Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 11:58   #3931
lady_malgo
Rozeznanie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

coś mnie z wizażu wywaliło.....

26.06.2010-

Edytowane przez lady_malgo
Czas edycji: 2012-07-18 o 12:01
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:58   #3932
lady_malgo
Rozeznanie

Ja miałam ten sam problem z oznaczeniem. Pytałam dwóch niezależnych lekarzy i dwie położne i wszyscy zgodnie powiedzieli, że plamienia zaliczają się już do nowego cyklu ! Także za 1 dzień należy przyjmować pierwsze plamienia.

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:05   #3933
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a u mnie z pierwszym plamieniem przychodzi i ból to już wiem, że u mnie to miesiączka

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ja miałam ten sam problem z oznaczeniem. Pytałam dwóch niezależnych lekarzy i dwie położne i wszyscy zgodnie powiedzieli, że plamienia zaliczają się już do nowego cyklu ! Także za 1 dzień należy przyjmować pierwsze plamienia.
u mnie dokładnie tak samo mówili
i jeszcze mówili, że musi być to plamienie które przeradza się w krwawienie.
czyli tak ja u mnie.
zaczynam okres bólem, plamieniem , ale po dobie ono przechodzi w mocniejsze, mocniejsze krwawienie.

pewnie inaczej jest u dziewczyn, które plamią kilka razy w miesiącu, to nie jest wtedy miesiączka.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:12   #3934
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

A ja uważam,że żaden z tych lekarzy, którzy dopuszczają tylko jedną opcję nie ma racji.
Wydaje mi się, że u każdego to może wyglądać inaczej.
Skoro Domciątko masz już bóle przy tych plamieniach, a plamienia masz 2 dniowe i zawsze tak samo to wygląda to pewnie możesz tak liczyć @.
Ale jeśli u kogoś takie plamienia występują ładnych kilka dni, i są dosyć nieregularne, to ja obstawiam raczej wahania hormonów.
Przecież takie plamienia mogą występować przy hiperprolaktynemii, która powoduje niedobór progesteronu!
I ja takie plamienia miałam jakiś czas temu. Trwały czasem ponad tydzień przed @ i po @. Gdybym tak miała @ liczyć, to byłaby ponad 2 tygodniowa.
Po prostu każda musi sama zdecydować, poobserwować swój organizm no i najlepiej pobadać hormony.
Stary 2012-07-18, 12:13   #3935
dedra
Zadomowienie

No ile osób tyle opinii. To ja już zgłupiałam do końca. U mnie ból przychodzi dopiero z krwawieniem.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:26   #3936
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Marudex myślę, że masz rację.
mnie tak już obojętne jest kiedy liczyć, dla mnie ważne aby się w końcu udało.

wczoraj znów próbowaliśmy, dziś przerwa i jutro znów. mam nadzieję, że się uda.
czy któraś z Was próbuje teraz ??

Stary 2012-07-18, 13:51   #3937
monini2507
Zakorzenienie

No u mnie nie ma problemów typu pierwszy dzień plamienie a później żywa krew.
U mnie jest po prostu tak najpierw ból brzucha w spodziewanym dniu
nastepnie lekkie plamienie ( co by mnie nie zalało od razu i nie pobrudziło spodni ) a za dwie godz żywa krew. I tak trwa 3 dni a po tym 3 dniu mam już tylko plamienia i nosze tylko wkładkę aż do 5 dnia i na tym koniec żadnych plamien po ot tyle.
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 14:17   #3938
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

A no i myślę, że na plamienia przed może też wpływać tyłozgięcie macicy np.
Bo wtedy krew ma utrudnioną drogę wyjścia
Ja niby mam tyłozgięcie i może dlatego jednak ten jeden dzień przed @ zwykle plamię.
Ale na szczęście obecnie już nie dłużej
Stary 2012-07-18, 15:36   #3939
Luna0
Zakorzenienie

Zalezy też jakie jest to plamienie czy lekko różowe, bezowe, bo u mnie 1 dzien jest lekko czerwone a na drugi dzien jest fala takze mam czas i mnie nie zaskoczy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:54   #3940
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A ja ciągle nie mam normalnego okresu Już dziś byłam przekonana że przyjdzie ale skończyło się na plamieniu bo krwawieniem tego nazwać nie można w dodatku plamie na brązowo. I jak ja mam liczyć taki cykl Od niedzieli mija już trzeci dzień i ciągle nic dziś już nawet nie odczuwam bólów miesiączkowych. Dzisiaj szefowa podała mi adres do jednej doktorki muszę się zarejestrować tylko nie wiem kiedy bo sama nie pójdę (nie znam na tyle języka) a mój Tż ostatnio ma natłok pracy miałam robić test jak nie dostane normalnego krwawienia i dzisiaj już zrezygnowałam bo myślałam że dostałam @ a tu figa Teraz nie wiem co robić normalnie miałam plamienia jeden dzień drugi dzień prawie nic i na trzeci przychodził normalny okres a teraz w dodatku ciągle czuję jakbym miała ten okres czuje mokro i przekonana idę do łazienki że dostałam a tu nic. Wolałabym już normalnie dostać a tak to ciągle nie wiem co ze mną. Ja mam tyłozgięcie macicy ale do tej pory (tzn od jakichś trzech miesięcy już nie) nie miałam problemów z okresem a teraz takie cyrki i to po ostatniej udanej wizycie u lekarza. Zastanawiam się czy mnie czasem po prostu nie spławił, mimo że wydawał się w porządku.
Stary 2012-07-18, 16:44   #3941
Agateczka*
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny!
Mogę się przyłączyć?
Otóż zrobiłam test 13,07 były II kreski, oprócz mnie i TŻta jeszcze nikomu nie mówiłam w piątek mam wizytę u ginekologa i mam nadzieję się potwierdzi. Okres mi się spóźnia ponad 5 dni, mam obolałe piersi i prawie ciągle wzdęty brzuch, odczuwam krótko trwałe bóle w podbrzuszu coś jak na okres.
Wiem powinnam się cieszyć ale większe od radości jest przerażenie, boję się to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak dam radę...
Stary 2012-07-18, 17:42   #3942
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Piękne dwie krechy widać jak nic ciąża 100%
I zobacz Twój Tż to miał dobre przeczucie eh te nasze chłopy
No nie wiem jak on to wyczuł, skubany

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test ale była tylko jedna krecha, buuuuuuu......
@ nadal nie mam ale dzisiaj z rana znowu miałam różowy śluz, tak jakby @ chciała się rozkręcić ale coś nie może. Pozostało mi tylko czekać aż @ przyjdzie

Dziewczynki zafasolkowane, macie pięknie wyniki bety i proszę mi się tu nie zamartwiać, bo napewno faoslinki dobrze się rozwijają. Dbajcie teraz o siebie a za pozostałą resztę trzymajcie kciuki, żeby też się udało
Miłego dnia
Kochana, przykro mi bardzo Ale w takim razie życzę Ci, żeby ta wredna @ szybko się rozkręciła bo następny cykl już czeka w kolejce

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Nie wiem po co ja kawe z rana pije jak was czytam i mi sie podnosi cisnienie uwielbiam to podniecenie kiedy czytam czytam i juz chce wszystkim odpisac jakby sie mial swiat zaraz zawalić

No więc mój TŻcik już wie
Wrócił sam z pracy do pustego domu bo byłam u cioci i wracając kupiłam ziemniaki i piwko (sobie karmi) ale ostatnio nie pije bo biore acard wiec go to nie zdziwiło. I gadamy sobie gadamy, mówie otwieraj w koncu to piwko.
Otworzył a ja na to "no to zdrowie Tatuś"
jego reakcja:
Strasznie się ucieszył, zaczął krzyczeć skakać, tańczyć hahaha to mu mówie "kochanie na taniec godowy to już za późno" (dzis rano tez tanczyl i w pracy moge sie zalozyc ze teraz tez tanczy )
No super było i wcale nie mniej szczesliwie jak za tamtym razem

Jak wracaliśmy pozniej do mnie (bo mieszkamy narazie na dwa domy gdzie nam lepiej tylko ja wole jak spimy u mnie bo u niego zepsuty komputer ) to miałam spodnie całe rozpiete bo nie byłam w stanie się zapiąć a w tamtej ciazy rozpinałam je tylko na zajeciach jak siedziałam dłuzej zgieta, tak teraz musiałam się przysłaniać bluzką bo rozpięte gacie
I nie mam pojecia jak ja pojde na wesele bo sukienka ktora pozyczam jest obcisła i bardzo widać brzuszek, a znowu jak miezylam kolezanki luzniejsze to we wszystkich wygladałam prze ciazowo chociaż jeszcze w niej nie bylam.. to mi powiedziała kolezanka że chyba jestem wygladem stworzona do ciazy

a i zapomniałam, nie może sie z tym pogodzić że cały poniedziałek był naiwniaczkiem i nic nie wiedział hihihi
Kochana, aż mi się łezka zakręciła w oku jak to czytałam
A powiem Ci, że coś jest w tych tańcach POgodowych mój mężulek też przynzał się, ze wczoraj cały dzień tańczył w domu, kiedy byłam w pracy

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:

Mój TŻ w tamtej ciąży też mi cały tydzień tak mówił a ja odpierałam tę myśl od siebie jak tylko mogłam W tej nic nie mówił ale jak to wczoraj powiedział że bardzo dobrze wiedział że jestem tylko bał się zawieść... jeszcze zaczełam mówić że to zmeczenie itp przez tarczyce wiec stracił nadzieje..
Beta jest super! Ja w tamtej ciazy miałam 101 przy Twoich normach. Przeciez pasuje na 3 tydz a te normy to 3 tydz ciąży a nie od OM więc jest idealna! Mam nadzieje ze Cie uspokoiłam! Właśnie dlatego czasami nie potrzebne jest to badanie bety
Ja ide jutro i na takie normy jak wy to zobaczysz zę mi wyjdzie może 100/200 a OM różnimy się o 8 dni

U mnie ok. 25/28 wiec nie tak źle

Kochana, dzięukję Ci bardzo bo naprawde mnie uspokoiłas. Dzisiaj w pracy myślałam, że oszaleję z tej niewiedzy,a nie miałam możłiwości tu zaglądnąć. Przepraszam jeszcze za to pytanie, ale co to znaczy OM?

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Cześć z rana!
@ się u mnie rozkręca, ale nie wiem kiedy oznaczyć jej pierwszy dzień. Bo wczoraj miałam tylko plamienia brązowe, a żywa krew pojawiła się dopiero dzisiaj. Oznaczyć 1dc na wczoraj czy dziś? Jak radzicie?

Aigrene, piękne kreseczki i beta też super!
Szejda, póki @ nie ma jest nadzieja.
LunaO, ale Twój TŻ fajnie się cieszy. Super "egzemplarz" Ci się trafił
Ja bym liczyła od plamienia bo wg mnie to znaczy, że już tam coś się rozkręca. Ale może się nie znam
A za pochwałę kreseczek bardzo dziękuję. Też mi się bardzo podobają To niesamowite, że druga, i od razu tak mocna kreseczka wyskoczyła od razu z tą pierwszą Mam nadzieję, że po tym cyklu też takie ujrzysz, jak i wszystkie nasze Staraczki

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Dzięki Szejda. Tak więc zaznaczam.
A więc widzisz, na szczęście są tu mądrzejsi ode mnie

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Kurde aż się wystraszyłam jak przeczytałam o tym cyklu 69 dniowym...mam nadzieje że mnie to nie spotka... bo@ najprawdopodobniej się przesunie... zawsze miałam 33dc a dziś już jest 37 i @ nie ma... a ty byłaś z tym u gina żeby dał Ci coś na wywołanie @/?Pozatym jak liczyłaś poźniej owulkę i dni płodne przy takim długim i nieregularnych cyklach?
Nie denerwuj się. Nie byłam z tym u gina, bo powiązałam to ze stresową i to bardzo stresową sytuacją osobistą-mkój tato wtedy ciężko chorowal. Bardzo to przeżywałam, kosztowało mnie to dużo nerwów więc tak do 45 może 50 dc w ogóle na to nie zwracałam uwagi. Bo tak się zdarza i tyle. Ale w 61 dc. zrobiłam test ciażowy i wyszła blada, bardzo blada kreska. Myślałam, że to ciaża. Na drugi dzień kreski już nie było, tzn. pojawiła się po jakiś 3 h. Na trzeci dzień też tylko jedna krecha. Dla świętego spokoju zrobiłam bete, wyszła ujemna. I chyba wtedy się w mózgu coś odblokowało bo za pare dni przyszła @.
A co do liczenia kiedy wypadnie owulka to właśnie miałam ogromny problem. Dlatego wyliczyłam średnią z kilku ostatnich cykli i starałam się do niej dopasować date testu owulacyjnego ale z obserwacją śluzu. I w tym cyklu okazało się, że tabela na tescie owu pomylila sie zaledwie o jeden dzień - owulka miała być 18dc, a była 19dc. Testy zaczęłam robić od 17dc i były prawie pozytywne, no a 19dc już nie było watpliwości. Do tego śluz potwierdzal, że to ten czas Przytulania w tym czasie były codziennie -od 17-20 dc bo i się udało

17.07.2012 , g. 6.00 - cudowne, upragnione i wyśnione II KRECHY

Edytowane przez aigrene
Czas edycji: 2012-07-18 o 18:13
aigrene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 18:11   #3943
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A no i myślę, że na plamienia przed może też wpływać tyłozgięcie macicy np.
Bo wtedy krew ma utrudnioną drogę wyjścia
Ja niby mam tyłozgięcie i może dlatego jednak ten jeden dzień przed @ zwykle plamię.
Ale na szczęście obecnie już nie dłużej
Ja mam tyłozgiecie, a @ niemal zawsze przychodziła od razu, bez plamienia, najwyzej koczyla się plamieniem przez jakieś 2-3dni. Nieraz mnie w rpacy zalała pomimo tego, że miałam wkładkę. W sumie wszystko trwało ok. 6/7 dni.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A ja ciągle nie mam normalnego okresu Już dziś byłam przekonana że przyjdzie ale skończyło się na plamieniu bo krwawieniem tego nazwać nie można w dodatku plamie na brązowo. I jak ja mam liczyć taki cykl Od niedzieli mija już trzeci dzień i ciągle nic dziś już nawet nie odczuwam bólów miesiączkowych. Dzisiaj szefowa podała mi adres do jednej doktorki muszę się zarejestrować tylko nie wiem kiedy bo sama nie pójdę (nie znam na tyle języka) a mój Tż ostatnio ma natłok pracy miałam robić test jak nie dostane normalnego krwawienia i dzisiaj już zrezygnowałam bo myślałam że dostałam @ a tu figa Teraz nie wiem co robić normalnie miałam plamienia jeden dzień drugi dzień prawie nic i na trzeci przychodził normalny okres a teraz w dodatku ciągle czuję jakbym miała ten okres czuje mokro i przekonana idę do łazienki że dostałam a tu nic. Wolałabym już normalnie dostać a tak to ciągle nie wiem co ze mną. Ja mam tyłozgięcie macicy ale do tej pory (tzn od jakichś trzech miesięcy już nie) nie miałam problemów z okresem a teraz takie cyrki i to po ostatniej udanej wizycie u lekarza. Zastanawiam się czy mnie czasem po prostu nie spławił, mimo że wydawał się w porządku.
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jutro test. Bo takie plamienia podobno zdarzają się w trakcie ciąży, a też i takie dziwne cykle raz na jakiś czas też się mogą pojawić i wcale nie oznacza to niczego złego.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Mogę się przyłączyć?
Otóż zrobiłam test 13,07 były II kreski, oprócz mnie i TŻta jeszcze nikomu nie mówiłam w piątek mam wizytę u ginekologa i mam nadzieję się potwierdzi. Okres mi się spóźnia ponad 5 dni, mam obolałe piersi i prawie ciągle wzdęty brzuch, odczuwam krótko trwałe bóle w podbrzuszu coś jak na okres.
Wiem powinnam się cieszyć ale większe od radości jest przerażenie, boję się to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak dam radę...
Witaj szczęściaro !wszystko wskazuje na to, ze test się nie pomylił A skad te obawy, że sobie nie poradzisz? Tutaj na pewno znajdziesz ogromne wsparcieTrzymam kciuki!

Stary 2012-07-18, 20:21   #3944
Luna0
Zakorzenienie

Tak się dziś nażarłam przez cały dzień że teraz mnie brzuch boli tyle ze wiem ze to nie macica

Cytat:
Witajcie dziewczyny!
Mogę się przyłączyć?
Witaj i gratulacje

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Kochana, aż mi się łezka zakręciła w oku jak to czytałam
A powiem Ci, że coś jest w tych tańcach POgodowych mój mężulek też przynzał się, ze wczoraj cały dzień tańczył w domu, kiedy byłam w pracy
]
Kochana, dzięukję Ci bardzo bo naprawde mnie uspokoiłas. Dzisiaj w pracy myślałam, że oszaleję z tej niewiedzy,a nie miałam możłiwości tu zaglądnąć. Przepraszam jeszcze za to pytanie, ale co to znaczy OM?[COLOR=Silver]
Tańce POgodowe haha
Ciesze się że Cie uspokoiłam
a OM to ostatnia miesiączka, masz prawo nie wiedzieć

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-07-18, 20:45   #3945
magdaammm
Raczkowanie

hej hej dziewczyny! juz niedlugo bede miala wiecej spokojju bo siostra wyjezdza i w ogole, takze bede sie czesciej udzielac, ju z mi troche tego zaczyna brakowac

co do początku cyklu to uważam tak jak wiele z was, ze od 'zywej krwi' sama nie mam jakos z tym problemow, bo moj okres zaczyna sie odrazu od tej 'najzywszej'..

musze sie pochwalic moj tz stwierdzil, ze zaczynamy staranka od teraz ale sie ciesze! nawet nie wyobrazacie sobie jak bardzo. Owulke zawsze, ale to zawsze mam 17-tego dnia, tak mi organizm daje znac zreszta wczesniej zaciazylam tez 17 dnia pierwszego cyklu, bo tylko tego dnia sie przytuylalismy ale wam zawracam glowe.. ale musialam sie z kims podzielic tym mam nadzieje, ze tym razem tez szybko zobacze II kreseczki mmm, marzenie!

kochane! witam wszystkie nowe Panie i zegnam sie teraz z wami!
Czesto ostatnio nie pisze, ale czytam wszystko co tu naskrobiecie takze jestem na bieząco*
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:48   #3946
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Witaj szczęściaro !wszystko wskazuje na to, ze test się nie pomylił A skad te obawy, że sobie nie poradzisz? Tutaj na pewno znajdziesz ogromne wsparcieTrzymam kciuki!

Obawiam się wszystkiego, żeby nie poronić przebiegu całej ciąży porodu itd. Nie wiem ale to chyba hormony na mnie tak działają bo chodzę zestresowana i nie czuję się gotowa a z drugiej strony bardzo lubię dzieci i wiadomo kiedyś chciałam je mieć ale to mnie zaskoczyło. I TŻ ani trochę mnie nie rozumie w moich obawach.
Nie pomyślcie że ze mnie jakaś histeryczka czy co ale to poważna rola do odegrania....
Cieszę się za ciepłe przyjęcie i że mogę liczyć na wasze wsparcie

Cytat:
Tak się dziś nażarłam przez cały dzień że teraz mnie brzuch boli tyle ze wiem ze to nie macica

Witaj i gratulacje
Dziękuję

Ja powiem szczerze że nie mam jak na razie apetytu i nie mogę sobie odmówić kawy piję rozpuszczalną ale ciężko mi się wyrzec
Stary 2012-07-18, 20:51   #3947
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Witajcie, to i ja się dołączę, jeśli można
Słowami wstępu wtajemniczę Was w moją 'historię'
Staramy się o maluszka, ale nie tak powiedzmy, 'hardkorowo', po prostu kochamy się bez zabezpieczenia wtedy kiedy mamy na to ochotę. Po odstawieniu tabletek cykle miałam około 28-29dniowe, ostatni był jednak krótszy, trwał 21dni.
Obecnie jestem w 26 dniu cyklu i tak się zastanawiam - czy okres mi się spóźnia?
Gdzieś tam wyczytałam, że powinno się przyjmować mniej-więcej długość ostatniego cyklu, czyli wychodziłoby, że jestem 5 dni po terminie, z drugiej strony, wcześniejsze cykle (te przed tabletkami też), były dłuższe, ten jeden krótszy mógł być ze względu na stres, lecz bardziej myślę, przez to, że czasem organizm potrzebuje dużo czasu po tabletkach, aby się cykl unormował.
Mam ochotę lecieć po test i już go zrobić ale chyba lepiej poczekać jeszcze te parę dni, jak myślicie?

Przy okazji - gratulacje dla wszystkich, które zaciążyły
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:57   #3948
magdaammm
Raczkowanie

hej hej dziewczyny! juz niedlugo bede miala wiecej spokojju bo siostra wyjezdza i w ogole, takze bede sie czesciej udzielac, ju z mi troche tego zaczyna brakowac

co do początku cyklu to uważam tak jak wiele z was, ze od 'zywej krwi' sama nie mam jakos z tym problemow, bo moj okres zaczyna sie odrazu od tej 'najzywszej'..

musze sie pochwalic moj tz stwierdzil, ze zaczynamy staranka od teraz ale sie ciesze! nawet nie wyobrazacie sobie jak bardzo. Owulke zawsze, ale to zawsze mam 17-tego dnia, tak mi organizm daje znac zreszta wczesniej zaciazylam tez 17 dnia pierwszego cyklu, bo tylko tego dnia sie przytuylalismy ale wam zawracam glowe.. ale musialam sie z kims podzielic tym mam nadzieje, ze tym razem tez szybko zobacze II kreseczki mmm, marzenie!

kochane! witam wszystkie nowe Panie i zegnam sie teraz z wami!
Czesto ostatnio nie pisze, ale czyt
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 21:18   #3949
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
Staramy się o maluszka, ale nie tak powiedzmy, 'hardkorowo', po prostu kochamy się bez zabezpieczenia wtedy kiedy mamy na to ochotę. Po odstawieniu tabletek cykle miałam około 28-29dniowe, ostatni był jednak krótszy, trwał 21dni.
Obecnie jestem w 26 dniu cyklu i tak się zastanawiam - czy okres mi się spóźnia?
Gdzieś tam wyczytałam, że powinno się przyjmować mniej-więcej długość ostatniego cyklu, czyli wychodziłoby, że jestem 5 dni po terminie, z drugiej strony, wcześniejsze cykle (te przed tabletkami też), były dłuższe, ten jeden krótszy mógł być ze względu na stres, lecz bardziej myślę, przez to, że czasem organizm potrzebuje dużo czasu po tabletkach, aby się cykl unormował.
Mam ochotę lecieć po test i już go zrobić ale chyba lepiej poczekać jeszcze te parę dni, jak myślicie?

z tymi testami to jest tak, że niektórzy wolą zrobić, i być pewnym na czym stoją.
inne dziewczyny wolą czekać i mieć nadzieję, że jednak się udało i nie robią testu ze względu, że się boją jednej kreski.
ja bym na Twoim miejscu poczekała do tego 28 dnia cyklu i wtedy zrobiła test.

Stary 2012-07-18, 21:55   #3950
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
z tymi testami to jest tak, że niektórzy wolą zrobić, i być pewnym na czym stoją.
inne dziewczyny wolą czekać i mieć nadzieję, że jednak się udało i nie robią testu ze względu, że się boją jednej kreski.
ja bym na Twoim miejscu poczekała do tego 28 dnia cyklu i wtedy zrobiła test.
dzięki wielkie
mam nadzieję, że okres nie nadejdzie i będą dwie krechy
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:06   #3951
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja wróciłam z pracy, kolację zjadłam i padam.
a jutro na rano znów idę.
tż idzie na noc, więc dziś nici ze starań, odpoczywamy.

a co wy robicie?

Stary 2012-07-18, 22:06   #3952
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ja liczę cykl od momentu pierwszego plamienia
źle?? jejku weźcie mnie nie straszcie. od 13 lat źle oznaczam??
u mnie to wygląda tak
1 dzień- małe plamienie
2 dzień- większe plamienie
3 dzień- żywa krew
4 dzień- mniejsze plamienie
5 dzień- malutkie plamienie

i to jest mój okres
czyli co mam okres jednodniowy???
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
moja gin powiedziała, że nie ma znaczenia czy pierwszego dnia mamy tylko plamienie czy już krwawienie, bo to już jest @ Ale istotne jest o jakiej porze dnia się zaczyna. Jeśli w drugiej połowie dnia, to jako 1 dzień cyklu liczymy dzień kolejny
Cytat:
Witajcie dziewczyny!
Mogę się przyłączyć?
witaj Gratuluję Dla mnie też piątek trzynastego był tym szczęśliwym, w którym ujrzałam dwie kreseczki
Stary 2012-07-18, 22:56   #3953
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

od ktorego dc mozna juz robic test ciazowy?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 23:01   #3954
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
od ktorego dc mozna juz robic test ciazowy?
robić można od każdego dnia cyklu Ale wiarygodny to będzie dopiero po terminie spodziewanej miesiączki
Stary 2012-07-19, 07:16   #3955
Szejda
Rozeznanie

Witam dziewczynki Was z rana
U mnie nadal nic, z rana znowu różowy śluz a potem nic, trochę białego śluzu a @ brak. Nie wiem co się dzieje, czy to @ tak się rozkręca jakby nie mogła (chociaż tak nigdy nie miałam) czy może jest to jednak ciąża? Mam kłucia w jajnikach i wrażliwe sutki. Jak się nie pojawi do końca tygodnia, to poniedziałek robie kolejny test.
Miłedo dzionka!
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 07:40   #3956
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja zaraz ide na rundke po badaniach a pozniej do endokrynologa

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
To super ale go wzieło... podpatrzyłam w klubie i masz 17dc już za pare dniiiii... także trzymam kciukii

Cytat:

Obawiam się wszystkiego, żeby nie poronić przebiegu całej ciąży porodu itd. Nie wiem ale to chyba hormony na mnie tak działają bo chodzę zestresowana i nie czuję się gotowa a z drugiej strony bardzo lubię dzieci i wiadomo kiedyś chciałam je mieć ale to mnie zaskoczyło. I TŻ ani trochę mnie nie rozumie w moich obawach.
Nie pomyślcie że ze mnie jakaś histeryczka czy co ale to poważna rola do odegrania....
Cieszę się za ciepłe przyjęcie i że mogę liczyć na wasze wsparcie

Dziękuję

Ja powiem szczerze że nie mam jak na razie apetytu i nie mogę sobie odmówić kawy piję rozpuszczalną ale ciężko mi się wyrzec
Powiem Ci tak, ja zaszłam w ciążę planowaną (ale obumarła) i gdy zobaczyłam wtedy II upragnione kreski to wcale nie tylko się cieszyłam... Radość była bardzo pomieszana ze strachem, nie wiem sama to burza myśli. W tej już wiem co i jak wiec tego nie odczułam ale w pierwszej miałam różne myśli i napewno to gdzies na początku wątku jest. Pytałam dziewczyn czy to normalne itp. Bo przeciez dzidzius już jest w brzuchu i nie da się tego odwrocic, to ogromna odpowiedzialność na całe zycie!
Dlatego skoro planowane praktycznie zawsze mają jakies obawy to co dopiero nieplanowane, niczym się nie przejmuj to normalne!
a kawe ja tez dalej pijam, słabą bo słabą ale zawsze coś

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość

Witaj staracie się na luzie a to bardzo dobrze Wiesz niby się liczy tak jak ostatnia @ ale z drugiej strony chyba lepiej liczyc je tak jak większość @ bo ten ostatni mógł się przez jakies wachania skrócić. Ja na Twoim miejscu liczyłabym że dostane 28dc i w tym dniu ewentualnie zrobiła test zostały Ci dwa dni wiec nie dużo a dwa dni jesli chodzi o test to duzo bo dzis moze wyjsc negatywny a za dwa dni pozytywny

Cytat:
a ja wróciłam z pracy, kolację zjadłam i padam.
a jutro na rano znów idę.
tż idzie na noc, więc dziś nici ze starań, odpoczywamy.

a co wy robicie?
Ja wczoraj czytałam Harrego Pottera po raz jakiś 30
Uwielbiam go i zawsze całkowicie mnie pochłania dlatego czytam znów od I czesci (chociaż juz prawie znam na pamiec) i wtedy czas mi szybciej leci

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki Was z rana
U mnie nadal nic, z rana znowu różowy śluz a potem nic, trochę białego śluzu a @ brak. Nie wiem co się dzieje, czy to @ tak się rozkręca jakby nie mogła (chociaż tak nigdy nie miałam) czy może jest to jednak ciąża? Mam kłucia w jajnikach i wrażliwe sutki. Jak się nie pojawi do końca tygodnia, to poniedziałek robie kolejny test.
Miłedo dzionka!
Wiesz ja podczas tamtej ciąży miałam @ przez 3 dni, a takie plamienia w dniu @ są bardzo normalne w ciazy W poniedziałek to już napewno zrób test a na kiedy masz termin @?
A co z brzuchem? Boli? Czujesz go? Czy nic a nic?

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-07-19, 07:42   #3957
monini2507
Zakorzenienie

Witam też z ranka
Szejda oby to była jednak ta ciąża będę trzymać kciuki
Witam też wszystkie nowe staraczki jak i nową zafasolkowaną zachęcamy do miłych pogaduch
Miłego dzionka życze kochane bo dziś pewnie zajrzę tu dopiero wieczorem
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 07:45   #3958
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
Ja zaraz ide na rundke po badaniach a pozniej do endokrynologa

To super ale go wzieło... podpatrzyłam w klubie i masz 17dc już za pare dniiiii... także trzymam kciukii

Powiem Ci tak, ja zaszłam w ciążę planowaną (ale obumarła) i gdy zobaczyłam wtedy II upragnione kreski to wcale nie tylko się cieszyłam... Radość była bardzo pomieszana ze strachem, nie wiem sama to burza myśli. W tej już wiem co i jak wiec tego nie odczułam ale w pierwszej miałam różne myśli i napewno to gdzies na początku wątku jest. Pytałam dziewczyn czy to normalne itp. Bo przeciez dzidzius już jest w brzuchu i nie da się tego odwrocic, to ogromna odpowiedzialność na całe zycie!
Dlatego skoro planowane praktycznie zawsze mają jakies obawy to co dopiero nieplanowane, niczym się nie przejmuj to normalne!
a kawe ja tez dalej pijam, słabą bo słabą ale zawsze coś

Witaj staracie się na luzie a to bardzo dobrze Wiesz niby się liczy tak jak ostatnia @ ale z drugiej strony chyba lepiej liczyc je tak jak większość @ bo ten ostatni mógł się przez jakies wachania skrócić. Ja na Twoim miejscu liczyłabym że dostane 28dc i w tym dniu ewentualnie zrobiła test zostały Ci dwa dni wiec nie dużo a dwa dni jesli chodzi o test to duzo bo dzis moze wyjsc negatywny a za dwa dni pozytywny

Ja wczoraj czytałam Harrego Pottera po raz jakiś 30
Uwielbiam go i zawsze całkowicie mnie pochłania dlatego czytam znów od I czesci (chociaż juz prawie znam na pamiec) i wtedy czas mi szybciej leci

Wiesz ja podczas tamtej ciąży miałam @ przez 3 dni, a takie plamienia w dniu @ są bardzo normalne w ciazy W poniedziałek to już napewno zrób test a na kiedy masz termin @?
A co z brzuchem? Boli? Czujesz go? Czy nic a nic?
Termin miałam na 16, więc już jestem po terminie. Jeszcze przed terminem @ miała bóle typowo okresowo ale teraz co jakić czas czuje kłucia jajników, to z jednej lub drugiej strony.
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:12   #3959
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam z rana!!
zerkam tylko co u Was nowego i lece do pracy.
wrócę po 14, więc proszę nie nagadać za wiele abym nie musiała później przez godzinę nadrabiać:P

całuski dla moich kochanych koleżanek!!!

Stary 2012-07-19, 08:20   #3960
aigrene
Raczkowanie

Szejda - u mnie z tym "kłuciem jajników" to było tak, że od razu wiedziałam, że to coś nienaturalnego, co wczesniej nigdy nie miało miejsca. Ja po prostu czułam taki dziwny ból po obu stronach, taki nawet powierzchniowy, że dotknąć się nie mogłam w tych miejscach. W piątek to pojawiło się nagle, pamietam jechałam wtedy tramwajem aż przyjaciółki kazały mi uśiąść To sie zaczęło ok 18.30 i do końca dnia taki bóll się pojawiał. No i ogromne wzdęcia, co męczy mnie do teraz Przez nastepne dni ten ból, róznież ten na dotyk, byl już słabszy i pojawiał się rzadziej, nie był jednostajny, ale pojawiał się każdego dnia, po prostu czułam, że coś tam się dzieje. Dlatego trochę mnie to zastanowiło i zrobiłam test we wtorek- pozytywny
Nie mam kiedy opisac wszystkich moich pierwszych objawów, a dziwne, bo trochę tego było, a w ogóle nie połaczyłam tego z ciażą. Jak bede miała teraz chwilkę wolną w pracy to naskrobie Wam tu wszystko

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

A o 12ej idę do gin i bardzo się denerwuje, żeby wszystko było dobrze...

Edytowane przez aigrene
Czas edycji: 2012-07-19 o 08:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości