Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 22:14   #2581
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja juz po usg genetycznym, wszystko ok

Jaka mialyscie NT?

Mamy filmik i kilka zdjec, jadlam przed badaniem wiec maluch ruchliwy.
Tak sie ustawil ze mamy juz wskazowke co do plci (niby moze sie zmienic ale ponac malo prawdopodobne). strzelacie??
Ja ostatnio strzelałam z dziewczynką ale się nie udało, ale na razie przewaga chłopców, więc ja jednak obstawiam dziewczynkę???
Nie wiem czemu ale jakoś tak mnie zasugerowało ostatnie zdanie w nawiasie
Stary 2012-07-20, 22:17   #2582
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hehe to i tak więcej niż ja: 156 cm.
Heheh to Cię pokonam co prawda 1cm no ale ;p 155 cm heheh

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
z tym, ze ja prawie w ogole kawy nie pije
jesli juz to tylko rozpuszczalną z jednej łyżeczki w takim duzym kubolu i to pól na pół z mlekiem czyli bardziej mleko o smaku kawy a i to tylko wtedy kiedy cisnienie mi leci na łeba na szyje bo wtedy boli mnie głowa

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

hahahahaha, znlazłam na wezsietato.pl
dzieci są absolutnie genialne

Jak byłam mała - 5-6 lat. Pojechałam na wieś do mojego przyrodniego brata. Oglądaliśmy telewizor z bratem, a jego mama [C] poszła się kąpać...
Jak to na wsi nie było łazienki, tylko taka kotarka, a za nią wielka miska na wodę do mycia... Więc ja z ciekawościa pytam:
- Ciociu mogę wejść?
- Nie Aniu bo się myję.
- Ale tylko na chwileczkę ciociu...
- No to wchodź, ale szybciutko...
Odsłoniłam delikatnie zasłonkę... walę z grubej rury:
- A CO WY SIĘ K*WA - W NOCNIKU MYJECIE?

Co do kawy, fujjjjjjjjjjjjjj

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
No ja byłam na wizycie. Najpierw fotelik - Pani mi mówi, że szyjka czysta, nic tam nie widzi ani infekcji, ani nadżery ani nic. Możliwe, że naczynko poszło i po prostu jeszcze taka krew ze śluzem np. dziś rano jeszcze poleciała z tego, ale, że szyjka jest ok. No to na kozetunie mnie kładzie, woła TŻ. Kobiety.... w życiu go takiego zaabsorbowanego nie widziałam Gapił się i cieszył michę a dzidziol widocznie wiedział, że tata patrzy, to mu pokazał, co potrafi fikał na wszystkie strony na płeć jeszcze za wcześnie, ale TŻ twierdzi, że widział siusiaka na szczęście jest wszystko w porządku, łożysko nie odkleja się ani nic, serduszko ładnie puka TŻ pół dnia przeżywał jak to dziecko tam się tak szybko przemieszcza

A! i powiedziała mi, że mogę się zaszczepić na WZWb.
Lekarka genialna, ale niestety odchodzi. W ogóle wyjeżdża z miasta, a szkoda, bo bym się do niej przeniosła
Hope!!! super że jest okej, można odetchnąć z ulgą;*

Cytat:

Jaka mialyscie NT?

Tak sie ustawil ze mamy juz wskazowke co do plci (niby moze sie zmienic ale ponac malo prawdopodobne). strzelacie??

Super
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Mozna dolaczyc?
Widze, ze jestescie bardzo zzyte ze soba i niezla produkcje postow tutaj macie

Troszkę Was podczytuje, czuje sie taka nieporadna w tej ciazy, a Wy tyle wiecie...
Hej ))

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja tam już rodziłam i też mam dobre wspomnienia i oczywiście teraz też tam się wybiorę

A Adamskiego nie znam

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość

Coś zniknęła. Proponuję żeby kolejny wątek założyła dziewczyna, która często siedzi na kompie i będzie miała czas uzupełniać dane. Mamusie lipcowo- sierpniowe mają fajną I stronkę w XV części wątku, wszystko dokładnie opisane.

.
Jak minie 5000postów chętnie podejmę się założenia nowego wątku, nawet mam już pomysł na pierwszą stronę

Debrah, stawiam na dziewczynkę

łaaaaa ale zrobiłam spaghetti mniam, ale jak mnie teraz suszy hahah masakra ;D

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-07-20 o 22:18
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:17   #2583
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Ja dziś już zmykam do spania Także dobrej nocki wszystkim
Kolorowych snów
Stary 2012-07-20, 22:18   #2584
Debrah
Zakorzenienie

Prawdopodobnie synek
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:18   #2585
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mi ostatnio gin powiedział,że skurcze wynikają nie tylko z braku magnezu ale także z powodu braku potasu- mnie nękają skurcze nocne łydek- lekarz przepisał mi ASPARAGIN za kilka zł, do tej pory wydawałam majątek na magnez, jak się okazuje niepotrzebnie

a jeśli chodzi o wypłukiwanie magnezu przez kawę- to owszem,ale jak się pije powyżej 2 dziennie, mocnych, z ekspresu, ponoć rozpuszczalna to inna bajka

no a że ciężarne generalnie narzekają na brak magenzu to swoją drogą
Wiesz co, ja z Agatką piłam i ok, teraz takie cyrki się dzieją...

Cytat:
Napisane przez lookka Pokaż wiadomość
Dziewczyny martwie sie troche moimi wynikami moczu;/
Wyczytałam że mam obecne białko, krew i liczne bakterie. Wiecie może czy to coś poważnego? W pon ide do mojej gin dopiero.
Stan zapalny zapewne jakiś, ale jeśli nic cię nie boli to raczej niespecjalnie mocny. Podejrzewam, że furagin będzie i może antybiotyk Monural? fajne, rozpuszcza się jednorazowo saszetkę w wodzie, wypija i już smaczne, pomarańczowe

Cytat:

Jaka mialyscie NT?

Facet

Cytat:
Bardzo mi milo

Jestem w 10tyg ciazy 2,5 roku temu bardzo powaznie chorowalam, lekarze powiedzieli mi, ze jestem bezplodna. Az tu nagle niespodzianka Bylam i jestem w ogromnym szoku. Ze wzgledu na moje obciazenie dostalam skierowanie do poradni prenatalnej, badanie (usg? to, ktore wykonuje sie w 13 tyg.) mam 10 sierpnia i juz trzese portkami czy wszystko bedzie ok (nie wiedzac o ciazy bralam leki przepisane przez endokrynologa :/). Strasznie sie boje, czy z dzieckiem bedzie wszystko ok, ale moja endo mnie uspokaja, ze nie mam sie co martwic.
Mimo wszystko we wtorek idziemy z TZ do poradni genetycznej wypytac o ryzyko.

Chyba musze zmienic ginekologa... Ten, ktory stwierdzil ciaze potraktowal mnie tak, jakby nie do konca wierzyl, ze moze dojsc do pozytywnego rozwiazania... (djerba, do kogo chodzisz? )

Przerazaja mnie skroty badan, ktorych tu uzywacie. O wiekszosci z nich nie mam zielonego pojecia, ale mam nadzieje, ze dzieki Wam dowiem sie czegos nowego

Termin mam na 2o luty.

Wystarczy tytulem wstepu?
Nie. Podanie, CV i 4 zdjęcia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:19   #2586
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ja dziś już zmykam do spania Także dobrej nocki wszystkim
Kolorowych snów
Kolorowych

Cytat:
Prawdopodobnie synek
Aaaa kolejny siusiak Zgadłam

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:20   #2587
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej rozgość się
ja tam dalej mało się orientuję, zwłaszcza dopóki mnie dziewczyny nie uświadomiły, że pajacyki to nie zabawki a swego rodzaju bodziaki

Mężowi dałam dzisiaj dyspensę na wyjście do kolegi i teraz czekam na niego, ehhhh
Pajacyki znam, mam 6-letnia siostre (sama mam 24 ).
Ale te wszystkie HCV, HBS czy NT...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Myślę, że wystarczy Może lekarze się pomylili i tylko niepotrzebnie Cię zmartwili taką informacją. Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze na tym usg genetycznym. Nie warto martwić się na zapas.
Niestety sie nie pomylili.
Leczyli mnie chemioterapia, ktora na ponad 2 lata zablokowala prace moich jajnikow. Ale wyglada na to, ze wszystko wrocilo do poprzedniego stanu Takze ciaza w moim przypadku to chyba naprawde cos na miare cudu

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witaj w naszym gronie E tam wiemy, dowiadujemy się na bieżąco, przynajmniej mówię za siebie bo za wszystko wiedzącą się nie uważam
A od bardziej doświadczonych już mam można się sporo dowiedzieć. Fajnie jest porównywać swoje dolegliwości, radości i dzielić się tutaj na forum. Zawsze tak raźniej
Wlasnie dlatego postanowilam sie ujawnic

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja tam już rodziłam i też mam dobre wspomnienia i oczywiście teraz też tam się wybiorę

A Adamskiego nie znam
Aaa to Ty juz jestes doswiadczona mama

Adamski pracuje na Klinicznej.

Dla mnie wszystko co wiaze sie z ciaza, porodem, badaniami, dolegliwosciami ciazowymi jest kompletna abstrakcja

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-07-20 o 22:22
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 23:27   #2588
bokeh
Zakorzenienie

nafiyqa nie martw sie, ja jak zobaczylam dwie kreski to byla dla mnie totalna abstrakcja wpisalam w google "ciaza" i czytalam dopiero potem pomyslalam ze znajde temat tu i fajnie tak wymieniac sie obawami, dyskutować, jednak nasi tżci sa z nami ale nie czuja tego co my to samo rodzina, a jednak osoba ktora przezywa to samo to co innego.

Apropo wymiany obaw, mam do was pytanie, moze dziwne. Czy boli was czasem krocze?? Mnie tak jakby hmmm nie umiem opisac taki jakby ciagnacy bol w okolicach pochhwy i zastanawiam sie czy to normalne???
Stary 2012-07-20, 23:43   #2589
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Apropo wymiany obaw, mam do was pytanie, moze dziwne. Czy boli was czasem krocze?? Mnie tak jakby hmmm nie umiem opisac taki jakby ciagnacy bol w okolicach pochhwy i zastanawiam sie czy to normalne???
no mnie czasem boli cipka, tak w środku jakby coś w rodzaju lekkich skurczów, ale nie jest to upierdliwy ból
może to ten niedobór magnezu i potasu

Debrah- hahaha gratuluje siusiaka, hehehe dziewczynki pewnie się ujawnią ok 6-7 miesiąca

a ja właśnie skończyłam wytapiać smalczyk taki z jabłuszkiem i majerankiem, zrobiłam french manicure, zaraż pożrę arbuza a potem idę się do TZ przytulić

miłej nocki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 23:52   #2590
elllmi
Zakorzenienie

hej
czekam na małża, ale chyba sobie odpuszczę, bo pewnie po 1 dopiero będzie; a potem znów będzie marudził, że nawet nie zauważyłąm, jak wszedł do łóżka

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
A ile ma wasza agama my mamy krótko bo 4 miesiące ale słodziak jest straszny z niej skoda ze sie pochorowała ale już lepiej jeszcze tydzień zastrzyków i koniec
mamy ją jakoś od jesieni i taka była maleńka wtedy, a teraz już taki mały smoczek świetna jest, a najlepiej jak ściga świerszcze po terrarium; mam się w niej zakochała normalnie, zawsze jak wraca z pracy to idzie do niej i coś tam gada z nią nawet jej zamroziłą mlecze, bo strasznie lubi, a już raczej nie rosną

Cytat:
a ja właśnie skończyłam wytapiać smalczyk taki z jabłuszkiem i majerankiem, zrobiłam french manicure, zaraż pożrę arbuza a potem idę się do TZ przytulić

miłej nocki
wytapainie smalcu cudownie łączy się z french manicurem

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 00:58   #2591
LadyWhisper
Zakorzenienie

hah, Debrah zgadłam ciekawe, kiedy pierwsza dziewojka się pojawi?

Bokeh miałam zapytać dokładnie o to samo czyli to normalne, ufff

My właśnie skończyliśmy oglądać film z wesela (dzisiaj dostaliśmy) aaaaaaaaaaaaaa rany, że to wszyściutko tak mega szybko zleciało...... ja chcę jeszcze raaaaaaaaaz......

Dobranoc kochane

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 07:22   #2592
marsi11
Zakorzenienie

dzień dobry kochane

obudziło mnie sikanie ale nie udało mi się już zasnąć
teściowa bluzga pod nosem coś o tym smalcu,że jej kuchnie upierd..... co jest nieprawdą bo zawsze po sobie zostawiam porządek no ale to pewnie z powodu że dziś organizujemy wielką imprezę a ona zawsze tak reaguje
zaczyna mi się podnosić ciśnienie- to by się nawet zgadzało bo odkąd z nią mieszkam nie mam potrzeby picia kawy

ale nie ma co marnować życia na pierdoły, oby do października i już będę na swoim
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:11   #2593
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dzień dobry dziewczynki!
Ja miałam nadzieję, że się wyśpię, ale jacyś robole przyszli wiercić przed domem

marsi11 - ja od października też się przeprowadzam, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem

mam ochotę na zakupy, a że TŻ w pracy, ogarnę dom i ruszam w miasto po sklepach se se se
Stary 2012-07-21, 08:34   #2594
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Niestety sie nie pomylili.
Leczyli mnie chemioterapia, ktora na ponad 2 lata zablokowala prace moich jajnikow. Ale wyglada na to, ze wszystko wrocilo do poprzedniego stanu Takze ciaza w moim przypadku to chyba naprawde cos na miare cudu

Adamski pracuje na Klinicznej.
Witaj I trzymam mocnooo kciuki za ten Cud, który rośnie w Twoim brzuszku

Cytat:
dzień dobry kochane

teściowa bluzga pod nosem coś o tym smalcu,że jej kuchnie upierd..... co jest nieprawdą bo zawsze po sobie zostawiam porządek no ale to pewnie z powodu że dziś organizujemy wielką imprezę a ona zawsze tak reaguje
zaczyna mi się podnosić ciśnienie- to by się nawet zgadzało bo odkąd z nią mieszkam nie mam potrzeby picia kawy

ale nie ma co marnować życia na pierdoły, oby do października i już będę na swoim
Dzień dobry wszystkim Też pęcherz mnie obudził. My też w okolicach października/listopada będziemy na swoim już chyba. Jedziemy dziś na weekend do ojca TŻta, ahhh obym jak najmniej go widziała, bo nie chce się denerwować. Ehhh ale już czuje, że mnie to stresuje... Jeden plus, że jego dziadek ma pyszne pomidory w szklarni i zaczynają już dojrzewać

Miłego dnia dziewczynki, idę po bułeczki na śniadanie i twarożek i rzodkiewkę i szczypiorek, mniaaaam
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:49   #2595
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Witaj I trzymam mocnooo kciuki za ten Cud, który rośnie w Twoim brzuszku
Bardzo dziekuje

Cytat:
nafiyqa nie martw sie, ja jak zobaczylam dwie kreski to byla dla mnie totalna abstrakcja wpisalam w google "ciaza" i czytalam dopiero potem pomyslalam ze znajde temat tu i fajnie tak wymieniac sie obawami, dyskutować, jednak nasi tżci sa z nami ale nie czuja tego co my to samo rodzina, a jednak osoba ktora przezywa to samo to co innego.
Hehhe widze, ze to prawidlowy odruch, bo ja zrobilam to samo

Codziennie w nocy musze wstawac do toalety, nigdy tak nie mialam... A przeciez przed snem nie pije wiele.
Wczoraj pobilam swoj rekord, za dnia bylam 8 razy w toalecie. Pewnie dla Was to nic wielkiego, ale ja raczej z tych "rzadko sikajajacych jestem"

Dziewczyny, bierzecie jakies suplementy/witaminy? Mi lekarz nic o tym nie wspominal...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:09   #2596
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo dziekuje
Dziewczyny, bierzecie jakies suplementy/witaminy? Mi lekarz nic o tym nie wspominal...
Mi moja gina poleciła na początku to kwas foliowy, a teraz to Femibion natal 2, czy jakoś tak się to zwie To zestaw witamin + kwas foliowy +metafolina+jod+ kwasy DHA. od 13 tygodnia ciąży do końca i jak się karmi piersią to dalej można przyjmować. Dodatkowo biorę jeszcze wapno, żeby dzidziol przypadkiem mnie nie odwapnił z zębów na przykład:brzydal :
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:10   #2597
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
no mnie czasem boli cipka, tak w środku jakby coś w rodzaju lekkich skurczów, ale nie jest to upierdliwy ból
może to ten niedobór magnezu i potasu
Ja też tak mam, ale rzadko i bardzo krótko to trwa.

Niedługo jadę z TŻem na miasto, może dorwę jakieś ciążowe ciuchy w ciucholandzie moim ulubionym.
Tak sobie wymyśliłam, że pojedziemy do Gdańska, ale raczej nie uda mi się TŻa namówić na to, także zostaje mi Olsztyn.

Ja mam USG w czwartek, liczę na to, że może się płeć już ujawni...

Ps. Delicjanka - możesz się zająć tym, ważne, by się tego podjął ktoś, kto będzie to prowadził i uzupełniał, bo teraz to nie mogę się doprosić, by moje dane zostały zmienione...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-21 o 09:16
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:46   #2598
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Prawdopodobnie synek

Kurcze no to i tym razem nie trafiłam. Kolejny chłopok nam przybył. gratulacje.

U nas dzień zaczął się ponuro, pada od rana i zimno.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Bardzo dziekuje

Codziennie w nocy musze wstawac do toalety, nigdy tak nie mialam... A przeciez przed snem nie pije wiele.
Wczoraj pobilam swoj rekord, za dnia bylam 8 razy w toalecie. Pewnie dla Was to nic wielkiego, ale ja raczej z tych "rzadko sikajajacych jestem"

Ja cały pierwszy trymestr raz dziennie miałam zalecony kwas foliowy. Od kiedy jestem w drugim trymestrze mam witaminy, ja akurat mam falvit - mama. Taki zestaw witamin. Też jedna tabletka na dzień.

Jeśli chodzi o toaletę.. ja też należę a raczej należałam do mało sikających i mało pijących, ale teraz się już nauczyłam, że ten etap już minął, co prawda nie wstaje w nocy, ale wcześnie rano to już jest mus, tak o 5 czy 6. W ciągu dnia też często siusiam, Trzeba się do tego przyzwyczaić.

Edytowane przez Basia_Bogusia
Czas edycji: 2012-07-21 o 09:51
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:50   #2599
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo dziekuje

Ja biorę vitaminer prenatal .17zł za 60 tabletek

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Niedługo jadę z TŻem na miasto, może dorwę jakieś ciążowe ciuchy w ciucholandzie moim ulubionym.
Tak sobie wymyśliłam, że pojedziemy do Gdańska, ale raczej nie uda mi się TŻa namówić na to, także zostaje mi Olsztyn.

Ps. Delicjanka - możesz się zająć tym, ważne, by się tego podjął ktoś, kto będzie to prowadził i uzupełniał, bo teraz to nie mogę się doprosić, by moje dane zostały zmienione...
To wpadnijcie do Gdyni lepiej zapraszam heheh

też jestem za zmianą użytkownika prowadzącego wszelkie wątki.
Stary 2012-07-21, 09:58   #2600
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
Kurcze, w nocy mi się śniło że urodziłam synka, byłam taka strasznie szczęśliwa - mówiłam hura, mamy Mikołaja... Złoszczą mnie te sny... zwariuję przez te 1,5 tygodnia niepewności. TŻ mi powiedział, że on i tak wie, że będzie dziewczynka ale wiem, że się nie chce nastawiać na chłopca. A wiecie co, przykro mi się zrobiło jak się obudziłam, że to tylko sen Mam aż wyrzuty sumienia, bo przecież z dziewczynki też się ucieszę, najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 10:12   #2601
Konto usunięte

Ja mam pewność taką wewnętrzną, że facet będzie, do tego stopnia, że... szukam tylko chłopięcych ubranek a takie ładne pajace z HM odrzuciłam w ciuchu ostatnio... ale w różowe króliczki :d

Ciekawa jestem, czy ta intuicja mnie nie zawiedzie - z Agatką od początku wiedziałam, że córa. Nie nadzieja, tylko właśnie - pewność, dziwne takie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 10:14   #2602
ilkas
BAN stały

Cześć dziewczyny

Wczoraj byłam w kinie na tym Prometeuszu - nawet fajny Trwał 2 godziny a nawet tego nie odczułam.
Dzisiaj jadę na stadion na jakieś mecze..mama nam załatwiła wejściówki i jedziemy z mężem, kumplem i jego żoną. Mam nadzieję, że nudne nie będą
Wiecie, że już daaawno nie miałam mdłości?

Witam nową mamusię

Aha, Delicjanka - jestem jak najbardziej ZA założeniem przez Ciebie kolejnej części wątku
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 10:18   #2603
Konto usunięte

MadamAgula pojawiła się ostatnio na forum 13 lipca, od tamtej pory cisza. Niefajnie. Tzn. ja rozumiem, że można czasu nie mieć czy co, ale skoro się już podjęła prowadzenia...

Delicjanko, do dzieła
-------------------
IDę do księgarni dzisiaj, chcę kupić sobie takie coś:

http://www.gwp.pl/335,rozwoj-psychic...i-lekarzy.html

Fajna rzecz, a muszę łopatologicznie mężowi pokazać, że jak nasza córka szaleje i nie słucha to nie dlatego, że jest złośliwa...
Stary 2012-07-21, 10:26   #2604
meduzza
Zadomowienie

Hihihi ja też, że chłopiec- o co chodzi z tymi chopami....
Debrah Więc gratulujemy Syna dziedzica
Czyli siusiaki wcześnie widać
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 10:33   #2605
Konto usunięte

Delicjanko, ja mam propozycję - ponieważ Twój post jest na pierwszej stronie jako 5 może mogłabyś go edytować, wkleić listę z pierwszego postu uzupełnioną o nowe dane? Bo do nowego wątku jeszcze 2,5 tys. postów

Ew. w tym wątku Ewik? jej post jest drugi....
Stary 2012-07-21, 10:34   #2606
mitabe
Rozeznanie

hej dziewczyny, u mnie zapowiada się słoneczny dzień. Mam nadzieję, że dzisiaj tak boleć mnie nie będzie i na spacerek się wybiorę.

Witam nową koleżankę

Cytat:
nafiyqa
Mnie boli tak jakbym pół dnia siedziała na beczce, jakby ktoś nogi mi na boki przestawiał. Chyba miednica, nie wiem.

Delicjanka pobiłaś mnie na cm hehe. Jak zajmiesz się nowym wątkiem, to ja prosiłabym o dopisanie mnie do wątku.

Co do witamin to ja biorę Prenatal Classic. Dostałam gratis od ginekologa i tak już zostało.

Derbah gratulację

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-07-21 o 10:37
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 11:00   #2607
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry kochane

Słońce, nie denerwuj się wdech, wydech, wdech wydech
co do imprezy my też dziś robimy dużego grilla na działce u babci Tż obok naszej )) z okazji kupienia działki achhhhhhhh )))

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Abuuu my chyba nie pojedziemy jednak nad morze, nie ma sensu przy takiej pogodzie;/ ...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430471]Delicjanko, ja mam propozycję - ponieważ Twój post jest na pierwszej stronie jako 5 może mogłabyś go edytować, wkleić listę z pierwszego postu uzupełnioną o nowe dane? Bo do nowego wątku jeszcze 2,5 tys. postów

Ew. w tym wątku Ewik? jej post jest drugi....[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, u mnie zapowiada się słoneczny dzień. Mam nadzieję, że dzisiaj tak boleć mnie nie będzie i na spacerek się wybiorę.

Witam nową koleżankę

Mnie boli tak jakbym pół dnia siedziała na beczce, jakby ktoś nogi mi na boki przestawiał. Chyba miednica, nie wiem.

Delicjanka pobiłaś mnie na cm hehe. Jak zajmiesz się nowym wątkiem, to ja prosiłabym o dopisanie mnie do wątku.

Co do witamin to ja biorę Prenatal Classic. Dostałam gratis od ginekologa i tak już zostało.

Derbah gratulację

OK dziewczyny moje kochane JAK PRZEKROCZYMY 5000TYSIĘCY POSTÓW, TO ZAKŁADAM NOWY WĄTEK - Będę go ładnie prowadziła

Szaja, dobry pomysł, zaraz EDYTUJE I zrobie z 5 posta pierwszą stronę
KOBIETKI, PROSZĘ WYSYŁAĆ NA PW wiadomości o dopisanie
bo mogę którąś przeoczyć chociaż mam prawie sokoli wzrok -2.5 to wiecie hahaha

Ajjjj wiecie co, ale jestem zakochana tak się cieszę że będę miała już własną rodzinę...

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-21, 11:00   #2608
ania13.03
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430114]Ja mam pewność taką wewnętrzną, że facet będzie, do tego stopnia, że... szukam tylko chłopięcych ubranek a takie ładne pajace z HM odrzuciłam w ciuchu ostatnio... ale w różowe króliczki :d

Ciekawa jestem, czy ta intuicja mnie nie zawiedzie - z Agatką od początku wiedziałam, że córa. Nie nadzieja, tylko właśnie - pewność, dziwne takie [/QUOTE]

Ja mam tak samo z tymi ubrankami, przegladam tylko chlopiece chociaz w pierwszej ciazy w ogole mi sie nie podobaly. Teraz sa sliczne I z Gabrysia tez od poczatku baardzo mocno czulam, ze to dziewczynka a teraz na odwrot. No ciekawe, ciekawe czy nas intuicja nie zawiedzie

Debrah gratuluje synka! I zazdorszcze Wam tej wiedzy. Ja sie dowiem jak dobrze pojdzie 10ego wrzesnia dopiero

Dzisiaj rano dostalam za to list z wynikami badan i ryzyko wystapienia zespolu downa wynosi 1:100000 wiec sie troszke uspokoilam

Tez jestem za zmiana osoby prowadzacej liste

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 11:05   #2609
Konto usunięte

Aniu, bardzo miły list

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631486

Normalnie szok.
Stary 2012-07-21, 11:06   #2610
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430939]Aniu, bardzo miły list

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631486

Normalnie szok.[/QUOTE]

Ja pitole, co z tymi ludźmi !?
..........

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości