|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- 68 :d
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2162 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
![]() Ja mam właśnie hasimoto przez to STRACIŁAM CIĄŻE!!! Endo powiedziała,że przeciwciała potraktowały płód jako ,,ciało Obce'' i w ten sposób odrzuciło ciąże,która obumarła!!! Dasti ma racje!!! Luna jak najszybciej do endo i bierz leki,endo powinna ci także przepisać jod ,którego będzie potrzebowało dziecko,W ciąży musisz brać jod !!!
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka niestety tak jest czesto z Tż-etami. Ja siedzę całymi dniami sama bo on w pracy, a przychodzi tak zmęczony psychicznie i fizycznie że nie mam sumienia od niego wymagac zajmowania się Małym. Robi przy nim to co mu sprawia przyjemność czyli pobawi się z nim chwilę i to wszystko. Jego obowiązkiem jest kąpiel Olka razem ze mna co drugi dzień bo nie kąpiemy go codziennie i zajęcie się nim jak ja chcę wyjść, a radzi sobie z Olkiem świetnie podczas mojej nieobecności
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- U nas przed chwila taka burza była, że aż mi korki wywaliło ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-19 o 15:53 |
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Panika a jak zareagował twój TŻ na wiadomość o ciąży
![]() A widzisz mówiłam, że wiele kobiet zachodziło w ciąże jak już traciło nadzieję
|
|
|
|
#2165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast , ciąze też może odrzucić ,uznając ją za obcy organizm. Dlatego jak przeczytałam to co pisze Moderna to mi szczeka opadła
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze nie bój się ja też sie bałam a tu już prawie 30 tydzień i w poniedziałek będę widziala dzidzie buziaki dla Wszystkich mam
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz kolega po pracy jest tak zmęczony psychicznie, że nie daje rady zajmować się 23 miesięcznym synem hehe bez jakiś podskoków. wiem dobrze, jak czekał na to. On 11 razy wierzył, że to teraz, że na pewno, że na 100%... w poniedziałek, gdy myślałam, że zrobiłam zepsuty test (no bo jak to?! dwie kreski? u Paniki? nie możliwe...), to nie chciał za bardzo uwierzyć w moją teorię błędnych reakcji chemicznych... uważa, że powinnam zmienić nick na "nie-panika" i wtedy by było dobrze ogólnie jego spokój trochę mnie wycisza. wiem, że ma teorię swojej matki "ciąża nie choroba" i drażni go moje przewrażliwienie, ale np. za godzinę przyjedzie do mnie do pracy i wyniesie rzeczy na śmietnik - bo ja nie chcę kusić złego i dźwigać. Cytat:
jednak to strasznie długo. te z Was, z którymi zaczynałam się starać mają już dzieci na ręku - to obrazuje jaki to szmat czasu... nic nie jest proste i wiem jakim koszmarem jest czekanie. niektóre po 2-3 cs się denerwują... dlatego pewnie boję się tak bardzo. nie dość że "zwykły" strach AM, to jeszcze strach AM, która baaardzzooo długo czekała na cud.dzidzia -wstydnisia
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-07-19 o 17:20 |
||
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Trzymam kciuki za pomyślną i spokojna ciąze i ściskam Cie mocno.
Ja zabiegana, dzieci maja zapalenie gardła-masakra, goraczką i wyrzynające sie 4... armagedon
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() antyciala tarczycy zwalczaja tarczyce, nie zwalczaja zadnej innej komorki w organizmie! I na pewno przez hashimoto nie stracilas ciazy, problem na pewno tkwi gdzies indziej.. moze w innych przeciwcialach, moze pani lekarznie wyjasnila Ci do konca. Mialas w ogole robione jakiekolwiek badania, np. genetyczne? Bylam u kilku lekarzy, i kazdy mowil to samo, przeciwciala tarczycy nie zwalczaja ciazy i nie prowadza do poronienia.. OMG!
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-07-19 o 17:16 |
|
|
|
|
#2171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie robiłam badań genetycznych,mam zdrową córke i nikt w rodzinie nie choruje. A poztym jesteś jedyną osobą na forum ,która twierdzi inaczej.A są tu dziewczyny ,które właśnie przez te przeciwciała straciły ciąże!!!
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
panika my w podobnym czasie zaczynałyśmy starania... więc jak widać, nie wszystkie mają dzieci na rękach... ale u mnie to inna historia
![]() aaa i zapomniałam napisać, że dostałam @ dzisiaj w pracy młyn więc tylko was podczytuję, bo się nie wyrabiam na zakrętach.
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie polecacie witaminy w ciąży? Ja biorę teraz Femibion2, ale jego cena jest zabójcza... Chciałabym coś o dobrym składzie, ale w trochę lepszej cenie niż 60zł za 30 tab
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
mi farmaceutka poleciła Omegamed pregna 500. mam całe opakowanie, nawet nie otwarte, oddam w dobre ręce, bo termin do listopada, a do listopada to ja ich na pewno nie zużyję. proszę o adres na priv a jutro od razu wysyłam. mówiąc szczerze będę bardzo szczęśliwa jak nie będę musiała na nie codziennie w szafce patrzeć
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie tak patrzę na ich skład, ale nie widzę, żeby miały jod. Chyba, ze pod inną nazwą ;/ a ja muszę mieć z jodem
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Częstuję obiadem, kaszanka, smażone ziemniaki i ogórek kiszony nie ma to jak odchudzanie i do tego szklanka coli ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Berbie
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
heh... Ty to całkiem inna historia
-się nie starasz.---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- yammiii
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
inutil ja podziękuję, właśnie królika zjadłam
i wodą z miętą popiłam madzia no niestety nie mają jodu
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Femibion Natal Classic Na dozie mają dobrą cene. Mój lekarz takie zaleca. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2012-07-19 o 18:12 |
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie jadłam.Ale widziałam cały proces tworzenia i nie mam ochoty próbować |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
pani a myślisz, że mogę w taki sposób ułożyć posiłki wg wagi produktów w diecie:
1. śniadanie 2. II śniadanie 3. kolacja 4. obiad 5. jogurt bo jak zaczyna dzień śniadaniem o 7.00, później jem II śniadanie o 10, to obiad mogę zjeść dopiero w domu ok 16-17 a to dość duża przerwa i głodna jestem. a ta bym tak jakby kolację jadła w pracy ok 14 a w domu akurat obiad o 17 i później jakbym zgłodniała jogurt. co myślisz? ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie możesz poczęstować. Ja bym teraz prawie wszystko zjadła
No szkoda ![]() Fiol a Ty jakieś bierzesz?
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posty! Dobrze ze połozna cos doradziła. Pokaz sukienke do kuferka!![]() Cytat:
2- tez tak miałam ![]() i nadzieja została nagrodzona a i cierpliwośc masz wycwiczona! MAGA! ja biore Prenatal classic- on jest od 2 trymestru i za 90 tabletek zapłaciłam 39 zł aż sie zdziwiłam bo ten na 1 trymestr (complex) to co 30zł za 30 tab. sprawdz sobie sklad , ale ma jod 200 mikrogramów! |
||
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie najlepiej będzie jak skomponujesz 5 posiłków dziennie, co 3 godziny. Skoro masz taką dłuższą przerwę do obiadu to może zabieraj ze sobą jakąś sałatkę czy owoc
Z tego co mi wiadomo to ostatni posiłek w ciagu dnia powinien być czysto białkowy |
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze panika jutro znajomi przychodzą na kolację, co mogę zrobić do jedzenia dobrego co sama będę mogła zjeść.ukrywam się przed tż-tem z dietą.
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam zrobić zdjęcie, ale nie zachęca do jedzenia
Fiol ja nie widziałam, gdybym widziała też bym pewnie nie jadła ![]() Ja brałam femibion, prenatal, pharmaton i chyba pregna Plus czy jakoś tak (przeszłam ich sporo, po wszystkich miałam dolegliwości żołądkowe), od II trymestru nie brałam wcale. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
filusiek ja właśnie biorę do pracy sałatkę i jem jako II śniadanie. nie uda mi się ustalić posiłki co 3 godziny bo mój układ dnia mu na to nie pozwala. jem posiłki co 2-4 godziny.
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Maga ja nie biorę żadnych witamin
Morfologia jest cały czas dobraA i dziewczyny tu polecały Pharmaton Maturelle, ale to już wyższa półka cenowa. Biorę nadal kwas foliowy, jak nie zapomnę Alfa odezwij się ![]() Macie jakieś wiadomości od niej
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
mozecie mi pogratulowac - tak sie zaczytałam ze własnie zimniaki przypaliłam -woda sie wygotowała. A do tego mielone i szparagówka!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

lepiej teraz panikować niż później żałować!!!

będzie dobrze nie bój się ja też sie bałam a tu już prawie 30 tydzień i w poniedziałek będę widziala dzidzie 

i wodą z miętą popiłam