|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
coś mnie z wizażu wywaliło.....
Gdzie jesteś mój Aniele Stróżu?! Przyjdź do mnie, otul moje serce skrzydłami... chroń przed cierpieniem i lękiem. Zetrzyj me łzy płynące strumieniami Swoimi własnymi piórami... 26.06.2010- ![]() Edytowane przez lady_malgo Czas edycji: 2012-07-18 o 12:01 |
|
|
|
#3932 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam ten sam problem z oznaczeniem. Pytałam dwóch niezależnych lekarzy i dwie położne i wszyscy zgodnie powiedzieli, że plamienia zaliczają się już do nowego cyklu ! Także za 1 dzień należy przyjmować pierwsze plamienia.
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie z pierwszym plamieniem przychodzi i ból to już wiem, że u mnie to miesiączka
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
i jeszcze mówili, że musi być to plamienie które przeradza się w krwawienie. czyli tak ja u mnie. zaczynam okres bólem, plamieniem , ale po dobie ono przechodzi w mocniejsze, mocniejsze krwawienie. pewnie inaczej jest u dziewczyn, które plamią kilka razy w miesiącu, to nie jest wtedy miesiączka. |
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam,że żaden z tych lekarzy, którzy dopuszczają tylko jedną opcję nie ma racji.
Wydaje mi się, że u każdego to może wyglądać inaczej. Skoro Domciątko masz już bóle przy tych plamieniach, a plamienia masz 2 dniowe i zawsze tak samo to wygląda to pewnie możesz tak liczyć @. Ale jeśli u kogoś takie plamienia występują ładnych kilka dni, i są dosyć nieregularne, to ja obstawiam raczej wahania hormonów. Przecież takie plamienia mogą występować przy hiperprolaktynemii, która powoduje niedobór progesteronu! I ja takie plamienia miałam jakiś czas temu. Trwały czasem ponad tydzień przed @ i po @. Gdybym tak miała @ liczyć, to byłaby ponad 2 tygodniowa. Po prostu każda musi sama zdecydować, poobserwować swój organizm no i najlepiej pobadać hormony.
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
No ile osób tyle opinii. To ja już zgłupiałam do końca. U mnie ból przychodzi dopiero z krwawieniem.
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Marudex myślę, że masz rację.
mnie tak już obojętne jest kiedy liczyć, dla mnie ważne aby się w końcu udało. wczoraj znów próbowaliśmy, dziś przerwa i jutro znów. mam nadzieję, że się uda. czy któraś z Was próbuje teraz ?? |
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie nie ma problemów typu pierwszy dzień plamienie a później żywa krew.
U mnie jest po prostu tak najpierw ból brzucha w spodziewanym dniu nastepnie lekkie plamienie ( co by mnie nie zalało od razu i nie pobrudziło spodni ) a za dwie godz żywa krew. I tak trwa 3 dni a po tym 3 dniu mam już tylko plamienia i nosze tylko wkładkę aż do 5 dnia i na tym koniec żadnych plamien po ot tyle. |
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
A no i myślę, że na plamienia przed może też wpływać tyłozgięcie macicy np.
Bo wtedy krew ma utrudnioną drogę wyjścia ![]() Ja niby mam tyłozgięcie i może dlatego jednak ten jeden dzień przed @ zwykle plamię. Ale na szczęście obecnie już nie dłużej
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy też jakie jest to plamienie czy lekko różowe, bezowe, bo u mnie 1 dzien jest lekko czerwone a na drugi dzien jest fala takze mam czas i mnie nie zaskoczy
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ciągle nie mam normalnego okresu
Już dziś byłam przekonana że przyjdzie ale skończyło się na plamieniu bo krwawieniem tego nazwać nie można w dodatku plamie na brązowo. I jak ja mam liczyć taki cykl Od niedzieli mija już trzeci dzień i ciągle nic dziś już nawet nie odczuwam bólów miesiączkowych. Dzisiaj szefowa podała mi adres do jednej doktorki muszę się zarejestrować tylko nie wiem kiedy bo sama nie pójdę (nie znam na tyle języka) a mój Tż ostatnio ma natłok pracy Teraz nie wiem co robić normalnie miałam plamienia jeden dzień drugi dzień prawie nic i na trzeci przychodził normalny okres a teraz
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny!
![]() Mogę się przyłączyć? Otóż zrobiłam test 13,07 były II kreski, Wiem powinnam się cieszyć ale większe od radości jest przerażenie, boję się to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak dam radę... |
|
|
|
#3942 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
A powiem Ci, że coś jest w tych tańcach POgodowych mój mężulek też przynzał się, ze wczoraj cały dzień tańczył w domu, kiedy byłam w pracy---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
?---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() A za pochwałę kreseczek bardzo dziękuję. Też mi się bardzo podobają To niesamowite, że druga, i od razu tak mocna kreseczka wyskoczyła od razu z tą pierwszą ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- A więc widzisz, na szczęście są tu mądrzejsi ode mnie ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
A co do liczenia kiedy wypadnie owulka to właśnie miałam ogromny problem. Dlatego wyliczyłam średnią z kilku ostatnich cykli i starałam się do niej dopasować date testu owulacyjnego ale z obserwacją śluzu. I w tym cyklu okazało się, że tabela na tescie owu pomylila sie zaledwie o jeden dzień - owulka miała być 18dc, a była 19dc. Testy zaczęłam robić od 17dc i były prawie pozytywne, no a 19dc już nie było watpliwości. Do tego śluz potwierdzal, że to ten czas Przytulania w tym czasie były codziennie -od 17-20 dc bo i się udało
Edytowane przez aigrene Czas edycji: 2012-07-18 o 18:13 |
||||||
|
|
|
#3943 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak się dziś nażarłam przez cały dzień że teraz mnie brzuch boli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hahaCiesze się że Cie uspokoiłam ![]() a OM to ostatnia miesiączka, masz prawo nie wiedzieć
|
||
|
|
|
#3945 |
|
Raczkowanie
|
hej hej dziewczyny!
juz niedlugo bede miala wiecej spokojju bo siostra wyjezdza i w ogole, takze bede sie czesciej udzielac, ju z mi troche tego zaczyna brakowac co do początku cyklu to uważam tak jak wiele z was, ze od 'zywej krwi' sama nie mam jakos z tym problemow, bo moj okres zaczyna sie odrazu od tej 'najzywszej'.. musze sie pochwalic moj tz stwierdzil, ze zaczynamy staranka od teraz ale sie ciesze! nawet nie wyobrazacie sobie jak bardzo. Owulke zawsze, ale to zawsze mam 17-tego dnia, tak mi organizm daje znac zreszta wczesniej zaciazylam tez 17 dnia pierwszego cyklu, bo tylko tego dnia sie przytuylalismy ale wam zawracam glowe.. ale musialam sie z kims podzielic tym mam nadzieje, ze tym razem tez szybko zobacze II kreseczki mmm, marzenie!![]() kochane! witam wszystkie nowe Panie i zegnam sie teraz z wami! Czesto ostatnio nie pisze, ale czytam wszystko co tu naskrobiecie takze jestem na bieząco ![]() *
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obawiam się wszystkiego, żeby nie poronić przebiegu całej ciąży porodu itd. Nie wiem ale to chyba hormony na mnie tak działają bo chodzę zestresowana i nie czuję się gotowa a z drugiej strony bardzo lubię dzieci i wiadomo kiedyś chciałam je mieć ale to mnie zaskoczyło. I TŻ ani trochę mnie nie rozumie w moich obawach.Nie pomyślcie że ze mnie jakaś histeryczka czy co ale to poważna rola do odegrania.... Cieszę się za ciepłe przyjęcie i że mogę liczyć na wasze wsparcie ![]() Cytat:
![]() Ja powiem szczerze że nie mam jak na razie apetytu i nie mogę sobie odmówić kawy piję rozpuszczalną ale ciężko mi się wyrzec
|
||
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, to i ja się dołączę, jeśli można
![]() Słowami wstępu wtajemniczę Was w moją 'historię' ![]() Staramy się o maluszka, ale nie tak powiedzmy, 'hardkorowo', po prostu kochamy się bez zabezpieczenia wtedy kiedy mamy na to ochotę. Po odstawieniu tabletek cykle miałam około 28-29dniowe, ostatni był jednak krótszy, trwał 21dni. Obecnie jestem w 26 dniu cyklu i tak się zastanawiam - czy okres mi się spóźnia? Gdzieś tam wyczytałam, że powinno się przyjmować mniej-więcej długość ostatniego cyklu, czyli wychodziłoby, że jestem 5 dni po terminie, z drugiej strony, wcześniejsze cykle (te przed tabletkami też), były dłuższe, ten jeden krótszy mógł być ze względu na stres, lecz bardziej myślę, przez to, że czasem organizm potrzebuje dużo czasu po tabletkach, aby się cykl unormował. Mam ochotę lecieć po test i już go zrobić ale chyba lepiej poczekać jeszcze te parę dni, jak myślicie?Przy okazji - gratulacje dla wszystkich, które zaciążyły
|
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
hej hej dziewczyny!
juz niedlugo bede miala wiecej spokojju bo siostra wyjezdza i w ogole, takze bede sie czesciej udzielac, ju z mi troche tego zaczyna brakowac co do początku cyklu to uważam tak jak wiele z was, ze od 'zywej krwi' sama nie mam jakos z tym problemow, bo moj okres zaczyna sie odrazu od tej 'najzywszej'.. musze sie pochwalic moj tz stwierdzil, ze zaczynamy staranka od teraz ale sie ciesze! nawet nie wyobrazacie sobie jak bardzo. Owulke zawsze, ale to zawsze mam 17-tego dnia, tak mi organizm daje znac zreszta wczesniej zaciazylam tez 17 dnia pierwszego cyklu, bo tylko tego dnia sie przytuylalismy ale wam zawracam glowe.. ale musialam sie z kims podzielic tym mam nadzieje, ze tym razem tez szybko zobacze II kreseczki mmm, marzenie!![]() kochane! witam wszystkie nowe Panie i zegnam sie teraz z wami! Czesto ostatnio nie pisze, ale czyt |
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inne dziewczyny wolą czekać i mieć nadzieję, że jednak się udało i nie robią testu ze względu, że się boją jednej kreski. ja bym na Twoim miejscu poczekała do tego 28 dnia cyklu i wtedy zrobiła test. |
|
|
|
|
#3950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że okres nie nadejdzie i będą dwie krechy
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wróciłam z pracy, kolację zjadłam i padam.
a jutro na rano znów idę. tż idzie na noc, więc dziś nici ze starań, odpoczywamy. a co wy robicie? |
|
|
|
#3952 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
robić można od każdego dnia cyklu
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki Was z rana
![]() U mnie nadal nic, z rana znowu różowy śluz a potem nic, trochę białego śluzu a @ brak. Nie wiem co się dzieje, czy to @ tak się rozkręca jakby nie mogła (chociaż tak nigdy nie miałam) czy może jest to jednak ciąża? Mam kłucia w jajnikach i wrażliwe sutki. Jak się nie pojawi do końca tygodnia, to poniedziałek robie kolejny test.Miłedo dzionka! |
|
|
|
#3956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja zaraz ide na rundke po badaniach a pozniej do endokrynologa ![]() Cytat:
podpatrzyłam w klubie i masz 17dc już za pare dniiiii... także trzymam kciukii ![]() Cytat:
) i gdy zobaczyłam wtedy II upragnione kreski to wcale nie tylko się cieszyłam... Radość była bardzo pomieszana ze strachem, nie wiem sama to burza myśli. W tej już wiem co i jak wiec tego nie odczułam ale w pierwszej miałam różne myśli i napewno to gdzies na początku wątku jest. Pytałam dziewczyn czy to normalne itp. Bo przeciez dzidzius już jest w brzuchu i nie da się tego odwrocic, to ogromna odpowiedzialność na całe zycie!Dlatego skoro planowane praktycznie zawsze mają jakies obawy to co dopiero nieplanowane, niczym się nie przejmuj to normalne! ![]() a kawe ja tez dalej pijam, słabą bo słabą ale zawsze coś ![]() Cytat:
zostały Ci dwa dni wiec nie dużo a dwa dni jesli chodzi o test to duzo bo dzis moze wyjsc negatywny a za dwa dni pozytywny ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam go i zawsze całkowicie mnie pochłania dlatego czytam znów od I czesci (chociaż juz prawie znam na pamiec) i wtedy czas mi szybciej leci ![]() Cytat:
W poniedziałek to już napewno zrób test a na kiedy masz termin @?A co z brzuchem? Boli? Czujesz go? Czy nic a nic? |
|||||
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Witam też z ranka
![]() Szejda oby to była jednak ta ciąża będę trzymać kciuki Witam też wszystkie nowe staraczki jak i nową zafasolkowaną zachęcamy do miłych pogaduch ![]() Miłego dzionka życze kochane bo dziś pewnie zajrzę tu dopiero wieczorem |
|
|
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana!!
zerkam tylko co u Was nowego i lece do pracy. wrócę po 14, więc proszę nie nagadać za wiele abym nie musiała później przez godzinę nadrabiać:P całuski dla moich kochanych koleżanek!!! |
|
|
|
#3960 |
|
Raczkowanie
|
Szejda - u mnie z tym "kłuciem jajników" to było tak, że od razu wiedziałam, że to coś nienaturalnego, co wczesniej nigdy nie miało miejsca. Ja po prostu czułam taki dziwny ból po obu stronach, taki nawet powierzchniowy, że dotknąć się nie mogłam w tych miejscach. W piątek to pojawiło się nagle, pamietam jechałam wtedy tramwajem aż przyjaciółki kazały mi uśiąść
To sie zaczęło ok 18.30 i do końca dnia taki bóll się pojawiał. No i ogromne wzdęcia, co męczy mnie do teraz Przez nastepne dni ten ból, róznież ten na dotyk, byl już słabszy i pojawiał się rzadziej, nie był jednostajny, ale pojawiał się każdego dnia, po prostu czułam, że coś tam się dzieje. Dlatego trochę mnie to zastanowiło i zrobiłam test we wtorek- pozytywny ![]() Nie mam kiedy opisac wszystkich moich pierwszych objawów, a dziwne, bo trochę tego było, a w ogóle nie połaczyłam tego z ciażą. Jak bede miała teraz chwilkę wolną w pracy to naskrobie Wam tu wszystko ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- A o 12ej idę do gin i bardzo się denerwuje, żeby wszystko było dobrze...
Edytowane przez aigrene Czas edycji: 2012-07-19 o 08:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

Już dziś byłam przekonana że przyjdzie ale skończyło się na plamieniu bo krwawieniem tego nazwać nie można w dodatku plamie na brązowo. I jak ja mam liczyć taki cykl

?