Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 13:08   #2071
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Twoje jadłospisy zawsze są pyszne i piękne!
Dziękuję

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U (nieco rozpustnie na koniec)

I jajecznica na teflonie z wędzonym łososiem, przyprawami i kolorowym pieprzem, do tego 2 WŁASNE MINI POMIDORKI ŻÓŁTE kawałek malinowego i 2 mace razowe grubo z ajwarem + duża kawa parzona

II musli bio zalane musem (maliny zmiksowane z mleczkiem kokosowym) posypane malinami i wiórkami kokosowymi

III porcja pełnoziarnistego makaronu durum w sosie z serka capri i fasolki szparagowej z ziołami i dużą ilością świeżej bazylii

podjedzone trochę makaronu j.w, ricore

IV lech shandy i pierwszy w życiu mcflurry lion (solo - bez polewy i posypek )

do picia: pokrzywa i woda
A mi się podoba ;D

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Super ekstra Chyba powinnam zacząć chodzić do Ciebie na obiad... no, podwieczorek też... i może jeszcze śniadanie

Świetny

Oj tam rozpustnie Piwo na koniec dnia czasami wpada... A McFlurry bez polowy jest dla mnie bez smaku, przecież to się je tylko dla polewy Także następnym razem polecam karmel+lion lub czekolada+kitkat.

jw.

Na moje oko- U. Nie powinnaś ani przytyć, ani schudnąć, pod warunkiem że masz trochę ruchu (ale też nie maratońskiego ).

Dzisiaj dość sporo węgli, a za to mało białka (pasztet i pierś z kurczaka, mleka nie liczę, wiadomo dlaczego), więc może zamiast tej połowy bułki na podwieczorek zjesz serek wiejski (dodatki mogą zostać)?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Ja wolę nie sprawdzać, od poniedziałku zjadłam 1/5 słoika

Wcale nie dużo i nie aż tak słabo Sporo tej mozarelli, ale poza tym jest ładnie.
A zapraszam do siebie Będzie mi miło

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:22   #2072
Phynn
Zakorzenienie

wczoraj

ś: grahamka z Ramą lekką, sałatą, żywiecką z indyka, pomidorem// Ramą lekką, twarogiem, powidłami śliwkowymi
parzona duża kawa z mlekiem,

II ś: 3wafelki kokosowe, kawałek tiramisu

o: łazanki z domowego makaronu, z kapustą i pieczarkami

p: znów kawa, tym razem rozpuszczalna, trochę melona

k: jogurt naturalny z musli, jabłko

pózniej popcorn do filmu

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:43   #2073
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez feelsoclose Pokaż wiadomość
to widać babka była jakaś zakręcona, wprowadziła Cię w błąd i tyle.
sama pracowałam w mcd (żałuję!) przez bite 1,5 roku i chyba wiem na czym polega istota mc flurry, prawda?
No jakby nie było to lody zmiksowane z posypką i polewą więc jak można zjesc mc flurry lion bez liona?

A tak swoją droga jadłam wczoraj fc flurry z chałwą i polewą czeko. Chałwa warta grzechu! Cudownie się rozmiksowało po całych lodach i nawet żałuje, że wzięłam polewę bo mi popsuła smak
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:32   #2074
blax5
Zadomowienie

Utrzymanie:

I. pudding kokosowy z kaszy manny z melonem i arbuzem

II. bułeczka drożdżowa z nadzieniem twarogowym i wiśniami; serek wiejski lekki

III. ryż z leczo (po raz kolejny, bo miała być zupa, ale okazało się, że jest niedobra )

IV. 2 kanapki z masłem, serem lazur, jajkiem na twardo, rzodkiewką i sałatą/ serem camembert z pieprzem, żółtą papryką i sałatą

Edytowane przez blax5
Czas edycji: 2012-07-19 o 18:50
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:07   #2075
Karolllka7
Zakorzenienie

Redukcja

I Śniadanie: owsianka (otręby owsiane, pszenne, płatki owsiane) z mlekiem nektarynką, jabłkiem połową łyżeczki miodu i kilkoma rodzynkami i mieszanką orzechów.
II Obiad: kurczak z połową woreczka kaszy gryczanej z pomidorami z cebula jogurcie plus barszczyk czerwony do picia (to samo, co wczoraj- gotuje co dwa dni)
III Podwieczorek: Budyń czekoladowy bez cukru z kilkoma łyżkami domowego dżemu z całymi truskawkami
IV Kolacja: Pasztet z selera i trochę twarogu białego

Edytowane przez Karolllka7
Czas edycji: 2012-07-19 o 20:22
Karolllka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:52   #2076
Milka1224
Rozeznanie

Dzisiaj U

I grahamka opieczona na pół- mały oscypek, ajwar i bazylia / wędzony łosoś w kawałku, musztarda paprykowa i szczypiorek + duża kawa

II miseczka sałatki z mlodych jarzyn z majonezem

III tortellini w kremie z pomidorów malinowych z duża ilością świeżej bazylii i na to kawałki tuńczyka

IV kawałek jeszcze ciepłej domowej szartlotki na kruchym ciescie z rodzynkami i gałką lodów jabłkowych, lampka wina (znów słodkie na wieczór, ale za to miłe towarzystwo )

V bedzie sałatka z reszty tunczyka i warzyw

do picia: woda i herbata zielona

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-07-19 o 19:56
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:25   #2077
gosinek13
Raczkowanie

moje jedzonko

I kasza jaglana na mleku z jogurtem naturalnym,jagodami,malin ami,masłem orzechowym,herbata z miodem i cytryną

II opieczona prostokątna grahamka,pół z ricottą i dżemem, pół z serkiem śmietankowym i pomidorem, 2 wafle ryżowe z szynką i warzywami,marchew,karmelo wa inka z mlekiem i cukrem

III kurczak w sosie terijaki, młode ziemniaczki z koperkiem,kurki z cebulką,gotowana,mloda marchewka,sałatka z ogórka,pomidora,papryki,o liwy,świeży sok marchewkowy

IV prostokątna grahamka,pół z serkiem śmietankowym i łososiem pól z twarożkiem i szynką,ogórki małosolne mamy,herbata z miodem i cytryną

V 3 wafle ryżowe z jogurtem naturalnym

Nie wiem czy to jaglanka,czy nadmiar marchewki (znowu mam marchewkofaze) ale mam straszne problemy żołądkowe.
Stary 2012-07-19, 21:23   #2078
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

III. ryż z leczo (po raz kolejny, bo miała być zupa, ale okazało się, że jest niedobra )

IV. 2 kanapki z masłem, serem lazur, jajkiem na twardo, rzodkiewką i sałatą/ serem camembert z pieprzem, żółtą papryką i sałatą
pyszności! zjadłabym wszystko
Cytat:
Dzisiaj U

I grahamka opieczona na pół- mały oscypek, ajwar i bazylia / wędzony łosoś w kawałku, musztarda paprykowa i szczypiorek + duża kawa

II miseczka sałatki z mlodych jarzyn z majonezem

III tortellini w kremie z pomidorów malinowych z duża ilością świeżej bazylii i na to kawałki tuńczyka

IV kawałek jeszcze ciepłej domowej szartlotki na kruchym ciescie z rodzynkami i gałką lodów jabłkowych, lampka wina (znów słodkie na wieczór, ale za to miłe towarzystwo )
o rzesz Ty, dostałam ślinotoku

V bedzie sałatka z reszty tunczyka i warzyw

Cytat:
moje jedzonko

I kasza jaglana na mleku z jogurtem naturalnym,jagodami,malin ami,masłem orzechowym,herbata z miodem i cytryną

II opieczona prostokątna grahamka,pół z ricottą i dżemem, pół z serkiem śmietankowym i pomidorem, 2 wafle ryżowe z szynką i warzywami,marchew,karmelo wa inka z mlekiem i cukrem

III kurczak w sosie terijaki, młode ziemniaczki z koperkiem,kurki z cebulką,gotowana,mloda marchewka,sałatka z ogórka,pomidora,papryki,o liwy,świeży sok marchewkowy

IV prostokątna grahamka,pół z serkiem śmietankowym i łososiem pól z twarożkiem i szynką,ogórki małosolne mamy,herbata z miodem i cytryną

V 3 wafle ryżowe z jogurtem naturalnym tu tylko tak skromnie

Nie wiem czy to jaglanka,czy nadmiar marchewki (znowu mam marchewkofaze) ale mam straszne problemy żołądkowe.
smakowicie i to bardzo ! ps sympatyczny blog

U:
I zimna owsianka z porzeczkami, rodzynkami, serkiem wiejskim i miodem
II jogurt naturalny ze Zdrowym Błonnikiem, czekoladowymi kuleczkami zbożowymi i malinami; czarna kawa z cukrem
III spaghetti (durum) z łososiem, czerwoną papryką w sosie śmietanowo-czosnkowym
po brzoskwinia
IV gotowany kalafior podsmażany na masełku; garść orzechów ziemnych, cappuccino czekoladowe
40min kardio
V grahamka na 3: wszystkie z masłem, szynką i papryką, szczypiorem.

podjedzone: kostka czeko gorzkiej; jabłko, brzoskwinia, kilka winogron

Mam ostatnio problem z podjadaniem w okolicach podwieczorku

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:37   #2079
hello_penny
Raczkowanie

w wakacje jem 3-4 posiłki dziennie, bo raz - nie jestem głodna, dwa - wstaję stosunkowo późno. (:

Redukcja wegetarianki

śniadanie: 50g mieszanki otrąb/płatków (owsiane, górskie, bran flakesy, troszkę kukurydzianych), trzy łyżki serka wiejskiego lekkiego, po łyżce - migdały, rodzynki, słonecznik, trzy suszone śliwki, 3/4 szklanki borówek, prażone jabłko z cynamonem
red bull light z lodem (uzależniona)
obiad: sałatka - puszka tuńczyka w sosie własnym, trzy łyżki jogurtu naturalnego, garść oliwek, łyżka kukurydzy, garść pomidorków koktajlowych, bazylia; wszystko polane oliwą z oliwek
zbożówka z mlekiem i łyżką cukru trzcinowego
kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem, oliwkami i przyprawami, jajko na twardo

proszę o ocenkę.

Sumienie miała czyste. Nieużywane.

56 55 54 53 52 51 50 49 48 47

hello_penny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:58   #2080
Greenparadise
Przyczajenie

O
Cytat:
Napisane przez hello_penny Pokaż wiadomość
w wakacje jem 3-4 posiłki dziennie, bo raz - nie jestem głodna, dwa - wstaję stosunkowo późno. (:

Redukcja wegetarianki

śniadanie: 50g mieszanki otrąb/płatków (owsiane, górskie, bran flakesy, troszkę kukurydzianych), trzy łyżki serka wiejskiego lekkiego, po łyżce - migdały, rodzynki, słonecznik, trzy suszone śliwki, 3/4 szklanki borówek, prażone jabłko z cynamonem
obiad: sałatka - puszka tuńczyka w sosie własnym, trzy łyżki jogurtu naturalnego, garść oliwek, łyżka kukurydzy, garść pomidorków koktajlowych, bazylia; wszystko polane oliwą z oliwek
kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem, oliwkami i przyprawami, jajko na twardo

proszę o ocenkę.
Średnio znam się na redukcji, więc ocenę zostawię innym... Ale, na Boga, jesz rybę, więc nie jestes wegetarianką.
Greenparadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:01   #2081
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A zapraszam do siebie Będzie mi miło
No to zawijam kiecę i lecę, bo w lodówce znowu świeci pustkami

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
wczoraj

ś: grahamka z Ramą lekką, sałatą, żywiecką z indyka, pomidorem// Ramą lekką, twarogiem, powidłami śliwkowymi
parzona duża kawa z mlekiem,

II ś: 3wafelki kokosowe, kawałek tiramisu

o: łazanki z domowego makaronu, z kapustą i pieczarkami

p: znów kawa, tym razem rozpuszczalna, trochę melona za skromnie

k: jogurt naturalny z musli, jabłko

pózniej popcorn do filmu
Poza uwagą co do podwieczorku jest ok

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

Pięknie, tylko podwieczorku brakuje, ale jeśli późno wstałaś to ok

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
Redukcja

I Śniadanie: owsianka (otręby owsiane, pszenne, płatki owsiane) z mlekiem nektarynką, jabłkiem połową łyżeczki miodu i kilkoma rodzynkami i mieszanką orzechów.
II Obiad: kurczak z połową woreczka kaszy gryczanej z pomidorami z cebula jogurcie plus barszczyk czerwony do picia (to samo, co wczoraj- gotuje co dwa dni)
III Podwieczorek: Budyń czekoladowy bez cukru z kilkoma łyżkami domowego dżemu z całymi truskawkami a co to za budyń? nie jest niesmaczny bez cukru?
IV Kolacja: Pasztet z selera i trochę twarogu białego
Jest bardzo ładnie (pod warunkiem, że późno wstałaś, bo inaczej za duże przerwy między posiłkami), ten podwieczorek taki średni (nawet nie dlatego, że słodki, ale po prostu mało wartości odżywczych), ale rozumiem, że miałaś po prostu smaka na słodkie, zdarza się na R i trzeba sobie radzić, prawda?

Cytat:
Dzisiaj U

II miseczka sałatki z mlodych jarzyn z majonezem troszku mało

III tortellini w kremie z pomidorów malinowych z duża ilością świeżej bazylii i na to kawałki tuńczyka mniaaam

V bedzie sałatka z reszty tunczyka i warzyw redukcyjnie jakoś

Cytat:
moje jedzonko

Ostatnie dwa posiłki zamieniłabym miejscami, do podwieczorku dorzuciła jakiś owoc.

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość

smakowicie i to bardzo ! ps sympatyczny blog

U:
I zimna owsianka z porzeczkami, rodzynkami, serkiem wiejskim i miodem
II jogurt naturalny ze Zdrowym Błonnikiem, czekoladowymi kuleczkami zbożowymi i malinami; czarna kawa z cukrem
III spaghetti (durum) z łososiem, czerwoną papryką w sosie śmietanowo-czosnkowym
po brzoskwinia
IV gotowany kalafior podsmażany na masełku; garść orzechów ziemnych, cappuccino czekoladowe
40min kardio
V grahamka na 3: wszystkie z masłem, szynką i papryką, szczypiorem.

podjedzone: kostka czeko gorzkiej; jabłko, brzoskwinia, kilka winogron

Mam ostatnio problem z podjadaniem w okolicach podwieczorku
Bardzo ładny jadłospis Co do podjadania- spróbuj jeść na podwieczorek białko, będziesz syta na dłużej i nie powinno Cię ciągnąć do słodkiego (bo z tego co widzę, wszystkie przekąski są słodkie- owoce, czekolada).

Cytat:
Napisane przez hello_penny Pokaż wiadomość

Redukcja wegetarianki

proszę o ocenkę.
Śniadanie bardzo ładne, aczkolwiek ten red bull... sama wiesz
Obiad jest duuużo za skromny- po pierwsze ilościowo, a po drugie jakościowo. Dorzuć sałatę/kapustę pekińską i zjedz dodatkowo pół paczki kaszy/ryżu/ 2 garści makaronu.
Kolacja jest ok.
Poza tym- zwiększ jednak ilość posiłków, bo w tym jadłospisie nie ma nawet 1000 kcal (sic!) i zwyczajnie sobie tym zaszkodzisz.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:04   #2082
hello_penny
Raczkowanie

tu jest 1200 kcal. porównywałam porcję z ileważy. dziękuję za ocenę.

Sumienie miała czyste. Nieużywane.

56 55 54 53 52 51 50 49 48 47

hello_penny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:48   #2083
Karolllka7
Zakorzenienie

Cytat:
Jest bardzo ładnie (pod warunkiem, że późno wstałaś, bo inaczej za duże przerwy między posiłkami), ten podwieczorek taki średni (nawet nie dlatego, że słodki, ale po prostu mało wartości odżywczych), ale rozumiem, że miałaś po prostu smaka na słodkie, zdarza się na R i trzeba sobie radzić, prawda?
Prawda Ja późno wstaje, bo siedzę do późna w nocy i potem śpie do południa
Mam @ i strasznie za mną chodziło coś czekoladowego, nie mogłam się powstrzymać, a budyń z biedronki, jak dałam do niego troszkę truskawek z domowego dżemu to był idealny, zmienił mi się smak na słodkie, bo ja w ogóle nie używam cukru, ani słodzików, tylko pol lyzeczki miodu do owsianki rano i wystarczy odrobina czegos słodkiego by mnie zasłodzić

Dziękuję za ocenę
Stary 2012-07-20, 07:24   #2084
mpati86
Zadomowienie

R:

6. 30 Ś: bułka podłużna ciemna z ziarnami: pół z serkiem waniliowym turek i dżemem wiśniowym; pół z sałatą, serem, krakowską suchą drobiową i ogórkiem małosolnym; big kubas kawy parzonej z mlekiem; 1 banan

10. 30 IIŚ: jogurt naturalny zott

13. 30 O: kasza jaglana; kostka ryby smażonej na oliwie; surówka z kiszonej kapusty
ćw

16. 00 kawa parzona z mlekiem

18. 00 K: kawałek chleba razowego o niskiej zawartości węgli, a wysokiej białka; sałata, wędlina drobiowa i ogórek; 1 pomidor; 1 twarożek lekki cały z oliwkami czarnymi.

i jak?

jutro i pojutrze mam bardzo ważne wesele. chciałbym sobie wypić i jeść wszystko: ciasta, desery itp. co mam zrobić, jestem na r. muszę zgubić - 20 kg. do grudnia
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 07:31   #2085
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R:

6. 30 Ś: bułka podłużna ciemna z ziarnami: pół z serkiem waniliowym turek i dżemem wiśniowym; pół z sałatą, serem, krakowską suchą drobiową i ogórkiem małosolnym; big kubas kawy parzonej z mlekiem; 1 banan

10. 30 IIŚ: jogurt naturalny zott małoooo, dorzuciłabyś do tego jogurtu jakieś ziarna, owoc

13. 30 O: kasza jaglana; kostka ryby smażonej na oliwie; surówka z kiszonej kapusty
ćw

16. 00 kawa parzona z mlekiem [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]tu też by się przydała jakaś przekąska[/COLOR]

18. 00 K: kawałek chleba razowego o niskiej zawartości węgli, a wysokiej białka; sałata, wędlina drobiowa i ogórek; 1 pomidor; 1 twarożek lekki cały z oliwkami czarnymi.

i jak?

jutro i pojutrze mam bardzo ważne wesele. chciałbym sobie wypić i jeść wszystko: ciasta, desery itp. co mam zrobić, jestem na r. muszę zgubić - 20 kg. do grudnia
Przede wszystkim najedz się przed weselem - mniej Cię będzie korciło, żeby się rzucić na to wszystko. A na weselu jedz i pij, tylko wszystkiego nakładaj w niewielkich ilościach, ale to już musisz swoją silną wolę uruchomić
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 07:57   #2086
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
Przede wszystkim najedz się przed weselem - mniej Cię będzie korciło, żeby się rzucić na to wszystko. A na weselu jedz i pij, tylko wszystkiego nakładaj w niewielkich ilościach, ale to już musisz swoją silną wolę uruchomić
dziękuję za ocenkę.
muszę uruchomić silną wolę- wiem , ale ciasta i tort uwieeelllllllbiammmmmm i alkohollll mam mocną głowę, więc boję się, że żeby poczuć muszę wypić dużo, a to kalorieeeeeeee.........
czy taki 1- 2 dni w diecie nie zawalą wszystkiego?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Stary 2012-07-20, 08:11   #2087
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję za ocenkę.
muszę uruchomić silną wolę- wiem , ale ciasta i tort uwieeelllllllbiammmmmm i alkohollll mam mocną głowę, więc boję się, że żeby poczuć muszę wypić dużo, a to kalorieeeeeeee.........
czy taki 1- 2 dni w diecie nie zawalą wszystkiego?
Nie powinny.
Ale żeby żarcie tak bardzo nie kusiło, to trzymaj się często daleko od stołu - dużo dużo tańcz, baw się, rozmawiaj z ludźmi na świeżym powietrzu I staraj się pić dużo (najlepiej wody ).
Stary 2012-07-20, 09:08   #2088
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Nie powinny.
Ale żeby żarcie tak bardzo nie kusiło, to trzymaj się często daleko od stołu - dużo dużo tańcz, baw się, rozmawiaj z ludźmi na świeżym powietrzu I staraj się pić dużo (najlepiej wody ).
tylko, że ja nie chciałabym czuć blokady i kontroli, że oj już następnego kieliszka nie, bo przytyje
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Stary 2012-07-20, 09:12   #2089
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
tylko, że ja nie chciałabym czuć blokady i kontroli, że oj już następnego kieliszka nie, bo przytyje
Powiem tak - u mnie to działało. Piłam dużo wody, więc już alkoholu tyle nie wchodziło, co bym chciała I jeść się tak nie chciało, mimo kuszących dań z każdej strony. Trochę tego, trochę tamtego, byłam zadowolona, że mogę sobie popróbować różnych rzeczy i nie czułam wcale żadnej blokady. A na pewno na zdrowie mi to wyszło
Stary 2012-07-20, 10:17   #2090
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
moje jedzonko

Rozumiem to ostatnie co jadłas do przez te dolegliwości bo na posiłek sie nie nadaje tylko na przekąske

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
No to zawijam kiecę i lecę, bo w lodówce znowu świeci pustkami

Poza uwagą co do podwieczorku jest ok

Pięknie, tylko podwieczorku brakuje, ale jeśli późno wstałaś to ok

Ostatnie dwa posiłki zamieniłabym miejscami, do podwieczorku dorzuciła jakiś owoc.

Bardzo ładny jadłospis Co do podjadania- spróbuj jeść na podwieczorek białko, będziesz syta na dłużej i nie powinno Cię ciągnąć do słodkiego (bo z tego co widzę, wszystkie przekąski są słodkie- owoce, czekolada).

Śniadanie bardzo ładne, aczkolwiek ten red bull... sama wiesz
Obiad jest duuużo za skromny- po pierwsze ilościowo, a po drugie jakościowo. Dorzuć sałatę/kapustę pekińską i zjedz dodatkowo pół paczki kaszy/ryżu/ 2 garści makaronu.
Kolacja jest ok.
Poza tym- zwiększ jednak ilość posiłków, bo w tym jadłospisie nie ma nawet 1000 kcal (sic!) i zwyczajnie sobie tym zaszkodzisz.
U mnie lodówka pełna a na obiad mam zapiekaną Enchilade z tortilli nadziewaną pieczarkami i zapiekaną pod sosem grzybowym. Będzie mi miło z kimś go jeść bo moja mama nie lubi takich nowosci

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Rozumiem to ostatnie co jadłas do przez te dolegliwości bo na posiłek sie nie nadaje tylko na przekąske

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

U mnie lodówka pełna a na obiad mam zapiekaną Enchilade z tortilli nadziewaną pieczarkami i zapiekaną pod sosem grzybowym. Będzie mi miło z kimś go jeść bo moja mama nie lubi takich nowosci
A na podwieczorek będę mieć bułki drożdzowe z czekoladą i wiśnami

Stary 2012-07-20, 10:27   #2091
vanillandhoney
Przyczajenie

nieśmiało wklejam moje r do oceny :
na czczo: kubek wody z cytryną i miodem
śniadanie: kasza jaglana (
trzy łyżki) z borówką amerykańską,jogurtem nat i łyżeczką miodu spadziowego
2śniadanie: serek homo nat (140g)z otrębami pszennymi , jabłkiem,cynamonem,żurawi ną
suszoną, pestkami słonecznika
obiad: pieczony w folii filet z łososia w ziołach ,skropiony cytryną,gotowana fasolka szparagowa , jakaś 1/3 woreczka kaszy gryczanej
przekąska:garść różnych orzechów (włoskie,laskowe,migdały)
kolacja: sałatka z mixu sałat,pomidorów malinowych,kukurydzy,pest ek słonecznika i łososia

58-57-56-55-54-53-52-51 / 160cm
vanillandhoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 10:41   #2092
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
R:

10. 30 IIŚ: jogurt naturalny zott; duża nektarynka

ćw

16. 00 kawa parzona z mlekiem

i jak?

musiałam poprawić po do drugiego śniadania była nektarynka jeszcze
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Stary 2012-07-20, 11:49   #2093
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie tak!

Cytat:

A na podwieczorek będę mieć bułki drożdżowe z czekoladą i wiśniami
... nie myślałaś czasami nad przeprowadzką do Łodzi?
Moi rodzice też nie przepadają za takimi udziwnieniami, szczytem ekstrawagancki jest dla nich sos z sera pleśniowego Więc jak coś tworzę, to tylko dla siebie i brata.

Cytat:
Napisane przez vanillandhoney Pokaż wiadomość
nieśmiało wklejam moje r do oceny :
na czczo: kubek wody z cytryną i miodem
śniadanie: kasza jaglana (
trzy łyżki) z borówką amerykańską,jogurtem nat i łyżeczką miodu spadziowego nie byłaś głodna? bo ja bym się 3 nie najadła
2śniadanie: serek homo nat (140g)z otrębami pszennymi , jabłkiem,cynamonem,żurawi ną
suszoną, pestkami słonecznika
obiad: pieczony w folii filet z łososia w ziołach ,skropiony cytryną,gotowana fasolka szparagowa , jakaś 1/3 woreczka kaszy gryczanej
przekąska:garść różnych orzechów (włoskie,laskowe,migdały) trochę mało, dorzuć serek/twarożek
kolacja: sałatka z mixu sałat,pomidorów malinowych,kukurydzy,pest ek słonecznika i łososia
Reszta bardzo ładna Uważaj tylko z tym łososiem, bo to dość tłusta ryba- owszem, superzdrowa, ale jednak powinno się z nią przesadzać na R.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-07-20, 13:08   #2094
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak!

... nie myślałaś czasami nad przeprowadzką do Łodzi?
Moi rodzice też nie przepadają za takimi udziwnieniami, szczytem ekstrawagancki jest dla nich sos z sera pleśniowego Więc jak coś tworzę, to tylko dla siebie i brata.

Reszta bardzo ładna Uważaj tylko z tym łososiem, bo to dość tłusta ryba- owszem, superzdrowa, ale jednak powinno się z nią przesadzać na R.
U mnie tak samo A co do przeprowadzki do Łodzi to drugi koniec Polski (Hrubieszów) ja myślałam raczej o Bieszczadach, ale jak kiedys bede w Łodzi to dam znać

Stary 2012-07-20, 13:36   #2095
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

no ile dziewczyna mogła go zjeść? 100 gramów do kolacji? wątpię, ale załóżmy, że tyle. plus normalna porcja obiadowa.
I co z tego? jej jadłospis jest mega zdrowy, a "nadwyzka" nnkt w limicie kalorycznym w zasadzie nie ma prawa utrudniac chudniecia. wg Ciebie powinna wyrzucić go z kolacji ? co to znaczy "uważaj" ? widzisz gdzieś u autorki przesadę?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 13:56   #2096
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie tak samo A co do przeprowadzki do Łodzi to drugi koniec Polski (Hrubieszów) ja myślałam raczej o Bieszczadach, ale jak kiedys bede w Łodzi to dam znać
Och, daleko No nic, może kiedyś wakacyjne wojaże powiodą mnie w okolice Bieszczad, a wtedy- pilnuj lodówki!

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no ile dziewczyna mogła go zjeść? 100 gramów do kolacji? wątpię, ale załóżmy, że tyle. plus normalna porcja obiadowa.
I co z tego? jej jadłospis jest mega zdrowy, a "nadwyzka" nnkt w limicie kalorycznym w zasadzie nie ma prawa utrudniac chudniecia. wg Ciebie powinna wyrzucić go z kolacji ? co to znaczy "uważaj" ? widzisz gdzieś u autorki przesadę?
Spokojnie, nie rozumiem naskoku, przecież nie napisałam "nie jedz", a "uważaj" Nie uważam, że powinna wyrzucić łososia z kolacji czy z obiadu- gdybym tak uważała, uwzględniłabym to na fioletowo. "Uważaj" nie oznacza przesady a właśnie: nie doprowadź do przesady. Bo wiadomo, że łosoś to sama dobra kaloria, ale jednak w tym jadłospisie wystąpiło także sporo orzechów i... zwyczajnie, przesada w żadną stronę nie jest dobra. Tutaj przesady jeszcze nie było, ale delikatnie podkreślam, że i połowa tej ilości NNKT byłaby wystarczająca i, na przyszłość, może być go w jadłospisach trochę mniej.
Stary 2012-07-20, 14:17   #2097
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Iza łosoś, tuńczyk i oliwki aaa no i awokado
Stary 2012-07-20, 14:47   #2098
vanillandhoney
Przyczajenie

Cytat:

dziękuję za obronę
również nie rozumiem, co może być złego w łososiu... ja przynajmniej nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych od jego jedzenia,a przyznać muszę że jadam go przynajmniej raz w tygodniu i to już jakiś czas
jak dla mnie jest mega smaczny no i przecież bardzo zdrowy...

Cytat:

Spokojnie, nie rozumiem naskoku, przecież nie napisałam "nie jedz", a "uważaj" Nie uważam, że powinna wyrzucić łososia z kolacji czy z obiadu- gdybym tak uważała, uwzględniłabym to na fioletowo. "Uważaj" nie oznacza przesady a właśnie: nie doprowadź do przesady. Bo wiadomo, że łosoś to sama dobra kaloria, ale jednak w tym jadłospisie wystąpiło także sporo orzechów i... zwyczajnie, przesada w żadną stronę nie jest dobra. Tutaj przesady jeszcze nie było, ale delikatnie podkreślam, że i połowa tej ilości NNKT byłaby wystarczająca i, na przyszłość, może być go w jadłospisach trochę mniej.

dzięki za zerknięcie
kaszy zawsze daje tyle i spokojnie mnie to syci na kolejne 3-4 godziny. chodziło mi tylko o ocenę jakościowo mojego jedzenia bo jeśli chodzi o ilości to mnie to wystarcza w zupełności i nie chodzę głodna...
co do tych nnkt to kilka lat temu odchudzałam się na bardzo nierozsądnej diecie no i straciłam miesiączkę... długo mi zajęło odzyskanie jej naturalnym sposobem i teraz mając co nieco do zrzucenia i jednocześnie chcąc tego uniknąć staram się żeby troszeczkę ich było w moim jadłospisie

58-57-56-55-54-53-52-51 / 160cm
vanillandhoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:20   #2099
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Dziewczyny, może Wy macie jakiś pomysł i znajdziecie odpowiedź na moje pytanie. Ostatnio (mniej więcej od tygodnia) czuję się głodna... właściwie non stop! Nawet po zjedzeniu posiłku głód nie ustępuje. Wstaję rano i jestem głodna (to akurat norma ;P), więc zjadam śniadanie. I albo nie najadam się nim, albo po godzinie znów ssie mnie głód. Przeczekuję trochę i zjadam 2śn... dalej jestem głodna. I tak do końca dnia. Kładę się spać głodna, mimo zjedzonej kolacji. Niczego nie zmieniałam w diecie, jem jak zwykle. Nie mam pojęcia jaki może być tego powód. Pomyślałam, że może rozciągnęłam sobie żołądek, ale to niemożliwe, bo nawet na wyjeździe jadłam objętościowo podobnej wielkości posiłki co w domu. Strasznie mnie to męczy- ciągłe uczucie głodu jest strasznie nieprzyjemne.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:36   #2100
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Ś,Jaglananka na mleku 3,2% z kawą Inką,lnem,musem z porzeczek i orzechami włoskimi

II Kromka razowca,3 ogórki pokrojone w kostkę zalane 3 łyżkami serka homo i maślanki przyprawione pieprzem ziołowym i oregano

O;Zapiekanka z białej kapusty,kaszy jeczmiennej i gryczanej z dodatkiem pieczarek,pomidorów,cebul ki,marchewki,ogórek małosolny

przed treningiem

kromka razowca z masłem roślinnym i wędliną z indyka

1h biegania +jakieś ćwiczonka

po. brzoskwinia albo banan

K;Indyk na parze z warzywami

Szklanka mleka 1,5%

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości