|
|
#2071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Dziękuję
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Będzie mi miło
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj
ś: grahamka z Ramą lekką, sałatą, żywiecką z indyka, pomidorem// Ramą lekką, twarogiem, powidłami śliwkowymi parzona duża kawa z mlekiem, II ś: 3wafelki kokosowe, kawałek tiramisu o: łazanki z domowego makaronu, z kapustą i pieczarkami p: znów kawa, tym razem rozpuszczalna, trochę melona k: jogurt naturalny z musli, jabłko pózniej popcorn do filmu
|
|
#2073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak swoją droga jadłam wczoraj fc flurry z chałwą i polewą czeko. Chałwa warta grzechu! Cudownie się rozmiksowało po całych lodach i nawet żałuje, że wzięłam polewę bo mi popsuła smak
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I. pudding kokosowy z kaszy manny z melonem i arbuzem II. bułeczka drożdżowa z nadzieniem twarogowym i wiśniami; serek wiejski lekki III. ryż z leczo (po raz kolejny, bo miała być zupa, ale okazało się, że jest niedobra IV. 2 kanapki z masłem, serem lazur, jajkiem na twardo, rzodkiewką i sałatą/ serem camembert z pieprzem, żółtą papryką i sałatą Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2012-07-19 o 18:50 |
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Redukcja
I Śniadanie: owsianka (otręby owsiane, pszenne, płatki owsiane) z mlekiem nektarynką, jabłkiem połową łyżeczki miodu i kilkoma rodzynkami i mieszanką orzechów. II Obiad: kurczak z połową woreczka kaszy gryczanej z pomidorami z cebula jogurcie plus barszczyk czerwony do picia (to samo, co wczoraj- gotuje co dwa dni) III Podwieczorek: Budyń czekoladowy bez cukru z kilkoma łyżkami domowego dżemu z całymi truskawkami IV Kolacja: Pasztet z selera i trochę twarogu białego
Edytowane przez Karolllka7 Czas edycji: 2012-07-19 o 20:22 |
|
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj U
![]() I grahamka opieczona na pół- mały oscypek, ajwar i bazylia / wędzony łosoś w kawałku, musztarda paprykowa i szczypiorek + duża kawa II miseczka sałatki z mlodych jarzyn z majonezem ![]() III tortellini w kremie z pomidorów malinowych z duża ilością świeżej bazylii i na to kawałki tuńczyka IV kawałek jeszcze ciepłej domowej szartlotki na kruchym ciescie z rodzynkami i gałką lodów jabłkowych, lampka wina (znów słodkie na wieczór, ale za to miłe towarzystwo )V bedzie sałatka z reszty tunczyka i warzyw ![]() do picia: woda i herbata zielona Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-19 o 19:56 |
|
|
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
moje jedzonko
![]() I kasza jaglana na mleku z jogurtem naturalnym,jagodami,malin ami,masłem orzechowym,herbata z miodem i cytryną II opieczona prostokątna grahamka,pół z ricottą i dżemem, pół z serkiem śmietankowym i pomidorem, 2 wafle ryżowe z szynką i warzywami,marchew,karmelo wa inka z mlekiem i cukrem III kurczak w sosie terijaki, młode ziemniaczki z koperkiem,kurki z cebulką,gotowana,mloda marchewka,sałatka z ogórka,pomidora,papryki,o liwy,świeży sok marchewkowy IV prostokątna grahamka,pół z serkiem śmietankowym i łososiem V 3 wafle ryżowe z jogurtem naturalnym Nie wiem czy to jaglanka,czy nadmiar marchewki (znowu mam marchewkofaze) ale mam straszne problemy żołądkowe. |
|
|
|
#2078 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U: I zimna owsianka z porzeczkami, rodzynkami, serkiem wiejskim i miodem II jogurt naturalny ze Zdrowym Błonnikiem, czekoladowymi kuleczkami zbożowymi i malinami; czarna kawa z cukrem III spaghetti (durum) z łososiem, czerwoną papryką w sosie śmietanowo-czosnkowym po brzoskwinia IV gotowany kalafior podsmażany na masełku; garść orzechów ziemnych, cappuccino czekoladowe 40min kardio V grahamka na 3: wszystkie z masłem, szynką i papryką, szczypiorem. podjedzone: kostka czeko gorzkiej; jabłko, brzoskwinia, kilka winogron Mam ostatnio problem z podjadaniem w okolicach podwieczorku
|
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
w wakacje jem 3-4 posiłki dziennie, bo raz - nie jestem głodna, dwa - wstaję stosunkowo późno. (:
Redukcja wegetarianki śniadanie: 50g mieszanki otrąb/płatków (owsiane, górskie, bran flakesy, troszkę kukurydzianych), trzy łyżki serka wiejskiego lekkiego, po łyżce - migdały, rodzynki, słonecznik, trzy suszone śliwki, 3/4 szklanki borówek, prażone jabłko z cynamonem red bull light z lodem (uzależniona) obiad: sałatka - puszka tuńczyka w sosie własnym, trzy łyżki jogurtu naturalnego, garść oliwek, łyżka kukurydzy, garść pomidorków koktajlowych, bazylia; wszystko polane oliwą z oliwek zbożówka z mlekiem i łyżką cukru trzcinowego kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem, oliwkami i przyprawami, jajko na twardo proszę o ocenkę.
|
#2080 | |
|
Przyczajenie
|
O
Cytat:
|
|
|
|
|
#2081 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
No to zawijam kiecę i lecę, bo w lodówce znowu świeci pustkami
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do podjadania- spróbuj jeść na podwieczorek białko, będziesz syta na dłużej i nie powinno Cię ciągnąć do słodkiego (bo z tego co widzę, wszystkie przekąski są słodkie- owoce, czekolada).Cytat:
![]() Obiad jest duuużo za skromny- po pierwsze ilościowo, a po drugie jakościowo. Dorzuć sałatę/kapustę pekińską i zjedz dodatkowo pół paczki kaszy/ryżu/ 2 garści makaronu. Kolacja jest ok. Poza tym- zwiększ jednak ilość posiłków, bo w tym jadłospisie nie ma nawet 1000 kcal (sic!) i zwyczajnie sobie tym zaszkodzisz.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|||||||
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
tu jest 1200 kcal. porównywałam porcję z ileważy.
dziękuję za ocenę.
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja późno wstaje, bo siedzę do późna w nocy i potem śpie do południa ![]() Mam @ i strasznie za mną chodziło coś czekoladowego, nie mogłam się powstrzymać, a budyń z biedronki, jak dałam do niego troszkę truskawek z domowego dżemu to był idealny, zmienił mi się smak na słodkie, bo ja w ogóle nie używam cukru, ani słodzików, tylko pol lyzeczki miodu do owsianki rano i wystarczy odrobina czegos słodkiego by mnie zasłodzić ![]() Dziękuję za ocenę
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
R:
6. 30 Ś: bułka podłużna ciemna z ziarnami: pół z serkiem waniliowym turek i dżemem wiśniowym; pół z sałatą, serem, krakowską suchą drobiową i ogórkiem małosolnym; big kubas kawy parzonej z mlekiem; 1 banan 10. 30 IIŚ: jogurt naturalny zott 13. 30 O: kasza jaglana; kostka ryby smażonej na oliwie; surówka z kiszonej kapusty ćw 16. 00 kawa parzona z mlekiem 18. 00 K: kawałek chleba razowego o niskiej zawartości węgli, a wysokiej białka; sałata, wędlina drobiowa i ogórek; 1 pomidor; 1 twarożek lekki cały z oliwkami czarnymi. i jak? jutro i pojutrze mam bardzo ważne wesele. chciałbym sobie wypić i jeść wszystko: ciasta, desery itp. co mam zrobić, jestem na r. muszę zgubić - 20 kg. do grudnia
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę uruchomić silną wolę- wiem , ale ciasta i tort uwieeelllllllbiammmmmm i alkohollll mam mocną głowę, więc boję się, że żeby poczuć muszę wypić dużo, a to kalorieeeeeeee......... czy taki 1- 2 dni w diecie nie zawalą wszystkiego?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale żeby żarcie tak bardzo nie kusiło, to trzymaj się często daleko od stołu - dużo dużo tańcz, baw się, rozmawiaj z ludźmi na świeżym powietrzu ).
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeść się tak nie chciało, mimo kuszących dań z każdej strony. Trochę tego, trochę tamtego, byłam zadowolona, że mogę sobie popróbować różnych rzeczy i nie czułam wcale żadnej blokady. |
|
|
|
|
#2090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Będzie mi miło z kimś go jeść bo moja mama nie lubi takich nowosci ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
#2091 |
|
Przyczajenie
|
nieśmiało wklejam moje r do oceny
:na czczo: kubek wody z cytryną i miodem śniadanie: kasza jaglana (trzy łyżki) z borówką amerykańską,jogurtem nat i łyżeczką miodu spadziowego 2śniadanie: serek homo nat (140g)z otrębami pszennymi , jabłkiem,cynamonem,żurawi nąsuszoną, pestkami słonecznika obiad: pieczony w folii filet z łososia w ziołach ,skropiony cytryną,gotowana fasolka szparagowa , jakaś 1/3 woreczka kaszy gryczanej przekąska:garść różnych orzechów (włoskie,laskowe,migdały) kolacja: sałatka z mixu sałat,pomidorów malinowych,kukurydzy,pest ek słonecznika i łososia
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2093 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moi rodzice też nie przepadają za takimi udziwnieniami, szczytem ekstrawagancki jest dla nich sos z sera pleśniowego Więc jak coś tworzę, to tylko dla siebie i brata.Cytat:
Uważaj tylko z tym łososiem, bo to dość tłusta ryba- owszem, superzdrowa, ale jednak powinno się z nią przesadzać na R.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|||
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do przeprowadzki do Łodzi to drugi koniec Polski (Hrubieszów) ja myślałam raczej o Bieszczadach, ale jak kiedys bede w Łodzi to dam znać
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co z tego? jej jadłospis jest mega zdrowy, a "nadwyzka" nnkt w limicie kalorycznym w zasadzie nie ma prawa utrudniac chudniecia. wg Ciebie powinna wyrzucić go z kolacji ? co to znaczy "uważaj" ? widzisz gdzieś u autorki przesadę?
|
|
|
#2096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, może kiedyś wakacyjne wojaże powiodą mnie w okolice Bieszczad, a wtedy- pilnuj lodówki! ![]() Cytat:
Nie uważam, że powinna wyrzucić łososia z kolacji czy z obiadu- gdybym tak uważała, uwzględniłabym to na fioletowo. "Uważaj" nie oznacza przesady a właśnie: nie doprowadź do przesady. Bo wiadomo, że łosoś to sama dobra kaloria, ale jednak w tym jadłospisie wystąpiło także sporo orzechów i... zwyczajnie, przesada w żadną stronę nie jest dobra. Tutaj przesady jeszcze nie było, ale delikatnie podkreślam, że i połowa tej ilości NNKT byłaby wystarczająca i, na przyszłość, może być go w jadłospisach trochę mniej.
||
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łosoś, tuńczyk i oliwki aaa no i awokado
|
|
#2098 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dziękuję za obronę jak dla mnie jest mega smaczny no i przecież bardzo zdrowy... Cytat:
dzięki za zerknięcie kaszy zawsze daje tyle i spokojnie mnie to syci na kolejne 3-4 godziny. chodziło mi tylko o ocenę jakościowo mojego jedzenia bo jeśli chodzi o ilości to mnie to wystarcza w zupełności i nie chodzę głodna...co do tych nnkt to kilka lat temu odchudzałam się na bardzo nierozsądnej diecie no i straciłam miesiączkę... długo mi zajęło odzyskanie jej naturalnym sposobem i teraz mając co nieco do zrzucenia i jednocześnie chcąc tego uniknąć staram się żeby troszeczkę ich było w moim jadłospisie
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, może Wy macie jakiś pomysł i znajdziecie odpowiedź na moje pytanie. Ostatnio (mniej więcej od tygodnia) czuję się głodna... właściwie non stop! Nawet po zjedzeniu posiłku głód nie ustępuje. Wstaję rano i jestem głodna (to akurat norma ;P), więc zjadam śniadanie. I albo nie najadam się nim, albo po godzinie znów ssie mnie głód. Przeczekuję trochę i zjadam 2śn... dalej jestem głodna. I tak do końca dnia. Kładę się spać głodna, mimo zjedzonej kolacji. Niczego nie zmieniałam w diecie, jem jak zwykle. Nie mam pojęcia jaki może być tego powód. Pomyślałam, że może rozciągnęłam sobie żołądek, ale to niemożliwe, bo nawet na wyjeździe jadłam objętościowo podobnej wielkości posiłki co w domu. Strasznie mnie to męczy- ciągłe uczucie głodu jest strasznie nieprzyjemne.
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Ś,Jaglananka na mleku 3,2% z kawą Inką,lnem,musem z porzeczek i orzechami włoskimi
II Kromka razowca,3 ogórki pokrojone w kostkę zalane 3 łyżkami serka homo i maślanki przyprawione pieprzem ziołowym i oregano O;Zapiekanka z białej kapusty,kaszy jeczmiennej i gryczanej z dodatkiem pieczarek,pomidorów,cebul ki,marchewki,ogórek małosolny przed treningiem kromka razowca z masłem roślinnym i wędliną z indyka 1h biegania +jakieś ćwiczonka po. brzoskwinia albo banan K;Indyk na parze z warzywami Szklanka mleka 1,5%
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

)
).

)

Nie uważam, że powinna wyrzucić łososia z kolacji czy z obiadu- gdybym tak uważała, uwzględniłabym to na fioletowo. "Uważaj" nie oznacza przesady a właśnie: nie doprowadź do przesady. Bo wiadomo, że łosoś to sama dobra kaloria, ale jednak w tym jadłospisie wystąpiło także sporo orzechów i... zwyczajnie, przesada w żadną stronę nie jest dobra. Tutaj przesady jeszcze nie było, ale delikatnie podkreślam, że i połowa tej ilości NNKT byłaby wystarczająca i, na przyszłość, może być go w jadłospisach trochę mniej.