|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Ja nie wiem czy dobrze widze, Maks mial chyba cos takiego na calym ciele ale myslałam ze to potówki, wykapalam pare razy w nadmanganianie, dalam wapno i przeszlo. zostalo tylko na buzce ale takie troche inne cos.
|
#4652 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
jednak pochwalilam dzien przed zachodem slonca i Bo nie lubi byc motany ani otulany
Cytat:
anulka daj przepis na ogórki miss gratuluje !!!!! ewus a moze to nie jest brzuszek, może to coś innego? mnie lekarka powiediała, ze jak młody będzie dużo jadł to nie ma bata, chocbym jadła suchary to i tak będzie go brzuszek bolał, bo jak ma nie boleć jak się ładuje tyle pokarmu do małego żołądeczka i potem to przechodzi przez małe jelitka, dlatego zasugerowała to co Kotek - karmić mniejszymi porcjami, ale częściej. Ja tak robię od kilku dni i młody nie budzi mi sie w nocy dlatego ze go boli brzuszek, tylko dlatego, ze jest głodny. ODPUKAĆ bo ja to zawsze wypowiem sobie w złą godzinę
|
|
|
|
|
#4653 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie krew była z piersi...ufff. Na początku odciągania leciała żywa krew. Później jednak zaczęło lecieć czyste mleczko. Wydoiłam laktatorem 110ml. To dużo z jednej piersi, czy mało? Dalej mleko leciało, ale jakoś słabo więc odpuściłam.
Wsadzę do lodówki to mleko, może się przyda. Leczo się gotuje ![]() Cytat:
Nie podaję Hani nic oprócz piersi i czasami wody. Cytat:
Współczuję przejść z Dzieciątkiem. Pocieszaj się tym, że to wszystko minie i wkrótce oboje będziecie uśmiechnięci i szczęśliwi Cytat:
![]() Cytat:
Tutaj masz artykuł o położnej środowiskowej co i jak http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,3887768.htmlWizyta położnej to przywilej, a nie obowiązek więc możesz, jeśli chcesz, w ogóle zrezygnować z jej wizyt. Wg mojej wiedzy wizyt powinno być przynajmniej 6. Ale moja położna mówiła, że będzie przychodziła tyle razy, ile będę potrzebowała. Mówiła, że czasami nawet chodzi się do dzieci nastoletnich, bo później wizyty położnicze przekształcają się jakby w wizyty ginekologiczne Nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale dotyczy podobno szczególnie dziewczynek. A może to ciemieniucha? |
||||
|
|
|
#4654 |
|
Rozeznanie
|
A jak dziecko zje mala porcje i domaga się więcej? Co wtedy robicie?
Maks potrafi zjeść naraz 150ml i dalej pcha łapki do buzi i płacze i chętnie by jeszcze coś zjadł. Wody nie chce pić więc nie mam go jak oszukać... Wiedziałam, że jak tylko wejdę na forum to znajdę dużo pomocnych rad. ![]() Jak dobrze że jest to forum i że Wy tu jesteście i dzielicie się swoimi doświadczeniami ![]()
|
#4655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
chciałam coś poczytać, napisać bo już takie zaległości mam w wątku, że hoho....ale zanim przeczytałam parę postów ma córka się obudziła i koniec nie poczytam... ona ma godz karmienia zakodowane jak w szwajcarskim zegarku
|
|
|
|
#4657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja nie mam więcej pytań rozumiem, że ze znajomością wytycznych PTE u tej pani dość słabo... faktycznie zmień w te pędy "specjalistę" na specjalistę... Moje zapotrzebowanie energetyczne wynosi nawet poniżej 1000kcal, więc na takiej ilości waga stoi w miejscu. Każda dodatkowa kaloria idzie w dupsko---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Millenko, gratuluję uśmiechów!! i widać, że samopoczucie Ci się poprawia![]()
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Te ogóreczki do wódeczki to krokodylki-przepis podałam na poprzedniej stronie bodajże.Ale te z papryką i selerem też mogą byc do wódki
![]() Cytat:
Ja tam bym nie ograniczała dziecku jedzenia no chyba że po jedzeniu płacze tudzież widac ze przejedzony.Mój Szymon jje co 2,5-3 h 90ml i ja uważam ze za mało jak wy piszecie ile wasze dzieci wciągają w nocy pije 120ml ale rożnie przybiera więc jest ok-widocznie tyle potrzebuje.Ale z kolei Filip to pochłaniał masy mleka. Byłam troszkę na dworzu ale u mnie cały dzień pada.przejaśni.ło się więc poszłam zaczeło padac więc wróciłam jak wróciłam wyszło słońce U mnie położnej nie było i bardzo dobrze bo ja pytan do niej nie miałam. TSH w ciąży powinno byc na granicy 1-1,5 to nawet ja wiem Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-17 o 17:00 |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karmię
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Claudik ja zrobilam w okrągłej z kominem ok 26 cm srednicy
|
|
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem, że nie każda z Was potrzebuję wizyt położnej
Tak jak napisałam przykaz, a przywilej. Ja byłam i jestem bardzo zadowolona z opieki mojej położnej. Nawet dzisiaj do niej dzwoniłam w sprawie tego ulewania Hani. To była pierwsza osoba, która przyszła mi na myśl. To Ona mnie uspokoiła, żeby nie panikować, tylko obserwować dziecko. Powiedziała, że to pewnie z piersi i żebym brała sobie rutinoskorbin. A jeśli położna u części z Was nie była, to kto Wam wyjmował szwy? Ja w 10 dniu po porodzie miałam wyciągane szwy (całe dwa ) przez właśnie położną. Moja Haneczka pięknie śpi |
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
To jak dziewczyny... przenosimy się do odchowalni czy czekamy na kolejne ciąże?
Mogę wieczorem założyć wątej jak nie ma chętnych bo teraz na telefonie siedzę
|
|
#4664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie czekamy na zakończenie tego wątku
|
|
|
|
|
#4665 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
aaa no i nie mamy tytulu!Pochwale sie, kupilam chuste ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- O mamo, jeden post na godzine?! Ale mamy srednia
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj mielismy wizyte miesieczna i wszystko wporzadku ma 1,5in wiecej = 3,81cm Pomiary glowki super ( ale nie zapytalam ile dokladnie ) Nastepna wizta 14stego sierpnia i szczepionki Zesikal sie dwa razy bez pampersiaka raz olal gabinet a raz mnie Lekrz jak zwykle w super humorze pytal czy maly juz liczy do 12 a ja ze pewnie naawet do 21 mu sie udaje i to w dwoch jezykach ![]() ![]() Pozniej wstapilam do polskiego sklepu spotkalam 3 znajome dostalam pochwaly ze super wygladam Takze mam boski humorek
|
|
|
#4667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie to nie ciemieniucha. Ciemieniuchę widziałam u syna koleżanki, zupełnie inaczej to wygląda. Cytat:
|
||
|
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
witam
wczoraj czytałam na wątku o tych problemach z zasypianiem dzieci i wzięłam się za "Język niemowląt" i jestem w szoku, mały wcale nie potrzebuje lulania, noszenia, wozenia sam zasypia w łóżeczku, to prawda nie jest łatwo bo nawołuje, to normalne, że woła mame . Staram się go bardziej obserwować i nie przegapiać jego 1 fazy snu. Również staram się wszystko notować, pozwoli to na lepsze poznanie potrzeb dzidziusia.Dzisiaj oglądałam na tv style super nianie- byla babka z 3 synów, masakra co ona z nimi miała, dwóch to ją nawet biło, nie wyobrażam sobie tego-przeraziło mnie to jak można sobie na to pozwolić, to co oni jej robili, to przechodziło ludzkie pojęcie. Fakt, że wdowa, ale moim zdaniem tym bardziej powinna wcześniej szukać pomocy. Jutro idziemy na szczepienie Znacie jakiś fajny program do projektowania szaf?? Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-07-17 o 20:59 |
|
|
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy możecie napisać jakie badania były wykonywane dla Waszych maluchów? tutaj nic nie badają a jadę do PL więc mogłabym zrobić co trzeba. nawet morfologii nie robią tutaj noworodkom
![]() wiem że niektóre z Was badają dzieciom tarczyce, serduszko, zamawiacie wizyty u okulisty ale czy to tylko w przypadku jak u Was np. tarczyca szwankuje czy są to standardowe badania? będę wdzięczna za odpowiedzi! |
|
|
|
#4670 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co??
Przeczytałam o tej herbatce i spróbowałam dać Maksowi tą koperkową. Zrobiłam trochę mocniejszą bo łyżeczka na 60ml i nawet wszystko wypił i przed kapaniem zrobił kupę!! mam nadzieję że do północy będzie spokój.
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Udalomi się dopiero zasiąść przed kompem. Powiem Wam, że humor mam zepsuty, bo nie wiem co Adasiowi jest. cały czas pręży sie i stęka,dzisiaj podałam mu butelkę Enfamilu i po nim spokoj, więc obawiam się, że może to rzeczywiście nietolerancja laktozy. Jutro dzwonie do położnej, zapytam co proponuje. Nie chcę odstawiac go od piersi ![]() Dzisiaj na noc też mu dam butlę i zobaczę jak będzie ze spaniem. |
|
|
|
#4672 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ech ja jak zwykle jestemw gorącej wodzie kąpana, najpierw pytam na forum a potem sparwdzam ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
w takim razie trzymam kciuki ewus obyscie pozostali przy piersi
|
|||
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj sama z Filipkiem na noc - mąż w pracy. Mam nadzieję, że to będzie spokojna noc i oboje się wyśpimy. Zastanawiałam się nawet, czy nie zostawić go w łóżku dzisiaj, ale wówczas chyba ja średnio bym się wyspała. Idę ogarnąć kuchnię, później kąpiel (też po raz pierwszy zostawiając małego bez opieki) i spanie. Mam na dzieję, że do 5:00 przynajmniej
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
anulka nie ma na co czekać bo zaraz lipcóweczki się do odchowalni przeniosą
clauudik pochwal się chustą
|
|
#4675 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Dziewczyny dziękuję Cytat:
Cytat:
Ja zamówiłam naklejki na ścianę kubusia, tygryska, prosiaczka i osiołka Też nas to czeka Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#4676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak samo jak nie wiem co to AE Akademia Ekonomiczna?? Nie, to nie ja Czyżbym miała sobowtóra ??---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Kupiłam wczoraj ubranko na chrzest, śpioszki + kaftanik + czapeczka śliczne białe i nie kupiłam rożka, a dziś jak mi tż powiedział, że w sobotę ma być 18st będzie jej zimno i chyba kupię ten rożek Uciekam spać Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zadomowienie
|
Ok, zestrachałam sie.
założyłam sobie globulke, ktore to przepisal mi wczoraj gin, i JAKIE JA MAM TAM LUZYYYYYY... co to będzie???a globulka mi wypada... a bolało was jak gin badał ? ja to nawet nie poczułam kiedy.... ciekawe jakie jeszcze niespodzianki mnie czekaja. Cytat:
![]() a polozna byla, ale nie chce zeby przychodzila wiecej ja nie mialam tyle szczescia i nie trafilam na taka fajna babeczke jak Ty ( z tego co opowiadasz).
|
|
|
|
|
#4679 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) albo cuś. No ale jestem dobrej myśli. I wierzę, że mój Aniołek będzie dobry dla mamy.
|
|
#4680 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też miałam rozpuszczalne, ale jakieś tam supełki pozostawały
![]() Dzwoniłam w sprawie mojej piersi do ginki. Mam nie panikować, bo pewnie mi pękło jakieś naczynko, które Hania skutecznie stymulowała podczas ssania Przy drugim odciąganiu mleczka już krew nie leciała. Jutro znowu spróbuję Hanię przystawić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

wczoraj tż będąc na zakupach spożywczych wrócił z plakatami dla małego
Nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale dotyczy podobno szczególnie dziewczynek.
Teraz nie przyjmuje na NFZ. Jak mam zapłacić jej za wizytę to poszukam innego specjalisty!
to ja nie mam więcej pytań
rozumiem, że ze znajomością wytycznych PTE u tej pani dość słabo... faktycznie zmień w te pędy "specjalistę" na specjalistę... Moje zapotrzebowanie energetyczne wynosi nawet poniżej 1000kcal, więc na takiej ilości waga stoi w miejscu. Każda dodatkowa kaloria idzie w dupsko

nie wiem skad albo mi kogos przypominasz... nie chodzilas przypadkiem na AE?? albo pracujesz moze w pewnej firmie w altusie??