|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Telik, Jasiek się taki blondasek zrobił
|
|
|
|
#1262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dobry wieczór
![]() Padam na pyszczek dziś Jakaś taka przetrącona jestem:/ Cytat:
Ja tez mam czasem takie dni, że małą bym oddała mamie albo Tztowi i poszła w piz.du .... Cytat:
A krówki uwielbiam Cytat:
Natka, fajowe zdjęcia Teraz domek już szybko urośnie A duży będzie??Domek wygląda na zadowolonego z takiej wielkiej piaskownicy ![]() Muszę zaraz jechać po Tzta do pracy,a tak mi sie nie chce
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie się wspina ![]() No i jak zwykle powtórzę, że masz wyjątkowej urody dziecko Kajoolku Cytat:
Rany, dużo tego się nagle zrobiło. To gotuję budyń, tu usypiam dziecko, tu gadam z Wami, a tu piszę do pracy A jeszcze jutro księgowość męża muszę zrobić...Kto mi kilka godzin ze swojej doby odda? W zamian oddam parę kilo
|
|
#1264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki zamula, no właśnie
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
zaden ze mnie kompan do rozmowy ostatnio ![]() dobranoc
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
isia paputki mam dokładnie takie jak z tego linka oliweczki. Różowe z zielonym kwiatkiem i niebieskie z dinozaurem. Nie patrz na wiek, tylko zmierz stopę tak jak tam jest opisane. W opisie aukcji był albo powinien być rozmiar w cm.
Mi też wizaz szwankował .U mnie wieczór z cyklu: daj Justynce super glue... Właśnie rozklejam palce. Odechciało mi się jechać na urlop, pogoda do bani i jeszcze kilka innych powodów . Wrr
|
|
#1267 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Ja też dzisiaj w podłym nastroju, chodzę za TŻtem i mu truję cały dzień. Wybrałyśmy się na długi spacer, mam nadzieję, ze trochę odpoczął od mojego ględzenia. Malwiś w ogóle nie chciała spać w dzień. Zrobiła sobie ponadprogramową drzemkę o 11 (zawsze idzie o 13) i wytrzymała do 19. Nie wiem jak to zrobiła. Kajool Szymek śliczności |
||||
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
Nie widzę wszystkich zdjęć. ![]() Dominik, Filip- spóźnione sto lat! Helenko, buziak miesięcznicowy. Natko, mieszkanie małe, więc byśmy nie dali rady w trójkę podczas remontu. Co do wózka, to zgadłaś- jak dla mnie to najlepsza wersja dla dziewczynki tego modelu. Przykro mi, że nadal nie macie konkretnych leków na katar Domka- mam nadzieję, że wizyta u alergologa pomoże. ![]() Żaneta, ja też polecam bidon z Aventu. Mamy go od dwóch miesięcy i super się sprawdza. )Isia, mogę sie wprosić na przyjęcie? ![]() Świetny ten tort, po prostu rewelacja! ![]() DaKaro, ale Malwinka urosła i jakie ma słodkie bicepsy. ![]() Meszsares, przyznaj się chcesz ode mnie pod dupsku dostać? ![]() Jest i Telikowa zguba- my tu tęsknimy! Jasio to uroczy mały mężczyzna i włoski faktycznie coraz jaśniejsze. Crazy, Meszsares, brawa dla dreptających dziewczynek. ![]() Marinka, ja Ci współczuję i podziwiam. Hania budzi się zazwyczaj o 7.30 i to jest dla mnie wcześnie, a 4 to przecież środek nocy. ![]() Oliweczko, pokaż Nam Mateuszka. (brzuszek) ![]() Lili, dziewczyny dobrze mówią Duplo, albo może jakiś samochód zdalnie sterowany? Ja ostatnio kupowałam bratankowi i był szał. Z dmuchanej krówki do skakania też by się pewnie 3 latek ucieszył. ![]() Brumek, a ja powiem ŻABA, ŻABA! (ona w rzeczywistości nie ma aż tak jaskrawego koloru jak na zdjęciach) Tak naprawdę, to tylko kwestia tego co ci się bardziej podoba, bo myślę, że 3 letniemu Tymkowi obie wersje by przypadły do gustu. Któraś wcześniej pytała o zabawy z dzieckiem. Hania lubi nas naśladować, więc uczymy ją pokazywania różnych rzeczy. Pokazuje jakie dobre jest jedzenie, jaka będzie duża, gdzie sroczka kaszkę gotowała, puszcza oczko, przesyła całusa, bije brawo, odbiera telefon itd. Mówię jakie odgłosy wydają zwierzątka i już czasami wychodzi jej "miau". Klocki robią się interesujące i widzę, że lubi jak jej tłumaczę jaki mają kształt, kolor i gdzie pasują. (sorter) Później sama próbuje je dopasować. Poza tym to standard :plac zabaw, grzebanie w piachu i we wszystkich domowych szufladach. ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Ooo, zdjęcia zaczęły się wyświetlać. Natko, widać, że robota wre,ale nie ma się co dziwić przy takim inspektorze. W foteliku Domek wygląda jak małe niewiniątko. Kajool, Szymki chyba już tak mają, ze wyczyniają różne akrobacje. |
|
|
|
#1269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Eve, co się dzieje? Czy z tatą jest gorzej? Aż boje się pytać...
![]() Cytat:
A nie pogrubione: co jest Justysia? ![]() Cytat:
![]() A w ogóle to tez Cię mało ostatnio... Wiem, ze wakacje, jezioro itp, ale przecież teraz pogoda brzydka A jeszcze co do zabaw, to nie mogę Tymcia nauczyć robienia "jestem duży" Pokazuję mu to namiętnie, on się patrzy i zaśmiewa ze mnie, a sam nie chce. Pewnie nie chce z siebie wariata robić, jak mama ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- O Boziu, dopiero teraz załadowało mi się zdjęcia Domeczka w foteliku! Cudne jest, on jest cudny! Nateczka, a ile tam będziecie mieli powierzchni mieszkalnej, bo po fundamentach to trudno ocenić?
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
brumek te powody to duperelki, ale napisze w klubie
w "ulubionym" wątku
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
brumeczku tata coraz bardziej opuchniety, czekamy na miejsce na paliacji, bo juz jest zapisany, ja nie wyrabiam juz, jestem zmeczona i przez to rozdrazniona, nie ogarniam wiekszosci rzeczy....
|
#1272 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() ale i tak sobie odpuszczę, bo za drogi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wreszcie je dzisiaj widzę Ale faaajny, duży dom będzie Parterowy czy z poddaszem?A kierownik pierwsza klasa!
|
|
|
#1273 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Niewiem Brumciu
Ostatni raz byłam u lekarza miesiąc temu i ważył 40dkg,więc przez tyle czasu urósł napewno sporo![]() Tak mi się własnie wydawało że macie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziwnie jest na tej aukcji trochę, bo niby ciapki 12-18 mają 13,5cm, a jakw czoraj mierzyłam stópke Julci, to miała 13 cm, to jak to tak? Musze jeszcze raz Jej zmierzyć ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakoś się nie moge zmobilizowac po pracy, żeby zrobić zdjęcia i Wam wkleić ![]() Cześć. Wczoraj miałam wieczorem okropnie napięty brzuch( wzdęty okropnie) i Mateuszek jak na swoje dotychczasowe możliwości mocno kopał(tatuś pierwszy raz poczuł ). Niewiem skąd to się bierze? Nic nie jadłam takiego, co mogłoby to powodować. W ciąży z Julcią pamietam, że raz tak miałam, a teraz to już chyba drugi... I to tak wzdęty, napięty, że nawet sie usiąść nie da. Musze sobie kupic nospę w razie w.Odkryłam sekret nieprzespanych nocy Julci Kaszka z kakaukiem Chyba już nawet któraś pisała, że czekolada pobudza, a ja poiłam tą kaszką dziecko na noc i w nocy i jeszcze chciałam, żeby spała )-zjadła, powierciła troszkę i usnęła( do 6:20 napewno spala) Także ta kaszka z kakaukiem zadziałała na nią jak kawa![]() Jeździłyśmy wczoraj z Julą po sklepach w poszukiwaniu takich ciapków, ale nie ma mowy ....tylko all nam zostaje. Wogóle ostatnio bardzo polubiłyśmy jazdę samochodem razem, oczywiście trochę marudzenia jest, ale ogólnie ok Pada. Zaczęliśmy 6 miesiąc!!!! Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-19 o 08:01 |
||||||
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka jak Jula lubi już jazd autem to sama możesz sie wybrać na spotkanko ze mną, co? w przyszłym tyg się umówimy.
za 6 mc.Natka teraz poleci z górki, najgorsze z budową macie za sobą. Super Domek! Telik mały Kajool a czym ten tort obłożony? super wygląda. Ja mam doła, to tyle Wam powiem. Pierdoły ***** ( albo i nie)
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak do 10km, więc wielką jazdą tego nazwać nie można Cóż za dół? Właśnie poczytałam opisy Waszych porodów w k. i mam stracha, bardziej chyba pobytem w szpitalu niż porodem, no i rozstaniem z Julcią na pewnie 4 dni... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-19 o 08:40 |
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka nie nakręcaj się
Wiesz jaki Ty miałaś poród, chyba nie było tak strasznie? z drugim podobno jest szybciej i łatwiej. nie bierz pod uwagę gorszych wersji. No rozłąka z Julką na pewno da Ci się we znaki, ale dasz radę
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
hej
a kto dziś ma pierwsze urodziny??? ALA i NATALKA sto lat kochane!!!! oraz dla Julci za 11 miecięcy i Mateuszka za 6 miesiąc w brzuszku ![]() wstałam zmęczona, znowu jakieś głupoty mi się śniły ide po kawkę
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam wymagania, nie?
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka jeśli tylko zechcesz to pewnie! Z przyjemnością
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze???
nie mam czasu pisać, podczytuję w krzakach trochę co u was ![]() wszystkie dzieciaczki są urocze mój Maks już chodzi od ponad 2 tygodni i nie nadążam za nim trochę, teraz chory trochę, mój tata idzie z nim do przychodni dziś, więc się zobaczy czy to coś poważniejszego czy nie, ja w pracy, w domu nie mam czasu się niczym zająć bo albo mały wisi mi przy nodze albo jakieś ogórki czekają, za chwile soki trzeba będzie robić ...ech Evewe współczuję walki z chorobą i życzę siły walki dla taty Beatko, Marinko kiedy jakieś spotkanie organizujecie? jestem chętna na odwiedzinki ![]() ALA I NATALKA STO LAT !!!!!! |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja korzystam póki moje jeszcze śpią co jest chyba cudem ale zlikwidowałam im ostatnio drzemke po południu, bo chodziły spać o 24... sto lat dla wszystkich Jubilatów! tych dzisiejszych i zaległych. Oliweczko podziwiam Cię kobieto ( mój tz ostatnio jak mi się okres dzień spóźnił to miał nadziję na ciąże ale ja mu od razu jezyk pokazałam )
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
moze którejś sie przydadza - darmowe kursy prowadzone internetowo przez amerykanskie uczelnie https://www.coursera.org/
a z polskich robie na http://www.akademiaparp.gov.pl/ przynajmiej jakies certyfikaty beda po tym i sa darmowo. jak ktos nie pracuje to nie stanowi problemu bo mozna brac udzial jak się "chce załozyc wlasna działalność gosp." nadrabiam |
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
babcia wie lepiej, babcia doradza, babcia w wychowaniu dzieciaka zawadza.
Dzień dobry
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, dzieki-zapomniałam, że to MOJA Julcia kończy dzisiaj 11 miesięcy
i jeszcze gratulacje dla Mateuszka takie wyróżnione, jakby co najmniej za miesiąc życia na ziemi, a nie płodowy -dzięki bardzoAlusia i Natalka |
|
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
witaj słoneczko
bella7, moje dziecię też jeszcze śpi ![]() 83monia, rzucę okiem na te kursy, moze coś ciekawego mają dzięki---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pozwala innym by za długo kinge przytulali albo na teksty "a pozyczysz siostre?" odpowiada że nie, bo to jego siostrzyczka i jak ktos chce to on inna kinge mu kupi wczoraj kindze lałą sie pierwsza krew, ale to porzadnie. szła na czworaka z klamerka do bielizny w buzi (jak to dziecko) i sie przewrocila. klamerka rozcharatała jej całe podniebienie. dobrze ze juz najedzona byla, bo ryk gdzine, nie chciala potem smoczka... az beczałam taka byla obolala... dzis juz lepiej, nie marudzila zbyt wiele, jadła normalnie... ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- kinga niesmiało pokazuje jak duza jest oraz czasem macha na pożegnanie. poza tym nic nie pokazuje, chociaz czasem palcem oko czy nos, ale nie kuma jak mowie. umie tez sie schowac np. za jakas poduszka, kocem czy ksiazka jak powiem zeby sie schowala albo "gdzie jest kinga" to wyskakuje z ukrycia, rozumie maj mowie zeby sie polozyla, podniosla rece bo chce zdjac bluzeczke (podnosi) czy siedziala jak je, rpzyszla po cos do mnie. |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że chcę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Artur słodki-kocha siostrę bardzo i co, wiesz już? |
|||
|
|
|
#1289 | |
|
Rozeznanie
|
Sto lat dla Natalki i Alicji
![]() i ![]() Bo babcia to tak naprawdę straszna instytucja ! Moja matka nie wpieprza się wze moje metody wychowawcze. Nawet jak Zuzka płacze a matka wie że ja z nią jestem to nie biegnie jak nienormalna żeby ratować dziecko. a ta wiedźma (matka Marcina) nie potrafi się oprzeć żeby podważyć to co robie z dzieckiem. Teraz ma urlop to codziennie przyjeżdżam tu rano, bo jęczała że chce z dzieckiem czas spędzać. i robie wszystko czego nie powinna. Nie dość że karmi dziecko tym, czego nie powinno jeść i jeszcze na złość mi nie chce powiedzieć co jej daje jak nie widze, to jeszcze przeszkadza mi w nauce fundamentalnych rzeczy. Staram się nauczyć Zuze samodzielnego zasypiania, a wiadomo że dziecko protestuje i histeryzuje. To najpierw chodziła i mówiła,m że ona musi do niej iść i ja ponosić, bo zaraz zawału dostanie (babka). ale posłuchała i nie poszła. później ja poszłam do Zuzki żeby ją przytulić i ułożyć spowrotem, to ona za mną wleciała ( a dziecko już prawie spało) i zaczęła do niej gadać, że zła mama, że krzywdzi i w końcu wzięła na rece i ją wyniosła i jeszcze obrażona że dziecko krzywdzę. Cytat:
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny my mamy te papcie - któraś rzuciła linka. tez polecam, nawet na gołą stópkę dobre. Ja dla Lili kupiłam w rossmanie, przymierzyłam w sklepie na nóżkę i nie martwiłam sie o numery i cm.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Jakaś taka przetrącona jestem:/ 

A krówki uwielbiam
A jeszcze jutro księgowość męża muszę zrobić...

12.06.2010
.

)-zjadła, powierciła troszkę i usnęła( do 6:20 napewno spala) Także ta kaszka z kakaukiem zadziałała na nią jak kawa

Zakończone: 2