|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Właśnie ja też ciągle kanapki albo zapiekanki albo chrupki orkiszowe z mlekiem i łyżką siemia lnianego rozdrobnionego co by zaparć nie mieć. Od ok tygodnia już nie wymiotuję i tak ciągle myślę co mam jeść innego, bo się zaczynam wkręcać, że za mało urozmaicone potrawy.
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo rano wstałam i złość mnie wzięła ! zawiozłam mojego TŻta na działkę i w ogóle powiedział ze jestem smutna i w ogóle, jechałam jak pipka, powiedział żebym sobie poprawiła humor idąc na zakupy... chciałabym kupić buty balerinki ale po co mam iść i się wkurzać skoro i tak nie znajde w moim rozmiarze
![]() Boli mnie głowa i oczy, jakbym cały dzień płakała.... ;;/ Cytat:
Witaj Cytat:
a dzisiaj w ramach mojego smutku i w sumie nie wylanych łez zrobie mojemu tżtowi spaghetti mniam Ale mam bałaaaagan w pokoju, masakra, biore się za sprzątanie
|
|
|
#2433 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
- przeróżne kanapki z: pasztetem, szyneczką i serem żółtym, z różnymi serkami takimi do smarowania (np. ogórkowym, ziołowym itd), do takich kanapek zazwyczaj coś do przegryzienia np ogórek zielony, albo pomidor na kanapkę, albo kiszony, albo małosolny, albo liść sałaty, albo rzodkiewka... - twarożek. Albo kupny serek wiejski, albo sama robię ser biały ze śmietaną i wrzucam coś do środka (rzodkiewkę, albo cebulkę, albo szczypiorek) - jajka na miękko i do tego chleb z masłem - jajecznica na pomidorach albo z pieczarkami - parówka i do tego chleb np z serem żółtym - tosty z pieczarkami, serem, cebulką i ziołami No i chyba już mi się pomysły z menu skończyły ![]() co siem stało ? Cytat:
U mnie kolejny dzień dobrego humorku i zero mdłości ![]() Ktoś tu pisał, że idzie dzisiaj do kina. My też z małżem idziemy dzisiaj na prometeusza. On już czeka na ten film dwa miesiące ![]() A przed kinem jedziemy jeszcze na małe zakupy. Muszę sobie kupić jakaś piżamkę bo za tydzień wyjeżdżamy na urlop nad jezioro. |
||
|
|
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz jak pod sercem rośnie Maleństwo 2 to wiem, że je też będę kochać tak samo mocno pamiętaj, że miłość się mnozy jeśli się ją dzieli
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ tak je
I nie mogę się nadziwić, jak mu to przechodzi przez przełyk
|
#2436 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mi dziś słabo, a wczoraj mnie tak głowa bolała, że myślałam ze zwariuję...
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() U mnie dziś też zaczyna się kolejny tydzień ![]() Cytat:
Na śniadanie poza tym co wymieniła Ilkas dodałabym jeszcze owsiankę albo inne płatki z mlekiem
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh
To normalne, ja byłam jedynaczką przez prawie 19 lat, jak mama byla w ciazy z siostra (wpadka) bo nie chciała miec wiecej dzieci, to cala ciaze sie denerwowala czy pokocha to drugie dziecko. I co? miłość przyszła sama, kocha ją jak diabli tak samo jak reszta familii. Dziewczyny jestem nad morzem od poniedziałku i jeszcze ani razu nie byłam nad nim, bo tak zimno, tylko ciągle spacerki i zakupki. Mam pytanie, ktorejs z Was mąż pracuje w Danii??? o ile dobrze pamiętam, a czy macie konto walutowe w koronach duńskich???? bo szukam banku w którym można takie konto założyć. W BPH za wysokie prowizje, Nodrea tutaj nie ma. Byłam w 5-10-15 kupiłam śłiczną koszulkę dla maluszka |
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię parówki po kanadyjsku, czyli owinąć parówkę serem żółtym i zapiec w mikrofali. Pycha
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
A długo jeszcze tam będziecie? Bo słyszałam, że po niedzieli ma się trochę ocieplić.
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
mi taki zestaw pasuje, zreszta mi ser zolty zawsze pasuje
![]() ja swego czasu jadlam parowki z tostami ze srrem zoltym wlasnie
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Parówka z chlebem z serem.
Parówkę z roztopionym serem jak najbardziej zjem, ale jak widzę jak TŻ je normalną parówką z chlebem z masłem i serem to [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- To to inna bajka zupełnie niz parówka z chlebem i serem.
|
#2443 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Przepyszny. Marynujesz kawałki piersi z kurczaka w zalewie z miodem, wstawiasz na kilka godz. do lodowki i potem pieczesz we folii. Postaram znaleźć przepis i napiszę, bo nie pamiętam dokładnie składników. Marsi, a Ty moze podpowiesz mi jakieś sałatki do grilla. Robię za tydzień i nie mam pomysłu, oprócz greckiej, albo sałaty z pomidorem, ogórkiem, cebulą i sosem. Zrobiłam ostatnio brokułową z pomidorem i jajkiem, bazylią i sosem czosnkowym z jogurtem, ale zapach brokuła mnie strasznie odpychał, mimo że była b.dobra. Cytat:
Kocham moje maleństwo od chwili gdy się o nim dowiedziałam, tym bardziej że tak musiałam walczyć, żeby jego nie stracić. Jak pojawi się na świecie to będziemy jeszcze bardziej szczęśliwą rodzinką, będzie wesoło z dwoma brzdącami![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35410391]Ja zawsze miałam raczej niskie, 100-120/60-70, dopiero w ciąży teraz miałam i ponad 140... rozkurczowe ok. A ostatnio czułam się koszmarnie, głowa bolała, zmierzyłam i... 102/70.[/QUOTE] Moje ciśnienie tragedia, zawsze 90/60, przy gorszej pogodzie jeszcze niższe. W ciąży mam trochę wyższe, więc czuję się lepiej. Tak robicie smakę opowiadając o pysznościach, które jecie to teraz ja się pochwalę Mąż pojechał w okolice Zakopca i przywiezie mi wieczorem oscypka (zrobię na ciepło z żurawiną) i kremówki papieskie z Wadowic. Mniam
|
|||
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2445 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
haha ja też jem parówkę i chleb z serem
tzn jak mogłam jeść parówki bo teraz to.... ble.mój mąż nie może znieść, że jem chleb do zup ;> swego czasu nawet do rosołu, ale już mi przeszło. No nie przełknę zupy bez chleba z masełkiem ![]() ale mam zatwardzenieeeeeeeeeeeee ałaaaaaaaaaaaa jak mnie boli brzuuuuuuuuuuuuuuuch
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rozdzielania miłości między dzieci- no niby się kocha równo ale na pewno inaczej np. moja szwagierka faworyzuje tylko swoją starszą córeczkę- z drugiej się śmieją, że jest gruba i nieporadna. Dziwne to... Ale wakacje mamy co? Nic tylko plażować
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
chleb do zupy (nie wszystkich) czasami praktykuję, jak nie ma np. drugiego dania, ale z masłem??
|
#2450 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35410391]Ja zawsze miałam raczej niskie, 100-120/60-70, dopiero w ciąży teraz miałam i ponad 140... rozkurczowe ok. A ostatnio czułam się koszmarnie, głowa bolała, zmierzyłam i... 102/70.[/QUOTE]
No to to Twoje niskie to i tak lepsze od mojego niskiego. Ja od kiedy jestem w ciąży miewam 90/55-60 Może dlatego, że przestałam pić kawę, sama nie wiem.
|
#2451 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale do rosołu jeszcze nie próbowałam
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Albo do ogórkowej i koniecznie z masłem
Do rosołu też nie jadłam i na to bym się nie skusiła ![]() Ha, świetny avatar
|
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym krupnik!!! Strasznie dawno jadłam ostatnio zupę ...
|
#2456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I w późniejszej ciąży ponoć bardzo niewzkazane. Ja wczoraj poszłam do apteki, kupiłam czopki glicerynowe i sobie takiego czopa zasadziłam, haha sorry nie brzmi to kusząco, ale tylko dziele się dobrą radą Dziś zasadzę drugiego i mam nadzieje, że pozbędę się tego ciężaru, a nie, że od tygodnia wykupać się nie mogę i bebzoch mnie boli straszniście
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1.zielony ogórek, czerwona papryka, kukurydza z puszki, 2 ugotowane na twardo jajko i skrojone drobniutko, koperek, cebula. Do tego przyprawy, trochę soku z cytryny, trochę oliwy lub oleju. 2. kiszony ogórek (może być też korniszon), grzybki marynowane (pieczarki), jajko na twardo drobno skrojone, ugotowana marchew pokrojona w kostkę. Do tego oczywiście przyprawy pieprz, sól, bazylia, trochę jogurtu naturalnego wymieszać z łyżką majonezu i wymieszać całość. Można doprawić zieleniną. 3. Najczęściej robię: sałata lodowa, ogórek, pomidor, czosnek, papryka czerwona. Przygotowuje do tego sos: trochę oleju lub oliwy, trochę przegotowanej wody, łyżeczka musztardy, sok z cytryny, zioła prowansalskie. Mieszam dokładnie i polewam sałatkę przed samym podaniem.
|
|
#2459 | |
|
BAN stały
|
ostatnio każdy mój avatar mnie drażni i zmieniam je co chwilę
ja w ciąży mam co chwilę smaka na jakąś zupę. Ale krupniku też już dawno nie jadłam bo długo się gotuje i mi się nie chciało do tego zabierać ![]() Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że można się tak dobrze czuć po codziennej, porannej wizycie w toalecie |
|
|
|
|
#2460 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które znacie już płeć piszcie do MadamAguli żeby uzupeniła na 1 stronce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

hej hej dołączam do grupki przyszłych mam lutowych

I nie mogę się nadziwić, jak mu to przechodzi przez przełyk 

A długo jeszcze tam będziecie? Bo słyszałam, że po niedzieli ma się trochę ocieplić.

[COLOR="Silver"]
Albo warzywa faszerowane np fetą, oliwkami, albo mozzarella i bazylia i na grilla, mmmmm. Albo łosoś z grilla, albo te bekony- kręciołki co są w biedronie, albo lidlu, albo kurczak w miodzie. Ahhhh
I w późniejszej ciąży ponoć bardzo niewzkazane. Ja wczoraj poszłam do apteki, kupiłam czopki glicerynowe i sobie takiego czopa zasadziłam, haha sorry nie brzmi to kusząco, ale tylko dziele się dobrą radą