|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
A co do notebooka, bardziej oplaca sie kupic jakiegos lapka na raty, niż w tej opcji z internetem.
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Amelka bardzo dziękuje za życzenia Oliweczka, pytalas co mi jest - nie mam pojęcia :/ Obudzilam się z bólem głowy, jakaś taka osłabiona, nawet za b ardzo nie miałam siły zajmować się Amelką:/ Ale Tz potem wyszedł z nią na spacer, ja się ogarnęłam i przeszło .... Kolina, narobiłas mi smaka na fasolkę Cytat:
|
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
żaneta nosidło przyszło, mi się podoba, zuzi mniej. Mam nadzieję, że na urlopie zmieni zdanie. Nawet tz się podoba. Mam tylko wrażenie, że te"ramiona" są na mnie za długie trochę. Zobaczymy jak trochę pochodzimy w nim. Wykonanie stuper, nie jest takie grube jak się wydaje z wyglądu.
Do duszy się pisze z kom. Mieszka ktoras w okolicach szklarskiej? Żaneta ja czytam ten wątek o lence
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta, Kajool dziekuje za odpowiedzi.
|
|
|
|
#1415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słodki widok Chelsea miałam pisać ze niezwykle uroczy tort A z moja wizyta w Warszawie to na razie plany, jeszcze nie potwierdzone niestety Justyna do nie jest niedaleko Idziesz? Eliko co u was?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-19 o 22:33 |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja Klara tez ze mna dzien w dzien, a jak poszlam do szpitala rodzic Blanke to poprostu dala sobie wytlumaczyc i cos tam zrozumiala (miala niecale 2 lata). Nie bylo placzow i lamentow, nic z tych rzeczy. a bylam w szpitalu tydzien. Przed porodem (3 dni) przyjezdzala z TZtem i chodzilismy na spacery do parku czy na rynek (robilam male wagary), a po porodzie nie widzialysmy sie 4 dni. Nie dzwonilysmy do siebie, bo podobno nie nalezy. Tajemnica tkwi poprostu w stosunkach z druga bliska osoba. Moj TZ (oprocz mnie ) jest jej calym swiatem, osoba, ktora daje jej poczucie bezpieczenstwa na tyle silne, ze nawet jak ja na jakis czas znikne (nie nagle oczywiscie, przygotowywalismy ja na to dlugo) to ona nie traci gruntu pod nogami.Wiele tez zalezy od charakteru dziecka. A w pierszy dzien mojej nieobecnosci nie powiedziala TZtowi, ze nie ma mamusi, tylko zauwazyla zolza jedna, ze brakuje mamusi kolderki ![]() ![]() marzenka - nie bij nie bij naprawde chcialam teraz cos wkleic i nie moge tych zdjec na kompie znalezc - wcielo je czy co... |
|
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
Dajcie link do watku o tej Lence
|
|
|
|
#1418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Carmela - ale aniołek w Sarniej skórze
![]() Cytat:
![]() Schudnięcia zazdroszczę, a zakupami dla Jaśka się chwal ![]() Cytat:
Może 4 G nie wystarczyć. Policzył ze to ok. 7,5 godzin rozmów dobrej jakości na sypie z wideo. Oczywiście, gdyby nie robiła nic więcej, tylko gadała.Zależy ile rozmawia... Cytat:
2. Brawo Szymek ![]() Cytat:
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
No juz dluzsza chwile. Kolor taki różowo - brazowy. Jestem bardzo zadowolona, co do rozkladania, to troszke sie da. Polega to na tym, ze przód fotelika podnosi sie lekko do gory. Szalu nie ma, ale dziecku jednak inaczej sie jedzie. Generalnie polecam.
|
|
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
co do odwiedzin dzieci w szpitalach, to u nas na porodówce jest zabronione wprowadzanie dzieci poniżej 7 lat. Kuba był przez pół ciąży nastawiany na to, że pójdę po szpitala na kilka dni i wrócę z siostrzyczka. Była moja mama i tz z nim. Wiedział co się dzieje, że wrócę, dzwonił do mnie, ja się nie martwiłam bo był w dobrych rękach. Mój pobyt w szpitalu nie był dla niego straszny. Oczywiście tęsknil i ja też. Jak wróciłam, to oddalam małą tz i babci a jakas godzinę tuliłam się z kuba i rozmawiałam. Pytał o różne rzeczy a ja mu odpowiadałam
to chyba zależy od dziecka i przygotowania go na ten moment. Wydaje mi się, że nie powinno się takich małych dzieci przyprowadzac do mamy po porodzie.
|
|
#1421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to mam wrażenie że nie jest z nim tak bardzo silnie związany. Tzn. jest związany, ale gdyby mnie nie było (na razie), to tata by nie pomógł w tęsknocie. Niestety spędzają ze sobą za mało czasu. I martwi mnie to ![]() Cytat:
|
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jade tam na rozmowy, nie będę sama i zachodze w głowę jak sie wyrwać na choćby kilkanaście minut( z rozmowy sie nie wykręce bo będę pełniła min role tłumacza) No niestety będę bez Jacha Ale intensywnie myśle co i jak A schudnieciem sama jestem zaskoczona( wzięłam sie za dietę ale i odstawilam tabletki) Zakupki zaraz wkleje
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
brumku dawno jej nie nosiłam w chuście i chyba już nie lubi być taka ograniczona. Ona już biega a ja jej każe siedzieć w miejscu i tyłem do świata
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku Podziekuj mężowi za fachowe wyłożenie sprawy
a skype No cóż... Ze mną by rozmawiała. A możemy godzinami .... ![]() Telik bardzo ładne zakupki |
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak czytam o tych pobytach mam w szpitalach to mam wrażenie, że moja by nie zauważyła nawet że mnie nie ma. Do każdego idzie jak w dym, a na punkcie babci ma bzika. Nie czuję się jakoś specjalnie wyróżniona - nie okazuje większego przywiązania do mnie niż do innych. Może to głupie. Ja bym za nią strasznie tęskniła. Ostatnio nawet miałam propozycję fajnego wyjazdu i noclegu, ale bez dziecka, na jedną noc i nie mogłam jej zostawić.
|
|
|
|
#1427 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzielny chłopak!a ja dzisiaj walnęłam małym palcem w chodzik Dawida aż na kolana padłam z bólu140m to w sam raz i dobry pomysł z pomieszczeniem nad garażem, u nas to się hobby nazywa, ale tylko nazywa, bo pusto na razie, ma powierzchnię calkowitą ok 40m (użytkowej jakieś 30m), w przyszłości chcemy mieć pomieszczenie na relaks, jakiś tv, coś do muzyki, no i kilka przyrządów do ćwiczeńco do teścia to.... znam ten typ, mój tata z rakiem a tez zapieprzał na budowie, eee może się ugryzę w język.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z powrotem chcę mieć do pasa, zapuszczam! Cytat:
napisz co powie twoj lekarz na konsultacji Cytat:
w ogóle to od kiedy jemy stałe pokarmy to mniej mleka wciąga, kiedys potrafił 180ml czy więcej, teraz już daaaaaaawno się to nie zdarzyło cdn musze podzielić wiadomość bo za dużo grafiki....
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za tydzień mamy wizytę u naszej neurolog i boje,że z Lilą na rehabilitację znów będziemy jeździć bo od ostatniej wizyty nie zrobiła większych postępów ruchowych... Bo Lena przyniej to istny diabołek, który jest wszędzie, dosłownie!
|
|
#1429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) nie usiedzi na jednym miejscu 30sek, a co dopiero w takim ograniczajacym ruchy czyms! Ale moze na urlopie na jakies krotkie wypady po lesie da sie skusic.Beatka - ale Julcia podobna do Ciebie, szok!!! agawoo - gratki za pol roczku! masz sliczna czarnulkeChelasea - torcik - wow!!! ja tez chce tak umiec...![]() Oliweczka - jeny, jaki fajny brzuszek Carmela - Sarcia jak zwykle czaruje swoja drobna figurka
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-07-19 o 23:03 |
|
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Marina, moje włosy już są ok, nawet odrosły, tylko te nowe krótsze są i sterczą trochę.
Ja już kilka razy miałam problemy z wypadaniem. Ostatnio to wiadomo ciąża. Raz problemy właśnie ginekologiczne, a innym razem nie wiadomo co to było. W każdym razie chodziłam do dermatologa. Najpierw przepisano mi jakąś miksturę robioną w aptece - nie podziałało na mnie, ale to jest tańsza opcja. Później dostałam droższy lek - ok 80 zl za butelkę i to mi pomogło. Ja bym zaczęła jednak od wyprawy do rodzinnego i ustalenia co zrobić z tą morfologią, skoro kiepska. |
|
|
|
#1431 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje chyba tylko ją ignorować, bo inaczej tylko sie nadrnerwujesz niepotrzebnie![]() Cytat:
Przeglądalam ostatnio sporo projektów i na takiej powierzchni można już wszystko rozplanować tak, żeby było wygodnie A z ciekawości - robicie projekt indywidualny czy gotowy? dla dzielnego Domka A co do teścia to brak slow Kierownik budowy z niego pierwsza klasa .. a dlaczego powiedział, że to on jest wlascicielem> Ma jakis udzial w tej budowie czy budujecie za swoją kasę (nie musisz odpowiadać )? Dziękujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Slicznie ![]() Oliweczka, śliczna córcia i wózek też super Maluchy będą miały fajowy wóz
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-07-19 o 23:22 |
|||||
|
|
|
#1432 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pobierowo powodzenia na licytacji! coraz bardziej mi się takie malusie dziewuszki z kolczykami podobają! Cytat:
a chlebka max połowę kromki bez skórki, najczęściej 1/4 brawo za nowe umiejętności ![]() zabezpieczania naroznikowo-gniazdkowo-szufladowe podnózek ten mały dla dziecka wycieraczka dwa male kosze na pranie wieszaczki samoprzylepne szczotke do kibla za 1,99 ![]() chyba tyle Cytat:
jestem zatwardziałam zwolenniczka netu po kablu, uważam że jest najlepszy jakościowo i najmniej awaryjny (w domu u mamy mmiałam netię) no ale poprzeprowadzce tak szybko kabla nie dostaniemy, no i przemieszczam sie sporo więc ten komórkowy jest ok jeśli nie bedzie używała kamery ![]() Carmela zdjecia obłędne, Sarenka ze skrzydełkami, z fontanna z głowki psy które uwielbiam i kot w nosidełku, każde zdjęcie oko cieszy!a ja dzisiaj przez przypadek usunełam kilka zdjęc Dawida za pomocą shift+del czyli całkowicie z pominięciem kosza no i panika, na szybko znalazłam jakiś program w necie, pierwszy z brzegu i udało mi się wszystkie zdjęcia odzyskać za pierwszym podejściem jedno poniżej taką demolkę po kąpieli dziś benio urządzał - patyczki dały mi 3 minuty na posmarowanie, powycieranie, uczesanie i ubranie
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam włosów z głowy rwać nie będę z powodu mojego kruszonka Zresztą ktoś w rodzinie musi być szczupły |
|
|
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina
Odradze jej tak czy inaczej. Głownie mialobyc do skypa, a na takie sprawy to najlepszy net stacjonarny. Dziekuje
|
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
Znalazlam w koncu ten tort, fenomenalny
![]() Świętującym dziewczynom przesyłam buziaki A sama już uciekam spać. Dobranoc |
|
|
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
stronczek pytałas o ten wątek leny, jest na dole, tytuł: pomocy moja córka umiera.
|
|
#1437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
strasznie smutna historia ![]() okropnie może uda się coś znaleźć, widziałam że sprawa została nagłośniona równiez poprzez fb https://www.facebook.com/#!/events/499503780075949/
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka, ja byłam dziś koło Ikei ale będę pewnie w najbliższym czasie, tylko nie wiem czy w ciągu kilki dni najbliższych. Ale pisz śmiało!A teść.... brak słów! ![]() Fajny domek będzie! Cytat:
ja zapraszam w sobotę będzie, ale imieninowy, nie urodzinowy. Ok, idę... niech mnie ktoś przytuli....
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy bardzo
Carmela, śliczna córcia
|
|
#1440 |
|
Wtajemniczenie
|
aniula ja Cię tulę
miłej nocy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

To zawsze dla dziecka trauma, jakby go nie przygotowywać
naprawde chcialam teraz cos wkleic i nie moge tych zdjec na kompie znalezc - wcielo je czy co...

aż na kolana padłam z bólu

Kierownik budowy z niego pierwsza klasa .. a dlaczego powiedział, że to on jest wlascicielem> Ma jakis udzial w tej budowie czy budujecie za swoją kasę (nie musisz odpowiadać
Ja tam włosów z głowy rwać nie będę z powodu mojego kruszonka
zębole