|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
no tak to jest że dopóki się czegoś zlego nie doświadczy to sie o tym nie myśli. ja tak miałam za pierwszym razem, skoro sie udałoo to co by mogło być źle i wkurzałam się na głupie gadki "zajść w ciąże to nie wszystko" "wszystko może się zdarzyć" i to niby od bliskiej osoby, a potem wizyta i zonk. ale mimo wszystko nie powinno sie nikomu tak głupio gadac
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
W takim razie mamy zbliżony termin, u mnie 5 tc i pół.
![]() Strippi, tort baaardzo apetyczny, ślinka cieknie... Chociaż ja słodkiego ostatnio nie jadam wcale. ![]() Cytat:
Panuje przekonanie, że do 3 m-ca w pierwszej ciąży nic nie widać, a mi już wywala brzuch (oprócz tego że wzdęty, to jakąś ciężkość tam czuję , jakbym kamień nosiła), każdy zauważa, że piersi mi urosły. W dodatku codziennie budzę się z jakimś uczuciem ogromnego ucisku w brzuchu, ale po siusianiu przechodzi. Zachcianki mam przedziwne, dzis w nocy prawie się rozpłakałam, że nie mam pomidorówki i kapusty kiszonej - taką miałam chęć! Na szczęście wynalazłam w lodówce marynowane grzybki i przeszło. Ale jak ja mam zostać przy dawnej wadze, jak moje zachcianki są nie do pokonania? moim marzeniem jest, by ukryć ciążę jak najdłużej, bo szefostwo nie będzie zadowolone. Poza tym brzuch też w poruszaniu się przeszkadza.
|
|
|
|
|
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za to zachcianek nie mam wogóle, najchętniej to nic bym nie jadła. Faktem jest że chęć na słodycze mi odeszła, dzisiaj kupiłam sobie drożdżówkę z budyniem i nie wchodziła mi zbyt dobrze.
|
|
|
#365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
Może i dobrze, ale i tak już obserwuję lekkie wzniesienie się mojego brzuszka...z jednej strony nie moge się doczekac kiedy coś będzie widać, a z drugiej to boję się, że będę kwadratowa.
|
|
|
#367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moi rodzice się bardzo ucieszyli, gratulowali.. a ona "jeszcze nie ma się z czego cieszyć" No ale cóż.. teściowa.. ja nie jej córka tylko synowa.. ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Czytacie jakieś gazetki mamusiowe/ciążowe..? Ja właśnie kupiłam M jak mama.. w poprzedniej ciąży też czytałam.. jak dla mnie OK..
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odnośnie reakcji to u nas moja mama zareagowała mówiąc, żebyśmy jeszcze nikomu nie mówili o ciąży bo wszystko może się zdarzyć, teściowa cieszyła się bardziej. Dlatego teraz mojej mamie ni nie powiedzieliśmy, sama się domyśliła. i dobrze. nie. wizaż dostarcza mi wystarczająco dużo informacji. |
||
|
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz jestem na urlopie, oszczędzam się, nie noszę ciężkich rzeczy, zaniechałam jazdy na rowerze, jak zmęczę się to odpoczywam, obchodzę się ze sobą jak z jajkiem nawet paznokci nie maluję dmucham na zimne.joanna200, cóż teściowe tak mają... też zakupiłam "M jak mama", bo najwiecej informacji dal ciezarnych zawierał. Czy ma może któraś z Was książkę Heidi Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko" w wersji elektronicznej? Podobno warto mieć ją pod ręką |
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() Od wczoraj wiem, że 23 marca 2013 zostanę znów mamą. Mój synek starszy będzie miał wtedy 3 lata i parę dni. Ciężko mi się oswoić z tą sytuacją- nie planowaliśmy teraz dziecka. Pokrzyżowało mi to parę planów, ale powoli, powoli... I od nowa te atrakcje ciążowe ;-) [COLOR="Silver"]
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2012-07-19 o 14:17 |
|
|
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje..
|
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! |
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Nie masz się co przejmować,Twój synek będzie miał towarzystwo w "psoceniu"-na pewno się ucieszy....![]() Ja miałam tak samo(z tym ,że planowałam)-mój synek też miał 3 lata jak urodziła się mała... |
|
|
|
|
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupowałam co jakiś czas jakieś gazetki różne, ale systematycznie nie zamierzam chyba że jakiś ciekawy artykuł by był. a póki co wizaż i portale internetowe Cytat:
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero w poniedziałek mam I wizytę i nawet nie wiem, w którym jestem tygodniu, a taka jestem ciekawa!! Ostatnią miesiączkę miałam 11 czerwca i chyba od tej daty liczy się ciążę? Chciałabym już wiedzieć, że jest dzidziuś i że wszystko jest dobrze... A żeby było ciekawiej to moja siostra też jest w ciąży, termin ma na styczeń. Śmieje się ze mnie, że jej pozazdrościłam Moja mama narzekała,że nie ma żadnego wnuka, to teraz będzie wysyp
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-07-19 o 18:50 |
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję
|
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od daty ostatniej miesiączki odjąć trzy miesiące,a potem dodać siedem dni. Czyli wychodzi Ci termin na 18 marca. A ta sytuacja ,że jesteś w ciąży równocześnie z siostrą to fantastyczna sprawa |
|
|
|
|
|
#378 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Plus jest taki, że różnica miedzy rodzeństwem nie będzie zbyt duża ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
A ile liczy moja, dowiesz klikając w podpis. |
||
|
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale u nas pogoda, leje i do tego burze, a ja sama w domu, bo mąż do 22 w pracy...buuu
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2012-07-20 o 07:42 |
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Nad morzem w tej chwili nie leje... kwestia czasu.
Wczoraj z młodym znów zasnęłam- bez mycia. Albo zaczyna się ta mega senność albo zmęczenie. Ludzie zawsze kobietom w ciąży opowiadają przedziwne historie- cholera wie po co. Bez tego mamy mnóstwo stresu. Czy oby wszystko dobrze.
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też to zawsze wkurzało.. zwłaszcza szczegółowe opowieści z porodówki.. przeważnie za bardzo szczegółowe.. ![]() Albo wkurza mnie też gadanie typu.. jak się przestraszysz czegoś i złapiesz np. za kolano, to dziecko będzie tam miało znamię.. lub że przed porodem nie wolno NIC dziecku kupować, bo stanie się coś złego, wszystko się kupi jak dziecko się urodzi.. Masakra..
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
No to o porodzie słowa nie powiem ;-) ale jakby co mam własne filmiki i zdjęcia. Brrr...
A te wszystkie przesądy są bez sensu... zima, ale nie noś szalika, bo dziecko owinie się pępowiną. ;-)
|
|
#384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie no wiesz jak ktoś tego lubi słuchać.. ok, nie mam nic przeciwko.. ale są tacy co ich to tak stresuje, że później cesarka na życzenie.. znam osobiście taki przypadek.. hihi..a mój poród był cud miód i orzeszki.. a drugiego i tak się boję..
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Vivvien nieźle masz z tymi zachciankami ![]() Ja miałam za 1 razem tylko jedna zachcianke. Kiedyś mi się zachciało tak strasznie gazowanego napoju że myslałam że umre bez niego ale najlepsze że ta zachcianka została mi do dziś tzn czasami mam tak silną potrzebę gazowanego że potrafie 2 szklanki na raz wypic![]() joanna ja tez lubiłam tą gazetke Mjak mama megi-megi witaj
|
|
#386 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ja mam same złe wyniki jutro ide do endokrynologa o ile sie do niego jakoś doprosze, sytuacja kryzysowa wiec moze mnie przyjmą (prywatnie oczywiscie) ![]() Cytat:
a teraz o dziwo zamiast się trząść żyje sobie na luzie, mam ogromne problemy z tarczycą ale wierze ze pojde do lekarza i szybko się wylecze. Chyba po tym wszystkim nic nie jest w stanie mnie złamać Cieszę się ta ciążą i chociaz myslalam że już zawsze bede zyc w wielkim strachu bedac AM to jednak na szczescie sie pomyliłam ![]() Cytat:
![]() Teraz na szczescie już mam ale jeszcze nie w rece Cytat:
![]() Ciężko mi go ukryć chyba mam jakieś dziwne predyspozycje do brzucha dużego brzucha Może macice mam jakąś większą bo nawet rano widac brzuszekCytat:
w tamtej ciazy to on zawiozl mnie do spzitala chociaz byla 7 rano i mial wolne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zreszta i tak mnie to czeka i tak czy sie naczytam czy nie, a stracha wiadomo ze mam... ale raczej nie przed bolem a szpitalem, poloznymi itd..
|
||||||||
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj miałam taki fajny sen
śniło mi się że miałam bliźniaki chłopca i dziewczynkę fajnie pomarzyćdobra wrocławianku czy któraś już rodziła we wrocławiu albo wie gdzie chce? to samo pytanie odnośnie szkoły rodzenia. jeszcze wczesnie wiem ale do szkoly rodzenia bedzie pewnie problem z zapisami, noi chciałabym powoli szukać jakiś opini i myslec powoli gdzie. ;p
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-07-20 o 10:59 |
|
|
|
|
#388 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Gratuluję wszystkim z was upragnionej ciąży i liczę na to,że jutro lub pojutrze gdy zatestuję, będę mogła napisać na wątku,że dołączam do Was ![]() Pozdrawiam
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dragusia88;35410958]a ja dzisiaj miałam taki fajny sen
śniło mi się że miałam bliźniaki chłopca i dziewczynkę fajnie pomarzyćAle fajne masz sny... mi w ogóle się nic nie śni... Za to wczoraj miałam "bliskie spotkanie" z kibelkiem;/ Śmiałam się, że Fasolce nie smakuje kuchnia mojego Męża Dzisiaj znowu była pobudka o 2 w nocy i sikanie... na szczęście jeszcze nie jest to częste
Edytowane przez Sisi_85 Czas edycji: 2012-07-20 o 11:11 |
|
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

05.07.2008

Panuje przekonanie, że do 3 m-ca w pierwszej ciąży nic nie widać, a mi już wywala brzuch (oprócz tego że wzdęty, to jakąś ciężkość tam czuję , jakbym kamień nosiła), każdy zauważa, że piersi mi urosły. W dodatku codziennie budzę się z jakimś uczuciem ogromnego ucisku w brzuchu, ale po siusianiu przechodzi. Zachcianki mam przedziwne, dzis w nocy prawie się rozpłakałam, że nie mam pomidorówki i kapusty kiszonej - taką miałam chęć! Na szczęście wynalazłam w lodówce marynowane grzybki i przeszło. Ale jak ja mam zostać przy dawnej wadze, jak moje zachcianki są nie do pokonania?
moim marzeniem jest, by ukryć ciążę jak najdłużej, bo szefostwo nie będzie zadowolone. Poza tym brzuch też w poruszaniu się przeszkadza.

! Nie masz się co przejmować,Twój synek będzie miał towarzystwo w "psoceniu"-na pewno się ucieszy....