|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() A na obiad u nas ziemniaki+mielone+mizeria
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
kinga podobno az piszczy w takich piłkach - w złobku miała
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() ![]() no ba pewnie, ze pamiętam Ala Natalka klas ki:sto lat młode damy!!
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
masz racje, to trudne. pierwszego dnia bylo mi az za cicho wieczorem. odliczalam dni do wyjscia (poza tym szpital dziala na mnie depresyjnie i chcialam jak najszybciej stamtad wyjsc). artur jeszcze z miesiac wieczorami sie dopytywal czy bede rano, czy do szpitala nie pojde... czasem rysuje szpital (nie byl w sumie nigdy poza czasem niemowlęcia!)...
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
teraz w ikei z kartą "ikea family? można taniej kupić różne zabezpieczenia
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/16257/ trochę więcej z serii patrull http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/08265/ ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- i jeszcze okazja kupić taniej paputki ![]() http://allegro.pl/paputki-i2499861771.html szkoda że to kolor ciemno różowy, bo już bym je kupiła
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka tak nosi je jak papcie,nie ściąga ich w ogóle.Zabieram je do żłobka, albo jak gdzieś jadę np.do rodziców
mam różowe ciemne z zielonym kwiatkiem.U mnie w Tesco nie było jeszcze kulek Emilie zdrowa jak ryba Dziubek jak u Ciebie ? Wymyśliłam sobie kokardeczki na opaski,ale żeby je zmieniać,przyszyłam do opaski zwykłej bawełnianej rzep a na kokardkę drugą stronę rzepu i zmieniam kokardki Eweee przykro mi z powodu taty, ale widocznie to taki typ.Kupiłam koronkę i chce spróbować zrobić takiego fajnego rampersa dla damy jak miała Twoja Maryś ![]() Wczoraj w przychodni, jedno dziecko zrobiło kup.ę i wiecie co momentalnie każda matka wąchała swoje dziecko, tzn pupę dziecka czy nie narobiło w pampersa komicznie to wyglądało :P |
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
szukajac info czy mozna pływac z kolczykiem swiezo zrobionym w basenie (nie ja!) znalazlam super tatuaze 3d:
http://media.onsugar.com/files/2011/...-tattoo-11.jpg http://www.tattoodesigns4u.com/Real%...Tattoo%20-.jpg http://tattoo3d.com.pl/animals/anima...d-tattoos-002/ |
|
|
|
#1328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas dzis 3.30, potlukla sie w lozeczku do 4.20, wzielam pozniej do nas do lozka i zalaczylam Mango na TVN(dziala tak samo jak reklamy) Zasnela ale nie wiem o ktorej bo ja pierwsza padlam ... Madziulka nie wyczailas przypadkiem na Ebay tych paputkow z allegro co dziewczyny kupuja? nie chce mi sie szukac...
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-07-19 o 13:17 |
|||
|
|
|
#1329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mi nie mów o tym rozstaniu, bo jak sobie pomyślę, to aż mi się płakać chce...ale tak to jest jak ma się malą różnice wieku, bo jak starsze dziecko, to i odwiedzić może mamę, a taki maluch to sama niewiem? Szczerze-niewiem, czy chciałabym żeby P. przyjechał z Julcią do szpitala? Niewiem czy to nie wzbudziłoby we mnie jeszcze większego żalu... Dziewczyny, a na te deski serów kupujecie specjalne okrągłe deski? Bardzo mnie zaintrygowały i chyba zagoszczą też na Julci urodzinach, tylko zmierzam zrobić dwie, bo będzie ( chyba) 18 osób, to jedna może być za mało, nie? Albo jedna i ewentualnie dokrajać. Widzę, że moje zdrobnienie kakauko wywołało poruszenie może faktycznie powinno być tylko kakao i koniec kropka, bez żadnych odmian? Tutaj to już tylko pan Miodek pomoże![]() Chyba jednak nie kupuję tego basenu z piłkami, bardziej zastanawiam się nad kupnem od nas dla Julci na urodziny takiego rowerku http://allegro.pl/jezdzik-puky-pukyl...437601219.html Co o nim myślicie? ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
oliweczka- jesli za rok chcesz kupic rowerek biegowy to mysle ze teraz mozna by sie pokusic o taki jezdzik. bo za rok to ten twój jezdzik zwyczajnie buty bedzi dziecku zdzierał (artur na za małym zdarł buty po 5 minutach!). bedzie wtedy albo jezdzik po domu albo dla drugiego (tylko wez potem pierwszemu dziecku wytlumacz
)
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łatwo nie będziew szpitalu u nas widziałam że dzieci do lat 4 nie wpuszczają na oddział ja taką deskę mam i stale używam, bo i na koreczki można użyć, ale zawsze możesz zastąpić czzymś innym żeby nie wydatkować się ekstra kakao nie wywołało poruszenia, a małe zastanowienie no i mała lekcja, że pwn dopuszcza odmianę ![]() rowerek prosty, nieskomplikowany, metalowy, wydaje się trwały poszukaj gdzieś opinii użytkowników ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- pisałam do tej użytkowniczki, bo miałam wątpliwość, odpisała że raczej malinowy/buraczkowy patrzyłam na stronę paputków i taki model jest jako pierwszy w najniższym rzędzie opisany jako ciemny róż z myszką http://www.paputki.com.pl/ tu chyba z kolei zbyt rozjaśnili zdjęcie zaryzykowałabym, ale się boję że mały smiesznie będzie wyglądał
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wolalam zeby artur nie widzial mnie jak w szpitalu jestem, jeszcze nie zrozumialby czemu mnie nie ma. tak samo nie dzwonilam jak byl u babci bo tylko bardziej by tesknil. nie wiem czy dobrze robie. w sumie moglam zapytac psychologa u ktorego bylam z arturem ostatnio (w ramach niedosłuchu)
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rowerek tak, prosty, ale też drogi A te paputki chyba faktycznie tylko dla dziewczynki Na dziś się żegnam.Pa. |
||
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj widziałam babkę z takim rowerkiem i był mega fajny.
chętnie bym go kupiła ale M się pewnie nie zgodzi ![]() http://allegro.pl/najlepszy-mercedes...465353828.html |
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bosski
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-19 o 14:11 |
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
bossski ale drooooooooooooooooooooooo oooooooooogi
![]() ja bym się nie skusiła...
|
#1338 | |
|
Rozeznanie
|
Oj Brumciu sama nie wiem jak mma Ci to wyjaśnić. Carmelka wie, bo jadła oryginalny od Soiwy, moj to tylko marna podroba heh
Mowiła, że to ich ulubiony.Są 3 biszkopty, na pierwszym jest masa z rozkruszonych herbatników i jajek, na to masa jasna taka śmietankowo budyniowa i tak co blat to ta masa, w międzyczasie kwaśny dżem. Znalazłam przepis TUTAJ Cytat:
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój M pracuje ale też kokosów nie zarabia ![]() wiadomo że nie najniższą ani nie średnią krajową |
|
|
|
|
#1340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To zawsze dla dziecka trauma, jakby go nie przygotowywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko "dużo" to pojęcie względne, wiadomo. A rowerek boski, cudny. Dla kogoś kto śpi na kasie.
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biała czekolada, ciasteczka, mmm ![]() Ale i skomplikowany się wydaje. Ja się boję tortów
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdecydowanie jak na taki gadżet za drogi. Szkoda pieniędzy. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Dziewczyny uciekają jeszcze oczka Waszym dzieciom? Mnie to zaczyna martwić, rok za nie długo minie a poprawy nie widzę, nawet mam wrażenie że te oko tak sobie już jest...a że nie ucieka, |
|
|
|
|
#1345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.ebay.co.uk/itm/New-Soft-L...item35bcc16171 Wpisz sobie w wyszukiwarkę na ebay soft leather baby shoes i znajdzie Ci jeszcze inne aukcje
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/quick-smart-scuttl...446845227.html Dziewczyny tu polecały. Małe dostanie na roczek. A co do odwiedzin w szpitalu to my byliśmy niedawno, jakieś 3 tygodnie temu właśnie z Radkiem. Wpuścili nas bez problemu, nikt nic nie mówił. Natomiast jeśli chodzi o zachowanie Radka w szpitalu to piszczał, jęczał, cieszył się, płakał ![]() Cytat:
Ale nie dla każdego jest ![]() Pewnie Pan Szef ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Natlia i Alicja Wszystkiego najlepszego! ![]()
|
||
|
|
|
#1347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisałam? jak na złość nie uciekało podczas wizyty, mówił że przy zezie często jest zaćma, a to wykluczył na 100% badanie mocno powierzchowne świecił czymś i odbicia w oku były symetryczne, powiedział że nie ma podstaw do niepokoju za jakiś czas możemy przyjść do kontroli, ale nie doprecyzował co znaczy "za jakiś czas" mówił że badanie szczegółowe oczka jest trudne u tak małego dziecka, że badanie z atropiną byłoby koniecznie, że dzieci nie współpracują etc edit: on od urodzenia lewym jakby zezował zbieżnie, a wczoraj mi się wydawało że lewe już ok, a teraz prawym zezuje.. zanka pisała że Filip miał ten problem i to się wyrównuje z wiekiem
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-07-19 o 15:14 |
|
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka boski ten rowerek
Spr. na ebay ile tutaj kosztuje, ale nie znalazłam.. Ja kulek co basenu jednak nie kupuje pomimo, że u mnie w Tesco cały worek jest za 4,5 funta - nie chciałoby mi się ich zbierać po całym mieszkaniu.. ![]() Jutro przylatują moi rodzice
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy najbliższym szczepieniu zapytam. Takie butki kupiliśmy wczoraj Radkowi |
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na szybko a co to te tbs'y są? Bo się zastanawiam po wiadomości moni i nie mam pojęcia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

klas ki:sto lat młode damy!!
Bo ono nie rozumie dlaczego i strasznie tęskni 
przykro mi z powodu taty, ale widocznie to taki typ.Kupiłam koronkę i chce spróbować zrobić takiego fajnego rampersa dla damy jak miała Twoja Maryś 

bo Amelce się należy pół świeczki na torcie 

)
łatwo nie będzie

?

tylko "dużo" to pojęcie względne, wiadomo.
Biała czekolada, ciasteczka, mmm