|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
nasz ulubiony Jakby przetrwał podróż, to czemu nie, ale wiem jak oni traktują paczki na poczcie, pracowałam tam kiedyś i widziałam ![]() Cytat:
ja mam 7 tydzień i 5 dzień. a na kiedy masz termin? Co do mdłości to mi pomaga zjedzenie czegoś, bo pusty żołądek powoduje mdłości i wypicie gorzkiej herbaty z cytryną.
|
|
|
|
#332 | |||
|
Raczkowanie
|
Mój syn skończył właśnie 22 m-ce
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/u...kojny-sen.htmlCytat:
Ale bedą emocjeWitaj w klubie Tym razem musze sie mocno pilnować, bo nie starczy dla mnie skali pod koniec..Ja lenie sie u tesciów..Traktują mnie jak królewne, już tylko czekają na zachcianki i non stop zajmują sie małym. |
|||
|
|
|
|
#333 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Hej ja akurat chodzę prywatnie, i faktycznie jest to drogi interes np. za pierwszą wizytę zapłaciłam 180 zł (badanie ginekologiczne + usg)a za drugą 130, teraz czekają mnie badania krwi i moczu. Plusem jest to, że mam prywatny numer telefonu do ginki i w razie czego mam dzwonić do niej o każdej porze. Czuję się przez to spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
LiwkaO, ale śliczne maleństwo ! Gratulacje! Mam nadzieję, że ja za tydzień też coś już zobaczę
![]() Strippi, ale tort, super, już sobie wyobrażam jak musi smakować. ![]() Ja robię właśnie zapiekankę ziemniaczaną z kurczakiem, bo strasznie mnie głód wziął.
|
|
|
#335 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo tu przyjemniej i tam to dziewczyny już takie wszystkie zaprzyjaźnione, że trudno byłoby się wkręcić w rozmowę a tu jestem od początku
|
|
|
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak czytam wasze wpisy to troszkę się niepokoje, jak piszecie że wasze brzuszki są już troszkę większe i szukacie pasów bądź ciuszków ciążowych. Ja jak na razie nie mam w ogóle wymiotów, więc jem wszystko na co mam ochotę, a schudłam ok 3 kg.
Wiem, że jestem troszeczkę przewrażliwiona ale jest to moja pierwsza ciąża wybaczcie ![]()
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie miała wymiotów tylko czasami mdłości. To co schudniesz to nadrobisz później ja na razie przytyłam 0,6kg
|
|
|
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy pas ciążowy i ściskanie brzucha to dobry pomysł... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdięcie Twojej fasolinki przyspieszyło moją decyzję o zmianie gina i umówienia się na ponowne usg-oczywiście pomogły mi też opinie reszty dziewczyn-w końcu wszystkie jesteśmy w tym samym stanie to przecież najlepiej potrafimy się wczuć w uczucia innej... Więc dziękuję WAM dziewczyny,umówiłam się przed chwilką na wtorek,jak usłyszałam jej znajomy głos od razu się lepiej poczułam! Dacie wiarę,że ostatni raz byłam u niej 3,5 roku temu a ona przy tak dużej liczbie pacjętek od razu mnie rozpoznała....-NIEWIARYGODNE. Mój mąż leczył się przez jakiś czas u androloga(z powodu właśnie braku dzidzusia)i czasami byliśmy 2 razy wtygodniu(wizyta 200 zł)a on za każdym razem pytał -"nazwisko?"i pytał które z nas do niego przyszło,potem wszystko sprawdzał na kompie.....
|
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży schudłam 4 kg w 1 trymestrze, pamietam że na usg w 12 tyg poszłam jeszcze w normalnych spodniach, wcale nie wymiotowałam..
|
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Najgorsze to się porównywać w takich rzeczach jak wielkość ,brzucha ,waga,dolegliwości.Musimy sobie pomagać,doradzać i wspierać.Każda z nas jest inna,ba każda ciąża jest inna ...Ja w pierwszej ciąży zaokrąglenie brzucha miałam już tak od 3 mies.,w drugiej brzuch mi wyskoczył dopiero na początku 7.W tej,trzeciej ciąży-w pątek zacznę 8 tydz.-nic jeszcze nie widać,jem normalnie -ani nie przytyłam ,ani nie schudłam. Mam też znajomą w 6 miesiącu na plaży ubrana w bikini brzuch miała płaski jak decha-ale wymiotowała dzień w dzień do tego 6 mies.Nie można wszystkiego brać do siebie..zobaczycie co się będzie działo po urodzeniu,te pytania o dziecko.porównywania,mier zenie,ważenie...co chwila "a ile waży,ile waży?-bo mój mały jest taki duży za tatusiem"-każdy chłopiec innej mamy przeważnie jest ogromny a napewno większy od naszego(musi być w końcu każdy facet jest duuży i ma zapędy na pudziana... )a każda córa innej mamy jest drobniejsza ,szczuplejsza i malutko je od naszej(teraz w drugą str.każda dziewczynka ma zapędy na super laskę modelkę i już teraz wcina waciki... ).Więc nie dajmy się zwariować już teraz....prędzej czy póżniej brzuch i tak wyskoczy nawet jeśli będzie mini...
|
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u takiej pani doktor która poznała Cie po takim czasie to na pewno będziesz się czuła wyjątkowo i otoczona bardzo dobrą opieką
|
|
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie jeszcze przybierzemy w odpowiednim czasie (; btw chyba jestem jak narazie najmłodsza z nas (;
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-07-18 o 19:51 |
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to masz super z teściami, mi moi rodzice mocno pomagają pycha!! właśnie spałaszowałam kawałek ![]() Cytat:
Cytat:
) a już taki ciążowy miałam w 8 miesiącu dopiero. Cytat:
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Liwka smaczny ten sposób na mdłości
a szyskujesz sobie wszystko wieczorkiem czy tż ci donosi rano![]() 8 tydzień super ![]() Leonikowa to że nie masz żadnych objawów to żaden powód do strachu ja tak miałam poprzednią c. ![]() nestelle super! aby do wtorku ![]() Strippi najlepszego z okazji rocznicy ślubu my mieliśmy 3-cią 2 tygodnie temu
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-07-18 o 20:25 |
|
|
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
Już wspominałam, ze ze mnie panikara...ale to moja pierwsza ciąża, dla mnie to wszystko nowe i dziwne..więc mogę zadawać głupiutkie pytania. Odczuwam jakiś dziwny :ból" w pęcherzu, nie wiem jak to opisać, jakby ucisk, wrażenie że do końca się nie wysikałam, tak nieswojo się "tam" czuję, jakby cały czas czuję pęcherz.
|
|
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczyny za wszystkie informacje , postaram się już tak nie nakręcać..... oczywiście robię to co chyba każda i czytam te wszystkie internetowe pieroństwa
|
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak, internet to złooooo...ja jestem mistrzem w wyszukiwaniu wszelkich głupot. Mąż powiedział, że odetnie mi internet jak będę dalej czytać różne historie.
|
|
|
#352 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że już się umówiłaś gdzie indziej.. Szkoda zdrowia i nerwów na dupka.. Ja też jestem na duphastonie profilaktycznie.. podobno bardzo wielu dziewczynom pomógł, nawet takim którym nie dawano żadnych szans na utrzymanie ciąży.. Cytat:
Wizyta + usg w ciąży koszt 100zł.. Cytat:
![]() ja bym się chyba bała.. ale jak widać chyba nie taki diabeł straszny skoro to lubisz.. ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=OFD7bF Cytat:
![]() Cytat:
teraz boję się o wszystko.. nie wiem sama czemu.. ale panikuję czasem okropnie..
|
|
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie brzuch wiekszy tylko hm jakby to opisac szersza sie robie nie wiem jak to ujac bo akurat 1,5kg schudlam ;p mimo ze nie widac ![]() ale przeciez on nie sciska brzucha jest po to by np nie kupowac nowyc gaci tylko nosic stare rozpiete a ten pas to zasłania http://moda.allegro.pl/pentelka-pas-...tml#tabsAnchor Cytat:
moja ginka tez mnie zna, co prawda nigdy nie pamieta nazwiska ale po wygladzie a nawet po glosie wie o kogo chodzi i cala moja historie pamieta, a ten androlog masakra jakaś
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie najgorsza jest noc-siusiam na śpiąco(na szczęście na ubikacji.. ).A co do info z netu to się zgodzę-jeśli nie czyta się z przymrózeniem oka to można oszaleć...Mój TŻ tak ma(pare miechów wcześniej potwornie bolał mnie brzuch i okolice,miałam lekkie skurcze i ciągle mi się odbijało-mój mąż wyczytał ,że to ciężkie zapalenie trzustki i na siłę zawiózł mnie do szpitala informując moich rodziców...spędziłam tam 3 godz.na badaniach po czym wypuścili mnie-miałam grypę żołądkową-w przedszkolu moich dzieci była epidemia,póżniej się okazało..)Szaleństwo:brzy dal:![]() .
|
|
|
|
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Cytat:
Mąż kupił mi żurawinę w tabletkach do brania i urosept, można to brać w ciąży.
|
|
|
|
#356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
) Smakował mężowi? A my 3 rocznice mieliśmy 27go czerwca i wtedy też poczęta została nasza Fasolinkajuż 8 tydzień Jak ten czas leci
|
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny a co do objawów itd, to mam do Was ogromną prośbę, mam nadzieję, że mnie poratujecie, bo widze sporo tu doświadczonych mam. A też jak to poniektóre naczytałam się jakiś internetowych rzeczy i stresuję się tylko... Czy któraś z Was miała tak, że objawy były dość silne po czym nagle z dnia na dzień zanikły? Bo tak strasznie się czułam a teraz prawie jak nowonarodzona prócz bólu piersi. Tak,wiem...nie ma to jak narzekać na świetne samopoczucie.. Jednak stres robi swoje. |
|
|
|
|
|
#358 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Za pierwszym razem nawet nie pomyslałam o tym że może np nagle coś się stać a teraz coś czuję ze będe sie aż do marca stresować Mój pierwszy poród też był można powiedzieć stresem bo odkleiło mi się łożysko i na szczęście byłam w szpitalu na patologi to mnie szybko rozcieli bo jakbym była w domu to nie wiem jakby to sie skończyło No i chyba przez to jeszcze większy stres mam teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do objawów to nie wiem, ale skoro może ich nie być przez całe 7 czy 8 miesięcy to może i mogą nagle ustapić
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
często w delegacjach. Ale jak jest to czasami śniadanko przygotuje
|
|
|
|
#360 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry..
![]() Cytat:
hihiwyobrażam sobie ich miny.. ![]() ale na Twoim przykładzie widać, że czasem marzenia z dzieciństwa się spełniają.. ![]() Cytat:
ale niestety życie czasem rozczarowuje.. Ale jednak mimo wszystko.. jestem nastawiona pozytywnie.. ![]() Cytat:
![]() moje mi tak nie smakują..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

moje hobby to pieczenie więc już takie zboczenie z tym pytaniem
nasz ulubiony 

mnie pomaga.

05.07.2008