III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 15:46   #661
angel166
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

wróciłam od położnej trochę mi zeszło, bo dopiero o koło 12 weszłam (a miałam na 11) ale na porodówce był hardkor i nie mogła przyjsc wcześniej

kolejne spotkanie dopiero 6 sierpnia, także dzisiaj przerobiliśmy 3 tematy: pozycje porodowe, golenie/lewatywa i nacinanie krocza, omówilismy skład torby do porodu i zaczęłyśmy opracowywać plan porodu. Na koniec położna stwierdziła, że po co ona mi to wszystko gada jak widać, że ja sama chyba wszystko wiem
podkłady poporodowe polecała z belli, a gacie jednorazowe powiedziała, że mogą byc te siateczkowe albo te fizelinowe czy jakoś tak. Pytałam się, które lepsze, to powiedziała, że siateczkowe bardziej przylegają i są przewiewniejsze.
No i zmartwiła mnie trochę moimi dusznościami

nie pisałam Wam ale od kilku dni mi się ciężko oddycha, na początku to trwało kilka sekund ale dzisiaj to od rana nie mogłam wziąśc pełnego oddechu do 17 roku życia leczyłam się na astmę oskrzelową i z własnej głupoty przestałam, gdy usłyszałam, że jest w fazie remisji
martwię się czy teraz się czasem nie odnowiła
położna kazała mi podejść do internisty. Powiedział, że świstów nie ma, więc to raczej przez ucisk małej na przeponę ale kazał zgłosić się mimo wszystko do alergologa i zrobić spirometrię. Powiedział, że to ważne, bo jak się okaże, że to nawrót astmy to poród naturalny odpada. Kurczę najgorzej, że nie mam kasy, a na fundusz zarejestrować się mogę na styczeń szukam zatem wcześniejszego terminu w okolicy
kurdę pewnie znów mnie nafaszerują kolejnymi lekami

anesh dziękuję
dearlie dziękuję śliczny kombinezonik, sprzedawca super, bo dla swojej też od niej zamawiałam na jesień będzie w sam raz, a cena ok kurteczka tez śliczniusia ale jak dla mnie za droga
kasiam to WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO kochana
śliczny pajacyk
gda oczywiscxie, że na jesien sięnadal bardzo ładny.
jamajka witam cieplutko w naszym gronie Ciebie i Filipka
lilka

w ogóle jak obecnie jestem w 32 tygodniu to znaczy, że zaczęłam już 8 miesiac?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:06   #662
colds
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Dzień zalatany, więc póki jest chwilka to biorę się za nadrabianie W końcu jest czego

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia czemu te nasze maleństwa tak się na świat spieszą? w brzuszkach im już ciasno? trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was: Agaton, Colds, Anusia, Anesh, Angel (jeśli o Kimś zapomniałam, to przepraszam)... i też proszę o trzymanie kciuki za nas, bo choć Maleńka chwilowo się uspokoiła to jednak nigdy nic nie wiadomo choć i tak w porównaniu z Wami jestem w tej komfortowej, można by rzec, sytuacji 34 tygodnia już.
No u Nas też, dzięki Bogu, już 34t. Tzn. mamy skończonych 33t+ileś, ale mimo wszystko.. Oby Dzidzie posiedziały

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Hej
Ja juz po wizycie
Dziekuje za wszystkie kciuki, jestescie KOCHANE
Wszystko w jak najlepszym porzadku
Igusia waży 1606 gram i jest glowka do dolu
Buziuchny nie chciala pokazac, zaslonila sie raczkami , wstydnisia

z tej radosci , zamowilam sobie pizze i sie bede opychac

a Was nadrobie pozniej
Wybaczamy pizze, z racji dobrych wiadomości

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
masakryczne ceny są u dentystów niestety, mój mąż też teraz leczy zęby, ale ja się nie wściekam, bo przecież celowo sobie ich nie psuje nie? więc nie rozumiem wściekania się twojego męża, pomimo nieprzewidzianego wydatku
Ja tego mojego to siłą muszę do stomatologa zapędzać
Rozumiem, nie lubić, ok.. Ma prawo. No, ale to dorosły facet! Nie zdaje sobie chyba sprawy z konsekwencji
Ostatni raz wizytował rok wstecz.. Chciałam Go teraz zapisać, co by chociaż na przegląd poszedł, to tylko słyszę, że wydziwiam.

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się po wizycie, pytałam się o luteinę tak jak wspominałyście już do 23 tc jest refundowana, mały Mateuszek waży 1600 g i ułożył się główkowo
wąchałam dziś płyn dzidziusia i faktycznie pięknie pachnie
No to już wiemy czemu tyle płacimy za nią .

Mnie powala na kolana zapach tego Softlanu, co od teściowej dostałam . Mogłabym go wąchać co chwilkę

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
No to wszystko z Tobą w porządku ja też kocham zapach benzyny i markerów ale nie w ciąży. Mam taką znajomą, która jadła kredę i prosiła żeby nikt nie mówił o tym jej mężowi
O matulo, jak można kredę jeść?

Ale co do zapachu markerów i benzyny.. Doskonale Was rozumiem! Dodatkowo jeszcze uwielbiam zapach piwnicy, druku, starych książek, lakierów do paznokci.. Na dobrą sprawę tylko kleju brakuje

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dzisiaj kończymy 30 tydz. wg suwaczka
Stary 2012-07-19, 16:14   #663
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilkę - wróciłam z wizyty i chcę się podzielić z Wami nowinami
Julcia została Julcią i jest bardzo duża Obecnie jesteśmy w 32 tygodniu, a malutka główkę i brzuszek ma na 35 tydzień, a nóżki na 37
I uwaga - już waży 2000 gr A do terminu jeszcze 2 miesiące!!! Jak tak dalej będzie rosła to poród do najłatwiejszych należeć nie będzie, a mała może mieć ponad 4 kg
Wszystko jest ok - wyniki dobre, moje samopoczucie też, a lekarz jak zawsze bardzo miły.

To na dziś uciekam - dziękuję za wszystkie kciuki

Dobranoc Dziewczynki
I takie wieści powinny być tylko na naszym wątku!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Gratuluje dużych dziewczyn po wizytach!! Jak tak czytam te wasze wagi to aż mi się coś robi że Zośka taki kurdupelek... mam nadzieje że 2 sierpnia (to już będzie skończone 35 tygodni!!) na USG już wyjdzie jej ponad 2 kg.. bo potem będzie miała jeszcze tylko 2 tyg w brzuchu
No właśnie.. Mi ostatnio ginka, ta co jest na zastępstwie za mojego Doktorka, mówiła, że dobrze gdy wcześniaki mają 2kg. Wtedy pediatrzy są ponoć spokojniejsi.
Wiadomo, dziecko rozwija się wtedy wolniej, potrzebuje rehabilitacji, ćwiczeń, ale jest lepiej gdy waga tyle sięga. Więc wierzę, że Zosieńka będzie 'wagowa'

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Cały czas myślę o moim maluszku czy wszystko będzie ok. Staram się nie denerwować, ale im bliżej wizyty tym szybciej mi serce chodzi (dosłownie).
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
No to witammy 35 tc Sandra, to jak? nasze zdrowko chyba nie ?? a raczej naszych Brzdacow
Łooooo Można szaleć
Stary 2012-07-19, 16:18   #664
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Żólty nalot to też kamień - jak Ci nie schodzi szczoteczką.

A dlaczego się wstydzisz? przecież taka praca i myślę, ze na co dzień gorsze kwiatki widzą.
żółty kolor nie musi oznaczać kamienia, to po prostu osad nazębny od kawy, herbaty, wina szczoteczka nie zawsze jest to w stanie usunąć źródło: dentysta

a do dentysty nie ma co sie wstydzić chodzić, lepiej wyleczyć na nfz jak nas nie stac prywatnie i mieć porządek w buzi niż chodzić z bałaganem 1. mniej boli leczenie małych ubytków, 2. nie jest tak kosztowne 3. jak zadbamy o zęby to ich nie stracimy przynajmniej do jakiegos wieku i unikniemy jak najdłużej protez. 4. nieleczone zęby mogą spowodować wiele chorób począwszy od angin po zapalenie wsierdzia (o ile sie nie mylę).
sama leczę na nfz i prywatnie nie trzeba sie wstydzić

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:18   #665
angel166
Zakorzenienie

które najlepsze, najgrubsze?
http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...473408540.html
http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...473408571.html czy
http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...483312699.html

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:18   #666
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Asiulka a ja zamierzam karmic piersia bo mleko drogie to raz,po dwa bede miec samozaparcie do diety i schudne,a po 3 podobno to lepsze dla dziecka. Ale bynajmniej nikogo nie potepiam,jak ktos nie karmi,Oskara tez nie karmilam,bo wtedy wydawalo mi sie to takie fuj
Fajna kolejność

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

ale ja jestem glupia,ja juz kombinuje co sobie kupie z becikowego bo oczywiscie nie wydam wszystko na dziecko tzn.kupie napewno bujaczek i zrobie zapas pampersow,a tak to sobie buty jakies,tzowi jakies chipsy chociaz i Oskarowi tez cos,w koncu 2 tys dostane plus jeszcze 140 rodzinnego co miesiac i nie popuszcze,skoro kasa mi sie nalezy z racji tego ze moj tz ma najnizsza krajowa na papierku
Ty, ja też juz wymyślam 2000 z opieki plus 700 u mnie z pzu, bo Kropek dostanie dopiero 1000 od siebie jak dziecko będzie jako jego Karuzelkę pewnie małemu kupię, taki pałąk do wózka, może pościel jeszcze jakąś. Mamie część oddam, Pauli coś zakupię a resztę odłożę.
No Kropkowi coś słodkiego może

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
JAką kredę - o co w ogóle kaman?
Kredę do malowania po tablicy, moja ciotka miała takie loty i żarła non stop.
Stary 2012-07-19, 16:31   #667
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko: kupujecie laktator i pojemniki do przechowywania pokarmu?? bo nie wiem czy kupić od razu czy dopiero po porodzie, jakiej firmy itd., czarna magia jak dla mnie, więc doradźcie coś
Zdecydowałam, że kupię dopiero po porodzie.. Tzn. TŻ kupi, jeżeli będzie taka potrzeba. No i wtedy obowiązkowo pojemniczki do pokarmu.

conventry - Mi niby zostały same pierdy z wyprawki do kupienia, ale mam głupie wrażenie, że tych pierdołów coraz więcej. .
I myślałam, że zostaną same drobiazgi, gdzie nie wydam dużo kasy.. A to tak chyba nie wyjdzie..

Cytat:
Napisane przez jamajka18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! czy mogę do Was dołączyć? Czekam z mężem na Filipka termin mam na 10 września
Witamy Opowiedz coś o sobie, Małym.
Jak przebiega ciąża? Bezproblemowo?

Filusia - Gartuluję 31t

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a ja dzis o rok starsza idziemy w zwiazku z tym na kolacje i zamierzam sie obejść
a jutro usg
No proszę, urodzinki świętujemy!!
Wszystkiego najlepszego!!! Zdrówka, szczęścia, lekkiej reszty tygodni.. I co najważniejsze - spełnienia marzeń!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
nasza czeka tylko kiedy tatuś się zbliży jak wraca z pracy i się z małą wita to zaczyna tany i potrafi się domagać gałsiulków tatusia
no jak nic córunia tatunia rośnie nie ?
Melcia bardzo rzadko daje tatusiowi się odczuć, choć coraz więcej . Ale to pewnie też dlatego, że On sam więcej stara się okazywać brzuszkowi uczuć. . (nie chciałam zachwalać, ale po moim wyrzuceniu tutaj bóli, na ten temat, TŻ zaczął jakoś inaczej się zachowywać )
Ostatnio leżeliśmy i oglądaliśmy film, więc TŻ przytulił się do brzuszka. I dostał solidne kopniaki w twarz
Stary 2012-07-19, 16:36   #668
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Melcia bardzo rzadko daje tatusiowi się odczuć, choć coraz więcej . Ale to pewnie też dlatego, że On sam więcej stara się okazywać brzuszkowi uczuć. . (nie chciałam zachwalać, ale po moim wyrzuceniu tutaj bóli, na ten temat, TŻ zaczął jakoś inaczej się zachowywać )
Ostatnio leżeliśmy i oglądaliśmy film, więc TŻ przytulił się do brzuszka. I dostał solidne kopniaki w twarz
to brawo super, że okazuje zainteresowanie a dzidzia musi pokazać kto tu rządzi

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:44   #669
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynam 28 tydzień i jednocześnie 7 miesiąc i 3 trymestr .

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja zaraz lecę na wizytę. Trzymajta kciuki, aby nasz Mały nie spieszył się jeszcze do wyjścia. Co prawda do tej pory nie miałam żadnych tego typu problemów, ale jak czytam jak to u wielu z Was maluchy już pchają się na ten świat, to bardzo się boję, aby mojemu też się nie zachciało.

I oczywiście mam wyjść z domu, a z daleka gdzieś słychać burzę.

U mnie nagle, niewiadomo skąd, tak lunęło? Obłęd! .
Jeszcze śmiać mi się chciało, bo wczoraj TŻ nie zdążył auta złożyć, a musiał wyjechać z garażu, bo Porschak wrócił , a dzisiaj wyjechał Porschakiem na podwórko i co? Klops! . Ulewa, burza, a Porschak przed domem

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a dzis na 15:15 wizyta i usg

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam serię babydream z rossmana i tego mam zamiar używać
Również kupiłam tę serię
Stary 2012-07-19, 16:47   #670
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Hej dziewczyny! czy mogę do Was dołączyć? Czekam z mężem na Filipka termin mam na 10 września
Witam serdecznie

widzę dziewczyny,że tu pełna kalkulacja funduszy po narodzinach.
kurcze chyba muszę obliczyć ile my dostaniiemy.
z opieki to tylko becikowe 1000 zl Nam dzdzą.
ale mąż z pracy dostanie

u Nas była dziesięcio minutowa burza,grzmialo i lalo ale juz poszlaa.brzydal:

Ja tez sie juz doczekac nie moge porodu. Juz sobie wyobrazam,jak bede z dzidzia w domku.

sto lat dla solenizantki

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:51   #671
weronika_91
Zakorzenienie

Dowiadywała się może któraś z Was w kwestii becikowego samorządowego ?
Stary 2012-07-19, 16:54   #672
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie maluchom jakieś kremy do buzi? Bo na dworze może być już dość chłodno i chyba lepiej przed spacerkiem smarować buzię czymś ochronnym?
O, też miałam o to pytać.
I jeszcze.. Kupować zasypkę do dupki? Bo szczerze mówiąc to dopiero TŻ mi uświadomił, że powinniśmy to mieć na liście .
I jaka to była herbatka na kolki?

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
widzę dziewczyny,że tu pełna kalkulacja funduszy po narodzinach.
kurcze chyba muszę obliczyć ile my dostaniiemy.
z opieki to tylko becikowe 1000 zl Nam dzdzą.
ale mąż z pracy dostanie
Nam się poszczęściło, bo TŻ w firmie pracuje w sumie rok. I ma to ubezpieczenie grupowe, a dopiero jak już byłam w ciąży to pluliśmy sobie w brodę, że od razu mógł sobie brać to indywidualne. No, ale było po ptokach :P:
Jednak z czasem zrobili 'promocję', że jak ktoś weźmie to dodatkowe ubezpieczenie to nie będzie musiał czekać tych obowiązkowych miesięcy . No to TŻ poleciał i wziął, największe ubezpieczenie jakie proponowali .
W takim razie będziemy mieć becikowe, z TŻa grupowego oraz to z indywidualnego .

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dowiadywała się może któraś z Was w kwestii becikowego samorządowego ?
Ja pisałam e-maila do swojego urzędu miasta. No i u mnie czegoś takiego nie ma.
Najlepiej jakby każda z Was przeszła się, bądź zadzwoniła czy napisała e-maila jak ja, do swojego urzędu miasta z pytaniem czy świadczą takowe becikowe.
Stary 2012-07-19, 16:57   #673
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Colds ja ch.ce zobaczyć porschaka

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-19, 17:01   #674
kraven
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj na badaniu. Z Jasiem wszystko ok. Waży 1 kg, teraz jest ułożony główkowo. Szyjka ma 45 mm.

U nas bedzie becikowe + to co wypłacą z ubezpieczenia grupowego ( chyba 1500 na głowe ).

Dearline jak po badaniu?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:02   #675
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Do buzi ochronny może być z bambinoja używam do tej pory dla malegoa kosmetyki kupie z firmy Hipp

Co do pupci to ja kupie jakis krem ochronny,pudru nie używalam i teraz tez nie mam zamiaru. Z Ziaji jest masc posladkowa i stosowalam u synka i jak dla mnie byla bardzo dobra

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-19, 17:04   #676
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Colds ja ch.ce zobaczyć porschaka
Już zdjęcia nie zrobię, bo klient właśnie go odbiera, ale TŻ ma jakieś foto, bo robił sobie i teściowi Więc jak dorwę Jego telefon to prześlę
Stary 2012-07-19, 17:09   #677
marta1986222
Zakorzenienie

Wytarłam kurze,odkurzyłam,teraz mam przerwę,zostało mi jeszcze podłogę umyć a na jutro sobie zostawiłam łazienkę żeby się nie przesilać.
Jeszcze co chwilę zerkam na balkon czy suszarka z praniem się nie wywróciła bo tak wieje.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:21   #678
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A o co chodzi z tym bezcikowym samorządowym? Wytłumaczy mi któraś?

co do finansow to my mamy te 1000 zl becikowego i z pzu kilka tys no i mąż z zakladu pracy dostanie tez

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Kraven gratuluje udanej wizyty
A który tydzien macie?

Colds to ja czekam na zdjęcie.

u mnie naszla chmura,znowu lunelo a teraz slonce

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-19, 17:21   #679
Dearlie
Zakorzenienie

Ja już w domu po wizycie. Z synkiem wszystko w porządku. Według pomiarów na usg, nadal jest większy o 2 tygodnie. Ułożony jest nadal główką w górę. Szyjka zamknięta.

Gorzej ze mną. Mam poważną infekcję grzybiczną. Nie dość, że grzyb, to jeszcze pH paskudne. Dostałam 2 rodzaje globulek, maść, 2 rodzaje preparatów do higieny... na całą tę przyjemność wydałam w aptece 150zł

No i kolejny miesiąc i kolejne +4kg Jestem od początku ciązy 13kg na plusie, a tu jeszcze 3 miesiące przed nami. M-a-s-a-k-r-a.

Ogólnie jakaś zdołowana jestem. Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 30 sierpnia dopiero, czyli mam czekać prawie 1,5 miesiąca. Ja myślałam, że teraz to częściej będę pod jego kontolą, a tu taki klops. Może lekarz ma urlop w sierpniu, nie dopytywałam. W ogóle ta pogoda dzisiejsza chyba źle na mnie wpływa. Mdli mnie, głowa pęka. Mam ochotę rozryczeć się w niebogłosy, żeby mi ulżyło, a nawet nie mam na to siły.

Aaa dostałam skierowanie na glukozę... 75g

Cytat:
Dziewczyny, przepraszam z góry- może już o tym pisałyście(nie mam dziś czasu, żeby przeczytać wszystko dokładnie) - jakich kosmetyków będziecie używać do kąpieli i pielęgnacji Waszych dzieciaczków?
Ja większość produktów kupię z Babydream'a, linii Rossmana. Pojedyncze produkty, np. krem przeciw odparzeniom kupię z Nivea Baby lub Hipp'a.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Te kombinezony co licytujecie są cudne i to jednak Wy mnie tu przelicytowujecie
To o mnie mowa? Ja dzisiejsze aukcje wygrałam tylko i wyłącznie dzięki Snajperowi. Próbowałam wcześniej tyle razy bezskutecznie, że w końcu przekonałam się do tego programu i go wypróbowałam.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na badaniu. Z Jasiem wszystko ok. Waży 1 kg, teraz jest ułożony główkowo. Szyjka ma 45 mm.

Dearline jak po badaniu?
Gratuluj udanej wizyty. Czyli Jasiu rozmiarami jednak przypomina naszego malucha. Dzisiaj ginek nie sprawdzał jego wagi, bo tydzień temu robiliśmy to na 4d, ale jeżeli wówczas miał 935g, to teraz pewnie też ma ok. kilograma.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-07-19 o 17:23
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:31   #680
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Na pewno nie ostatnia

Byłam dzisiaj w lumpku, a tam takie sukienusie maleńkie.... przepiękne. No mi nie jest dane (póki co) kupować takie cudeńka. Dla chłopców niestety mają brzydsze rzeczy.
No jeśli będzie nadal mi się udawało tak ładnie wygrywać aukcje, to na pewno

Bo ja do lumpków się nie nadaję... Kiedyś próbowałam tam coś kupić, ale jednak to nie dla mnie... Wkurza mnie grzebanie, tłumy i ten zapaszek...

Cytat:
Dziewczyny a kupujecie maluchom jakieś kremy do buzi? Bo na dworze może być już dość chłodno i chyba lepiej przed spacerkiem smarować buzię czymś ochronnym?
Ja kupię jakiś z filtrem.

Ja też już wymyślam co kupić SOBIE za becikowe!
Mąż powiedział, że mogę sobie sprawić coś super w nagrodę za urodzenie nam dzidzi.

A co to są te ubezpieczenia grupowe i indywidualne...? Może mi ktoś wytłumaczyć?

I jeszcze jedno - dostałam dziś pierwszy raz z zusu wypłatę i to jest 50% mojej pensji. Czemu tak??? Ktoś się na tym zna? Czy zus wylicza może ten okres L4 i daje tyle ile trwa jeden okres na L4 (powiedzmy 3 tygodnie)?

A kupiłam dziś na przecenie super buciki dla małego, ale jak się okazuje rozmiar 21 jest na ok. roczek, więc trochę poczekają Trzeba będzie się rozeznać w tych dziecięcych rozmiarach bucików hihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki.jpg (129,8 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-07-19 o 17:40
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:44   #681
colds
Zakorzenienie

Cytat:
A o co chodzi z tym bezcikowym samorządowym? Wytłumaczy mi któraś?
No bo dostajemy becikowe. Takie od państwa.
A becikowe samorządowe to becikowe od miasta. Ale to nie każde miasto tak obdarowuje

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Idę sobie bigosu podsmażyć ciutkę..
Stary 2012-07-19, 17:53   #682
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
No i zmartwiła mnie trochę moimi dusznościami

nie pisałam Wam ale od kilku dni mi się ciężko oddycha, na początku to trwało kilka sekund ale dzisiaj to od rana nie mogłam wziąśc pełnego oddechu do 17 roku życia leczyłam się na astmę oskrzelową i z własnej głupoty przestałam, gdy usłyszałam, że jest w fazie remisji
martwię się czy teraz się czasem nie odnowiła
położna kazała mi podejść do internisty. Powiedział, że świstów nie ma, więc to raczej przez ucisk małej na przeponę ale kazał zgłosić się mimo wszystko do alergologa i zrobić spirometrię. Powiedział, że to ważne, bo jak się okaże, że to nawrót astmy to poród naturalny odpada. Kurczę najgorzej, że nie mam kasy, a na fundusz zarejestrować się mogę na styczeń szukam zatem wcześniejszego terminu w okolicy
kurdę pewnie znów mnie nafaszerują kolejnymi lekami
Idź i powiedz że jesteś w ciąży - zapytaj czy to coś pomoże. Ja tak do kardiologa zostałam przyjęta w 3 dni.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:54   #683
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

melduję, że jestem i żyję

zaraz zdam relacje co u nas ale najpierw nadrobię zaległości w czytaniu, bo strasznie dużo się rozpisałyście... chyba to specjalnie dla mnie, bo ja lubię wiedzieć, co się u Was dzieje
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:00   #684
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dziwna sprawa:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:01   #685
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

U nas bedzie becikowe + to co wypłacą z ubezpieczenia grupowego ( chyba 1500 na głowe ).
kawał chłopca

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja już w domu po wizycie. Z synkiem wszystko w porządku. Według pomiarów na usg, nadal jest większy o 2 tygodnie. Ułożony jest nadal główką w górę. Szyjka zamknięta.

Gorzej ze mną. Mam poważną infekcję grzybiczną. Nie dość, że grzyb, to jeszcze pH paskudne. Dostałam 2 rodzaje globulek, maść, 2 rodzaje preparatów do higieny... na całą tę przyjemność wydałam w aptece 150zł

No i kolejny miesiąc i kolejne +4kg Jestem od początku ciązy 13kg na plusie, a tu jeszcze 3 miesiące przed nami. M-a-s-a-k-r-a.

Ogólnie jakaś zdołowana jestem. Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 30 sierpnia dopiero, czyli mam czekać prawie 1,5 miesiąca. Ja myślałam, że teraz to częściej będę pod jego kontolą, a tu taki klops. Może lekarz ma urlop w sierpniu, nie dopytywałam. W ogóle ta pogoda dzisiejsza chyba źle na mnie wpływa. Mdli mnie, głowa pęka. Mam ochotę rozryczeć się w niebogłosy, żeby mi ulżyło, a nawet nie mam na to siły.

Aaa dostałam skierowanie na glukozę... 75g
Kochana! Z dzidkiem wszystko ok, czyli to najważniejsze!
Jeśli Cię to pocieszy, to też od początku ciąży mam 13 kg + więc idziemy łeb w łeb jak mówię komuś ile przytyłam, to zazwyczaj się śmieje i mówi właśnie że jeszcze sporo przede mną jeśli w ciąży będę jeszcze 3 m-ce
Co do częstotliwości wizyt, to ja najbliższą mam we wt, a następną dopiero pod koniec sierpnia (z KTG) i gin. powiedziała że potem będziemy się częściej spotykać. Może tak będzie i u Ciebie?
Grzybica niefajna rzecz ale trzeba się poddać kuracji, ja dopiero co się faszerowałam globulkami a czuję już że coś się dzieje
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:02   #686
Kalpana
Zakorzenienie

Ja liczyłam i dostaniemy 5000zł becikowego No bo 100zł becikowe, 1000zł to co matka dostaje z racji tego, że urodziła dziecko i 3000zł TŻ dostanie z KRUSu No i jeszcze rodzinne, to chyba 68zł miesięcznie, a od listopada mają o 9zł podnieść z tego co ostatnio czytałam Z tego 1200zł wydam na zęba, którego muszę zrobić Na pewno część odłożymy na dzidzię i na "czarną godzinę".

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:03   #687
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A to teraz rozumiem,u Nas nie ma becikowego samorządowego.
Dearlie ciesze sie,że dzidzia zdrowiutka i obyś Ty szybciutko doszla do zdrowka i wyleczyla ta infekcje

A w którym tyg Wasze dzidzie waża 1 kg?
bo moj maly ważył kg bez paru gram 6 lipca.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-19, 18:05   #688
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja liczyłam i dostaniemy 5000zł becikowego No bo 100zł becikowe, 1000zł to co matka dostaje z racji tego, że urodziła dziecko i 3000zł TŻ dostanie z KRUSu No i jeszcze rodzinne, to chyba 68zł miesięcznie, a od listopada mają o 9zł podnieść z tego co ostatnio czytałam Z tego 1200zł wydam na zęba, którego muszę zrobić Na pewno część odłożymy na dzidzię i na "czarną godzinę".

Ech, mnie przysługuje jedynie becikowe normalne plus samorządowe, pod żadne inne dodatki się nie łapię.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:05   #689
zielona1911
Zakorzenienie

a ZUS tez placi taka jednorazowa zapomoge z tytulu urodzenia sie dziecka?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:10   #690
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Ech, mnie przysługuje jedynie becikowe normalne plus samorządowe, pod żadne inne dodatki się nie łapię.
A mi normalne, bo nie wiem czy u nas samorządowe jest...

Dziewczyny nie przejmujcie się tymi kilogramami, ja i tak przoduję na tym wątku! Kończę 32 tygodnie za dwa dni i mam 15 kg na plusie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości