|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
agata - jakie są melodyjki w Twojej macie edukacyjnej?
waham się pomiędzy matą move&play i kick& discover z tiny love .... czy ktoś oprócz agaty ma którąś z tych mat? |
|
|
|
#303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny akurat kupowałam na all emolium i patrze co jeszcze sprzedaje ten sprzedawca i patrze a często o tym piszecie chyba tanio http://allegro.pl/delicol-krople-15-...480483886.html kuzwa mały zasnął a ☠☠☠☠zielce piętro niżej wiercą ![]()
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ferajna wykąpana,najedzona a mi się chce spac
|
|
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas już ok na szczęście, chociaż wczoraj gorączka mi dobiła do 38.8... ale dzisiaj luzik. Obstawiam, że organizm mi tak mocno zareagował na zatrucie.
Alfa, synek cudny!! GRAtulacje!! Dziewczyny, z tymi problemami brzuszkowymi, próbowałyście masaże? U nas na początku (koło 2, 3 tygodnia)też były trochę problemy z bąkami i prężeniem (z tym, że mi się wydaje, że ja źle odczytywałam jego płacz - dawałam cyca za każdym razem, a on np był śpiący). Kupiliśmy sab simplex, ale w końcu ani razu go nie użyliśmy. U nas pomogły codzienne masaże olejem migdałowym (i do tej pory masujemy go codziennie), ruszanie nóżkami, noszenie w chuście. Oczywiście może być tak, że to był łagodny przypadek, ale warto spróbować też tego |
|
|
|
#306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a podnosisz główkę do takiego śpiochowego karmienia ? czytałam w języku niemowląt, że w sumie to anwet nie trzeba odbijać po takim jedzeniu, bo się dziecko nie zapowietrza. Może jak wórce do rodzicow to spróbuje mu też tak dawać, tam spi ze mna w lozku wiec mi będzie łatwiej. |
|
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomóżcie ,moja liwka od 3 dni przy jedzeniu płacze karmie Ja od samego początku butelka znaczy odciagam plus mm ,mleko to samo od urodzenia nigdy takich cyrkow Nie odstawiala tak się drze jak wezmę na ręce to przestaje płakać ale Nie zawsze chce tak samo zjeść na rekach,do tego waga jej spadła 30 dag
|
#308 | ||||
|
Zadomowienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() Przyszedł nam delicol z apteki malinowej, polecam! 18 z groszami za sztukę i wysyłka 8 zł Cytat:
trochę się zdoktoryzowałam w tym temacie i tak: bez laktozy znajdziesz Enfamil O-lac (tylko w aptece, cena ok 30 zł za 400g), Nan bez laktozy (w Rossmannie widziałam za 29 zł w puszce 400g, był napis, że nowość niby ). Z obniżoną zawartością laktozy jest Bebilon Comfort (29zł w Rossmannie, puszka 400g) i Hipp Comfort (widziałam w Auchan za 30 zł puszkę 350 g). My dostaliśmy prikaz podawania tego Enfamilu O-lac tylko, że on jest też dla dzieci z biegunką i Domi miała pioruńskie zatwardzenie po nim Cytat:
Cytat:
Witam nowe mamusie!!! ![]() Dziewczyny można zwątpić ![]() Do tego Domi miała kilka tygodni temu krostki i później zaczęły jej schodzić tylko mi się wydaje, że przy przejściu na Bebilon Comfort, a mężowi że z Nan na Bebilon. Ale do rzeczy--> Bebilon Comfort jest też podobno lepszy dla alergików niż zwykły, jeśli te krostki wtedy zniknęły to może my mamy jakąś alergię ma mleko krowie i stąd te brzuszkowe problemy Są tutaj dzieci z taką alergią prawda? Jakie były objawy? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
#309 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę. Cytat:
co do kolek- mnie zawsze mowili ze przy kolkach jest zasada trzech ( niczym we wnętrzach hahaha), czyli 3 godziny płaczu przez co najmniej 3 dni w tygodniu przez 3 tygodnie. I dziecka nie da sie wowczas uspokoić. Moj czasem kolo 18tej ma wzdęcia , czyli w takich godzinach kolkowych, ale nie mam problemu z uspokojeniem go, zajmuję go zabawką albo tulę albo karmię i jakoś przechodzi szybko. ponoc dzieci typowo kolkowe po prostu dzierają się przez całe wieczory i nie da się ich uspokoić. czy zwykly bebilon można kupić na recepte z refundacji ?? Cytat:
a nie ma dołączonych wieszaków na ramę do tych rolet? one są na taśmie dwustronnej?? chyba słabo trochę.. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- ![]() ja też dawałam Bebilon Comfort i przestałam bo nie rozpuszczał się do konca w wodzie chyba, zatykały nam się smoki w butlach , a zawsze rozpuszczam w ciepłej wodzie ,a potem zostawiam do przestudzenia, ponieważ wyczytałam gdzieś, że jeśli rozpuszcza sie mm w za zimnej wodzie, to potem moze dzieciaka boleć brzuszek. Ze zwyklym Bebilonem nie ma tego problemu, a widzę że Borys go toleruje, wiec podaje tylko to. No i kupy są ładniejsze.... ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Gabi daj koniecznie znać co z Toba !!! |
|||
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Milena u nas też się zatykał smok, irytujące to jest
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i szkoda moich nerwów. Irytuje mnie okrutnie, całe szczęście, że nie ma go do 18 , a potem po kąpieli i tak się wynosi pracować dalej, wiec generalnie rzadko się widujemy, co nie zmienia faktu, że i tak zdążymy się pokłócic widząc się po 3 godziny na dobe problem chyba leży we mnie, bo obwiniam go o wszystko .... myslę, że trzeba jeszcze trochę czasu, żebyśmy się dogadali. Z jednej strony mi go szkoda, bo taki jakiś przestraszony i chyba załamany całą sytuacją, że wiecznie są wojny, że o wszystko mam pretensję, że nie taką wodę nalał, nie taki kubek przyniósł, że stoi nie tam gdzie ja bym chciała, że nie tak trzyma, nie tak karmi, że za długo siedzi, za często stoi... ehh... wszyscy mnie pocieszają, że to minie, mam nadzieję, bo już jestem tym zmęczona, myśmy byli trochę takim włoskim związkiem i małżeństwem, ale nie aż tak. |
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#313 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jest dużo lepiej. Pomogła zmiana mleczka i chyba się powoli siebie uczymy, zgadujemy o co biega. Łóżeczko pod oknem stoi tymczasowo. Lada dzień przenosiny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Położna powiedziała, że mam się cieszyć, że na mm tak ładnie. Z nutritonem jest zupełnie dobrze, nawet nie ulewa jak ulewał. Cytat:
![]() Musi być jakiś MOPS, GOPS... Nie wiem czy oni się tyt zajmują, ale warto zapytać. Ja muszę do Urzędu Miasta. U nas tylko jedno becikowe jest. Cytat:
Ja się nauczyłam też, że mały czasem płacze, bo potrzebuje być blisko, choć to trudne, bo czasem nijak nie daje się utulić. Czasem chce zwrócić na siebie uwagę. Na gazy pomaga podciąganie nóżek do brzuszka, takie delikatne. Mój też płacze jak pielucha jest pełna. Innymi słowy wolnymi krokami zaczynamy się rozumieć. Z czasem będzie lepiej. Musi być. Cytat:
My po ortopedzie i usg bioderek. Wszystko gra i buczy - zdrowizna. I (odpukać) młody dziś grzeczny jest. Śpi, je, robi kupki, troszkę się pobawił...
|
||||||||
|
|
|
#314 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
My wreszcie po szczepieniu (na nfz), wszystko dobrze, zero jakichkolwiek dolegliwości u Kaja Łaziliśmy dużo, kupiłam Maksowi część książek do szkoły już, wstąpiliśmy do paru sklepów rzucić okiem na piórniki, trampki, itp, nasiedzieliśmy się potem na placu zabaw, fajnie było.Cytat:
Masz już jakieś typy?Cytat:
![]() Oby następne wieści o nerkach też były w porządku ![]() Cytat:
Dziś nie miałam okazji kontynuować tej dobrej passy, bo Kajowi świetnie spało się na spacerze. Zobaczymy, jak będzie jutro... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rany, ależ chińskie kombinacje, przecież ja nie będę tam szturać wykałaczką w momencie karmienia dziecka Jak Kaj puszcza smoka, to powietrze od razu wlatuje przez dziurkę do picia, tylko problem jest w momencie picia. Ale mniejsza z tym, my chyba podziękujemy TT, kupiłam drugą butle 260 ml już z Aventu, ale tu też mam uwagę Nie mam pojęcia, po kiego grzyba zrobili te butelki teraz jakieś niższe w tej części, gdzie się zakręca i taki dziwny krążek tam jest dołożony (chodzi o butelki białe, niebieskie i różowe). Jak Maks był mały nie było tego i butelka identycznie świetnie funkcjonowała, wkurza mnie to przy składaniu, myciu... Więc polecam jak już kupujecie Avent to te złote/miodowe butle - one tego nie mają.Cytat:
![]() Nie mam jakiejś specjalistycznej wiedzy na temat noszenia dzieci, więc nie będę się mądrzyć Ale wydaje mi się, że takie wysokie ułożenie na ramieniu jak opisujesz jest w porządku, na pewno lepsze niż takie zwykłe trzymanie dziecka w pionie obojętnie czy przodem, czy tyłem do siebie. Ja tak jakoś pisząc wcześniej, myślałam z automatu o trzymaniu dziecka tak niżej, bo Kaj nie chce mi tak wysoko leżeć, wierci się, boję się, że mi spadnie, więc trzymam go niżej do odbicia. W razie wątpliwości najlepiej na żywo pokazać pediatrze i zapytać ![]() Cytat:
Nie dziwię Ci się, że się martisz. Oby do sierpnia! Mam nadzieję, że neurolog Was uspokoi ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#315 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia! |
|||
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie już wszystkie śpicie, a ja po szpitalu, ogarnięciu Hani, siebie i domu, śpieszę Wam z informacjami.
Za wiele to tego nie ma, bo trochę mnie zbyli Z IP trafiłam na oddział położniczy, a tam przyjął mnie pan ginekolog. Zbadał piersi, a właściwie mnie pomacał , wysłuchał i stwierdził, że powinnam na kilka dni odstawić Hanię od obu piersi. W tym czasie odciągać mleko i smarować brodawki. Hanię mam karmić mm Po kilku dniach mam spróbować znowu Hanię przystawić do piersi, ale w kapturkach. Pan dr nie daje mi jednak gwarancji, że Hania zechce mi się do piersi ponownie przyssać. A taka opcja mi się bardzo nie podoba. Nie zrobiono mi żadnych badań, a liczyłam na usg. Lekarz powiedział, że żeby postawić właściwą diagnozę co mi jest, musiałabym zatrzymać laktację i po 8 tygodniach zacząć dochodzić co i jak. Powiedział również, że w najgorszym razie (ale tego nie bierzemy pod uwagę) może to być nowotwór Moje wnioski są takie: odstawiam Hanię od piersi, ściągam mleko i podaję moje w butelce (mam nadzieję, że go wystarczy). Po kilku dniach próbuję przystawić Hanię. Od poniedziałku planuję też działać od nowa. Zadzwonię do mojego lekarza chirurga od piersi, żeby się umówić na wizytę. We wtorek wizyta u mojej ginki. W poniedziałek pojadę jeszcze na badania krwi i może zrobię sobie jakieś dodatkowe badania, tylko muszę poczytać jakie. Na pewno crp i może ...markery . Nawet nie chcę myśleć o najgorszym, ale może lepiej upewnić się, że to nie to ![]() W drodze powrotnej podjechałam do smyka i zakupiłam butelkę medela 250ml ze smoczkiem calma Zobaczymy jak będzie sobie Hania z nim radziła. Nadrobię Was jutro, bo teraz zmykam już spać. paaaaaaa |
|
|
|
#317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mocno trzymam za Was kciuki! Świetnie, że masz taki plan działania i wierzę, że zrobisz wszystko, żeby móc jeszcze karmić Hanię. O najgorszym nawet nie ma co myśleć
|
|
|
|
|
#318 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie położna pocieszyła, że kolki mogą Adasiowi minąć po 6 miesiącu, wtedy kiedy wprowadzać będziemy nowe pokarmy a tak poza tym to jeszcze ząbkowanie w międzyczasie, co do nocy - to ja w ogóle nie przespałam ani jednej pełnej - jak uda mi się kimnąć między pobudkami Adama 2h to jestem najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi! głowa do góryCytat:
Cytat:
Cytat:
Życzę Ci dużo cierpliwości i nie poddawaj się. Co do diety i mleka - podobno nabiał utrzymuje się w organizmie do dwóch tygdoni i dopiero wtedy można zobaczyć czy to nie nabiał szkodzi, co do reszty jedzenia popieram Kism - ale my obie jesteśmy pro piersiowe. Jeśli chcesz naprawdę karmić piersią i sprawdzić czy to nie Twój pokarm "szkodzi" to przestaw się na gotowane mięso i jakieś podstawowe warzywa przez tydzień. jak możesz małemu pomóc? - u nas nie sprawdziły się suszarka, ani ciepła pielucha na brzuch, ale sprawdziły się dwie rzeczy - po pierwsze kładzenie Adama brzuchem do dołu na kolanach i robienie tak zwanego "patataj" czyli delikatne poruszanie nogami - uspokajał się i zasypiał po chwili, a także co skutkuje do dzisiaj - kładzenie go na brzuchu, sam masuje sobie brzuszek i dzięki temu śpi. Dlatego cierpię z powodu tego że nie można takiego małego dziecka zostawić na brzuchu na noc - bo pewnie już dawno przesypialibyśmy noce. Co do pediatry - zmień i to natychmiast. Ona nawet nie powiedziała Ci jak sobie z tym radzić, to co to za lekarz??? aa u nas czasami jeszcze pomagał "rowerek" delikatnie poruszaliśmy nóżkami Adama, ale tak żeby nie uszkodzić bioderek i dziecko od razu uśmiechnięte - ale nasz to był ciężki przypadek napisałaś jeszcze że uspokaja się przy cycu - niestety to prawda, dzieci kolkowe uspakajają się przy ssaniu, dlatego tak bardzo szukają cycka, nie dość że im ciepło od ciała ludzkiego co też pomaga, to ssą co ich relaksuje - akurat moja pani doktor mówiła, żeby dawać dziecku cyca jak często się doma, bo to go uspokoi i pomoże w bólu, a dziecko na pewno się nie przejje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jesteś boska! przepraszam ale sama buzia mi się śmiała po przeczytaniu Twojego posta ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
też nie śpię bo czekałam na wieści od Ciebie o żadnych nowotworach nie ma mowy! po prostu chciał Cię zbyć. ja za Ciebie trzymam kciuki - zrób wszystkie badania jakie potrzebujesz i oby Hania zechciała wrócić na pierś - powodzenia |
||||||||
|
|
|
#319 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak jak pisałam Gabi na fb - trzymam kciuki i glowa do góry!
Cytat:
choroba... nie wiem co mu sie poprzestawialo, wczesniej wstawal co 3 godziny od 12. a z tym przesypianiem - widać jeszcze nie jego czas ![]() Cytat:
![]() co do noszenia - też tak nosze Borysa do odbicia i czasem jak cos musze zrobić z nim na rekach. nosze go tak, ze mam jego przedramiona oparte na moim barku, pupa zwisa i opiera sie n aklacie. jesli cos robie trzymam go za plecki , jesli mam dwie rece wolne to trzymam go pod pupą (nie wiem, czemu któraś Dziewczyna pisała zeby nie podtrzymywać pupy, dzięki temu on robi taką "zabkę" i mam wrażenie że to zdrowiej dla dziecka, bo podkurcza nózki do góry i wypina dupkę). |
||
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#321 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zapomniałam Wam powiedzieć, że będziemy kupować fotelik maxi-cosi cabrio z bazą family fix. Już wczoraj oglądaliśmy i super. W końcu nie będę się musiała męczyć z tymi pieprzonymi pasami.
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Gabbi
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
tez mam dosyć pasów
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny
Od rana mam nerwy. Zepsuł mi się laktator!!!!!! Ciekawe, jak ja teraz mleko odciągnę Zaraz P przyjedzie i jadę zareklamować to dziadostwo. Muszę kupić nowy a tamten kosztował prawie 300zł A Hania wypija 120 i jest Jej mało. Ja się wykończę!!!!!!!!!
|
|
|
|
#324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=
jak możesz małemu pomóc? - u nas nie sprawdziły się suszarka, ani ciepła pielucha na brzuch, ale sprawdziły się dwie rzeczy - po pierwsze kładzenie Adama brzuchem do dołu na kolanach i robienie tak zwanego "patataj" czyli delikatne poruszanie nogami - uspokajał się i zasypiał po chwili, a także co skutkuje do dzisiaj - kładzenie go na brzuchu, sam masuje sobie brzuszek i dzięki temu śpi. Dlatego cierpię z powodu tego że nie można takiego małego dziecka zostawić na brzuchu na noc - bo pewnie już dawno przesypialibyśmy noce. Co do pediatry - zmień i to natychmiast. Ona nawet nie powiedziała Ci jak sobie z tym radzić, to co to za lekarz??? aa u nas czasami jeszcze pomagał "rowerek" delikatnie poruszaliśmy nóżkami Adama, ale tak żeby nie uszkodzić bioderek i dziecko od razu uśmiechnięte - ale nasz to był ciężki przypadek [/QUOTE] My czasem kładziemy Mała na brzuchu jak się budziła o 3 na karmienie to spala z nami w łózku na brzuchu ja co jakis czasem zerkałam ale ona ładnie juz przekreca głowe z boku na bok. Też Ja nodze ze jej brzuch jest na przedramieniu a głowa w zgięciu lokcja tez jej się wtedy masuje brzuszek że aż bączki idą i bardzo lubi byc tak noszona. Masaże takze u nas pomagaja robimy kilka serii i też ładnie baki wychodzą. U nac nie byla tak piekna jak ostatnio ale nie było tez żle 21.30 zasneła pobudka na jedzenie o 1.30 i następna 5.30 pozniej wzielismy ja do siebie spala na brzuchu do 8.00 |
|
|
|
#326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P przyjechał, a laktator cudownie ożył Odciągnęłam 110ml mleka. Mam zapas na następne karmienie. I tak w kółko Powoli Was nadrabiam. Witam nowe Mamuśki. _millena, rolety mają w komplecie jakieś zaczepy, ale my próbowaliśmy na taśmie, żeby nie uszkodzić ramy. Niestety, dwie rolety już spadły Potrzaskały mi doniczki więc są dodatkowe straty Życzę szybkiego uzdrowienia sytuacji z TŻ Nie obwiniaj tylko siebie za ten stan rzeczy, ale też nie przesadzaj z tym strofowaniem chłopa. Każdy by nie wytrzymał takiej presji. Niech sobie stoi, siedzi, nosi jak chce i ile chce, a Ty w tym czasie otwórz sobie piwko (karmi ) i jak to mówisz, luz w ramionka ![]() fonn, ja też nie odstawiałabym dziecka od piersi. To na 90% nie jest wina pokarmu, a niedojrzałego układu pokarmowego. Dolegliwości miną tylko trzeba cierpliwości. Ja podaję Hani espumisan dwa razy dziennie po 6/7 kropli i jest o niebo lepiej. W nocy zaczęliśmy używać nowego smoczka medela calma. Fajny jest. Hania pije już ze wszystkich butelek, ale przy innych smoczkach się krztusiła, a przy tym ssie tak bardziej naturalnie Jeśli chodzi o odpowietrzanie, to ja bąbelki widzę w TT, a w Avent nie ![]() Wczoraj dostaliśmy od koleżanki karuzelę do łóżeczka FP rainforest i leżaczek noł nejm I mam teraz ten sam problem, co któraś z Was, czy montować tę karuzelę do łóżeczka, czy sobie darować.
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-21 o 10:33 |
|
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz oszaleje!!! Malej znowu odbilo na punkcie noszenia na rekach. Zabawiam ja a ona sie drze, ze chce na rece. Jak ja oduczyc tego noszenia???
|
|
|
|
#328 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do męża to on mnie ostatnio bardzo irytuje![]() Cytat:
A ty spac nie możesz o 4 rano siedzisz na wizażu ![]() Cytat:
Cytat:
o jeny z tym laktatorem to rzeczywiście jakis pech ale jak go oddasz na gwarancję to bedzie dobrze.Musisz się troszkę uspokoic.Jeny wkurza mnie ten mąż i tyle nie wiem co mi jest pewnie przez to nie wyspanie się,bo ja nie mogę się z nim wyspac,on przez ten kręgosłup stęka w nocy,wierci się,zarzuca na mnie swoje konczyny dolne a ja marze o snie.3 sierpnia ma wizytę u neurologa i niech on wkońcu coś zrobi bo M się strasznie meczy,on zyje w ciągłym bólu,najprawdopodobniej chyba będzie operowany ale to taki moje przypuszczenia i to nawet powiedział rodzinny,że neurolog robi rezonans żeby własnie sprawdzic czy operacja cosik da |
|||||
|
|
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Millena Gaabbi bardzo ładnie napisała sama bym tego lepiej nie ułozyła![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Dzisiaj pojedziemy chyba na Oblężenie Malborka kręce właśnie M zebyśmy pojechali
|
|
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka, jak to mąż Cię drażni??? Kogo jak kogo, ale Ciebie???
Dwaj do wc i zgoda będzie ![]() Krew leci mi jakby ze środka piersi. Ale nikt mi tego nie sprawdził i twierdzę tak tylko na podstawie własnych obserwacji. Wczoraj lekarz powiedział, że może to być ranka gdzieś zaraz pod skórą na sutku. Tylko, ja się pytam, dlaczego nikt tego nie sprawdził?????? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

jestem i ja

i budził się o 3. Ale zaczęliśmy mu na śpiocha dawać jeść o 24 i przesypia do 6

Do tego Domi miała kilka tygodni temu krostki i później zaczęły jej schodzić tylko mi się wydaje, że przy przejściu na Bebilon Comfort, a mężowi że z Nan na Bebilon. Ale do rzeczy--> Bebilon Comfort jest też podobno lepszy dla alergików niż zwykły, jeśli te krostki wtedy zniknęły to może my mamy jakąś alergię ma mleko krowie i stąd te brzuszkowe problemy
za wizytę.
wiem, ze temat byl walkowany milion razy ale... strasznie ryczy przy dostawianiu do piersi, odbekuje doslownie co pol minuty ale bez skutku... az skapitulowalam i dalam sztuczne mleko, bo karmienie trwalo prawie godzine w wielkich krzykacha i tak byla nienajedzona...

Po kilku dniach mam spróbować znowu Hanię przystawić do piersi, ale w kapturkach. Pan dr nie daje mi jednak gwarancji, że Hania zechce mi się do piersi ponownie przyssać. A taka opcja mi się bardzo nie podoba. Nie zrobiono mi żadnych badań, a liczyłam na usg. Lekarz powiedział, że żeby postawić właściwą diagnozę co mi jest, musiałabym zatrzymać laktację i po 8 tygodniach zacząć dochodzić co i jak. Powiedział również, że w najgorszym razie (ale tego nie bierzemy pod uwagę) może to być nowotwór
Potrzaskały mi doniczki więc są dodatkowe straty