Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 23:40   #1171
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2012-07-18 o 23:22
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 00:00   #1172
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Wymaz Domka nie wykazał żadnych niepokojących bakterii, więc wychodzi na to że faktycznie alergik... Szuka jakiegoś dobrego alergologa dziecięcego.

2. A tak apropo znajomi kupili takiego forda monedo jak ja chcę i dzisiaj dali mi się przejechać. Obłęd! Ale jest przeogromny Chyba dwa razy taki jak moja astra
1. nie wiem, czy sie cieszyć czy nie... Chyba nie, bo bakterie by się wyleczyło, a tak to jesteście w punkcie wyjścia

2. a nie mówiłam

Cytat:
Znowu ta paskudna migrena ?
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumku wczoraj pytałaś o fotki Malwinki. Poniżej .
Ale roześmiana, raczkująca Torpeda
Stary 2012-07-18, 00:06   #1173
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam

tyle ogolem u mnie.
Wszystkim wczorajszym i dzisiejszym jubilatom sto latek kochani
Dobranoc

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 00:20   #1174
iustyna1
Wtajemniczenie

brunetko jak chciałam wysłać rolki kurierem to zawołali 80zł! Za paczkę ubezpieczona w poczcie polskiej zapłaciłam chyba 22 zł a paczka doszła na drugi dzień. Teraz tylko poczta wysyłam.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:28   #1175
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Możesz iść do dentysty na wybielanie, raz albo dwa powinno wystarczyć. Najlepiej tak z 2 przed weselem zakończyć wybielanie.
Te wszystkie wybielacze ze sklepu działają tak sobie, na ślub zrobiłabym sobie u stomatologa.
dziękuję, ale obawiam się, że to odpada, bo tu nie ufam żadnym dentystom. ja zawsze się trzęsłam jak osika na fotelu u dentysty i dopiero od 8 lat mam taka fajna kobietę, że nawet jakby mi grdło podcinała to bym nie protestowała
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ale miałam dzień.. Tż zawiózł mnie przed pracą o 9 pod CH, a tam czynne dopiero od 11.. Nie pomyślałam, że dzisiaj niedziela No nic 2 h się snułam w okolicach i czekałam na otwarcie. Tż miał szybko się uwinąć z robotą i po mnie przyjechać.. Przyjechał dopiero o 16. Myślałam, że zwariuje No nic, ale udało mi się zdobyć kilka ' perełek ' Sobie kupiłam bluzkę i buty, a małemu spodenki i buty w Clarksie w przecenie 70 % ( przecenione z Ł 32 na Ł 7 ) Obsługa bardzo kompetentnie pomogła nam dobrać buciki, zmierzyła długość stópki i tęgość i UWAGA mamy rozmiar 4, czyli 20 - szok! Szymuś nawet dostał swoje zdjęcie w pierwszych bucikach i dyplom z datą zakupu i rozmiarem pierwszych butów Co więcej DOSŁOWNIE, gdy pani z obsługi zakładała mu bucika Szymcio zobił kupkę i czuć chyba było w całym sklepie..
no u nas tez tak dokładnie mierzyły i powiem ci , ze Emil bardzo lubi swoje butki: nie protestuje przy ich nakłądaniu, ba! nawet ich nie ściąga. Bardzo byłam zadowolona z ich serwisu.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Madziulka ale profesjonalnie podeszli w sklepie w kwestii wyboru bucikow dla Szymka. Normalnie widac, ze nie w Polsce
a to nie ma clarksa w Polsce, czy obsługa nie przeszkolona?
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzieki za odzew

Martwi mnie to wszystko Troche, bo jak kiedys byliśmy nierozlaczni tak teraz nasze drogi sie oddalają coraz bardziej.

Brumku ja nieobecność z powodu pracy jestem w stanie zrozumieć. Moj tz tez duzo i dlugo pracuje, cały tydzien go praktycznie nie ma. Widzi Wiki w sumie godzinę dziennie. Boli mnie to ze jak ma wolne to szuka innych zajęć i rozrywek. Woli sie spotkac z kolega pod byle pretekstem ( dla niego oczywiscie ważnym) niż z nami byc.
no to przykre Stronczku. Jak T. na początku chodził na siłownię (a wybierał moment kiedy Emil nie spał, albo miał być usypiany - co pod koniec dnia było dla mnie męczące) to zaczęłam protestować i powiedziałam mu, że jak chce coś zrobić (pójśc na siłownię, rozsegregowac swoje papiery itp.) to niech to zrobi wieczorem. ale on wieczorem grał na Play station. powiedziałm mu co myślę na ten temat delikatnie, nie oskarżająco ale z nutką rozczaarowania (działa zawsze) i teraz każdy wolny moment spędza z Emilem. a ten jak go widzi po powrocie z pracy to skacze jak dziki

nakrzycz na męża, a jak nie pomoże to ja nakrzyczę
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

ja na takie taksowkowe wykjazdy zapinam sie w pas z kinga zamotana w chuscie. pewnie mniej bezpiecznie niz w foteliku ale bardziej niz na kolanach...
kiedys w tv mowili ze w przypadku takich rpzepisow to musieliby wozic w bagazniku z 2-3 foteliki dla kazdego rozmiau dziecka, a gdzie upchnac bagaże jak bagaznik zajmuja foteliki? ew mozna wlasnie w informacji wypytac o taxi z fotelikie, teoretycznie powinien byc jakis wolny, ale wiadomo jak w praktyce...
myśmy tu zamawiali taksówkę z fotelikiem jak jechaliśmy na lotnisko. pan przyjechał z fotelikiem i na dzień dobry powiedział: fotelik mam ale nie wiem jak go zamontować. my też nie wiedzieliśmy - T. się wkurzył , ja też, ale jakoś udało się
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
zapałeczko masz rację. Ale my i tak nikogo nie mamy. Nikt się nie opiekuje małym prócz nas, nigdzie sami nie byliśmy od urodzenia dziecka. A tak to może by coś M. odłożył...

Kolino to podobna, chociaż inna sytuacja. Właśnie zależy mi na tej szkole, nie wiem, wydaje mi się, że miałabym może jakieś możliwości po jej skończeniu ( chociaż w naszej brutalnej rzeczywistości pewnie by tak nie było ). Długo był Twój facet za granicą?
Cieszę się, że wakacje się udały i czekam z niecierpliwością na zdjęcia.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Justyna on i tak przez tą całą mieszkaniowa- finansową sytuację wisi na włosku W sensie związek.
no Marinko sytuacja nie do pozazdroszczenia - a nie możesz wziaść dziekanki na rok i pojechać zaraz za mężem. zobaczysz co i jak i wtedy podejmiesz decyzję. możesz zrobić mgr za granicą. tu też są polskie uczelnie albo jak się czujesz na siłach na zagranicznej
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
moze jutro uda mi sie nadrobic..

dzis - tylko sie pochwale - moja Blanka chodzi - sama, bez trzymanki, i wolno i szybko... ech jak sie ciesze (Blana tez)!
no brawo!!! znam to uczucie.

a ja jakaś przemęczona jestem-padam do łóżka o 9 i wstaję o piątej (nie licze pobudek w nocy) i najchetniej to bym nic nie robiła. moze to ta depresyjna pogoda

a z tym paszportem to się wkurzę - ja mam zkładanie wniosku na 9 sierpnia - tzn, że będę miała paszport dla Emila tylko na rok.
ale to nic potem (po ślubie) wyrabiamy mu duński - będzie łatwiej i szybciej

Lili - u nas z kolei Emil tak jest przywiązany do mnie. T. nie może go nawet nakarmić i krzyczy do mnie: on nie jest głodny. po czym ja przychodzę daję Emilowi łyżeczke jedzenia i je aż mu się uszy trzęsą. T. wychodzi z kuchni rozczarowany i coś tam burczy pod nosem, że to nie fair .jak T. wraca z pracy to jest dzika radość. a 5 min, póżniej ucieka do mnie. jak mnie nie ma w poblizu to T. jest ok, ale jak ja się pojawiam to T. może nie istnieć. jednak jak widać na bezrybiu i rak ryba
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:06   #1176
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

My korzystamy z tej
http://meteo.icm.edu.pl/
Najczęściej wybieramy tą na 60h.
Strasznie skomplikowana
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
co prawda @ się spóźnia 3 dni, ale przed ciążą też nie miałam regularnie

ja TEN polecam, zawsze korzystam i w 99% się sprawdza
może jednak
Dzięki za portal-też kiedyś z niego korzystałam
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
http://meteo.icm.edu.pl/
zawsze na tym polegamy

O! Ty też z tego trudnego korzystasz
Cytat:
A ja się też czaję na tą książkę:
http://allegro.pl/seryjni-mordercy-i2466718324.html
Myślę, że jest mega wciągająca. Zresztą pisałam Wam już kiedyś, że namiętnie oglądałam Polsat Crime oraz czytam "Detektywa" . Serio.
Nasza mroczna Marinka
jak się okazuje nie tylko Ty

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam

tyle ogolem u mnie.
Wszystkim wczorajszym i dzisiejszym jubilatom sto latek kochani
Dobranoc

Natko nie dodało zdjęć.

HEJ.
Wczoraj pierwszy raz w życiu złapał mnie z Julcią spory deszcz Przemokłam mocno, a Julka pomimo folii na wózku miała mokrą nogawkę spodni.
Poza tym wczoraj przyszedł wózek zjeździłyśmy całe mieszkanie wzdłóż i wszerz na dwa sposoby- jak siedziała z przodu i z tyłu A powiem Wam, że to przednie siedzenie dla Julci bardzo średnio mi się podoba, może dlatego, że do obecnego wózka jestem przyzwyczajona, ale to siedzonko w graco jest bardzo płytkie i tylko tyłeczek się mieści, nózki już zwisają, ale są na tyle długie, że dotykają podnóżka( do końca roku jeszcze podrośnie, to powinien być taki akurat).
Ogólnie w miarę łatwo się prowadzi, a tylne siedzenie super dla niemowlaka
Zrobiłam Julci zdjęcia w wózku, więc może wieczorem wkleję.

Zamówiłam dla bratanka zestaw samochodów zdalnie sterowanych z tego filmu car's (mcqueen i finn) i wiecie co-opakowanie wygląda jakby miało 5 lat i wogóle jest pogniecione-i jak ja mam mu to dać na prezent? Jeszcze na dodatek wybrałam przesyłkę kurierską żeby zdążyło dojść na urodziny( oczywiście droższą), bo facet miał info, że jest na urlopie i przesyłka sie opóźni, no i przesłał mi te samochody kurierem już wczoraj, a hipotetycznie miały być za tydzień jakbym wiedziała, to nie brałabym kuriera.

Musze kupić Julci ciapy-polecacie jakieś?

Zapomniałam jeszcze napisać, że dzisiejsza nocka równiez należała do tych koszmarnych. Brumek mam TO SAMO! Julka jak się obudziła i niby usnęła, to po próbie odłożenia do łóżeczka odrazu sie rozbudzała-uśmiechała i Jej oczy mówiły ,, wracamy mamusiu do Ciebie". Z resztą jak zje, to strasznie sie wierci, wije, ucieka z rąk, a jak uśnie, to często i ja usnę, ale tak średnio co 2h sie budzę i jak chcę Ją odłożyć, to powtórka z rozrywki. Tym sposobem całą noc przespała z nami... jakoś nie moge tego zaakceptować, bo tak nie powinno być, ale może od dwóch nocy z rodzicami dziecko mi sie nie rozbestwi, nie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-07-18 o 08:14
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:13   #1177
pieleszka
Wtajemniczenie

hej dziewczęta

czy u Was też tak ponuro??? ja tam fanką upałów nie jestem, ale jakieś słoneczko to by się przydało, bo inaczej w depresję wpadnę... Hanka wieczorem szalała w łóżeczku-wybudzała mi się co jakieś pół godziny i żałośnie wołała "mama, mama", aż w końcu zostawiłam ją z moją koszulką i przespała kilka godzin. obudziła się dopiero na jedzonko

kolinko wysłałam wczoraj nakrętkę. mam nadzieje, że dojdzie cała-pani na poczcie stwierdziła, że nie powinna się uszkodzić w kopercie, ale nigdy nic nie wiadomo

idę zrobić sobie kolejną kawę.pierwsza nie zadziałała....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:37   #1178
iustyna1
Wtajemniczenie

ja chyba wiem gdzie się podziało piękne spanie niektórych maluchów. Do nas przyszło, ale nie oddam. Spalismy dzisiaj z Zuza i Kuba do 8.30. Już drugi dzień. Mąż zaspał i wstał 6.50 a na 7.00 do pracy miał... Zuza nie je w nocy, tzn. Wczoraj jadła bo się rozbudziła o 5 i nie mogła zasnąć.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-18, 08:41   #1179
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ja chyba wiem gdzie się podziało piękne spanie niektórych maluchów. Do nas przyszło, ale nie oddam. Spalismy dzisiaj z Zuza i Kuba do 8.30. Już drugi dzień. Mąż zaspał i wstał 6.50 a na 7.00 do pracy miał... Zuza nie je w nocy, tzn. Wczoraj jadła bo się rozbudziła o 5 i nie mogła zasnąć.
Iustynko Wasze dzieci odrazu od urodzenia drugiego były razem w pokoju? Rozważam taką opcję, ale niewiem, czy to dobry pomysł?

YouYou Ciebie też prosze o opinię

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-18, 08:43   #1180
Marina1
Zakorzenienie

cześć dziewczyny.

**** mać mam dość.
Dość.
Dość.
Dość.
Ileż można usypiać i bujać gnoja? Człowiek nie ma czasu nawet sobie zębów umyć. Wyciągnęłam gówniarza po 1,5 h bujania na dywan. A niech się drze. W dupie go mam. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrr

***wa tak bym chciała, żeby go ktoś wziął chociaż na głupie pół godziny.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:54   #1181
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny.

**** mać mam dość.
Dość.
Dość.
Dość.
Ileż można usypiać i bujać gnoja? Człowiek nie ma czasu nawet sobie zębów umyć. Wyciągnęłam gówniarza po 1,5 h bujania na dywan. A niech się drze. W dupie go mam. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrr

***wa tak bym chciała, żeby go ktoś wziął chociaż na głupie pół godziny.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-18, 08:54   #1182
CookieMonsters
Rozeznanie

Dzień dobry
Moje dziecko też się budzi w nocy po kilkanaście razy, niby na picie. Bo jak ją kłade, daje butelke z wodą, później smoka i śpi dalej. Ale męczące to jest okrutnie. Poza tym ciągle nie zasypia sama, tylko u mnie ne rękach przy butli, a później smoczku. Chce ja tego oduczyć, ale brakuje mi samozaparcia
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:33   #1183
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek proszę pokaż jaki masz bidon ze słomką dla Tymcia? Leje się z niego jak z niego nie pije? Szukam kiegoś fajnego, ale żeby się z niego nie lało, bo dama ma teraz taki bidon ze słomką ale namiętnie krople z niego wylatują i wszędzie mam mokro, a ona zadowolona że sobie go nosi i sama pije...

Marina jak Emilie niby chce spać i wierci się, prostuje nogi to nie protestuje. Stawiam na nogi i chwilę zabawiam, jak przychodzi i marudzi, albo za każdym razem jak upadnie to stęka to wtedy wiem, że chce iść spać ale nie umie, uspokajam ją np. oglądając książkę,nucę i próbuję uspać

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-07-18 o 09:38
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:36   #1184
iustyna1
Wtajemniczenie

marina Zuza też ma takie dni. Wtedy też ledwo nerwy trzymam na wodzy.
Oliweczko Kuba spał u siebie w pokoju od kiedy skończył 1,5 roku. Teraz też teoretycznie śpi u siebie, ale w nocy przychodzi do nas. Jest zazdrosny o Zuze i miewa koszmary. Zuza od urodzenia śpi w lozeczku w naszym pokoju. Często się kończy tak, że od 4.00 śpimy we czworo . Zbieramy się, żeby ją wynieść do jej pokoju.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-18, 09:38   #1185
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Moje dziecko jeszcze śpi Chociaż w nocy miał kilka pobudek...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. nie wiem, czy sie cieszyć czy nie... Chyba nie, bo bakterie by się wyleczyło, a tak to jesteście w punkcie wyjścia
Dokładnie....

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
S
Natko nie dodało zdjęć.
Z komórki też się nie chciały wkleić Dzisiaj spróbuję z lapka męża.
Pokaż wózio!

DaKaro, śliczna Malwisia Gdzie to byliście?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:44   #1186
Marina1
Zakorzenienie

Ja wiem żaneta... Tylko, że wstał po 4 i jest mega marud i nie chce spać.

Mówię Wam, czasem to się modlę o jeszcze trochę siły żeby nie wybuchnąć i nie ulać młodego.
Ogólnie czuje się "stratowaną" osobą.
Teraz odkurzyłam cały dom, bo mnie nosi. I to tak mocno mocno, aż wryłam się w dywan.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-07-18, 09:55   #1187
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem żaneta... Tylko, że wstał po 4 i jest mega marud i nie chce spać.

Mówię Wam, czasem to się modlę o jeszcze trochę siły żeby nie wybuchnąć i nie ulać młodego.
Ogólnie czuje się "stratowaną" osobą.
Teraz odkurzyłam cały dom, bo mnie nosi. I to tak mocno mocno, aż wryłam się w dywan.
Nie dość że wstaliscie o nieludzkiej porze, to jeszcze zmęczony i zasnąć nie może. Marina a kładziesz się też spać jak Igor śpi? Jakbym ja musiała wstawać o 4.00 to bym była jak chmura gradowa...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-18, 10:02   #1188
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie dość że wstaliscie o nieludzkiej porze, to jeszcze zmęczony i zasnąć nie może. Marina a kładziesz się też spać jak Igor śpi? Jakbym ja musiała wstawać o 4.00 to bym była jak chmura gradowa...
Wiesz, nie...
Jakoś zawsze jest coś do zrobienia ( obiad, sprzątanie, pranie itp )
Idziemy na spacer teraz...ehh
Stary 2012-07-18, 10:22   #1189
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Jak Wy to robicie, że dzieci tyle śpią? (pierwsze z brzegu, Natka?? ) Mój łobuziak 5-6 rano jest wyspany i rześki jak skowronek, niezależnie od ilości pobudek w nocy

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dzis - tylko sie pochwale - moja Blanka chodzi - sama, bez trzymanki, i wolno i szybko... ech jak sie ciesze (Blana tez)!
klask i:
Cytat:
No a przecież są w zasadzie w identycznym wieku! Więc założę się, że to taki etap i nie ma się co innych przyczyn doszukiwać. Wyśpimy się ...potem
i kto to mówi
Cytat:
cześć dziewczyny.

**** mać mam dość.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:31   #1190
Kolina
Zadomowienie

hej
ale jestem śpiąca,.....

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

kolinko wysłałam wczoraj nakrętkę. mam nadzieje, że dojdzie cała-pani na poczcie stwierdziła, że nie powinna się uszkodzić w kopercie, ale nigdy nic nie wiadomo

idę zrobić sobie kolejną kawę.pierwsza nie zadziałała....
dziękuję dam znać jak dojdzie

ja piję pierwszą kawę, nie dawno wstaliśmy, ale w npocy mieliśmy pobudkę - tz tak się tłukł po północy że obudził małego i dwie godziny z głowy
nie pisałam chyba, ale wczoraj mały dał mi w kość, więc w nocy już nie wytrzymałam i zostawiłam ich w sypialni samych, niech go usypia jak obudził... ja poszłam na sofe spać, bez pościeli, byle mieć spokój..

marina, tez mam takie dni, mały marudzi a moja cierpliwość wisi na włosku, wczoraj już ku.... rzucałam....

mam też problem z jego przebieraniem, gdy go kładę na plecy jest krzyk, normalnie płacze, wywija się na bok, brzuch, przebieranie go to szarpanina
jak to piszę zrobił qpę, więc idę go przebrać choć 15min temu pieluchę zmieniałam, znowu będzie ryk
Stary 2012-07-18, 10:34   #1191
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brunetko ja polecam strone www.wysylajtaniej.pl tam mozesz sprawdzic ile bedzie cie kosztowac nadanie przesylki. Jest taniej niz przez innych kurierow.

Buziaki dla roczniakow!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:34   #1192
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dzisiaj gnomik wstał razem z tatą o 5:30, więc Tż go wrzucił do łózeczka, dał jakieś zabawki i o 6:40 dziecko mnie obudziło płacząc: "Mamaaaa chce do Ciebie" i dospaliśmy z pobudkami na possanie UU do 10 prawie.

Cytat:
Narobiłaś smaka tymi bezami

A kask jest do regulacji
Z tego co na stronie widziałam on jest od 50cm, a na młodego mojego kask musiał być od 46cm i też nie jest idealny

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny HELP !!!!
Jakaś dziewczyna zainteresowana jest kupnem wózka, tylko interesuje ją koszt przesyłki kurierskiej. Czy któraś wysyłała może wózek kurierem i wie jaki może być koszt ??? Dokładnie to wózek spacerówka+gondola+stelaż , przypuszczalna waga do 20 kg nie więcej, nawet mniej bo
- Spacerówka + rama: 11 kg
- Gondola + rama: 13 kg, a stelaż jest najcięższy.
http://www.ekurierska.pl/cennik-przesylek
tu można sprawdzić cenę i zamówić kuriera jak potrzeba. Są też inne podobne strony

Cytat:
hej dziewczęta

czy u Was też tak ponuro??? ja tam fanką upałów nie jestem, ale jakieś słoneczko to by się przydało, bo inaczej w depresję wpadnę... .
Niby nawet chwilami jakies słońce się przebija przez chmury, ale ja zupełnie nie mam sił na nic Zdechlak jestem i nie chce mi się na spacer iść.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Moje dziecko też się budzi w nocy po kilkanaście razy, niby na picie. Bo jak ją kłade, daje butelke z wodą, później smoka i śpi dalej. Ale męczące to jest okrutnie. Poza tym ciągle nie zasypia sama, tylko u mnie ne rękach przy butli, a później smoczku. Chce ja tego oduczyć, ale brakuje mi samozaparcia
Mam to samo, tzn młody zasypia tylko przy UU, u mnie na rękach, a potem budzi się niezliczoną ilość razy, więc żeby nie wstawać kładziemy go między nami w łóżku i tylko jak się obudzi to go przesuwam (bo wędruje przez sen) i pierś wyciągam i od razu zasypiam
Chciałabym żeby budził się 1-2 razy albo wcale a nie 10-15
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:50   #1193
DaKaro
Zadomowienie

Marinka powinnas odpoczywac po poludniu jak Igora uspisz. Brudne naczynia nie uciekna, a Ty chociaz troche sie zrelaksujesz .

Natka bylismy w Zakopcu na kilka dni.

Po roku i 8 miesiacach wrocila @. Stop. Chyba moje libido wraca do normy. Stop. Maz w siodmym niebie. Stop.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:58   #1194
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, nie...
Jakoś zawsze jest coś do zrobienia ( obiad, sprzątanie, pranie itp )
Idziemy na spacer teraz...ehh
albo wizaż

Swoją droga mam tak samo, jakoś w dzień nie umiem spać a jak śpię to w sumie tylko wtedy kiedy wiem, że ktoś jest jeszcze w domu np mąż.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Aga powiedz mi chce mieć dekoracje z masy cukrowej na torcie, ale zastanawiam się czy cały tort też obłożyć masą - nie bardzo mi się to widzi, bo w sumie ładnie to tylko wygląda,ale jest mało jadane bo za słodkie, czy mogę tort obłożyć masą z bitej śmietany z mascarpone? bo taką masę będę miała w środku z owocami.Dekoracje będą tylko na samej górze, na boki chyba posypię migdały i białą czekoladę startą. Będzie to ze sobą fajnie współgrało ? jeżeli ta masa nie może być to co proponujesz? myślałam jeszcze o czekoladzie,ale boje się że mi popęka potem.

Na all znalazłam taka dekorację - > klik tylko zamiast butków będę miała misie i dekorację myślałam zrobić fioletowo-różowo-białą ?

Doradź mi

Stary 2012-07-18, 11:07   #1195
brumek
Zakorzenienie

Hejka
Wita Was wyspana kobieta
Dziś, poza jedną minutową pobudką o 22 spaliśmy jak zabici do 9.20 Z przerwą na jedzonko o 7. Coś mi się zdaje że co drugą noc będziemy spać, a co drugą rozpaczać Dobre i to...

HELENKA - miesięcznicowy buziaczek

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Zapomniałam jeszcze napisać, że dzisiejsza nocka równiez należała do tych koszmarnych. Brumek mam TO SAMO! Julka jak się obudziła i niby usnęła, to po próbie odłożenia do łóżeczka odrazu sie rozbudzała-uśmiechała i Jej oczy mówiły ,, wracamy mamusiu do Ciebie". Z resztą jak zje, to strasznie sie wierci, wije, ucieka z rąk, a jak uśnie, to często i ja usnę, ale tak średnio co 2h sie budzę i jak chcę Ją odłożyć, to powtórka z rozrywki. Tym sposobem całą noc przespała z nami... jakoś nie moge tego zaakceptować, bo tak nie powinno być, ale może od dwóch nocy z rodzicami dziecko mi sie nie rozbestwi, nie?

Ja na razie wolę przesiedzieć z nim nawet całą noc niż brać do łóżka...

Cytat:
czy u Was też tak ponuro???
Nooo

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek proszę pokaż jaki masz bidon ze słomką dla Tymcia? Leje się z niego jak z niego nie pije? Szukam kiegoś fajnego, ale żeby się z niego nie lało, bo dama ma teraz taki bidon ze słomką ale namiętnie krople z niego wylatują i wszędzie mam mokro, a ona zadowolona że sobie go nosi i sama pije...
Kupiłam Avent i jestem bardzo zadowolona: http://exclusivebaby.pl/kubki/avent-...cf760-00,2049s

Wcześniej poczytałam opinie i najwięcej ludzi ma Canpola, ale one ponoć starsznie ciekną. A z naszego jeszcze ani kropelka nie wyciekła, chociaż Tymuś go po podłodze turla, rzuca itp. Więc może i trochę droższy, ale chociaż się denerwować przez niego nie trzeba.

Cytat:
Swoją droga mam tak samo, jakoś w dzień nie umiem spać a jak śpię to w sumie tylko wtedy kiedy wiem, że ktoś jest jeszcze w domu np mąż.
Ja też nie umiem
Stary 2012-07-18, 11:12   #1196
Kolina
Zadomowienie

u nas wszystko inne poza zabawkami jest ekstra zajęciem, po co więc kupować zabawki??
od 15 minut w najlepsze bawi się butelką 5l z wodą...
Stary 2012-07-18, 11:13   #1197
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja znowu mam problem bo MILION razy mówię np. że NIE WOLNO np. wyciągać ziemi z kwiatków to ona się śmieje i nadal to robi oczywiście kolejny raz mówię NIE WOLNO,ale robi tak aż jej się to nie znudzi... nie wiem jak jej przegadać bo ona się śmieje mi w twarz...chciałam nie reagować,ale samo od siebie mi wychodzi "nie wolno" i ie umiem tego nie mówić bo jak reaguje to ją to bardziej kręci
Szymon też zupełnie nie reaguje na słowo NIE WOLNO.. Również śmieje mi się prosto w twarz. Ostatnio wchodził do kojca górą, powtórzyłam kilka razy NIE WOLNO, a ten się śmiał, wkońcu przestałam reagować tylko podglądałam go jednym okiem siedząc na kanapie - co chwila - wdrapując się do kojca - odwracał się i patrzył, czy ja patrzę i mnie zaczepiał żebym znowu zaczęła mówić NIE WOLNO

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no u nas tez tak dokładnie mierzyły i powiem ci , ze Emil bardzo lubi swoje butki: nie protestuje przy ich nakłądaniu, ba! nawet ich nie ściąga. Bardzo byłam zadowolona z ich serwisu.
Powiem Ci, że kupiłam mu już jedne buty umi i jedne kickersy - obie pary ściąga z nóg, a clarksów nie. Także zostajemy przy tej firmie Poza tym są śliczne I tylko za 7 funtów No i na półeczce stoi zdjęcie Szymka w bucikach podpisane For my very first shoes i dyplomik Jaki macie rozmiarek pierwszych butów? My 4F

Cytat:
Ja nie Brumek, ale my mamy Nuby pstryczka i Szymon pięknie z niego pije, nic się nie wylewa

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:14   #1198
brumek
Zakorzenienie

Tak mnie tymi roczkami zakręciłyście, że chociaż do naszego ponad miesiąc, to zamówiłam właśnie takie krówki dla gości
http://allegro.pl/krowki-cukierki-ze...472016668.html
Stary 2012-07-18, 11:20   #1199
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam Avent i jestem bardzo zadowolona: http://exclusivebaby.pl/kubki/avent-...cf760-00,2049s

Wcześniej poczytałam opinie i najwięcej ludzi ma Canpola, ale one ponoć starsznie ciekną. A z naszego jeszcze ani kropelka nie wyciekła, chociaż Tymuś go po podłodze turla, rzuca itp. Więc może i trochę droższy, ale chociaż się denerwować przez niego nie trzeba.

Ja też nie umiem
Właśnie mam Canpola,ale on przecieka okropnie
Powiedz mi czy tą rurkę się jakoś chowa, czy ona jest cały czas na zewnątrz? bo Canpol ma właśnie taką pokrywkę którą się najeżdża na rurkę i rurka się pod nią chowa i to ma powodować, że nic nie leci no ale i tak sobie kropelki uciekają.

Przejdzie Tymciowi urządzanie sobie imprezy w środku nocy trzeba niestety przeczekać.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
u nas wszystko inne poza zabawkami jest ekstra zajęciem, po co więc kupować zabawki??
od 15 minut w najlepsze bawi się butelką 5l z wodą...
U Nas papierki po Michalkach robią furore
i kubek na mocz

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymon też zupełnie nie reaguje na słowo NIE WOLNO.. Również śmieje mi się prosto w twarz. Ostatnio wchodził do kojca górą, powtórzyłam kilka razy NIE WOLNO, a ten się śmiał, wkońcu przestałam reagować tylko podglądałam go jednym okiem siedząc na kanapie - co chwila - wdrapując się do kojca - odwracał się i patrzył, czy ja patrzę i mnie zaczepiał żebym znowu zaczęła mówić NIE WOLNO

Ja nie Brumek, ale my mamy Nuby pstryczka i Szymon pięknie z niego pije, nic się nie wylewa

Dlatego Ja staram się nie mówić "NIE WOLNO" ale to czasem samo wychodzi ode mnie, nie mam nad tym kontroli uczę się jej , bo widzę że "NIE WOLNO" to działa jak płachta na byka

Idę oglądać Nuby pstryczka

EDIT : który masz? bo ich jest masę.

Cytat:
Tak mnie tymi roczkami zakręciłyście, że chociaż do naszego ponad miesiąc, to zamówiłam właśnie takie krówki dla gości
http://allegro.pl/krowki-cukierki-ze...472016668.html
Też myślałam o tym, ale dama nie zje krówki a papierek pewnie pójdzie w odstawkę

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-07-18 o 11:22
Stary 2012-07-18, 11:23   #1200
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mam Canpola,ale on przecieka okropnie
Powiedz mi czy tą rurkę się jakoś chowa, czy ona jest cały czas na zewnątrz? bo Canpol ma właśnie taką pokrywkę którą się najeżdża na rurkę i rurka się pod nią chowa i to ma powodować, że nic nie leci no ale i tak sobie kropelki uciekają.

Przejdzie Tymciowi urządzanie sobie imprezy w środku nocy trzeba niestety przeczekać.
Mam nadzieję

A słomka się chowa Inaczej niż w Canpolu, bo tu jest taka obrotowa nakrętka jakby. Ale nie cieknie nie dzięki niej, tylko dzięki jakiejś specjalnej "blokadzie" na samej słomce, dzięki której ciecz tylko w jedną stronę przelatuje. Nawet pod kranem sprawdziłam i tylko w jedną stronę jest przepływ Także nawet jak słomka nie jest schowana, to nie cieknie.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Też myślałam o tym, ale dama nie zje krówki a papierek pewnie pójdzie w odstawkę
Ale to dla gości, nie dla Tymka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości