|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
ja własciwie wszędzie ale sczególnie po bokach |
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Ja wszędzie, na dole, u góry, z boku. No jedynie tam gdzie ma plecy ( na moim prawym boku ) to nie, jedynie jak się wypina wtedy. Ale ogólnie to w całym brzuchu. Mój ma stopę przy twarzy więc na dole też kopie, a dodatkowo gmera łapkami mi w pipce.
|
|
|
|
#903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ma synek czkawkę to na samym dole, jak się wypina to też czuje ale już wyżej. A Ty gdzie czujesz? coś Cię niepokoi?
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35420544]ja tez tego nie rozumiem.straszne chamstwo żeby odesłać cięzarną która w konkretym celu przyjechała na dodatek.mój gin zawsze jak usg robi to dopóki nie zobaczy tego co chce.najwyżej robi pare minut przerwy żebym sie wysikała albo coś zjadła i sie napiła i dalej ogląda.straszne patafiany.to jest wręcz niehumanitarne.na jego miejscu miabym wyrzuty sumienia cholerne że odesłałam pacjentke z niczym[/QUOTE]
Na Polnej wyrzutów nie mają. Tam się liczą statystyki przyjęć, że aż tyle ich mają a nie pacjentka. No nie znosze tego szpitala i to coraz bardziej. |
|
|
|
#905 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35420586]haha mój też.ale to jest dziwne uczucie.masakra.wczoraj mi tak robił.myslałam że zejde.czekałam tylko aż skończy
[/QUOTE]No cóż, faceci Pogmerać lubią
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
moj synek od 8 tygodni byl/jest ulozony glowkowo,a ruchy ostatnio czulam po bokach kolo zeber jakby byl ulozony poprzecznie bo czulam te ruchy jakby w jednym czasie po lewej i po prawej stronie,no chyba ze tak rozdziabał nogi na boki
ale teraz od paru dni czuje po srodku brzucha i wysoko prawie pod cycuchami
|
|
|
|
#908 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja własciwie wszędzie ale sczególnie po bokach[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Pytam bo 3 tygodnie temu na wizycie był w poprzek. to był 32 tydzień. I próbuję stwierdzić czy coś mogło się zmienić. Ale wydaje mi się, że nadal jest tak samo bo czuję na linii pępka i niżej, ale żeby gdzieś wysoko - pod żebrami albo coś to nie. |
|||
|
|
|
#909 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no zatłukłabym dziada ![]() i co z tego, że mają tam niby najlepszy sprzęt, skoro personel medyczny jest do dupy... a to dziady... zbulwersowałam się ![]() anesh, dobrze, że jedziesz gdzie indziej. mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni Cytat:
|
|||
|
|
|
#910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co Polnej to masz rację Tamlin. I naprawdę dziwi mnie, że dziewczyny tak bardzo zabiegają o poród tam. Moja koleżanka też - "Ona tylko na Polnej" i akurat miała tak ciężki poród i bardzo nie miłą obsługę (jak można to tak nazwać) , że juz w życiu tam nie pójdzie - chyba, że w czasie ciąży pojawią się jakieś wskazania. Po przyjęciu położyli ją na łóżku na korytarzu bo akurat inne porody były. I odeszły jej wody. Oczywiście zamoczyła też podłogę. I tak leżała w tym mokrym bo z bólu nie mogła się ruszyć. dopiero ktoś przyszedł jak mąż poszedł do pielęgniarek z prośbą o jakaś szmatę ![]() Ale to tylko jeden taki hardcorowy przypadek znam. Inne babki po prostu trochę narzekają na opiekę położnych. I lekarze z tego szpitala biorą 200zł za wizytę - większość. ' ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- wzruszenia
|
|
|
|
|
#911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#912 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mi z tym zle, æe ten lekarz taki "olewajácy"byø... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sliczny wózio |
||||||
|
|
|
#913 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz jak siedzę to czuje wszędzie powyżej pępka i tak wysoko, pod cycami też. Aż momentami mnie trochę przydusza i nie mogę się schylać.
|
||
|
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
a odnośnie zalania... to chyba nie opowiadałam Wam swojej niemiłej "przygody"
. na dwa tygodnie przed przeprowadzką pękł nam wężyk przy wannie na poddaszu i woda lała się 2 dni... wchodzimy do domu a tam obraz nędzy i rozpaczy... 300 metrów zalane woda stała wszędzie, z sufitów się lało a farba lateksowa odchodziła płatami... nie muszę dodawać, że wszystko oprócz mebli mieliśmy wykończone, sufity podwieszane, farby, płytki, panele, wykładzina, nawet żyrandole...w końcu za kilka dni mieliśmy się przeprowadzić... część mebli leżała w paczkach więc też były do wyrzucenia, bo popuchły od długiego stania w wodzie... woda była w posadzkach...podmyło nam nawet fundament w jednym miejscu, przez co pękła nam jedna ze ścian... nie mieliśmy innego wyjścia jak wezwać fachowców od wysuszania, przywieźli mnóstwo sprzętu, osuszaczy, dmuchaw i wszystko chodziło ponad 2 tygodnie... za usługę zapłaciliśmy ponad 10 tys zł a za prąd dodatkowo 2,5 tys oczywiście wszystko trzeba było robić od nowa, zrywać panele, wykładziny, malować wszystkie ściany, tragedia... oczywiście nowy towar plus koszty robocizny ...już nie pamiętam nawet ile nocy przeryczałam. byliśmy ubezpieczeni ale wiadomo jak to jest, zwrócili tylko część kwoty, bo wszystko liczyli według swego widzimisie... np. policzyli nam panele za 17 zł kiedy my kupowaliśmy je za ponad 50, farbę mieliśmy z tikkurilia - policzyli jak za śnieżkę... oj, dużo by gadać. na szczęście trochę nam pieniążków jeszcze zostało, więc przez 2 miesiące udało się doprowadzić dom do ładu. za to teraz schodzi nam się z wykończeniówką bo skarbonka pusta, ale myślę, że kiedyś i z tym damy radę
|
|
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój szkrabek 840 g - teraz jestem w 25 tyg.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak to mówia wypadki chodzą po ludziach.współczuje |
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
wstaøam na moment i zowu ten ból.............. masakra
|
|
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
anesh, mi podobne bóle dokuczają od kilku dni, najgorzej jest w nocy, tak mnie rwie, że nie mogę się podnieść, małżonek ściąga mnie na siłę z łóżka bym pochodziła bo wtedy zazwyczaj szybko przechodzi. mówiłam o tym ginekologowi, zbadał mnie, opukał nerki i stwierdził, że mała musi naciskać na jakiś nerw... sama nie wiem, co o tym myśleć
do tej pory wyniki moczu miałam wzorowe, dopiero teraz pojawiło się trochę białka i cukru... na wszelki wypadek mam powtórzyć badanie za 2 tygodnie, łykam urosept i nospę i czekam co dalej...
|
|
|
|
#919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego mialoby zaszkodzic, wole byc pewna ze nie. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35419957]a bo to z nerwów bidulko.ja tam mam przeczucie ze Twojemu maleństwu nic nie jest [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
-a jak nie... i za chwilE:.napewno jest i tak w kóøko.... Co by jednak sié nie stalo - jest moim najukochanszym Skarbem i strasznie ja kocham. Cytat:
|
||||
|
|
|
#920 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
magnez jem jeden dziennie Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że idziesz do sprawdzonego teraz Mój gin robi usg co 3 tyg., a jak mi wypada wizyta częściej to tylko serduszko bada więc nie wiem ![]() Cytat:
Hm... to ja się zastanowię kto u mnie mieszka w brzuszku bo też tam gmera ![]() Cytat:
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze współczuję takiego przeżycia Teraz jak by mi się zdarzyło, to na szczęście nikogo bym nie zalała, bo na parterze mieszkam, najwyżej komuś sufit w piwnicy, więc chociaż o tyle lepiej Oj zwaliły ci się na głowę niepotrzebne komplikacje |
|
|
|
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogóle to muszę się wziąć za moje kończyny i włosy. Za tydzień na wesele. Musze iść do fryzjera i paznokcie zrobić. A jutro do teściów chyba pojedziemy. Nie byłam ponad miesiąc. może upiekę jakieś szybkie ciasto - tylko czy teściowa zasłużyła ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Dzięki za odp. |
|
|
|
|
#923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
takich lekarzy to tylko pałować, jedziesz ze wskazaniem konkretnego pomiaru a i tak ci tego nie robi. Pójdziesz do lekarza Tamlin i tak jak ona pisze na pewno wszystko się wyjaśni |
||
|
|
|
#924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35420544]ja tez tego nie rozumiem.straszne chamstwo żeby odesłać cięzarną która w konkretym celu przyjechała na dodatek.mój gin zawsze jak usg robi to dopóki nie zobaczy tego co chce.najwyżej robi pare minut przerwy żebym sie wysikała albo coś zjadła i sie napiła i dalej ogląda.straszne patafiany.to jest wręcz niehumanitarne.na jego miejscu miabym wyrzuty sumienia cholerne że odesłałam pacjentke z niczym
ja własciwie wszędzie ale sczególnie po bokach[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-07-20 o 18:29 |
|||||
|
|
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze, że mimo takiego wypadku nadal masz pozytywne nastawienie i w końcu ogarniecie domek |
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak pierwszy raz Paula przeklnęła. Zaznaczę że my w domu nie klneliśmy więc niewiem skąd moje dziecko takie słowa znało. Miała może z 2,5 roku, siedziała na przewijaku bo ją ubierałam a na przeciw na kanapie siedziała maskotka- królik. No i ona tak patrzy i patrzy na tego królika i naraz: " Klólik ty chu.ju" Do tej pory jak sobie to przypomnę to mi się gęba śmieje
|
|
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
ciacho gotowe, zapraszam do stołu
korzystam póki mogę, bo być może czeka mnie dietka od następnego tygodnia
|
|
|
|
#928 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W szpitalu mi powiedzieli, że w ciąży trudno cokolwiek stwierdzić. Może po prostu coś sie rozciąga i temu boli, może dzidzia na coś naciska... A może coś się dzieje, ale nie ma możliwości żeby to zbadać i trzeba czekać. Ech i dlatego nie lubię ciąży ![]() Jak mi ktoś mówi, że ciąża to nie choroba to mnie normalnie nosi... ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja może pleśniaka dzisiaj zrobię - tylko czekam, aż mąż mi składniki przyniesie. |
|
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
A my dziś z mężulkiem byliśmy w szpitalu porodówkę oglądać i ogólnie oddział.
Teraz to ja już się nic a nic porodu nie boję, normalnie szpital jak hotel, nowiutki budynek, oddział wyglądał mega przytulnie, położna przyjazna i taka z normalnym podejściem kobieta, niczym nie straszyła, podała wszystkie niezbędne informacje, kazała się pozytywnie nastawiać do porodu. Ja biorę opcję z prywatną położna, więc podpisałam dziś umowę i od tej pory mogę do pani dzwonić z pytaniami i wątpliwościami a płacę dopiero po porodzie i tylko wtedy, jeśli w tym szpitalu urodzę, bo jeśli coś się wydarzy i jednak trafię do innego szpitala to tutaj nic nie płacę. Zadowolona jestem bardzo z tej wizyty, oby poród też takie pozytywne wrażenia we mnie zostawił
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

Cholerna Polna. Dlatego jej nienawidzę. Traktują ludzi jak zabawki, w zależności od humoru szanownego pana doktorka. Konowały zaje... Kurde przecież przyjechałaś w konkretnym celu, głównie na ocenę twarzy, powinien czekać do usranej śmierci aż malec się odpowiednio ustawi. Dobrze że jedziesz do mojego gina. On ostatnio chyba z pół godziny czekał aż mały odsunie pępowinę z twarzy abyśmy mogli zobaczyć i zdjęcia dostać. Wszystko dokładnie mierzy i na pewno nie odeśle Cię bez pewności co z dziubkiem maleństwa.

Pogmerać lubią 

I czuje się jak połączenie foki z kaczką 

. 
do tej pory wyniki moczu miałam wzorowe, dopiero teraz pojawiło się trochę białka i cukru... na wszelki wypadek mam powtórzyć badanie za 2 tygodnie, łykam urosept i nospę i czekam co dalej...
[/QUOTE]