|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
wróciłam od położnej trochę mi zeszło, bo dopiero o koło 12 weszłam (a miałam na 11) ale na porodówce był hardkor i nie mogła przyjsc wcześniej
kolejne spotkanie dopiero 6 sierpnia, także dzisiaj przerobiliśmy 3 tematy: pozycje porodowe, golenie/lewatywa i nacinanie krocza, omówilismy skład torby do porodu i zaczęłyśmy opracowywać plan porodu. Na koniec położna stwierdziła, że po co ona mi to wszystko gada jak widać, że ja sama chyba wszystko wiem podkłady poporodowe polecała z belli, a gacie jednorazowe powiedziała, że mogą byc te siateczkowe albo te fizelinowe czy jakoś tak. Pytałam się, które lepsze, to powiedziała, że siateczkowe bardziej przylegają i są przewiewniejsze. No i zmartwiła mnie trochę moimi dusznościami ![]() nie pisałam Wam ale od kilku dni mi się ciężko oddycha, na początku to trwało kilka sekund ale dzisiaj to od rana nie mogłam wziąśc pełnego oddechu ![]() martwię się czy teraz się czasem nie odnowiła położna kazała mi podejść do internisty. Powiedział, że świstów nie ma, więc to raczej przez ucisk małej na przeponę ale kazał zgłosić się mimo wszystko do alergologa i zrobić spirometrię. Powiedział, że to ważne, bo jak się okaże, że to nawrót astmy to poród naturalny odpada. Kurczę najgorzej, że nie mam kasy, a na fundusz zarejestrować się mogę na styczeń ![]() kurdę pewnie znów mnie nafaszerują kolejnymi lekami ![]() anesh dziękuję ![]() dearlie dziękuję śliczny kombinezonik, sprzedawca super, bo dla swojej też od niej zamawiałam kurteczka tez śliczniusia ale jak dla mnie za droga ![]() kasiam to WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO kochana śliczny pajacyk ![]() gda oczywiscxie, że na jesien sięnadal bardzo ładny. jamajka witam cieplutko w naszym gronie Ciebie i Filipka ![]() lilka ![]() w ogóle jak obecnie jestem w 32 tygodniu to znaczy, że zaczęłam już 8 miesiac?
|
#662 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dzień zalatany, więc póki jest chwilka to biorę się za nadrabianie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem, nie lubić, ok.. Ma prawo. No, ale to dorosły facet! Nie zdaje sobie chyba sprawy z konsekwencji ![]() Ostatni raz wizytował rok wstecz.. Chciałam Go teraz zapisać, co by chociaż na przegląd poszedł, to tylko słyszę, że wydziwiam. ![]() Cytat:
.![]() Mnie powala na kolana zapach tego Softlanu, co od teściowej dostałam . Mogłabym go wąchać co chwilkę ![]() Cytat:
![]() Ale co do zapachu markerów i benzyny.. Doskonale Was rozumiem!
|
|||||
|
|
|
#663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, dziecko rozwija się wtedy wolniej, potrzebuje rehabilitacji, ćwiczeń, ale jest lepiej gdy waga tyle sięga. Więc wierzę, że Zosieńka będzie 'wagowa' ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Można szaleć
|
||||
|
|
|
#664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczoteczka nie zawsze jest to w stanie usunąć źródło: dentysta![]() a do dentysty nie ma co sie wstydzić chodzić, lepiej wyleczyć na nfz jak nas nie stac prywatnie i mieć porządek w buzi niż chodzić z bałaganem 1. mniej boli leczenie małych ubytków, 2. nie jest tak kosztowne 3. jak zadbamy o zęby to ich nie stracimy przynajmniej do jakiegos wieku i unikniemy jak najdłużej protez. 4. nieleczone zęby mogą spowodować wiele chorób począwszy od angin po zapalenie wsierdzia (o ile sie nie mylę). sama leczę na nfz i prywatnie nie trzeba sie wstydzić
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
które najlepsze, najgrubsze?
http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...473408540.html http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...473408571.html czy http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...483312699.html
|
#666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2000 z opieki plus 700 u mnie z pzu, bo Kropek dostanie dopiero 1000 od siebie jak dziecko będzie jako jego Karuzelkę pewnie małemu kupię, taki pałąk do wózka, może pościel jeszcze jakąś. Mamie część oddam, Pauli coś zakupię a resztę odłożę.No Kropkowi coś słodkiego może ![]() Kredę do malowania po tablicy, moja ciotka miała takie loty i żarła non stop. |
||
|
|
|
#667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
conventry - Mi niby zostały same pierdy z wyprawki do kupienia, ale mam głupie wrażenie, że tych pierdołów coraz więcej. . I myślałam, że zostaną same drobiazgi, gdzie nie wydam dużo kasy.. A to tak chyba nie wyjdzie.. Cytat:
Jak przebiega ciąża? Bezproblemowo? Filusia - Gartuluję 31t ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego!!! Zdrówka, szczęścia, lekkiej reszty tygodni.. I co najważniejsze - spełnienia marzeń! ![]() Cytat:
. Ale to pewnie też dlatego, że On sam więcej stara się okazywać brzuszkowi uczuć. . (nie chciałam zachwalać, ale po moim wyrzuceniu tutaj bóli, na ten temat, TŻ zaczął jakoś inaczej się zachowywać )Ostatnio leżeliśmy i oglądaliśmy film, więc TŻ przytulił się do brzuszka. I dostał solidne kopniaki w twarz |
||||
|
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, że okazuje zainteresowanie a dzidzia musi pokazać kto tu rządzi
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() U mnie nagle, niewiadomo skąd, tak lunęło? Obłęd! . Jeszcze śmiać mi się chciało, bo wczoraj TŻ nie zdążył auta złożyć, a musiał wyjechać z garażu, bo Porschak wrócił , a dzisiaj wyjechał Porschakiem na podwórko i co? Klops! . Ulewa, burza, a Porschak przed domem ![]() Również kupiłam tę serię |
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę dziewczyny,że tu pełna kalkulacja funduszy po narodzinach .kurcze chyba muszę obliczyć ile my dostaniiemy .z opieki to tylko becikowe 1000 zl Nam dzdzą. ale mąż z pracy dostanie ![]() u Nas była dziesięcio minutowa burza,grzmialo i lalo ale juz poszlaa.brzydal: Ja tez sie juz doczekac nie moge porodu. Juz sobie wyobrazam,jak bede z dzidzia w domku. sto lat dla solenizantki |
|
|
|
|
#672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze.. Kupować zasypkę do dupki? Bo szczerze mówiąc to dopiero TŻ mi uświadomił, że powinniśmy to mieć na liście I jaka to była herbatka na kolki? ![]() Cytat:
Jednak z czasem zrobili 'promocję', że jak ktoś weźmie to dodatkowe ubezpieczenie to nie będzie musiał czekać tych obowiązkowych miesięcy . No to TŻ poleciał i wziął, największe ubezpieczenie jakie proponowali .W takim razie będziemy mieć becikowe, z TŻa grupowego oraz to z indywidualnego . ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() Najlepiej jakby każda z Was przeszła się, bądź zadzwoniła czy napisała e-maila jak ja, do swojego urzędu miasta z pytaniem czy świadczą takowe becikowe. |
|||
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Colds ja ch.ce zobaczyć porschaka
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na badaniu. Z Jasiem wszystko ok. Waży 1 kg, teraz jest ułożony główkowo. Szyjka ma 45 mm.
U nas bedzie becikowe + to co wypłacą z ubezpieczenia grupowego ( chyba 1500 na głowe ). Dearline jak po badaniu?
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Do buzi ochronny może być z bambino
ja używam do tej pory dla malego a kosmetyki kupie z firmy Hipp![]() Co do pupci to ja kupie jakis krem ochronny,pudru nie używalam i teraz tez nie mam zamiaru. Z Ziaji jest masc posladkowa i stosowalam u synka i jak dla mnie byla bardzo dobra
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Już zdjęcia nie zrobię, bo klient właśnie go odbiera, ale TŻ ma jakieś foto, bo robił sobie i teściowi
Więc jak dorwę Jego telefon to prześlę
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Wytarłam kurze,odkurzyłam,teraz mam przerwę,zostało mi jeszcze podłogę umyć a na jutro sobie zostawiłam łazienkę żeby się nie przesilać.
Jeszcze co chwilę zerkam na balkon czy suszarka z praniem się nie wywróciła bo tak wieje.
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
A o co chodzi z tym bezcikowym samorządowym? Wytłumaczy mi któraś?
co do finansow to my mamy te 1000 zl becikowego i z pzu kilka tys no i mąż z zakladu pracy dostanie tez ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Kraven gratuluje udanej wizyty ![]() A który tydzien macie? Colds to ja czekam na zdjęcie .u mnie naszla chmura,znowu lunelo a teraz slonce
|
|
|
|
#679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już w domu po wizycie. Z synkiem wszystko w porządku. Według pomiarów na usg, nadal jest większy o 2 tygodnie. Ułożony jest nadal główką w górę. Szyjka zamknięta.
Gorzej ze mną. Mam poważną infekcję grzybiczną. Nie dość, że grzyb, to jeszcze pH paskudne. Dostałam 2 rodzaje globulek, maść, 2 rodzaje preparatów do higieny... na całą tę przyjemność wydałam w aptece 150zł No i kolejny miesiąc i kolejne +4kg Ogólnie jakaś zdołowana jestem. Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 30 sierpnia dopiero, czyli mam czekać prawie 1,5 miesiąca. Ja myślałam, że teraz to częściej będę pod jego kontolą, a tu taki klops. Może lekarz ma urlop w sierpniu, nie dopytywałam. W ogóle ta pogoda dzisiejsza chyba źle na mnie wpływa. Mdli mnie, głowa pęka. Mam ochotę rozryczeć się w niebogłosy, żeby mi ulżyło, a nawet nie mam na to siły.Aaa dostałam skierowanie na glukozę... 75g ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiejsze aukcje wygrałam tylko i wyłącznie dzięki Snajperowi. Próbowałam wcześniej tyle razy bezskutecznie, że w końcu przekonałam się do tego programu i go wypróbowałam.Cytat:
Cytat:
Czyli Jasiu rozmiarami jednak przypomina naszego malucha. Dzisiaj ginek nie sprawdzał jego wagi, bo tydzień temu robiliśmy to na 4d, ale jeżeli wówczas miał 935g, to teraz pewnie też ma ok. kilograma.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-07-19 o 17:23 |
||||
|
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja do lumpków się nie nadaję... Kiedyś próbowałam tam coś kupić, ale jednak to nie dla mnie... Wkurza mnie grzebanie, tłumy i ten zapaszek...Cytat:
Ja też już wymyślam co kupić SOBIE za becikowe! ![]() ![]() Mąż powiedział, że mogę sobie sprawić coś super w nagrodę za urodzenie nam dzidzi. ![]() A co to są te ubezpieczenia grupowe i indywidualne...? Może mi ktoś wytłumaczyć? I jeszcze jedno - dostałam dziś pierwszy raz z zusu wypłatę i to jest 50% mojej pensji. Czemu tak??? Ktoś się na tym zna? Czy zus wylicza może ten okres L4 i daje tyle ile trwa jeden okres na L4 (powiedzmy 3 tygodnie)? A kupiłam dziś na przecenie super buciki dla małego, ale jak się okazuje rozmiar 21 jest na ok. roczek, więc trochę poczekają Trzeba będzie się rozeznać w tych dziecięcych rozmiarach bucików hihi
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-07-19 o 17:40 |
||
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
No bo dostajemy becikowe. Takie od państwa.
A becikowe samorządowe to becikowe od miasta. Ale to nie każde miasto tak obdarowuje ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Idę sobie bigosu podsmażyć ciutkę..
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
melduję, że jestem i żyję ![]() zaraz zdam relacje co u nas ale najpierw nadrobię zaległości w czytaniu, bo strasznie dużo się rozpisałyście... chyba to specjalnie dla mnie, bo ja lubię wiedzieć, co się u Was dzieje
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli Cię to pocieszy, to też od początku ciąży mam 13 kg + więc idziemy łeb w łeb jak mówię komuś ile przytyłam, to zazwyczaj się śmieje i mówi właśnie że jeszcze sporo przede mną jeśli w ciąży będę jeszcze 3 m-ce Co do częstotliwości wizyt, to ja najbliższą mam we wt, a następną dopiero pod koniec sierpnia (z KTG) i gin. powiedziała że potem będziemy się częściej spotykać. Może tak będzie i u Ciebie? Grzybica niefajna rzecz ale trzeba się poddać kuracji, ja dopiero co się faszerowałam globulkami a czuję już że coś się dzieje |
||
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja liczyłam i dostaniemy 5000zł becikowego
No i jeszcze rodzinne, to chyba 68zł miesięcznie, a od listopada mają o 9zł podnieść z tego co ostatnio czytałam Z tego 1200zł wydam na zęba, którego muszę zrobić |
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
A to teraz rozumiem,u Nas nie ma becikowego samorządowego.
Dearlie ciesze sie,że dzidzia zdrowiutka i obyś Ty szybciutko doszla do zdrowka i wyleczyla ta infekcje A w którym tyg Wasze dzidzie waża 1 kg? bo moj maly ważył kg bez paru gram 6 lipca. |
|
|
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ech, mnie przysługuje jedynie becikowe normalne plus samorządowe, pod żadne inne dodatki się nie łapię.
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
a ZUS tez placi taka jednorazowa zapomoge z tytulu urodzenia sie dziecka?
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny nie przejmujcie się tymi kilogramami, ja i tak przoduję na tym wątku! Kończę 32 tygodnie za dwa dni i mam 15 kg na plusie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

ja też kocham zapach benzyny i markerów 

Bo szczerze mówiąc to dopiero TŻ mi uświadomił, że powinniśmy to mieć na liście 
Nie dość, że grzyb, to jeszcze pH paskudne. Dostałam 2 rodzaje globulek, maść, 2 rodzaje preparatów do higieny... na całą tę przyjemność wydałam w aptece 150zł