Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 21:57   #421
kasikkk87
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez TUSIA325 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź,
Czyli rozumiem, że jeżeli miałam operacje 2 miesiące temu - nic z wakacji...:-( a za miesiąc mam rocznicę ślubu i mąż chciał mnie gdzieś porwać... Ciekawe czy sa przypadki że dziewczyna zachodzi w ciążę 3 miesiące po operacji... ciekawe co z wkładkami?
ja mysle ze nic dobregorany wewnetrzne goja sie w piersiach chyba ok pol roku wiec sama sobie odpowiedz czy to dobry momentna zajscie w ciaze a piersi w ciazy dodatkowo rosna...mi dr odradzala zajscie wciaze przynajmniej 2 lata od op
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:57   #422
Sif
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez AsieK8705 Pokaż wiadomość
Jak zaczynałam myśleć o operacji to chciałam żeby tylko były,nawet nie jakieś mega duże, ale jak już Was troszkę poczytałam to nabrałam ochoty na większe !!! hihihi
Dokładnie Ja jak zaczęłam poważnie myśleć o operacji, to po prostu chciałam, by moje piersi stały się widoczne, zauważalne, by było widać że mam biust, ale nie za duży. Takie standardowe C. I zawsze u kobiet najbardziej podobały mi się średnie piersi i tak sobie myślałam, że chciałabym powiększyć o 1-2 rozmiary. Ale... weszłam na to forum, zaczęłam czytać, oglądać zdjęcia... i troszkę mi się wizja "powiększyła" Wprawdzie niedużo, bo teraz celuję w 2-3 rozmiary więcej, ale sam fakt, że na konsultacji u doktora pokazałam mu zdjęcia cycków jakie chciałabym mieć, a jakie kiedyś uważałam za zbyt duże, też o czymś świadczy To forum zdecydowanie zmienia punkt widzenia

Ale teraz mam doła, bo jakiś pech mnie prześladuje z tą operacją. Najpierw miałam stresa żeby znaleźć dobrego lekarza, u którego nie będę musiała długo czekać na operację. Potem wyszedł problem z urlopem. Jak już lekarza znalazłam i z urlopem mi się udało dobrze ustawić, to okazało się, że mogę mieć przeciwwskazanie do narkozy Doktor przez tydzień nie odpisał do mnie w tej sprawie, a dziś gdy miałam zadzwonić, zadzwoniła do mnie pani z kliniki że musimy przesunąć termin, bo doktora wtedy nie będzie I zaproponowała mi terminy, które są dla mnie nie do przeskoczenia Jutro mam do niej zadzwonić i ustalić nowy termin. Ale już wiem, że nie ma opcji bym miała urlop w innym terminie, w pracy mamy już urlopy rozdzielone, poplanowane i nie da się tego zmienić, zwyczajnie, po prostu Jestem wkur... na maksa i nie wiem co robić. Albo odłożę operację na czas nieokreślony (no bo nie wiem kiedy będę mogła wziąć później urlop) albo zrobię cycki u innego lekarza. Nastawiłam się już na cycki w sierpniu i pewnie spróbuję drugiej opcji - uderzę do doktora, u którego robiła Ise. Oby on miał termin. I oby uznał, że mogę się poddać narkozie. Kurde, a miało być tak fajnie

Edytowane przez Sif
Czas edycji: 2012-07-19 o 22:00
Sif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:59   #423
Sif
Raczkowanie

Olivka mi się wydaje, że miesiączka może Ci się opóźnić, w końcu narkoza to gigantyczny stres dla organizmu. Poczekaj parę dni
Sif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:12   #424
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Wreszcie...ustaliłam termin. 19 września nie cieszę się jednak tak do końca bo bardzo prawdopodobne, że jednak operacja się nie odbędzie, ale to bliżej września będę wiedziec. Najważniejsze, że wstępny termin mam
Pozdrawiam
trzymam kciuki aby to byl termin wlasciwy pozdrowionka

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

ciekawe jak madziula
a ja latam i latam nawet nie mam kiedy sie wyspac w szpitalu i po op odpoczne
mam pare pytan
glownie do dziewczyn od mojej pani dr
kiedy mozna sie normalnie wykapac??w calosci heh??czy szwy sie sciaga po 2 tyg czy wczesniej??kiedy mozna smarowac piersi balsamem??mam bezbarwnaodzywke na paznokciach moge zostawic|??po jakim czasie moge sciagnac ten topik???kiedy zdolam go sciagnac zeby zmienic na inny chodzi mi o ta czasowa niesprawnoschehe co za pytania do tego bez skladu i ladu ale moze zrozumiecie

anik nosisz na razie bluzki rozpinane przez glowe czy juz normalne???
oliwka Ty wspominalas o pilce z krora cwiczylas raczki dr Ci tak zalecal???

pozdro milenka,tasha do zobaczonka

to juz zaraz dr do mnie oddzwonila powiedziala ze z tym usg ok ze to nic groznego
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:15   #425
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sif Pokaż wiadomość
Dokładnie Ja jak zaczęłam poważnie myśleć o operacji, to po prostu chciałam, by moje piersi stały się widoczne, zauważalne, by było widać że mam biust, ale nie za duży. Takie standardowe C. I zawsze u kobiet najbardziej podobały mi się średnie piersi i tak sobie myślałam, że chciałabym powiększyć o 1-2 rozmiary. Ale... weszłam na to forum, zaczęłam czytać, oglądać zdjęcia... i troszkę mi się wizja "powiększyła" Wprawdzie niedużo, bo teraz celuję w 2-3 rozmiary więcej, ale sam fakt, że na konsultacji u doktora pokazałam mu zdjęcia cycków jakie chciałabym mieć, a jakie kiedyś uważałam za zbyt duże, też o czymś świadczy To forum zdecydowanie zmienia punkt widzenia

Ale teraz mam doła, bo jakiś pech mnie prześladuje z tą operacją. Najpierw miałam stresa żeby znaleźć dobrego lekarza, u którego nie będę musiała długo czekać na operację. Potem wyszedł problem z urlopem. Jak już lekarza znalazłam i z urlopem mi się udało dobrze ustawić, to okazało się, że mogę mieć przeciwwskazanie do narkozy Doktor przez tydzień nie odpisał do mnie w tej sprawie, a dziś gdy miałam zadzwonić, zadzwoniła do mnie pani z kliniki że musimy przesunąć termin, bo doktora wtedy nie będzie I zaproponowała mi terminy, które są dla mnie nie do przeskoczenia Jutro mam do niej zadzwonić i ustalić nowy termin. Ale już wiem, że nie ma opcji bym miała urlop w innym terminie, w pracy mamy już urlopy rozdzielone, poplanowane i nie da się tego zmienić, zwyczajnie, po prostu Jestem wkur... na maksa i nie wiem co robić. Albo odłożę operację na czas nieokreślony (no bo nie wiem kiedy będę mogła wziąć później urlop) albo zrobię cycki u innego lekarza. Nastawiłam się już na cycki w sierpniu i pewnie spróbuję drugiej opcji - uderzę do doktora, u którego robiła Ise. Oby on miał termin. I oby uznał, że mogę się poddać narkozie. Kurde, a miało być tak fajnie
Mam to samo ale sobie tlumacze ,ze jakos tak sie musi ulozyc zeby bylo dobrze...w styczniu podjelam decyzje o operacji ale moglam dopiero zrobic w czerwcu z przyczyn takich zeby miec opieke i sie nastawilam na czerwiec...dzwonie do Dr. po termin a tu nie bo za cieplo na moja operacje...no to na wrzesien i juz sie cieszylam ...dzwonie dzis po termin a tu nie da rady bo moge ostatnie dni sierpnia a klinika nie pracuje ,wiec teraz przesuniecie jest na listopad bo wtedy dopiero ja moge tzn mam znowu opieke. No i tak to jest ...ale sie juz nie denerwuje tylko przyjmuje na klate i mam nadziej,ze LISTOPAD .
Stary 2012-07-19, 22:15   #426
Gipsy
Raczkowanie

Siedze właśnie z farbą na włosach, nie wiem co mi strzeliło nagle ale robię się na blond

Sif - współczuję Myślę, że dobrze zrobisz jak faktycznie poszukasz innego lekarza. Nie odpuszczaj. Ja zaczęłam mieć wątpliwości co do lekarza i na 3 tygodnie przed operacją przeniosłam się do innego. Wszystko się udało z terminem i mam cycki a takto bym musiała pewnie z pół roku jeszcze czakać do następnego wolnego.

Olivka - już Ci dziewczyny powiedziały, że nierówną opuchlizną się nie ma co martwić, miesiączką też. Narkoza naprawdę wpływa na cały organizm i różne dziwne rzeczy się później moga dziać. Ja miałam w miesiącu po operacji dwa razy okres.

Edytowane przez Gipsy
Czas edycji: 2012-07-19 o 22:17
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:20   #427
Olivkaa200
Zakorzenienie

Dziewczynu pomocy!szlam juz spac kiedydy zobaczylam na moim opatrunku w prawej pierso krew odpielam pas a tam na staniku tez krew odraxu usiadlam bo slabo mi sie zrobilo co to moze byc?szew mi.pekl czy poprostu krewka poleciala i juz?jejuu nie zasne dzis

Sif jezeli sa przeciwskazania do narkozy to noe wiem czy zmiana lekarza cos da ale oczywiscie moim zdaniem powinnas robic piersi kiedy masz czas bo potem jeszcze cos wypadnie i bedzie po marzeniaxh a w Warszawie jest wielu dobrych specjalostow.

Kasik ja mialam zalecone ruszanie reka, wyginanie nia na wszystkie strony itp ale Mua polecila mi mas kupilam i reka juz normamaa,dzieki Mya

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:32   #428
Wiola33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
ciekawe jak madziula
a ja latam i latam nawet nie mam kiedy sie wyspac w szpitalu i po op odpoczne
mam pare pytan
glownie do dziewczyn od mojej pani dr
kiedy mozna sie normalnie wykapac??w calosci heh??czy szwy sie sciaga po 2 tyg czy wczesniej??kiedy mozna smarowac piersi balsamem??mam bezbarwnaodzywke na paznokciach moge zostawic|??po jakim czasie moge sciagnac ten topik???kiedy zdolam go sciagnac zeby zmienic na inny chodzi mi o ta czasowa niesprawnoschehe co za pytania do tego bez skladu i ladu ale moze zrozumiecie

anik nosisz na razie bluzki rozpinane przez glowe czy juz normalne???
oliwka Ty wspominalas o pilce z krora cwiczylas raczki dr Ci tak zalecal???

pozdro milenka,tasha do zobaczonka

to juz zaraz dr do mnie oddzwonila powiedziala ze z tym usg ok ze to nic groznego
Postaram się Tobie odpowiedzieć

Szwy są ściągane 8 dni po operacji, wykąpać się tak w całości możesz dzień przed zdjęciem szwów, wtedy odklejasz sobie opatrunek, bezbarwna odżywka chyba może być - anestezjolog musi widzieć płytkę paznokcia. W topiku trzeba chodzić cały czas, zdejmujesz tylko do mycia, a po jakiś trzech tygodniach dr zaleca kupienie stanika tego mamabell.
Stary 2012-07-19, 22:44   #429
anika75
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Ja tu rzadko zaglądam, ale nie dlatego, że z bólu umieram, nie nie
Muszę po prostu dzielić komputer z mężem, a on te swoje głupie gierki ma, mi każe odpoczywać a sam gra
Andzik, dziękuję za pocieszenie, bo ja już sobie najgorsze wyobrażałam . Mojej dr powiem, mam nadzieję, że nie wykopie mnie z gabinetu .
Kasik, aż taka twardzielka to ja nie jestem, rozpinane noszę, ale najczęściej w samym staniku paraduję. Dr nie pozwoliła podnosić rąk wyżej niż pod kątem prostym, więc trudno byłoby włożyć coś przez głowę.
Co do lakieru na paznokciach - ze mną leżała dziewczyna, która miała paznokcie u rąk i nóg wymalowane na ☠☠☠itny czerwony i nikt nie kazał jej zmywać.
Zdjęcie szwów mam we wtorek, pierwsza kąpiel ma być w poniedziałek przed zdjęciem szwów, wtedy też mam zdjąć sobie opatrunki. Topika nie ściągam na razie, zdejmę przed kąpielą bo się najnormalniej boję, że coś naruszę.
Do szpitala weź skarpetki, mi po operacji było tak zimno, że pielęgniarka musiała mnie opatulić kołdrą i dwoma kocami jak mumię, bo trzęsłam się jak galareta, dobrze że chociaż te skarpetki na nogach miałam
Stary 2012-07-19, 23:48   #430
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Hej dziewczyny Wreszcie...ustaliłam termin. 19 września nie cieszę się jednak tak do końca bo bardzo prawdopodobne, że jednak operacja się nie odbędzie, ale to bliżej września będę wiedziec. Najważniejsze, że wstępny termin mam
Pozdrawiam
Da radę, co nie jak tak

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Do szpitala weź skarpetki, mi po operacji było tak zimno, że pielęgniarka musiała mnie opatulić kołdrą i dwoma kocami jak mumię, bo trzęsłam się jak galareta, dobrze że chociaż te skarpetki na nogach miałam

Zapiszę sobie w pamięci na (-bliżej nieokreśloną ) przyszłość

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 00:58   #431
Alex0912
Raczkowanie

GG do Alex0912

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
prawie 19 cm ... to malutko

Dziewczynki,
szerokości implantu nie dobiera się tylko do rozstawu brodawek ... ważna jest szerokość piersi, odległość brodawek od boków i wiele wiele innych czynników.
Mowisz malutko? kurde to ja juz nic nie wiem hehe zgupiałam no ale jakos musze dojsc do tego czy jest ok z ta szerokoscia czy ni...

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Andzikus Pokaż wiadomość
Moim zdaniem tez nie. W koncu nie zawsze brodawka znajduje sie dokladnie posrodku sutka U mnie Doktor mierzyla szerokosc klatkie piersiowej, szerokosc i wysokosc sutka. Nawet nie pamietam czy rozstaw brodawek brala pod uwage. Jak probowalam sama cos sobie wyliczac to najlblizej tego co dobrala mi moja Doktor bylam odliczajac od szerokosci klatki piersiowej 3 cm na mostek i wynik dzielac na pol. To takie moje wlasne wyliczanki. A swoja droga, ciekawe czy ktoras z Dziewczynek wie jak sie powinno profesjonalnie wyliczac szerokosc implantu?

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Jasne, opinia lekarza jest najwazniejsza bo on widzac i dotykajac Twoich piersi, wie jaka masz rozciagliwosc skory i inne rzeczy, ktorych zadne zdjecie nie jest w stanie oddac. A projekcja to ten wymiar sutka, ktory mowi na ile piers bedzie odstawala od klatki piersiowej.
Zajrzyj sobie tutaj: http://www.estheticon.pl/nowosci/by-...obrac-implanty Mnie ten artykul bardzo wiele wyjasnil W ogole warto chyba poczytac te stronke, jest tam wiele informacji, ktorych na innych portalach o augmantacji nie znajdziesz.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

No wlasnie, Alex jest przykladem, ze nie zawsze brodawka jest na srodku sutka. Gdyby jej wlozyc implant dobrany tak jak to na ogol przyjmujemy to chyba, biedulka, nosilaby piersi pod pachami
Alex, kiedy wybierasz sie na jakas konsultacje? Podpatrz jak Cie Dr mierzy i zrob nam potem maly wykladzik na ten temat, dobrze? Kurcze, zaluje, ze gdy mnie mierzono bylam w takim przejeciu, ze nie pamietam zbyt wiele

A wiecie, ze 21-go lipca (juz za 2 dni) moje cycunie skoncza 3 miesiace?! Bo ja nie moge uwierzyc, ze juz tak dlugo sa ze mna!
Byłam na konsultacji 29 czerwca kolejna to w dzien operacji... pamietam ze robil mi jakies kropki kolo mostka, na srodku ponad piersiami kropke, pomiedzy piersiami pozniej kreski i pod tez... i cos mierzył, potem jeszcze sciskal mi moje maluchy i mierzył jakim cośkiem ale co i jak to ja blada ja tez bylam przejeta a w brzuchu mi tak bulgotało ze stresu ze sie nasmiałam przy okazji z Dr.
Stary 2012-07-20, 08:11   #432
TUSIA325
Raczkowanie

Edytowane przez TUSIA325
Czas edycji: 2012-08-02 o 09:22
TUSIA325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 08:43   #433
grazia781
Raczkowanie

Witam z ranka kochane
Moj ostatni dzien urlopu niestety w poniedziałek trza wrócić do pracy 3 tyg laby wystarczy.
OLIVKO ja miałam z lewą piersią problemy była bardzo opuchnięta i twarda. Dopiero po 4 miesiącach zaczeła mi jakoś ta pierś funkcjonować. Jestem teraz po operacji 8 miesięcy i widzę,że zmiękły mi piersi więc nic się nie denerwuj trzeba czasu. Tak jak dziewczynki piszą narkoza to jest bardzo duży szok dla organizmu. Główka do góry na pewno bedzie dobrze
ilovesleeping kochana spełniaj swoje marzenia na pewno dasz rade. Tak jak Andzikus napisała może mieszkasz,gdzieś którejś z nas blisko ja jestem gotowa aby ci pomóc. Wal jak w dym bo pomagać sobie trzeba. Buzial leci
Stary 2012-07-20, 08:58   #434
tasha2
Raczkowanie

Podobnie jak juz inne dziewczyny odpisaly lekarze sugeruja poczekac z 2 lata po opercji i w sumie mi pani doktor powiedziala, ze jezeli planuje ta ciaze w okresie 2 lat po operacji to moze lepiej poczekac i najpierw ciaza a potem piersi zrobic. Moja kuzynka robila biust ok 5 lat temu i zaszla w ciaze chyba jakos po ok roku od wszczepienia implantow i w sumie nie miala komplikacji+biust nawet po ciazy wyglada po prostu swietnie, chociaz to pewnie kwestia indywidualna...

Cytat:
Napisane przez TUSIA325 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź,
Czyli rozumiem, że jeżeli miałam operacje 2 miesiące temu - nic z wakacji...:-( a za miesiąc mam rocznicę ślubu i mąż chciał mnie gdzieś porwać... Ciekawe czy sa przypadki że dziewczyna zachodzi w ciążę 3 miesiące po operacji... ciekawe co z wkładkami?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Kasikkk do zobaczenia w poniedzialek rano!!!!!

[QUOTE] pozdro milenka,tasha do zobaczonka

Edytowane przez tasha2
Czas edycji: 2012-07-20 o 09:00
tasha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 10:20   #435
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
ja mysle ze nic dobregorany wewnetrzne goja sie w piersiach chyba ok pol roku wiec sama sobie odpowiedz czy to dobry momentna zajscie w ciaze a piersi w ciazy dodatkowo rosna...mi dr odradzala zajscie wciaze przynajmniej 2 lata od op
No dla mnie to raczej niepowazne zachodzic w ciaze 3 mce po op
jesli ktos by tak chcial to chyba swiadczy o jego bezmyslnosci.
Srodek piersi goi sie wlasnie 6 mcy i chociazby dlatego. To troche jak szkodzic zdrowiu. No ale u nas chyba nikt nie ma takich pomyslow

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytania, czy narkoza moze miec wplyw na termin miesiaczki?powinnam dzis dostac a nie ma isie martwie
Zauwazylam ze moja lewa piers jest wieksza i oczywiscie mam jakies glupie mysli ze tam cos sie w srodku dzieje to normalne czy nie ze lewa piers wieksza?
Jak najbardziej

Moja jedna nadal jest wieksza Oliwko to normalne
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 10:23   #436
Alex0912
Raczkowanie

GG do Alex0912

kasikkk87 23.07 - 3
tasha2 23.07 - 3
MILENKA2012 23.07 - 3
patrycjaw1989 02.08 - 13
Sif 20.08 - 31
Lenkii 06.09 - 49
Alex0912 12.11. - 104

dzien dobry

Stary 2012-07-20, 10:37   #437
201711291009
Konto usunięte

Andzikus, Kasik, Swiniaczek dziękuję

Tobie Graziu też Będzie co ma byc, myślę pozytywnie
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:09   #438
AsieK8705
Raczkowanie

Smile Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Sif Pokaż wiadomość

..........
Nastawiłam się już na cycki w sierpniu i pewnie spróbuję drugiej opcji - uderzę do doktora, u którego robiła Ise. Oby on miał termin. I oby uznał, że mogę się poddać narkozie. Kurde, a miało być tak fajnie
Widzę, że to forum jednak zmienia nasze nastawienie
hehe ja jeszcze muszę znaleźć zdjęcie, które pokażę dr
będę przez weekend szukać

A co do operacji to trzymam kciuki, żeby był sierpień
Będzie fajnie zobaczysz!!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
No dla mnie to raczej niepowazne zachodzic w ciaze 3 mce po op
jesli ktos by tak chcial to chyba swiadczy o jego bezmyslnosci.
Srodek piersi goi sie wlasnie 6 mcy i chociazby dlatego. To troche jak szkodzic zdrowiu. No ale u nas chyba nikt nie ma takich pomyslow[COLOR="Silver"]
Pewnie, że niepoważne, ale wiecie jak to w tym temacie bywa...
Czasami nie da się przewidzieć pewnych sytuacji
Nikt pewnie świadomie nie planuje, no aleeeeeeee......

Najlepiej jakby się ktoś doświadczony wypowiedział, kto urodził dziecko po operacji??

Dążę do perfekcji, robiąc to co kocham!
AsieK8705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 12:05   #439
siwa124
Raczkowanie

Cytat:
Pozdrawiam
No to pieknie - mój syn ma urodziny 5 lat
Dobra data

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez grazia781 Pokaż wiadomość
Witam z ranka kochane
Moj ostatni dzien urlopu niestety w poniedziałek trza wrócić do pracy 3 tyg laby wystarczy.
OLIVKO ja miałam z lewą piersią problemy była bardzo opuchnięta i twarda. Dopiero po 4 miesiącach zaczeła mi jakoś ta pierś funkcjonować. Jestem teraz po operacji 8 miesięcy i widzę,że zmiękły mi piersi więc nic się nie denerwuj trzeba czasu. Tak jak dziewczynki piszą narkoza to jest bardzo duży szok dla organizmu. Główka do góry na pewno bedzie dobrze
ilovesleeping kochana spełniaj swoje marzenia na pewno dasz rade. Tak jak Andzikus napisała może mieszkasz,gdzieś którejś z nas blisko ja jestem gotowa aby ci pomóc. Wal jak w dym bo pomagać sobie trzeba. Buzial leci
a ja Ciebie nie mam w znajomych?? Zmieniłaś konto ?? Wysyłam zaproszenie
Stary 2012-07-20, 12:11   #440
patrycjaw1989
Raczkowanie

Hej dziewczynki byłam wczoraj na tej powtórnej konsultacji i wszystko zostało tak jak było p.dr. powiedziała mi że jak wezmę 380 jest większe ryzyko wystąpienia komplikacji...więc jestem raczej rozsądna i wole mniej ale zdrowiej jeśli chodzi o szerokość implantu to wytłumaczyła mi to tak że mam dobrane 11cm gdyż moja pierś ma 13cm a ok 1,5-2 cm trzeba liczyć na skóre gruczoł tłuszczyk i takie tam, więc rozstaw sutków nic do tego nie ma bo trzeba też patrzeć na mięśnie i mostek a przy doborze implantu liczy się najbardziej szerokość własnej piersi, troche mnie to uspokoiło ale siedzą w poczekalni poczułam już tą atmosfera i zaczełam się stresować przed konsultacją to co to będzie w dniu operacji...przerażeniem mnie napawa ta myśl, po za tym pojawiła się następny problem mam złe wyniki morfologii i OB niedawno byłam chora i to pewnie z tego względu... teraz dużo witaminek rutinoscorbin pomarańczki, warzywka i owocki nie załamuje się i mam nadziej żę do operacji uda mi się podrasować te wyniki i znowu będą mnie kuć, dobrze że poszłam 2 tyg wcześniej tak to zdążyłam się zorientować że coś jest nie tak i mam jeszcze czas na poprawe wyników, buziam i życze miłego dnia
patrycjaw1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 12:33   #441
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siwa124 Pokaż wiadomość
Dobra data
Siwa jednak 10 września hehe Za to sif ma miec w moje urodziny
Stary 2012-07-20, 13:03   #442
Alex0912
Raczkowanie

GG do Alex0912

Cytat:
Siwa jednak 10 września hehe Za to sif ma miec w moje urodziny
wiec dodam Cię do wyliczanki najwyzej jak sie cos zmieni to poinformujesz
Stary 2012-07-20, 13:04   #443
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alex0912 Pokaż wiadomość
wiec dodam Cię do wyliczanki najwyzej jak sie cos zmieni to poinformujesz
Oki
Stary 2012-07-20, 13:41   #444
Alex0912
Raczkowanie

GG do Alex0912

kasikkk87 23.07 - 3
tasha2 23.07 - 3
MILENKA2012 23.07 - 3
patrycjaw1989 02.08 - 13
Sif 20.08 - 31
Lenkii 06.09 - 49
:ilovesleeping 10.09 - 51
Alex0912 12.11. - 104

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

kurna cos pokickałam Lenkii powinno byc 47 :P jutro bedzie poprawione wybaczcie

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjaw1989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki byłam wczoraj na tej powtórnej konsultacji i wszystko zostało tak jak było p.dr. powiedziała mi że jak wezmę 380 jest większe ryzyko wystąpienia komplikacji...więc jestem raczej rozsądna i wole mniej ale zdrowiej jeśli chodzi o szerokość implantu to wytłumaczyła mi to tak że mam dobrane 11cm gdyż moja pierś ma 13cm a ok 1,5-2 cm trzeba liczyć na skóre gruczoł tłuszczyk i takie tam, więc rozstaw sutków nic do tego nie ma bo trzeba też patrzeć na mięśnie i mostek a przy doborze implantu liczy się najbardziej szerokość własnej piersi, troche mnie to uspokoiło ale siedzą w poczekalni poczułam już tą atmosfera i zaczełam się stresować przed konsultacją to co to będzie w dniu operacji...przerażeniem mnie napawa ta myśl, po za tym pojawiła się następny problem mam złe wyniki morfologii i OB niedawno byłam chora i to pewnie z tego względu... teraz dużo witaminek rutinoscorbin pomarańczki, warzywka i owocki nie załamuje się i mam nadziej żę do operacji uda mi się podrasować te wyniki i znowu będą mnie kuć, dobrze że poszłam 2 tyg wcześniej tak to zdążyłam się zorientować że coś jest nie tak i mam jeszcze czas na poprawe wyników, buziam i życze miłego dnia
Hmm... wiec jesli tak jest, to te UHP z szer 10,5 + te 1,5 na gruczoł, skore i tłuszczyk to wyszłoby te 12cm wiec jesli tak jest to wychodzi na to ze Dr. miał racje? ja pierdziu i badz tu mądry hehe
Stary 2012-07-20, 14:51   #445
belseno
Zadomowienie

Dziewczyny odpadły mi wszystkie strupki i zadzwoniłam do dr z pytaniem jak ja mam dalej pielęgnować te blizny, bo do tej pory smarowałam tłusta maścią i zasłaniałam gazikami. Powiedział mi żeby teraz smarować silikonem w żelu, i pytanko czy na ten silikon też kładzie się jakieś gaziki? Bo nie wiem czy mam kupować kolejne?

Olivka w którym miejscu te plecy Cię bolą? Bo mnie bolał dół i mam na to sposób więc jak coś to opisze.

Sif, Celina ja gdybym za pierwszym razem zrobiła zabieg to byłabym już 1,5 roku po ale czy szczęśliwa? A tak jestem 1 miesiąc po i wszystko wskazuje na to, że będzie ok. Pierwszy raz jak trafiłam na konsultacje 1,5 roku temu lekarz odradził zabieg, powiedział, że w moim przypadku efekt będzie mierny, że za bardzo zniszczone i za duża wada, że wydam pieniądze, nacierpię się i nie będę zadowolona. Byłam zdruzgotana. Oczywiście nie zdecydowałam się i chwała bogu bo prawdopodobnie ten lekarz z moim przypadkiem by sobie nie poradził a tak znalazłam innego, który nawet przez sekundę nie miał żadnych wątpliwości i teraz jestem szczęśliwą posiadaczką kształtnych cycorków Także czasami los szykuje nam niespodzianki, a ja już wiem po co mi był ten dodatkowy czas dany.....

Cytat:
Napisane przez patrycjaw1989 Pokaż wiadomość
Mój dr przed wyborem implantów wogóle mnie nie mierzył i jakoś szczególnie nie oglądał, spojrzał i wiedział. Wymierzył mnie i obrysował tuż przed zabiegiem, żeby wiedzieć jak to wszystko poukładać.
A ja też po pobycie na forum chciałam większe tak co najmniej 350 ale dokładnie to samo mi lekarz powiedział co Tobie, że w moim przypadku mogą być komplikacje i problem z gojeniem a ja i tak miałam mieć ciężki zabieg więc wzięłam maxa jakiego mogłam, żeby ograniczyć do minimum komplikacje, mam 325ml a nad szerokością i innymi parametrami to wogóle sie nie zastanawiałam i nawet nie rozmawiałam o tym z lekarzem, zdałam się na dr i dobrze na tym wyszłam bo kształt mam przepiękny tylko skóra u mnie zniszczona ale to inna bajka, ha! ja do tej pory nie wiem co ja dokładnie mam bo nie mam karty ze szpitala

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-07-20 o 15:22
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:08   #446
Andzikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
A ja też po pobycie na forum chciałam większe tak co najmniej 350 ale dokładnie to samo mi lekarz powiedział co Tobie, że w moim przypadku mogą być komplikacje i problem z gojeniem a ja i tak miałam mieć ciężzdałam się na dr i dobrze na tym wyszłam bo kształt mam przepiękny tylko skóra u mnie zniszczona ale to inna bajka, ha! ja do tej pory nie wiem co ja dokładnie mam bo nie mam karty ze szpitala
Belseno, nie dostalaś żadnego glejtu na implanty? Kiedy teraz masz jakąś kontrolę? Powinnaś się upomnieć o papiery z informacją co masz, od kogo masz i z jaką gwarancją. Koniecznie!!!

Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png
Andzikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:19   #447
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Andzikus Pokaż wiadomość
Belseno, nie dostalaś żadnego glejtu na implanty? Kiedy teraz masz jakąś kontrolę? Powinnaś się upomnieć o papiery z informacją co masz, od kogo masz i z jaką gwarancją. Koniecznie!!!
po moim zabiegu dr wyjechał na urlop, jak miałam zdejmowane szwy oglądał mnie inny i powiedzieli mi że dostanę papiery jak wróci mój dr bo musi wszystko popodpisywać Jadę we wtorek to się upomnę A właśnie Ty pisałaś kiedyś, że wysyłałaś do producenta implantów jakąś kartę - ile czasu na to jest?
Stary 2012-07-20, 16:04   #448
grazia781
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siwa124 Pokaż wiadomość
Dobra data

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

a ja Ciebie nie mam w znajomych?? Zmieniłaś konto ?? Wysyłam zaproszenie
Kochana musiałam zmienic bo nie mogę wejść na moje stare dlatego musiałam założyć nowe konto. Zaraz zobaczę czy mamy się jak nie zaraz wyśle ci zaproszonko
Stary 2012-07-20, 16:09   #449
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alex0912 Pokaż wiadomość

:ilovesleeping 10.09 - 51
Łooo jak dziwnie widziec siebie w odliczance
Stary 2012-07-20, 18:14   #450
madziullasz
Raczkowanie

I witam serdecznie!!!
zaraz będzie doba jak jestem po
cucynie widziałam z rana,zrobil nawet fotki,podobno prawie nie spuchły i czuje się dobrze
Woadomo troch boli ale Panie tutaj mówią,że jak łania brykam
Zaliczyłam tylko jeden odlot,gdy do obiadu usiadłam.Poczułam zapach jedzenia i zemdleć chciałam ale już ok
Do wyboru miałam 300 ml lub 295 ml,różnica minimalna za to te 295 maja węższą podstawę,co jest dobre dla mojego wąskiego mięśnia i duży profil więc do przodu ładnie wystają,chyba 5,4.Sprawdze czy dam radę wrzucić fotki na priva.
BUZIAKI!!!!

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Niestety nie wiem jak je załadować z telefonu
madziullasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości