|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
![]() oszczędzaj się Kochana, bo Dzidziol teraz najważniejszy! Twój TŻ też powinien o tym pamiętać i powstrzymać się od takich uwag Cytat:
![]() pocieszyłaś mnie, bo ja siarę to mam już od dawna ![]() oby faktycznie wróżyła pokarm
|
|||
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Filusia wybacz ale wiekszej głupoty nie słyszałam. Ja tyje tylko w brzuchu, biust mi się na razie nie powiększył, nie leci mi siara, ale moja siostra miałą tak samo, piersi Jej urosły w 37 tygofniu i wykarmiła całą 3 swoich dzieci. Wiec nie słuchaj nikogo, bo to tylko stresuje i może faktycznie powodować zaburzenia laktacji.
Jamajka witaj
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-07-19 o 09:01 |
|
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja dzis o rok starsza idziemy w zwiazku z tym na kolacje i zamierzam sie obejść ![]() a jutro usg |
||
|
|
|
#575 |
|
Przyczajenie
|
Cieszę się, że zostałam tak miło przyjęta;D Wg lekarza Fifi może ważyć nawet ponad 4 kg (!), więc chyba o rozmiarze 52 mogę zapomnieć;P Macie może doświadczenie odnośnie wagi dziecka a rozmiaru?
|
|
|
|
#576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zacisnięte.Dziewczyny nie orientujecie się kiedy będą kolejne wyprzedaże w dziecięcych sklepach tj. Smyk, 5-10-15 ? |
|
|
|
|
#577 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Poza tym od maja tego roku jestem żoną O ciąży dowiedziałam się 30 grudnia, więc Sylwestra świętowaliśmy już we troje. Jestem z lubelskiego;D a co do wyprawki... Nie umiem się za to zabrać, bo nie wiem co jest najbardziej potrzebne, co zbędne. Czytam o wyprawkach i mam mętlik w głowie;D
|
|
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza czeka tylko kiedy tatuś się zbliży jak wraca z pracy i się z małą wita to zaczyna tany i potrafi się domagać gałsiulków tatusia no jak nic córunia tatunia rośnie nie ? Cytat:
ja muszę poczytać o lakrymatorach i na pewno o tym tez poczytam 0- link już sobie zapodałam, dziękuję
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam to daj koniecznie znać co i jak z tym elektycznym znieczuleniem.
![]() Bo opinie w interniecie są zachęcające. Wczoraj TŻ mi puścił kołysanke dla Małego - poryczałam się. http://www.youtube.com/watch?v=W2ZfcEkseSc
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-07-19 o 09:12 |
|
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie tylko ejst milusi jak kocyk to jeszcze duzyy wiec na dlugo starczy ![]() ![]() ja wczoraj wylicytowałam małej http://allegro.pl/disney-pierwsze-sw...484422014.html |
|
|
|
|
#581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W 5-10-15 jak byłam wczoraj to już ruszyła wyprzedaż do 75%, a do smyka planuję ruszyć w weekend to dam znać. |
|
|
|
|
#582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziekanki nie zamierzam brac ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- w smyku wyprzedaz trwa juz od połowy czerwca, mało co juz zostało, same body z krotkim, letnie sukienki i sporo pajacow. |
||
|
|
|
#583 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez martusia26 Czas edycji: 2012-07-19 o 09:17 |
||
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe, czy zdobyta wiedza przyda się przy naszych maluchach? ;-p Co do wagi to moja mała też zapowiada się duża i lekarz sam radził, żebym kupowała od razu śpiochy i pajace na 62, na 56 mogę ewentualnie zaryzykowac pojedyncze sztuki. No chyba, że chodzi o body to mówił, że może być różnie - dziecko może mieć długie nogi i w body 56 się zmieści, a może całe być długie i od razu body też 62. Czyli metoda prób indywidualnych jak już się maluszki urodzą
|
|
|
|
|
#585 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ze wszystkim - nastawienie to połowa sukcesu ![]() Cytat:
100 lat! 100 lat! I dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa! oraz oczywiście sprawnego wyjścia z dwupaku ![]() Cytat:
Edytowane przez Filusia88 Czas edycji: 2012-07-19 o 09:18 |
|||
|
|
|
#586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#587 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do wyprawki - powolutku a wszystko skompletujecie Weszłam raz do takiego sklepu z art. dla dzieci, ceny kosmiczne - na all opłaca się poszperać i wybrać najtańsze opcje, bo producenci często są ci sami.Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki Kupiłam na all (raj rodzica) rogal do spania, podkładki pod prześcieradło, prześcieradła, pieluchy tetrowe... najbardziej czekam na rogala
|
||||||
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po wakacjach również czeka mnie licencjat tyle tylko że ja studiuję zaocznie ![]() Skoro dużo rzeczy jeszcze stoi u Ciebie pod znakiem zapytania to u nas na pewno jeszcze wiele się dowiesz
|
|
#589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz myślę o takich, wychodzi 14 zł za sztukę. http://www.smyk.com/pajac-dziewczecy...a-dla-dzieci-p Ja chyba przez neta wszystko pozamawiam bo kręgosłup nie da mi już połazić. A jak z jakością w 5-10-15, bo tam nigdy nie byłam? |
|
|
|
|
#590 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#591 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupie po porodzie jak będe pewna że cycusie pełne pokarmu ![]() Ale taki ręczny. Cytat:
no peeeewnie ![]() Witaj w naszym gronie Cytat:
to duży maluszek, ja też w 32 tygodniu a mój szkrab ma 1772g ![]() Cytat:
nie słuchaj pierdół, moja koleżanka jest tak chuda, że jej prawie nie widać a wykarmiła cyckiem dwoje dzieci ![]() Co ma waga w ogóle do pokarmu ![]() Cytat:
![]() Ooooo ludzie.... Ja znowu jak wypluta śliwka. Nie cierpie rannych zmian pracy od męża bo sie potem męcze
|
|||||
|
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a posiadanie pokarmu nie zależy od tycia czy wielkości piersi
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
karolluki
ja zamierzam karmic piersia i zamierzam czasem tez wyjsc bez dziecka wiec kupuje reczny Avent. Katee oddala,ale tylko stowke tak wiec oszczednie jade w tym miesiacu. Jeszcze dzis dostane przelew ale to musze mieszkanie zaplacic i rachunki i tez ponad stowka mi zostanie do ostatniego ![]() Ja juz sie nie moge doczekac poniedzialku i wizyty,zeby zobaczyc jak maly rosnie i dostac ladne zdjecie usg co do wagi to niewiem czy to az tak bardzo zalezy od rodzicow maz 182cm ur 2,5kg a ja 165cm ur.3300g a moj synek ur 57cm 3650g-no ale fakt faktem duzo żarłam w tamtej ciazy i przytylam ok 12kg
|
|
|
|
#594 | |
|
Konto usunięte
|
O rany dopiero wstałam.Nie mogłam wczoraj zasnąć do późna bo mnie tak zgaga męczyła.Przeszło po paru łykach coli.
Cytat:
![]() a jesli chodzi o laktatory to bardzo dobre opinie słysze o medeli.ale kupie dopiero jak bedzie potrzebny bo jednak troche kosztuje |
|
|
|
|
#595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wrocilam
jakos przezylam , kolejka taka ze malo tam nie padlam, ale tz byl ze mna![]() Dearlie kciuki za wizyte ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ah no i zapomnialam, witam nowa mamusie
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-07-19 o 09:42 |
||
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj z Tzetem do pracy pojechalam :p wynudze sie troszke w tym Chelmie ale przynajmmniej poslucham jak moj facet szkolenie prowadzi :p. dziewczynki u swojego taty wiec nuda w domu samej siedziec.
wczoraj bylo o dentyscie a ja dzis obudzilam sie z krwawiacym zebem :/ witam oczywiscie nowa mamusie
|
#597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i polecam ci kupic przez smyk com i odebrac w empiku bo taniej niz w stacjonarnym sklepie ja bym chetnie wiecej kupila ale mam juz troche tych pajaców a na 68 to juz w zimowej wyprzedazy. w tym 5-10-15 nie bylam nigdy, akurat omijam zawsze szerokim lukiem galerie gdzie wiem ze jest ten sklep bo tyle tam ludzi zawsze ze przejść nie mozna. Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- dziekuje |
||
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kasiam wszystkiego najlepszego I dla wszystkich, które zaczynają kolejny tydzień gratulacje |
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie wy łamię .. bo ja nie zamierzam karmić piersią
|
|
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
kasiam187 wszystkiego najlepszego
![]() Gin tłumaczył, że starzenie się łożyska to naturalny proces. Moje jest na poziomie 33-34 tygodnia, czyli o 1,5-2 tygodnie do przodu. Mały też z pomiarów o tydzień starszy. Naczytałam się oczywiście głupot w necie i bzikowałam... Dziś już jakaś spokojniejsza jestem. Na każdej wizycie badane są przepływy i u mnie nie są już tak idealne. Mówił mi, żebym nie nastawiała się na 40 tygodni ciąży, po 24 sierpnia mogę rodzić i problemu nie będzie. Stwierdził to na podstawie dojrzałości łożyska i mojej szyjki. Mam się oszczędzać jak dotychczas i nie stresować. U każdego proces starzenia się łożyska wygląda inaczej. Mówił, że miał przypadki, że łożysko zaczęło starzeć się bardzo wcześnie, a ciąża była przenoszona... Dlatego w takich przypadkach najważniejsza jest opieka lekarska dlatego wczoraj zaczerpnęłam porady innego specjalisty, który stwierdził, że jestem dobrze prowadzona i jestem spokojniejsza.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

Czekam z mężem na Filipka
dziś to ostatnie spotkanie w tym m-cu, bo położna idzie na urlop. Będziemy opracowywały plan porodu
aż strach się bać 

idziemy w zwiazku z tym na kolacje i zamierzam sie obejść 
zacisnięte.

teraz tylko kupuje farby, gipsy itp. itp. a rachunki minimum 100zł