Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 23:28   #1441
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Aniu tule, a co sie stało

Alez smutna historia z Lenka
Cieżko będzie mi zasnąć
I niesamowita pomoc od wizazanek

Zamykam do pustego łoża bo mąż do kina na jakaś premierę pojechał
Stary 2012-07-19, 23:28   #1442
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
one chyba zawsze w tej cenie są z kartą.
nie zwrocilam na to wcześniej uwagi
w domu mamy gniazdka w które nic oprócz wtyczki się wlożyć nie da (mają swoje blokady) a do mieszkania dopiero teraz kupowałam
no i narożniki tu i tu, bo Dawid bardziej mobilny się zrobił

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2012-07-19 o 23:29 Powód: literówka
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:37   #1443
marzena_S
Zadomowienie

Bry wieczór.

Ala, Natalka, sto lat ślicznotki!

Brumku, mniej mnie bo jak jestem u rodziców to głupio ciągle do laptopa biegać. To się gdzieś wyjdzie, ktoś przyjdzie, Hania śmiga jak perszing i robi milion rzeczy naraz i tak czas ucieka, a później siły na pisanie brak. Jak wrócimy do Poznania, to na pewno będzie mnie więcej.
Rowerek wybrany?

Blondynko, jak przeglądałam rowerki to widziałam ten który pokazałaś, ale cena według mnie mocno wygórowana.

Monia, ale Kinga miała przygodę- biedulka.

Oliweczko
, pięknie wyglądasz. Mateuszek widać rośnie, Julka urocza- te jej duże oczka. No i gratuluję zakupu, fajnie się wózek prezentuje- jest bardzo zgrabny.

Beata, mała ślicznotka z Julki. Do twarzy jej w kolczykach.

Carmela
, uroczy motylek z Sarki, a z kotem chyba wypadają podobnie wagowo.

Natko
, nie dziwię się, że się zdenerwowałaś. Ja bym po takim wspólnym dniu nie wytrzymała i chyba zapytała go czy się za bardzo nie przemęczył? Teściowie się jednym słowem dobrze dobrali... Zazdroszczę metrażu, przy moich 40 m to pałać i już niedługo sama będziesz urządzała u siebie grill party.

Telik, a przez Poznań czasem nie jedziesz?
Zakupy widać udane i takie męskie. No i gratuluję spadku wagi też by mnie mógł taki efekt dopaść z zaskoczenia.

Marina, łączę się w bólu bo u mnie z włosami jest identycznie.Też łykam skrzypowitę i efektów nie widać. Musiałabym sobie badanie krwi zrobić...

Chelsea, piękny torcik Ci wyszedł.

Żaneta, moim zdaniem dodanie mango i banana do masy to super pomysł- na pewno smaczny i oryginalny.

Ja jutro robię próbę generalną robienia tortu, ciekawe czy efekt będzie podobny do tego na zdjęciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (74,3 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-07-19, 23:47   #1444
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Carmela[/B], uroczy motylek z Sarki, a z kotem chyba wypadają podobnie wagowo.
Kot 6kg

Tort cudo, dla mnie na pewno nie do wykonania....

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:47   #1445
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
brumeczku kochany ale jeszcze nic nie mogę obiecać
Jade tam na rozmowy, nie będę sama i zachodze w głowę jak sie wyrwać na choćby kilkanaście minut( z rozmowy sie nie wykręce bo będę pełniła min role tłumacza)
No niestety będę bez Jacha

Ale intensywnie myśle co i jak

A schudnieciem sama jestem zaskoczona( wzięłam sie za dietę ale i odstawilam tabletki)

Zakupki zaraz wkleje
Ale mi nadzieję zrobiłaś Kiedy będziemy widzieć na pewno? Szkoda tylko, że Jaś nie jedzie
A dietka to pewnie SB, tak? Ja nie potrafię dietować. Nie mogę się zmobilizować, zacząć. A kg lecą (nie w tą stronę co trzeba ).

Cytat:
1. Brumku, mniej mnie bo jak jestem u rodziców to głupio ciągle do laptopa biegać. To się gdzieś wyjdzie, ktoś przyjdzie, Hania śmiga jak perszing i robi milion rzeczy naraz i tak czas ucieka, a później siły na pisanie brak. Jak wrócimy do Poznania, to na pewno będzie mnie więcej.

2. Rowerek wybrany?

3.Ja jutro robię próbę generalną robienia tortu, ciekawe czy efekt będzie podobny do tego na zdjęciu.
1. Trzymam za słowo! I zdjęć będzie masa, prawda?
2. Nie Już wczoraj na 100% była krowa a dziś się skłaniam ku żabce Bo coś tak czuję podskórnie, że dziecku by się bardziej spodobała. Choć dla mnie krowa fajniejsza... Nie miała baba kłopotu W końcu dziecko się smakiem obejdzie, bo mamusia się zdecydować nie potrafi, a zima nadejdzie
3. Wow! Czekam na relację

Cytat:
Ale się chłopak obłowił

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
brumku dawno jej nie nosiłam w chuście i chyba już nie lubi być taka ograniczona. Ona już biega a ja jej każe siedzieć w miejscu i tyłem do świata
Czy tylko to moje małe jest takie tulaśne cały czas? ten mój chrześniak malutki już od dawna nie pozwala się przodem do siebie nosić, bo chce być buźką do świata, w ogóle nie lubi przutulania. A Tymus to największa przylepa na świecie. Łapie mnie rączkami, ściska, wtula się w dekolt. I tak mu najlepiej

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumeczku Podziekuj mężowi za fachowe wyłożenie sprawy a skype No cóż... Ze mną by rozmawiała. A możemy godzinami ....
jak prawdziwe kobiety

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
za tydzień mamy wizytę u naszej neurolog i boje,że z Lilą na rehabilitację znów będziemy jeździć bo od ostatniej wizyty nie zrobiła większych postępów ruchowych... Bo Lena przyniej to istny diabołek, który jest wszędzie, dosłownie!
Będziemy trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
1 .zabezpieczania naroznikowo-gniazdkowo-szufladowe
podnózek ten mały dla dziecka
wycieraczka
dwa male kosze na pranie
wieszaczki samoprzylepne
szczotke do kibla za 1,99

2.jedno poniżej
taką demolkę po kąpieli dziś benio urządzał - patyczki dały mi 3 minuty na posmarowanie, powycieranie, uczesanie i ubranie
1. Czy u Was też szczotka do kibla jest wielce pasjonującym przedmiotem? Godnym najwyższego pożądania? Tymek czasem zakrada się do łazienki i od razu do niej leci
2. Padłam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
o
Ok, idę...
niech mnie ktoś przytuli....

Aniu, co się dzieje?
Stary 2012-07-20, 00:30   #1446
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1. Czy u Was też szczotka do kibla jest wielce pasjonującym przedmiotem? Godnym najwyższego pożądania? Tymek czasem zakrada się do łazienki i od razu do niej leci
2. Padłam
nie jest, bo benio jeszcze nie wie o jej istnieniu w lazience mam kuwetę dla kotów, więc dostęp tam ma ograniczony, bo przypuszczam że dość szybko kuweta stałaby się równie atrakcyjna jak piasek na plaży, a gdyby jeszcze coś w niej znalazł.. ok, nie fantazjuję...

patyczki to zajęcie na dziś, codziennie ma inny rekwizyt ale dzisiaj musiałam zrobić to zdjęcie, jak się obsypał od stóp do głów i ten uśmieszek....

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

cichutko, pora gasić światło...

dobrej nocy
wyśpijcie się jak należy
Stary 2012-07-20, 06:43   #1447
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny dostałam się na mgr!!!

Było tylko 100 miejsc na całą mgr i jestem. Na szczęście zostawili te egzaminy co zawsze wchodziły do średniej, a nie te co niby miały być.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 07:57   #1448
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny uciekają jeszcze oczka Waszym dzieciom?
Mnie to zaczyna martwić, rok za nie długo minie a poprawy nie widzę,
nawet mam wrażenie że te oko tak sobie już jest...a że nie ucieka,
Mojej uciekało-tzn. tak się wszystkim wydawało i bylismy z nią w klinice okulistycznej-miała bardzo dokładne badania, łącznie z zakraplaniem tego płynu na rozszerzenie źrenic i wszystko jest ok. Byliśmy jak miała jakieś 6 miesięcy.
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ale już wolę biedniej i u siebie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ale tanie! U was to wszystko dla dzieci tanie, nie to co u nas...
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
tort Julka
Śliczny
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

1 Synusiowi miejsca brakuje? Rozciąga sie pewnie
2 Mam nadzieje, ze dzisiejsza noc bez kakao bedzie przespana w całosci
3 mierzyłas stópke jeszcze raz? U Nas tezok 13cm-daj znac jaki rozmiar kupiłas
4 Już minęlo pół roku?????????

Ja kazdy ser kroje inaczej:ruloniki,kostka,p lastry i trójkąty a do tego najprosciej winogrona jako przybranie-zawsze pasuje

Wozek bardzo zgrabny,wygodny,poreczny-super! A Ty piekniejesz z kazdym miesiacem!!!Piekna piłeczka! I Juleczka cudnie stoi!

Niewiem czy Mu brakuje, ale wczoraj wieczorem znowu się źle czułam... teraz też mi się kręci w głowie
Jak zmieniłam Jej kaszkę na zwykłą, to odrazu widać poprawę-lepiej sypia dzisiaj tylko jedna pobudka na kaszkę i odrazu spanie, ale niewiem do której spała, może jeszcze śpi?
Mierzyłam i ma 12 cm, a rozmiar z befado 18. Paputków w rosie nie znalazłam i zdecydowalam, że jednak nie kupuję- w domu wolę jak chodzi na boso, bądź w skarpetkach/rajstopkach, a do tego pomieszczenia gosp. jak wychodzę to założę Jej buciki i już. Chyba dopiero do przedszkola Jej kupię
Tak JUŻ pół roku

Wczoraj widziałam w pepco taką fajną okrągłą deskę, ale wydawała mi się zbyt mała. Jednak P. mnie uświadomił, że nie nakładę tam niewiadomo ile serów, więc chyba ją kupię

Wogóle On uważa, że deska serów nie pasuje na grilla A Wy co myślicie? To nie będzie taki zwykły grill...

Odnośnie wózka, to właśnie mam wątpliwości, czy to przednie siedzenie będzie wygodne dla Julci...ale chyba niestety nie, no i jak Jej coś dam do schrupania( a Ona uwielbia przegryzki w wózku), to odrazu Jej wypadnie na ziemię wyjdzie w praniu.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych urodzinowych grilli, może ktoś nas zaprosi Obiecuję, że będziemy grzeczni
MY ZAPRASZAMY na 18 sierpnia
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Słodko !
A Julcia już taka duża,a brzuch rośnie Ci w ekspresowym tempie,
pewnie przy Julci czas też szybko Ci ucieka,co ?

Tak szybko
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
wklejam zaległe obiecane zdjęcia Julci w kolczykach
jakie ma czerwone całuśne usteczka
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Fotki:
Ślicznie
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Było tylko 100 miejsc na całą mgr i jestem. Na szczęście zostawili te egzaminy co zawsze wchodziły do średniej, a nie te co niby miały być.
ŚWIETNA wiadomośćklask i: GRATULACJE SZCZĘŚCIARO

Witam. Jak już wspomniałam wyżej nie najlepiej się czuję, zwłaszcza po południami, o wieczorach nie wspomnę.... wczoraj ZNOWU miałam biegunkę, zawroty głowy, nudności, bóle brzucha( sorki za te opisy)-raczej tak wysoko, więc żołądek. A dzisiaj niby już zjadłam drożdżówkę, a kręci mi się w głowie trochę...
Na urlop miałam iść od 13 sierpnia, ale niewiem, czy nie pójść wcześniej, co sie będę męczyć...a po urlopie odrazu na zwolnienie-sama niewiem? Zawsze to dłużej pośpię( wątpliwa sprawa, ale może akurat...)i wogóle wszystkie obowiązki rozłożę na raty... Co mi radzicie?
A z dobrych wieści u mnie, to wczoraj moi rodzice kupili bilety do Pl i będą na urodzinach Julci:j upi:

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 07:59   #1449
zanka205
Zakorzenienie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 08:00   #1450
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam się na szybciutko.

Z wątkiem jestem na bieżąco, ale no nie mam czasu pisać. W pracy sajgon, ( a od jutra jestem sama ), Domek jeszcze trochę smarka, TŻ na L4.
Także same wiecie
Marina gratulacje
Iustyna chyba sobie odpuszczę to nosidło. Domek by pewnie nie usiedział.
Stronczek net z T-mobile jest najlepszy A tak serio, to owszem jest, ale może nie pociągnąć skype z kamerką na średnim zasięgu. No i 4 GB to mało. To bardziej tak do przeglądania stron. No i założę się, że jak dzwonili do Twojej mamy to oferowali super, mega, giga niski abonament 39,9 tylko że umowa wtedy jest na 48 miesięcy

Bruno, Karolka, Nataniel, Juluś ROCZNIAKI

Sara dla Ciebie za 13tke

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 08:10   #1451
Marina1
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki Cieszę się niesamowicie, bo zawsze chciałam się uczyć ile się tylko da .

Oliweczko idz na to zwolnienie... W sumie niedaleko do 13.08, ale moim zdaniem nie ma co czekać. Męczysz się... A Twoje samopoczucie ( no i Matiego ) są teraz na pierwszym miejscu. Ja bym poszła. Co innego jakbyś nie miała tych dolegliwości o których pisałaś, to wtedy można pracować...
Ej, tylko jak już będziesz w domu, to nie będziesz z nami pisać! Więc nie idz

I ja teraz spojrzałam na wątek o chorej Lence... Boże, dlaczego takie tragedie dotykają bezbronne istoty.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-07-20, 08:10   #1452
pieleszka
Wtajemniczenie

dzień dobry

]Marinko[/B] gratuluję!!! super, że się udało!!!!! ależ Ty zdolniacha

zaległe sto lat dla Alicji i Natalki

jej dziewczyny jakie wy wszystkie zdolne jesteście -takiego tortu jak Chelsea czy Kajool to w życiu nie upiekę. Isia ten tort ze świnkami rewelka! a w smaku to taki waśnie tort będzie u Hanyska na roczku. jest przepyszny!!!!

Natko budowa idzie pełną parą! a teścia nie zazdroszczę...

dzieciaki śliczne wszystkie bez wyjątku

Carmelko trzymam kciuki za przetarg!

Aniu już lepszy humorek???

u nas na oddział poporodowy nie wpuszczają dzieci. z tego co mi się zapamiętało, to chyba powyżej 14 lat dopiero. tak samo było na oddziale w Poznaniu...
i też uważam, że to jak dziecko zareaguje na nieobecność mamy to kwestia przygotowania go, rozmowy, próby wytłumaczenia. no i tego jaką więź ma dziecko z drugim opiekunem (tatą, dziadkami czy nianią...). u TŻ w rodzinie jego siostra mając mała córeczkę robiła studia podyplomowe, co wiązało się z tym, że co drugi weekend wyjeżdżała. i jej córeczka bardzo szybko oswoiła się z tą sytuacją. nie było płaczu, ani histerii.

brawa dla dzieciaków za nowe umiejętności!!!! zdolniachy nasze!!! moja córeczka zaczyna chodzić z pchaczem i ten widok mnie mega rozczula!!! poza tym uwielbia tańczyć do muzyki (łapie się za meble i wywija tyłeczkiem i jednocześnie "poguje" ), robi brawo, papa, jaka duża, pokazuje ile ma kłopotków, jakie dobre jedzonko, gdzie jest lampa, szczeka jak pies i udaje odgłos sowy to się "pochwaliłam" dzieckiem

ja też czytam wątek o Lence. straszne to wszystko. najgorsza ta bezsilność. nawet nie próbuje sobie wyobrażać co czuje mama tej dziewczynki...
i w tym temacie- znacie historię chorej Laury i jej dzielnej mamy?? ostatnio przeczytałam całego bloga pani Emili, a ile łez wylałam przy tym to moje....
-

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-07-20 o 08:27
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 08:11   #1453
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Sara dla Ciebie za 13tke

Podpinam się śmiało
Stary 2012-07-20, 08:28   #1454
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

Sara dla Ciebie za 13tke
podpinam się! buziaki dla solenizantów

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 08:46   #1455
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

super wieści Gratulacje

Cytat:

Cytat:

Podpinam się śmiało
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
podpinam się! buziaki dla solenizantów
dziękujemy za życzonka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 09:36   #1456
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczko idz na to zwolnienie... W sumie niedaleko do 13.08, ale moim zdaniem nie ma co czekać. Męczysz się... A Twoje samopoczucie ( no i Matiego ) są teraz na pierwszym miejscu. Ja bym poszła. Co innego jakbyś nie miała tych dolegliwości o których pisałaś, to wtedy można pracować...
Ej, tylko jak już będziesz w domu, to nie będziesz z nami pisać! Więc nie idz

I ja teraz spojrzałam na wątek o chorej Lence... Boże, dlaczego takie tragedie dotykają bezbronne istoty.
Postanowiłam, że ide dzisiaj do lekarza-niech zobaczy co się tam dzieje i porozmawiam z Nim o ewentualnym zwolnieniu.
No to fakt, że jak będę w domu, to rzadko będe zaglądać Julka dostaje jakiegoś uczulenia jak siadam przy kompie.

Też czytałam ten wątek o Lence...

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

BRUNO, KAROLINKA, NATANIEL i JULEK dzisiaj Wasze święto, a więc po różyczce dla Was i

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 09:56   #1457
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Bruno, Karolcia, Nataniel i Julus

Jaciee dokładnie ta oferta ale juz jej wybilam z głowy. Tez mnie te 4 lata przerazilo.

Marinka moje gratulacje
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 10:09   #1458
Kolina
Zadomowienie

dzień dobry

STO LAT dziesiejszych roczniaków

Cytat:

gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mojej uciekało-tzn. tak się wszystkim wydawało i bylismy z nią w klinice okulistycznej-miała bardzo dokładne badania, łącznie z zakraplaniem tego płynu na rozszerzenie źrenic i wszystko jest ok. Byliśmy jak miała jakieś 6 miesięcy.

....
Witam. Jak już wspomniałam wyżej nie najlepiej się czuję, zwłaszcza po południami, o wieczorach nie wspomnę.... wczoraj ZNOWU miałam biegunkę, zawroty głowy, nudności, bóle brzucha( sorki za te opisy)-raczej tak wysoko, więc żołądek. A dzisiaj niby już zjadłam drożdżówkę, a kręci mi się w głowie trochę...
Na urlop miałam iść od 13 sierpnia, ale niewiem, czy nie pójść wcześniej, co sie będę męczyć...a po urlopie odrazu na zwolnienie-sama niewiem? Zawsze to dłużej pośpię( wątpliwa sprawa, ale może akurat...)i wogóle wszystkie obowiązki rozłożę na raty... Co mi radzicie?
A z dobrych wieści u mnie, to wczoraj moi rodzice kupili bilety do Pl i będą na urodzinach Julci:j upi:
jak Julia przeszła to badanie? traumatyczne jest czy ok, do przejścia?
idź do lekarza po zwolnienie, na pewno znajdziesz więcej chwil na odpoczynek
fajnie że rodzice przyjadą
Stary 2012-07-20, 10:20   #1459
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

jak Julia przeszła to badanie? traumatyczne jest czy ok, do przejścia?
idź do lekarza po zwolnienie, na pewno znajdziesz więcej chwil na odpoczynek
fajnie że rodzice przyjadą
Do przeżycia Jak lekarki ,,grzebały" Jej w oczkach, to krzyczała okropnie, ale nie rzucała się. Po badaniu automatycznie sie uspokajała. Wiadomo nieprzyjemne badanie, ale pięknie współpracowała z lekarkami- nawet ładnie włozyła buzię do tego urządzenia, co sie w środku trzeba oprzeć czołem i brodą i świecą czymś po oczach.
Teraz kazali przyjść jak dziecko będzie mówiło co przedstawia dany obrazek, np. kaczka, kotek itd. to wtedy już będzie takie zwykłe badanie.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 10:20   #1460
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
B

Telik, a przez Poznań czasem nie jedziesz?
Zakupy widać udane i takie męskie. No i gratuluję spadku wagi też by mnie mógł taki efekt dopaść z zaskoczenia.

Marina, łączę się w bólu bo u mnie z włosami jest identycznie.Też łykam skrzypowitę i efektów nie widać. Musiałabym sobie badanie krwi zrobić...
Tort wyczesany

och nawet nie wiem jak bym chciała do poznania
u mnie włosy własnie odrastają jak szalone
łykałam merz special-teraz mam takie odstającego jeżyka

Cytat:
Ale mi nadzieję zrobiłaś Kiedy będziemy widzieć na pewno? Szkoda tylko, że Jaś nie jedzie
A dietka to pewnie SB, tak? Ja nie potrafię dietować. Nie mogę się zmobilizować, zacząć. A kg lecą (nie w tą stronę co trzeba ).
Brumeczku
jade na 90 %, spotkanie juz umówieone na 13
jeden problem jest-bo Jas na cały dzien zostaje(troche z mamą troche z Tztem) i mam wyrzuty sumienia
no i przeciez cały czas jestem mamą karmiącą wiec z UU tez musze uwazac

ale tak wstepnie myslałam ze jakbysmy przyjechali za wczesnie do chociaz na jakąś kawe w CH bym Cie wyrwała
dietka SB udało mi sie zrzucic 2 kg
ale mysle ze odstawienie tabletek tez swoje zrobiło
Cytat:

Aniu trzymam kciuki
Stary 2012-07-20, 10:25   #1461
brumek
Zakorzenienie

Hejeczka Kuneczki
Się wyspałam Co prawda poszłam spać o 2, ale z własnej głupoty, a nie przez Tymcia. Dziś pobudek nie było wcale

Ale dzisiaj mamy jubilatów:
Brunek, Karolinka, Julek, Nataniel - sto lat!!!!!

Agadus - jak remont?

Cytat:

Ale genialnie, wspaniale, brawo Marina!!!!! Ale się cieszę razem z Tobą

Cytat:
Ja bym się też przyjrzała uważniej, skąd te dolegliwości. Bo one chyba nie są typowe w drugim trymestrze Musisz koniecznie się poskarżyć lekarzowi na wizycie! I pewnie, że jeśli masz możliwość, to odpuść sobie troszkę

edit: doczytałam że idziesz dziś. Super decyzja :ehem;

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Brumeczku
jade na 90 %, spotkanie juz umówieone na 13
jeden problem jest-bo Jas na cały dzien zostaje(troche z mamą troche z Tztem) i mam wyrzuty sumienia
no i przeciez cały czas jestem mamą karmiącą wiec z UU tez musze uwazac

ale tak wstepnie myslałam ze jakbysmy przyjechali za wczesnie do chociaz na jakąś kawe w CH bym Cie wyrwała
dietka SB udało mi sie zrzucic 2 kg
ale mysle ze odstawienie tabletek tez swoje zrobiło
Teliczku, ja zapraszam oczywiście do siebie Kawkę mam dobrą, a odpoczniesz sobie chwilkę po podróży na wygodnej kanapie
Oczywiście dostosuję się do tego, co najwygodniejsze dla Ciebie i po drodze, ale zapraszam gorąco! Zobaczyłabyś Brzdąca w naturalnych warunkach
Stary 2012-07-20, 10:25   #1462
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Aania jak humorek?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 10:30   #1463
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

ja tam na szybko -

Marinko szczerze gratuluje bo wiem jak wiele to dla Ciebie znaczy.
wspaniale że się dostałaś - ja byłam pewna że tak bedzie

w pracy już się "oswoiłam" i po cichu czasem zaglądnę do Was w przerwie mam nadzieje że szef nie ma "szpiega" na firmowych komputerach

Oliweczko - ślicznie wyglądasz i brzuszek już taki duży jest..
przecudnie i Julcia też tak pięknie chodzi i śledzi każdy krok mamusi.

dobrze dziewczyny radzą, lepiej idz na zwolnienie już skoro się źle czujesz.. szkoda żebyś się męczyła i na siłe była w pracy.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-07-20 o 10:34
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 10:39   #1464
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Oliweczko - ślicznie wyglądasz i brzuszek już taki duży jest..
przecudnie i Julcia też tak pięknie chodzi i śledzi każdy krok mamusi.

dobrze dziewczyny radzą, lepiej idz na zwolnienie już skoro się źle czujesz.. szkoda żebyś się męczyła i na siłe była w pracy.
tak Julcia to taka mała ,,przylepka" zwłaszcza jak się nudzi, to chodzi za mamą krok w krok

Cieszę się, że sie zaklimatyzowałaś w pracy

Teraz lepiej już się czuję, zjadłam śniadanie, przeszłam się po lesie i jest mi lepiej. Pewnie to wszystko ze zmęczenia...

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 11:04   #1465
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

I super wózek kupiłaś, zapomniałam napisać przedtem, dużo dałaś za niego? te wózki dla bliźniaków i dla dzieci rok po roku sąmasakrycznie drogie...

Stary 2012-07-20, 11:11   #1466
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:

Marina, gratulacje Super wiadomość z rana
Cytat:

Niewiem czy Mu brakuje, ale wczoraj wieczorem znowu się źle czułam... teraz też mi się kręci w głowie
Jak zmieniłam Jej kaszkę na zwykłą, to odrazu widać poprawę-lepiej sypia dzisiaj tylko jedna pobudka na kaszkę i odrazu spanie, ale niewiem do której spała, może jeszcze śpi?
Mierzyłam i ma 12 cm, a rozmiar z befado 18. Paputków w rosie nie znalazłam i zdecydowalam, że jednak nie kupuję- w domu wolę jak chodzi na boso, bądź w skarpetkach/rajstopkach, a do tego pomieszczenia gosp. jak wychodzę to założę Jej buciki i już. Chyba dopiero do przedszkola Jej kupię
Tak JUŻ pół roku

Wczoraj widziałam w pepco taką fajną okrągłą deskę, ale wydawała mi się zbyt mała. Jednak P. mnie uświadomił, że nie nakładę tam niewiadomo ile serów, więc chyba ją kupię

Wogóle On uważa, że deska serów nie pasuje na grilla A Wy co myślicie? To nie będzie taki zwykły grill...

[...]

Oliweczko, współczuję samopoczucia Jak się tak źle czujesz, to lepiej idź na to L4. A urlop zostaw sobie na po porodzie, dlużej będziesz w domu z dzieciaczkami

A deska serów jak najbardziej na grilla pasuje

Cytat:
Ale dzisiaj mamy jubilatów:
Brunek, Karolinka, Julek, Nataniel - sto lat!!!!!

Dołączam się do życzeń

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-07-20 o 11:25
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:30   #1467
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
I super wózek kupiłaś, zapomniałam napisać przedtem, dużo dałaś za niego? te wózki dla bliźniaków i dla dzieci rok po roku sąmasakrycznie drogie...

Uzywany kupilismy, ale używany tylko 5 miesięcy za 600PLN, więc super okazja i to jeszcze na gwarancji.
Martwi mnie tylko to przednie siedzonko dla Jusi
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Oliweczko, współczuję samopoczucia Jak się tak źle czujesz, to lepiej idź na to L4. A urlop zostaw sobie na po porodzie, dlużej będziesz w domu z dzieciaczkami

A deska serów jak najbardziej na grilla pasuje

Wiesz co u mnie w firmie jest coś takiego jak ,,wczasy pod gruszą" bierzesz 10 dni urlopu i dostajesz za to 760PLN, więc szkoda żeby przepadło, a po macierzyńskim wezme takie wczasy drugi raz( co roku można) więc i tak i tak będę trochę dłużej z Mateuszkiem i Juleczką+ jeszcze zaległy urlop niewiele zostanie-10 dni, ale zawsze

Dziękuję za opinie odnośnie deski na grilla Temu mojemu mężowi to nic nie pasuje, chyba odwrotnie powinno być

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 11:30   #1468
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Bruno, Karolinka, Julek, Nataniel
najlepsze życzenia urodzinowe dla naszych roczniaków sto lat dzieciaki

Stary 2012-07-20, 11:32   #1469
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Becia w pracy jesteś, czy urlop?

Patik tam pewnie ostro przygotowuje imprezę dla Saritybo Jej nie widać.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 11:34   #1470
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brumeczku tata coraz bardziej opuchniety, czekamy na miejsce na paliacji, bo juz jest zapisany, ja nie wyrabiam juz, jestem zmeczona i przez to rozdrazniona, nie ogarniam wiekszosci rzeczy....

Cytat:
Zaczęliśmy 6 miesiąc!!!!

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Beatko, Marinko kiedy jakieś spotkanie organizujecie? jestem chętna na odwiedzinki
Ja też, ja też .

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Ale bryka.

Pozaznaczane mam od wczoraj Wasze wypowiedzi. Już miałam odpisywać, gdy teść podszedł mi do lapka i bezczelnie wyłączył, twierdząc, ze nie siedzę na kompie .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości