III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 10:02   #361
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Dzień dobry.
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O kurka, to masz chyba przerażająco wieeeelkie jak nosisz "f"
Czy ja wiem czy takie wielkie, po prostu tak jak dziewczyny piszą, stanik jest dobrze dopasowany, nic się nie wylewa, nie odstaje, cyce stoja na baczność

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jedyne co mi sie rzuca w oczy to, że masz bardzo duzo bodow i koszulek na 62 a masz tylko 1 spiochy...żadnych połspiochów tez... wiec z czym bedziesz te bluzki ubierac ? Moim zdaniem przydaloby sie z kilka par spiochow lub polspiochów tak jak masz w rozmiarze 56
To samo zauwazyłam

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Położna mówiła np., żeby nie zakładać dzidziusiom niedrapków, bo pazurki muszą się same ścierać i łamać, a dziecko bardzo lubi operować swoimi dłońmi i wsadzać do buzi, a że niedrapki uniemożliwiają poznawanie swojego ciała.

Mówiła też, żeby od razu kąpać w emolientach i niczego więcej nie używać.
Niestety ale z niczym się z tego nie zgodzę.
Co do niedrapek, jak mały ma wyglądac jak frankenstein to wolę mu ubrac niedrapki a pazurki nawet w nich się zetrą. Tylko pierwsze powinny się same zetrzeć, później można obcinać.
A emolienty jak było napisane wcześniej rozleniwiają skórę, która nie umie później sama wytworzyć bariery ochronnej. Dla zdrowej skóry emolienty to zło !!!

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
hejka!
ale odkryłam, ze na brzuchy zrobił mi się 0,5 cm rozstęp i na lewej piersi... w pierwszej ciązy nic nie miałam tylko jednego na boku... a dziewczyny jak Wam się robią to takie duże od razu czy małe i powiększają sie w miarę rośnięcia brzucha... ja używałam oliwki p/rozstępom penaten ale może jest coś lepszego... trochę się zdenerwowałam z rana... poradźcie coś..
Mi sie na nogach dwa zrobiły i to od razu duże.
Stary 2012-07-18, 10:02   #362
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
hejka!
gratuluje rozpoczętych tygodni
ja dzisiaj skończyłam 30 tydzień i leci mi 31
ale odkryłam, ze na brzuchy zrobił mi się 0,5 cm rozstęp i na lewej piersi... w pierwszej ciązy nic nie miałam tylko jednego na boku... a dziewczyny jak Wam się robią to takie duże od razu czy małe i powiększają sie w miarę rośnięcia brzucha... ja używałam oliwki p/rozstępom penaten ale może jest coś lepszego... trochę się zdenerwowałam z rana... poradźcie coś..
Oj też bym chciała takie malusie ja mam spore na piersiach i widzę że na udach mi zaczynają się pojawiać używam zwykłą oliwkę w żelu a na te które się pojawiły krem pharmaceris zmniejszający istniejące rozstępy i stały się faktycznie mniej wyraźne więc dobre i to
Stary 2012-07-18, 10:05   #363
Asiuulka89
Zakorzenienie

hej wreszcie mam neta
powydzwanialam i mi podlaczyli. nie jestem w stanie zzacytwoac bo po 3 dniach to do jutra nbym nie skonczyla..

Zielona dziekuje

To jest zmoejgo watku akurat rocznik i miesiac mojej corkin prosilabym tylko o rozsylanie tego linku moze ktos wpadnie na co choryje mala.. dziekuje z gory.

ja dzisiaj siedzialam okolo fgodziny na kiblu i plakalam z bolku takie mialam zaparcia ;( udalo sie sie myslakam ze umre tam...
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:09   #364
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry. Wpadłam się przywitać od rana.

Nasz Maluch szaleje od wczoraj. Czuję go zupełnie inaczej niż wcześniej. Normalnie czułam typowe kopniaki, a teraz jakby fikał, rozpychał się i obracał w brzuszku. Przedziwne uczucie, ale cudowne.

A ja od rana wygrałam aukcję na allegro. Wylicytowałam taką kurteczkę:

http://allegro.pl/bambini-cienka-kur...482899668.html

Wiem, że mało praktyczna, ale bardzo mi się spodobała. Może wykorzystam ją, gdyby jesień okazała się cieplejsza, a jak nie to najwyżej sprzedam kiedyś dalej, ale nie mogłam się oprzeć za te 8,50.

A wczoraj w lumpku kupiliśmy śliczny bezrękawnik i spodenki dla synusia.
Stary 2012-07-18, 10:15   #365
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

wy to tym pędzeniem z postami będziecie mnie zadziwiać nieustannie

Cytat:

Tak sie zastanawiam czy to tylko ja tak bez linii pod pępkiem jestem w naszym gronie???
ja nie mam i jeśli Cię to pocieszy, to przy córce nie miałam w ogóle

Cytat:
Co do kąpania to ja nie wiem ale kurde, czy nas kąpano w jakichś płynach specjalnie dla dzieci? Tu emoliany bla bla, pełno tego jest i idzie zdurnieć
Mnie moczono w wannie z mydłem i nigdy w życiu nie miałam żadnych uczuleń.

córkę kąpałam w wodzie z użyciem mydła, a po kąpieli oliwkowałam - teraz tez tak zamierzam robić
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:24   #366
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
A ja słyszałam od kilku położnych i swojej ginekolog, że pas poporodowy baaardzo rozleniwia mięśnie brzucha i nie jest korzystny dla wyglądu brzucha... W sumie to racja - np. gorsety na kręgosłup też rozleniwiają mięśnie go przytrzymujące i nie są korzystne na wzmocnienie.

Ja dziś w szkole rodzenia miałam kąpiel, pielęgnacje i ubieranie noworodka.

Położna mówiła np., żeby nie zakładać dzidziusiom niedrapków, bo pazurki muszą się same ścierać i łamać, a dziecko bardzo lubi operować swoimi dłońmi i wsadzać do buzi, a że niedrapki uniemożliwiają poznawanie swojego ciała.

Mówiła też, żeby od razu kąpać w emolientach i niczego więcej nie używać.
matko co szkoła to co innego mówia
ale z tym pasem mnie zaskoczylas bo ja akurat dobre opinie slyszalam musze sie powaznie nad tym zastanowic, rozleniwienie miesni to nic dobrego

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witaj w klubie lubiących tego rodzaju cukinie, pamiętam, że pierwszy raz w życiu jadłam taką mając 11 lat. Wcześniej tego nie znałam a dzisiaj nie wyobrażam sobie kotlecików z cukinii. Mój TZ i moja córka wcinają, że aż im się uszy trzęsą
o ja tez uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Nasz Maluch szaleje od wczoraj. Czuję go zupełnie inaczej niż wcześniej. Normalnie czułam typowe kopniaki, a teraz jakby fikał, rozpychał się i obracał w brzuszku. Przedziwne uczucie, ale cudowne.

Wiem, że mało praktyczna, ale bardzo mi się spodobała. Może wykorzystam ją, gdyby jesień okazała się cieplejsza, a jak nie to najwyżej sprzedam kiedyś dalej, ale nie mogłam się oprzeć za te 8,50.

sliczna kurteczka ja tez mam problem że nie umiem sie oprzec wielu rzeczom wczoraj wieczorem mi tz delikatnie zasugerowal ze moze zrobimy maly stop z ciuszkami

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:25   #367
Katee27
Zadomowienie

WITAJCIE!!!
Dziękuje za słowa otuchydobrze, że mogę się Wam wyżalić.Wczoraj ta stomatolog pomogła tylko doraźnie,o północy wzięłam pół fenka i zasnęłam.Myślę,że ten zimny okład też pomógł.
Dziś jestem zapisana w tym centrum stomatologii,ale dopiero 0 13.30.Jestem spokojniejsza i mam nadzieję,że mi pomogą i nie pójdziemy z torbami...nawet Kubuś się uspokoił i fajnie dziś się z nami bawił.Rano Jureczek przyszedł do mnie do łóżka,(bo śpie na dole,żeby nie latać po tych schodach) i mi przykładał swoją zimną rączkę do policzka a potem wziął łyżkę.Kochany mój...Potem pokazałam mu jak jego braciszek w brzuchu dokazuje i przyłożył rękę i mu się spodobało,kopnął goi się ucieszył.I mówi do mnie,że on też chce być w brzuszku...

W sumie to tak sobie pomyślałam,że w ciąży z Jureczkiem piłam dużo mleka krowiego(uwielbiam)brałam od rodziców,a teraz rzadziej,bo tam nie jeździmy od kiedy młodsza siostra mnie wygoniła z jej podwórka.Iwtedy nie miałam problemów z zębami.
Jak jestem u starszej mojej siostry to od takich ludzi sobie kupuje.I dziecko wyciąga ze mnie wszystkie pokłady wapnia jakie mam i zęby lecą...Oby dziś mi podleczyli,bo kiedyś słyszałam,że zepsute zęby mogą bardzo wpłynąć na dziecko.Już nie pamiętam dokładnie co,ale wole nie wiedzieć i nie czytam nic w necie.Trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Załączam foteczkę, nie wiem czy ten pajacyk nie będzie za cienki na wyjście ze szpitala, co prawda jest z polarku ale dość cienkiego, ale to też zależy co założysz do tego, także nie wiem, nie doradzę
Ja mam podobny tyle,że niebieski dla mojego Kubusia,dołączam fotkę.Spakowałam już na wyjście ze szpitala,ale jak będzie ciepło jak się rozpakuje(koniec sierpnia/początek września tak zakładam,obym dotrwała)to ubiorę Kubusia w samo body i półśpiochy.A tego pajaca dostałam gratis m.in.przy zakupie leżaczko-bujaczka.

Dearlie śliczna kurteczka!

Trzymam za wizyty.
Pozdrawiam ciepło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18072012978.jpg (32,3 KB, 14 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-18 o 10:35
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:27   #368
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, doła mam dziś i jakoś tak bez sensu wszystko, żołądek dalej boli
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:32   #369
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej, cytowałam i wyłączyłam przeglądarkę co ze mnie za ciapa.
Trochę nadrobić musiałam

angel jak zobaczyłam Twoją wyprawkę to się zszokowałam, ja tyle nie mam Będzie malusia strojnisia

Miałam tyle cytować i nie pamiętam...
Cieszę się, że wizyty udane, nie ma większych problemów, wszystkie w domkach do rozwiązania zostają.
Sojka już za miesiąc rozpakowana będziesz
Iwonka Ty po porodzie to chudzinka będziesz odrazu zazdroszczę Ci.

Ja już mam 12-13 kg na plusie... dziś się okaże ile dokładnie. Idę o 13 do lekarza, a tak mi się nie chce...

anesh_ za Was mocno kciuki zaciskam, będzie wszystko ok, zobaczysz

Brzuszki na meilu są piękne, Gda śliczna figurka ciążowa, zawsze o takiej marzyłam, ale niestety - każdy organizm inny

U mnie remont pełną parą. Mężul ostro remontuje,,, podziwiam go za siłe, bo do 17 w pracy, później do 22 w domu
Ja w tym pyle i kurzu i zapachu unigruntu bardzo dobrze się czuje. Zapach benzyny to dla mnie teraz najpiękniejszy zapach. Co mi się porobiło A i czasem mam ochotę pochrupać kredę

Większość wyprawki już mam, wczoraj kupiłam reszte brakujących rzeczy.

Rozstępy mam na udach, są małe ale ułożyły sobie taką siateczkę. Samruje się kremem z AA mama i ja. Trochę pomaga bo nie są tak wielkie.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...
Stary 2012-07-18, 10:33   #370
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, doła mam dziś i jakoś tak bez sensu wszystko, żołądek dalej boli
Coś się stało Kochana czy tak po prostu? Dzisiaj ten dzień jakiś taki smutaśny, więc pewnie znaczna część z nas będzie miała gorszy humor.

Cytat:
sliczna kurteczka ja tez mam problem że nie umiem sie oprzec wielu rzeczom wczoraj wieczorem mi tz delikatnie zasugerowal ze moze zrobimy maly stop z ciuszkami
Dziękujemy Ja to głupia jestem, bo wczoraj podliczyłam ciuszki i mam taaaaaaaakie braki, ale oczywiście zamiast zabrać się za kupowanie konkretów to kupuję głupoty.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-07-18 o 10:34
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:06   #371
Katee27
Zadomowienie

Dziewczyny z Krakowa i okolic.Znalazłam w necie taki ośrodek gdzie maja fajne usg,może któraś już tam robiła...bo nagrania są niesamowite.Zobaczcie same
http://www.ultramedica.pl/usg_4d_3d_ciazy_plodu.html

A ja ugotowałam i zjadłam sobie miseczkę budyniu śmietankowego i jestem pełna...A pogoda pod psem...
Spać...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:10   #372
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią dziecka, ja w tej ciąży wg osób widzących mnie od czasu do czasu wyglądam kwitnąco, i każdy mi mówi Pani na syna wygląda - tak będę mieć drugą córkę odpowiadam - mina ludzi bezcenna
też mi się tak wydaje, że puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią. ja teoretycznie spodziewam sie dziewczynki, a podobno wyglądam kwitnąco. wiadomo, że na puchnięcie wpływu się nie ma, ale na "resztę" wyglądu już tak. bo przecież ciąża nie zwalnia z dbania o siebie, tym bardziej, jeśli jest na to czas (Bo po narodzinach już nie będziemy go aż tyle miały nawet na domowe zabiegi kosmetyczne). dlatego regularnie maluję odrosty, paznokcie u rąk i stóp zadbane i pomalowane (jakoś daję radę z tymi stopami), nóżki gładziutkie, makijaż delikatny (kreski delikatne i tusz) - bo bez pomalowanych rzęs wyglądam na chorą, włosy umyte (teraz bardzo wolno mi się przetłuszczają, więc myję raz na 4 dni
), wygodny ale nie workowaty strój i jest się piękną i ponętną przyszłą mamą
Cytat:
Właśnie oglądałam sobie jaka szczupła byłam na początku ciąży... Czuję się coraz bardziej "nalana", wczoraj robiłam zdjęcia do dowodu i prawa jazdy i po prostu... CO ZA GRUBCIO!
co za piękny grubcio a tak poważnie Gda, Ty zawsze pięknie wyglądasz!
Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
uwielbiam te teksty: "Nie odebrała urody - niemożliwe że dziewczynka!"
"ciąża służy - chłopiec, tak?"
i to od ludzi, którzy mnie przed ciążą nie znali najczęściej
uwielbiam takie komentarze.
ostatnio teściowa wyjechała do mnie z tekstem, że nie wyglądam na dziewczynkę. A ja na to: "jak to nie, przecież jestem dziewczynką. Michał może potwierdzić"
Cytat:

Aaaa, przyszły dziś mi dwie paki z all, w jednej kombinezon tylko jakiś mały jak na rozmiar 56 i dwupak staników do karmienia które leżą cudnie
jakie staniki kupujecie do karmienia, tzn ile rozmiarowo większe. Ja na razie zaopatrzyłam się w 1. wzięłam rozmiar większy niż teraz noszę i na razie oczywiście za duży. tak się zastanawiam, czy mi piersi do niego "dojrzeją" czy kupować mniejszy?
w ogóle tak mi się nie podobają te staniki do karmienia... wszystkie takie babciowe i aseksualne zupełnie...
Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Dziewczynki drogie, bardzo Was prosze wypowiedzcie sie na temat pasow poporodowych, czy sa skuteczne i kiedy zaczac nosic?

A wogole, to wkraczamy w 34tc, Jupi! Jupi!
Śpioszka, gratulacje już 34 tc!
co do pasów, to położna na sr je odradzała, ale przyznam się bez bicia, że nie pamiętam dlaczego.
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Aaaa i zapomniałam się pochwalić, że u nas 32 tydzień dobiegł końca a co za tym idzie wkraczamy w 33

I gratuluję Waszych rozpoczętych tygodni
Gratulacje i mocno trzymam kciuki, żeby kolejną wizytą w szpitalu był terminowy poród
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
weronika jesteś witamy was z powrotem, zdrówwwkaaagratuluj ę 33 tygodnia kochana!

kochane przyszykowałam dziś rzeczy do prania dla niuni, wszystko spisałam i posegregowałam rozmiarami. Masakra trochę dużo tego wyszło ale wszystko nie kosztowało więcej niż 100zł, bo kupione w większości w lumpku po 2zł najdroższy był kombinezon z all. Oto lista tych rzeczy i foty. Na pierwszym moja śpiąca sunia gratis
Wyprawka:
6x czapeczki bawełniane
2x czapeczki polar
3x czapeczki wełniane
2x grube rękawiczki
2x niedrapek
13x skarpetek, różne rozmiary
7x śliniaczki
Śpiworek jesień 0-3 mc
Kombinezon zima 3-6 mc
Ubranka 56-58, 0-3mc:
4x śpiochy
4x pół śpiochy
2x spodenki
6x pajac
2 x kaftanik długi rękaw
1x sweterek, 1x bluza, 1xspódniczka jeans
5x body z krótkim rękawem
6x body z długim rękawem
Ubranka 62-68, 3-6mc
2x ramper długi rękaw
2x ramper krótki rękaw
1xśpiochy
4xpajac
1x dres
3xbody długi rękaw
4x bluzki długi rękaw
3x body krótki rekaw
1x bluzka krótki rekaw
3x spodnie
1x szlafrok
3x bluzy
4x swetry
Inne rozmiary 6-9 mc, od 74cm
3x pajace polar
2x body krótki
2bluzy długi
3xpajace bawełna
1x bluzka długi rękaw
1x bluzka krótki rękaw

czy coś waszym zdaniem trzeba dokupić??? bo mi na myśl tylko przychodzi jeszcze jeden kombinezon na zimę taki bardziej ortalionowy na polarku.
Angel, ślilczne ciuszki. ale tego wszystkiego masz dużo

wczoraj miałam imprezę w domu. siostra zorganizowała baby shower i zaprosiła moje koleżanki. wszystko samiutka zorganizowała: sałatki, przekąski, słodkości - mniam... objadłam się jak bąk i jeszcze mam sporo pozostałości w lodówce, w tym przepyszna galaretka z owocami i szarlotka były zabawy i w ogóle śmiesznie było.Świetnie się bawiłam. i te prezenty wszyscy mnie zaskoczyli niesamowicie, bo myślałam o drobiazgach (przecież to nie chodziło o naciąganie nikogo na drogie prezenty) a to się dziewczyny pozrzucały na pościel http://allegro.pl/3el-haftowana-posc...442620482.html (brąz turkus krem), taki pałąk http://allegro.pl/tiny-love-palak-lu...446938376.html , 2 kocyki jeden duży i gruby (będzie na później) i drugi taki http://allegro.pl/kocyk-koc-bobas-dw...416978536.html , poduszkę do karmienia http://allegro.pl/motherhood-poduszk...480077139.html i śpiworek do spania dla maluszka
http://www.smyk.com/ecry-rabbit-spiw...t-niemowlaka-p

i jeszcze od mojej siostry komplecik pościeli z baldachimem i rożkiem taki beż brąz http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...463488809.html
wszystko jest takie piękne, że aż zasnąć do 2 w nocy nie mogłam tylko to wszystko oglądałam po tysiąc razy, przekładałam, dotykałam, bo takie mięciutkie i milutkie... normalnie nie ma jak przyjaciele... bo nie spodziewałam się i obecności wszystkich w środku wakacji (wiadomo, każdy ma różne plany, pracę itd) i takiej fantastycznej atmosfery
ba... nawet siostry mojego męża przyszły (a kontakt to ja z nimi mam znikomy) i wyglądało na to, że dobrze się bawią i jeszcze o dekorację zadbały: baloniki z różnymi dziecięcymi tekstami i takie inne cuda - nie miałam pojęcia, że takie rzeczy w ogóle są i dziś od rana siędzę uhahana i tak mi fajnie bardzo

i jeszcze Wam tak przynudziłam i się paskudnie chwalę wszystkim, ale te rzeczy są takie słodkie, że buźka sama się śmieje, jak się na to maluszkowe wyposażenie patrzy...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:30   #373
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Widze że ta babka ma u nas branie z zakupami
Swietne ma te ciuszki i osoba bardzo miła.
Wczoraj mi przyszedł kombinezon ale kurde mole wątpie jakoś że mój szkrabek sie w niego zmieści

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Hej, cytowałam i wyłączyłam przeglądarkę co ze mnie za ciapa.
Trochę nadrobić musiałam

Iwonka Ty po porodzie to chudzinka będziesz odrazu zazdroszczę Ci.

Ja już mam 12-13 kg na plusie... dziś się okaże ile dokładnie. Idę o 13 do lekarza, a tak mi się nie chce...

U mnie remont pełną parą. Mężul ostro remontuje,,, podziwiam go za siłe, bo do 17 w pracy, później do 22 w domu
Ja w tym pyle i kurzu i zapachu unigruntu bardzo dobrze się czuje. Zapach benzyny to dla mnie teraz najpiękniejszy zapach. Co mi się porobiło A i czasem mam ochotę pochrupać kredę
Wiesz, chciałabym być chudzinka po porodzie, ale czy to sie uda

Trzymam kciukaski za wizytki
A co do Twoich ulubionych zapachów to sie uśmiałam
I jeszcze krede pochrupać to już całkiem mnie rozbroiło
A mężul to naprawde nieźle sie sprawuje, tyle czasu coś robić.
Ale powiem szczerze, że mój też taki jest, jak sie zaprze bo jest coś do zrobienia to też tak robi że 24/24 robi.
Ja bym padła na pysk

Aaaaa i gratuluje rozpoczętych tygodni

Dzisiaj mi chyba dostarczą prześcieradełka dla maluszka bo dostałam maila i widze po tranzycie, że już do mnie jadą heheh.
Przypuszczam że około 15tej już je będe mieć
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:39   #374
martusia26
Rozeznanie

Hej Mamuśki,
ja dziś wreszcie wyspana. Taka byłam padnięta że pewnie nawet jak mała w nocy kopała to nie czułam.
Oczywiście pocytowałam i mnie z neta wyrzuciło więc tak z głowy będzie
Karolluki a po ile ten pajac w Pepco? bardzo ładny jest.
Angel a Ty to naprawde z tą wyprawką ubrankową poszalałaś ja mam może 1/15 tego co Ty, czyli prawie nic ale mam metlik w głowie, nie wiem jak szybko dzieci rosną, jak z wymiarami, no i tak mi schodzi przez to moje myślenie
Maggie super że impreza się udała. śliczne rzeczy dla maluszka dostałaś
Katee trzymam kciuki żebyś wróciła bez bolącego zęba i przy okazji nie poszła z torbami
No i gratuluje wszystkich rozpoczetych tygodni. U mnie jeszcze kilka dni i rozpoczynam III trymestr
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:39   #375
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje, że puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią. ja teoretycznie spodziewam sie dziewczynki, a podobno wyglądam kwitnąco. wiadomo, że na puchnięcie wpływu się nie ma, ale na "resztę" wyglądu już tak. bo przecież ciąża nie zwalnia z dbania o siebie, tym bardziej, jeśli jest na to czas (Bo po narodzinach już nie będziemy go aż tyle miały nawet na domowe zabiegi kosmetyczne). dlatego regularnie maluję odrosty, paznokcie u rąk i stóp zadbane i pomalowane (jakoś daję radę z tymi stopami), nóżki gładziutkie, makijaż delikatny (kreski delikatne i tusz) - bo bez pomalowanych rzęs wyglądam na chorą, włosy umyte (teraz bardzo wolno mi się przetłuszczają, więc myję raz na 4 dni

co za piękny grubcio a tak poważnie Gda, Ty zawsze pięknie wyglądasz!

uwielbiam takie komentarze.
ostatnio teściowa wyjechała do mnie z tekstem, że nie wyglądam na dziewczynkę. A ja na to: "jak to nie, przecież jestem dziewczynką. Michał może potwierdzić"

jakie staniki kupujecie do karmienia, tzn ile rozmiarowo większe. Ja na razie zaopatrzyłam się w 1. wzięłam rozmiar większy niż teraz noszę i na razie oczywiście za duży. tak się zastanawiam, czy mi piersi do niego "dojrzeją" czy kupować mniejszy?
w ogóle tak mi się nie podobają te staniki do karmienia... wszystkie takie babciowe i aseksualne zupełnie...

Śpioszka, gratulacje już 34 tc!
co do pasów, to położna na sr je odradzała, ale przyznam się bez bicia, że nie pamiętam dlaczego.

Gratulacje i mocno trzymam kciuki, żeby kolejną wizytą w szpitalu był terminowy poród

Angel, ślilczne ciuszki. ale tego wszystkiego masz dużo

wczoraj miałam imprezę w domu. siostra zorganizowała baby shower i zaprosiła moje koleżanki. wszystko samiutka zorganizowała: sałatki, przekąski, słodkości - mniam... objadłam się jak bąk i jeszcze mam sporo pozostałości w lodówce, w tym przepyszna galaretka z owocami i szarlotka były zabawy i w ogóle śmiesznie było.Świetnie się bawiłam. i te prezenty wszyscy mnie zaskoczyli niesamowicie, bo myślałam o drobiazgach (przecież to nie chodziło o naciąganie nikogo na drogie prezenty) a to się dziewczyny pozrzucały na pościel http://allegro.pl/3el-haftowana-posc...442620482.html (brąz turkus krem), taki pałąk http://allegro.pl/tiny-love-palak-lu...446938376.html , 2 kocyki jeden duży i gruby (będzie na później) i drugi taki http://allegro.pl/kocyk-koc-bobas-dw...416978536.html , poduszkę do karmienia http://allegro.pl/motherhood-poduszk...480077139.html i śpiworek do spania dla maluszka

i jeszcze od mojej siostry komplecik pościeli z baldachimem i rożkiem taki beż brąz http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...463488809.html
wszystko jest takie piękne, że aż zasnąć do 2 w nocy nie mogłam tylko to wszystko oglądałam po tysiąc razy, przekładałam, dotykałam, bo takie mięciutkie i milutkie... normalnie nie ma jak przyjaciele... bo nie spodziewałam się i obecności wszystkich w środku wakacji (wiadomo, każdy ma różne plany, pracę itd) i takiej fantastycznej atmosfery
ba... nawet siostry mojego męża przyszły (a kontakt to ja z nimi mam znikomy) i wyglądało na to, że dobrze się bawią i jeszcze o dekorację zadbały: baloniki z różnymi dziecięcymi tekstami i takie inne cuda - nie miałam pojęcia, że takie rzeczy w ogóle są i dziś od rana siędzę uhahana i tak mi fajnie bardzo

i jeszcze Wam tak przynudziłam i się paskudnie chwalę wszystkim, ale te rzeczy są takie słodkie, że buźka sama się śmieje, jak się na to maluszkowe wyposażenie patrzy...
ja powiem szczerze że aż tak bardzo o siebie nie dbam w ciązy.... oczywiście zawsze czysta i włosy świeże, ale raczj sie nie maluję, bo ja nie wstaje z łóżka... przed ciążą chodziłam zadbana, zawsze włosy ułozone, paznokcie pomalowane, twarz też, a teraz jak każą mi leżeć to zwyczajnie nie chce mi się i daje skórze odpocząć... no czasami idzie w ruch kredka do oczu i tusz do rzęs

zazdroszczę baby showera, sliczne rzeczy

tamlin i weronika dziękuje za odpowiedź kupiłam sobie dzisiaj oliwke i zamówiłam w aptece ten krem pharmaceris, na rozstępy

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:43   #376
maggie123
Zakorzenienie

Kate, mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta pomoże. Zęby w ciąży lecą jak oszalałe. i niestety nie można tego lekceważyć, bo od zębów różne zakażenia mogą się w organizmie porobić i zaszkodzić dziecku. więc nawet jak bez znieczulenia (choć są specjalne dla kobiet w ciaży) to trzeba leczyć. Kanałowo również tylko trochę w ciemno i bez prześwietlenia. dopiero po porodzie trzeba prześwietlić i sprawdzić czy kanał został w całości wypełniony.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Ja też ciągle słyszę, że ładnie wyglądam i syna pewnie urodzę a tu zonk - Lilianka będzie

No i zaczynamy dziś 30 tydzień, więc w końcu i ja dołączam do trójeczek z przodu
Lidka gratuluję 3 z przodu
a imię przepiękne wybraliście dla córci.
w ogóle niesamowicie podoba mi się Zuzanna, Adrianna, Lilianna, Hanna - anna się wszędzie powtarza, ale już jako pojedyńcze imię mi nie pasuje
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Łącze sie w bólu zębamój jest po kanallowym leczeniu kilka lat temu a ostatnio wypadla mu plomba. Pozniej odpadly boki zeba i teraz nie wiele zostalo a zaczyna bolecćmi tak nie przyjemnie.
Anusia do dentysty marsz, bo z zębami nie ma żartów!
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Z Polskich bardzo lubię Kostara i nie są jakoś kosmicznie drogie, można znalezć już za ok 40-50 zł
z innych to Curvy Kate, Panasche, Freya. Tutaj ceny już hm... pozostawiające wiele do życzenia.. ale widzę za co płacę i raz na jakiś czas pozwalam sobie na taki zakup, fkt z dostępnością dupa. Najczęściej korzystam z dopasowana.pl lub wożę tyłek do Lublina gdzie mam dwa sprawdzone sklepy
Sojeczko, gdzie Ty w lublinie masz te sklepy ulubione? staniki do karmienia też sie tam dostanie?

Cytat:
hejka!
gratuluje rozpoczętych tygodni
ja dzisiaj skończyłam 30 tydzień i leci mi 31
Aloy

Zapraszam
Stary 2012-07-18, 11:45   #377
Asiuulka89
Zakorzenienie

Maggie to super Ci dziewczyny imprezę zrobiły. Pozazdrościc. i masz sie czym chwalić

co do dbania to hmm dbam jak wychodzę gdzieś to raczej zawsze pomalowana paznokcie u rak maluje z nudów a na nogi chodzę do koleżanki kosmetyczki wiec zawsze ładnie wygladają.

Angel ja też mam jakies 1/4 z tego co Ty i uważam że mam dużo tych ciuszków poszalaś nie ma co

Ja w niedzielę idę na pierwsze ktg i bede miec sprawdzaną szyjkę wiec może będę mogła wiecej sie poruszać oby bo trochę mam do robienie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:48   #378
weronika_91
Zakorzenienie

Iwoncia daj znać koniecznie jakie te prześcieradełka są

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-07-18 o 12:09
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:49   #379
weronika_91
Zakorzenienie

lourose oj kochana co to się stało ?

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-07-18 o 12:10
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:50   #380
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki,
ja dziś wreszcie wyspana. Taka byłam padnięta że pewnie nawet jak mała w nocy kopała to nie czułam.
Angel a Ty to naprawde z tą wyprawką ubrankową poszalałaś ja mam może 1/15 tego co Ty, czyli prawie nic ale mam metlik w głowie, nie wiem jak szybko dzieci rosną, jak z wymiarami, no i tak mi schodzi przez to moje myślenie
Nie przejmuj sie, ja też zbyt dużo nie mam bo przesadzać nie ma sensu.
Dziecko szybko wyrasta z ciuchów.
Moja kolezanka urodziła niedawno córke i w przeciągu 4 dni do rozmiaru 56 sie już nie mieściła i teraz jej to leży.
Ja będe kupować na bieżąco potem jak bede widzieć że robi sie małe

A co do zębów... Jest tu jeszcze któraś co nie była u dentysty przez całą ciąże czy tylko ja tak sobie nie byłam???!
Stary 2012-07-18, 11:56   #381
maggie123
Zakorzenienie

dubelek

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-07-18 o 12:45
Stary 2012-07-18, 11:57   #382
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Widze że ta babka ma u nas branie z zakupami
Swietne ma te ciuszki i osoba bardzo miła.
Wczoraj mi przyszedł kombinezon ale kurde mole wątpie jakoś że mój szkrabek sie w niego zmieści
mi przyszedł ten z mini co wygrałam i jest boski jak nowy, taki milusi

Cytat:

ja tez staram sie dbac ile wlezie, makijaz nakladam codziennie nawet jak nie wychodze. sobie samej tez sie musze podobac

no i super ze imprezka sie udala, jednak taki babyshower to naprawde fajna sprawa

dziewczyny wy mi nie mowice o denstyscie ja unikam jak ognia, boje sie pieronsko
chodze tylko do jedngo co znam co daje znieczulenie bezbolesne the wand, takiego na szczykawe w zyciu bym nie wziela...no ale teraz w ciazy nie wiem czy mozna takie, pewnie nie

Stary 2012-07-18, 12:01   #383
weronika_91
Zakorzenienie

maggie piękna niespodzianka i cudowne prezenty! dziewczyny się postarały

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty mamuśki i gratuluję rozpoczętych tygodni!
Stary 2012-07-18, 12:01   #384
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki,
Moja kolezanka urodziła niedawno córke i w przeciągu 4 dni do rozmiaru 56 sie już nie mieściła i teraz jej to leży.

A co do zębów... Jest tu jeszcze któraś co nie była u dentysty przez całą ciąże?? czy tylko ja tak sobie nie byłam?
Stary 2012-07-18, 12:04   #385
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

A co do zębów... Jest tu jeszcze któraś co nie była u dentysty przez całą ciąże czy tylko ja tak sobie nie byłam???!
I dlatego też nie kupuję w rozmiarze 56 tylko 62 w rozmiarze 56 mam pojedyncze sztuki najwyżej podwinę trochę rękawki czy coś i będzie git
Stary 2012-07-18, 12:06   #386
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wy mi nie mowice o denstyscie ja unikam jak ognia, boje sie pieronsko
chodze tylko do jedngo co znam co daje znieczulenie bezbolesne the wand, takiego na szczykawe w zyciu bym nie wziela...no ale teraz w ciazy nie wiem czy mozna takie, pewnie nie
Ja też chodzę do dentystki, co ma The Wand. Byłam w 5 miesiącu z jednym zębem do leczenia i miałam znieczulenie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:07   #387
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

śliczne prezenty
Stary 2012-07-18, 12:14   #388
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:

A co do zębów... Jest tu jeszcze któraś co nie była u dentysty przez całą ciąże?? czy tylko ja tak sobie nie byłam?
nie tylko ty ostatni raz byłam na usuwaniu kamienia przed ciąża

Cytat:
I dlatego też nie kupuję w rozmiarze 56 tylko 62 w rozmiarze 56 mam pojedyncze sztuki najwyżej podwinę trochę rękawki czy coś i będzie git
ja tez mam pojedyncze sztuki ostatnio sie zastanawialam czy kupowac wiecej, ale szkoda ma kasy na cos co moze nawet nie ubieze.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja też chodzę do dentystki, co ma The Wand. Byłam w 5 miesiącu z jednym zębem do leczenia i miałam znieczulenie.
naprawde?????????? kurcze to moze i ja sie powinnam przejsc i zapytac. bo cos do naprawy na pewno sie znajdzie. i nie bolalo ? dala ci normalnie taka dawke ze bylo ok ?
mnie przy tym znieczuleniu nic nie bolalo nigdy, uwielbiam je

tak w ogóle to aga ton sie nie pokazuje, a miala isc na wizyte wczoraj z tymi wynikami

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-18 o 12:19
Stary 2012-07-18, 12:22   #389
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak

Cytat:
nie tylko ty ostatni raz byłam na usuwaniu kamienia przed ciąża

ja tez mam pojedyncze sztuki ostatnio sie zastanawialam czy kupowac wiecej, ale szkoda ma kasy na cos co moze nawet nie ubieze.
No to jakoś lżej mi że sama nie jestem
A jakoś mi nie spieszno żeby tam iść chyba wcale nie pójde

Ja chyba musze body dokupić w rozmiarze 62 bo mam same pajace i jeden śpioch
Stary 2012-07-18, 12:27   #390
lilka00
Wtajemniczenie

A ja jakoś nie mam humoru ostatnio, nawet nie wiem co mam pisać . Mój TŻ wyjeżdża jutro z rana na 4 dni i będę samotna, do tego wczoraj była rodzina w odwiedzinach u moich rodziców i się wywiązała kłótnia i było bardzo nieprzyjemnie .

Zaczynam jutro 3 trymestr w końcu to mnie trochę pociesza, bo szczerze mówiąc nie lubię być w ciąży i mam nadzieję, że szybko zleci do porodu.

Widzę, że pisałyście o stanikach, ja przed ciążą nosiłam 65G, a teraz 70H i mam nadzieję, że już nie urosną więcej . Poza tym jak się ma trochę większy biust to stanik w dobrym rozmiarze jest jak zbawienie, nie jest mi szkoda wydać 100 zł, bo komfort zupełnie inny .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości