|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
hej!
ja tylko na chwilę! nie mam na nic czasu ostatnio. mała raczkuje jak odrzutowiec i wstaje przy wszystkim. Ja praca, dom, spacer itd... u nas z drzemkami w dzień jest ostatnio problem, bo mała umęczona a wstaje i nie chce się położyć. W weekend byliśmy na weselu bez Heli i potańczyliśmy i wybawiliśmy się |
|
|
|
#2912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaką metodą robiłaś i ile płaciłaś ?? Dziewczyny żyję i nie zabiłam fryzjera Jestem mega zadowolona. Deko zrobione (o 2-3 tony) i kolor ten sprany tak mi się spodobał, że koleś tak wymieszał farby że tylko go ożywił jakaś mieszanka ciemnych blondów z podcięciem zapłaciłam 160 zł więc nie jest źle. Mimi tak dał popalić babci, że dziś spał tylko 1h, jak wróciłam przyjechali moi rodzice w odwiedziny, więc wybawili wnuka, tak, że już nie poszedł spać i tak śpi już od godziny. ![]() UWAGA! Po postukaniu łyżeczką w dolną szczenę stuka, więc oficjalnie mamy zębola ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Jupi ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Też mamy taki plan. Tylko napierw będę musiała być przeszkolona przez którą z mam mających dziewczynki, bo jak patrze na te słodkie ciuszki to aż się wzruszam |
|||
|
|
|
#2913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiolqn- dzięki za odpowiedź ![]() a tak w ogóle witam i mam nadzieję wbiję się jakoś w wątek
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy teściówka wpada na obiadzik ? ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Super bd wdzięczna za pamięć
|
||
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
a u nas ze spaniem jest tez bardzo roznie,ostatnie kilka dni mala miala 3 drzemi po 15,20min
teraz jest troche lepiej,wszystko zalezy jak wstanie rano,ale przewaznie jak wstaje kolo 8,to sa dwie drzemki kolo 11 a pozniej kolo 16,a jak wstaje o 7 albo wczesniej to 3 drzemki,pierwsza kolo 9,pozniej kolo 13,pozniej kolo 17(z tym ze ta ostatnia zawsze trwa gora pol godzinki) ale nigdy nie udalo mi sie jej z zegarkiem w reku polozyc,bo i po co,czasem wytrzyma 4 godziny a zcasem po 2 pada ziewa i trze oczka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- baha pokazesz wloski?
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale twoj synio postepy robi i tyle zebow, szok ciesze sie, ze przeprowadzka udana
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
czemu chciałabyś mniej żeby spał??
moja śpi zdecydowanie za mało,ale smiem twierdzić,że to ząbki dają się we znaki....oby się to poprawiło bo sie wykończe nerwowo i żadne leki nie pomogą.....
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak sobie pomyslalam, ze jak z tego zlobka nici i w ogole to moze drugie od razu strzelic? ale zaraz potem sobie pomyslalam, ze jak drugoe bedzie takim szogunem, to musze sobie dodatkowe rece przeszczepic co bedzie to bedzie, wiadomo, plany sobie, zycie sobie
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super że się wybawiłaś Ja już dzis zapowiedziałam tż że go w niedzielę zostawiam na cały dzień z małą samego i wyruszam gdzieś sama. Jeszcze nie wiem gdzie, może być nawet do lasu , chociaż mam w planach shopping bo już daaaawno sobie nic nie kupiłam. muszę odreagować i pobyć trochę sama.wariateczka u nas właśnie ze spaniem było bardzo podobniej ak u Ciebie a ostatnie dni to jakiśhorror, dzisiaj np. w ciągu całego dnia spała półtorej godziny. Zasneła po kąpieli o 19 na pół godziny, obudziła się z płaczem, pobawiła. Teraz dopiero zasypia... . Nie wiem, obstawiam zęby...muffinka - no dokładnie, ja tez może i bym chciała drugie ale jak będzie takie kręcące i wiercące jak moja mała to osiwieje i w nerwice wpadne Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-07-19 o 21:19 |
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siem rozpisalam
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Baha dawaj foty
fajnie zaplacilac, tak akurat za tyle robotysmerfiko tak myslalam ostatnio gdzie jestes kuzwa jakas klotnia zakochanych pod oknem, dobrze, ze dziec ma mocny sen
|
|
|
|
#2923 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odreagowanie jest czasem bardzo wskazane! wiec bez wahania wyruszaj choćby do lasu! Cytat:
u nas jakiś pies ujada... od wieżowców sie odbija i niesie... Ela- bardzo sie ciesze ze w końcu na swoim jesteście! odżyjesz kobieto... |
||
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam na pewno, ale jutro. Za dnia poszukam kabla, jak nie znajdę zrobię jeszcze raz aparatem i przegram. Wylej im kubeł zimnej wody na łeb - ostudzisz emoje tz przyszedł z pizzą lece na kolacyjkę. Udanego wieczorku |
|
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
olka a nie za wczesnie na nastepne zeby?bo jak ma juz 8 siekaczy to nastepne chyba pozniej sie wyzynaja
po roczku?ale moze cos pomylilama z drugiej strony jak te 8 tak szybko wylazlo to i moze nastepne ida ![]() nasza tez troche marudzi,jedyneczki cale na wierzchu,a 2 cos sie przebic nie moga,widac je,dziaselko tam bardzo rozpulchnione ale za cholere nie chca wylezc cale,a bylam swiecie przekonana ze wyleza pierwsze bo juz od dawna bylo je widac,a tu nagle 2 dolne jedynki ![]() dziec juz polozony,zaczal padac deszcz,ide wszamac kolacje chyba noramlnie caly dzien cos jem,i ja sie pytam jakim cudem nie tyje?
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
juz poszli, ciekawe- razem czy osobno?
straszniej jej chlopak wyrzucal kontakty z jego kolegami![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- wariateczko na te zebiska nieszczesne nie ma reguly, nam co nowe wyjda to pediarzty mowia, ze bedzie przerwa, a tu lezie i lezie zab za zebem, po dwojkach niby troche spokoju, a u nas trojki prawie na wierzchu |
|
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
muffinko miałaś Polską wersje telenoweli i to za free pod oknem
ciekawe kiedy nastepny odcinek bedzie
|
#2929 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- może trochę za późno ale tulimy ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- ja tyż ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka śpi już od ponad 2h
A ja z tż objedliśmy się naleśnikami z nutellą i bananem i brzuchol pełen![]() Idę się prysznicować i w kimono
|
#2931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mogę sie pochwalić Moje dziecko zaczęło raczkować w pełni tego słowa znaczemiu - mały meserszmit, al ejest cudownie nieporadny i jak sie zmęczy to siada i tak głośno wzdycha ![]() A jeszcze my mamy taką kule z małpką fisher price i u nas sie świetnie sprawdza. Od kiedy Adaś raczkuje to prawie cały czas jest w użyciu oprócz wczorajszego dnia kiedy to butelka po wodzie mineralnej okazała sie bardziej interesująca.
"Bo rodzina jest najważniejsza. Żaden zawodowy sukces nie waży tyle, ile szczęście w miłości. Żadna zawodowa porażka nie boli tak jak rozstanie. " B.Grysiak Edytowane przez 21pyza Czas edycji: 2012-07-19 o 22:26 |
||
|
|
|
#2932 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
ale zapraszam ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|
#2933 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pierwsza kolo 12 a potem kolo 16tejCytat:
Ciekawe kiedy u nas kolejne zabki będą Tak pisałyscie o tych zakupach, ze sama dzis kupilam sobie 2 bluzeczki, spodenki i bolerko mam nadzieje ze chociaz pogoda bedzie w PL jak zajedziemy bo nie wykorzystam. Miałam kupic jakies jeansy i wkoncu nawet nie ogladalam tamtych regalow, typowe w moim przypadku, kupuje to co nie trzeba ![]()
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde dominik obudzil sie wyspany dzis juz o 22 i mimo virbcou ani mysli isc spac
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja nieraz też się przebudzi w nocy wyspana mam wrażenie, ale po pewnym czasie jednak zasypia, może Domi tez zaraz padnie
|
|
#2936 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odrazu inny świat coo![]() Baha fajnie że fryzjer żyje może jeszcze komuś się przyda, zwłaszcza, że db robi włoski pokaż foto, bo z opisu to ja nic nie wiem![]() dla jednozębnego syncia![]() Cytat:
ja bym nie dała rady mając takiego Fifiego doszłam do wniosku że nie chcę mieć drugiego ale zycie pokaże...kwestia pieniędzy nie chcę żeby dziecku czegoś brakowało, juz teraz jej za specjalnie nie rozpieszczamy, a co by było gdyby pojawiło się jeszcze jedno...moja starsza sis może się postara (prawdopodobnie albo na dniach poroniła, albo ma pozamaciczną...) to będzie świeżutki bobasek w rodzinie - styknie![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
u nas pobudeczka przed 6, ale jakos zmeczona nie bylam więc pracuje od rana z niunią i nadrabiam Wasze posty ![]() Cytat:
hej hej wiolqn - super że możesz zostać w domku nettka - jak pisały już dziewczyny - bosa stópka najlepsza ![]() Ela - witaj ale Twoj dziec już duzo potrafi i ile ma zębów!!!! szoook ... mufff - co do 2ch kresek to mi na bank nie grozi bo już mam mega długi post a i kandydata brak
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
MAtko już Piątek - kiedy to zleciało ![]() Dziękujemy za gratki ![]() Fotki wstawię, ale wieczorem jak tż wróci. Kabel znalazłam, w prawdzie nie naszukałam się za wiele tylko przypomniałam sobie, że usb tj ten sam kabel co do ładowarki Aaaaa i nock rewelacja. Jak poszedł spać o 19.45 przebudził się tylko po 21 na dojedzenie kaszy i spał do 7. O 4 dałam mu tylko smoka
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-07-20 o 08:30 |
|
|
|
#2939 | |
|
Rozeznanie
|
U nas noc chyba w miare ok, nie pamiętam o której pobudka bo tż wstawał . Od 5 już obie z niunią na nogach tzn one aktualnie śpi a ja wcinam tosty i popijam kawe . Zdążyłam się już ogarnąc bo wybywam dzisiaj do rodziców do city . Cieszę się bardzo bo młoda jak zobaczy moją mamę to ja mogę nie istnieć- banan z buzi nie schodzi. 21pyza_ u nas też butelki po wodzie są atrakcją. Ogólnie to stwierdzam że kupowanie teraz zabawek nie ma za bardzo sensu chyba że naprawdę trafi się w coś fajnego co dziecku przypasuje. My dostaliśmy od rodziny 4 takie ogromne pudła zabawek i praktycznie ich nie wyjmuję tzn wyjmuję kilka jak ta osoba która dała ma przyjechac ![]() Cytat:
nettka ale smaka narobiłaś tymi naleśnikami, musze jutro zrobić ![]() Jak mówicie że u nas na następne zęby za wcześnie to ja nie wiem co się z małą dzieje ostatnio, nie mam pojęcia. |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ledwo zyje dobrze ze dzis piatek
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

z podcięciem zapłaciłam 160 zł więc nie jest źle. 

:prosi :
hehe jak będę w domu sprawdze jakie to rozmówki i jaka książka
i tyle zebow, szok

bo tak sobie pomyslalam, ze jak z tego zlobka nici i w ogole to moze drugie od razu strzelic? 

. Jakiś stworek chodzi po ogrodzie i myje kamienie i woła "maka paka" 

niech mnie ktoś przytuli