|
|
#361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
to dobrze w domku szybciej do siebie dojdziecie
Cytat:
Cytat:
U mnie do terminu z OM tez zostało 7 dnia a do terminu z USG 13. Ale ja pewnie przenoszę. Więc nastawiam się że jeszcze to troszkę potrwa.
|
||
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się mogę pochwalić, że moja teściowa, już jakieś 2 tygodnie temu, poprała nam kolorowe ciuszki, pieluszki itp dla małej (akurat jak u nas był remont), ale nie poprasowała ich bo stwierdziła, że to sama przyjemność prasować i zostawiła to dla mnie. A ja szczerze nienawidzę prasowania Natomiast moja mama zajęła się wszystkim co białe - i te miałam poprasowane ![]() Jednak remonty mają też swoje dobre strony
|
|
|
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
KatarzynaAnnaRoza, witaj na wątku
Ja też mam termin na sierpień, ale żadnych oznak zbliżającego się porodu nie odczuwam Zastanawiam się czy to skracająca się szyjka daje się we znaki czy może mój Brzdąc gdzieś mi coś uciska Buena- serdeczne gratulacje ekspresowego porodu i mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy sprzed ciąży A za rodzące trzymam kciuczki! ![]() My dzisiaj zaczynamy 36 tydzień
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciastek fajnie, że już wychodzicie. A co z tymi nowymi krostkami? Dostała mała antybiotyk?
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że Nadia od Bueny to taki ssak |
|
|
|
|
#366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się, że jedna czy dwie herbatki dziennie z soczkiem to mogą być. Zresztą jak nie obserwujesz u siebie jakichś objawów - to smacznego ![]() Brawa dla babci Tacy ludzie mają więcej pary niż młode pokolenie Mój dziadek, lat 81, ma takie wyniki badań, że niejeden 50 latek może mu pozazdrościć w szpitalu był może ze 3 razy w życiu (!) a jak ostatnio do niego przyjechałam z moim zestawem leków to aż się przeraził ile tego biorę bo on nie bierze ani jednej tabletki (!!) To się nazywa końskie zdrowie ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Ja też nienawidzę prasować. Z powodu remontu część ubranek poprała moja mama ale też uprasowała Teściowa się za to nie brała bo mieszka piętro niżej więc i tak by się wszystko zakurzyło
|
||
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Ale mnie nosi żeby posprzątać mieszkanie
nie trzymałam ścierki w ręku praktycznie od połowy marca ale jeszcze się powstrzymuję do skończonych 38tc. Właśnie eksperymetuję czy mnie zaczeło mleko sojowe uczulać, miałam 3 dni przerwy i czułam się rewelacyjnie, a jak dzisiaj brzuch mnie zacznie boleć to amba fatima jestem uczulona na mleko sojowe. A tak się zastanawiałam co będzie następne po jajkach ![]() A odnośnie karmienia, to wczoraj na sr mieliśmy wykład i ta piguła mówiła, że karmiąc można jeść praktycznie wszystko, nawet smażone, używać czosnku cebuli, przypraw. Mówiła tylko o unikaniu alkoholu żeby nie pić. No i że problem mogą mieć osoby takie jak ja z alergią pokarmową, a że niby zdrowe mamy i dzieciaczki jedzą wszystko. |
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, gratulacje
|
|
#370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też teraz jak byłam w szpitalu na obserwacji, miałam ktg dwa razy dziennie plus 2 razy dziennie słuchanie serduszka.. Jakiś dziwny tamten szpital... |
|
|
|
|
#371 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja zużyłam właśnie pierwszą paczkę(około 11 szt. na dobę) i zamierzam kupić następną, na piersi dziecko często robi kupki, często się zmienia więc nie ma co przepłacać skoro narazie różnica jest znikoma Cytat:
a najlepsze jest to że nic takiego nie robi na nim się skupiaCytat:
![]() Cytat:
ja też proszę o link do tej wiadomości na pierwszej stronie![]() nareszcie Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
teoria
|
|||||||
|
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ja miałam i te malutkie od 2-5 kg i teraz używamy tych od 3-6 kg bo wychodzą zdecydowanie taniej. Jestem zdanie , ze skoro nie ma różnicy w pieluszkach to po co przepłacać kupując Pampers. Wiele moich znajomych używa DADę i też są zadowolone i im wierne
Wklejam zdjęcia Nadii |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni W nocy smsowałam z mamką-biedna się nacierpiała, ale nie wiem czy urodziła bo się nie odzywa ![]() Przed 2 miała rozwarcie na 2cm i skurcze co 4 minuty. Miała bóle z krzyża bo dziecko ułożyło się plecami do jej pleców i mieli próbować ją przekręcić... Wpół do 6 pisała że jest na porodówce. Ale rozwarcie dopiero na 3cm, nie mogła rodzić w wodzie bo za wolno akcja postępowała. Dali jej leki na przyspieszenie i zzo, a do tego gas&air. Na koniec napisała: Jestem zawiedziona i rozczarowana. nie tak miało być. ale byle mała była zdrowa Napisałam do niej o 10, ale jeszcze się nie odezwała... mam nadzieję, że jednak poszło i Amelka jest już na świecie, a mamcia po prostu odsypia
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-07-20 o 11:57 |
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczna kruszynka
Cytat:
też mam nadzieję, że już są szczęśliwie po
|
|
#375 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Już rano byłam zobaczyc czy już mamy nowe mamusie, ale widzę, że oprócz bueny nikt sie nie odmeldował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedzialam, że małe ssaczki mają taką pojemnośc otworów gębowych super!!! a jak malutka się czuje??? jak te krostki? Cytat:
Uwielbiam takich ludzi. Mój dziadzio ma 77 lat a wciąz jeździ autem i nie da sobie odebrac. Ostatnio obiecal nam , że w wieku 80 lat przestanie jeździc, po czym zastanowił się i dodał z uśmiechem: no może... haha---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
kasikk śliczna niunia
hanjah/mamcia miejmy nadzieję, że dziewczyny są już razem i odpoczywają. Ładnie je chyba pomęczyli. Jeśli maluch się nie obrócił to nie wiem czy czasem cc nie miała. Ale oglądając porodówkę to chyba lubią czasem kobiecie zgotować niezły hardcore. |
|
|
|
#377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super, mam nadzieję, ze z Rozalką już jest lepiej Cytat:
![]() mam nadzieje, że już jest po wszystkim ![]()
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak myślę, może jej nie chcieli już męczyć i po prostu cc miała... no nic, czekam na wieści-jak się odezwie to zaraz dam znać.
Moja koleżanka rodziła dziecko ułożone plecami do pleców (tu w UK), miała właśnie bóle krzyżowe. Nie wiem czy próbowali przekręcać dziecko, ale w końcu urodziła naturalnie. |
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
witam sie w nowym watku mamusie
nieodzywalam sie kilka dni bo babcia mi jest w krytycznym stanie i starsznie to przezywam ... z nia sie praktycznie wychowywalam i jest dla mnie wiecej niz mama bo nigdy mnie nie krytykowala a starala sie zrozumiec kazda maja decyzje ... lekarz mowi ze to kwestia dni a mnie az w srodku sciska ze zabronili mi sie z nia zobaczyc bo do porodu juz niby mniej niz tydzien....normalnie siedze i placze co chwile moj TZ juz w drodze wiec w nocy bede miala sie do kogo wkoncu przytulic gratulacje dla nowych mamus i sciskam mocno kazda z was z osobna
|
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
http://komediowo.pl/title,Tymczasem-...jqticaid=6ed6b
Ale to już chyba kalectwo... |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że ma już to za soba i malutką na świecie
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, moje dziecko ma taką potrzebę ssania że szok
dałam jej buzi w usta a ona mi wargę zassała Dziewczyny wiem że pewnie temat był, no ale niestety się powtórzę. Jak zapatrujecie się na szczepienia zalecane? Bo z jednej strony chciałabym zaszczepić, a z drugiej strony szkoda mi kasy bo mała i tak nie idzie do żłobka... A, ja też zakupiłam język niemowląt jak to któraś poleciła
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
Biedna Mamcia... Mam nadzieję, że wszystko szczęśliwie się zakończyło i teraz odpoczywają z małą.
Selay Dobrze, że niedługo będzie przy Tobie mąż - może z nim będziesz mogła pojechać do babci?Ma ktoś jakieś namiary albo info od Vestis? Ja dziś szaleję z praniem - wyprałam nasze ubrania, teraz piorą się białe ciuszki małej a już przygotowane są następne 2 pralki. I ogólnie nawet sprzątać mi się chce a to rzadkość - naprawdę
|
|
|
|
#387 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zamierzam wypróbować wszystkie i zdecydować się na optymalne wyjście ![]() A Nadia cudna ![]() Cytat:
za obie dziewczyny ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie boisz się zarazić dziecka opryszczką? Ja małej po buzi nie całuję i nikomu na to nie pozwalam Ja będę szczepić na pneumokoki (z powodu wcześniactwa dla nas to szczepienie jest obowiązkowe) i chyba na rotawirusy, bo już drugi pediatra mi to zalecił (też z powodu cech wcześniactwa), ale tego drugiego jeszcze na 100% nie jestem pewna ja póki co używam pampków premium care, mieliśmy dużo 1 i 2 na start, teraz dokupimy jeszcze jedną pakę 1, potem przejdziemy na 2 i jak te zużyjemy to zacznę też tych biedronkowych używać
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Buena Gratuluję córeczki!
Smutno mi się zrobiło, czytając wieści od Mamci Mam nadzieję, ze wszystko u niej ok![]() Ja odebrałam posiew. Nic mi nie wyhodowano |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

U mnie do terminu z OM tez zostało 7 dnia a do terminu z USG 13. Ale ja pewnie przenoszę. Więc nastawiam się że jeszcze to troszkę potrwa.

Zastanawiam się czy to skracająca się szyjka daje się we znaki czy może mój Brzdąc gdzieś mi coś uciska 

ja też proszę o link do tej wiadomości na pierwszej stronie