|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
.
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-07-18 o 23:22 |
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() 2. a nie mówiłam ![]() Dziękuję Ale roześmiana, raczkująca Torpeda
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() tyle ogolem u mnie. Wszystkim wczorajszym i dzisiejszym jubilatom sto latek kochani Dobranoc
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
brunetko jak chciałam wysłać rolki kurierem to zawołali 80zł! Za paczkę ubezpieczona w poczcie polskiej zapłaciłam chyba 22 zł a paczka doszła na drugi dzień. Teraz tylko poczta wysyłam.
|
|
#1175 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i teraz każdy wolny moment spędza z Emilem. a ten jak go widzi po powrocie z pracy to skacze jak dziki![]() nakrzycz na męża, a jak nie pomoże to ja nakrzyczę Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja jakaś przemęczona jestem-padam do łóżka o 9 i wstaję o piątej (nie licze pobudek w nocy) i najchetniej to bym nic nie robiła. moze to ta depresyjna pogoda a z tym paszportem to się wkurzę - ja mam zkładanie wniosku na 9 sierpnia - tzn, że będę miała paszport dla Emila tylko na rok. ale to nic potem (po ślubie) wyrabiamy mu duński - będzie łatwiej i szybciej Lili - u nas z kolei Emil tak jest przywiązany do mnie. T. nie może go nawet nakarmić i krzyczy do mnie: on nie jest głodny. po czym ja przychodzę daję Emilowi łyżeczke jedzenia i je aż mu się uszy trzęsą. T. wychodzi z kuchni rozczarowany i coś tam burczy pod nosem, że to nie fair .jak T. wraca z pracy to jest dzika radość. a 5 min, póżniej ucieka do mnie. jak mnie nie ma w poblizu to T. jest ok, ale jak ja się pojawiam to T. może nie istnieć. jednak jak widać na bezrybiu i rak ryba
|
|||||||
|
|
|
#1176 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za portal-też kiedyś z niego korzystałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak się okazuje nie tylko Ty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Natko nie dodało zdjęć. HEJ. Wczoraj pierwszy raz w życiu złapał mnie z Julcią spory deszcz Przemokłam mocno, a Julka pomimo folii na wózku miała mokrą nogawkę spodni.Poza tym wczoraj przyszedł wózek A powiem Wam, że to przednie siedzenie dla Julci bardzo średnio mi się podoba, może dlatego, że do obecnego wózka jestem przyzwyczajona, ale to siedzonko w graco jest bardzo płytkie i tylko tyłeczek się mieści, nózki już zwisają, ale są na tyle długie, że dotykają podnóżka( do końca roku jeszcze podrośnie, to powinien być taki akurat).Ogólnie w miarę łatwo się prowadzi, a tylne siedzenie super dla niemowlaka Zrobiłam Julci zdjęcia w wózku, więc może wieczorem wkleję. Zamówiłam dla bratanka zestaw samochodów zdalnie sterowanych z tego filmu car's (mcqueen i finn) i wiecie co-opakowanie wygląda jakby miało 5 lat i wogóle jest pogniecione-i jak ja mam mu to dać na prezent? Jeszcze na dodatek wybrałam przesyłkę kurierską żeby zdążyło dojść na urodziny( oczywiście droższą), bo facet miał info, że jest na urlopie i przesyłka sie opóźni, no i przesłał mi te samochody kurierem już wczoraj, a hipotetycznie miały być za tydzień jakbym wiedziała, to nie brałabym kuriera.Musze kupić Julci ciapy-polecacie jakieś? Zapomniałam jeszcze napisać, że dzisiejsza nocka równiez należała do tych koszmarnych. Brumek mam TO SAMO! Julka jak się obudziła i niby usnęła, to po próbie odłożenia do łóżeczka odrazu sie rozbudzała-uśmiechała i Jej oczy mówiły ,, wracamy mamusiu do Ciebie". Z resztą jak zje, to strasznie sie wierci, wije, ucieka z rąk, a jak uśnie, to często i ja usnę, ale tak średnio co 2h sie budzę i jak chcę Ją odłożyć, to powtórka z rozrywki. Tym sposobem całą noc przespała z nami... jakoś nie moge tego zaakceptować, bo tak nie powinno być, ale może od dwóch nocy z rodzicami dziecko mi sie nie rozbestwi, nie? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-18 o 08:14 |
||||||
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczęta
czy u Was też tak ponuro??? ja tam fanką upałów nie jestem, ale jakieś słoneczko to by się przydało, bo inaczej w depresję wpadnę... Hanka wieczorem szalała w łóżeczku-wybudzała mi się co jakieś pół godziny i żałośnie wołała "mama, mama", aż w końcu zostawiłam ją z moją koszulką i przespała kilka godzin. obudziła się dopiero na jedzonko ![]() kolinko wysłałam wczoraj nakrętkę. mam nadzieje, że dojdzie cała-pani na poczcie stwierdziła, że nie powinna się uszkodzić w kopercie, ale nigdy nic nie wiadomo ![]() idę zrobić sobie kolejną kawę.pierwsza nie zadziałała.... |
|
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chyba wiem gdzie się podziało piękne spanie niektórych maluchów. Do nas przyszło, ale nie oddam. Spalismy dzisiaj z Zuza i Kuba do 8.30. Już drugi dzień. Mąż zaspał i wstał 6.50 a na 7.00 do pracy miał... Zuza nie je w nocy, tzn. Wczoraj jadła bo się rozbudziła o 5 i nie mogła zasnąć.
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
YouYou Ciebie też prosze o opinię
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
**** mać mam dość. Dość. Dość. Dość. Ileż można usypiać i bujać gnoja? Człowiek nie ma czasu nawet sobie zębów umyć. Wyciągnęłam gówniarza po 1,5 h bujania na dywan. A niech się drze. W dupie go mam. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrr ***wa tak bym chciała, żeby go ktoś wziął chociaż na głupie pół godziny.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko też się budzi w nocy po kilkanaście razy, niby na picie. Bo jak ją kłade, daje butelke z wodą, później smoka i śpi dalej. Ale męczące to jest okrutnie. Poza tym ciągle nie zasypia sama, tylko u mnie ne rękach przy butli, a później smoczku. Chce ja tego oduczyć, ale brakuje mi samozaparcia
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek proszę pokaż jaki masz bidon ze słomką dla Tymcia? Leje się z niego jak z niego nie pije? Szukam kiegoś fajnego, ale żeby się z niego nie lało, bo dama ma teraz taki bidon ze słomką ale namiętnie krople z niego wylatują i wszędzie mam mokro, a ona zadowolona że sobie go nosi i sama pije...
Marina jak Emilie niby chce spać i wierci się, prostuje nogi to nie protestuje. Stawiam na nogi i chwilę zabawiam, jak przychodzi i marudzi, albo za każdym razem jak upadnie to stęka to wtedy wiem, że chce iść spać ale nie umie, uspokajam ją np. oglądając książkę,nucę i próbuję uspać Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-07-18 o 09:38 |
|
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
marina
Zuza też ma takie dni. Wtedy też ledwo nerwy trzymam na wodzy. Oliweczko Kuba spał u siebie w pokoju od kiedy skończył 1,5 roku. Teraz też teoretycznie śpi u siebie, ale w nocy przychodzi do nas. Jest zazdrosny o Zuze i miewa koszmary. Zuza od urodzenia śpi w lozeczku w naszym pokoju. Często się kończy tak, że od 4.00 śpimy we czworo . Zbieramy się, żeby ją wynieść do jej pokoju.
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko jeszcze śpi Chociaż w nocy miał kilka pobudek...Cytat:
Z komórki też się nie chciały wkleić Dzisiaj spróbuję z lapka męża.Pokaż wózio! ![]() DaKaro, śliczna Malwisia |
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem żaneta... Tylko, że wstał po 4 i jest mega marud i nie chce spać.
Mówię Wam, czasem to się modlę o jeszcze trochę siły żeby nie wybuchnąć i nie ulać młodego. Ogólnie czuje się "stratowaną" osobą. Teraz odkurzyłam cały dom, bo mnie nosi. I to tak mocno mocno, aż wryłam się w dywan.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś zawsze jest coś do zrobienia ( obiad, sprzątanie, pranie itp )Idziemy na spacer teraz...ehh
|
|
|
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Jak Wy to robicie, że dzieci tyle śpią? (pierwsze z brzegu, Natka?? ) Mój łobuziak 5-6 rano jest wyspany i rześki jak skowronek, niezależnie od ilości pobudek w nocy Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
hej
ale jestem śpiąca,..... Cytat:
ja piję pierwszą kawę, nie dawno wstaliśmy, ale w npocy mieliśmy pobudkę - tz tak się tłukł po północy że obudził małego i dwie godziny z głowy ![]() nie pisałam chyba, ale wczoraj mały dał mi w kość, więc w nocy już nie wytrzymałam i zostawiłam ich w sypialni samych, niech go usypia jak obudził... ja poszłam na sofe spać, bez pościeli, byle mieć spokój.. marina, tez mam takie dni, mały marudzi a moja cierpliwość wisi na włosku, wczoraj już ku.... rzucałam.... mam też problem z jego przebieraniem, gdy go kładę na plecy jest krzyk, normalnie płacze, wywija się na bok, brzuch, przebieranie go to szarpanina jak to piszę zrobił qpę, więc idę go przebrać choć 15min temu pieluchę zmieniałam, znowu będzie ryk
|
|
#1191 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko ja polecam strone www.wysylajtaniej.pl tam mozesz sprawdzic ile bedzie cie kosztowac nadanie przesylki. Jest taniej niz przez innych kurierow.
Buziaki dla roczniakow! |
|
|
|
#1192 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj gnomik wstał razem z tatą o 5:30, więc Tż go wrzucił do łózeczka, dał jakieś zabawki i o 6:40 dziecko mnie obudziło płacząc: "Mamaaaa chce do Ciebie"
i dospaliśmy z pobudkami na possanie UU do 10 prawie.Z tego co na stronie widziałam on jest od 50cm, a na młodego mojego kask musiał być od 46cm i też nie jest idealny ![]() Cytat:
tu można sprawdzić cenę i zamówić kuriera jak potrzeba. Są też inne podobne strony Cytat:
Cytat:
![]() Chciałabym żeby budził się 1-2 razy albo wcale a nie 10-15
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Marinka powinnas odpoczywac po poludniu jak Igora uspisz. Brudne naczynia nie uciekna, a Ty chociaz troche sie zrelaksujesz
.Natka bylismy w Zakopcu na kilka dni. Po roku i 8 miesiacach wrocila @. Stop. Chyba moje libido wraca do normy. Stop. Maz w siodmym niebie. Stop.
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją droga mam tak samo, jakoś w dzień nie umiem spać a jak śpię to w sumie tylko wtedy kiedy wiem, że ktoś jest jeszcze w domu np mąż. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Aga powiedz mi chce mieć dekoracje z masy cukrowej na torcie, ale zastanawiam się czy cały tort też obłożyć masą - nie bardzo mi się to widzi, bo w sumie ładnie to tylko wygląda,ale jest mało jadane bo za słodkie, czy mogę tort obłożyć masą z bitej śmietany z mascarpone? bo taką masę będę miała w środku z owocami.Dekoracje będą tylko na samej górze, na boki chyba posypię migdały i białą czekoladę startą. Będzie to ze sobą fajnie współgrało ? jeżeli ta masa nie może być to co proponujesz? myślałam jeszcze o czekoladzie,ale boje się że mi popęka potem. Na all znalazłam taka dekorację - > klik tylko zamiast butków będę miała misie i dekorację myślałam zrobić fioletowo-różowo-białą ? Doradź mi
|
|
|
|
|
#1195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wita Was wyspana kobieta ![]() Dziś, poza jedną minutową pobudką o 22 spaliśmy jak zabici do 9.20 Z przerwą na jedzonko o 7. Coś mi się zdaje że co drugą noc będziemy spać, a co drugą rozpaczać Dobre i to...HELENKA - miesięcznicowy buziaczek Cytat:
Ja na razie wolę przesiedzieć z nim nawet całą noc niż brać do łóżka... Nooo ![]() Cytat:
Wcześniej poczytałam opinie i najwięcej ludzi ma Canpola, ale one ponoć starsznie ciekną. A z naszego jeszcze ani kropelka nie wyciekła, chociaż Tymuś go po podłodze turla, rzuca itp. Cytat:
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
u nas wszystko inne poza zabawkami jest ekstra zajęciem, po co więc kupować zabawki??
od 15 minut w najlepsze bawi się butelką 5l z wodą...
|
#1197 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mnie tymi roczkami zakręciłyście, że chociaż do naszego ponad miesiąc, to zamówiłam właśnie takie krówki dla gości
![]() http://allegro.pl/krowki-cukierki-ze...472016668.html
|
#1199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi czy tą rurkę się jakoś chowa, czy ona jest cały czas na zewnątrz? bo Canpol ma właśnie taką pokrywkę którą się najeżdża na rurkę i rurka się pod nią chowa i to ma powodować, że nic nie leci no ale i tak sobie kropelki uciekają.Przejdzie Tymciowi urządzanie sobie imprezy w środku nocy trzeba niestety przeczekać.---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() i kubek na mocz ![]() Cytat:
uczę się jej , bo widzę że "NIE WOLNO" to działa jak płachta na byka![]() Idę oglądać Nuby pstryczka ![]() EDIT : który masz? bo ich jest masę. Cytat:
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-07-18 o 11:22 |
||||
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A słomka się chowa Także nawet jak słomka nie jest schowana, to nie cieknie.---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Chyba dwa razy taki jak moja astra

? 

12.06.2010
No nic 2 h się snułam w okolicach i czekałam na otwarcie. Tż miał szybko się uwinąć z robotą i po mnie przyjechać.. Przyjechał dopiero o 16. Myślałam, że zwariuje
No nic, ale udało mi się zdobyć kilka ' perełek '
Przemokłam mocno, a Julka pomimo folii na wózku miała mokrą nogawkę spodni.
jakbym wiedziała, to nie brałabym kuriera.

klask i: