|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
bo tak to ciąża to wspaniałe przeżycie, tylko trochę... stresujące ![]() a magnez jest też na twardy brzuszek i skurcze, ginekolog nakazał mi go brać razem z no spą. no spy to pamiętam, że 3 razy dziennie po 2 tabletki ale za cholerę nie pamiętałam jak to jest z tym magnezem i uroseptem
|
|
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Porównałam teraz te dawki magnezu i w tych musujących jest go mniej. W 1 tabl jest 100mg a aspargin ma 250. Czyli ja na dobę dostarczam 300mg.
Mi ten mój wystarcza. Nocne skurcze się skończyły. Co do twardnień brzucha to gin kazał brać jak je czułam i też pomaga. |
|
|
|
#873 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez biore Aspargin bo on ma w składzie od razu i potas i magnez.
Właśnie wziełam sie za pranie ubranek.Masakra gadałam i gadałam a dopiero teraz sie za to wziełam ![]() Strasznie dużo tego jest.Chyba z 4 prania wyjdzie.Już mi sie coś dzieje jak pomyśle o prasowaniu.Chciaż prasowanie takich maleńkich ubranek może bedzie przyjemne
|
|
|
|
#874 |
|
Wtajemniczenie
|
zmykam robić ciasto. bo samo jakoś nie chce się zrobić
będę wieczorkiem |
|
|
|
#875 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Angel ty to masz przeboje. Współczuję
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Angel współczuje Ci z tą pralką. Mój męzul kiedyś wlewał wodę do wanny i niestety cała woda się wylała no i u sąsiada malowanie musiał zrobić. Dziadek z dołu zadowolony, bo mu łazieneczkę odświeżyli
![]() Aga_Ton wiem jak trudno leżeć kiedy ma się tyle energii i wszystko by się w domu zrobiło a jeszcze czas jest... Ja też leże większość dnia. Niech mały jeszcze siedzi w brzuszku tak ze 4 tygodnie conajmniej. Ty też poodpoczywaj, nie forsuj się, bo nie warto. Zdążysz wszystko zrobić jak już wejdziesz w bezpieczny okres![]() Co do rozstępów to u mnie zaczęło się właśnie od piersi. Pojawiły się takie promyczki od sutków. Później zaatakowało mi uda i tyłek. Teraz z nimi walcze, 2 razy dziennie wcieram w siebie oliwkę z hippa i na to krem na rozstępy. Teraz mam AA mama i ja. Po takiej kuracji stają się zdecydowanie mniej widoczne. I powiem Wam, że moja mama nie miała rozstępów, ja regularnie wcieram w siebie różne specyfiki min Baby drem z rossmana, Mustelle, aa mama i ja no i oliwkę. Taka skóra poprostu, a większość rozstępów wyszła w ciągu ostatniego tygodnia. A 3 tygodnie temu odstawiłam oliwkę bo już mi zbrzydło to klejenie się ciągłe i wszędobylski zapach. I to był mój błąd
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
A i wyprałam dziś ręczniki dla dzidka. Na razie w zwykłym proszku, żeby lepiej wodę chłonęły, a potem jeszcze w sierpniu w dzidziowym.
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję i trzymam kciuki aby sąsiadów nie zalało, ale jeśli macie płytki to nie powinno nic się stać.No na chłopski rozum to tak, bo mi na raz 500mg idzie, bo dwie sztuki. |
|
|
|
|
#879 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() a ja musze korzystac ze snu w dzien nawet bo mala wieczorami tak mi dyktuje na ktorym boku spac ze nie wyrabiam, kopie jak szalona wtedy,i jak maz wraca z pracy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja wczoraj widzialam na zywo ten http://allegro.pl/3w1-nestor-quenne-...496042663.html i bardzo mi przypadl do gustu, leciutki i wogole zakochalam sie w czarnym w biale kwiaty..co myslicie??
|
|||
|
|
|
#880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko się właśnie wkur.wiło
![]() Trzeba uważać na słownictwo ![]() Pies wyrwał Pikaczu Pauli łapki, wyciągnął watę, siedzę i przyszywam kończyny Pokemonowi. |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
elena no normalnie u mnie jak nie urok to sra#zka
![]() anusia no pod nami zbyt wyrozumieli sąsiedzi nie mieszkają niestety . Gdy poprzednio ich zalalismy, mieszkaliśmy jeszcze z ciocią to ona załagodziła sprawę, choc wiem, że łatwo nie było![]() tamlin no właśnie nie mamy kafelek może jeśli zalało im coś to wyschnie nim wrócą najgorzej, że podwieszany sufit mają i halogeny podczas ostatniego zalania dwa im się zepsułyniegrzeczna wózeczek bardzo ładny, ja chciałam odkupić ten sam używany, też właśnie czarny w białe kwiaty ale mężul nie zgodził się na czarny
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Angel
wspolczuje,ja kiedys dzien przed cc zalalam rowniez sasiadow przez wlasnie weza ktory wyskoczyl z pralki ale zalalo doslownie wszystko,caly przedpokoj i pokoj a tam wykladzina-suszylismy wszystko suszarka do wlosow. Teraz tez troche mnie zalewa ale to z umywalki i nie tak duzo,ale podniosly mi kafelki i pare sztuk po prostu popękałoA ja czekam jak debil na przelew bo dzis musze wszystko poplacic i dalej go nie ma |
|
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
angel no to oby wszystko skonczylo sie dobrze, w bloku tak to niestety jest , sama tez mieszkam na 4 pietrze , mnie nikt nie zaleje ale za to strach zeby kogos nie zalac
![]() moj tez cos kreci nosem na ten czarny wozek ale cos czuje ze go przekonam a jak nie to trudno kupimy w innym kolorku ide pozmywac bo gary stoja a samo sie nie pozmywa , a szkoda
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem juz po wizycie w tej klinice. Nadal nic nie wiadomo,bo dzidzia akurat jak zaczal mnie badac obróciła sie tyłem. ale ten lekarz tez nie chciał za bardzo tego sprawdzac.... pomierzył co było widoczne, a jak buzki zobaczyc sie nie dało to powiedział, ze niestety,ale sie nie da. Moja ginka jednak inaczej do tego podchodziła. Umówiłam sie do tego lekarza co mi Tamlin dała nr i jade 27 lipca. I w ogóle zdziwiona jestem, bo od razu przez tel mnie wypytał wszystko co i jak. A teraz mam watpliwosci co do ilosci usg..... to bedzie 4 w tym m-cu.... czy to dzidzi nie zaszkodzi?
a tak w ogóle od razu jak przyjechałam zrobił mi sie brzuch strasznie twardy i pachwina zaczeła bolec, potem taki ból w góre po ukosie szedł az do pleców. ruszac sie nie mogłam..... jak sie połozylam to minelo, a jak wstałam to znowu to samo, wiec sie znowu połozyłam i leze i pisze do was jedna reka... Pierwszy raz cos takiego mnie spotkało... ach... |
|
|
|
#886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ahahahha ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
dlaczego mialo by zaszkodzic? przeciezy przy tym nie ma zadnego promieniowania czy cus
|
||
|
|
|
#887 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
23-24 tydzień - 540 g,chyba zaczaynam sie bac ich wymiarow :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35408508]Ja sie witam i lece na morfologie.Wkraczamy dzis w 33 tydzień [/QUOTE]
|
||
|
|
|
#889 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
ja mam ciagle 4/5 w miesiącu...
|
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
weszłam na lipcówki i jedna z dziewczyn opisała swój poród i aż się popłakałam...
Anesh to średnio Cie potraktował.Wiem, że łatwo mi mówić, ale bądź dobrej myśli, że po prostu wszystko jest w porządku. A ilością usg naprawdę się nie martw. |
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
ja wole nie patrzec,czytac i sie nie nakrecac...strasznie sie boje...a najbardziej tego zeby za wczas nie bylo...
|
|
|
|
#893 |
|
Konto usunięte
|
a ja juz bym chciała koniec sierpnia.nie moge sie doczekać na moje dzieciątko
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cholerna Polna. Dlatego jej nienawidzę. Traktują ludzi jak zabawki, w zależności od humoru szanownego pana doktorka. Konowały zaje... Kurde przecież przyjechałaś w konkretnym celu, głównie na ocenę twarzy, powinien czekać do usranej śmierci aż malec się odpowiednio ustawi. Dobrze że jedziesz do mojego gina. On ostatnio chyba z pół godziny czekał aż mały odsunie pępowinę z twarzy abyśmy mogli zobaczyć i zdjęcia dostać. Wszystko dokładnie mierzy i na pewno nie odeśle Cię bez pewności co z dziubkiem maleństwa.Może jakaś kawa przy okazji? ![]() A usg nie ma wpływu na dzidzię. |
|
|
|
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
anesh biedna Ty nasza
ja wierze ze Twoje dzieciatko jest zdrowe i wszystko sie ulozy |
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh no to szkoda, że nic się nie dowiedziałaś praktycznie... ale dobrze, że jedziesz do innego lekarza. Bądźcie dobrej myśli
|
|
|
|
#897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak kogoß pominéøam przepraszam - wszystkim bardzo dziékujé ![]() Cytat:
Najwaæniejsze, æe z Malutká ok. Cytat:
![]() Cytat:
Odpoczywaj duæo i najlepiej umawiaj sié do tego drugiego lekarza.. Co ja zrobiøam z klawiaturá? |
||||||
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Co za porypany bank,ale jestem wsciekla i zaraz komus cos zrobie
|
|
|
|
#899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- I jeszcze mam pytanko do dziewczyn których dzidzie ułożone już są główkowo - gdzie czujecie ruchy maleństwa? |
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

bo tak to ciąża to wspaniałe przeżycie, tylko trochę... stresujące 

od razu jak powycierałam poszłam do nich ale nie ma nikogo w domu. Masakra jestem tak zestresowana, że szok, czy ich zalaliśmy, czy nie 

a jeszcze czas jest... Ja też leże większość dnia. Niech mały jeszcze siedzi w brzuszku tak ze 4 tygodnie conajmniej. Ty też poodpoczywaj, nie forsuj się, bo nie warto. Zdążysz wszystko zrobić jak już wejdziesz w bezpieczny okres

i gratuluje wszystkim nowych tygodni, dużo nas dziś