Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 00:26   #3391
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Grrr, jak ja nienawidzę się pakować
A rozpakowywać jeszcze bardziej, mogę się założyć, że po powrocie torba będzie stała nierozpakowana minimum 2 tygodnie, no chyba, że będę potrzebowała czegoś, co które akurat w niej będzie
Mam tak samo
Rozpakowywanie gorsze
Choćby teraz. Walizki z wyjazdu nadal nie schowane. I raczej nie będą, bo za tydzień znowu z tobołami ruszamy...

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 02:45   #3392
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
A miałaś nie wozić
No cóż ... Jak się zobaczy takie biedne, zmarnowane, jęczące cuś, to człowiekowi lodowe serce topnieje . Matko kochana, co to za życie : fizyczna harówa cały dzień i jedyna przyjemność - piwo w dużych ilościach . A trójka berbeci na to patrzy . Dla nich uwalony tatuś, to już norma .

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
dziś mam dzien doprowadzania się do porzdku. jutro po pray jade na impreze która skonczy sie w niedziele wieczorem
Z opisu przygotowań wnioskować można, że rzeczywiście niezła impreza szykuje się .

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Mnie coś właśnie włosy zaczynają się zamieniać w siano i znowu nie wiem dlaczego
Pogoda ?

Cytat:
No chyba, że będziesz go mogła potem do jakiejś ciężkiej pracy wykorzystać

Od czterech dni przychodzi, żeby mi pal obok orzecha włoskiego wbić .

Cytat:
Napisane przez Finlora
powiem Wam, że tak się przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam już sobie nie pójść tam 3 razy w tygodniu

Co mogę powiedzieć - zazdroszczę . Moje lenistwo znaczy się - większe jest .

Nie wiem ile w tym prawdy, ale moja Psiapsiółka odrzuciła ten żel do mycia twarzy z Biedronki, twierdząc, że Jej od niego naczynka pękają . Ja tego u siebie nie zauważę, bo mam ich zbyt dużo .

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 13:18   #3393
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Pogoda ?

Nie wiem ile w tym prawdy, ale moja Psiapsiółka odrzuciła ten żel do mycia twarzy z Biedronki, twierdząc, że Jej od niego naczynka pękają . Ja tego u siebie nie zauważę, bo mam ich zbyt dużo .
Być może, chociaż staram się nie wystawiać ich na słońce

Też nigdy tego nie zauważyłam,a stosuję od roku i wypróbowałam 3 rodzaje

Cytat:
Podziel się
http://www.niedziela.pl/artykul_w_ni...nd200831&nr=47 Dopiero później zauważyłam,że to strona Niedzieli

Cytat:
Moje też siano, ale leję na to. Mam taką długość do , nie mam pomysłu, jak je układać, więc ciągle w kucyku siedzę I trochę mi falują z tyłu , nie podoba mi się to. Już chyba wolę moje długie, ciężkie i proste jak patyki
Właśnie ja non stop chodzę albo w samuraju albo w kucyku i strasznie mnie to denerwuje, chciałabym już starą długość,żebym mogła chociaż warkocze pleść

Cytat:
Grrr, jak ja nienawidzę się pakować
A rozpakowywać jeszcze bardziej, mogę się założyć, że po powrocie torba będzie stała nierozpakowana minimum 2 tygodnie, no chyba, że będę potrzebowała czegoś, co które akurat w niej będzie
Wolę się pakować niż rozpakowywać
I pewnie gdyby nie mama torby tez by u mnie tyle lezały

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 22:46   #3394
'Estelle'

Cytat:
No cóż ... Jak się zobaczy takie biedne, zmarnowane, jęczące cuś, to człowiekowi lodowe serce topnieje . Matko kochana, co to za życie : fizyczna harówa cały dzień i jedyna przyjemność - piwo w dużych ilościach . A trójka berbeci na to patrzy . Dla nich uwalony tatuś, to już norma .
Dzieci szkoda

Cytat:

Od czterech dni przychodzi, żeby mi pal obok orzecha włoskiego wbić .
To powinnaś go przed tą przejażdżką do ogrodu zagonić i od wykonania zadania Swoją pomoc uzależnić. Przynajmniej jakiś pożytek by był z warchoła, a i może by sobie na przyszłość pomiarkował...
Cytat:
Właśnie ja non stop chodzę albo w samuraju albo w kucyku i strasznie mnie to denerwuje, chciałabym już starą długość,żebym mogła chociaż warkocze pleść

U mnie wychodzi jakiś tam warkoczyk, ale czasem i na to czasu nie mam

U mnie dalej leżą , ale nie opłaca mi się chować, bo w piątek wyjazd.

Stary 2012-07-13, 22:58   #3395
bellafantasma
Raczkowanie

Witam wszystkie włosomaniaczki! Forum Wizażu czytam od dość dawna, aż w końcu podkusiło mnie coś, aby się zarejestrować i poprosić o przyjęcie do zacnego grona zapuszczających włosy... byłabym zaszczycona

O swoich włosach mogę powiedzieć, że od ponad roku mam zrobione ombre hair i wszystko było w porządku, dopóki nie zaufałam w kwestii farbowania mojej fryzjerce (wcześniej ombre robiłam sama). Podzieliła mi ona włosy na pół (!!!), pół czarnych, pół rudych (?). Oczywiście wszystko było do poprawki już u innego fryzjera, na szczęście z powodzeniem.

Cieszę się obecnie sądzę, że ładnie zrobionym ombre, ale moje włosy niestety nie są w najlepszej kondycji, tym bardziej, że zapuszczałam je od około roku, a zniszczenia były tak duże, że byłam zmuszona je obciąć o około 5 cm. Od miesiąca ratuję się serum i mgiełką (uprzednio również szamponem, ale okazał się słaby) Radicala, olejuję włosy mieszanką z oleju rycynowego (to nic, że przyciemnia blond - wygląda on teraz o wiele bardziej naturalnie ), nafty kosmetycznej i jajka przed myciem włosów. Po myciu zaś nakładam maseczkę Biovaxa do włosów suchych i zniszczonych.

Z silikonów nie rezygnowałam całkowicie, ponieważ doszłam do wniosku, że byłoby to głupotą na podwójnie rozjaśnianych włosach i straciłabym ich jeszcze więcej. Za to regularnie je z nich oczyszczam. Na końcówki wcześniej kładłam jedwab Joanny (Biovaxa nigdzie nie mogę dostać w swoim mieście), a obecnie używam (być może słyszałyście)... kremu do rąk BeBeauty z Biedronki, z masłem shea i olejkiem kokosowym. Cudeńko, sądzę, że chroni lepiej, niż jedwab!

Ostatnio w akcie desperacji zaopatrzyłam się też w biotynę w końskiej dawce, 7500 mcg, firmy Puritan's Pride. Brała któraś z Was? Ja biorę od około dwóch tygodni i piję w ciągu dnia bardzo dużo wody (jest to witamina rozpuszczalna w wodzie, więc w sumie nadmiar tak czy siak wysiusiam ). Efekty myślę, że będą bardzo zauważalne, bo biotynę dostaje mój owczarek (choruje poważnie i dzięki biotynie nie jest już łysy) i bardzo szybko pokrył się nowymi włoskami. Tymczasem ja po tej biotynie nie nadążam się już nawet golić Masakra!

Jeśli mogłybyście zasugerować mi jakieś przyjazne rozjaśnianym włosom mikstury i produkty, byłabym niezmiernie wdzięczna buziaki!

PS wybaczcie mi to namolne kopiowanie mojego posta z innego wątku (o zapuszczaniu włosów), ale pisałabym dokładnie to samo

Gustaw Herling-Grudziński - "Wieża"

włosy: 45 -> ...
waga: 61 -> 60 -> 59 -> czas pokaże!
bellafantasma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-14, 02:25   #3396
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Być może, chociaż staram się nie wystawiać ich na słońce
A wilgotność to nie puszy ? Tak mówią .

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Też nigdy tego nie zauważyłam,a stosuję od roku i wypróbowałam 3 rodzaje
No właśnie, ja też nie zauważyłam . Ale ze strachu przerzuciłyśmy się na żel z AA .

Cytat:
Znaczy się - niechęć do rozpakowywania wszystkie nas dotknęła .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Dzieci szkoda
One jeszcze nie rozumieją . Najstarszy to ośmiolatek. Dla nich to normalka, bo innego tatusia nie znają. Ja się tej dziewczynie dziwię . Niegłupia, fertyczna i u boku taki moczygęba, i każdego wieczoru trzeba się z nim do łózka kłaść .

Cytat:
Napisane przez Estelle
To powinnaś go przed tą przejażdżką do ogrodu zagonić i od wykonania zadania Swoją pomoc uzależnić. Przynajmniej jakiś pożytek by był z warchoła, a i może by sobie na przyszłość pomiarkował...
Jego już nic nie zmieni . Na półtora roku prawo jazdy mu zabrali i do płacenia też sporo było. Przysięgał - kropli do ust nie wezmę, kiedy samochodem będę musiał jechać i w ogóle ograniczę picie . Tere fere kuku .

Cytat:
Napisane przez bellafantasma Pokaż wiadomość
Witam wszystkie włosomaniaczki!
Cześć !

Cytat:
Napisane przez bellafantasma
Od miesiąca ratuję się serum i mgiełką (...) Ostatnio w akcie desperacji zaopatrzyłam się też w biotynę w końskiej dawce
Produktów, które wymieniłaś nie używam . Nie pomogę więc . Jak słyszałam - nafta i żółtko wysuszają . Ten osławiony krem do rąk z Biedronki {zielony} znam, ale używam go zgodnie z przeznaczeniem .
Słyszałam o preparacie ze zwiększoną dawką biotyny . Dużo reklam w TV było. Nie wiem czy to akurat ten, którego Ty używasz. Rzeczywiście taki skuteczny ?

Cytat:
Napisane przez bellafantasma
Jeśli mogłybyście zasugerować mi jakieś przyjazne rozjaśnianym włosom mikstury i produkty, byłabym niezmiernie wdzięczna
Farbuję włosy, ale na brązy .
A interesowałaś się bełtaniem wspomagaczo - polepszaczy do włosów z półproduktów {BU, Mazidła, ZSK itp} ?

Mam nowego "robotnika" . Pełne zaskoczenie . Przede wszystkim zna się na zegarku i kalendarzu, zaliczki też nie chce . Przedwczoraj przyjechał, obejrzał, umówił się co do ceny. Od razu pojechał i materiały kupił. Swoje pieniądze wyłożył i ... fakturę przywiózł (!) . Wczoraj przyjechał już około 8-mej, pół dnia łopatą machał, cementował, rynienki układał . Odpływ wody przy bramie robił . Podglądałam go ukradkiem . Matko kochana, nie pali, nie pije, na łopacie pół dnia nie wisi, herbatę i obiad musiałam w niego na siłę wmusić . Mówił, że ma i picie, i kanapki . O 15-tej skończył . Mówię mu : po raz pierwszy od pięciu lat trafiłam na tak słownego człowieka . A on mi na to : klienta trzeba szanować . Zatkło mnie kompletnie .

Miłego dnia
Stary 2012-07-14, 12:04   #3397
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
A wilgotność to nie puszy ? Tak mówią .

Mam nowego "robotnika" .
Wilgotno u nas wtedy nie było

Oooo widzisz Cieszę się,że trafiłaś na takiego porządnego gościa

Wybieram się dziś na imprezę w stylu hippi i kompletnie nie mam się w co ubrać Jedyną spódnicę, która mogła by być w tym stylu oddałam siostrze

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-07-14, 12:19   #3398
Bziu
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, można dołączyć?

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-14, 22:10   #3399
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez bellafantasma Pokaż wiadomość
Jeśli mogłybyście zasugerować mi jakieś przyjazne rozjaśnianym włosom mikstury i produkty, byłabym niezmiernie wdzięczna buziaki!
Mikstury to raczej na forum fryzjerskim, a my tu sobie plotkujemy zupełnie offtopowo
Cytat:
Mam nowego "robotnika" . Pełne zaskoczenie . Przede wszystkim zna się na zegarku i kalendarzu, zaliczki też nie chce . Przedwczoraj przyjechał, obejrzał, umówił się co do ceny. Od razu pojechał i materiały kupił. Swoje pieniądze wyłożył i ... fakturę przywiózł (!) . Wczoraj przyjechał już około 8-mej, pół dnia łopatą machał, cementował, rynienki układał . Odpływ wody przy bramie robił . Podglądałam go ukradkiem . Matko kochana, nie pali, nie pije, na łopacie pół dnia nie wisi, herbatę i obiad musiałam w niego na siłę wmusić . Mówił, że ma i picie, i kanapki . O 15-tej skończył . Mówię mu : po raz pierwszy od pięciu lat trafiłam na tak słownego człowieka . A on mi na to : klienta trzeba szanować . Zatkło mnie kompletnie .

Miłego dnia
Oooo, jak super
Coraz rzadziej można na takie osoby trafić
Cytat:
Wybieram się dziś na imprezę w stylu hippi i kompletnie nie mam się w co ubrać Jedyną spódnicę, która mogła by być w tym stylu oddałam siostrze
To teraz od niej pożycz
Sama pewnie też bym nie miała. Bluzka jakaś by się znalazła, ale kiecka nie bardzo
Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
Cześć

Stary 2012-07-15, 02:05   #3400
Bziu
Zakorzenienie

Chciałam Was dziewczyny zapytać o jakiś kosmetyk/sposób na gęste, lśniące się włosy, jako że jesteście maniaczki to zakładam że coś dobrego (i w miarę taniego) mi polecicie. Tymczasem ja przeszukuję wątek w poszukiwaniu odpowiedzi

Stary 2012-07-15, 03:26   #3401
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Cieszę się,że trafiłaś na takiego porządnego gościa
Ja też. Zobaczę jeszcze jak jego dzieło sprawdzi się w praktyce .

Cytat:
Wybieram się dziś na imprezę w stylu hippi i kompletnie nie mam się w co ubrać
Na taki dress code to i u mnie w szafach nic nie znalazłoby się .

Cytat:
Można . Zapraszamy.

Cytat:
Coraz rzadziej można na takie osoby trafić
Też jestem zszokowana .

Cytat:
Chciałam Was dziewczyny zapytać o jakiś kosmetyk/sposób na gęste, lśniące się włosy
Zajrzyj może na Fryzjerkę, na Pielęgnację włosów . Tam jest dużo rad .

Oj, Aga wróci zła . Wczoraj w TV mówili, że mocno "u nich" deszczyło. Najważniejsze, że Polacy wygrali .

Miłego dnia
Stary 2012-07-15, 03:55   #3402
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Można . Zapraszamy.
Zajrzyj może na Fryzjerkę, na Pielęgnację włosów . Tam jest dużo rad .
dzięki, już tam lecę czytać

Stary 2012-07-15, 11:09   #3403
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Siemka
Cytat:

To teraz od niej pożycz
Sama pewnie też bym nie miała. Bluzka jakaś by się znalazła, ale kiecka nie bardzo
Właśnie też szła na tą impreze i głupio by mi było

Cytat:
Ja też. Zobaczę jeszcze jak jego dzieło sprawdzi się w praktyce .
O to to, to ważniejsze niż zachowanie nawet

Wrzucę fotki sprzed imprezy

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=13937

Stary 2012-07-15, 19:43   #3404
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba nic nie zauważyłam
Na Grunwaldzie kupiłam sobie naturalne mydełko lipowe - podobno dobre na trądzik
TŻ'owi też kupiłam - do cery suchej i łuszczącej się. I tak myje twarz mydłem (nie mogę go przekonać do żadnego żelu - brrr, mazidło) więc tak przynajmniej będzie mył jakimś lepszym

Cytat:
U mnie leżały nawet kiedy mieszkałam z rodzicami

Cytat:
To jest jakiś sposób

Cytat:
U mnie dalej leżą , ale nie opłaca mi się chować, bo w piątek wyjazd.
A gdzie się tym razem wybierasz?

Cytat:
Mam nowego "robotnika" .
Taki robotnik to skarb A miejscowy jest czy z daleka? Fajnie, że wreszcie trafiłaś na kogoś porządnego

Cytat:
Oj, Aga wróci zła . Wczoraj w TV mówili, że mocno "u nich" deszczyło. Najważniejsze, że Polacy wygrali .
A właśnie, że nie Tzn mniej więcej w połowie bitwy zerwał się bardzo silny wiatr (taki, jak łucznicy stali pod wiatr to strzały nie dolatywały nawet do połowy pola) i zaczęło lać. My uciekliśmy do samochodu, bitwa oczywiście się odbyła i nasi wygrali Pojechaliśmy do hotelu się przebrać w coś cieplejszego, bo wieczorem miał być turniej konny na kopie. Jak wróciliśmy po deszczu nie było ani śladu, wyszło słońce i znowu było ciepło - strasznie zmienna ta ichniejsza pogoda.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-15, 20:44   #3405
'Estelle'

Cytat:
Chciałam Was dziewczyny zapytać o jakiś kosmetyk/sposób na gęste, lśniące się włosy, jako że jesteście maniaczki to zakładam że coś dobrego (i w miarę taniego) mi polecicie. Tymczasem ja przeszukuję wątek w poszukiwaniu odpowiedzi
Oj, cięzko będzie, bo chyba nie ma takiego
Każdy próbuje i pasuje mu co innego. Na fryzjerskim znajdziesz dużo wątków. Oleje, wcierki, odżywki...
Cytat:
Siemka
Właśnie też szła na tą impreze i głupio by mi było

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=13937
Aaaaa, no to faktycznie dziwna sytuacja

Się wylaszczyłaś
Cytat:
Ja chyba nic nie zauważyłam
Na Grunwaldzie kupiłam sobie naturalne mydełko lipowe - podobno dobre na trądzik
TŻ'owi też kupiłam - do cery suchej i łuszczącej się. I tak myje twarz mydłem (nie mogę go przekonać do żadnego żelu - brrr, mazidło) więc tak przynajmniej będzie mył jakimś lepszym

A gdzie się tym razem wybierasz?
Mnie ostatnio też mydła coraz bardziej kuszą. Miałam już jelenia, teraz w kolejce czeka takie z nanosrebrem, a do tego jeszcze, te co pokazywałaś, zwłaszcza węglowe. I aleppo. No... dużo

Do Jeleniej Góry i do Pragi potem, bo w sumie to po sąsiedzku, ale tylko na dwa dni.

Jak tam było na Grunwaldzie? Oprócz deszczu

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Kasi mi nie zacytowało.
I jak tam jakość roboty? Zadowolona?

Pomalowałam dzisiaj paznokcie lakierem Catrice.
Łomatkoooo, ten pędzel to jak łopata jest. Strasznie nieporęczny, zalewa skórki, szeroki... jak do malowania ścian
Nie przypadł mi do gustu

Stary 2012-07-15, 21:42   #3406
Ania09121983
Zadomowienie

powróciłam wypoczęta, odstresowana , naładowana nową pozytywna energią
i do razu zdjecia moich włosów...mam nadzieje ze oddaja kolor. wciąz sie zmywają były o wiele ciemniejsze, jeszcze poszukuje swojej farby. taki kolor mogłby pozostac jedynie mogłbybyc głębszy-

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".

Edytowane przez Ania09121983
Czas edycji: 2012-11-18 o 19:42
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 04:07   #3407
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Wrzucę fotki sprzed imprezy
No i widzisz - udało się bez bólu . Podoba mi się .

Cytat:
Taki robotnik to skarb A miejscowy jest czy z daleka?

Ano, skarb ! Czekam jeszcze na praktyczny odbiór . Padało, ale skąpo .
Gdzie tam - miejscowy. Ze wsi oddalonej o 35 km .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Jak wróciliśmy po deszczu nie było ani śladu, wyszło słońce i znowu było ciepło - strasznie zmienna ta ichniejsza pogoda.

To patrz jakie bzdury w TV wygadują ! Gadali - ulewa bardzo przeszkadzała w inscenizacji . TV kłamie !

Cytat:
I jak tam jakość roboty? Zadowolona?
Jeszcze nie sprawdzone w praktyce . Dzięki bóstwom najwyższym, dużej ulewy nie było. I oby tak dalej .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Łomatkoooo, ten pędzel to jak łopata jest. Strasznie nieporęczny, zalewa skórki, szeroki... jak do malowania ścian
Nie przypadł mi do gustu
A nie mówiłam ?! Lakier jakościowo też do niczego . Po porannym malowaniu, już wieczorem odpryski miałam. Nie ścierał się, a odpryskiwał . Mam takie trzy Catrice do wyrzucenia, bo już nie użyję . Nie chcę się denerwować .
Asia, czy ta diamentowa odżywka do paznokci daje jakiś kolor ?
No i jak z tymi kosmetykami Jericho Rose ? Timotei próbowałam dawno, dawno temu i od tamtego czasu omijałam tę firmę .

Cytat:
I to najważniejsze. Tak trzymaj !
A kolor włosów nie najgorszy . W rzeczywistości też taki "naturalny" balejaż ?

Miłego dnia
Stary 2012-07-16, 11:42   #3408
'Estelle'

Cytat:
i do razu zdjecia moich włosów...mam nadzieje ze oddaja kolor. wciąz sie zmywają były o wiele ciemniejsze, jeszcze poszukuje swojej farby. taki kolor mogłby pozostac jedynie mogłbybyc głębszy-
O, to teraz niech Ci tej energii na jak najdłużej starczy
Kolor fajny, podoba mi się, taki chłodny
Cytat:
A nie mówiłam ?! Lakier jakościowo też do niczego . Po porannym malowaniu, już wieczorem odpryski miałam. Nie ścierał się, a odpryskiwał . Mam takie trzy Catrice do wyrzucenia, bo już nie użyję . Nie chcę się denerwować .
Asia, czy ta diamentowa odżywka do paznokci daje jakiś kolor ?
No i jak z tymi kosmetykami Jericho Rose ? Timotei próbowałam dawno, dawno temu i od tamtego czasu omijałam tę firmę .
Na razie nic mi nie wiadomo o trwałości. Wysechł natomiast bardzo szybko. Malowałam jakieś 2 godziny przed snem i w zasadzie nie mam odcisków pościeli [a dziewczyny nardzekają, że schnie wieczność]. Ale to lakier z limitki, one podobno lepsiejszej jakości. Zobaczymy, jak będzie po całym dniu.

Odzywki jeszcze nie próbowałam, nawet nie pamiętam jaka jest w opakowaniu . Na razie używam innej i testuję. Jak się skończy, to zacznę Eveline. W domu zobaczę, czy jest mleczna.
Jeśli poszukujesz jakiejś fajnej z kolorem, to polecam Barbra Pro z koralowcem bodajże [niebieskie opakowanie]. Przy jednej warstwie pięknie optycznie wybiela paznokcie i jest bardzo elegancja. Lekko opalizuje na niebiesko. I chyba działa, przynajmniej u mnie, bo te moje pazury jakby mnie spanachane

Stary 2012-07-16, 12:19   #3409
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie leżały nawet kiedy mieszkałam z rodzicami

Jak wróciliśmy po deszczu nie było ani śladu, wyszło słońce i znowu było ciepło - strasznie zmienna ta ichniejsza pogoda.
Moja mama nie lubi jak coś jest "nie na swoim miejscu"

U nas też takie zmiany Ale ważne,że wyjazd mimo wszystko się udał

Cytat:
Się wylaszczyłaś

Pomalowałam dzisiaj paznokcie lakierem Catrice.
Nie przypadł mi do gustu
Dzięx Ale dziwnie się w tym czułam

Nie miałam nigdy ich lakierów,ale wygodny dla mnie jest pędzelek z Rimmela
Cytat:
No i widzisz - udało się bez bólu . Podoba mi się .

Dziękuję

Ooo to faktycznie szajs ;o Czyli już wiem,że muszę omijać Ingloda, Avon i Catrice

Stary 2012-07-16, 22:34   #3410
'Estelle'

Gdzie polazły ?

Stary 2012-07-16, 23:44   #3411
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ostatnio też mydła coraz bardziej kuszą. Miałam już jelenia, teraz w kolejce czeka takie z nanosrebrem, a do tego jeszcze, te co pokazywałaś, zwłaszcza węglowe. I aleppo. No... dużo
Aleppo też chcę Najpierw zamówię na próbę kilka małych mydełek z Mydlarni Tuli, na pewno węglowe i kokosowe
Na razie umyłam 2 razy twarz mydłem z ziołami i jakimś olejkiem eterycznym (tymiankowym chyba). Zastanawiam się czy mam po tym mydle jak zwykle używać toniku i dopiero kremu?

Cytat:
Do Jeleniej Góry i do Pragi potem, bo w sumie to po sąsiedzku, ale tylko na dwa dni.
Udanego wyjazdu w takim razie

Cytat:
Jak tam było na Grunwaldzie? Oprócz deszczu
Moja psica robiła furorę - zawarła bardzo dużo znajomości, zarówno psich jak i ludzkich Jak byliśmy na turnieju konnym siedziało przed nami małżeństwo (z późniejszej rozmowy dowiedzieliśmy się, że mają 6 psów), któremu strasznie się spodobała - brali ją do siebie na kolana, przytulali się do niej, miziali przez pół turnieju - fajnie to wyglądało

Cytat:

Ano, skarb ! Czekam jeszcze na praktyczny odbiór . Padało, ale skąpo .
Gdzie tam - miejscowy. Ze wsi oddalonej o 35 km .
Tak sądziłam, że nie może być miejscowy

Cytat:

To patrz jakie bzdury w TV wygadują ! Gadali - ulewa bardzo przeszkadzała w inscenizacji . TV kłamie !
No pewnie, że kłamie Podejrzewam, że dla walczących ten deszcz był o wiele przyjemniejszy niż upał, który co roku jest na polach

Cytat:

Też jestem ciekawa. Macałam ostatnio rumiankowy (kiedyś używałam i bardzo lubiłam, ale potem chyba skopali), ale chyba ma silikony

Cytat:
Gdzie polazły ?
KąpiOM się i włosy myjOM
Stary 2012-07-17, 04:57   #3412
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Wysechł natomiast bardzo szybko.
Z tym się zgodzę - schnie momentalnie .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Jeśli poszukujesz jakiejś fajnej z kolorem, to polecam Barbra Pro z koralowcem bodajże [niebieskie opakowanie].
Znalazłam w internecie . W ichnim sklepie sporo artykułów z etykietą "niedostępne", ale rozejrzę się. A są one stacjonarnie ?

Cytat:
Moja mama nie lubi jak coś jest "nie na swoim miejscu"
Oj, to i moja zasada : z zamkniętymi oczami wszystko w domu znajdę . Dlatego też od dłuższego czasu torebki nie mogę sobie kupić, bo wszystkie to worki na kartofle, a ja muszę mieć przegródki .

Cytat:
Zastanawiam się czy mam po tym mydle jak zwykle używać toniku i dopiero kremu?
Jak mnie uczono - mydła i wszystkie myjadła mają odczyn zasadowy, a tonik jest po to, żeby nadać skórze odpowiednie pH. Czy to prawda - nie wiem, chemikiem nie jestem . Tak mnie uczył Tatuś, Koral Złoty .
Używać toniku .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Moja psica robiła furorę

Bo milasta jest !

Cytat:
Napisane przez Finlora
Tak sądziłam, że nie może być miejscowy

Cytat:
Napisane przez Finlora
Macałam ostatnio rumiankowy (kiedyś używałam i bardzo lubiłam, ale potem chyba skopali), ale chyba ma silikony
Ja nadal nie rozumiem tej nagonki na szampony z silikonami . Że nasilikonowane szampon, odżywka i coś jeszcze to za dużo. Dlaczego ? Na mój wsiowy rozum - więcej krzywdy podczas mycia zrobią te bezsilikonowe plątacze .

Dałam szampon i odżywkę z Nivea sąsiadce . Od wieków blonduje włosy i to takimi badziewiami, że aż serce boli . Dopiero niedawno namówiłam ją na normalne farby . Powiedziała wczoraj, że te kosmetyki dla niej dobre . Żadnego przyklapu. I kawałek ciasta dostałam. Matko kochana, jakie pyszne . Setki razy pisałam, że to wirtuoz ciastowy .

Nadal mam dziwne odczucie, że marchewka z Allegro to nie to samo co ta z Sephory . Miałam tak samo z Kallosem Latte : cały czas twierdziłam, że te w litrowych opakowaniach są, na macanego, inne niż te w 800 ml i 250 ml. Odsadzali mnie od czci i wiary, i że durna jestem. Potem wiele użytkowniczek potwierdziło moje zdanie . Nie wiem co jest z tą marchewką, ale na moje oko i czucie kolory inne, konsystencja też trochę inna . Szczególnie odżywka różni się od sephorowskiego wzorca. Czy gorzej się sprawuje ? Tak dokładnie jeszcze nie wiem. Dwa, trzy użycia i będę wiedziała . Ilość wypadających włosów mi o tym powie .

Miłego dnia

Stary 2012-07-17, 13:50   #3413
'Estelle'

Cytat:
Aleppo też chcę Najpierw zamówię na próbę kilka małych mydełek z Mydlarni Tuli, na pewno węglowe i kokosowe
Na razie umyłam 2 razy twarz mydłem z ziołami i jakimś olejkiem eterycznym (tymiankowym chyba). Zastanawiam się czy mam po tym mydle jak zwykle używać toniku i dopiero kremu?
A to kokosowe to z wiórkami czy z dodatkiem oleju kokosowego?
Bo jak olejowe, to uciekaj, bo zapycha okropnie.
Jakiś czas temu maskę z olejem kokosowym sobie połozyłam. Skład super, prawie sama natura... Tyle, że potem długie tygodnie musiałam leczyć gębę .
Nie wiem, czy mydło działa tak samo, bo i krócej ma kontakt i w końcu olej wchodzi w reakcję, ale mimo wszystko bym się trochę bała.

A tonik jak najbardziej używać
Cytat:
Udanego wyjazdu w takim razie
Dzięx
Drzę na sama myśl, jak to będzie z tymi demonami...
Cytat:
Moja psica robiła furorę - zawarła bardzo dużo znajomości, zarówno psich jak i ludzkich Jak byliśmy na turnieju konnym siedziało przed nami małżeństwo (z późniejszej rozmowy dowiedzieliśmy się, że mają 6 psów), któremu strasznie się spodobała - brali ją do siebie na kolana, przytulali się do niej, miziali przez pół turnieju - fajnie to wyglądało
Twoja psica jest czaderska
Cytat:
KąpiOM się i włosy myjOM
To następnym razem niech napiszOM coś wcześniej, przed zabiegami, co bym jo miała co czytać
Cytat:
Znalazłam w internecie . W ichnim sklepie sporo artykułów z etykietą "niedostępne", ale rozejrzę się. A są one stacjonarnie ?
Bywały kiedyś w DO Zie, ale teraz nie widziałam, a chciałam koleżance zamówić.
Cytat:
Oj, to i moja zasada : z zamkniętymi oczami wszystko w domu znajdę . Dlatego też od dłuższego czasu torebki nie mogę sobie kupić, bo wszystkie to worki na kartofle, a ja muszę mieć przegródki .
To też zasada mojej mamy, szczególnie w pracy.
często bywa, że jest na urlopie i szef dzwoni, bo nie może czegos znaleźć, to mu jak nawigacja powie, gdzie dokładnie leży... trzecia szafka, druga półka, pierwszy segregator od lewej

Cytat:
Jak mnie uczono - mydła i wszystkie myjadła mają odczyn zasadowy, a tonik jest po to, żeby nadać skórze odpowiednie pH. Czy to prawda - nie wiem, chemikiem nie jestem . Tak mnie uczył Tatuś, Koral Złoty .
Używać toniku .
I prawił bardzo słusznie
Cytat:

Ja nadal nie rozumiem tej nagonki na szampony z silikonami . Że nasilikonowane szampon, odżywka i coś jeszcze to za dużo. Dlaczego ? Na mój wsiowy rozum - więcej krzywdy podczas mycia zrobią te bezsilikonowe plątacze .

Ja rozumiem, bo po latach używania to faktycznie miałam siano i brak połysku straszny.
Cytat:
Nadal mam dziwne odczucie, że marchewka z Allegro to nie to samo co ta z Sephory . Miałam tak samo z Kallosem Latte : cały czas twierdziłam, że te w litrowych opakowaniach są, na macanego, inne niż te w 800 ml i 250 ml. Odsadzali mnie od czci i wiary, i że durna jestem. Potem wiele użytkowniczek potwierdziło moje zdanie . Nie wiem co jest z tą marchewką, ale na moje oko i czucie kolory inne, konsystencja też trochę inna . Szczególnie odżywka różni się od sephorowskiego wzorca. Czy gorzej się sprawuje ? Tak dokładnie jeszcze nie wiem. Dwa, trzy użycia i będę wiedziała . Ilość wypadających włosów mi o tym powie .

Miłego dnia
Możliwe, że te z Allegro na inny rynek robione były. Spotkałam się już z tym, że w różnych krajach, te same kosmetyki trochę się różnią i wyglądem i składem.

Stary 2012-07-17, 19:48   #3414
Ania09121983
Zadomowienie

mam powiekszone strasznie bolące migdałki;/ nie moge nic przełykac, znacie jakies sprawdzone sposoby na usmierzenie bólu?? zazwyczaj nie chodze do lekrza po antybiotyki i staram sie sama wyleczyc ale teraz ledwo zyje i musze pracowac;/

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Stary 2012-07-17, 22:42   #3415
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też lubię duże torby z przegródkami (i też ciężko mi kupić taką jak chcę), ale i tak nic nie mogę w niej znaleźć

Cytat:
Używać toniku .
Dzięki

Cytat:
W nagonce w zasadzie udziału nie biorę, ale kiedy używam szamponu z silikonami to mam potem takie dziwne włosy i szybciej się przetłuszczają i dlatego jestem trochę sceptyczna. Ale z drugiej strony wydaje mi się, że wszystkiego można używać, byle z głową.

Cytat:
A to kokosowe to z wiórkami czy z dodatkiem oleju kokosowego?
Bo jak olejowe, to uciekaj, bo zapycha okropnie.
Jakiś czas temu maskę z olejem kokosowym sobie połozyłam. Skład super, prawie sama natura... Tyle, że potem długie tygodnie musiałam leczyć gębę .
Nie wiem, czy mydło działa tak samo, bo i krócej ma kontakt i w końcu olej wchodzi w reakcję, ale mimo wszystko bym się trochę bała.
Zrobione wyłącznie z oleju kokosowego - http://mydlarnia-tuli.pl/index.php?p...mart&Itemid=49. Ale tego akurat myślałam, żeby używać normalnie do mycia ciała, nie twarzy.

Cytat:
Twoja psica jest czaderska
Śmialiśmy się z TŻ'em, że na większości zdjęć z Grunwaldu jest nasza psica

Cytat:
To następnym razem niech napiszOM coś wcześniej, przed zabiegami, co bym jo miała co czytać
PostarajOM się

Cytat:
To też zasada mojej mamy, szczególnie w pracy.
często bywa, że jest na urlopie i szef dzwoni, bo nie może czegos znaleźć, to mu jak nawigacja powie, gdzie dokładnie leży... trzecia szafka, druga półka, pierwszy segregator od lewej
Niezła jest

Na migdałki niestety nic nie poradzę
Stary 2012-07-17, 22:52   #3416
'Estelle'

Cytat:
mam powiekszone strasznie bolące migdałki;/ nie moge nic przełykac, znacie jakies sprawdzone sposoby na usmierzenie bólu?? zazwyczaj nie chodze do lekrza po antybiotyki i staram sie sama wyleczyc ale teraz ledwo zyje i musze pracowac;/
Niestety nie znam \Zazwyczaj biorę chlorchinaldin czy jak to się nazywa i czekam, aż przejdzie.
Cytat:
Zrobione wyłącznie z oleju kokosowego - http://mydlarnia-tuli.pl/index.php?p...mart&Itemid=49. Ale tego akurat myślałam, żeby używać normalnie do mycia ciała, nie twarzy.

Śmialiśmy się z TŻ'em, że na większości zdjęć z Grunwaldu jest nasza psica

PostarajOM się
A jak do ciała, to spoko

U mnie na fotkach teraz królują dwa potForry

No, trochę się postarały

Idę lać do słoików oczywiście kremy...

Stary 2012-07-18, 03:12   #3417
Heroldin
Zakorzenienie

Cześc !

Cytat:
Bywały kiedyś w DO Zie, ale teraz nie widziałam, a chciałam koleżance zamówić.
Na DOZ jestem śmiertelnie obrażona . Ot co . Poszukam jeszcze w necie, bo jak zauważyłam ta Barbra Pro ma sporo rzeczy do paznokci .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ja rozumiem, bo po latach używania to faktycznie miałam siano i brak połysku straszny .
Matko kochana, nie straszcie .

Cytat:
mam powiekszone strasznie bolące migdałki
Jestem bezwzględnym przeciwnikiem łykania tabletek, które nie są tak konieczne .
Swoje anginy leczę sama . Płukanie sokiem z cytryny, aż do "pęknięcia" czopów na migdałkach, a przede wszystkim - ciepło na szyi : dzień i noc omotany dokładnie szalik . Przechodzi .

Cytat:
W nagonce w zasadzie udziału nie biorę, ale kiedy używam szamponu z silikonami to mam potem takie dziwne włosy i szybciej się przetłuszczają i dlatego jestem trochę sceptyczna.

Matko kochana ! I ta też . Się zastrzelę .

Jak wiecie, wpadłam w szał poszukiwania stylizacji . Mam już pierwszych faworytów : żel z Bielendy, piankę i lakier do włosów z Allwaves . Jakby co, polecam . Żadnych zlepień, żadnych hełmów i daje się palcami wystylizować, bo ... suszarki jeszcze nie mam.

U mnie zimnica i deszczy . Będzie to ciepełko, czy nie będzie ?

Miłego dnia

Stary 2012-07-18, 07:18   #3418
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
Niestety nie znam \Zazwyczaj biorę chlorchinaldin czy jak to się nazywa i czekam, aż przejdzie.
:[/COLOR]
niestety zadne tabletkj nie działaja dostałam gorączki budziłam sie cała mokra. zadzwoniłam do pracy ze nie moge przyjsc;/
Cytat:
Cześc

Jestem bezwzględnym przeciwnikiem łykania tabletek, które nie są tak konieczne .
Swoje anginy leczę sama . Płukanie sokiem z cytryny, aż do "pęknięcia" czopów na migdałkach, a przede wszystkim - ciepło na szyi : dzień i noc omotany dokładnie szalik . Przechodzi .

[/COLOR]
z tym szalikiem dobry pomysł - zawine zaraz cos grubego. co do cytryny to wczoraj ja sobie wyciskałam i piłam...bol nie do zniesienie. nie wiem jak ja to przezyje....wogole nie moge przełykac

Stary 2012-07-18, 12:51   #3419
'Estelle'

Cytat:
Na DOZ jestem śmiertelnie obrażona . Ot co . Poszukam jeszcze w necie, bo jak zauważyłam ta Barbra Pro ma sporo rzeczy do paznokci .

Matko kochana, nie straszcie .
Matko kochana ! I ta też . Się zastrzelę .
A czemu foch na DO Z? Może pisałaś, ale z głowy uciekło

Nie bojaj :d, wystarczy raz na jakiś czas kudeł ładnie oczyścić i totalną przerwę od silikonów zrobić i już są jak nowe Do dzis nie moge się nazachwycać, jaki połysk miały po kuracji oczyszczającej
Cytat:
niestety zadne tabletkj nie działaja dostałam gorączki budziłam sie cała mokra. zadzwoniłam do pracy ze nie moge przyjsc;/

z tym szalikiem dobry pomysł - zawine zaraz cos grubego. co do cytryny to wczoraj ja sobie wyciskałam i piłam...bol nie do zniesienie. nie wiem jak ja to przezyje....wogole nie moge przełykac
Uuuu, w takim razie trzymam kciuki, żeby szybko przeszło

Stary 2012-07-18, 13:30   #3420
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to i tak nic nie daje,bo mam sklerozę A w torebce wyznaję jedną zasadę - wszystko co jest mi teraz potrzebne na pewno jest na dnie

Cytat:
Znam ten ból :| Jak nie mam apteczki pod ręką to ratuję się gripeksami i jakimiś tabletkami do ssania.

Cytat:
A właśnie- spróbowałabym tej odżywki

Byłam wczoraj na zakupach,ale kiepsko już z promocjami. Więcej rzeczy znalazłam dziś w lumpku
I mam dwa problemy- jeden to prawko. Nie mogę się skontaktować z instruktorem, a minęła mi już teoria i wydaje mi się,że onw ogóle nie ustalił mi egzaminu. A drugi- dostałam się na 2gi kierunek studiów i nie wiem,czy szarpać się na to czy skupić się na jednym , którego i tak nie ogarniam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości