III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 19:54   #961
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Chyba jakiś stan zapalny mi się w pipce robi, bo mnie swędzi
Lekarz polecił mi jakieś AbiOfem na takie swędzenia. Niby nic się tam nie dzieje, tyle że flora bakteryjna inna.
mnie też od czasu do czasu coś tam zaswędzi ale ginekolog żadnego stanu zapalnego nie widzi. ostatnio mnie tak swędziało po płynie rumiankowym z ziaji. jak robiłam siku to aż mnie zapiekło. odstawiłam cholerstwo i problem zniknął. nigdy więcej rumianku
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:58   #962
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
tak się mierzycie to i ja poleciałam po centymetr, a co
96 cm
to i ja chwyciłam centymetr. u mnie 97 cm
a jutro już 35 tydzień się zaczyna

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-07-20 o 20:10
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:00   #963
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
a odnośnie zalania... to chyba nie opowiadałam Wam swojej niemiłej "przygody" .
na dwa tygodnie przed przeprowadzką pękł nam wężyk przy wannie na poddaszu i woda lała się 2 dni... wchodzimy do domu a tam obraz nędzy i rozpaczy...
300 metrów zalane
woda stała wszędzie, z sufitów się lało a farba lateksowa odchodziła płatami... nie muszę dodawać, że wszystko oprócz mebli mieliśmy wykończone, sufity podwieszane, farby, płytki, panele, wykładzina, nawet żyrandole...w końcu za kilka dni mieliśmy się przeprowadzić...

część mebli leżała w paczkach więc też były do wyrzucenia, bo popuchły od długiego stania w wodzie... woda była w posadzkach...podmyło nam nawet fundament w jednym miejscu, przez co pękła nam jedna ze ścian...
nie mieliśmy innego wyjścia jak wezwać fachowców od wysuszania, przywieźli mnóstwo sprzętu, osuszaczy, dmuchaw i wszystko chodziło ponad 2 tygodnie... za usługę zapłaciliśmy ponad 10 tys zł a za prąd dodatkowo 2,5 tys

oczywiście wszystko trzeba było robić od nowa, zrywać panele, wykładziny, malować wszystkie ściany, tragedia... oczywiście nowy towar plus koszty robocizny ...już nie pamiętam nawet ile nocy przeryczałam.

byliśmy ubezpieczeni ale wiadomo jak to jest, zwrócili tylko część kwoty, bo wszystko liczyli według swego widzimisie... np. policzyli nam panele za 17 zł kiedy my kupowaliśmy je za ponad 50, farbę mieliśmy z tikkurilia - policzyli jak za śnieżkę... oj, dużo by gadać.

na szczęście trochę nam pieniążków jeszcze zostało, więc przez 2 miesiące udało się doprowadzić dom do ładu. za to teraz schodzi nam się z wykończeniówką bo skarbonka pusta, ale myślę, że kiedyś i z tym damy radę
jejku wspolczuje sytuacji..nawet nie umiem sobie wyobrazic co czuliscie, mnie potrafi wyprowadzic z rownowagi mala plama na scianie a nie dawno malowanie bylo

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
mi się podoba i cena nawet spoko, a opinii szukałaś?
wlasnie jeszcze nie, za chwile sie za to zabiore

tez uwielbiam harrego osobiscie ksiazki ciekawsze moim zdaniem niz filmy
co do kopniakow malej - to ja czuje bardzo wysoko nad pepkiem , pod cyckami juz a i po bokach w zasadzie wszedzie

jak wszystkie z miarami latacie to i ja poszlam 95 cm

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-07-20 o 20:02
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:02   #964
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
W sumie u mnie kakao tez pomaga,no i ma wapń

Faaajnyyyod ciast?pewnie Lenka urosła
A pleśniak nawet dobry,ale wyglądem nie zachwyca mnie tak jak tamten Twój.Pewnie dlatego,że ciut zmieniłam przepis.Margarynę dałam całą i cukier do ciasta,potem do piany też nieco cukru pudru.I teraz wiem,że na tę część z kakao będę brać mniej ciastaZaraz Ci pokaże..

Już Ci mówiłam,że masz fajnego gina,prawda
laska,laska...
mówiłaś, mówiłaś a ja z dnia na dzień coraz bardziej się w tym utwierdzam Katee, a jak Twój cukier, bo coś wspominałaś, ,że coś z wynikami nie tak? miałaś już wizytę?

ciasto niezłe, wygląda smakowicie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
to i ja chwyciłam po centymetr. u mnie 97 cm
o kurcze, ale już bliziutko
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:33   #965
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie,co za lekarz!!!Anesh przykro mi z zaistniałej sytuacjioby za tydzień wszystko było jasne.
Musi by©. Znowu Wam pomarudze i poodliczam.Ale tak mi sie latwiej czeka...

Cytat:
zobaczcie, jak mi w ciągu niecałych dwóch tygodni wywaliło brzuszek... chyba za dużo ciast piekę ostatnio

dla porównania 28 tydz plus 3-4 dni i brzuch w 30 tygodniu
Sliczny

Cytat:
Rzeczywiście różnicę widać
Zgrabniutki brzuszek.

Idę się myć i na pottera chcę już w łóżeczku leżeć z herbatką
Tez lubie pottera, ale nagrywam - bo zcik nie lubi.

Cytat:
Anesh... co za dupek z tego lekarza! dobrze, że umówiłaś się do kolejnego. będziemy czekać kolejny tydzień na pozytywne wieści - bo tylko takie mogą być!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja mam prawie 30tydz i mam 98cm obwod brzucha
przelew dostalam pare minut przed 18,polecialam szybko poplacic i zaplacilam kobiecinie za mieszkanie i jej powiedzialam o tej dotacji czy sie zgodzi bo trzeba troszke umowe pozmieniac i raczej sie zgodzila,wziela papiery i wypelni je w domu bo jedzie na wakacje i przedostatniego mi je podrzuci zebym juz dostala dotacje na sierpien kurde i bede placic tylko 600zl
Trzymajcie kciuki zeby mi sie udalo bo dzieki temu 400zl bede miala co miesaic w kieszeni
Trzymamy

Cytat:
Faaajnyyyod ciast?pewnie Lenka urosła
A pleśniak nawet dobry,ale wyglądem nie zachwyca mnie tak jak tamten Twój.Pewnie dlatego,że ciut zmieniłam przepis.Margarynę dałam całą i cukier do ciasta,potem do piany też nieco cukru pudru.I teraz wiem,że na tę część z kakao będę brać mniej ciasta.Zaraz Ci pokaże..

Już Ci mówiłam,że masz fajnego gina,prawda
laska,laska...
Pysznie wygládaja - obydwa

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:43   #966
lilka00
Wtajemniczenie

Zjadłam te moje naleśniki i jestem zaspokojona kulinarnie, dzidzia chyba też, bo kopie .

Harrego Pottera też przeczytałam, chyba pierwszy tom w I lub II LO ehh i oczywiście inne tomy później, bardzo mi się podobało .

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Ja pewnie w 35 tc będę miała 2 metry .

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Mnie też to bawi. Na razie przynajmniej bo bardzo sporadycznie się to zdaża.
Pamiętam jak pierwszy raz Paula przeklnęła. Zaznaczę że my w domu nie klneliśmy więc niewiem skąd moje dziecko takie słowa znało. Miała może z 2,5 roku, siedziała na przewijaku bo ją ubierałam a na przeciw na kanapie siedziała maskotka- królik. No i ona tak patrzy i patrzy na tego królika i naraz: " Klólik ty chu.ju"
Do tej pory jak sobie to przypomnę to mi się gęba śmieje
Moja mama też do dzisiaj wspomina jak mnie odebrała ze żłobka i się po drodze wywaliłam i ubrudziłam i mówię "ale się upierd****łam", a miałam tylko trochę ponad 2 latka i już 24 lata minęły. Pewnie babki w żłobku używały takiego języka, ja bym pewnie tam poszła z awanturą .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:44   #967
lourose
Wtajemniczenie

Aga_ton, rzeczywiście urósł ale mnie tak samo - pamiętasz, jak mówiłyśmy o tym że brzuch za nisko... mnie teraz też wyraźnie się zaokrąglił i nie ma wątpliwości że to nie brzuch po obżarstwie tylko dzidziowy

I ja dołączam do fanek Pottera i książek, i filmów, które widziałam już ileś tam razy a jak leci w tv to oglądam

Uciekać mi z tymi zdjęciami ciast!!!! właśnie zjadłam połowę opakowania rurek z kremem (z Biedronki - są pycha!).

Anesh, z niecierpliwością czekałam na wynik badania... no co za dziad z tego lekarza trzeba się znowu uzbroić w cierpliwość.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:59   #968
lidka0308
Zadomowienie

dobranockam na dzisiaj dość siedzenia przed kompem

a jutro sobota i pospać można

choć pewnie tradycyjnie o 5 a potem 7 rano mała mnie pogoni siusiu

do jutra mamuśki
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:07   #969
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
mówiłaś, mówiłaś a ja z dnia na dzień coraz bardziej się w tym utwierdzam Katee, a jak Twój cukier, bo coś wspominałaś, ,że coś z wynikami nie tak? miałaś już wizytę?

ciasto niezłe, wygląda smakowicie
Dzięki
Wyniki badań ze szpitala mnie zaniepokoiły,bo tam jest,że cukier obecny w moczu i przy tym *,ale lekarze nic nie mówili,więc chyba ok.I szwagierka mnie uspokoiła,że przecież glukoze miałam robioną po obciążeniu 75g i było ok.Choć w sumie to było na czczo a ja byłam po jagodziance,którą wszamałam przed śniadaniem jak już spać nie mogłam.
Dziś odebrałam wyniki i mocz mam b.dobry,nawet bakterie tylko pojedyńcze,nie liczne jak zwylkeżadnego cukru ani białka dzięki Bogu.
W morfologii HGB 11,8 [12,0-16,0],HCT35,8 [36,0-46,0],więc ciut niższe.Ciekawe czy dostane żelazo a i byłam też w szpitalu odebrać wynik z posiewu z kanału szyjki i na szczęście nic nie wyhodowałamZastanaw iam się,czy mój gin jeszcze raz zleci mi to badanie,bo w pierwszej ciąży miałam je robione na miesiąc przed porodem a teraz niby mam jeszcze dwaszukam oszczędności A wizytę mam w poniedziałek na 18.00

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-20 o 21:15
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:12   #970
Katee27
Zadomowienie

Dodaje fotkę z jak sporządzić akt urodzenia, może się przyda,choć każda dostanie to w swoim usc chyba,czy w szpitalu to dali???nie pamiętam...ale dadzą na pewno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 200720121007.jpg (85,4 KB, 36 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-20 o 21:19
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:50   #971
kraven
Zakorzenienie

U nas byli znajomi z 1,5 rocznym brzdącem - już sie nie mogę doczekać swojego.

Zmykam spać. Do juterka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:07   #972
katiem
Wtajemniczenie

Agaton mam pytanie. W Twoim przepisie na pleśniaka w cieście nie ma cukru. tak ma być?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:39   #973
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Jestem juz po wizycie w tej klinice. Nadal nic nie wiadomo,bo dzidzia akurat jak zaczal mnie badac obróciła sie tyłem. ale ten lekarz tez nie chciał za bardzo tego sprawdzac.... pomierzył co było widoczne, a jak buzki zobaczyc sie nie dało to powiedział, ze niestety,ale sie nie da. Moja ginka jednak inaczej do tego podchodziła. Umówiłam sie do tego lekarza co mi Tamlin dała nr i jade 27 lipca. I w ogóle zdziwiona jestem, bo od razu przez tel mnie wypytał wszystko co i jak. A teraz mam watpliwosci co do ilosci usg..... to bedzie 4 w tym m-cu.... czy to dzidzi nie zaszkodzi?

a tak w ogóle od razu jak przyjechałam zrobił mi sie brzuch strasznie twardy i pachwina zaczeła bolec, potem taki ból w góre po ukosie szedł az do pleców. ruszac sie nie mogłam..... jak sie połozylam to minelo, a jak wstałam to znowu to samo, wiec sie znowu połozyłam i leze i pisze do was jedna reka... Pierwszy raz cos takiego mnie spotkało... ach...
O Boże co za kretyn z tego lekarza
Takiego pod ściane i rostrzelać.
Co do tego 4x usg w ciągu miesiąca...
Mi lekarz
powiedział że jeśli z ciążą coś nie tak to robi sie częściej ale promieniowanie leci do dzidziusia.
Nie jest ono mocne ale nie jest wskazane robić więcej niż 2x w ciągu miesiąca.
To są słowa dwóch lekarzy u których byłam. Osobiście mam robione raz w miesiącu bo częściej nie ma potrzeby

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
[/COLOR]I jeszcze mam pytanko do dziewczyn których dzidzie ułożone już są główkowo - gdzie czujecie ruchy maleństwa?
Mój mnie kopie jak siedze lub leże na prawym boku nóżką w żebra, albo jak sie przeciąga to mi nogi w żebra wpycha co nie jest zbytnio przyjemne i gdzieś w dole główke przy pęcherzu ma.
A jak leże na lewym boku to czuje z lewej i prawej strony brzucha.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35420586]haha mój też.ale to jest dziwne uczucie.masakra.wczoraj mi tak robił.myslałam że zejde.czekałam tylko aż skończy[/QUOTE]

orgazmu nie dostałaś przypadkiem??

Cytat:
Mnie też to bawi. Na razie przynajmniej bo bardzo sporadycznie się to zdaża.
Pamiętam jak pierwszy raz Paula przeklnęła. Zaznaczę że my w domu nie klneliśmy więc niewiem skąd moje dziecko takie słowa znało. Miała może z 2,5 roku, siedziała na przewijaku bo ją ubierałam a na przeciw na kanapie siedziała maskotka- królik. No i ona tak patrzy i patrzy na tego królika i naraz: " Klólik ty chu.ju"
Do tej pory jak sobie to przypomnę to mi się gęba śmieje

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
A my dziś z mężulkiem byliśmy w szpitalu porodówkę oglądać i ogólnie oddział.
Teraz to ja już się nic a nic porodu nie boję, normalnie szpital jak hotel, nowiutki budynek, oddział wyglądał mega przytulnie, położna przyjazna i taka z normalnym podejściem kobieta, niczym nie straszyła, podała wszystkie niezbędne informacje, kazała się pozytywnie nastawiać do porodu. Ja biorę opcję z prywatną położna, więc podpisałam dziś umowę i od tej pory mogę do pani dzwonić z pytaniami i wątpliwościami a płacę dopiero po porodzie i tylko wtedy, jeśli w tym szpitalu urodzę, bo jeśli coś się wydarzy i jednak trafię do innego szpitala to tutaj nic nie płacę. Zadowolona jestem bardzo z tej wizyty, oby poród też takie pozytywne wrażenia we mnie zostawił

aż zazdroszcze, ciekawe z jakim ja nastawieniem wróce we wtorek bo też idziemy zwiedzać porodówke

Cytat:

ja pamiętam jak moja malutka siostrzenica spała kiedyś ze mną i chyba coś jej się przyśniło bo zaczęła rzucać się na łóżku. wreszcie się obudziła, spokojnie usiadła i mówi do mnie: o ku.rwa, smok tu lata

następna

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
oplułam monitor

Moja bratanica zjeżdżała sobie na zjeżdżalni i na raz słyszę krzyk. Podchodzę do niej i pytam co się stało a ona do mnie: ciociu jakiś pająk mnie upierd..... w palec
Skąd te dzieci wiedzą gdzie te słowa włożyć żeby pasowało

To moja bratowa jak była mała i szła ze starszym bratem na szczepienie to jak ją ukłuli tą igłą to wrzeszczała "ja pier.ole jak to boli!!"
Brat to był podobno czerwony jak burak ze wstydu

Ja sie na dzisiaj żegnam bo padam na twarz przez te jeżdżenie dzisiaj...
Dobranoc!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:58   #974
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
oj ja też bym już chciała, przynajmniej 36 tydzień to byłabym już spokojniejsza. dziewczyny, ja nie cierpię być w ciąży, naprawdę wczoraj mówiłam mojemu tż, to najchętniej usnęłabym i obudziła się dopiero po 20 września...
Możemy sobie ręce podać. I nawet wiek ciąży taki sam.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w ogóle to od 13 siedzę jak na szpilkach z sercem w gardle
normalnie po raz drugi w życiu przeżyłam horror z cyklu: cała łazienka zalana wodą
mężul do czasu zakupy nowej pralki podłączył mi starą i dzisiaj postanowiłam zrobić drobne pranie, bo uzbierało się tego trochę podczas remontu. Męzul przestrzegał mnie bym pilnowała pralki i sprawdzała co chwilę, czy jest ok po wymianie rur. Włączyłam, elegancko zaczęła pobierać wodę, nic nie leciało z rur, ani z odpływu, więc poszłam do kuchni i zaczęłam robić obiad. Minęło może z 10 minut, wracam zobaczyć jak pierze, a w łazience pełno wodywszystkie ręczniki z szaf od razu na ziemię i wycierałam. Takiego powera dostałam, że zajęło mi to chyba z 10minut. Najgorsze, że już raz zalaliśmy sąsiadów pod nami, gdy wywaliło nam wąż od pralki od razu jak powycierałam poszłam do nich ale nie ma nikogo w domu. Masakra jestem tak zestresowana, że szok, czy ich zalaliśmy, czy nie
trzymajcie kciuki oby nie!
z tych nerwów rozbolał mnie brzusio

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

w dodatku z pralki nadal wypływa woda, która co chwilę wycieram, a na balkonie leży sterta mokrych ręczników, bo gdy rozwiesiłam je na suszarce połamała się jak z zapałeka sznury po remoncie nadal nie powieszone nie wiem gdzie to wszystko wysuszę + pranie z pralki
Mnie ostatnio córeczka tak załatwiła. Poszła umyć rączki i nie zakręciła kranu. A ja mam jeszcze wykładzinę w łazience i wszystko pięknie nasiąkło. Ale jakoś osuszyłam i nawet sąsiedzi nie przyszli.

Cytat:
a odnośnie zalania... to chyba nie opowiadałam Wam swojej niemiłej "przygody" .
na dwa tygodnie przed przeprowadzką pękł nam wężyk przy wannie na poddaszu i woda lała się 2 dni... wchodzimy do domu a tam obraz nędzy i rozpaczy...
300 metrów zalane
woda stała wszędzie, z sufitów się lało a farba lateksowa odchodziła płatami... nie muszę dodawać, że wszystko oprócz mebli mieliśmy wykończone, sufity podwieszane, farby, płytki, panele, wykładzina, nawet żyrandole...w końcu za kilka dni mieliśmy się przeprowadzić...

część mebli leżała w paczkach więc też były do wyrzucenia, bo popuchły od długiego stania w wodzie... woda była w posadzkach...podmyło nam nawet fundament w jednym miejscu, przez co pękła nam jedna ze ścian...
nie mieliśmy innego wyjścia jak wezwać fachowców od wysuszania, przywieźli mnóstwo sprzętu, osuszaczy, dmuchaw i wszystko chodziło ponad 2 tygodnie... za usługę zapłaciliśmy ponad 10 tys zł a za prąd dodatkowo 2,5 tys

oczywiście wszystko trzeba było robić od nowa, zrywać panele, wykładziny, malować wszystkie ściany, tragedia... oczywiście nowy towar plus koszty robocizny ...już nie pamiętam nawet ile nocy przeryczałam.

byliśmy ubezpieczeni ale wiadomo jak to jest, zwrócili tylko część kwoty, bo wszystko liczyli według swego widzimisie... np. policzyli nam panele za 17 zł kiedy my kupowaliśmy je za ponad 50, farbę mieliśmy z tikkurilia - policzyli jak za śnieżkę... oj, dużo by gadać.

na szczęście trochę nam pieniążków jeszcze zostało, więc przez 2 miesiące udało się doprowadzić dom do ładu. za to teraz schodzi nam się z wykończeniówką bo skarbonka pusta, ale myślę, że kiedyś i z tym damy radę
O matko, aż mi się przykro zrobiło jak to przeczytałam. Koszmar. Strasznie Ci współczuję.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 00:06   #975
Dearlie
Zakorzenienie

Wreszcie Was nadrobiłam

Warto było, bo uśmiałam się do łez z pokemona, królika, samoka i pająka.

Ja siedziałam dzisiaj ponad 9h w pracy, ale za to jutro mam wolne. Od poniedziałku oficjalnie będę chodziła tylko do wcześniej umówionych klientek, czyli dziennie będę pracowała 2-3 godzinki. Nareszcie sobie odpoczniemy.

Anesh bardzo mi przykro, że w ten sposób potraktowano Cię na Polnej. Doskonale rozumiem to o czym piszesz, bo pewnie część dziewczyn pamięta jak potraktowano mnie tam na badaniach prenatalnych. Personel tego szpitala pozostawia naprawdę wiele, wiele do życzenia. Ten tydzień napewno szybciutko Ci minie, tylko proszę, nie zamartwiaj się tym tak bardzo. Najważniejsze, że tym razem trafisz do dobrego specjalisty.

Cytat:
Kochana ja jednak wolałabym się zapytać gina o stosowanie,żebyś może nie przesadziła z tymi lekami...A możesz podać nazwę tego płynu?
Masz rację, lepiej nie będę kombinowała sama, bo jeszcze pogorszę sytuację i dopiero będzie klops. Ten płyn to PlivaFem.
Stary 2012-07-21, 00:19   #976
Tysia01
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkie ciężaróweczki
Wiem, że jest pozno- i godzina pózna i czas (3 trymestr) ale chciałabym poprosić o możliwość dołączenia do waszego grona. Już od jakiegoś czasu podczytuje Was incognito i wreszcie postanowiłam założyć sobie wizażowe konto i się odezwać
W brzuszku noszę córeczkę i minął nam już 28 tydzień. Biorąc z Was przykład poleciałam po centymetr- pokazał 101 cm!! Jestem wielorybem...

Przyjmiecie wieloryba na ostatniej przedporodowej prostej?
Tysia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 00:49   #977
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tysia01 Pokaż wiadomość
Wiem, że jest pozno- i godzina pózna i czas (3 trymestr) ale chciałabym poprosić o możliwość dołączenia do waszego grona. Już od jakiegoś czasu podczytuje Was incognito i wreszcie postanowiłam założyć sobie wizażowe konto i się odezwać
W brzuszku noszę córeczkę i minął nam już 28 tydzień. Biorąc z Was przykład poleciałam po centymetr- pokazał 101 cm!! Jestem wielorybem...

Oczywiście, że przyjmiemy!

Gratuluję córci! Wybraliście już imię? Na kiedy wypada dokładny termin porodu?

Aż mnie zaintrygowałyście tymi wymiarami brzuchów Poleciałam po centymetr, hałasu narobiłam, bo przegrzebałam całą szufladę, a na koniec przypomniałam sobie, że go ostatnio do pracy wyniosłam.

Dobra, czas do łóżka, bo Mały aż daje mi, że już pora na jakąś wygodną pozycję.
Stary 2012-07-21, 03:31   #978
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry
nadrobiłam Was ... mam nadzieje, że nie pominęłam nikogo
za wizyty wszystkie gratuluję kochane ... a za te ciasta to Wam 3 rano a ja głodna no !!! masakra zjadłam jogurt bo co ? ehhh

u nas pomalusiu wsio do przodu ...czasu mi na wszystko brak, wczoraj po 20 położyłam się przy mężu bo jakieś TV oglądał i .. i zasnęłam .. wstała po 2 i koniec spania .. to Was nadrobiłam

uwielbiam pokój malusiej .. dobrze mi tu się siedzi i ten kolor mnie tak uspokaja .. takie beztroskie czasy mi przysuwa .. to chyba dobrze ...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mi niby zostały same pierdy z wyprawki do kupienia, ale mam głupie wrażenie, że tych pierdołów coraz więcej. .
I myślałam, że zostaną same drobiazgi, gdzie nie wydam dużo kasy.. A to tak chyba nie wyjdzie..

Melcia bardzo rzadko daje tatusiowi się odczuć, choć coraz więcej . Ale to pewnie też dlatego, że On sam więcej stara się okazywać brzuszkowi uczuć. . (nie chciałam zachwalać, ale po moim wyrzuceniu tutaj bóli, na ten temat, TŻ zaczął jakoś inaczej się zachowywać
Ostatnio leżeliśmy i oglądaliśmy film, więc TŻ przytulił się do brzuszka. I dostał solidne kopniaki w twarz

Mam podobne wrażenie, że same drobiazgi zostały a dokupuję i dokupuję i coś ciągle mi potrzeba ....
Dobrze, że Tżt zbliża się do Melci i mała go akceptuje .. ja mam wrażenie że Dusia tylko czeka kiedy znajdzie się w pobliżu ... pukają sobie na przemian ... ciesze się, że mój mąż tak kocha nasz brzuszek

widzę, że liczycie finanse jakie przybędą po narodzinach ... ja wiem że z ubezpieczenia coś nam się należy i to chyba wsio ... a i becikowe - tego pominąć nie można

kraven super że z Jasiem wszystko dobrze - niech rośnie

Dearlie kochana po globulkach wsio wróci do normy, dobrze że Niuniem wsio ok
za kolejny tydzień Wasz

Gda ja to się zastanawiam gdzie Ty te kilogramy ukrywasz ... myślę że nie ma co się przejmować jak się szczypiorkiem jest ... ja patrzę na wagę już z przerażeniem ehhhh

coventry ja będę karmić piersią mam taki zamiar i tak się nastawiam ale mam buteleczki .. jedną z TT i mam z aventa ... przydadzą się jak nie na początek to później

Iwcia Ty to masz z tymi kumplami Tżta przeboje .. i jak z imieniem ?

sandra23s pięknie Niunia podrosła !!! gratki za udaną wizytę

Asiuulka89 za kolejny tydzień Wasz !!

NIegrzeczna to za 32t Igusi

elena_100 za poprawę moczu i widzę że wyprawka do przodu smoczek najważniejszy tyż se dla Dusi zapodaliśmy hyhyhy

kasiam187 za wizytę .. super że z Giulią wsio ok .. a ułożona niefajnie ale spokojnie może się przewrócić, na oddziale leżała zemną dziewczyna w 36t i mały jej się dopiero wtedy ułożył główką w dół

LadyBeatta za kolejny tydzień !!

Coco_Blanco gratuluję córeczki - śliczne imię, bardzo mi się podoba .. i widzę że miałaś przejścia ... zdrówka życzę i oby teraz już wsio było ok ....

Sojka kochana jeszcze tylko miesiąc dacie radę... mnie jeszcze nie przydusza i duszności nie łapią ale pewnie nadejdą

aga_ton cholera z tą glukozą no .. ale spokojnie powtórzycie i wsio ok bydzie
jejku ale masz śliczny brzusio )

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Oj raczej nie zaczniemy się racjonalnie zachowywać i myśleć! Potem będzie - "mój synek zrobił zieloną kupkę, co mu dolega???", "małej wyskoczyły krostki, czy to trądzik/uczulenie/potówki???", "moje dziecko płacze już 4 godzinę, pewnie jest chory!" itd. itp.

właśnie już widzę te nasze rozterki ... ale dobrze że są wśród nas doświadczone mamusie które radą służyć będą

anesh_ co za patafian .. myślałam, że tam sprawdzą to dokładnie .. ehh do 27 lipca już bliziutko
Kochana odpoczywaj jak najwięcej !

katiem ja Duskę czuję chyba już wszędzie ale ostatnio bardzo wysoko się wypina to pewnie pupcia bo nóżki ma przy buzi na dole .. akrobatka jak nic

Tamlin mówisz że Paula się wkurzyła hehee ... no to usłyszałaś

Lidka więc teraz jesteś spokojna Fajnie Ci .. ja muszę się z anestezjologiem umówić .. może dzisiaj pojedziemy zobaczyć oddział

maggie123 za 35 tydzień ... ale ten czas zapitala .. coś czuję że ja już tęsknię za moim brzuszkiem

Tysia01 witaj w naszym gronie - gratuluję córeczki a co do wieloryba to .. ja przemilczę

to ja uciekam spaciu udanego weekendu mamusie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 06:42   #979
Sojka1990
Zadomowienie

Helloł. Czyżbym była pierwsza w sobotni poranek ??

Tysia witamy i o Niunie z ciekawością pytamy

Ja dziś znów jadę "mężowi" potowarzyszyć w jego ciężkiej pracy :P
Dziewczynki wracają jutro wieczorkiem więc trzeba się nacieszyć sobą na spokojnie no nie
Ja tu poleciałam pod prysznic wychodzę a tu śniadanko gotowe czeka na mnie i Zoche kochany facet nie ma co !

Anesh, przykro mi że trafiłaś na takiego fagasa... tyle kurcze czekania na tą wizyte, brak słów..
Stary 2012-07-21, 07:03   #980
kajaja
Zadomowienie

HEJKA

ale smaka tymi ciachami narobiłyscie!!! ma ktoras sprawdzony przepis na USTA ROMANA???

a MY DZIS NA SUWaczku 29 czyli bedzie nam leciał 30 tc
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 07:29   #981
kraven
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Jaś się wyspał i stwierdził, że mama na pewno też. Wierci sie jak szalony.

Też poleciałam po centymetr i w 27 tyg mam 96 cm. Ale połowa z tego to brzuch spożywczy

Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 07:50   #982
jamajka18
Przyczajenie

I MY Was witamy w ten ponury deszczowy poranek
na dziś mam 3 ambitne plany:
* posprzątać
* upiec szarlotkę
* nie dać się zwariować czekając na łóżeczko

Miłego dnia kobietki

12 maja 2012 r.

Filipek http://http://www.suwaczki.com/tickers/16ud43r8to6ok7yy.png
jamajka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:12   #983
kajaja
Zadomowienie

U mnie też pada i szro buro...

a my dziś kupujemy ciągnik i niestety musieliśmy się zakredycić ehhh
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:35   #984
Konczita
Zakorzenienie

deszczowo u mnie dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja dziś znów jadę "mężowi" potowarzyszyć w jego ciężkiej pracy :P
Dziewczynki wracają jutro wieczorkiem więc trzeba się nacieszyć sobą na spokojnie no nie
Ja tu poleciałam pod prysznic wychodzę a tu śniadanko gotowe czeka na mnie i Zoche kochany facet nie ma co !

Sojka bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
HEJKA

ale smaka tymi ciachami narobiłyscie!!! ma ktoras sprawdzony przepis na USTA ROMANA???

a MY DZIS NA SUWaczku 29 czyli bedzie nam leciał 30 tc

a co to ? hehee

kochana gratuluję Wam

Cytat:
U mnie też pada i szro buro...

a my dziś kupujemy ciągnik i niestety musieliśmy się zakredycić ehhh

no to porządny zakup jest przyda się Wam więc nie ma co marudzić ... spłacicie i będzie Wasz całkowicie
a kupicie czarny ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:47   #985
weronika_91
Zakorzenienie

Hejka mamuśki

U mnie dziś śliczne słonko na dworku

Muszę dziś poszperać na all i zamówić pościel dla małego

Jeśli chodzi o magnez to ja biorę od niedawna aspargin 3x2 tabletki i jestem zadowolona bo brzuszek mi się nie napina

Co do obwodu brzusia to u mnie 33 tydzień leci a obwód wynosi 98 sporo w porównaniu z Wami ...

Cytat:

Witamy
Gratuluję córci napisz coś więcej o przebiegu ciąży no i o sobie

Cytat:
HEJKA

a MY DZIS NA SUWaczku 29 czyli bedzie nam leciał 30 tc[/COLOR]

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-07-21 o 08:52
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:10   #986
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzień dobry z rana

Anesh jak ja nie cierpię polnej wszystkie szpitale dla mnie lepsze tylko nie ta masówka. Przykro mi że Cię tak potraktował. Mam nadzieję zeza tydzien sie wszystko wyjaśni,

dzisiaj ostatni raz mam w sobotę pomoc dla mojej córci od przyszłej soboty radzimy sobie same ale to dobrze bo wreszcie za pozwoleniem lekarza bede mogła z nią pojsc na spacer dzisiaj spaceruje sobie z babcią ja mam chwilkę wolnego.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:10   #987
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Witam nową mamcie

Standardowo, opowiedz nam coś o sobie, jak przebiega Ci ciąża itp

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dzień dobry
nadrobiłam Was ... mam nadzieje, że nie pominęłam nikogo
za wizyty wszystkie gratuluję kochane ... a za te ciasta to Wam 3 rano a ja głodna no !!! masakra zjadłam jogurt bo co ? ehhh

u nas pomalusiu wsio do przodu ...czasu mi na wszystko brak, wczoraj po 20 położyłam się przy mężu bo jakieś TV oglądał i .. i zasnęłam .. wstała po 2 i koniec spania .. to Was nadrobiłam

Iwcia Ty to masz z tymi kumplami Tżta przeboje .. i jak z imieniem ?

hihi, o 3 rano to ja sie dzisiejszej nocy ładnie na drugi boczek obróciłam i dalej chrapałam
Odziwo w nocy mnie głód nie łapie i ku mojemu zdziwieniu jak mąż dziś pojechał do pracy po 5tej to ja tylko znowu sie obróciłam i chrapałam dalej
Strasznie mnie to wczorajsze bruszenie zmęczyło

Co do imienia...
Ten kolega męża to taki kameleon.
Z kim w danej chwili jest to tak sie zachowuje jak reszta, więc w naszej obecności był normalnym człowiekiem, a z tymi baranani z osiedla to masakra jest jakaś.Człowiek nie do poznania.
Więc imie... aaaaa nie powiem bo aż wstyd z takim niezdecydowaniem bo znowu musiałabym na głównej stronie zmienić

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hejka mamuśki

Co do obwodu brzusia to u mnie 33 tydzień leci a obwód wynosi 98 sporo w porównaniu z Wami ...
Sporo???? Co Ty mówisz, ja kończe za dwa dni 32 tydzień a obwód brzusia u mnie 113

Dzień dobry
U mnie chmurzasto i mokro, powietrze fajne, a wstać mi sie nie chce z wyrka
Może jeszcze pokimam troche
Dzisiaj małe urodzinki zalicze ale to dopiero na 17tą. Nie chce mi sie iść wolałabym seans filmowy z rekinami w roli głównej
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:28   #988
aloy
Raczkowanie

Cytat:

witamy nową mamusię napisz coś więcej o sobie ja mam 30 tydzień i powyżej 100 cm na pewno.

A tak w ogóle to dzień dobry w ten poranek (deszczowy)

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:30   #989
zielona1911
Zakorzenienie

witam
sadzac po Waszych wymiarach brzucha stwierdzam ze wszystkie macie malutkie.
Dzisiaj snily mi sie glupoty takie ze szok.
wogole czuje ze na polu chyba brzydko jest i co tu robic? znowu ten popieprzony weekend i znowu nudy jak szlak. Moze bym sie do kogos wybrala ale jak jest brzydko to do dupeczki pojade.
Wogole wczoraj przyciemnilam wlosy o pare tonow i czuje sie jak baba jaga,teraz zrobila mi sie blada twarz! jestem zla bo moglam na swoj braz zrobic pasemka blond a ja jak zwykle wszystko spieprzylam
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:34   #990
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
nadrobilama mialam co bo duzo naskrobalyscie
wczoraj mnie nie bylo czego nikt nie zauwazyl hehe
u mnie dziisiaj pochmurno,maz poszedl dzisiaj do pracy na pierwsza zmiane i jutro tez idzie

Anesh przykro mi,że tak Cie potraktowaliale trzymam kciuki za kolejną wizyte. I wierze,że stres zostanie wynagrodzony dobrymi wiadomościami.
gratuluje udanych wizyt wszystkim

mnie maly kopie wszedzie

Tysia witam Cie serdecznie i opowiadaj o sobie

Kate ja mialam wynik 11,1 to dostalam zelazoale Ty masz wyzszy to moze Cie to ominie.

nie pammietam ktora pokazywala ten wozeczek co chciala czarny w kwiaty,ale chyba niegrzeczna. Mi sie bardzo wizuaalnie tez wozio podoba,tylko nie znam o Nim zadnych opini.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości