Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 17:51   #1501
ellika
Rozeznanie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

hejo, pamiętacie mnie jeszcze
pojawiam się i znikam
naprawdę nie mam czasu na wizaż w pracy młyn, w domu jeszcze większy ... szkoda gadać
nie wiem co u Was się dzieje...mam nadzieję że wszystko ok

No dziś nie mogłam nie zajrzeć - rok temu urodziłam Karolcię...aż łezka się w oku kręci Dziękujemy za życzenia

Składam życzenia wszystkim roczniakom i kolejno-ponad-roczko-miesięczniakom :roz a:

Karolcia teraz drzemie i pomyslałam że poczytam co u Was, ale przypomniałam sobie właśnie że rozmroziłam rybę i muszę ją usmażyć na kolację ... no i jak zwykle d*pa

ło matko mam 20 stron do nadrobienia
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:51   #1502
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Dziewczyny z Mateuszkiem wszystko ok-to zwykłe przemęczenie-mam się oszczędzac...narazie zwolnienia nie wzięłam bo i tak mam najpierw iśc na urlop-rozważaqm to zwolnienie, ale sama niewiem.

Aha waży 0,5kg

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:47   #1503
DaKaro
Zadomowienie

Dzisiejszym roczniakom i miesieczniakom przesylamy z Malwinka slodkie .

Oliweczko wczesniej mi nie zacytowalo - sliczna masz pileczke . A z Mateuszka juz prawdziwy 'klocek' . Dobrze lekarz radzi, oszczedzaj sie :tak:.

Ellika witaj. Mnie tez kawalek nie bylo (ale wracam do gry ) - moze pisalas, a ja nie przeczytalam - jak ze sluchem Karolci?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:51   #1504
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Na Stansted
Ale jestem podjarana , nie widziałam ich od 11 grudnia..

Trzymajcie kciuki za szczęśliwy lot w ogóle to ich pierwszy lot samolotem, pierwszy wyjazd za granicę..

I kciuki za szczęśliwy lot.
Długo żeście się nie widzieli...
Szymek będzie prze szczęśliwy, zresztą chyba wszyscy będziecie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Pozwolę się sobie pochwalić, że przez około 2,5 miesiąca pozbyłam się ok. 7kg nadwagi. Jeszcze z 5kg muszę zgubić, że jako tako wyglądać
Niestety po poznaniu Tż pofologowałam sobie, potem się utrzymywał w miarę stały wysoki poziom wagi, a po urodzeniu gnoma żarłam słodycze na potęgę i waga poleciała w kosmos Ale walczę i w końcu widzę jakiś efekt

klask i:
I oczywiście zazdroszczę bardzo
U mnie było/jest dokładnie tak samo! Tylko jeszcze jestem na etapie obżarstwa słodyczowego

Stronczek wybrałam takie:
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Soft-L...item35bcc16171
Chciałam te z lwem ale kuzyn pisał, że nie ma

i te:
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Soft-L...item35bcc16171
Jedne na teraz, drugie na później

Edit: linki się otwierają na głównej.
Wzięłam te z żyrafką ostatnie i te niebieskie z żółtym ufoludkiem.
Wybierałam tylko z tych linków które podałyście z Madziulką.
Więcej nie umiałam znaleźć

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-07-20 o 19:54
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:11   #1505
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Lili to jakie ty rozmiary wzięłas ze masz na pozniej? Ja brałam te 12-18 m-cy. Wiki ma nozke 13 cm

Mogło nie byc bo w aukcji jest 3 rozmiary i nie wszystkie wzory są w danym rozmiarze. Ja tez na poczatku chciałam inne ale tez nie było rozmiaru.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:58   #1506
agadus
Wtajemniczenie

hej dziewczyny, w imieniu Natalki bardzo dziękuję za życzenia urodzinowe, było super,
nie nadrobiłan Was bo dużo stron naskrobałyście, ja dzisiaj a w zasadzie już od wczoraj zalatana, remont w pełni, w mojej kuchni stoi tylko lodówka, zlew, i kuchenka gazowa, ściany golusieńkie, mamachałam się ale od 15 M. juz pomagał i przyszedł sąsiad i teściowa po 11 przyjechała, dużo rąk do pomocy, wiecie co, zwalona jestem ale cieszę się jak małe dziecko, bardzo lubię remonty, jestem jakaś nienormalna bo z reguły ludfzie ich nie lubią,

100 lat dla dzisiejszych solenizantów

jutro jak będę miała wieczorkiem chwilkę to napiszę co i jak nam idzie, bo czasu na czytanie nie mam,

pozdrawiam gorąco wszystkie mamusie,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:07   #1507
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Byliśmy dziś na plaży pod wieczór, żeby psy się wybiegały. Wiało tak że mało Sarenki z wózka nie wydmuchało

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sara dla Ciebie za 13tke

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

Carmelko trzymam kciuki za przetarg!
Dzięki za wszytkie kciuki, ale zrobiliśmy wywiad środowiskowy i niestety okropni sąsiedzi. Nie stajemy do przetargu. Po co mamy się użerać z jakimiś świrami

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara obłędnie wygląda ze skrzydłami motyla

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:17   #1508
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Lili to jakie ty rozmiary wzięłas ze masz na pozniej? Ja brałam te 12-18 m-cy. Wiki ma nozke 13 cm

Mogło nie byc bo w aukcji jest 3 rozmiary i nie wszystkie wzory są w danym rozmiarze. Ja tez na poczatku chciałam inne ale tez nie było rozmiaru.
Jedne wzięłam 6-12 miesięcy a drugie 12-18.
Radek teraz ma stopę 11,5cm

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Kupiliśmy dzisiaj Radkowi krzesełko do karmienia, to drewniane rozkładane.
I wózek, spacerówkę. Ale nie Magelana
Tż kupił baby design pony...........

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Za późno znalazłam
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-SOFT-L...06%26rk%3D3%26
Stary 2012-07-20, 21:26   #1509
agawoo
Zakorzenienie

Ej no,nie pocytowało mi wszystkiego
Cytat:
Wiecie co wczoraj widzialam? Nie wiecie...to Wam napisze...
Widzialam w sklepie babke z dwojka dzieci, jedno ze 2 latka a drugie niemowlak max 2 m-ce. W jednym wozku ich miala z tym ze te malutkie mialo poslane w koszu na zakupy pod spacerowka. Tylkiem po ziemi sie cianelo i swiat mialo caly zaslaniety przez siedzisko
Oliweczka trzeba bylo nie kupowac nowego wozka tylko zaadaptowac spacerowke Julci
czego to ludzie nie wymyślą
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Na Stansted
Ale jestem podjarana , nie widziałam ich od 11 grudnia..

Trzymajcie kciuki za szczęśliwy lot w ogóle to ich pierwszy lot samolotem, pierwszy wyjazd za granicę..
No to poważna wyprawa dla rodziców Ale super, że przyjeżdzają A na długo?
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Wczoraj właśnie chciałam sobie kupić HH, ale nie było w realu, więc może jutro gdzieś się uda.

Pozwolę się sobie pochwalić, że przez około 2,5 miesiąca pozbyłam się ok. 7kg nadwagi. Jeszcze z 5kg muszę zgubić, że jako tako wyglądać
Niestety po poznaniu Tż pofologowałam sobie, potem się utrzymywał w miarę stały wysoki poziom wagi, a po urodzeniu gnoma żarłam słodycze na potęgę i waga poleciała w kosmos Ale walczę i w końcu widzę jakiś efekt
Super
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Mateuszkiem wszystko ok-to zwykłe przemęczenie-mam się oszczędzac...narazie zwolnienia nie wzięłam bo i tak mam najpierw iśc na urlop-rozważaqm to zwolnienie, ale sama niewiem.

Aha waży 0,5kg
Uff, dobrze, że wszystko ok Oszczędzaj sie w takim razie i zastanów nad tym zwolnieniem
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, w imieniu Natalki bardzo dziękuję za życzenia urodzinowe, było super,
nie nadrobiłan Was bo dużo stron naskrobałyście, ja dzisiaj a w zasadzie już od wczoraj zalatana, remont w pełni, w mojej kuchni stoi tylko lodówka, zlew, i kuchenka gazowa, ściany golusieńkie, mamachałam się ale od 15 M. juz pomagał i przyszedł sąsiad i teściowa po 11 przyjechała, dużo rąk do pomocy, wiecie co, zwalona jestem ale cieszę się jak małe dziecko, bardzo lubię remonty, jestem jakaś nienormalna bo z reguły ludfzie ich nie lubią,
No ja z tych co nie lubią Też mamy na tapecie kuchnię aktualnie

Super, że impreza udana

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:27   #1510
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki!

Przeczytałam wszystkie zaległości, ale już nei dam rady się odnieść..
Ostatnio zalatana jestem- czyt. wyrywam się na popołudniowe łowy wyprzedażowe
(brumek - jeśli nie wiesz to polecam wpaść na zakupy do C&A tego na Marszałkowskiej. Mają tam mieć remont i jest wyprzedaż -50% na wszystko, od cen metkowych, większości też już po obniżce.
Wychodzi taniocha,oblupiłam nieco dzieciaki na jesień.... , ceny np bluzeczki dla Filipa wyszły po 9,5zł, 3-pak bodziaków dla Lilki za 15zł, bluzy dla tż-ta po 23zł, czy sweterki dla mnie po 26zł itp.
Jakościowo są całkiem nieźli więc się opłaca, tylko przestrzegam przed kolejką z zawijasami )

Mieliśmy dziś jechać na weekend do Białowieży ale wahaliśmy sie czy jechac bo pogoda kiepska...
Dylemat rozwiązał się sam - rano Mondziak nam się popsuł Turbina padła i coś się dymi, jadąc do mechanika, silnik się mało co nie zagotował i zostawiliśmy go 100m przed warsztatem.
Teraz czekamy na telefon z wyrokiem co się stało i ile stówek na to pójdzie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:36   #1511
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Facebook'owe dziewczyny mam prosbe. Kolezanki chlopak bierze udzial w konkursie i zbiera glosy. Pomozcie... trzeba wejsc do galerii i tam odszukac Cristian Hereford, i nacisnac VOTE http://www.facebook.com/mandmdirect/app_384727641576345

DZIEKI
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:37   #1512
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam Mamuśki

Jest zasięg nareszcie

Zaległe życzenia dla roczniaków (dzisiejszych wczorajszych i przedwczorajszych) ogromny buziak od cioci i Krystka

U nas pogoda w kratke ale sie nie dajemy i spacerujemy i zwiedzamy dziś byliśmy w Parku dinozaurów . Oczywiście My z Tż mieliśmy więcej radochy niż Krystek

Lili Krystianek ma podobny rowerek imnie podobnie jak Natce imie Radek bardzo miło sie kojarzy
Meszsares dla chodzącej Blaneczki Krystek chyba bedzie ostatni na wątku
Oliweczka jaki fajny brzuszek ja już zapomniałam jak to jest a u nas imie Mateusz odpadło jako pierwsze bo to siostrzeniec Tża Juleczka śliczna i jak sie zmieniła
Beatka ale z Julci śliczna blondyneczka

Więcej nie pamiętam ...
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:42   #1513
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór.

My dopiero po 20-stej wróciliśmy z budowy. Mój tata dzisiaj wjechał sobie kątówką w palec Mnóstwo krwi, a mi na moment serce staneło... Na pogotowie nie dał się zawieźć, zabandażowaliśmy i dalej robił. Widziałam, że go boli, ale nie dał sobie przemówić. Teść pół dnia przesiedział przed bramą w aucie Na koniec odjechał najbardziej "zmęczony".
Męża dalej nie ma. Gdybym nie jeździła tam z Domkiem to by go w ogóle nie widział. A osttanio między nimi jest jakaś niesamowita więź. Pomimo tego, że Tż-ta nie ma prawie w domu to Dominik za nim normalnie szaleje. Jak tylko wchodzi do domu to ten leci i wyciąga do niego rączki. Co chwile jest obok niego, pokazuje mu zabawki, skacze po nim. No szok! Wcześniej był taki raczej nieufny do niego. Takie coś dopiero gdzieś ok 2 tygodni. Ale jest to piękne

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Natka najlepsi są pracownicy którzy chętnie "pomagają" a stoją jak cepy i nic nie robią ach szkoda słów... jak będzie budowa skończona to pewnie powie, że to jego zasługa ;|
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

2. Ale typek Nie lubi takich. Masz święte prawo być zła i zniesmaczona. Oj, niezbyt Ci się Ci teściowie udali...

Ja mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda mi się wyskoczyć. Nie obiecuję, ale może... A co potrzeba?

Ahh dziewczyny szkoda gadać...

Brumku, Aaniu, nie wiem która z Was będzie pierwsza, chciałabym:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10138163/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70163258/ -turkusowy
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...166/#/90096164 -turkusowy

(Aaniu, Ty specjalnie przed spotkaniem się nie goń- to nic pilnego).
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Wpadaj do mnie, jak tylko przestanie lac, to cos zrobimy

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Natka brawo dla Domka za dzielne zniesienie szczepienia. A teść straszny Mój troche podobny... niestety.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:46   #1514
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek ten chleb na grilla wg Twojego przepisu to jak się je? Jak gotowy to się kromki odrywa, czy np pokroić go jeszcze wzdłuż, żeby jakieś kawałki wyszły?
Odrywa się po całej kromce i się je

Cytat:
Fajny przepis-łatwy chyba, nie? A długo na grillu trzeba go trzymać? Macie jakieś fotki jak wygląda taki chlebek ,,po"?

Dziewczynki trzymajcie kciuki za mojego lekarza, żeby z Matusiem było wszystko ok Wizytę mam o 15:50.

Fotek nie mam Ale wygląda, jak normalny bochenek

Cytat:
Wiecie co wczoraj widzialam? Nie wiecie...to Wam napisze...
Widzialam w sklepie babke z dwojka dzieci, jedno ze 2 latka a drugie niemowlak max 2 m-ce. W jednym wozku ich miala z tym ze te malutkie mialo poslane w koszu na zakupy pod spacerowka. Tylkiem po ziemi sie cianelo i swiat mialo caly zaslaniety przez siedzisko

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
pojawiam się i znikam
naprawdę nie mam czasu na wizaż w pracy młyn, w domu jeszcze większy ... szkoda gadać
A co się dzieje w domu?

Cytat:

Aha waży 0,5kg
No to ulżyło , że wszystko w porządku
`a co do tego zwolnienia, to jakie masz za, a jakie przeciw? Bo rozumiem, że za jest przemęczenie i chęć odpoczęcia już. A przeciw?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
remont w pełni, w mojej kuchni stoi tylko lodówka, zlew, i kuchenka gazowa, ściany golusieńkie, mamachałam się ale od 15 M. juz pomagał i przyszedł sąsiad i teściowa po 11 przyjechała, dużo rąk do pomocy, wiecie co, zwalona jestem ale cieszę się jak małe dziecko, bardzo lubię remonty, jestem jakaś nienormalna bo z reguły ludfzie ich nie lubią,
Szalejesz, Agadus Podziwiam

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
(brumek - jeśli nie wiesz to polecam wpaść na zakupy do C&A tego na Marszałkowskiej. Mają tam mieć remont i jest wyprzedaż -50% na wszystko, od cen metkowych, większości też już po obniżce.
Wychodzi taniocha,oblupiłam nieco dzieciaki na jesień.... , ceny np bluzeczki dla Filipa wyszły po 9,5zł, 3-pak bodziaków dla Lilki za 15zł, bluzy dla tż-ta po 23zł, czy sweterki dla mnie po 26zł itp.
Jakościowo są całkiem nieźli więc się opłaca, tylko przestrzegam przed kolejką z zawijasami )

Mieliśmy dziś jechać na weekend do Białowieży ale wahaliśmy sie czy jechac bo pogoda kiepska...
Dylemat rozwiązał się sam - rano Mondziak nam się popsuł Turbina padła i coś się dymi, jadąc do mechanika, silnik się mało co nie zagotował i zostawiliśmy go 100m przed warsztatem.
Biedny mondziak... A tak serio to współczuję. Ale słuchaj, objawy identyczne jak u nas!

Co do wyprzedaży, to wielkie dzięki za cynk Tylko jakoś nie widzę tego. Nie byłam na zakupach w tamtych okolicach od ponad roku, teraz tylko w centrach handlowych, bo łatwiej A
Chociaż marzy mi się, nie powiem Najgorsze, że tam z parkowaniem problem, a zasuwać kilometr do sklepu z Tymkeim na rękach mi się nie chce Chociaż może w wakacje łatwiej zaparkować...
W ogóle to ja zawsze latem mam lekką awersję do zakupów, bo jak widzę nowe, jesienne kolekcje, to mi się wyć chce. Nienawidzę tego, że lata w pełni, dopiero zaczynam się nim cieszyć, a tu mi z kozaczkami i swetrami wyskakują i od razu smutno mi sie robi

Pojechaliśmy wieczorem do sklepu, gdzie mają wystawione smart trike'i, zeby Tymuś sobie sam kolor wybrał Położyliśmy go na podłodze kilka metrów od rzędu rowerków i pognał od razu do ... zielonego Potem jeszcze dwa razy eksperyment powtórzyliśmy w różnych konfiguracjach i zawsze szedł do zielonego, a na krowę spojrzał krótko tylko raz Więc chyba postanowił. Nie powiem, że po mojej myśli, ale cóż...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Mój tata dzisiaj wjechał sobie kątówką w palec Mnóstwo krwi, a mi na moment serce staneło... Na pogotowie nie dał się zawieźć, zabandażowaliśmy i dalej robił. Widziałam, że go boli, ale nie dał sobie przemówić. Teść pół dnia przesiedział przed bramą w aucie Na koniec odjechał najbardziej "zmęczony".

2. Męża dalej nie ma. Gdybym nie jeździła tam z Domkiem to by go w ogóle nie widział. A osttanio między nimi jest jakaś niesamowita więź. Pomimo tego, że Tż-ta nie ma prawie w domu to Dominik za nim normalnie szaleje. Jak tylko wchodzi do domu to ten leci i wyciąga do niego rączki. Co chwile jest obok niego, pokazuje mu zabawki, skacze po nim. No szok! Wcześniej był taki raczej nieufny do niego. Takie coś dopiero gdzieś ok 2 tygodni. Ale jest to piękne

3. Brumku, Aaniu, nie wiem która z Was będzie pierwsza, chciałabym:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10138163/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70163258/ -turkusowy
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...166/#/90096164 -turkusowy
1. Ojoj, paskudna sprawa Ustało krwawienie w końcu? Biedny tata
2. Niesamowite, jak dzieci potrzebują ojców, mężczyzn. Jakiś taki instynkt...
3. Zapamiętane Ten drugi kosz mam taki sam

Jutro i pojutrze mamy znajomych. Ciasta już zrobione, kompocik ugotowany, owoce kupione, jutro jeszcze zakupy na obiad jakiś. Choć nie mam pomysłu jaki
Stary 2012-07-20, 22:03   #1515
Natka_
Zakorzenienie

Beatka, Julcia jest boska Te usteczka wydyma jak typowa damula

Carmela, u Ciebie jak zwykle cały zwierzyniec. Sarcia to cały tatuś

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

no, ja byłam dzisiaj
.
Za późno weszłam na wizaz...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Natka, domek 140 m2 to całkiem fajny metraż Przeglądalam ostatnio sporo projektów i na takiej powierzchni można już wszystko rozplanować tak, żeby było wygodnie A z ciekawości - robicie projekt indywidualny czy gotowy?

dla dzielnego Domka

A co do teścia to brak slow Kierownik budowy z niego pierwsza klasa .. a dlaczego powiedział, że to on jest wlascicielem> Ma jakis udzial w tej budowie czy budujecie za swoją kasę (nie musisz odpowiadać)?

Projekt mamy ten http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...844d799c5,2273 z naszymi drobnymi przeróbkami typu dwustanowiskowy garaż, pokój nad garażem, zmiana miejsca kotłowni itp

A teść nie ma żadnego udziału, działka nasza i pieniądze z których budujemy też nasze. Więc nawet nie miał podstaw żeby gadać takie bzdury...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Natka, ja byłam dziś koło Ikei ale będę pewnie w najbliższym czasie, tylko nie wiem czy w ciągu kilki dni najbliższych. Ale pisz śmiało!
A teść.... brak słów!
Fajny domek będzie!

ja zapraszam w sobotę będzie, ale imieninowy, nie urodzinowy.

Ok, idę...
niech mnie ktoś przytuli....
Aaniu, co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Natko
, nie dziwię się, że się zdenerwowałaś. Ja bym po takim wspólnym dniu nie wytrzymała i chyba zapytała go czy się za bardzo nie przemęczył? Teściowie się jednym słowem dobrze dobrali... Zazdroszczę metrażu, przy moich 40 m to pałać i już niedługo sama będziesz urządzała u siebie grill party.

Ja jutro robię próbę generalną robienia tortu, ciekawe czy efekt będzie podobny do tego na zdjęciu.
Na tego grilla party zapraszam Was wszystkich

I jak torcik?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny dostałam się na mgr!!!

Było tylko 100 miejsc na całą mgr i jestem. Na szczęście zostawili te egzaminy co zawsze wchodziły do średniej, a nie te co niby miały być.
Super!!!! Gratulacje
Cytat:
MY ZAPRASZAMY na 18 sierpnia

Dobrze, że z Mateo wszystko wporządku. A Ty się oszczędzaj!!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

Natko budowa idzie pełną parą! a teścia nie zazdroszczę...

brawa dla dzieciaków za nowe umiejętności!!!! zdolniachy nasze!!! moja córeczka zaczyna chodzić z pchaczem i ten widok mnie mega rozczula!!! poza tym uwielbia tańczyć do muzyki (łapie się za meble i wywija tyłeczkiem i jednocześnie "poguje" ), robi brawo, papa, jaka duża, pokazuje ile ma kłopotków, jakie dobre jedzonko, gdzie jest lampa, szczeka jak pies i udaje odgłos sowy to się "pochwaliłam" dzieckiem
-

dla zdolnej Hanulki!!

Karolinka, Bruno, Natan i Julek
Stary 2012-07-20, 22:13   #1516
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny mondziak... A tak serio to współczuję. Ale słuchaj, objawy identyczne jak u nas!

Co do wyprzedaży, to wielkie dzięki za cynk Tylko jakoś nie widzę tego. Nie byłam na zakupach w tamtych okolicach od ponad roku, teraz tylko w centrach handlowych, bo łatwiej A
Chociaż marzy mi się, nie powiem Najgorsze, że tam z parkowaniem problem, a zasuwać kilometr do sklepu z Tymkeim na rękach mi się nie chce Chociaż może w wakacje łatwiej zaparkować...
W ogóle to ja zawsze latem mam lekką awersję do zakupów, bo jak widzę nowe, jesienne kolekcje, to mi się wyć chce. Nienawidzę tego, że lata w pełni, dopiero zaczynam się nim cieszyć, a tu mi z kozaczkami i swetrami wyskakują i od razu smutno mi sie robi
oj nie strasz mnie , nieźle się wkurzę jak będę musiała tyle wydać

Co do zakupów to zawsze miałam tak samo też nigdy nie mogłam zdzierżyć płaszczy czy kozaków w sklepach w sierpniu ja kozaki to jakoś w grudniu /styczniu kupuję
Zawsze za późno kupowałam takie rzeczy i miałam jeszcze większy problem bo rozmiarówki brakło

No ale w tym roku jakoś inaczej podeszłam do tematu, przez dzieciaki , bo one rosną w tak zastraszającym tempie i wiem że za miesiąąc czy dwa będe musiała kupić im wiele rzeczy z garderoby- po normalnych mega wysokich cenach.. - więc wolę teraz to kupić i nieco przyoszczędzić.

no i ofc nie wyobrażam sobie takich zakupów z dziećmi, dlatego ostatnio Gluty zostawały z tż-tem, a mamuśka z psiapsiółą (lub sama) uprawiała wieczorny shopping

P.S. Zazdroszczę Wam tego spotkania z Menelikiem

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-07-20 o 22:16
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:19   #1517
CrazyMachine
Zadomowienie

DaKaro - cieszę się, że jesteś zadowolona. A czerwony - też ładny.
Wielkie 100 lat dla dzieciaczków obchodzących urodzinki
Miałam nie chwalić, ale.... jestem pod takim wrażeniem, że muszę się podzielić. Ida poszła dziś sama spać. Bawiłyśmy się, nagle poszła do sypialni, weszła na łóżko przykryła się kocykiem, wsadziła sobie smoczek i... 10 min później już spała.
Ale żeby nie było tak całkiem różowo, to dziś w nocy miała 2 godzinną przerwę w spaniu
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:29   #1518
zanetaa88
Zakorzenienie

Iustyna kusi mnie te Mao Tei cyz jakoś tak ale mąż stwierdził, że ona chce już sama chodzić to na rękach chyba będzie co raz mniej chciała być...tak zosia samosia.
W Szklarskiej mam ciocię siostrę zakonną:P

Ja o Lence cały czas myślę, nawet napisałam do storny mojego miasta, o publikację artykułu o Lence, ciekawie co odpiszą. Poryczałam się jak przeczytałam jaką pomoc oferują wizażanki ! coś pięknego.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:47   #1519
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

JA Tylko weź se sobą kilka tych zaoszczędzonych tysięcy
Oszz Ty materialistko!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja tak na chwilkę..

Karolinka, Bruno, Natan, Julek wszystkiego wszystkiego najlepszego dzieciaczki! rośnijcie zdrowo i szczęśliwie!
Agula, co z Tobą? Jakoś tak zamilkłaś ostatnio?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Natko czyli teść robi za głównego kierownika . Później będzie opowiadał, ile to sił i czasu włożył w pomoc Wam .
140m2 to tak w sam raz według mnie. My też będziemy mieć coś koło tego, ale kiedy to będzie .
Wy chyba parterówkę, prawda?

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
pojawiam się i znikam
nie wiem co u Was się dzieje...mam nadzieję że wszystko ok

No dziś nie mogłam nie zajrzeć - rok temu urodziłam Karolcię...aż łezka się w oku kręci Dziękujemy za życzenia

Składam życzenia wszystkim roczniakom i kolejno-ponad-roczko-miesięczniakom :roz a:

Karolcia teraz drzemie i pomyslałam że poczytam co u Was, ale przypomniałam sobie właśnie że rozmroziłam rybę i muszę ją usmażyć na kolację ... no i jak zwykle d*pa

ło matko mam 20 stron do nadrobienia
Musisz znaleźć dla nas czas

Cytat:
hej mamuśki!

Przeczytałam wszystkie zaległości, ale już nei dam rady się odnieść..
Ostatnio zalatana jestem- czyt. wyrywam się na popołudniowe łowy wyprzedażowe

Ooo kurde Oby to nie było nic poważnego!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

U nas pogoda w kratke ale sie nie dajemy i spacerujemy i zwiedzamy dziś byliśmy w Parku dinozaurów . Oczywiście My z Tż mieliśmy więcej radochy niż Krystek ..
Kiedy wracacie?

Cytat:

Pojechaliśmy wieczorem do sklepu, gdzie mają wystawione smart trike'i, zeby Tymuś sobie sam kolor wybrał Położyliśmy go na podłodze kilka metrów od rzędu rowerków i pognał od razu do ... zielonego Potem jeszcze dwa razy eksperyment powtórzyliśmy w różnych konfiguracjach i zawsze szedł do zielonego, a na krowę spojrzał krótko tylko raz Więc chyba postanowił. Nie powiem, że po mojej myśli, ale cóż...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

1. Ojoj, paskudna sprawa Ustało krwawienie w końcu? Biedny tata
2. Niesamowite, jak dzieci potrzebują ojców, mężczyzn. Jakiś taki instynkt...
3. Zapamiętane Ten drugi kosz mam taki sam

Jutro i pojutrze mamy znajomych. Ciasta już zrobione, kompocik ugotowany, owoce kupione, jutro jeszcze zakupy na obiad jakiś. Choć nie mam pomysłu jaki
No to masz problem wyboru smarta z głowy. Tymcio sam zadecydował

Krwawienie całe szczęście ustało, ale jest okropna rozszarpana rana. Nie wiem czy nie powinien tego zobaczyć jakiś lekarz. Już zadzwoniłam do mamy, żeby pojechała z tatą. Czekam na jakiś telefon

Patik, trzymam kciuki za jutrzejszy dzień

Zrobiliśmy dzisiaj 23km na rowerze

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Też czytałam o Lence. To straszne... Teraz kiedy sama jestem mamą, takie historie jeszcze bardziej chwytają za serce
Stary 2012-07-20, 22:54   #1520
marzena_S
Zadomowienie

Cześć laski.

Dzisiaj urodzaj jubilatów.
Karolinka, Bruno, Julek, Nataniel- sto lat kochane maluchy!

Brumku
, oczywiście będzie fotorelacja z wyjazdu. Tymek zna się na rzeczy! Co to za imprezka się u Was szykuje?

Cookie, chyba bym zwariowała z taką teściową. Musisz mieć anielską cierpliwość, że to znosisz i nie podniosłaś na nią głosu.

Crazy, WOW ale masz dorosłą córkę.

Oliweczko, dobrze, że z Mateuszem wszystko w porządku. Musisz bardziej się oszczędzać.

Patik, imprezka na pewno będzie udana, a jedzenie pyszne. Nie stresuj się, tylko postaraj się cieszyć z Sarenkowego święta.

Natko, tort uznaję za udany. Co prawda robiłam go jakieś 5 godzin i zamiast krwistej czerwieni wyszedł delikatny róż (za mało dałam barwnika, następnym razem lepiej się przygotuje ), no ale to był mój pierwszy raz więc i tak jestem z siebie dumna. Jutro się okaże czy smaczny, na razie czeka w lodówce.

Madziulka
, trzymam kciuki za bezpieczną podróż rodziców. Kupę czasu się nie widzieliście, na pewno się za sobą strasznie stęskniliście.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-07-20 o 22:55
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:58   #1521
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Projekt mamy ten http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...844d799c5,2273 z naszymi drobnymi przeróbkami typu dwustanowiskowy garaż, pokój nad garażem, zmiana miejsca kotłowni itp

A teść nie ma żadnego udziału, działka nasza i pieniądze z których budujemy też nasze. Więc nawet nie miał podstaw żeby gadać takie bzdury...
Bardzo fajny domek Dobry pomysł z tym pokojem nad garażem, przyda się takie pomieszczenie
A ten tesc twój to Ci się udał
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
DaKaro - cieszę się, że jesteś zadowolona. A czerwony - też ładny.
Wielkie 100 lat dla dzieciaczków obchodzących urodzinki
Miałam nie chwalić, ale.... jestem pod takim wrażeniem, że muszę się podzielić. Ida poszła dziś sama spać. Bawiłyśmy się, nagle poszła do sypialni, weszła na łóżko przykryła się kocykiem, wsadziła sobie smoczek i... 10 min później już spała.
Ale żeby nie było tak całkiem różowo, to dziś w nocy miała 2 godzinną przerwę w spaniu
dla Idy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 23:05   #1522
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Natko, tort uznaję za udany. Co prawda robiłam go jakieś 5 godzin i zamiast krwistej czerwieni wyszedł delikatny róż (za mało dałam barwnika, następnym razem lepiej się przygotuje ), no ale to był mój pierwszy raz więc i tak jestem z siebie dumna. Jutro się okaże czy smaczny, na razie czeka w lodówce.
Na pewno będzie smaczny Możesz podesłać dla mnie i dla Domka po kawałku

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Jestem w szoku!
dla Idy!!
Stary 2012-07-20, 23:38   #1523
DaKaro
Zadomowienie

Natko zdecydowalismy sie na parterowke z mozliwoscia rozbudowy poddasza. Schody od razu zbudujemy, a jesli nie starczy funduszy na skonczenie gory to obedzie sie bez stresu, bo na dole 3 sypialnie sa zaprojektowane. Ciekawe jest to, ze gore mozna wykonac wedlug wlasnego pomyslu .

Jak juz dzielicie Marzenkowy torcik to poprosze o duzy kawalek . Przyda mi sie kilka dodatkowych kg bom uschla na wior .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 00:40   #1524
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No ale w tym roku jakoś inaczej podeszłam do tematu, przez dzieciaki , bo one rosną w tak zastraszającym tempie i wiem że za miesiąąc czy dwa będe musiała kupić im wiele rzeczy z garderoby- po normalnych mega wysokich cenach.. - więc wolę teraz to kupić i nieco przyoszczędzić.

Czyli zmieniłaś sie w stateczną, odpowiedzialną mamusię, która myśli o wszystkim z wyprzedzeniem

P.S. You - dlaczego ja na to nie wpadłam Wpadaj!!! Będziesz miała i mnie i Telika jak na tacy

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
1.Krwawienie całe szczęście ustało, ale jest okropna rozszarpana rana. Nie wiem czy nie powinien tego zobaczyć jakiś lekarz. Już zadzwoniłam do mamy, żeby pojechała z tatą. Czekam na jakiś telefon

2.Zrobiliśmy dzisiaj 23km na rowerze
1. Chyba lepiej pokazać. Choć teraz to pewnie tylko by dali zastrzyk przeciwtężcowy i nakrzyczeli, że się od razu na szycie nie przyjechało. Przerabiałam na sobie taką sytuację parę lat temu

2. To się pewnie Domek zmęczył tym rowerowaniem

Cytat:

Brzmi jak bajka Niesamowite, że ona tak potrafi! Wielkie brawa się należą mądrej dziewczynce klask i:

Cytat:
Brumku, oczywiście będzie fotorelacja z wyjazdu. Tymek zna się na rzeczy! Co to za imprezka się u Was szykuje?

1. To nie żadna impreza. Tylko tak się złożyło, że mąż się zgadał z jednymi znajomymi, że może wpadną w ten weekend na podwieczorek, a ja z drugimi, że na obiad No i potem nie wypadało się wykręcać, więc jednych na sobotę, a drugich na niedzielę podzieliliśmy i tak towarzysko weekend spędzimy
2. O, super A są jakieś fotki? I te 5 godzin brzmi porażająco

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Przyda mi sie kilka dodatkowych kg bom uschla na wior .
Nie mogę słuchać takich rzeczy
Stary 2012-07-21, 07:49   #1525
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.
Jadę zaraz do pracy.
Mam złośliwego syna. Woła do mnie "tatuu", a jak mówię że "mama" to kręci głową "nie" i się śmieje

Saritka Nasza buziol za roczek

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:56   #1526
Lili 83
Zakorzenienie

Sara duży buziak z okazji Roczku!
Żeby się Wam impreza udała
Stary 2012-07-21, 09:27   #1527
Kolina
Zadomowienie

Cześć

SARA sto lat!
mnóstwa wrażeń i super prezentów!

dziecko śpi dalej, wczoraj padł jak muszka
mojej mamy i siostry nie widział miesiąc i powiem wam że chyba w pierwszej chwili ich nie rozpoznał. Bardzo ostrożnie dał się wziąć na ręce ale z przyklejonym uśmiechem, nie z pelną radością aż popiskując jak kiedyś. Później już sie oswoił i robił hopki, śmiał się.

Ponury dzień u nas, pogoda beznadziejna.

U nas we wsi dziś i jutro jest festyn...
raczej nie pójdziemy, zimno, pada, żadna atrakcja.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...e,1824498,3321
Stary 2012-07-21, 09:50   #1528
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

no i ofc nie wyobrażam sobie takich zakupów z dziećmi, dlatego ostatnio Gluty zostawały z tż-tem, a mamuśka z psiapsiółą (lub sama) uprawiała wieczorny shopping

tez kupuje z wyprzedzeniem Jasiowi ubrania
I zazwyczaj w outlecie

Brumeczku - Kurcze ja sie tak napaliłam na to spotkanie, a teraz totalnie nie wiem jak to zrobić
Będę daleko od Ciebie ( ul konstruktorska) i nie wiem jak sie dostać do Ciebie
Póki co wymyśliłem ze jeśli wcześniej przyjedziemy i będzie czas to wezmę Taxi. Chyba ze nie będziemy tak wcześnie to niewiem

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

ze mnie
Buziaka dla wczorajszych roczniakó: Bruno, Karolcia i Julus i Natan

I dla uroczej Sarkozji
Stary 2012-07-21, 10:07   #1529
agulaaabar
Zakorzenienie

jakoś tak...

Sarcia wszystkiego najlepszego!

U nas znowu krew... Lila poleciała na zabawkę i rozcieła wargę w środku..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 10:18   #1530
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Dzięki ciocie za życzenia. Mam tu trochę młyn, Sara nie chce współpracować i jojczy od rana. Znalazłam przyczynę: dolne 2 już widać.

Pogoda coś nie tegez
Ja mam stresa dziwnego, i nerwa. Zamiast się cieszyć........

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości