Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 20:04   #1381
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
oczywiscie kupilam, takie: http://www.ebay.co.uk/itm/2307947295...84.m1439.l2649

oj mozna
ładne
i dobra cena!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Przesyłam zdjęcia Julci, Mateuszka i wózka
jaki słodki brzuszek
iJulcia, jak ładnie Ci asystuje przy zdjęciach
i wózek dla dwójki już przygotowany

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Alicja dziękuje wszystkim ciociom za życzenia

Składamy wszystkiego najlepszego reszcie

Aaaa i sprzedałam w końcu wózek

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Oliwko cudnie. Brzuch już zaokląglony A Julka b. ładna dziewczynka. Ciekawe, czy będzie podobna do Matea W sensie czy Mateo do niej :P

dziewczyny, wiecie co, jestem przerażona. Właśnie umyłam łeb i mi włosy dosłownie garściami lecą. Aż się boję czesać, boję je myć itp, bo zawsze mam cały czarny pukiel w ręku.
Nie miałam tak, mam od ok m-ca. A niby biorę skrzypowitę już 2 miesiące...
Boję się, że zostanę łysa.
mnie też lecą skarżyłam się już kiedyś tutaj
leciały od 4 miesiąca, przestały na jakiś czas i teraz znowu lecą
też jem skryzpowitę i du.pa - nie działa

wróciliśmy z ikei śmigiem-migiem
Stary 2012-07-19, 20:41   #1382
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Hej

Domcio już śpi (coś wcześnie jak na niego )
Byliśmy dzisiaj na szczepineiu (świnka, odra, różyczka) i muszę pochwalić mojego DZIELNEGO syna, bo nawet nie zakwilił!
Waży 10,5kg, mierzy 79cm. Wszystko w porządku, z katarem skierowała nas do alergologa (ewidentnie alergiczny...). Bardzo zachwalała Domka, jego umiejętności itd. a ja jak zwykle pękałam z dumy
Później byliśmy na budowie, wróciliśmy obłoceni okropnie. Muszę chyba kupić nam jakieś kalosze i wozić w samochodzie.

Żeby nie było tak kolorowo to tak walnęłam w kant stołu, że ledwo nogą ruszam, siniak taki że hoho
Jak jechaliśmy to złapała nas ulewa, źle się jechało, nic nie było widać, Domek siedział jak zahipnotyzowany
Jutro jak będzie ładna pogoda to jedziemy na rowerze.

Tż-ta oczywiście jeszcze nie ma, pewnie późno wróci, bo zasypują dalej fundament. Ciśnienie tam dzisiaj jakieś było, wszyscy wściekli, chyba coś nie szło...

Domcio dziękuje cioteczkom za komplementy
A budowa idzie idzie, codziennie tam walczą Sama chętnie bym tam pomogła, ale nie mam co z Dominikiem zrobić, moja mama i siostra w pracy od 14-22... A teściowa-wiadomo

Muszę się pożalić:
Może to głupie wściekłam się bo, wczoraj przyjechał jakiś facet na budowę i się pyta kto jest właścicielem (ja i mąż tam byliśmy oboje) a mój teść leci i krzyczy "ja!"
W ogóle wyobrażacie sobie, wszyscy nam pomagają pracownicy Tż-ta, wujek, mój tata, a mój teść sobie CAŁY DZIEŃ stoi i patrzy Nawet nie zapyta czy coś pomóc. Mój tata o 6 rano przyjeżdża i sam robi, bo dopiero o 14-15 Tż przyjeżdża z pracownikami (bo wiadomo nie może zawalić zleceń). Zostawia czasem jednego pracownika tacie do pomocy, no ale mój teść NIC nie robi. Jak mój tata szarpał się z jakąś rurą, to teść stał obok i nawet nie zapytał czy potrzymać... Ale non top przyjeżdża i się czymś chwali mojemu tacie. Przykre to. I widzę, że Tż-towi też niezręcznie, ale co on może...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
U mnie wieczór z cyklu: daj Justynce super glue... Właśnie rozklejam palce.
Ja kiedyś skleiłam sobie buzię

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Nateczka, a ile tam będziecie mieli powierzchni mieszkalnej, bo po fundamentach to trudno ocenić?
Coś około 140 m2. Trochę duży nam wyszedł, bo dorobiliśmy drugie miejsce w garażu, przez co nad połową zrobiliśmy pokój... Ale stwierdziliśmy, że jednak się przyda, bo chcemy jeszcze napewno dzieci (może nawet 2? ).

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

wreszcie je dzisiaj widzę

Ale faaajny, duży dom będzie Parterowy czy z poddaszem?
A kierownik pierwsza klasa!
Z poddaszem użytkowym

Cytat:
Cześć.
Wczoraj miałam wieczorem okropnie napięty brzuch( wzdęty okropnie) i Mateuszek jak na swoje dotychczasowe możliwości mocno kopał(tatuś pierwszy raz poczuł). Niewiem skąd to się bierze? Nic nie jadłam takiego, co mogłoby to powodować. W ciąży z Julcią pamietam, że raz tak miałam, a teraz to już chyba drugi... I to tak wzdęty, napięty, że nawet sie usiąść nie da. Musze sobie kupic nospę w razie w.

Odkryłam sekret nieprzespanych nocy Julci
Kaszka z kakaukiem Chyba już nawet któraś pisała, że czekolada pobudza, a ja poiłam tą kaszką dziecko na noc i w nocy i jeszcze chciałam, żeby spała Wczoraj zrobiłam test i dostała kaszkę ,,normalną" z sokiem malinowym chyba i obudziła się o 2:20 na kaszkę( i pampka jej wymieniłam, bo prawie wyciekło na nóżkę)-zjadła, powierciła troszkę i usnęła( do 6:20 napewno spala) Także ta kaszka z kakaukiem zadziałała na nią jak kawa

Jeździłyśmy wczoraj z Julą po sklepach w poszukiwaniu takich ciapków, ale nie ma mowy ....tylko all nam zostaje. Wogóle ostatnio bardzo polubiłyśmy jazdę samochodem razem, oczywiście trochę marudzenia jest, ale ogólnie ok

Pada.

Zaczęliśmy 6 miesiąc!!!!
za 6 miesiąc.
Może powinnaś troszkę odpocząć, co?

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

DZIECIACZKI OBCHODZĄCE ROCZKI I MIESIĘCZNICE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!
ALICJO
NATALKO
JULKO

Blondynka, znajomi mają ten rowerek
Dla mnie zbyt drogi, jak na chwilę...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny uciekają jeszcze oczka Waszym dzieciom?
Mnie to zaczyna martwić, rok za nie długo minie a poprawy nie widzę,
nawet mam wrażenie że te oko tak sobie już jest...a że nie ucieka,
Domkowi już baaaardzo dawno nie... Ale tu dziewczyny kidyś pisały, że chyba do 1,5 roku nawet może.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Jutro przylatują moi rodzice więc zniknę na kilka dni, bo będziemy zwiedzać Londyn
Ale fajnie

Cytat:
Julka jest przesłodka A Ty kochana, bardzo ładnie wyglądasz, ciąża Ci służy
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:41   #1383
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Natka Twój teść wypisz wymaluj mój

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:49   #1384
Natka_
Zakorzenienie

Lili, przynajmniej masz rowerek dla Radka z głowy (w ogóle bardzo lubię imię Radek, mam do niego sentyment).

Marina, my mieszkamy obecnie w TBS-ie.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Czy któraś będzie się jeszcze wybierała do ikei, miałabym malutkie zamówienie
Stary 2012-07-19, 20:57   #1385
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
w ogóle bardzo lubię imię Radek, mam do niego sentyment
Ja też, ja też!

No Natko, właśnie dziewczyny mi rozwiały wątpliwości co za znaczenie ma tbs. Myślałam na poczatku że chodzi o jakieś tabsy

o małe się rusza, zaeaz wróce.

Już,

Kolina a wiesz że, pamiętałam, że pisałaś. I Crazy też. Ciekawe jak u niej teraz z włosami. Ja ogromnie jestem przewrażliwona na tle włosów, to mój czuły punkt. Marzą mi się do pasa, a tu takie cyrki
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-07-19 o 21:04
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:01   #1386
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oliweczka- jesli za rok chcesz kupic rowerek biegowy to mysle ze teraz mozna by sie pokusic o taki jezdzik. bo za rok to ten twój jezdzik zwyczajnie buty bedzi dziecku zdzierał (artur na za małym zdarł buty po 5 minutach!). bedzie wtedy albo jezdzik po domu albo dla drugiego (tylko wez potem pierwszemu dziecku wytlumacz )
hmmm akurat u mojego siostrzenca jezdzik nadal jest hiciorem, a ma juz 4 lata. Ale przypomnialyscie mi, ze musze jeden z jezdzikow Szymka wystawic. Dostal dwa na urodziny, a dwoch przeciez nie bedzie uzywal
Cytat:
Brzmi obłędnie Biała czekolada, ciasteczka, mmm
Ale i skomplikowany się wydaje. Ja się boję tortów
Nie boj zaby tort jak kazde inne ciacho.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny uciekają jeszcze oczka Waszym dzieciom?
Mnie to zaczyna martwić, rok za nie długo minie a poprawy nie widzę,
nawet mam wrażenie że te oko tak sobie już jest...a że nie ucieka,
tez, wlasnie chce sie zapytac lekarki, czy cos z tym robimy. Ale to tylko widac na zdjeciach
Cytat:

Ja kulek co basenu jednak nie kupuje pomimo, że u mnie w Tesco cały worek jest za 4,5 funta - nie chciałoby mi się ich zbierać po całym mieszkaniu..

Jutro przylatują moi rodzice więc zniknę na kilka dni, bo będziemy zwiedzać Londyn
ha widze, ze nie tylko ja mam takie podejscie

Cytat:
Oliwko cudnie. Brzuch już zaokląglony A Julka b. ładna dziewczynka. Ciekawe, czy będzie podobna do Matea W sensie czy Mateo do niej :P

dziewczyny, wiecie co, jestem przerażona. Właśnie umyłam łeb i mi włosy dosłownie garściami lecą. Aż się boję czesać, boję je myć itp, bo zawsze mam cały czarny pukiel w ręku.
moze badania porob ??

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
tort Julka
sliczny
Cytat:

Muszę się pożalić:
Może to głupie wściekłam się bo, wczoraj przyjechał jakiś facet na budowę i się pyta kto jest właścicielem (ja i mąż tam byliśmy oboje) a mój teść leci i krzyczy "ja!"
W ogóle wyobrażacie sobie, wszyscy nam pomagają pracownicy Tż-ta, wujek, mój tata, a mój teść sobie CAŁY DZIEŃ stoi i patrzy Nawet nie zapyta czy coś pomóc. Mój tata o 6 rano przyjeżdża i sam robi, bo dopiero o 14-15 Tż przyjeżdża z pracownikami (bo wiadomo nie może zawalić zleceń). Zostawia czasem jednego pracownika tacie do pomocy, no ale mój teść NIC nie robi. Jak mój tata szarpał się z jakąś rurą, to teść stał obok i nawet nie zapytał czy potrzymać... Ale non top przyjeżdża i się czymś chwali mojemu tacie. Przykre to. I widzę, że Tż-towi też niezręcznie, ale co on może...

tez bym sie wkurzyla.

Gratki dla naszych roczniakow!!!
Stary 2012-07-19, 21:04   #1387
isiaok
Rozeznanie

Witam!

Cytat:

Rany, dużo tego się nagle zrobiło. To gotuję budyń, tu usypiam dziecko, tu gadam z Wami, a tu piszę do pracy A jeszcze jutro księgowość męża muszę zrobić...
Kto mi kilka godzin ze swojej doby odda? W zamian oddam parę kilo
Już nie kaszka manna?

Cytat:

Cześć.
Wczoraj miałam wieczorem okropnie napięty brzuch( wzdęty okropnie) i Mateuszek jak na swoje dotychczasowe możliwości mocno kopał(tatuś pierwszy raz poczuł). Niewiem skąd to się bierze? Nic nie jadłam takiego, co mogłoby to powodować. W ciąży z Julcią pamietam, że raz tak miałam, a teraz to już chyba drugi... I to tak wzdęty, napięty, że nawet sie usiąść nie da. Musze sobie kupic nospę w razie w.

Odkryłam sekret nieprzespanych nocy Julci
Kaszka z kakaukiem Chyba już nawet któraś pisała, że czekolada pobudza, a ja poiłam tą kaszką dziecko na noc i w nocy i jeszcze chciałam, żeby spała Wczoraj zrobiłam test i dostała kaszkę ,,normalną" z sokiem malinowym chyba i obudziła się o 2:20 na kaszkę( i pampka jej wymieniłam, bo prawie wyciekło na nóżkę)-zjadła, powierciła troszkę i usnęła( do 6:20 napewno spala) Także ta kaszka z kakaukiem zadziałała na nią jak kawa

Jeździłyśmy wczoraj z Julą po sklepach w poszukiwaniu takich ciapków, ale nie ma mowy ....tylko all nam zostaje. Wogóle ostatnio bardzo polubiłyśmy jazdę samochodem razem, oczywiście trochę marudzenia jest, ale ogólnie ok

Pada.

Zaczęliśmy 6 miesiąc!!!!
1 Synusiowi miejsca brakuje? Rozciąga sie pewnie
2 Mam nadzieje, ze dzisiejsza noc bez kakao bedzie przespana w całosci
3 mierzyłas stópke jeszcze raz? U Nas tezok 13cm-daj znac jaki rozmiar kupiłas
4 Już minęlo pół roku?????????

agawoo dla Was tez za pół roczku

Cytat:
To jutro imprezka
A jak wygląda, jak się robi tę deskę serów? w sensie jakie sery bedziesz układać ?
Ja kazdy ser kroje inaczej:ruloniki,kostka,p lastry i trójkąty a do tego najprosciej winogrona jako przybranie-zawsze pasuje

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek też uwielbia mój telefon. Wiecznie coś poprzestawiane mam

Isia jestem zachwycona tym tortem ze świnkami
Takie świnki można zamówić czy trzeba samemu ulepić?
Ulepie sama z pianek...przynajmniej mam taka nadzieje

Cytat:
Wozek bardzo zgrabny,wygodny,poreczny-super! A Ty piekniejesz z kazdym miesiacem!!!Piekna piłeczka! I Juleczka cudnie stoi!

Cytat:
tort Julka
Ale sie napracowałyście: love:

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Doradźcie: jeśli jutro przełożę wafle masą krówkową, pokroję i schowam do pojemników na żywność to do soboty nie miękną? będa świeże? tak samo z rogalikami? chciałabym jutro to ogarnąć.
Ja zawsze robie wafle w sobote na niedziele-jesliprzekładasz dżemem to zmiekna-jeśli jakas masa,czekolada to beda idealnea rogaliki tez beda dobre

Natka_ Skąd ja to znam...niby błachostka a irytuje...tym baardziej,ze inni wylewaja siódme poty...Nasz dom wybudował tż,tata i brat...teść wiecznie zle sie czuł a szwagier stwierdził, że sie na tym nie znaByło mnóstwo robót nie wymagajacych zadnej wiedzy-jak malowanie scian na biało...no cóż. Za to udzielał mnóstwo porad
My konczylismy budowe jak byłam w 8-9 miesiacu ciazy-pomagałam jak tz był w pracy i nikt nie widział a potem stekałam w nocy z napietym brzuchemPomożeci e dopingujac tatusia z Domkiem
I za wyniki -strasznie dzielny ten Twoj synek
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:06   #1388
Marina1
Zakorzenienie

Hmm Kajool, robiłam jakiś m-ąc temu. No i wyszły niedobrze, ale jeszcze mi nie leciały tak strasznie kudły. Zrobiłam morfo, mocz, i niektóre makro i mikroel.
Wystarczy chyba, nie? Biorę leki, może przez nie lecą włosy?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:10   #1389
isiaok
Rozeznanie

Ogladałam te kulki w Tesco...i nie kupiliśmy. Są ciensze i mniejsze niz te z placów zabaw-już widzejak turlaja sie we wszystkie zakamarki
Chyba zmienimy mleko z 2 na 3...mam wrazenie,że sie nim nie najada...jeszcze miesiac temu wystarczało jej 130 na noc a teraz wypija 150 i ciagnie butle na sucho
Stary 2012-07-19, 21:17   #1390
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj mierzyłam młodemu buty.
Ale żadne ( Lili takie też mierzyłam ) nie weszły. On ma rozmiar 23...
co za Giguś, Sara nosi 17

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ogladałam te kulki w Tesco...i nie kupiliśmy. Są ciensze i mniejsze niz te z placów zabaw-już widzejak turlaja sie we wszystkie zakamarki
Kulki - nie, nie, nie ( z tych saych powodów co u Was+i tak pewnie psy by wszystkie zjadły)

Cytat:
Chyba zmienimy mleko z 2 na 3...mam wrazenie,że sie nim nie najada...jeszcze miesiac temu wystarczało jej 130 na noc a teraz wypija 150 i ciagnie butle na sucho
Srutka zjada na noc 240 wody i 8 miarek, czyli ponad norme z instrukcji

W przyszłym tygodniu pojedziemy chyba na licytacje ziemi z domem, chcemy mieć domek letniskowy na wsi, jakieś 20 min. od Pobierowa w Zachodniopomorskim. W życiu nie bylismy na przetargu z gminy, musze poczytać jak to wygląda

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:18   #1391
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

No Natko, właśnie dziewczyny mi rozwiały wątpliwości co za znaczenie ma tbs. Myślałam na poczatku że chodzi o jakieś tabsy

Współczuję wypadania włosów Może spróbuj pozmieniać coś w swojej diecie? Skoro morfo nie wyszła za ciekawa

Kajool, zapomniałam napisać! Szymek niezły agent, widać że niczego się nie boi I pewnie powtórzę już po raz setny, ale masz tak pięknego syna, że oderwać oczy nie mogę Taką ciekawą ma urodę

Cytat:
Natka_ Skąd ja to znam...niby błachostka a irytuje...tym baardziej,ze inni wylewaja siódme poty...Nasz dom wybudował tż,tata i brat...teść wiecznie zle sie czuł a szwagier stwierdził, że sie na tym nie znaByło mnóstwo robót nie wymagajacych zadnej wiedzy-jak malowanie scian na biało...no cóż. Za to udzielał mnóstwo porad
My konczylismy budowe jak byłam w 8-9 miesiacu ciazy-pomagałam jak tz był w pracy i nikt nie widział a potem stekałam w nocy z napietym brzuchemPomożeci e dopingujac tatusia z Domkiem
I za wyniki -strasznie dzielny ten Twoj synek
Dokładnie, tym bardziej że mój tata też ciężko pracuje od rana do wieczora cały rok i teraz kiedy ma 2 tygodnie urlopu, to zamiast odpocząć to robi od rana do wieczora u nas My do budowy mamy firmę, ale tę część roboty mój tata chciał nam zrobić, zawsze to kilka tysięcy w kieszeni. Dzisiaj tata się szarpał z taką maszyną, Tż w koparce inni z łopatami, a ten sobie stał i patrzył. Nawet jak poszedł do sklepu to kupił tylko sobie coś do picia a im nic... Najbardziej spragniony... Zaraz leciałam szybko coś kupić dla wszystkich. Wyobrażacie sobie?
Stary 2012-07-19, 21:19   #1392
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

A tak poza tym to się wczasujemy i deszczowa pogoda wcale nam nie przeszkadza. Na plaży ciągle nie byliśmy, ale podobno od weekendu ma być już ładnie, więc nadrobimy.

Stary 2012-07-19, 21:25   #1393
Natka_
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam tych urodzinowych grilli, może ktoś nas zaprosi Obiecuję, że będziemy grzeczni
Stary 2012-07-19, 21:27   #1394
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Słodko !
A Julcia już taka duża,a brzuch rośnie Ci w ekspresowym tempie,
pewnie przy Julci czas też szybko Ci ucieka,co ?

Cytat:

Właśnie miałam pisać o badaniach,
bo ewidentnie brakuje Ci jakiś witamin.
Może spróbuj z tą skrzypowitą co dziewczyny polecają

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Doradźcie: jeśli jutro przełożę wafle masą krówkową, pokroję i schowam do pojemników na żywność to do soboty nie miękną? będa świeże? tak samo z rogalikami? chciałabym jutro to ogarnąć.
Myślę że nie powinny, ewentualnie zostaw je w pojemniku w lodówce.
Albo zrób je na noc,wsadź do lodówki daj coś ciężkiego na nie i rano pokroisz i dasz do pojemników w sob ? a potem na imprezę ?

Cytat:
Moja 150 ma na jeden łyk chyba
w dzień zjada 170 a na noc 240ml zagęszczone kleikiem.
Mleko 2 miała zagęszczone i 3 też.
Może po prostu więcej mleka jej zrób albo zagęść ?

Iustyna
dostałaś tą Mei Tai czy jakoś tak ? sprawdza się?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:27   #1395
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu pojedziemy chyba na licytacje ziemi z domem, chcemy mieć domek letniskowy na wsi, jakieś 20 min. od Pobierowa w Zachodniopomorskim. W życiu nie bylismy na przetargu z gminy, musze poczytać jak to wygląda
Ale fajnie! Będziemy trzymać !!
Stary 2012-07-19, 21:32   #1396
zanetaa88
Zakorzenienie

Natka najlepsi są pracownicy którzy chętnie "pomagają" a stoją jak cepy i nic nie robią ach szkoda słów... jak będzie budowa skończona to pewnie powie, że to jego zasługa ;|

Stary 2012-07-19, 21:32   #1397
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

wklejam zaległe obiecane zdjęcia Julci w kolczykach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03893.jpg (45,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03923.jpg (41,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03958.jpg (41,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03959.jpg (37,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03962.jpg (36,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03967.jpg (24,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03965.jpg (63,7 KB, 24 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:46   #1398
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
A tak poza tym to się wczasujemy i deszczowa pogoda wcale nam nie przeszkadza. Na plaży ciągle nie byliśmy, ale podobno od weekendu ma być już ładnie, więc nadrobimy.
To dobrze,że pogoda Wam nie strazna-własnie sobie o Was mysałam jak zobaczyłam Cie na pasku-że przydałoby sie troche słoneczka

Dwójka naszych znajomych ma działki nad morzem-oboje pod Pobierowem-uwielbiam te okolice Nie raz siedzieliśmy tam na działce-super sprawa!Trzymam kciuki za licytacje

zanetaTak misie wydawało,że troszeczke ja głodze...pewnie stad te pobudki w nocy...dzisiaj zjadła swoj duży sloiczek a po 2 godz ze mna młode ziemniaki z mizeria-głodna ciagle!!!

Zaczełam kupowac słoiczki....mam teraz mało czasu na gotowanie...jak juz cos robie to na ogol same ziemniaki-a tak ma codziennie inny posilek. Ktos jeszcze kupuje słoiczki? Czy tylko ja taka leniwa?

I Ile Wasze dzieci jedza pieczywa na raz?W postaci kanapek?

I miałam sie pochwalić
Ewik: robi pa pa,dzwoni do taty,pokazuje oko(po miesiacu treningu...)pokazuje jaka jest duza,i dzisiaj pusciła buziaka
A dzisiaj cały jak tylko udało jej sie stanac to sie zasmiewała ibiła sobie brawo Wogóle coraz czasciej chce stac sama

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Ona jest cudowna!!!!Ta grzyweczka na bok, minki-czadowa!!!A w kolczykach jej bardzo ładnie
Stary 2012-07-19, 21:54   #1399
brumek
Zakorzenienie

Ale dziś przyszalałyście z pisaniem
Tymcio juz śpi i mam nadzieję że pośpi do rana, bo w dzień spał całe ... 12 minut Nawet w samochodzie mi nie zasnął, choć dwa razy jechaliśmy po 50 minut.

Cytat:
Kobieto nic się nie boj, z Twoim doświadczeniem, jak Ty takie cudeńka wyrabiasz??
Wcale nie takie skomplikowane jak sie wydaje.
Mi oczywiście proponowała że zrobi tort ale jak ona krem robi taki z torebki to powiedziałam, że sama zrobię.
No a te kremy jak smakują....
Pół wyżarłam Nie no nie pół ale trudno sie powstrzymać, żeby nie "liznąć".
Ale jakie blaty mi wyszły robiłam z 1,5 porcji z biszkopta do Pijaka. Pierwszy najgrubszy, drugi średni, trzeci najchudszy.
Idę zaraz dokańczać.
Się zakryje masą cukrową bo mamy "historyjkę"
Moja mama wycinała, ja malowałam przyprawami.
Jest samochód, trawka, kwiatek, pasy, słoneczko, dziewczynka z chlopczykiem idąca za rękę, znak drogowy Uwaga Dzieci
Brzmi obłędnie.
Edit: i wygląda!!!
A ja się dalej boję. Że by mi wyszło smaczne to wierzę, ale żeby ładne to jakoś nie
Ja też kocham wyjadać kremy prosto z miski Mama mnie zawsze za to goniła

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Chciałam choć minutę podpisać a tu koniec drzemki
Ale przecież wieczorkiem zaśnie

Cytat:
Super wóz, Juleczka już taaaaka duża i jak chodzi A brzusio wreszcie wyraźny i okrąglutki

Cytat:
Marinko, mi też cały czas lecą jak dzikie Też sie bałam że łysa zostanę, ale od jakiegoś miesiąca rosną nowe. I teraz wyglądam jak pudel spod kosiarki, bo tu lecą, a tam rosną takie śmieszne kępki

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wróciliśmy z ikei śmigiem-migiem
Co kupione?

Cytat:
1. Domcio już śpi (coś wcześnie jak na niego)
Byliśmy dzisiaj na szczepineiu (świnka, odra, różyczka) i muszę pochwalić mojego DZIELNEGO syna, bo nawet nie zakwilił!
Waży 10,5kg, mierzy 79cm. Wszystko w porządku, z katarem skierowała nas do alergologa (ewidentnie alergiczny...). Bardzo zachwalała Domka, jego umiejętności itd. a ja jak zwykle pękałam z dumy
Później byliśmy na budowie, wróciliśmy obłoceni okropnie. Muszę chyba kupić nam jakieś kalosze i wozić w samochodzie.

2. Muszę się pożalić:

3.Coś około 140 m2. Trochę duży nam wyszedł, bo dorobiliśmy drugie miejsce w garażu, przez co nad połową zrobiliśmy pokój... Ale stwierdziliśmy, że jednak się przyda, bo chcemy jeszcze napewno dzieci (może nawet 2? ).
1. Ale dzielny chłopak A ze lekarka chwali to sie nie dziwie, bo Domek wyjątkowo szybko sie wszystkiego uczy
A padł tak wcześnie pewnie przez to szczepienie...

2. Ale typek Nie lubi takich. Masz święte prawo być zła i zniesmaczona. Oj, niezbyt Ci się Ci teściowie udali...

3. 140 m dla młodej rodziny to na pewno nie za dużo. Jak sobie emeryci takie budują, to się zastanawiam, po co. Ale młodzi ludzie i dziećmi spokojnie to wszystko zasiedlą I jeszcze pewnie czasem będą narzekali, ze miejsca brakuje

Cytat:
Czy któraś będzie się jeszcze wybierała do ikei, miałabym malutkie zamówienie
Ja mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda mi się wyskoczyć. Nie obiecuję, ale może... A co potrzeba?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Nie boj zaby tort jak kazde inne ciacho.
Ale TO ciasto musi być piękne! I tym mnie onieśmiela

Cytat:
Już nie kaszka manna?
Znudziła się Jedliśmy codziennie, więc teraz przerwa. Teraz budyń czekoladowy co wieczór

Cytat:
O, to się nacieszysz

Cytat:
Minka na ostatnim obłędna
Stary 2012-07-19, 21:55   #1400
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Patik a na ile osób robicie imprezę?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:03   #1401
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczełam kupowac słoiczki....mam teraz mało czasu na gotowanie...jak juz cos robie to na ogol same ziemniaki-a tak ma codziennie inny posilek. Ktos jeszcze kupuje słoiczki? Czy tylko ja taka leniwa?

My na wakacjach sloiczkowo lecimy Choć dziś ugotowałam zupkę owocowa z amarantusem.

Ile pieczywa... z pół kromeczki (bez skórki).

Fotki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (62,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11 (2).jpg (74,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (43,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 111 (2).jpg (33,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (54,1 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-07-19, 22:08   #1402
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny czytałyście ten wątek o Lence? która potrzebuje pomocy odnośnie znalezienia diagnozy ?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Isia no to daj jej więcej mleka,moja potrafi wiecznie coś mielić w buzi,dosłownie wiecznie. Jak zobaczy że Ja jem to ona też chce...U mnie słoiki szły jak miała ta biegunkę bo to większość na marchewce i szybciej kupka doszła do siebie...U mnie czasem problem jest żeby trzymać jej 5 posiłków na dzień bo co zje to zaraz coś innego widzi i niby głodna...

Carmela mój słodziak! Zastanawiałam się nad skrzydełkami motylka a jutro idę na bank do Pepco i je kupuje !

Stary 2012-07-19, 22:09   #1403
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

I jestem
Hi mamole

Julec ma cudny torcik

Cytat:
śliczna jest Jula, a Tobie bardzo ładnie z brzuszkiem
Aż mi sie zatesknilo za tym stanem

Cytat:

Cytat:

Srutka zjada na noc 240 wody i 8 miarek, czyli ponad norme z instrukcji

srutka no wiesz co?!
Pobierowo jest super

Udało mi sie dziś wyrwać na małe zakupami i oczywiście obkupilam Jacha

I sobie nowe jasny
Bo w końcu udało mi sie troszkę schudnąć

Brumeczku w środę jestem w Stolycy
Choć tak biznesowe zaledwie na kilka chwil
I zastanawiam sie jak tu wykombinowac chwilke żeby wyskoczyć na kawę z Tymonkiem i Tobą
Reflektujesz ?
Stary 2012-07-19, 22:10   #1404
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
mam wreszcie szafke na buty i "deseczke" pod wieszak od pazdziernika ale sie doczekalam i cena 300 zl
a teraz TZ zabral Marysie ze soba zeby usnela w aucie bo ja lozeczko w tylek gryzie juz drugi dzien - nei wyrabiam ide pod prysznic i spac bo jutro rano do ojca 9-pielegnirka, 11 opiekunka, 13.30 praca
Julcia z kolczykami i reszta fotek slodziasne i ten aniolek ze skrzydelkami boski Oliweczko no i Mateusz rosnie jak na drozdzach

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:11   #1405
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mojej mamie zaproponowano notebooka z internetem w t-mobile. Limit pobieralnosci jest 4Gb. Nie wiem czy to duzo czy mało? Ogolnie używała by do przeglądania stron i skype. Podpowiedzcie czy sie opłaca to brać czy lepiej od takiego neta trzymać sie z daleka.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:15   #1406
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mojej mamie zaproponowano notebooka z internetem w t-mobile. Limit pobieralnosci jest 4Gb. Nie wiem czy to duzo czy mało? Ogolnie używała by do przeglądania stron i skype. Podpowiedzcie czy sie opłaca to brać czy lepiej od takiego neta trzymać sie z daleka.
ja nie pomogę,
Mój szwagier miał z orange takie coś i chodziło jak krew z nosa
ogólnie porażka, nie wiem jak z t-mobile

Stary 2012-07-19, 22:16   #1407
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Hmm Kajool, robiłam jakiś m-ąc temu. No i wyszły niedobrze, ale jeszcze mi nie leciały tak strasznie kudły. Zrobiłam morfo, mocz, i niektóre makro i mikroel.
Wystarczy chyba, nie? Biorę leki, może przez nie lecą włosy?
a moze hormony??
Cytat:

Kajool, zapomniałam napisać! Szymek niezły agent, widać że niczego się nie boi I pewnie powtórzę już po raz setny, ale masz tak pięknego syna, że oderwać oczy nie mogę Taką ciekawą ma urodę
dziekuje Natko

Cytat:
Zazdroszczę Wam tych urodzinowych grilli, może ktoś nas zaprosi Obiecuję, że będziemy grzeczni
Wpadaj do mnie, jak tylko przestanie lac, to cos zrobimy

Cytat:
ale fajnie :P To bedziemy mialy miejsce na zlot
Cytat:
sliczna

Cytat:
To dobrze,że pogoda Wam nie strazna-własnie sobie o Was mysałam jak zobaczyłam Cie na pasku-że przydałoby sie troche słoneczka

Dwójka naszych znajomych ma działki nad morzem-oboje pod Pobierowem-uwielbiam te okolice Nie raz siedzieliśmy tam na działce-super sprawa!Trzymam kciuki za licytacje

zanetaTak misie wydawało,że troszeczke ja głodze...pewnie stad te pobudki w nocy...dzisiaj zjadła swoj duży sloiczek a po 2 godz ze mna młode ziemniaki z mizeria-głodna ciagle!!!

I miałam sie pochwalić
Ewik: robi pa pa,dzwoni do taty,pokazuje oko(po miesiacu treningu...)pokazuje jaka jest duza,i dzisiaj pusciła buziaka
A dzisiaj cały jak tylko udało jej sie stanac to sie zasmiewała ibiła sobie brawo Wogóle coraz czasciej chce stac sama

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ona jest cudowna!!!!Ta grzyweczka na bok, minki-czadowa!!!A w kolczykach jej bardzo ładnie
Ja kupuje, ale Szymek posmakowal w naszym jedzeniu i odmawia jedzenia sloiczkow, a ja mam caly zapas.

W ogole cos mi sie zrobilo na szyi, takie ropniaki bolace i rozsiewaja sie coraz bardziej. Bylam u lekarki, dala krem, ale mam wrazenie, ze ich jeszcze wiecej jest.

No i musze sie pochwalic. Szymon jeszcze wczoraj np. pokazywal cos cala dlonia, dzisiaj juz paluszkiem. I taki szczegol, ale pytam sie go, gdzie jest kotek, to ladni emi wskazal. Niestety nie chce brawa robic, tzn.publicznie. Bo dzisiaj go obserwuje, a Szymek sklada dlonie i klaszcze i sie cieszy. No ale nikt go nie widzial.
I od wczoraj spiewa jak leci jakas muzyka. No to sie pochwalilam, ale poprostu musialam, bo tak mnie jego umiejetnosci ciesza strasznie
Stary 2012-07-19, 22:19   #1408
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Teliczku Brumek pewnie oszaleje z radości ze bedzie mogła Was w koncu poznać
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:21   #1409
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
No i musze sie pochwalic. Szymon jeszcze wczoraj np. pokazywal cos cala dlonia, dzisiaj juz paluszkiem. I taki szczegol, ale pytam sie go, gdzie jest kotek, to ladni emi wskazal. Niestety nie chce brawa robic, tzn.publicznie. Bo dzisiaj go obserwuje, a Szymek sklada dlonie i klaszcze i sie cieszy. No ale nikt go nie widzial.
I od wczoraj spiewa jak leci jakas muzyka. No to sie pochwalilam, ale poprostu musialam, bo tak mnie jego umiejetnosci ciesza strasznie
Och, cieszą takie rzeczy. Ja mojej chyba nie bede juz chwalić. Co coś dobrego powiem, to zaraz się zepsuje. Cieżki tydzień mamy. Wróciła histeryczka, nie chce się się przebierać itp. Ignoruję i czekam na zmianę na lepsze.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:23   #1410
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Brumek mnie tez mama zawsze za to goniła :d
Dziękujemy za wszystkie pochwały na temat tortu chociaż nie jest tak piękny jak chciałam bo ciut mnie zawiodła masa cukrowa.
Moja mama powiedziała, że jest "jedyny w swoim rodzaju"
Carmela Sarenka śliczna mój mąż bardzo lubi oglądać zdjęcia Sarenki, zawsze mu pokazuję.
Opowiadam o wszystkich kobietkach z wątku
Marina ale Igi ma dużą stópkę Duży chłop rośnie.
Natka brawo dla Domka za dzielne zniesienie szczepienia. A teść straszny Mój troche podobny... niestety.
Beatka Julka piekna i jakie groźne miny robi
Brumek i Telik widzę, że się w końcu spotkacie Jak bedę przelotem w wawie to tez chciałabym się spotkać, np. z Brumkiem i Tymkiem, z Karolinee i Majką
Dobra ja lecę do kąpieli i spać Dobranoc

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości