|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
hejo, pamiętacie mnie jeszcze
![]() pojawiam się i znikam naprawdę nie mam czasu na wizaż w pracy młyn, w domu jeszcze większy ... szkoda gadać![]() nie wiem co u Was się dzieje...mam nadzieję że wszystko ok No dziś nie mogłam nie zajrzeć - rok temu urodziłam Karolcię...aż łezka się w oku kręci Dziękujemy za życzenia Składam życzenia wszystkim roczniakom i kolejno-ponad-roczko-miesięczniakom ![]() Karolcia teraz drzemie i pomyslałam że poczytam co u Was, ale przypomniałam sobie właśnie że rozmroziłam rybę i muszę ją usmażyć na kolację ... no i jak zwykle d*pa ![]() ło matko mam 20 stron do nadrobienia |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dziewczyny z Mateuszkiem wszystko ok-to zwykłe przemęczenie-mam się oszczędzac...narazie zwolnienia nie wzięłam bo i tak mam najpierw iśc na urlop-rozważaqm to zwolnienie, ale sama niewiem.
Aha waży 0,5kg
|
|
|
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejszym roczniakom i miesieczniakom przesylamy z Malwinka slodkie
Oliweczko wczesniej mi nie zacytowalo - sliczna masz pileczke . Dobrze lekarz radzi, oszczedzaj sie :tak:.Ellika witaj. Mnie tez kawalek nie bylo (ale wracam do gry ) - moze pisalas, a ja nie przeczytalam - jak ze sluchem Karolci?
|
|
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kciuki za szczęśliwy lot. ![]() ![]() ![]() Długo żeście się nie widzieli... Szymek będzie prze szczęśliwy, zresztą chyba wszyscy będziecie Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() I oczywiście zazdroszczę bardzo ![]() U mnie było/jest dokładnie tak samo! Tylko jeszcze jestem na etapie obżarstwa słodyczowego ![]() Stronczek wybrałam takie: http://www.ebay.co.uk/itm/New-Soft-L...item35bcc16171 Chciałam te z lwem ale kuzyn pisał, że nie ma ![]() i te: http://www.ebay.co.uk/itm/New-Soft-L...item35bcc16171 Jedne na teraz, drugie na później ![]() Edit: linki się otwierają na głównej. Wzięłam te z żyrafką ostatnie i te niebieskie z żółtym ufoludkiem. Wybierałam tylko z tych linków które podałyście z Madziulką. Więcej nie umiałam znaleźć
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-07-20 o 19:54 |
||
|
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili to jakie ty rozmiary wzięłas ze masz na pozniej? Ja brałam te 12-18 m-cy. Wiki ma nozke 13 cm
Mogło nie byc bo w aukcji jest 3 rozmiary i nie wszystkie wzory są w danym rozmiarze. Ja tez na poczatku chciałam inne ale tez nie było rozmiaru. |
|
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, w imieniu Natalki bardzo dziękuję za życzenia urodzinowe, było super,
nie nadrobiłan Was bo dużo stron naskrobałyście, ja dzisiaj a w zasadzie już od wczoraj zalatana, remont w pełni, w mojej kuchni stoi tylko lodówka, zlew, i kuchenka gazowa, ściany golusieńkie, mamachałam się ale od 15 M. juz pomagał i przyszedł sąsiad i teściowa po 11 przyjechała, dużo rąk do pomocy, wiecie co, zwalona jestem ale cieszę się jak małe dziecko, bardzo lubię remonty, jestem jakaś nienormalna bo z reguły ludfzie ich nie lubią, ![]() 100 lat dla dzisiejszych solenizantów ![]() jutro jak będę miała wieczorkiem chwilkę to napiszę co i jak nam idzie, bo czasu na czytanie nie mam, pozdrawiam gorąco wszystkie mamusie,
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś na plaży pod wieczór, żeby psy się wybiegały. Wiało tak że mało Sarenki z wózka nie wydmuchało
![]() Dzięki za wszytkie kciuki, ale zrobiliśmy wywiad środowiskowy i niestety okropni sąsiedzi. Nie stajemy do przetargu. Po co mamy się użerać z jakimiś świrami ![]() |
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radek teraz ma stopę 11,5cm ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Kupiliśmy dzisiaj Radkowi krzesełko do karmienia, to drewniane rozkładane. I wózek, spacerówkę. Ale nie Magelana ![]() Tż kupił baby design pony........... ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Za późno znalazłam ![]() http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-SOFT-L...06%26rk%3D3%26 |
|
|
|
|
#1509 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ej no,nie pocytowało mi wszystkiego
![]() Cytat:
czego to ludzie nie wymyślą Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super, że impreza udana
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki!
Przeczytałam wszystkie zaległości, ale już nei dam rady się odnieść.. Ostatnio zalatana jestem- czyt. wyrywam się na popołudniowe łowy wyprzedażowe ![]() (brumek - jeśli nie wiesz to polecam wpaść na zakupy do C&A tego na Marszałkowskiej. Mają tam mieć remont i jest wyprzedaż -50% na wszystko, od cen metkowych, większości też już po obniżce. Wychodzi taniocha,oblupiłam nieco dzieciaki na jesień.... , ceny np bluzeczki dla Filipa wyszły po 9,5zł, 3-pak bodziaków dla Lilki za 15zł, bluzy dla tż-ta po 23zł, czy sweterki dla mnie po 26zł itp. Jakościowo są całkiem nieźli więc się opłaca, tylko przestrzegam przed kolejką z zawijasami )Mieliśmy dziś jechać na weekend do Białowieży ale wahaliśmy sie czy jechac bo pogoda kiepska... Dylemat rozwiązał się sam - rano Mondziak nam się popsuł Turbina padła i coś się dymi, jadąc do mechanika, silnik się mało co nie zagotował i zostawiliśmy go 100m przed warsztatem.Teraz czekamy na telefon z wyrokiem co się stało i ile stówek na to pójdzie
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
Facebook'owe dziewczyny mam prosbe. Kolezanki chlopak bierze udzial w konkursie i zbiera glosy. Pomozcie... trzeba wejsc do galerii i tam odszukac Cristian Hereford, i nacisnac VOTE
http://www.facebook.com/mandmdirect/app_384727641576345DZIEKI
|
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
Jest zasięg Zaległe życzenia dla roczniaków (dzisiejszych wczorajszych i przedwczorajszych) ogromny buziak od cioci i Krystka U nas pogoda w kratke ale sie nie dajemy i spacerujemy i zwiedzamy dziś byliśmy w Parku dinozaurów . Oczywiście My z Tż mieliśmy więcej radochy niż Krystek ![]() Lili Krystianek ma podobny rowerek ![]() Meszsares dla chodzącej Blaneczki Krystek chyba bedzie ostatni na wątku ![]() Oliweczka jaki fajny brzuszek a u nas imie Mateusz odpadło jako pierwsze bo to siostrzeniec Tża Juleczka śliczna i jak sie zmieniłaBeatka ale z Julci śliczna blondyneczka Więcej nie pamiętam ... |
|
|
|
#1513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
My dopiero po 20-stej wróciliśmy z budowy. Mój tata dzisiaj wjechał sobie kątówką w palec Mnóstwo krwi, a mi na moment serce staneło... Na pogotowie nie dał się zawieźć, zabandażowaliśmy i dalej robił. Widziałam, że go boli, ale nie dał sobie przemówić. Teść pół dnia przesiedział przed bramą w aucie Na koniec odjechał najbardziej "zmęczony".Męża dalej nie ma. Gdybym nie jeździła tam z Domkiem to by go w ogóle nie widział. A osttanio między nimi jest jakaś niesamowita więź. Pomimo tego, że Tż-ta nie ma prawie w domu to Dominik za nim normalnie szaleje. Jak tylko wchodzi do domu to ten leci i wyciąga do niego rączki. Co chwile jest obok niego, pokazuje mu zabawki, skacze po nim. No szok! Wcześniej był taki raczej nieufny do niego. Takie coś dopiero gdzieś ok 2 tygodni. Ale jest to piękne Cytat:
Cytat:
Brumku, Aaniu, nie wiem która z Was będzie pierwsza, chciałabym: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10138163/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70163258/ -turkusowy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...166/#/90096164 -turkusowy (Aaniu, Ty specjalnie przed spotkaniem się nie goń- to nic pilnego Cytat:
|
|||
|
|
|
#1514 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fotek nie mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
`a co do tego zwolnienia, to jakie masz za, a jakie przeciw? Bo rozumiem, że za jest przemęczenie i chęć odpoczęcia już. A przeciw? Cytat:
Podziwiam Cytat:
A tak serio to współczuję. Ale słuchaj, objawy identyczne jak u nas!Co do wyprzedaży, to wielkie dzięki za cynk A Chociaż marzy mi się, nie powiem Najgorsze, że tam z parkowaniem problem, a zasuwać kilometr do sklepu z Tymkeim na rękach mi się nie chce Chociaż może w wakacje łatwiej zaparkować...W ogóle to ja zawsze latem mam lekką awersję do zakupów, bo jak widzę nowe, jesienne kolekcje, to mi się wyć chce. Nienawidzę tego, że lata w pełni, dopiero zaczynam się nim cieszyć, a tu mi z kozaczkami i swetrami wyskakują i od razu smutno mi sie robi ![]() Pojechaliśmy wieczorem do sklepu, gdzie mają wystawione smart trike'i, zeby Tymuś sobie sam kolor wybrał Położyliśmy go na podłodze kilka metrów od rzędu rowerków i pognał od razu do ... zielonego Potem jeszcze dwa razy eksperyment powtórzyliśmy w różnych konfiguracjach i zawsze szedł do zielonego, a na krowę spojrzał krótko tylko raz Więc chyba postanowił. Nie powiem, że po mojej myśli, ale cóż... ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Ustało krwawienie w końcu? Biedny tata ![]() 2. Niesamowite, jak dzieci potrzebują ojców, mężczyzn. Jakiś taki instynkt... 3. Zapamiętane ![]() Jutro i pojutrze mamy znajomych. Ciasta już zrobione, kompocik ugotowany, owoce kupione, jutro jeszcze zakupy na obiad jakiś. Choć nie mam pomysłu jaki
|
|
#1515 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Beatka, Julcia jest boska
![]() Carmela, u Ciebie jak zwykle cały zwierzyniec. Sarcia to cały tatuś Za późno weszłam na wizaz... ![]() Cytat:
![]() A teść nie ma żadnego udziału, działka nasza i pieniądze z których budujemy też nasze. Więc nawet nie miał podstaw żeby gadać takie bzdury... Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak torcik? Cytat:
![]() Dobrze, że z Mateo wszystko wporządku. A Ty się oszczędzaj!! ![]() Cytat:
dla zdolnej Hanulki!!Karolinka, Bruno, Natan i Julek |
|||||
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zakupów to zawsze miałam tak samo też nigdy nie mogłam zdzierżyć płaszczy czy kozaków w sklepach w sierpniu ja kozaki to jakoś w grudniu /styczniu kupuję ![]() Zawsze za późno kupowałam takie rzeczy i miałam jeszcze większy problem bo rozmiarówki brakło ![]() No ale w tym roku jakoś inaczej podeszłam do tematu, przez dzieciaki , bo one rosną w tak zastraszającym tempie i wiem że za miesiąąc czy dwa będe musiała kupić im wiele rzeczy z garderoby- po normalnych mega wysokich cenach.. - więc wolę teraz to kupić i nieco przyoszczędzić. no i ofc nie wyobrażam sobie takich zakupów z dziećmi, dlatego ostatnio Gluty zostawały z tż-tem, a mamuśka z psiapsiółą (lub sama) uprawiała wieczorny shopping ![]() P.S. Zazdroszczę Wam tego spotkania z Menelikiem
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-07-20 o 22:16 |
|
|
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro - cieszę się, że jesteś zadowolona. A czerwony - też ładny.
Wielkie 100 lat dla dzieciaczków obchodzących urodzinki Miałam nie chwalić, ale.... jestem pod takim wrażeniem, że muszę się podzielić. Ida poszła dziś sama spać. Bawiłyśmy się, nagle poszła do sypialni, weszła na łóżko przykryła się kocykiem, wsadziła sobie smoczek i... 10 min później już spała. Ale żeby nie było tak całkiem różowo, to dziś w nocy miała 2 godzinną przerwę w spaniu
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna kusi mnie te Mao Tei cyz jakoś tak
ale mąż stwierdził, że ona chce już sama chodzić to na rękach chyba będzie co raz mniej chciała być...tak zosia samosia.W Szklarskiej mam ciocię siostrę zakonną:P Ja o Lence cały czas myślę, nawet napisałam do storny mojego miasta, o publikację artykułu o Lence, ciekawie co odpiszą. Poryczałam się jak przeczytałam jaką pomoc oferują wizażanki ! coś pięknego. |
|
|
|
#1519 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Oszz Ty materialistko!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby to nie było nic poważnego!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Krwawienie całe szczęście ustało, ale jest okropna rozszarpana rana. Nie wiem czy nie powinien tego zobaczyć jakiś lekarz. Już zadzwoniłam do mamy, żeby pojechała z tatą. Czekam na jakiś telefon ![]() Patik, trzymam kciuki za jutrzejszy dzień ![]() Zrobiliśmy dzisiaj 23km na rowerze ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Też czytałam o Lence. To straszne... Teraz kiedy sama jestem mamą, takie historie jeszcze bardziej chwytają za serce
|
||||||
|
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laski.
Dzisiaj urodzaj jubilatów. Karolinka, Bruno, Julek, Nataniel- sto lat kochane maluchy! Brumku, oczywiście będzie fotorelacja z wyjazdu. Co to za imprezka się u Was szykuje?Cookie, chyba bym zwariowała z taką teściową. Musisz mieć anielską cierpliwość, że to znosisz i nie podniosłaś na nią głosu. ![]() Crazy, WOW ale masz dorosłą córkę. ![]() Oliweczko, dobrze, że z Mateuszem wszystko w porządku. Musisz bardziej się oszczędzać. Patik, imprezka na pewno będzie udana, a jedzenie pyszne. Nie stresuj się, tylko postaraj się cieszyć z Sarenkowego święta. Natko, tort uznaję za udany. Co prawda robiłam go jakieś 5 godzin i zamiast krwistej czerwieni wyszedł delikatny róż (za mało dałam barwnika, następnym razem lepiej się przygotuje Madziulka, trzymam kciuki za bezpieczną podróż rodziców. Kupę czasu się nie widzieliście, na pewno się za sobą strasznie stęskniliście.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-07-20 o 22:55 |
|
|
|
#1521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry pomysł z tym pokojem nad garażem, przyda się takie pomieszczenie A ten tesc twój to Ci się udał Cytat:
dla Idy
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz podesłać dla mnie i dla Domka po kawałku![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() dla Idy!!
|
||
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Natko zdecydowalismy sie na parterowke z mozliwoscia rozbudowy poddasza. Schody od razu zbudujemy, a jesli nie starczy funduszy na skonczenie gory to obedzie sie bez stresu, bo na dole 3 sypialnie sa zaprojektowane. Ciekawe jest to, ze gore mozna wykonac wedlug wlasnego pomyslu
.Jak juz dzielicie Marzenkowy torcik to poprosze o duzy kawalek . Przyda mi sie kilka dodatkowych kg bom uschla na wior .
|
|
|
|
#1524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. You - dlaczego ja na to nie wpadłam ![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
![]() 2. To się pewnie Domek zmęczył tym rowerowaniem ![]() Cytat:
![]() Brzmi jak bajka Niesamowite, że ona tak potrafi! Wielkie brawa się należą mądrej dziewczynce ![]() ![]() klask i:Cytat:
No i potem nie wypadało się wykręcać, więc jednych na sobotę, a drugich na niedzielę podzieliliśmy i tak towarzysko weekend spędzimy ![]() 2. O, super Nie mogę słuchać takich rzeczy
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Jadę zaraz do pracy. Mam złośliwego syna. Woła do mnie "tatuu", a jak mówię że "mama" to kręci głową "nie" i się śmieje ![]() Saritka Nasza buziol za roczek
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Sara duży buziak z okazji Roczku!
Żeby się Wam impreza udała ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Cześć SARA sto lat! mnóstwa wrażeń i super prezentów! dziecko śpi dalej, wczoraj padł jak muszka mojej mamy i siostry nie widział miesiąc i powiem wam że chyba w pierwszej chwili ich nie rozpoznał. Bardzo ostrożnie dał się wziąć na ręce ale z przyklejonym uśmiechem, nie z pelną radością aż popiskując jak kiedyś. Później już sie oswoił i robił hopki, śmiał się. Ponury dzień u nas, pogoda beznadziejna. U nas we wsi dziś i jutro jest festyn... raczej nie pójdziemy, zimno, pada, żadna atrakcja. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...e,1824498,3321
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zazwyczaj w outlecie Brumeczku - Kurcze ja sie tak napaliłam na to spotkanie, a teraz totalnie nie wiem jak to zrobić Będę daleko od Ciebie ( ul konstruktorska) i nie wiem jak sie dostać do Ciebie ![]() Póki co wymyśliłem ze jeśli wcześniej przyjedziemy i będzie czas to wezmę Taxi. Chyba ze nie będziemy tak wcześnie to niewiem ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Buziaka dla wczorajszych roczniakó: Bruno, Karolcia i Julus i Natan I dla uroczej Sarkozji
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś tak... Sarcia wszystkiego najlepszego! U nas znowu krew... Lila poleciała na zabawkę i rozcieła wargę w środku.. |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzięki ciocie za życzenia. Mam tu trochę młyn, Sara nie chce współpracować i jojczy od rana. Znalazłam przyczynę: dolne 2 już widać. Pogoda coś nie tegez ![]() Ja mam stresa dziwnego, i nerwa. Zamiast się cieszyć........
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

w pracy młyn, w domu jeszcze większy ... szkoda gadać
Dziękujemy za życzenia 

klask i:

zębole

i swiat mialo caly zaslaniety przez siedzisko
Turbina padła i coś się dymi, jadąc do mechanika, silnik się mało co nie zagotował i zostawiliśmy go 100m przed warsztatem.

Zakończone: 2