|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Jeśli chodzi o Lux Med, to faktycznie szału nie ma za tymi lekarzami. Ja jestem dopisana do ubezpieczenia męża z jego pracy. Kiedyś w poprzedniej pracy miałam ubezpieczenie Inter Polska - świetne.
Na pierwszej wizycie byłam prywatnie w naszym piaseczyńskim szpitalu, ale wizyta 150 zł, lekarz super, prowadził ciążę mojej przyjaciółki, no ale nie będę tyle kasy płacić, bo nas nie stać. 26.07 mam wizytę właśnie w Lux Medzie u dr. Dennisa Aduku (ponoć to murzyn), ale miał niezłe opinie, zobaczymy.
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie wam z tym ubezpieczeniem. Ja mam fajnego lekarza w luxmedzie ale niestety musisałabym za wszystko płacić więc znalazłam też polecaną lekarkę na nfz. Dzis do niej idę mam nadzieję że opinie o niej nie zawiodą
|
|
#304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DD zobaczysz później pod koniec ciąży, jak dziecko zacznie uciskać na pęcherz co 5 min do wc i tylko po jednej kropelce haha Cytat:
wczoraj jednak zjadłam jedną bułkę i trochę zupy... na cały dzień.. ale wczoraj to była tragedia. Dziś odpukać wstałam bez bólu głowy, w dobrym humorze i z energią ![]() planuję niespodziankę dla tż, bo mam dziś 3 rocznicę ślubu robię torta i kupiłam szampana picollo Cytat:
mniam mniam musztardka Cytat:
|
|
|
|
#305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
słabo się robi na samą myśl. Mój mąż jest tym przerażony bardziej ode mnie. Widzę, że jego radość przeplata się z niepokojem. Trochę z innej bajki - zaliczyłam dziś pierwsze bliskie spotkanie z kibelkiem. Zaraz po wstaniu z łóżka coś w żołądku mnie nęciło, zjadłam śniadanie i wszystko zwróciłam, i nadal czuję się niespecjalnie. Piersi tak mnie bolą, jakby miały za chwilę eksplodować. W ogóle jestem "nie do życia". ![]() nestelle podobnie jak dla dziewczyn ważne jest dla mnie zaufanie do lekarza, dlatego wolę znosić kolejki, ale być spokojną. dlatego pomyśl może jeszcze nad powrotem do dawnej lekarki. |
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także możemy sobie podać rękę. Wczoraj do 16:30 w łóżku byłam i dopiero się ubrałam.
|
|
|
|
#307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to jedziemy na tym samym wózkuStrippi tak bardzo spodbała mi się Twoja wizualizacja Maleństwa, że ściągnęłam od Ciebie
|
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha tylko jak tu funkcjonować przez tyle czasu haha czasami wyglądam jak zombi mi też się ona podobała bardzo i ściągnęłam ją od koleżanki z forum końskiego
|
|
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też drażnią niektóre zapachy... do kuchni nie wchodzę bo Mąż gotuje
Ale piersi strasznie bolą... zawsze spałam na brzuchu teraz nawet nie myślę aby się tak położyć, co gorsze jak leże na plecach to piersi też mnie bolą... Naturalnie mam duży biust, teraz jeszcze troszeczkę urósł... więc nawet schodzenie po schodach to dla mnie katorga;/
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
vivvien no właśnie mnie tez średnio stać na wizyty prywatne
Mam nadzieje że lekarka będzie ok, trzymajcie dziś kciuki A co dowydatków to masz racje masakra! ja niby wózek i ciuszki mam po córce ale teraz ona idzie do przedszkola wiec kolejny miesięczny wydatek a dojdą pieluchy, itp też mnie to trochę przeraża Ale damy rade na razie nie ma się co stresować a mnie dziś też coś mdli Strippi jedz bo ty zamiast przytyć to schudniesz nam tu
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaciskamy!
|
|
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
![]() Ja jeszcze nie mam żadnych ciążowych objawów, ale chyba jeszcze za wcześnie No może jedynie wypchnięty brzuch hehe i czasami wzdęcia Co do lekarzy to zanim wykryto u mnie mięśniaka chodziłam na NFZ, później postanowiłam już nie ryzykować i odtąd chodzę prywatnie i jakość usług wg mnie jest nie do porównania Gdybym wcześniej chodziła prywatnie to guz byłby zapewne wykryty o wiele wcześniej a tak to ja praktycznie musiałam się prosić o jakiekolwiek badania a samo USG wykonane niestarannie, szybko i byle jak![]() Moja ciąża była planowana, więc cały pakiet badań wykonałam już przed ciążą, wszystkie oczywiście nierefundowane. Na tą ciążę wydałam już tyle kasy, że aż nie chcę nawet o tym myśleć Ale w moim przypadku to było wg mnie konieczne i ze względu na dobro moje i dziecka już nie chcę słyszeć o NFZ, chcę być spokojna i mieć dobrą opiekę, chociaż wiem, że wydam ogrom kasy bo moje wizyty będą częstsze niż standardowo
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W którym tygodniu jesteś, Bindi? |
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i zdaj nam potem relację co i jak
|
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
O rany, tak sie dziewczyny tu rozpisujecie, że nie nadążam po prostu, heh. No to się nam wątek rozkręcił. Ehh, a moje badania dopiero w tym tygodniu, gdyż Pani doktor prosiła, żeby były jak najświeższe w dniu wizyty
![]() Malpka- trochę to skomplikowane u mnie, ponieważ jestem stewardessą, dobrze się czuję ale jak wiadomo latanie dzień w dzień raczej maleństwu by nie posłużyło, poza tym niestety myślę, że powinnam zrezygnować na jakiś czas po urodzeniu dziecka, bo jednak moje godziny pracy czasem wypadaja w ciągu dnia, czasem w nocy a czasem nie ma mnie np. dwa dni. Ale mam ogromną nadzieję, że za jakieś góra 2 lata będę mogła wrócić do tego zawodu.
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ,trzymam za wszystkie kciuki
![]() :kc iuki: !!!-I jedno pytanie- chcę umówić się do poprzedniej gin.ale zastanawiam się kiedy ,mam do wyboru jak najszybciej(to chyba piątek-będę miała według moich obliczeń koniec 7 tygodnia)czy jeszcze poczekać...zależy mi aby było już "coś " widać najlepiej serduszko.... To trzecia ciąża ale niepamiętam kiedy jest najlepszy czas a nie chcę co chwilę latać i płacić ...(i tak wczoraj straciłam na tego nieodpowied.gina). |
|
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja już po wizycie
uffff! Wszystko jest w porządku fasolka urosła! jest piękna i ma serducho bijące wzorowo więc wszystko tak jak powinno być kolejna wizyta w 12 tygodniu. Mam przyjść z TŻ. Wklejam Wam moją Fasolinkę ![]() Zdjęcie malutkie, bo robione telefonem i nie zmieniłam rozdzielczości ale chyba wszystko widać
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-07-18 o 14:20 |
|
|
|
|
#320 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Który to tydzień? W którym tygodniu można zobaczyć takie cuda? ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? Cały dzień ma przez nie do bani.
|
||
|
|
|
|
#321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki za kciuki
monis wow fajna masz prace a mówiąz ze lepiej zwolnienie niz rezygnacja chodzi mi o to że będąc na zwolnieniu przynajmniej będziesz mieć macierzyński, no chyba że ty nie z Polski (widzicie jednak potrzebne przy liście kto skąd jestnestelle ja na twoim miejscu dopiero na następny tydzień bym sie umówiła Liwka super vivvien ja niestety nie mam żadnych
|
|
#323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...a co do pracy to zagraniczne linie No nic, w każdym razie było, minęło.
|
|
|
|
|
|
#324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wstawię wam tort który robiłam na szybko, niespodzianka dla męża z okazji 3 rocznicy ślubu )
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
wrrr kurcze zadzwonili do mnie przed chwila że pani doktor musiała dziś odwołać wszystkie wizyty no i dopiero na środe za tydzień mogłam się zapisać
ehStrippi super tort a jaką masę dawałaś do środka moje hobby to pieczenie więc już takie zboczenie z tym pytaniem
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
Strippi- musi być przepyszny! Wyślij kawałek....albo i dwaa
|
|
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki u mnie to 8 tydzień i 2 dzień.
A mój sposób na mdłości to przed wstaniem z łóżka szklanka wody z cytryną plus kilka herbatników. I wstać dopiero po kilku minutach od zjedzenia i wypicia mnie pomaga.
|
|
|
#328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i w tamtej i w tej czułam mocne ciągnięcia macicy i zawsze jak zaczynałam jesc magnez to przestawało. Teraz jem 3x1 i wogole macicy nie czuje wiec jak najbardziej jest ok ![]() Co do spodni to wczoraj wracałam z rozpiętymi od rodziny TŻta Gdzie te same spodnie rozpinałam tylko na lekcjach w tamtej ciaży, a w tej 4 tc a ja już nie moge sie dopiac i jak tu ukryc brzuszek ? Jestem szupła wiec widać tylko jak sie brzuch wypina heh staram sie nosic spodnie z gumka itp tylko ze wtedy to widac jeszcze bardziej ale przynajmniej wygodnie jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ze polozna mi jej nie dała i jestem zła ![]() gin mi dawał do reki a ona mu wyrwala i ze przy nastepnej wizycie jakby to cos mialo zmienic.. Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Piękne zdjęcie i do tego bijące serduszko!Dokładnie tego spodziewałam się po mojej wizycie....przypomnij ,na kiedy masz termin? |
|
|
|
|
|
#330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wysyłaj mi kawałek i to szybko ![]() Cytat:
Cytat:
a co do spodni to ja rozglądałam sie dziś na allegro za pasami ciążowymi żeby ukryć rozpięte spodnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

05.07.2008
DD
co 5 min do wc i tylko po jednej kropelce haha
od czasu do czasu czegoś się zachce, ale zanim kupię "to coś" to już ochota przechodzi 
słabo się robi na samą myśl. Mój mąż jest tym przerażony bardziej ode mnie. Widzę, że jego radość przeplata się z niepokojem. 
to jedziemy na tym samym wózku

Mam nadzieje że lekarka będzie ok, trzymajcie dziś kciuki
Ale damy rade na razie nie ma się co stresować 

Który to tydzień? W którym tygodniu można zobaczyć takie cuda?