|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
to i ja chwyciłam centymetr. u mnie 97 cm
a jutro już 35 tydzień się zaczyna
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-07-20 o 20:10 |
|
|
|
#963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie jeszcze nie, za chwile sie za to zabiore tez uwielbiam harrego osobiscie ksiazki ciekawsze moim zdaniem niz filmy![]() co do kopniakow malej - to ja czuje bardzo wysoko nad pepkiem , pod cyckami juz a i po bokach w zasadzie wszedzie![]() jak wszystkie z miarami latacie to i ja poszlam 95 cm
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-07-20 o 20:02 |
|
|
|
|
#964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katee, a jak Twój cukier, bo coś wspominałaś, ,że coś z wynikami nie tak? miałaś już wizytę? ciasto niezłe, wygląda smakowicie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#965 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam te moje naleśniki i jestem zaspokojona kulinarnie, dzidzia chyba też, bo kopie
. Harrego Pottera też przeczytałam, chyba pierwszy tom w I lub II LO ehh i oczywiście inne tomy później, bardzo mi się podobało ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
. Pewnie babki w żłobku używały takiego języka, ja bym pewnie tam poszła z awanturą .
|
||
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_ton, rzeczywiście urósł
ale mnie tak samo - pamiętasz, jak mówiłyśmy o tym że brzuch za nisko... mnie teraz też wyraźnie się zaokrąglił i nie ma wątpliwości że to nie brzuch po obżarstwie tylko dzidziowy I ja dołączam do fanek Pottera i książek, i filmów, które widziałam już ileś tam razy a jak leci w tv to oglądam ![]() Uciekać mi z tymi zdjęciami ciast!!!! właśnie zjadłam połowę opakowania rurek z kremem (z Biedronki - są pycha!). Anesh, z niecierpliwością czekałam na wynik badania... no co za dziad z tego lekarza trzeba się znowu uzbroić w cierpliwość.
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
dobranockam na dzisiaj dość siedzenia przed kompem
a jutro sobota i pospać można choć pewnie tradycyjnie o 5 a potem 7 rano mała mnie pogoni siusiu do jutra mamuśki |
|
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyniki badań ze szpitala mnie zaniepokoiły,bo tam jest,że cukier obecny w moczu i przy tym *,ale lekarze nic nie mówili,więc chyba ok.I szwagierka mnie uspokoiła,że przecież glukoze miałam robioną po obciążeniu 75g i było ok.Choć w sumie to było na czczo a ja byłam po jagodziance,którą wszamałam przed śniadaniem jak już spać nie mogłam. Dziś odebrałam wyniki i mocz mam b.dobry,nawet bakterie tylko pojedyńcze,nie liczne jak zwylke W morfologii HGB 11,8 [12,0-16,0],HCT35,8 [36,0-46,0],więc ciut niższe.Ciekawe czy dostane żelazo a i byłam też w szpitalu odebrać wynik z posiewu z kanału szyjki i na szczęście nic nie wyhodowałam szukam oszczędności A wizytę mam w poniedziałek na 18.00
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-20 o 21:15 |
|
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Dodaje fotkę z jak sporządzić akt urodzenia, może się przyda,choć każda dostanie to w swoim usc chyba,czy w szpitalu to dali???nie pamiętam...ale dadzą na pewno
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-20 o 21:19 |
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
U nas byli znajomi z 1,5 rocznym brzdącem - już sie nie mogę doczekać swojego.
Zmykam spać. Do juterka
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Agaton mam pytanie. W Twoim przepisie na pleśniaka w cieście nie ma cukru. tak ma być?
|
|
|
|
#973 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takiego pod ściane i rostrzelać. Co do tego 4x usg w ciągu miesiąca... Mi lekarz powiedział że jeśli z ciążą coś nie tak to robi sie częściej ale promieniowanie leci do dzidziusia. Nie jest ono mocne ale nie jest wskazane robić więcej niż 2x w ciągu miesiąca. To są słowa dwóch lekarzy u których byłam. Osobiście mam robione raz w miesiącu bo częściej nie ma potrzeby ![]() Cytat:
A jak leże na lewym boku to czuje z lewej i prawej strony brzucha. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35420586]haha mój też.ale to jest dziwne uczucie.masakra.wczoraj mi tak robił.myslałam że zejde.czekałam tylko aż skończy [/QUOTE]orgazmu nie dostałaś przypadkiem?? ![]() Cytat:
Cytat:
aż zazdroszcze, ciekawe z jakim ja nastawieniem wróce we wtorek bo też idziemy zwiedzać porodówke ![]() Cytat:
następna Cytat:
![]() To moja bratowa jak była mała i szła ze starszym bratem na szczepienie to jak ją ukłuli tą igłą to wrzeszczała "ja pier.ole jak to boli!!" ![]() Brat to był podobno czerwony jak burak ze wstydu ![]() Ja sie na dzisiaj żegnam bo padam na twarz przez te jeżdżenie dzisiaj... Dobranoc! |
||||||
|
|
|
#974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam jeszcze wykładzinę w łazience i wszystko pięknie nasiąkło. Ale jakoś osuszyłam i nawet sąsiedzi nie przyszli. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie Was nadrobiłam
![]() Warto było, bo uśmiałam się do łez z pokemona, królika, samoka i pająka. Ja siedziałam dzisiaj ponad 9h w pracy, ale za to jutro mam wolne. ![]() Anesh bardzo mi przykro, że w ten sposób potraktowano Cię na Polnej. Doskonale rozumiem to o czym piszesz, bo pewnie część dziewczyn pamięta jak potraktowano mnie tam na badaniach prenatalnych. Personel tego szpitala pozostawia naprawdę wiele, wiele do życzenia. Ten tydzień napewno szybciutko Ci minie, tylko proszę, nie zamartwiaj się tym tak bardzo. ![]() Cytat:
|
|
#976 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie ciężaróweczki
![]() Wiem, że jest pozno- i godzina pózna i czas (3 trymestr) ale chciałabym poprosić o możliwość dołączenia do waszego grona. Już od jakiegoś czasu podczytuje Was incognito i wreszcie postanowiłam założyć sobie wizażowe konto i się odezwać ![]() W brzuszku noszę córeczkę i minął nam już 28 tydzień. Biorąc z Was przykład poleciałam po centymetr- pokazał 101 cm!! Jestem wielorybem... Przyjmiecie wieloryba na ostatniej przedporodowej prostej? |
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córci! ![]() Aż mnie zaintrygowałyście tymi wymiarami brzuchów Poleciałam po centymetr, hałasu narobiłam, bo przegrzebałam całą szufladę, a na koniec przypomniałam sobie, że go ostatnio do pracy wyniosłam. ![]() Dobra, czas do łóżka, bo Mały aż daje mi, że już pora na jakąś wygodną pozycję.
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
nadrobiłam Was ... mam nadzieje, że nie pominęłam nikogo za wizyty wszystkie gratuluję kochane ... a za te ciasta to Wam 3 rano a ja głodna no !!! masakra zjadłam jogurt bo co ? ehhhu nas pomalusiu wsio do przodu ...czasu mi na wszystko brak, wczoraj po 20 położyłam się przy mężu bo jakieś TV oglądał i .. i zasnęłam .. wstała po 2 i koniec spania .. to Was nadrobiłam ![]() uwielbiam pokój malusiej .. dobrze mi tu się siedzi i ten kolor mnie tak uspokaja .. takie beztroskie czasy mi przysuwa .. to chyba dobrze ... ![]() Cytat:
Mam podobne wrażenie, że same drobiazgi zostały a dokupuję i dokupuję i coś ciągle mi potrzeba .... Dobrze, że Tżt zbliża się do Melci i mała go akceptuje .. ja mam wrażenie że Dusia tylko czeka kiedy znajdzie się w pobliżu ... pukają sobie na przemian ... ciesze się, że mój mąż tak kocha nasz brzuszek ![]() widzę, że liczycie finanse jakie przybędą po narodzinach ... ja wiem że z ubezpieczenia coś nam się należy i to chyba wsio ... a i becikowe - tego pominąć nie można kraven super że z Jasiem wszystko dobrze - niech rośnie Dearlie kochana po globulkach wsio wróci do normy, dobrze że Niuniem wsio ok za kolejny tydzień Wasz Gda ja to się zastanawiam gdzie Ty te kilogramy ukrywasz ... myślę że nie ma co się przejmować jak się szczypiorkiem jest ... ja patrzę na wagę już z przerażeniem ehhhh coventry ja będę karmić piersią mam taki zamiar i tak się nastawiam ale mam buteleczki .. jedną z TT i mam z aventa ... przydadzą się jak nie na początek to później Iwcia Ty to masz z tymi kumplami Tżta przeboje .. i jak z imieniem ? ![]() sandra23s pięknie Niunia podrosła !!! gratki za udaną wizytę Asiuulka89 ![]() za kolejny tydzień Wasz !!NIegrzeczna to za 32t Igusi ![]() elena_100 za poprawę moczu i widzę że wyprawka do przodu smoczek najważniejszy tyż se dla Dusi zapodaliśmy hyhyhykasiam187 za wizytę .. super że z Giulią wsio ok .. a ułożona niefajnie ale spokojnie może się przewrócić, na oddziale leżała zemną dziewczyna w 36t i mały jej się dopiero wtedy ułożył główką w dół LadyBeatta za kolejny tydzień !! Coco_Blanco gratuluję córeczki - śliczne imię, bardzo mi się podoba .. i widzę że miałaś przejścia ... zdrówka życzę i oby teraz już wsio było ok .... Sojka kochana jeszcze tylko miesiąc dacie radę... mnie jeszcze nie przydusza i duszności nie łapią ale pewnie nadejdą aga_ton cholera z tą glukozą no .. ale spokojnie powtórzycie i wsio ok bydzie jejku ale masz śliczny brzusio )Cytat:
właśnie już widzę te nasze rozterki ... ale dobrze że są wśród nas doświadczone mamusie które radą służyć będą anesh_ co za patafian .. myślałam, że tam sprawdzą to dokładnie .. ehh do 27 lipca już bliziutko Kochana odpoczywaj jak najwięcej ! katiem ja Duskę czuję chyba już wszędzie ale ostatnio bardzo wysoko się wypina to pewnie pupcia bo nóżki ma przy buzi na dole .. akrobatka jak nic Tamlin mówisz że Paula się wkurzyła hehee ... no to usłyszałaś ![]() Lidka więc teraz jesteś spokojna Fajnie Ci .. ja muszę się z anestezjologiem umówić .. może dzisiaj pojedziemy zobaczyć oddział maggie123 ![]() za 35 tydzień ... ale ten czas zapitala .. coś czuję że ja już tęsknię za moim brzuszkiem![]() Tysia01 witaj w naszym gronie - gratuluję córeczki a co do wieloryba to .. ja przemilczę to ja uciekam spaciu udanego weekendu mamusie
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Helloł. Czyżbym była pierwsza w sobotni poranek ??
![]() Tysia witamy i o Niunie z ciekawością pytamy ![]() Ja dziś znów jadę "mężowi" potowarzyszyć w jego ciężkiej pracy :P Dziewczynki wracają jutro wieczorkiem więc trzeba się nacieszyć sobą na spokojnie no nie ![]() Ja tu poleciałam pod prysznic wychodzę a tu śniadanko gotowe czeka na mnie i Zoche kochany facet nie ma co ! ![]() Anesh, przykro mi że trafiłaś na takiego fagasa... tyle kurcze czekania na tą wizyte, brak słów..
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
HEJKA
ale smaka tymi ciachami narobiłyscie!!! ma ktoras sprawdzony przepis na USTA ROMANA??? a MY DZIS NA SUWaczku 29 czyli bedzie nam leciał 30 tc
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jaś się wyspał i stwierdził, że mama na pewno też. Wierci sie jak szalony. Też poleciałam po centymetr i w 27 tyg mam 96 cm. Ale połowa z tego to brzuch spożywczy ![]() Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam
|
#982 |
|
Przyczajenie
|
I MY Was witamy w ten ponury deszczowy poranek
na dziś mam 3 ambitne plany: * posprzątać * upiec szarlotkę ![]() * nie dać się zwariować czekając na łóżeczko Miłego dnia kobietki
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też pada i szro buro...
a my dziś kupujemy ciągnik i niestety musieliśmy się zakredycić ehhh
|
#984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojka bawcie się dobrze Cytat:
a co to ? hehee kochana gratuluję Wam ![]() ![]() Cytat:
no to porządny zakup jest przyda się Wam więc nie ma co marudzić ... spłacicie i będzie Wasz całkowicie a kupicie czarny ?
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka mamuśki
![]() U mnie dziś śliczne słonko na dworku Muszę dziś poszperać na all i zamówić pościel dla małego ![]() Jeśli chodzi o magnez to ja biorę od niedawna aspargin 3x2 tabletki i jestem zadowolona bo brzuszek mi się nie napina ![]() Co do obwodu brzusia to u mnie 33 tydzień leci a obwód wynosi 98 sporo w porównaniu z Wami ...Cytat:
Gratuluję córci napisz coś więcej o przebiegu ciąży no i o sobie ![]()
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-07-21 o 08:52 |
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana
Anesh jak ja nie cierpię polnej dzisiaj ostatni raz mam w sobotę pomoc dla mojej córci od przyszłej soboty radzimy sobie same ale to dobrze bo wreszcie za pozwoleniem lekarza bede mogła z nią pojsc na spacer dzisiaj spaceruje sobie z babcią ja mam chwilkę wolnego.
|
|
|
|
#987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Standardowo, opowiedz nam coś o sobie, jak przebiega Ci ciąża itp Cytat:
hihi, o 3 rano to ja sie dzisiejszej nocy ładnie na drugi boczek obróciłam i dalej chrapałam ![]() Odziwo w nocy mnie głód nie łapie i ku mojemu zdziwieniu jak mąż dziś pojechał do pracy po 5tej to ja tylko znowu sie obróciłam i chrapałam dalej ![]() Strasznie mnie to wczorajsze bruszenie zmęczyło ![]() Co do imienia... Ten kolega męża to taki kameleon. Z kim w danej chwili jest to tak sie zachowuje jak reszta, więc w naszej obecności był normalnym człowiekiem, a z tymi baranani z osiedla to masakra jest jakaś.Człowiek nie do poznania. Więc imie... aaaaa nie powiem bo aż wstyd z takim niezdecydowaniem bo znowu musiałabym na głównej stronie zmienić ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() U mnie chmurzasto i mokro, powietrze fajne, a wstać mi sie nie chce z wyrka ![]() Może jeszcze pokimam troche ![]() Dzisiaj małe urodzinki zalicze ale to dopiero na 17tą. Nie chce mi sie iść
|
|||
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napisz coś więcej o sobie ja mam 30 tydzień i powyżej 100 cm na pewno.A tak w ogóle to dzień dobry w ten poranek (deszczowy)
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
witam
sadzac po Waszych wymiarach brzucha stwierdzam ze wszystkie macie malutkie. Dzisiaj snily mi sie glupoty takie ze szok. ![]() wogole czuje ze na polu chyba brzydko jest i co tu robic? znowu ten popieprzony weekend i znowu nudy jak szlak. Moze bym sie do kogos wybrala ale jak jest brzydko to do dupeczki pojade. Wogole wczoraj przyciemnilam wlosy o pare tonow i czuje sie jak baba jaga,teraz zrobila mi sie blada twarz! jestem zla bo moglam na swoj braz zrobic pasemka blond a ja jak zwykle wszystko spieprzylam |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() nadrobilam a mialam co bo duzo naskrobalyscie![]() wczoraj mnie nie bylo czego nikt nie zauwazyl hehe u mnie dziisiaj pochmurno,maz poszedl dzisiaj do pracy na pierwsza zmiane i jutro tez idzie ![]() Anesh przykro mi,że tak Cie potraktowali ale trzymam kciuki za kolejną wizyte. I wierze,że stres zostanie wynagrodzony dobrymi wiadomościami .gratuluje udanych wizyt wszystkim ![]() mnie maly kopie wszedzie Tysia witam Cie serdecznie i opowiadaj o sobie ![]() Kate ja mialam wynik 11,1 to dostalam zelazo ale Ty masz wyzszy to moze Cie to ominie .nie pammietam ktora pokazywala ten wozeczek co chciala czarny w kwiaty,ale chyba niegrzeczna . Mi sie bardzo wizuaalnie tez wozio podoba,tylko nie znam o Nim zadnych opini.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

. 
osobiscie ksiazki ciekawsze moim zdaniem niz filmy

trzeba się znowu uzbroić w cierpliwość.

za poprawę moczu i widzę że wyprawka do przodu 
12 maja 2012 r.