|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Iza-gratuluję córeczki
![]() Cytat:
I z rozmów wywnioskowałam że niektóre z nich też były po terminie. I normalnie partnerzy je odwiedzali.Cytat:
![]() Tż jutro jedzie zarejestrować małą, właśnie dzwonił się umówić W Szkocji są na to aż trzy tygodnie ale chcemy to od razu zrobić żeby móc się już starać o paszport, a do tego potrzebny jest nr aktu urodzenia.Położna dziś też już była-inna niż wczoraj. I w szoku, że ja się tak dobrze czuję, że nic mnie nie boli, że daję sobie radę z karmieniem piersią (doświadczenie robi swoje ). Marysia ma lekką żółtaczkę, ale budzi się na jedzenie, aktywnie je więc nie mamy się czym martwić.Pogoda dziś cuuudna W końcu wyszło słońce, więc chcemy iść na pierwszy spacer
|
||
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#123 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie z długaaaaaśnego spaceru i nogi mi w tyłek wchodzą. Na popołudnie zapowiadają burze, gradobicia i tornada
więc trzeba było korzystać póki się da ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tym ciężarnym bardzo dobrze powiedziałaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no to widzę u Was tak samo ciekawie jak i u nas :/ Cytat:
Cytat:
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Jakb y nie patrzeć, to kalkulator ciążowy mówi ze mam 36TC Bosko Kolejny tydzień wytrzymałam![]() Gratuluje wszystkich rozpoczetych u Was! PS Zaczynają mio kończyć łazienkę...mam zamontowaną umywalkę, dziś kupilismy
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto może zarejestrować dziecko jeśli rodzice nie są małżeństwem: - sama matka, jeśli nie chce żeby dziecko nosiło nazwisko ojca - jeśli dziecko ma nosić nazwisko ojca, to oboje rodzice muszą je zarejestrować Tak jak piszesz: dokument ze szpitala plus Wy |
|
|
|
|
#126 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem ksiądz powinien mieć takie same prawa jak np pastor..---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas niestety zaczęły się kolki
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu na szczęście chyba nie ma takiej biurokracji z dokumentami jak u nas w Polsce...
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
oj
spróbuj kropli delicol, podobno działają cuda
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy zupe pomidorowa można jak się karmi ? skoro pomidorów nie ?
ale jestem Zmeczona wyglądam jak z rodziny adamsow
|
#131 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dla robotników i ![]() nitka kupię sobie imbir i spróbuję specyfiku choć nie przepadam akurat za tym korzeniem Dziś na papierze toaletowym zauważyłam śladowe ilości śluzu z krwią, hmmm. Wg gina to dziś już powinnam cieszyć się bobasem więc może coś się zacznie dziać... ale nic mnie nie boli, jest ok. Ja ta wierze, że wytrwam do 29.07 - najkrócej ![]() Co do chrzcin, my mamy tylko cywilny i będą szopki z chrzcinami , księży nie znoszę za to ich zakłamanie. Będziemy się martwić we wrześniu, bo tak planujemy tę uroczystość. |
||
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż zadzwonił żeby się umówić na zarejestrowanie dziecka (trzeba się umówić telefonicznie). Babka go przepraszała że na dziś już nie ma terminów Także jedzie jutro po południu. Chwila i masz dokument Skrócony jest za darmo, za ten pełny trzeba zapłacić, ale już nie pamiętam ile. Dobrze od razu wziąć oba, bo trzeba jeden wysłać jak się stara o Child Benefit (akt odsyłają) i do paszportu też jest potrzebny. I ten pełny zostawia się potem w Polsce przy umiejscowieniu aktu ur. Na to jest rok.
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Boże... Moje dziecko mnie do nerwicy doprowadzi...
Potrafi nie spać kilka godzin i marudzi :/ na dodatek urwała sobie kikut :/ |
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuje nerwów i marudzenia ale może jeszcze się to unormuje... |
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale lepiej najpierw o paszport sie starac a potem wysłać dokumenty do child benefit?
|
|
#137 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Wybaczcie, że nadrabiam po łebkach ale nie mam siły... poprzesuwali mi się fachowcy od remontu oczywiście i elektryk może byc dopiero we wtorek
właśnie zdjełam suszarke Frankowskiego prania i się zabieram...jak pies do jeża...za prasowanie.Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni! ach te nasze czwartki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mamcia - nieustające kciuki za rozkręcenie akcji! ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- O Boziu...a jak to się stało? |
||||
|
|
|
#138 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Cytat:
, zeświruje jak mi przyjdzie czekać do środy na małą.Cytat:
Cytat:
Jeszcze bardziej się zaczęłam martwić ![]() Mam co 2 dni byc na KTG i w środę do szpitala jak coś. Chyba że coś wcześniej się samo ruszy ![]() Cytat:
Cytat:
Jak nie to się na nią obrażę ![]() Idę spać, jestem wykończona.
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
czy to jest nieuniknione u każdego dzieciątka?
Olcia a jak tam wózek?
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Gdyby nie pomagały polskie sposoby, polecam LEFAX, biedne Maleństwo
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z paszportem to jest tak, że najpierw trzeba się umówić przez internet na wizytę żeby złożyć dokumenty (Wam i tak najbliżej będzie do Edynburga)-ostatnio umawiałam tż i Dorotkę na wrzesień dopiero, Marysi nie mogłam bo nie mam nr aktu ur. jeszcze... planowaliśmy lecieć do Polski w październiku, ale nie wiem czy zdążymy wszystkie dokumenty wyrobić ![]() Dlatego najpierw spokojnie wyślijcie akt do ChB. W razie potrzeby zawsze za opłatą można dostać kolejny. Tż jeszcze mówi że te skrócone to chyba nawet dwa dają. Na ChB długo się czeka. W szpitalu dostałam bounty pack i tam był formularz właśnie. Trzeba go wysłać z aktem ur. Akt odeślą a potem jeszcze doślą jedne dokumenty które znów trzeba wypełnić Na tej podstawie sprawdzą czy w Polsce na to dziecko nie są pobierane jakieś pieniądze. I dopiero po jakimś czasie (u nas chyba ze 4 miesiące to trwało) przysyłają kasę-wyrównanie od czasu ur. dziecka. A potem to już tygodniowo albo miesięcznie-zależy jak zaznaczycie w aplikacji.
|
|
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
mamy sab simplex,mam nadzieję że zacznie działać
boże,to takie straszne patrzeć jak on się tak męczy i nie ma opcji żeby go uspokoić jak ma atak![]() anna wózek rewelacja |
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Haniu
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Olcia polecam Infacol , podawałam Nadii przez tydzień przy praktycznie każdym posiłku ,a teraz daje jej raz dziennie max 2 i pomaga , a kłopot się rozwiązał . Lek ten kosztuje jakieś 22 zł ,a w DOZ ok 15 zł. Delicolu nie stosowałam ale też podobno jest dobry. Kup maleństwu po co się męczyć |
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny moja niunia się prawie wogóle dzisiaj nie rusza, tylko kilka razy tak leniwie się przeciągneła, a już próbowałam wszystkiego. Do tej pory brykała jak szalona. Niewiem czy mam już niepokoić małża, będzie z pracy za 1,5 godz czy już po niego dzwonić żeby jechać na ip. Do tej pory niunia się tak nie zachowywała
![]() A moja ginka na urlopie |
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekaj chwile, moze po prostu słodko śpi... a jak sie bardzo denerwujesz to jedz na ip, zawsze lepiej sprawdzic i reagowac niz pozniej żałować czegoś
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj w sr położna nam opowiadała jak z zajęć wysłała dziewczynę (35tc) do szpitala - okazało się że łożysko się odkleiło, na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z Polozna gadalam dziś od razu mowila że w szpitalu. Kurde zauważyłam 2 nowe malutkie muszę Isc lekarzowi powiedzieć jak mała uśpie. NARAZIE leży na cycu już Najedzona. antybiotyk nie dostaje. jedynie Masc z antybiotykiem. a Mowil że jak nowe będą wychodzić to wtedy antybiotyk. i teraz znów się bardziej martwię
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Jadłam już słodkie, pić też piłam, kilka razy się przesuneła i posmerała i dalej cisza. Leżałam na jednym boku, drugim, plecach i nic, jak usiadłam to trochę się ruszyła i cisza. Ona nigdy taka leniwa nie była i dlatego się martwię.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

bo wtedy juz nie ma odwiedzic a to nie porodowka tylko oddzial polozniczy tam mam skierowanie
I z rozmów wywnioskowałam że niektóre z nich też były po terminie. I normalnie partnerzy je odwiedzali.

W Szkocji są na to aż trzy tygodnie
). Marysia ma lekką żółtaczkę, ale budzi się na jedzenie, aktywnie je więc nie mamy się czym martwić.
więc trzeba było korzystać póki się da 

właśnie zdjełam suszarke Frankowskiego prania i się zabieram...jak pies do jeża...za prasowanie.
Im bliżej tym bardziej zaczynam sie bać