|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
i dobra cena! jaki słodki brzuszek iJulcia, jak ładnie Ci asystuje przy zdjęciach i wózek dla dwójki już przygotowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
skarżyłam się już kiedyś tutajleciały od 4 miesiąca, przestały na jakiś czas i teraz znowu lecą ![]() też jem skryzpowitę i du.pa - nie działa wróciliśmy z ikei śmigiem-migiem
|
|
#1382 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Hej
![]() Domcio już śpi (coś wcześnie jak na niego )Byliśmy dzisiaj na szczepineiu (świnka, odra, różyczka) i muszę pochwalić mojego DZIELNEGO syna, bo nawet nie zakwilił! Waży 10,5kg, mierzy 79cm. Wszystko w porządku, z katarem skierowała nas do alergologa (ewidentnie alergiczny...). Bardzo zachwalała Domka, jego umiejętności itd. a ja jak zwykle pękałam z dumy ![]() Później byliśmy na budowie, wróciliśmy obłoceni okropnie. Muszę chyba kupić nam jakieś kalosze i wozić w samochodzie. Żeby nie było tak kolorowo to tak walnęłam w kant stołu, że ledwo nogą ruszam, siniak taki że hoho ![]() Jak jechaliśmy to złapała nas ulewa, źle się jechało, nic nie było widać, Domek siedział jak zahipnotyzowany ![]() Jutro jak będzie ładna pogoda to jedziemy na rowerze. Tż-ta oczywiście jeszcze nie ma, pewnie późno wróci, bo zasypują dalej fundament. Ciśnienie tam dzisiaj jakieś było, wszyscy wściekli, chyba coś nie szło... Domcio dziękuje cioteczkom za komplementy A budowa idzie idzie, codziennie tam walczą Sama chętnie bym tam pomogła, ale nie mam co z Dominikiem zrobić, moja mama i siostra w pracy od 14-22... A teściowa-wiadomo![]() Muszę się pożalić: Może to głupie wściekłam się bo, wczoraj przyjechał jakiś facet na budowę i się pyta kto jest właścicielem (ja i mąż tam byliśmy oboje) a mój teść leci i krzyczy "ja!" ![]() W ogóle wyobrażacie sobie, wszyscy nam pomagają pracownicy Tż-ta, wujek, mój tata, a mój teść sobie CAŁY DZIEŃ stoi i patrzy Nawet nie zapyta czy coś pomóc. Mój tata o 6 rano przyjeżdża i sam robi, bo dopiero o 14-15 Tż przyjeżdża z pracownikami (bo wiadomo nie może zawalić zleceń). Zostawia czasem jednego pracownika tacie do pomocy, no ale mój teść NIC nie robi. Jak mój tata szarpał się z jakąś rurą, to teść stał obok i nawet nie zapytał czy potrzymać... Ale non top przyjeżdża i się czymś chwali mojemu tacie. Przykre to. I widzę, że Tż-towi też niezręcznie, ale co on może...Cytat:
Cytat:
).Cytat:
![]() Cytat:
za 6 miesiąc.Może powinnaś troszkę odpocząć, co? ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- DZIECIACZKI OBCHODZĄCE ROCZKI I MIESIĘCZNICE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!! ALICJO NATALKO JULKO Blondynka, znajomi mają ten rowerek Dla mnie zbyt drogi, jak na chwilę... Cytat:
Cytat:
Julka jest przesłodka |
||||||
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka Twój teść wypisz wymaluj mój
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Lili, przynajmniej masz rowerek dla Radka z głowy
(w ogóle bardzo lubię imię Radek, mam do niego sentyment ).Marina, my mieszkamy obecnie w TBS-ie. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Czy któraś będzie się jeszcze wybierała do ikei, miałabym malutkie zamówienie
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, ja też!
No Natko, właśnie dziewczyny mi rozwiały wątpliwości co za znaczenie ma tbs. Myślałam na poczatku że chodzi o jakieś tabsy o małe się rusza, zaeaz wróce. Już, Kolina a wiesz że, pamiętałam, że pisałaś. I Crazy też. Ciekawe jak u niej teraz z włosami. Ja ogromnie jestem przewrażliwona na tle włosów, to mój czuły punkt. Marzą mi się do pasa, a tu takie cyrki
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-19 o 21:04 |
|
|
|
#1386 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tort jak kazde inne ciacho.Cytat:
Cytat:
Cytat:
sliczny Cytat:
Gratki dla naszych roczniakow!!!
|
|
|
#1387 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 Mam nadzieje, ze dzisiejsza noc bez kakao bedzie przespana w całosci 3 mierzyłas stópke jeszcze raz? U Nas tezok 13cm-daj znac jaki rozmiar kupiłas 4 Już minęlo pół roku????????? ![]() agawoo dla Was tez za pół roczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wozek bardzo zgrabny,wygodny,poreczny-super! A Ty piekniejesz z kazdym miesiacem!!!Piekna piłeczka! I Juleczka cudnie stoi! Ale sie napracowałyście : love:Cytat:
Natka_ Skąd ja to znam...niby błachostka a irytuje...tym baardziej,ze inni wylewaja siódme poty...Nasz dom wybudował tż,tata i brat...teść wiecznie zle sie czuł a szwagier stwierdził, że sie na tym nie zna Było mnóstwo robót nie wymagajacych zadnej wiedzy-jak malowanie scian na biało...no cóż. Za to udzielał mnóstwo poradMy konczylismy budowe jak byłam w 8-9 miesiacu ciazy-pomagałam jak tz był w pracy i nikt nie widział a potem stekałam w nocy z napietym brzuchem Pomożeci e dopingujac tatusia z DomkiemI za wyniki -strasznie dzielny ten Twoj synek
|
|||||
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm Kajool, robiłam jakiś m-ąc temu. No i wyszły niedobrze, ale jeszcze mi nie leciały tak strasznie kudły. Zrobiłam morfo, mocz, i niektóre makro i mikroel.
Wystarczy chyba, nie? Biorę leki, może przez nie lecą włosy?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1389 |
|
Rozeznanie
|
Ogladałam te kulki w Tesco...i nie kupiliśmy. Są ciensze i mniejsze niz te z placów zabaw-już widzejak turlaja sie we wszystkie zakamarki
![]() Chyba zmienimy mleko z 2 na 3...mam wrazenie,że sie nim nie najada...jeszcze miesiac temu wystarczało jej 130 na noc a teraz wypija 150 i ciagnie butle na sucho
|
|
|
|
#1390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za Giguś, Sara nosi 17 Cytat:
Cytat:
![]() W przyszłym tygodniu pojedziemy chyba na licytacje ziemi z domem, chcemy mieć domek letniskowy na wsi, jakieś 20 min. od Pobierowa w Zachodniopomorskim. W życiu nie bylismy na przetargu z gminy, musze poczytać jak to wygląda
|
|||
|
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję wypadania włosów ![]() Kajool, zapomniałam napisać! Szymek niezły agent, widać że niczego się nie boi I pewnie powtórzę już po raz setny, ale masz tak pięknego syna, że oderwać oczy nie mogę![]() Cytat:
My do budowy mamy firmę, ale tę część roboty mój tata chciał nam zrobić, zawsze to kilka tysięcy w kieszeni. Dzisiaj tata się szarpał z taką maszyną, Tż w koparce inni z łopatami, a ten sobie stał i patrzył. Nawet jak poszedł do sklepu to kupił tylko sobie coś do picia a im nic... Najbardziej spragniony... Zaraz leciałam szybko coś kupić dla wszystkich. Wyobrażacie sobie?
|
||
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
A tak poza tym to się wczasujemy i deszczowa pogoda wcale nam nie przeszkadza. Na plaży ciągle nie byliśmy, ale podobno od weekendu ma być już ładnie, więc nadrobimy.
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam tych urodzinowych grilli, może ktoś nas zaprosi
Obiecuję, że będziemy grzeczni
|
|
|
|
#1394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Słodko !
A Julcia już taka duża,a brzuch rośnie Ci w ekspresowym tempie, pewnie przy Julci czas też szybko Ci ucieka,co ? Cytat:
bo ewidentnie brakuje Ci jakiś witamin. Może spróbuj z tą skrzypowitą co dziewczyny polecają ![]() Cytat:
Albo zrób je na noc,wsadź do lodówki daj coś ciężkiego na nie i rano pokroisz i dasz do pojemników w sob ? a potem na imprezę ? Cytat:
![]() w dzień zjada 170 a na noc 240ml zagęszczone kleikiem. Mleko 2 miała zagęszczone i 3 też. Może po prostu więcej mleka jej zrób albo zagęść ? Iustyna dostałaś tą Mei Tai czy jakoś tak ? sprawdza się? |
|||
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Natka najlepsi są pracownicy którzy chętnie "pomagają" a stoją jak cepy i nic nie robią
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dwójka naszych znajomych ma działki nad morzem-oboje pod Pobierowem-uwielbiam te okolice zanetaTak misie wydawało,że troszeczke ja głodze...pewnie stad te pobudki w nocy...dzisiaj zjadła swoj duży sloiczek a po 2 godz ze mna młode ziemniaki z mizeria-głodna ciagle!!! Zaczełam kupowac słoiczki....mam teraz mało czasu na gotowanie...jak juz cos robie to na ogol same ziemniaki-a tak ma codziennie inny posilek. Ktos jeszcze kupuje słoiczki? Czy tylko ja taka leniwa? I Ile Wasze dzieci jedza pieczywa na raz?W postaci kanapek? I miałam sie pochwalić ![]() Ewik: robi pa pa,dzwoni do taty,pokazuje oko(po miesiacu treningu...)pokazuje jaka jest duza,i dzisiaj pusciła buziaka A dzisiaj cały jak tylko udało jej sie stanac to sie zasmiewała ibiła sobie brawo ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Ona jest cudowna!!!! |
|
|
|
|
#1399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś przyszalałyście z pisaniem
![]() Tymcio juz śpi i mam nadzieję że pośpi do rana, bo w dzień spał całe ... 12 minut Nawet w samochodzie mi nie zasnął, choć dwa razy jechaliśmy po 50 minut.Cytat:
Edit: i wygląda!!! A ja się dalej boję. Że by mi wyszło smaczne to wierzę, ale żeby ładne to jakoś nie Ja też kocham wyjadać kremy prosto z miski Mama mnie zawsze za to goniła ![]() Ale przecież wieczorkiem zaśnie ![]() Super wóz, Juleczka już taaaaka duża i jak chodzi A brzusio wreszcie wyraźny i okrąglutki Cytat:
![]() Co kupione? ![]() Cytat:
A ze lekarka chwali to sie nie dziwie, bo Domek wyjątkowo szybko sie wszystkiego uczy A padł tak wcześnie pewnie przez to szczepienie... 2. Ale typek Nie lubi takich. Masz święte prawo być zła i zniesmaczona. Oj, niezbyt Ci się Ci teściowie udali...3. 140 m dla młodej rodziny to na pewno nie za dużo. Jak sobie emeryci takie budują, to się zastanawiam, po co. Ale młodzi ludzie i dziećmi spokojnie to wszystko zasiedlą I jeszcze pewnie czasem będą narzekali, ze miejsca brakuje ![]() Cytat:
![]() Ale TO ciasto musi być piękne! I tym mnie onieśmiela ![]() Znudziła się ![]() Cytat:
Minka na ostatnim obłędna
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Patik a na ile osób robicie imprezę?
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć dziś ugotowałam zupkę owocowa z amarantusem. Ile pieczywa... z pół kromeczki (bez skórki). Fotki: |
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytałyście ten wątek o Lence? która potrzebuje pomocy odnośnie znalezienia diagnozy ?
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Isia no to daj jej więcej mleka,moja potrafi wiecznie coś mielić w buzi,dosłownie wiecznie. Jak zobaczy że Ja jem to ona też chce...U mnie słoiki szły jak miała ta biegunkę bo to większość na marchewce i szybciej kupka doszła do siebie...U mnie czasem problem jest żeby trzymać jej 5 posiłków na dzień Carmela |
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
I jestem
![]() Hi mamole Julec ma cudny torcik śliczna jest Jula, a Tobie bardzo ładnie z brzuszkiem Aż mi sie zatesknilo za tym stanem Cytat:
Pobierowo jest super Udało mi sie dziś wyrwać na małe zakupami i oczywiście obkupilam Jacha I sobie nowe jasny Bo w końcu udało mi sie troszkę schudnąć ![]() Brumeczku w środę jestem w Stolycy Choć tak biznesowe zaledwie na kilka chwil I zastanawiam sie jak tu wykombinowac chwilke żeby wyskoczyć na kawę z Tymonkiem i Tobą Reflektujesz ?
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
mam wreszcie szafke na buty i "deseczke" pod wieszak a teraz TZ zabral Marysie ze soba zeby usnela w aucie bo ja lozeczko w tylek gryzie juz drugi dzien - nei wyrabiam ide pod prysznic i spac bo jutro rano do ojca 9-pielegnirka, 11 opiekunka, 13.30 praca ![]() Julcia z kolczykami
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mojej mamie zaproponowano notebooka z internetem w t-mobile. Limit pobieralnosci jest 4Gb. Nie wiem czy to duzo czy mało? Ogolnie używała by do przeglądania stron i skype. Podpowiedzcie czy sie opłaca to brać czy lepiej od takiego neta trzymać sie z daleka.
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój szwagier miał z orange takie coś i chodziło jak krew z nosa ![]() ogólnie porażka, nie wiem jak z t-mobile
|
|
|
|
|
#1407 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sliczna Cytat:
W ogole cos mi sie zrobilo na szyi, takie ropniaki bolace i rozsiewaja sie coraz bardziej. Bylam u lekarki, dala krem, ale mam wrazenie, ze ich jeszcze wiecej jest. No i musze sie pochwalic. Szymon jeszcze wczoraj np. pokazywal cos cala dlonia, dzisiaj juz paluszkiem. I taki szczegol, ale pytam sie go, gdzie jest kotek, to ladni emi wskazal. Niestety nie chce brawa robic, tzn.publicznie. Bo dzisiaj go obserwuje, a Szymek sklada dlonie i klaszcze i sie cieszy. No ale nikt go nie widzial. I od wczoraj spiewa jak leci jakas muzyka. No to sie pochwalilam, ale poprostu musialam, bo tak mnie jego umiejetnosci ciesza strasznie
|
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
Teliczku Brumek pewnie oszaleje z radości ze bedzie mogła Was w koncu poznać
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Brumek mnie tez mama zawsze za to goniła :d
Dziękujemy za wszystkie pochwały na temat tortu chociaż nie jest tak piękny jak chciałam bo ciut mnie zawiodła masa cukrowa. Moja mama powiedziała, że jest "jedyny w swoim rodzaju" ![]() Carmela Sarenka śliczna Opowiadam o wszystkich kobietkach z wątku ![]() Marina ale Igi ma dużą stópkę Duży chłop rośnie.Natka brawo dla Domka za dzielne zniesienie szczepienia. A teść straszny Mój troche podobny... niestety.Beatka Julka piekna i jakie groźne miny robi Brumek i Telik widzę, że się w końcu spotkacie Jak bedę przelotem w wawie to tez chciałabym się spotkać, np. z Brumkiem i Tymkiem, z Karolinee i Majką ![]() ![]() Dobra ja lecę do kąpieli i spać
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

skarżyłam się już kiedyś tutaj
(coś wcześnie jak na niego 

Chyba już nawet któraś pisała, że czekolada pobudza, a ja poiłam tą kaszką dziecko na noc i w nocy
)-zjadła, powierciła troszkę i usnęła( do 6:20 napewno spala) Także ta kaszka z kakaukiem zadziałała na nią jak kawa
)
Biała czekolada, ciasteczka, mmm
w sensie jakie sery bedziesz układać ?

zębole

!!

Nie lubi takich. Masz święte prawo być zła i zniesmaczona. Oj, niezbyt Ci się Ci teściowie udali...
12.06.2010