite postępy, niewiarygodne wręcz, więc dzielę się wiedzą i zachęcam

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość

*A mnie bolą nadgarstki - zwłaszcza w nocy i nad ranem, czasem nie jestem w stanie go podnieść ani nawet przygotować mleka....
Oooo, mnie bolą od dawna ścięgna Achillesa, niedawno węzadła pod prawym kolanem...
Kręgosłup też daje w kość, ale wg gina to jest ból promieniujący, bo okazuje się, że podczas porodu bardzo pękła mi szyjka macicy i słabo sie goi. Stąd 10 tygodni plamień, coraz większe osłabienie, ból pleców.
Może u was to kwestia tego,że plecki nie miały czasu wrócić do swojej pozycji, tym bardziej, że mamy noszące swoje dzieci często się do nich przygarbiają.
Stary 2012-07-17, 11:16   #4472
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Ja jestem chyba jakas przewrazliwiona.Co ja w nocy nawstaje,zeby sprawdzic czy Eryk oddycha.Wy tez tak macie?Kurcze no,on ma juz 3 miesiace mogloby mi juz przejsc to

O rany,ty to masz sny!
Kiedys tez mialam takie zwariowane,ale juz nie mam.Moze dlatego,ze mam nad lozkiem lapacz snow,bo chociaz w to nie wierze,ale odkad go kupilam to albo nic mi sie nie sni,albo mam ladne sny
Na szczescie mi to sprawdzanie przeszło

a co to ten łapacz snów?
wydaje mi sie, ze te sny to efekt przemeczenia.

Dzis pobudke mialam co 2,5-3 godziny... a potrafiła juz przespac 6-7 godzin

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:20   #4473
tynka88
Zadomowienie

hej

nie mam siły, diabelek powrócił do mojego synka

Mateusz wczoraj nie dostał kaszki ani kleiku tylko mleczko na noc i o 3 juz byla pobudka, pojadł i chcial sie bawic, usnal na troche i w sumie do rana juz nie bylo spania, dopiero o 10 zlitowalam sie i dalam mu kaszki i usnal.

Ja dzis zostawiam Mateuszka z babcia i lece na fitness , bo oszaleje w tym domu.

co do komentarzy innych, to ja czasami mam wrazenie, ze bedac mama nie mam prawa ubrac krótkiej spodnicy czy sie umalowac, bo odrazu jest to odbierane jak bym zaniedbywala dziecko i sie pindrzyła no ale mam to gdzies w koncu szczesliwa mama to szczesliwe dziecko)

Konia mój TZ mówi cały czas Mateuszkowi ,ze ma matke wariatke, no ale ja jak widze jak on sie cala japka smieje jak ja mu majdam tymi wlosami to nie moge przestac piwo pije jak mały pojdzie spac, zeby nie patrzyl na moj alkoholizm

Lenka biedna jestes z tym kręgosłupem, oby szybko Ci sie polepszylo i w koncu bedziesz mogła Kajunie wziac na raczki

Gosia ja tak sprawdzam w dzien czy Mateusz oddycha..w nocy jak usne i on tez spi to nie musze sprawdzac ,bo on co jakis czas sie wierci , wzdycha, zmienia pozycje, czasami lekko chrapie, wiec wiem ze nic mu nie jest.
W ogole to od kilku dni Mateusz sam przekreca sie na boczek podczas snu.

Gosia co sobie kupiłas? ,pochwal sie)

dziewczyny karmiące butelka, czy jak wasze dziecko ma juz dosc jedzenia to odpycha rekami butelke? bo Mateusz od jakiegos czasu pod koniec jedzenia, jak juz malo co w butelce jest rekami odpycha ja.

Mateusz zostal z babcia i dziadkiem w niedziele na trzy godziny, bo ja buszowalam po sklepach, ale na szczescie byl grzeczny, ciesze sie, niech sie przyzwyczaja, bo raz na jakis czas, chcialabym odetchnac i dac szanse wykazac sie dziadkom.

ide sprzatac

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:41   #4474
emigra
Zakorzenienie

Tynka, Julia tez przekreca sie podczas snu na boczk ale zapomina o tylku i ja to wybudza a jak ja ja przewroce na boczek to jej nie pasi i po spaniu ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:47   #4475
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tynka, Julia tez przekreca sie podczas snu na boczk ale zapomina o tylku i ja to wybudza a jak ja ja przewroce na boczek to jej nie pasi i po spaniu ...
to moja przekręca tyłek "na brzuszek" a zapomina o reszcie ciałka. Na szczęście nie przeszkadza jej to. a kręcenie na boczki opanowała już od perfekcji. Tylko zapomniała jak z brzuszka przekreca sie na plecy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-07-17, 11:51   #4476
tynka88
Zadomowienie

Mateuszowi tez tylek troche zostaje, ale czasem mu pomagam
wczoraj tak usnał, ale go przekrecilam na plecki, bo taki powyginany lezał.

Stary 2012-07-17, 12:53   #4477
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cześć dziewczyny
ja po szalonym weekendzie i po chrzcinach (wrzuciłam parę fotek na mejla) wszystko ładnie się udało, Laura była grzeczna w kościele, w ogóle nie płakała, jak ksiądz polał jej główkę wodą to krzyknęła tylko "o jej!" wszyscy potem się z tego śmieli. Pogoda nam dopisała, nie było za gorąco, tak w sam raz i słonko przyświecało, więc imprezka na podwórku wypaliła. Było 30 i 5 dzieci Wszyscy mieli super humorek, siedzieliśmy do 20.30 (niestety już bez TŻ bo musiał wyjechać na tę swoją szkółkę po 18.00), ale goście siedzieli by i siedzieli tylko ja już byłam zmęczona i chciałam jak najszybciej wszystkich po odwozić do domów mój chrzestny przygrywał na gitarze, więc troszkę pośpiewaliśmy. Jeśli chodzi o prezenty to Laura dostała przede wszystkim pieniążki, które wpłacimy na konto i tam będziemy jej zbierać na komputer lub prawo jazdy poza tym otrzymała obraz anioła stróża, sukienusię, tunikę i legginsy, od chrzestnego piękne złote kolczyki z białymi i różowymi cyrkoniami (powiedział, że na roczek sponsoruje przekuwanie uszu u kosmetyczki), a od chrzestnej medalik z Matką Boską i śliczny łańcuszek - jedno i drugie złoto.

Od wczoraj wprowadzam Laurce jabłuszko, wczoraj pluła a dziś już jej tak posmakowało, że chciała jeszcze jeszcze jutro będzie jabłuszko, a później marchewka wczoraj też na noc dosypałam jedną miarkę kleiku ryżowego (wcześniej przez 1,5 tygodnia dawałam kukurydziany) i lepiej wpływa na jej długość snu, bo nie wstała przed 1.00 ale po 2.00 dziś zwiększę jego ilość i zobaczymy co z tego będzie.

Idę teraz trochę Was poczytać, ale pewnie nie nadrobię

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 13:36   #4478
kumkura
Rozeznanie

witam mamuski
Aguska, jak ja rozumiem Twoje lęki...
Dzisiaj Agatka kończy 5 miesięcy, także stawiamy pączki i dobre winko ewentualnie soczki
Dzisiaj też mieliśmy drugie szczepienie (trochę późno, ale zawsze coś stało na przeszkodzie) i oto wyniki:
- długość ciałka-70cm, waga- 6660g
Modelka mi rośnie,czas się z tym pogodzić, ehh
Podobno widać już dolną prawą jedynkę i niedługo nas zaszczyci swą obecnością.
Spadam na maila podziwiać nasze cudeńka.
Stary 2012-07-17, 13:40   #4479
tikki85
Zakorzenienie

Andrea dziś jest strasznie marudna i nie daje mi Was nadrobić . Bawi się teraz koło mnie misiami, ale coś nie bardzo jej się to podoba. Dziś cały czas trzeba koło niej być i bawić się z nią, albo rozmawiać bo w przeciwnym razie wszczyna alarm .
Strasznie dziś tu zimno.
Stary 2012-07-17, 13:44   #4480
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Andrea dziś jest strasznie marudna i nie daje mi Was nadrobić . Bawi się teraz koło mnie misiami, ale coś nie bardzo jej się to podoba. Dziś cały czas trzeba koło niej być i bawić się z nią, albo rozmawiać bo w przeciwnym razie wszczyna alarm .
Strasznie dziś tu zimno.
U mnie tak samo i z dzieckiem, i z pogodą

Kumkura gratulacje dla Agatki

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 14:27   #4481
emigra
Zakorzenienie

Kumkura gratki 5 miesiaca jeny, zaraz nasze maluchy beda mialy pol roczku, potem roczek .... ale czas pedzi!!
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-17, 14:42   #4482
tikki85
Zakorzenienie

Właśnie miałam napisać, że maruda śpi, ale mój ojciec wyszedł z rozmachem z kuchni i obudził Andreę . Teraz za karę z nią chodzi.
Stary 2012-07-17, 14:50   #4483
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Strasznie dziś tu zimno.
u nas tak samo z młodym i pogoda
wyciągnęłam trochę ciuszków z góry na 6-9 miesięcy i trochę juz jest pasujących
Stary 2012-07-17, 15:24   #4484
Karinio
Zakorzenienie

Bry
Wreszcie dziś ładna,niedeszczowa pogoda.Noi mogliśmy wyjść na spacer,pojechakliśmy po materac ale nie kupiliśmy,bo zamówimy ze sklepu,ale z neta.Za to kupiliśmy młodemu dwa nowe smoczki święcące w nocy

Nadrobie teraz,bo tatusiek karmi małego i pójdzie mały spać,bo marudny jest a to dlatego że mało spał poprzednio.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Kumkura gratki 5 miesiaca jeny, zaraz nasze maluchy beda mialy pol roczku, potem roczek .... ale czas pedzi!!
No właśnie też tak ostatnio myślałam,njapierw się na dziecko oczekuje,później chrzciny,a lada chwila będziemy o roczkach pisać tzn imprezkach co zrobić,przygotować. itp

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

I apropo nocek zapomniałam,że mały chyba po urlopie się poprzestawiał,pomimo tego że przed jak i w trakcie spał całą noc po ostatnim posiłku,gdy jadł ostatni raz o 20-21,spał do 5.Tak teraz budzi się o 2 w nocy.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:24   #4485
gosica502
Wtajemniczenie

Hej mamusie Już chwilkę się nie odzywałam ale na bieżąco w miarę jestem bo podczytywałam tylko zwykle brakowało czasu na odpowiedzi :P
U nas ok, co prawda Gabrysia przez ostatnie dni troszkę marudna była ale żyjemy, wiem że to wina boląco-swędzących dziąseł i dlatego mnie ta marudność nawet nie irytuje, współczuję jej tylko mocno, mogłyby te piewsze ząbki już wychodzić a tu niewiadomo kiedy to nastąpi

Poza tym przez ostatnie dni tej ostaniej flachy nie chce jeść na wieczó po kąpaniu ale zasypia potem i ładnie śpi do rana więc nie wiem o co chodzi. Może już po prostu głodna nie jest Nie wiem, zawsze była okropnym głodomorem.

Jadła już jabłuszko, marchewkę (ale za bardzo nie daję jej marchewki bo potem tarde kupki idą, co prawda nie bolesne ale twarde) i gruszkę. Po jabłku i gruszce super, na razie słoiczki gerber i bobovita Poza tym jej dawałam sok z jabłuszka robiony z sokowirówki rozcieńczony z wodą i też smakowało choć był kwaskowaty bo nie dodawałam cukrów żadnych

Gratulacje z okazji pokończonych miesięcy No i dla prince z okazji narodzin córeczki. Na jednym zdjęciu Rozalka wygląda identycznie prawie jak moja Gabrysia zaraz po narodzinach
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:25   #4486
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej babeczki

Konia zdrówka dużo dla Ninki...oby antybiotyk pomógł...

Ona ale Adaś elegancki był na chrzcie I Ty tez slicznie wyglądałaś..

Lenka
ale ta moja synowa słodziutka i taka pogodna

Kumkura ale masz już dużą córę..gratki za 5 mieisęcy..

Evcia super że chrzciny tak super wyszły..no i wasza trójeczka na zdjęciu przepięknie Laurka wyglądała..

Desia śliczna córunia i jak wysoko głowę trzyma..

gkatarzynka cięzka decyzja przed wami...jak dacie rade finansowo to ja bym została na Twoim miejscu w domu, ale jak nie dacie ray tym bardziej że ni ewieadomo jak szybko Tż znajdzie pracę to chyba nie macie wyboru i musisz do pracy wrócić...

Natka dwie ślicznotki na zdjęciu

U nas dziś kolejny leniwy dzionek, najpierw spacerek 2 godzinny w deszczu a teraz Morfik śpi a ja na Wizażu
No i chyba nadszedł czas sprzedania chusty..mały za bardzo się denerwuję jak go chce włożyć w nią...sprzedam, dołożę i kupię nosidełko które poczeka sobie aż będzie trzymał ładnie sam główkę.

Co do smoczków to Lovi ma nową serię Marine, takie marynarskie smokersy śliczne...czekam aż tylko się pojawią w necie bo narazie tylko w gazecie widziałam...

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-07-17 o 15:28
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 16:03   #4487
Aguśkaa83
Zakorzenienie

My jestesmy po pierwszej papce z gotowanej marchewki, marchewka sama w sobie byla tak slodziutka jak miodek Oczywiscie pierwsze proby jedzenia wygladaja tak ze wszyscy jestesmy do przebrania
Wiec mamy zaliczony soczek z marchewki, jablka, tarte jabluszko i gotowana marcheweczke

evvcia
super ze chrzciny udane Pozniej poogladam zdjecia bo ledwo wyrabiam na zakrecie

kumkura gratulacje dla Agatki

tynka masz racje zrelaksuj sie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 16:11   #4488
karolca
Zakorzenienie

Dziś Ewelinka dostała na próbę sok ze świeżej marchewki Sokowirówka to fajna rzecz
Za dużo jej nie dałam, bardzo podejrzliwie na mnie patrzyła. Pierwszy łyk skończył się na śliniaczku i kwaśnej minie choć sam soczek był bardzo słodki. Kolejny łyczek był już ok. Łącznie wypiła ze 3 łyżeczki. Niedużo, ale na poczucie smaku akurat.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-07-17, 16:27   #4489
aalegna
Wtajemniczenie

u mnie dzis pogoda do bani, nie było spaceru i widać że Sebie go brakowało chyba bo musiałam z nim jezdzic wózkiem po całym mieszkaniu i to co chwila w innym pomieszczeniu bo inaczej mu się nie podobało

Seba od wczoraj przekręca się już na brzuszek, jednak nie umie z powrotem wrócić na plecki i jak się męczy to zaczyna płakać, przychodze, przekładam go na plecy a on za kilka sekund bach z powrotem na brzuch i znów w ryk i tak w kółko

Kurcze tak czytam właśnie że podajecie już marchewki i jabłuszka i też mnie korci żeby już podać i w weekend coś podam tylko nie wiem co lepiej najpierw marchewka czy jabłko? Do tej pory tylko cyca dostawał. Kurcze ja się jeszcze na swoim nie dorobiłam sokowirówki a teraz jak Karolca napisała o tym soczku z marchewki to mnie korci taki zakup
Stary 2012-07-17, 16:32   #4490
Roksape
Zadomowienie

Hej

Basieńka je już co 2 godziny jak nie częściej, wcześniej miałam karmienia co 3-4 godziny. Widać za mało sycące dla niej to moje mleczko i jutro dam na spróbowanie jabłuszko...
Po za tym moje dziecko dziś piszczy jak chce żeby ją nosić, gdy tylko to zrobię cisza jak makiem zasiał

Aguśkaa Tak to moja pierwsza wizyta nie miałam czasu wcześniej, ale w końcu się wybiorę i Będę pytać o antykoncepcję

Gosia no może z tym patrzeniem to masz rację , ale ja widzę , że moja mała robi się bardzo szybko głodna po moim mleku, je dużo ale teraz to i bardzo często. Nawet w nocy wstaje wcześniej na jedzenie i mam nawet 3 do 4 karmień.

Kumkura Gratuluję 5 miesięcy Faktycznie duuuża dziewczynka

Konia i Asika Dużo zdrówka dla waszych dzieciaczków
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 16:56   #4491
karo_z
Rozeznanie

Witam

Właśnie się obudziłam z popołudniowej drzemki...spałam sobie razem z Piotrusiem...on jeszcze śpi, także zrobiłam sobie kawusię i skoczyłam na wizaz

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hej

Mateusz wczoraj nie dostał kaszki ani kleiku tylko mleczko na noc i o 3 juz byla pobudka, pojadł i chcial sie bawic, usnal na troche i w sumie do rana juz nie bylo spania, dopiero o 10 zlitowalam sie i dalam mu kaszki i usnal.

Ja dzis zostawiam Mateuszka z babcia i lece na fitness , bo oszaleje w tym domu.

co do komentarzy innych, to ja czasami mam wrazenie, ze bedac mama nie mam prawa ubrac krótkiej spodnicy czy sie umalowac, bo odrazu jest to odbierane jak bym zaniedbywala dziecko i sie pindrzyła no ale mam to gdzies w koncu szczesliwa mama to szczesliwe dziecko)

Konia mój TZ mówi cały czas Mateuszkowi ,ze ma matke wariatke, no ale ja jak widze jak on sie cala japka smieje jak ja mu majdam tymi wlosami to nie moge przestac piwo pije jak mały pojdzie spac, zeby nie patrzyl na moj alkoholizm

Lenka biedna jestes z tym kręgosłupem, oby szybko Ci sie polepszylo i w koncu bedziesz mogła Kajunie wziac na raczki

Gosia ja tak sprawdzam w dzien czy Mateusz oddycha..w nocy jak usne i on tez spi to nie musze sprawdzac ,bo on co jakis czas sie wierci , wzdycha, zmienia pozycje, czasami lekko chrapie, wiec wiem ze nic mu nie jest.

dziewczyny karmiące butelka, czy jak wasze dziecko ma juz dosc jedzenia to odpycha rekami butelke? bo Mateusz od jakiegos czasu pod koniec jedzenia, jak juz malo co w butelce jest rekami odpycha ja.

Mateusz zostal z babcia i dziadkiem w niedziele na trzy godziny, bo ja buszowalam po sklepach, ale na szczescie byl grzeczny, ciesze sie, niech sie przyzwyczaja, bo raz na jakis czas, chcialabym odetchnac i dac szanse wykazac sie dziadkom.

ide sprzatac

oj, jak ja tęsknię za zumbą...przypomniałaś mi z tym fitnesem....może czas się znowu zapisać? w końcu na godzinkę mogę się urwać, nic się nie stanie
jutro jadę się spotkać z koleżanką z pracy z którą tam wcześniej chodziłam to może ją namówię żebyśmy znowu trochę się pozumbowały

co do pogrubionego, to dokładnie tak! zgadzam się z tym co napisałaś!

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
ja po szalonym weekendzie i po chrzcinach (wrzuciłam parę fotek na mejla) wszystko ładnie się udało, Laura była grzeczna w kościele, w ogóle nie płakała, jak ksiądz polał jej główkę wodą to krzyknęła tylko "o jej!" wszyscy potem się z tego śmieli. Pogoda nam dopisała, nie było za gorąco, tak w sam raz i słonko przyświecało, więc imprezka na podwórku wypaliła. Było 30 i 5 dzieci Wszyscy mieli super humorek, siedzieliśmy do 20.30 (niestety już bez TŻ bo musiał wyjechać na tę swoją szkółkę po 18.00), ale goście siedzieli by i siedzieli tylko ja już byłam zmęczona i chciałam jak najszybciej wszystkich po odwozić do domów mój chrzestny przygrywał na gitarze, więc troszkę pośpiewaliśmy. Jeśli chodzi o prezenty to Laura dostała przede wszystkim pieniążki, które wpłacimy na konto i tam będziemy jej zbierać na komputer lub prawo jazdy poza tym otrzymała obraz anioła stróża, sukienusię, tunikę i legginsy, od chrzestnego piękne złote kolczyki z białymi i różowymi cyrkoniami (powiedział, że na roczek sponsoruje przekuwanie uszu u kosmetyczki), a od chrzestnej medalik z Matką Boską i śliczny łańcuszek - jedno i drugie złoto.

Od wczoraj wprowadzam Laurce jabłuszko, wczoraj pluła a dziś już jej tak posmakowało, że chciała jeszcze jeszcze jutro będzie jabłuszko, a później marchewka wczoraj też na noc dosypałam jedną miarkę kleiku ryżowego (wcześniej przez 1,5 tygodnia dawałam kukurydziany) i lepiej wpływa na jej długość snu, bo nie wstała przed 1.00 ale po 2.00 dziś zwiększę jego ilość i zobaczymy co z tego będzie.

super że chrzciny się udały
Mnie też już korci, żeby podać Piotrusiowi jakieś jabłuszko czy marchewkę...za trzy dni kończy 4 m-ce to wtedy spróbuję. Co do tych kleików, to one są podawane po to żeby przyzwyczaić dziecko do glutenu, tak?
Dziewczyny karmiące cycem - co do tego glutenu to trzeba odciągnąć pokarm i dać w butelce zmieszane z kaszką czy kleikiem, czy jakoś inaczej można wprowadzać guten?
W ogóle nie mam pojęcia jak się za to zabrać i pewnie głupie pytanie zadaję

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
witam mamuski
Dzisiaj Agatka kończy 5 miesięcy, także stawiamy pączki i dobre winko ewentualnie soczki
Dzisiaj też mieliśmy drugie szczepienie (trochę późno, ale zawsze coś stało na przeszkodzie) i oto wyniki:
gratuluję 5 miesięcy! długa ta Twoja modelka nie ma co!

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
No i chyba nadszedł czas sprzedania chusty..mały za bardzo się denerwuję jak go chce włożyć w nią...sprzedam, dołożę i kupię nosidełko które poczeka sobie aż będzie trzymał ładnie sam główkę.
jaką masz chustę i za ile chcesz sprzedać??
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 17:20   #4492
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z moją Zuzią coś się dzieje niedobrego Budzi się znów w nocy około 3-4 z płaczem, a przez długi czas przesypiała całą noc, w nocy miała taką ciepłą główkę, mierzę temp a tu 37.1 ale nie wiem czy to zaliczać do stanu podgorączkowego czy nie. Dziś też ma cały czas między 37.1 a 36.9. Jest strasznie marudna, ale wysypka powoli znika i nosek który sobie tak strasznie podrapała też już się goi powolutku. Wczoraj oddałam mocz do badania ogólnego a dziś na posiew, chcę wykluczyć najgorsze... Bo 2 tyg od szczepienia a mocz tak strasznie śmierdzi kwasem... Wiem, że przez około tydzień po szczepionkach ma prawo tak pachnieć bo wydzielają się toksyny, no ale to już ponad 2 tyg...Powiedzcie mi czy taka temp 37 to prawidłowa jest czy nie u 4miesięcznego niemowlaka? I jak było u waszych maluszków z tym zapachem moczu po szczepieniu?
Nie wiedzialam, ze siku moze tak pachniec po szczepieniu... ale wiem ze u nas kiedys tak bylo, bo pamietam ze mowilam o tym mezowi. Moze wiec bylo to po szczepieniu ale szybko przeszlo i zapomnialam o tym.
jesli Cie to martwi, to moze pojdz do lekarza, moze sa inne powody oprocz szczepienia, moze to cos innego.

Cytat:
Dzien dobry!
Ja jestem chyba jakas przewrazliwiona.Co ja w nocy nawstaje,zeby sprawdzic czy Eryk oddycha.Wy tez tak macie?Kurcze no,on ma juz 3 miesiace mogloby mi juz przejsc to

Poza tym od dluzszego czasu bola mnie plecy,nie wiem czy to przez noszenie mojego grubaska czy przez co.Chociaz staram sie zbyt duzo go nie nosic.Ma ktoras z was problem z plecami i cos stosuje na to?

O rany,ty to masz sny!
Kiedys tez mialam takie zwariowane,ale juz nie mam.Moze dlatego,ze mam nad lozkiem lapacz snow,bo chociaz w to nie wierze,ale odkad go kupilam to albo nic mi sie nie sni,albo mam ladne sny

Eryk po szczepieniu nie mial innego zapachu moczu.Jego mocz za bardzo zapachu nie ma.Kilka razy mierzylam Erykowi temperature i najwyzsza mial 36.8.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

E no 10 latek to juz samoobslugowy,ze tak powiem.Ja podziwiam dziewczyny co maja dwoje lub wiecej malych szkrabow.
Ja spie z corcia, wiec ona co jakis czas sama o sobie przypomina
O lapaczu snow nie slyszalam, co to?
Plecy mnie bola, mysle ze troche po ciazy zostalo, troche od ciaglego karmienia na poczatku, a teraz od noszenia. Nic z tym nie robie.

Cytat:
ja tez nigdy nie sprawdzalam czy Julka oddycha w nocy... czasmai jak w dzien za dlugo spala to podeszlam i posluchalam ale tak to nie nie mozna popadac w paranoje

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

ja tez choc posprzatalam juz kuchnie, wyczyscilam w niej dywan nawet i umylam kola z wozka, bo wczoraj bylam z kolezanka na spacerze i zachcialo mi sie przez las wracac - efektem byly ubabrane kola w wozku, cala klatka schodowa na dole, ktora musialam myc zeby sasiedzi mnie nie zbesztali no i wybralam sie w balerinkach w ktorych tonelam w blocie wiec stopy mialy kapiel blotna normalnie jeszcze musze je wyczyscic..tzn balerinki
Masz dywan w kuchni... ? Ja bym co tydzien musiala go prac, ja moj maz rzadzi w kuchni to lohoho...

Cytat:
hej

co do komentarzy innych, to ja czasami mam wrazenie, ze bedac mama nie mam prawa ubrac krótkiej spodnicy czy sie umalowac, bo odrazu jest to odbierane jak bym zaniedbywala dziecko i sie pindrzyła no ale mam to gdzies w koncu szczesliwa mama to szczesliwe dziecko

Gosia co sobie kupiłas? ,pochwal sie

ide sprzatac
tynka jak odrzuca butle to dobrze, tzn ze jest najedzony i wiecej nie chce
To jego nowa umiejetnosc, u nas tez juz jakis czas temu malutka mi to komunikuje
Wrzucam linka co powinno dziecko umiec po tym skoku rozwojowym 14-19 tyg skoki
Cytat:
Cześć dziewczyny

Super, ze imprezka udana i ze pogoda dopisala Fajnie musialo byc z gitara

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
witam mamuski
Gratulacje 5 msc i wymiarow modelki

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
u mnie dzis pogoda do bani, nie było spaceru i widać że Sebie go brakowało chyba bo musiałam z nim jezdzic wózkiem po całym mieszkaniu i to co chwila w innym pomieszczeniu bo inaczej mu się nie podobało

Seba od wczoraj przekręca się już na brzuszek, jednak nie umie z powrotem wrócić na plecki i jak się męczy to zaczyna płakać, przychodze, przekładam go na plecy a on za kilka sekund bach z powrotem na brzuch i znów w ryk i tak w kółko

Kurcze tak czytam właśnie że podajecie już marchewki i jabłuszka i też mnie korci żeby już podać i w weekend coś podam tylko nie wiem co lepiej najpierw marchewka czy jabłko? Do tej pory tylko cyca dostawał. Kurcze ja się jeszcze na swoim nie dorobiłam sokowirówki a teraz jak Karolca napisała o tym soczku z marchewki to mnie korci taki zakup
Chlopak wie co dobre

Konia zdrowka dla Ninki

Czesc dziewczeta

Mi tez sie chce juz podawac cos nowego coreczce, ale jakos sie jeszcze powstrzymuje, jeszcze z miesiac Ale moja malutka to by chyba wszystko chetnie zjadla, ona tak mlaska jak jem przy niej... staram sie tego nie robic bo mi jej szkoda...

U nas dzis byla fajna pogoda, ale juz sie chmurzy :/

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-07-17 o 17:31
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:10   #4493
emigra
Zakorzenienie

Rybka mam taki 180x70 dywan przy meblach tylko zeby od kafli nie ciagnelo
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-17, 18:25   #4494
tynka88
Zadomowienie

ja tez mam dywan w kuchni , tylko , ze on jest z takiej jakby slomianej maty

Mateusz ryczał dzisiaj przez dwie godziny non stop, juz sie odzwyczailam od tych jego szaleńczych akcji,a tu bach znowu, nie mam juz cierpliwosci ..

Stary 2012-07-17, 18:33   #4495
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
tynka jak odrzuca butle to dobrze, tzn ze jest najedzony i wiecej nie chce
To jego nowa umiejetnosc, u nas tez juz jakis czas temu malutka mi to komunikuje
Wrzucam linka co powinno dziecko umiec po tym skoku rozwojowym 14-19 tyg skoki
  • Przekręca sie z pleców na brzuch lub odwrotnie
  • Próbuje raczkować
  • Podpiera się na rękach i podnosi tułów
  • Lubi ruszać ustami, wystawiać język
  • Może wziąć przedmiot do jednej reki i przełożyć go do drugiej
  • Wkłada rzeczy, rękę mamy, taty do buzi, żeby je zbadać, ugryźć
  • Próbuje uderzać zabawkami o stół
  • Zrzuca świadomie zabawki na podłogę
  • Szuka rodziców
  • Reaguje na własne odbicie w lustrze radością lub strachem
  • Reaguje na własne imię
  • Rozumie słowa
  • Wymawia nowe dźwięki vvv,sss, zzz, rrr itd
  • Używa spółgłosek
  • Wyciąga ręce, gdy chce by je podnieść
  • Cmoka ustami, gdy jest głodne
  • Odpycha butelkę/pierś, gdy sie naje
  • Może przesadnie reagować, np zakasłać jeszcze raz, gdy rodzice zareagowali na poprzednie zakasłanie

Pogrubione - już opanowane. Ale skok jeszcze trwa

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-07-17, 18:36   #4496
gkatarzynka
Zadomowienie

ehh... a ja własnie zaliczyłam godzinny płacz Hani nie wiadomo z jakiego powodu... normalnie ją wykąpaliśmy o 18, potem olliwka, ubieranie i karmienie... no i się zaczęło - co chwilkę marudziła i wypluwała pierś, jak Ją przystawiłam do drugiej, to ładnie się przysysała i chwilę ssała i potem znów marudzenie i zmiana i tak kilka razy... potem już nie pomagała zmiana piersi a zaczął się regularny płacz, który uspokoiła dopiero suszarka... no i potem 15 minut trzymania na rękach, żeby usnęła...pierwszy raz miała taką akcję - nigdy nie było aż takich problemów z zasypianiem na noc - w dzień nieraz płakała, ale wieczorem zawsze spokojnie odpływała....ehh a już się cieszyłam, że chyba skok się skończył
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:50   #4497
gosia261282
Gang Iren

Oj ale jestem zadowolona z dzisiejszego dnia.Zadowolona ze sciecia wlosow (zaraz wrzuce foto na maila) i brwi sobie zrobilam.Bylismy tez w sklepie pracowniczym meza (Next) i kupilam sobie mnostwo ciochow: dwa plaszcze,dwie pary spodni,5 bluzek z krotkim i chyba z 15 z dlugim rekawem.I wszystko za jedyne 34 funty!Najbardziej z tych plaszczy jestem zadowolona,jeden za 3 funty(oryginalna cena 75f!),drugi za 4 (z 90f!) Udane zakupy!Dla dzieciakow wyjatkowo nie kupilam nic,bo byl maly wybor i nic mi sie nie podobalo.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

a co to ten łapacz snów?
Cos takiego:

http://4.bp.blogspot.com/-nFxYlHDWJ1...0/P1030352.JPG

Kupilam w sklepie z pamiatkami w miescie York.

Cytat:

W sumie to nie chce mi sie linkow wrzucac,zamowilam sobie z netu biale dzinsy,bluzke w panterke,grafitowy sweterek,dwie zwykle bluzki elastyczne,torebke,czarny zakiet i duzo kosmetykow.No i dzis mnostwo ciuchow w sklepie pracowniczym Radka.Ja potrafie dlugo nie kupowac nic,a jak mnie napadnie to moge wydac pol wyplaty na raz na siebie,bo nagle stwierdzam,ze wiele rzeczy potrzebuje.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Fajnie,ze chrzciny udane

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Gosia no może z tym patrzeniem to masz rację , ale ja widzę , że moja mała robi się bardzo szybko głodna po moim mleku, je dużo ale teraz to i bardzo często. Nawet w nocy wstaje wcześniej na jedzenie i mam nawet 3 do 4 karmień.
No to moze rzeczywiscie potrzebuje juz dodatkowego jedzonka,w koncu ma juz ponad 4 miesiace,duza panna.
Erykowi starcza jak nakarmie go raz na trzy godziny,wiec mysle ze sie najada.

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Mnie też już korci, żeby podać Piotrusiowi jakieś jabłuszko czy marchewkę...za trzy dni kończy 4 m-ce to wtedy spróbuję. Co do tych kleików, to one są podawane po to żeby przyzwyczaić dziecko do glutenu, tak?
Dziewczyny karmiące cycem - co do tego glutenu to trzeba odciągnąć pokarm i dać w butelce zmieszane z kaszką czy kleikiem, czy jakoś inaczej można wprowadzać guten?
Tezn gluten to kaszke manna np by trzeba podac,bo kleki sa bezglutenowe.Ja bede chyba do obiadku dodawac od 5 miesiaca.
Stary 2012-07-17, 18:54   #4498
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

wrzuciłam zdjęcia małego kibica legi na maila
Stary 2012-07-17, 19:17   #4499
Zariah
Rozeznanie

gkatarzynka - fajny żółwik, na pewno się przyda
powodzenia w sprawie decyzji. Ja od 5 listopada do pracy. Jak o tym pomyślę to mi strasznie smutno bo chciałabym być z małą do roku ale nie będzie mi dane.... bo żyć trzeba z czegoś. Ale jakoś to będzie. U mnie TŻ na 1/2 etatu będzie pracował i siedział z Elizą. Bo ja więcej zarabiam po raz pierwszy to dla mnie prawdziwy problem że TŻ zarabia mniej ode mnie

Roksape - wiesz co ja też się nie lubię na fotkach. Mało kto się lubi zawsze mam jakieś zastrzeżenia do siebie i uważam, ze inni wyglądali normalnie. Np. uważam, że moja siostra bardzo ładnie wychodzi na zdjęciach a ona siebie nie znosi...

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej
Basieńka je już co 2 godziny jak nie częściej, wcześniej miałam karmienia co 3-4 godziny. Widać za mało sycące dla niej to moje mleczko i jutro dam na spróbowanie jabłuszko...
Co do rozszerzania diety to mnie zupełnie nie przekonuje argument, że dziecko jest gotowe gdy patrzy na to jak inni jedzą z ożywieniem. Moja patrzy z ożywieniem już od 2go miesiąca A co do tego, że karmisz Małą po dwa razy zanim zaśnie i jest jeszcze głodna to normalne. Malutka rośnie i potrzebuje więcej pokarmu. Jak będziesz ją często przystawiać to piersi zaczną produkować więcej mleczka i znów się będzie najadać.
Oczywiście to jest moje zdanie

Cytat:
Ja nie jestem przekonana,ze jak dziecko patrzy z zaciekawieniem na jedzacych to znaczy,ze potrzebuje rozszerzenia diety.Bo Eryk tak juz chyba z miesiac patrzy Ale moje mleko mu wystarcza,zreszta gdyby tak nie bylo,to by tak nie przybieral.Tylko ja taka niedoczekana,ze od 4 miesiaca chce sprobowac mu cos dawac.Ale ostatecznie jeszcze nie wiem czy tak zrobie.Mam jeszcze miesiac do namyslu.
zgadzam się
ale ja z tych odwrotnych ja znowu nie chce się spieszyć z rozszerzaniem

konia - mocne kciuki za Ninkę. Na pewno antybiotyk pomoże. Szkoa tylko, że musi się tak męczyć

Cytat:
Dzien dobry!
ja też bym wstawała ale mam monitor oddechu
ale przyznam że czasem mimo to sprawdzam
ten monitor oddechu zapewnił mi spokojny sen. Jeden z najlepszych zakupów które poczyniłam dla Malutkiej

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Eee nie takie głupie ja też się nad tym zastanawiałam. Chodziło mi o to jak tu wprowadzić regularnie gluten + karmić jednocześnie wyłącznie piersią. I zapytałam doświadczonej mamy
Moje przyjaciółka robiła tak: wyciskała troszkę mleczka i mieszała z 1/2 małej łyżeczki kaszki z glutenem. I wychodziła 1-1,5 łyżeczki gotowej mieszanki i dawała do wieczornego karmienia.

gosia - fryzurka super! bardzo Ci ładnie. Lepiej niż w poprzedniej fryzurce. Bardzo stylowo i sexy
Powiedz mi kobietko jak to zrobiłaś że takie tanie rzeczy w Next kupiłaś Bo mnie się nigdy nie udało kupić nic taniej niż -50%
Zdradź sekrecik

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
wrzuciłam zdjęcia małego kibica legi na maila
super

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2012-07-17 o 19:15
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:27   #4500
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

gosia - fryzurka super! bardzo Ci ładnie. Lepiej niż w poprzedniej fryzurce. Bardzo stylowo i sexy
Powiedz mi kobietko jak to zrobiłaś że takie tanie rzeczy w Next kupiłaś Bo mnie się nigdy nie udało kupić nic taniej niż -50%
Zdradź sekrecik
Dziekuje
Bo to jest staff shop.
Tam maja koncowki serii ciuchow,ubrania z bledem,albo ktos zwrocil przybrudzone.Sa przecenione,a teraz jeszcze jest od przecenionej ceny -75% wiec wychodza rzeczy za 1-2 funty,czy drozsze jak plaszcze za 3-4f.Ale niestety trzeba byc pracownikiem,okazac karte + dowod.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości