|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Witajcie,
Myślałam, że będzie nowy wątek po 9 dniach nieobecności a tu cichutko ![]() Gratuluje wszystkim mamom swoich pociech ![]() Korzystam z chwili gdy Pola śpi... Wróciliśmy dopiero wczoraj ze szpitala , ja po 9 dniach pobytu, a Pola po 5. Mamy się dobrze. Mała dostała 10 pkt,ale miała żółtaczkę i przez 13 h była w "solarium". Dlatego pobyt przedłużył się o 2 dni. Żółtaczka występuje często zwłaszcza u dzieci z konfliktu serologicznego. Odziedziczyła grupę krwi po tatusiu i nawet jest podobna do niego ![]() ![]() trzymam kciuki za resztę mam w dwupaku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
cudny
![]() Cytat:
![]() dobrze że już jesteście w domu ![]() Krecone włoski są urocze ![]()
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żółtaczki współczuje, moja nie miała chociaż też mamy konflikt serologiczny (w szpitalu słyszałam, że znaczenie może mieć grupa krwi matki i dziecka, jak matka ma 0 a dziecko A to jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia żółtaczki). Czekam niecierpliwie na opis porodu ![]() Agusia samo zakraplanie nie wystarczy przy zatkanym nosku, trzeba odciągać, najlepiej jakimś aspiratorem bo gruszki bywają za słabe
![]() |
#4655 | |||
Zakorzenienie
|
no no
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() całe szczescie z maleństwem wszystko jest ok. Obyscie z mężem szybko wyzdrowieli ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4656 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() gratulacje ukończonego tc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Rozeznanie
|
a oto Pola w kilku odsłonach
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak patrząc po moim przypadku, to ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się w jakiejś poradni patologii ciąży czy w szpitalu, teraz trochę żałuję, że sama tego nie zrobiłam (niestety to ostatnie USG i "donoszenie" uśpiło czujność), bo w sumie wszystko dobrze się skończyło, ale wcale tak nie musiało być i jakby z małą było teraz coś nie tak, to plułabym sobie w brodę, że za mało zrobiłam żeby tego uniknąć Houserka Pola jest cudna ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-18 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Raczkowanie
|
Właśnie staram się odciągać i nic nie wycieka. probowałam i gruszką i takim aspiratorkiem co ustami się wyciąga i nic. Jakaś jedna maluteńka kropeczka wyjdzie i więcej nic. A to co tam jest to zamiast przez nosek chuba do gardełka scieka. Pytałam położną co z tym zrobić, a ona na to że nic tam nie widzi żeby było nie tak. niby mnie uspokoiła ale jak patrze na małego który "zaciąga" a nie umiem mu pomoc to az rece opadają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie po bardzo długiej przerwie!
![]() Macierzyństwo jest tak zajmujące że ciężko mi zaglądać na wizaż, już pomijając fakt że popsuł mi się laptop i teraz z doskoku korzystam z mężowego stacjonarnego ![]() Tak po krótce to baaardzo dobrze nam w domu, w szpitalu się obie męczyłyśmy bo to ani w swoich warunkach, człowiek czuje się obco... no i była pocesarkowa walka o mleko... ah dramat, mała się denerwowała a ja płakałam z nią (takie szopki jednego wieczoru odstawialam, że mnie położne musialy pocieszać a ja się uspokoić nie mogłam, bo jednak karmienie dla mnie było priorytetetm a tu prawie nic nie leciało, a małą dokarmiali bo wrzeszczała jak oszalała). Czwartego dnia było już dobrze, bo pojawiło się mleczko i dałyśmy sobie radę całą noc razem ![]() ![]() ![]() sam poród może opisze innym razem, bo Sarunia leży spokojnie w łóżeczku ale widzę że już obudzona i zaczyna coś ciumkać, to znaczy że zbliża się pora jedzenia ![]() Jej jak ja bym chciała wiedzieć co u Was i być na bierząco, ale się nie da, jak chce się być dobrą mamą, żoną gotującą obiad i jeszcze mieć czas siebie trochę ogarnąć. Jak na razie siedze w piżamie i jeszcze śniadania nie jadłam ![]() gratuluje wszystkim mamusiom ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() agusia mały jest cudny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zadomowienie
|
Jejuuuuuuuu jakie cudne maluszki!!!!!! Piękne macie pociechy dziewczynki !
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Ja się zbieram na wizytę do położnej. Standardowo niczego ciekawego się nie dowiem
![]() śliczne macie te swoje dzieciaczki ![]()
#4667 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że pierwszy poród - 12 h, a drugi to 30 min. (na oba pojechała do szpitala mniej więcej w tym samym momencie). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zadomowienie
|
houserka Pola jest cudna
![]() Cytat:
![]() tak chyba zrobię bo coś mnie właśnie dręczy i wizja mojego gin że mała jest duża i nie ma się czym martwić do mnie nie przemawia... Za chwilę małż wychodzi na zakupy to poproszę go żeby podjechał do szpitala dopytać o jakąś konsultację. Ja na razie się nie ruszam z domu bo jak mam schodzić i wchodzić do domu na 3 piętro to jeszcze poród sobie wywołam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zadomowienie
|
Aniołeczki śliczne
![]() Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poza tym, to jakbyś pojechała do szpitala i powiedziała, że masz skurcze i twardnienia brzucha mimo brania fenoterolu i ciąża jest jeszcze niedonoszona, to na bank by Cię od razu przebadali. A na pewno chociaż podali sterydy na rozwój płucek maleństwa.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-18 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Zadomowienie
|
ależ słodki
![]() śliczna jest ![]() Cytat:
![]() houserka i hanjah gratki za powrót do domku ![]() ![]() nitka jak widać, to niestety prawda, że nieszczęścia chodzą nawet nie parami, a całymi tabunami, ale ty już limit wyczerpałaś i już teraz będzie tylko lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja postuję od marca i już się nie mogę doczekać najbliższego poniedziałku jak mi pessar usunie lekarz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Maleńka wyzdrowieje i szybko pójdzie w niepamięć ta infekcja. ![]() Trzymam kciuki za Was obie ![]() Ja bym zadzwoniła do sanepidu z pytaniem czy coś o tym wiedzą. Jak wiedzą to dobrze, a jak nie to zawsze to lepiej jak ktoś z zewnątrz się zajmie sprawą. Takie jest moje zdanie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja 4 tabletki na dobę brałam przez 16 tygodni, do tego magnez i przejściowo luteinę. Teraz zmniejszyłam do 2 tabletek. Ale niewiem czy to dobre rozwiązanie nie powstrzymywać małej w 35 tyg jak są jeszcze sposoby. Może jak będziesz miala skurcze to jedz na ip? Słodka ![]() Fajne ma włoski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zadomowienie
|
ja mam nadzieje ze dzis skoncza mi łazienke!!!!dzis dopiero przyszła mozaika na wanne, wiec pewnie powiedza ze jutro ułożą....ehhh Jade zaraz z Mama po staniki do karmienia i do H&M, po jakis pajacyk do wyjscia ze szpitala dla Młodego
![]() ![]() ![]() U nas znowu zaczynaja sie upały....
#4677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
hej hej jak tam ? widze ze mamusie do nas wrocily i pokazuja dzieciaczki sa sloodkie
![]() do schrupania ![]() u mnie noc minela w miare nie umiem sobie poradzic z tym swedzocym brzuchem ![]() tak mnie swedza te rozstepy, drpanie przynosi mi taka ulge a wiem ze nie moge bo mi sie to nigdy nie zagoi ![]() smaruje sie juz mascia ale i tak swedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
Pospałam sobie jeszcze dwie godziny
![]() ![]() Widzę, że naskrobałyście dwie strony, ale na razie nie czytam. Idę na zakupy - jak się nie ruszę od razu to utknę przy kompie na dobre dwie godziny. Chmielinka trzymam za Was kciuki. Lekarz powiedział, że Hania duża więc skoro Twojej córci spieszy się na świat to widocznie tak ma być. Miłego dnia Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.