Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 09:27   #2371
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
miałam 6 lat gdy umarła moja 3 dniowa siostra. mama nie była na pogrzebie (była w szpitalu), więc po powrocie wręczyłam jej rysunek - biała trumienka, świece i dużo frezji....
Współczuję

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:34   #2372
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
za II kreski.
Cytat:
Napisane przez Agna Pokaż wiadomość
powodzenia trzymam kciuki za II krechy !!
Dziekuje

Cytat:
po ilu jesteś #? jakie badania ci lekarz zlecił?

też tak uważam, niestety ja przyczyny swojego poronienia nie poznałam i prawdopodobnie nigdy nie poznam
Jaka była u ciebie przyczyna?

to jest kolejny powód dla którego czuję taką silną presję
czas działa teraz już tylko na moją niekorzyść
jestem po dwoch poronieniach, oba poronienia to pech (jak to nazwal lekarz), czyli błąd w podziale chromosomów, pierwsza ciaza pusta, druga zespół turnera.

Rozumiem Cie, ze czujesz presje.. ale moze te 2-3 miesiace w calym rozrachunku sa znikome - warto, byś wyleczyla infekcje, latwiej jest je leczyc przed ciążą, niz w ciąży

Damy rade!
Znam kobiety po 40., ktore urodzily zdrowe dzieci, wiec te nasze 30 jeszcze nie jest takie zle

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-07-21 o 09:35
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:36   #2373
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry...

Moderna

Agnieszkab

U mnie też pochmurno i pada a pranie miałam robić

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:37   #2374
aganieszkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Lekarz w szpitalu po zabiegu mi tlumaczyl, ze absolutnie nie mozemy siebie winic za niepowodzenie - ani siebie, ani partnera - i mial racje - nawet nie zdajemy sobie sprawy jak "genetyka" jest okrutna. I niestety im kobieta jest starsza, tym jest gorzej. Juz na starcie nawet 30% jajeczek moze nosic wade chromosomalna - i to wlasnie juz w dniu poczecia wszystko idzie nie tak jak powinno - i jaki wplyw na to mamy? Jakie badania maja nam jeszcze pomoc? Gdzie jest ta gwarancja powodzenia?

Chyba tylko sztuczne zaplodnienie i selekcja jajeczek da nam gwarancje, ze teraz wszystko od nas jest zalezne.
A więc znowu się sprawdza "co ma być to i tak będzie"...

A co do sztucznego zapłodnienia od razu przypomina mi się film chyba Ghataka czy jakoś tak, o pokoleniu idealnych ludzi rodzących się z selekcji genetycznej, gdzie rodzice wybierali nawet kolor oczu, czy wzrost swojego dziecka, gdzie "dzieci Boże" czyli dzieci poczęte naturalnie z góry były skazane na niepowodzenie...
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:40   #2375
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny o 13 ide do endo

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
A co do Boga - tak sobie mysle - ze przypominamy sobie o nim jak sie zle dzieje. A kto pomyslal zachodzac w ciaze - ze to dzieki Bogu jest - bo to on daje zycie przeciez...?
A jak dal to i zabrac moze - w koncu to jego wlasnosc
Nam dzieci sa dane pod opieke, na wychowanie, na jakis czas, ale nie sa nasza wlasnoscia...
takie pytanie retoryczne - ale Agna czy Ty sie naprawde modlilas za to dziecko? czy tak obwiniasz Boga dla zasady?
Wkurza mnie to jak ktoś tylko wini Boga a tak jest bardzo często. Ja się modliłam o dzidziusia, później o zdrowego dzidziusia, a później o to żeby mój dzidziuś dolecial do nieba Nie odwróciłam się bo jedyne co mi pomagało to myśl że moje dziecko jest u Pana Boga a tam jest mu ciepło i przytulnie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dziś mamy tydzień
Wiktor, jaki piękny !

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Minka- Katarzynka pozdrawia e-ciocie i e-kuzynostwo
Kasia ma piękne rysy, śliczniusia

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
Ja pierniczę nienawidzę siebie za to co robię kiedy znormalnieję!!! kumpel wstawił zdjęcie na fb swojej córeczki, żone jego oczywiście znam no i rozpłakałam się nie wiem kiedy
Ja też tak miałam, płakałam bo zazdrościłam mimo ze pozytywnie, a jak dziecko miał ktos nieodpowiedni płakałam ze złości..
Do tej pory mam uraz do fb i przegladam go tylko pobieznie, ale odkad jestem w ciazy to jest mi troche lepiej

Cytat:
A ja wrzucam wczorajsze babeczki i tort sie pochwalic
wow!

Cytat:
a moje dziecię przemądrzałe siedzi mi tu, nawija bez przerwy i spac nie chce bo cytuję: "mamo-bo nie mogę spac bo cały czas mysle o Marysi, o tym jak sie urodziła, jak umarłaaa, jak poszła do niebaaa, jak została anioolkiem, jak była dzidziuusiem... no mowie Ci no nie moge spac,bo caly czas mysle. A najwazniejsze jest to ze caly czas nie wiem co zrobic, bo caly czas ktos mnie woła, a ja nie moge byc w dwoch miejscach naraz..."
To wielkie szczęście mieć taką mądrale w domu aż chciałabym ją poznać

Cytat:
Dziewczyny po 30 spokojnie można zostać mamą ja miałam dokładnie 30l i 4m jak postanowiłam zajść w ciążę i tez nie przypuszczałam że spotka mnie # bałam się raczej o to ze będę miała problemy z zajściem. Udało się za pierwszym podejściem, szczęście trwało tylko 8 tygodni. Potem odczekałam pół roku i powtórka czyli ciąża skończona w 8t. Po tych przeżyciach miałam ogromne parcie na nastepną ciążę, zaszłam po pierwszej @ po # i 3 dni przed moimi 32 urodzinami urodził się mój skarb więc nie traćcie nadzieii , 30 na karku nie przekreśla szans na macierzyństwo, są one trochę mniejsze ale nadal duże
Ja mam 22 lata i jakoś # za sobą więc wiek wiekiem, ale to jednak mały szczegół porównując do reszty czynnikó..
Widzisz czekałaś poł roku i nic a po 1@ się udało.. jesteś dla mnie nadzieją że i mi się uda

Cytat:
nie wiem, mam nadzieje, ze tak.. za 10 dni test
trzymam mocno

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 10:06   #2376
agatkaa1
Zakorzenienie

aaaa zapomniałam LUNAO gratuluję i mocno ściskam

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-07-21, 10:31   #2377
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

ja się powoli zwlekam, budzik zadzwonił o 8 a ja dalej w łóżku trzeba się w końcu ogarnąć.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 10:33   #2378
Dasti80
Zakorzenienie

Agatka co tam u Ciebie??

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny o 13 ide do endo
Super

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-07-21 o 10:34
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 11:10   #2379
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka co tam u Ciebie??
Po staremu Kochana, nic ciekawego....
a jak u Was??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-07-21, 11:22   #2380
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Zabiore głos jako najstarsza na tym wątku Dziewczyny i po 30 można urodzić zdrowego dzidziusia ja jestem tego żywym przykładem mojego synka urodziłam 8 miesięcy po 33 urodzinach ciąża była bez problemowa żadnych infekcji oprócz lekkiego przeziębienia i do tego zaszłam w pierwszym cyklu starań

Pani a Góry Stołowe polecam

Jeszcze pare stron musze nadrobić bo zasięg tu różny ...
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 12:59   #2381
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
i co? jesteś dzielna? mąż się zorientował?
zjadłam trochę sałatki z fetą, ale jakoś to sobie wybaczę. zrobilam szaszłyki z prawie samych warzyw i się nimi zapychałam gorzej będzie dzisiaj... idziemy na wesele

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

zeberko te witaminy są dla kobiet w ciąży, więc ci w poniedziłek je wyślę, a ty się z tym folikiem zastanów bo przecież Kasia pewnie chce mieć rodzeństwo, a ja naprawdę już grzecznie biorę codziennie folik może tż-towi też zacząć go dawać?
Stary 2012-07-21, 13:16   #2382
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

nas wczoraj sąsiedzi odwiedzili i znowu do nocy posiedzieliśmy

Berbie udanej zabawy na weselu

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:31   #2383
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
zjadłam trochę sałatki z fetą, ale jakoś to sobie wybaczę. zrobilam szaszłyki z prawie samych warzyw i się nimi zapychałam gorzej będzie dzisiaj... idziemy na wesele
a to co jakaś dieta ?
udanej zabawy!!

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Agna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:41   #2384
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Heh... właśnie przez moja przeszłość i przez to że zaczęłam płakać histerycznie (bo małego tętno było na poziomie 180 przez całe ktg a według lekarza było wszystko ok) zrobili mi cc, jak to lekarz stwierdził ze wzgledu na mój zły stan psychiczny
a mnie 14 dni po tp przetrzymali choć moja położna twierdzi że on nie wygląda na aż tak długo przenoszonego...
w szpitalu ktg 3xdziennie, badanie tętna co 3 godziny i codzienne sprawdzanie wód trochę uspokajało, ale co się naczekałam na ten mały cud...
najlepsze ja nastawiona na wywoływanie a tu nagle doktorka oświeciło, że może by mnie pomierzyć tym sposobem miałam planowaną cc ze względu na zwężoną miednicę (no i ja się upierałam że mi się wody sączą, w gruncie rzeczy nie wiem czy tak było możliwe że gdzieś z góry bo na dole pęcherz był cały) a akcji porodowej nie doczekałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7212028.jpg (56,0 KB, 29 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:50   #2385
Maga83
Zakorzenienie

Alfa ale masz mały cud w domku prześliczny...

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 14:30   #2386
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny mam jedna piers mniejszą co mam zrobic? mam w niej od wczoraj wieczora mniej pokarmu!!!!!!!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:32   #2387
zebrawpaski
Zakorzenienie

Kasia dziękuje za komplementy

Cytat:
Nie odwróciłam się bo jedyne co mi pomagało to myśl że moje dziecko jest u Pana Boga a tam jest mu ciepło i przytulnie
ja podobnie...gdyby nie wiara chyba bym oszalała

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

zeberko te witaminy są dla kobiet w ciąży, więc ci w poniedziłek je wyślę, a ty się z tym folikiem zastanów bo przecież Kasia pewnie chce mieć rodzeństwo, a ja naprawdę już grzecznie biorę codziennie folik może tż-towi też zacząć go dawać?
BERBIE- jeżeli dla kobiet w ciąży to proszę nie wysyłaj, poślij jeśli jest napisane, że także dla karmiących
a folik to ja i tak Ci poślę -prześlij mi tylko adres
oczywiście Kasia chce mieć rodzeństwo
T-zet ostatnio mówił do niej, że on to już montowałby dla niej siostrzyczkę (chyba wziął sobie do serca, jak mu powiedziałam, że może my nie możemy mieć syna skoro dwa razy#)ale ja nie mogę na razie zachodzić w ciążę bo muszę odczekać po cc,
folik i tak będę brać profilaktycznie ale jak skończę karmić- czyli gdzieś za pół roku (mam nadzieję, że tyle się uda) więc poślę Ci go nim straci ważność
dawaj mi adres na priv!
wybaw się na weselu i nie myśl dzisiaj o diecie!

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Alfa- śliczniutki ten Twój Skarb!

prince- a podajesz na przemian obie piersi?
ja jak jedną opróżnię to drugą też mam większą
teraz małą przystawiam na okrągło więc mam (.)(.)obolałe a w nocy nawał pokarmu, mała w nocy nie chce tyle jeść i muszę trochę odciągać pokarm

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:34   #2388
amilcia
Wtajemniczenie

Hej

Alfa, Zeberko, Nita
- śliczne te nasze forumowe dzieci

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:34   #2389
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny mam jedna piers mniejszą co mam zrobic? mam w niej od wczoraj wieczora mniej pokarmu!!!!!!!!!!!!!
a czy to nie jest normalne, jeżeli karmisz z jednej piersi lub odciągasz pokarm to chyba naturalne że masz mniejszą pierś , ale może się mylę nie mam doświadczenia w tej materii.

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2012-07-21, 15:45   #2390
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
a czy to nie jest normalne, jeżeli karmisz z jednej piersi lub odciągasz pokarm to chyba naturalne że masz mniejszą pierś , ale może się mylę nie mam doświadczenia w tej materii.
mniejsza nie jest tylko bardziej wiotka.

Prince - a Ty karmisz jedną (.) ?? dwona naraz czy na zmianę ? może za często do jednej przystawiasz?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Ostatnio naszła mnie refleksja - więcj AM miało cc niż rodziło siłami natury. Ciekawe czy jest jakaś zależność ?

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-07-21, 15:49   #2391
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

Ostatnio naszła mnie refleksja - więcj AM miało cc niż rodziło siłami natury. Ciekawe czy jest jakaś zależność ?
też to zauważyłam
zauwazyłam też, że nasze dzieciaki rodzą się raczej po tp- to pewnie na wskutek przyjmowania 'podtrzymywaczy"
jak wypoczynek?

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

chciałam zrobić zaproszenia na chrzest - ładne i łatwe do wykonania aby dało się je szybko zrobić- szukam inspiracji

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-07-21, 15:56   #2392
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
też to zauważyłam
zauwazyłam też, że nasze dzieciaki rodzą się raczej po tp- to pewnie na wskutek przyjmowania 'podtrzymywaczy"
jak wypoczynek?
chciałam zrobić zaproszenia na chrzest - ładne i łatwe do wykonania aby dało się je szybko zrobić- szukam inspiracji
jakoś leci. Szkoda, że waga nie leci w dół

też chciałam zaproszenia zrobić ale nie wyszło. Wygogluj sobie w grafice - zobaczysz jakie piekne są wzory

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Zeberko - ja myślałam o czymś takim http://zaproszenia-chrzciny.artystyc...zest-Foto3.jpg łatwo samemu zrobić i urocze wg mnie

albo takie : http://www.jozefinka.sklep.pl/files/...3/DSC03531.JPG
http://www.jozefinka.sklep.pl/files/...3/DSC05872.JPG

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-07-21 o 15:58
Stary 2012-07-21, 15:58   #2393
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
I niestety im kobieta jest starsza, tym jest gorzej. Juz na starcie nawet 30% jajeczek moze nosic wade chromosomalna - i to wlasnie juz w dniu poczecia wszystko idzie nie tak jak powinno
a tu się nie zgodzę do niedawna byłam tu najmłodsza i to starsze dziewczyny szybko zaszły a ja dalej staram się nie ma reguły

Cytat:

Ja też tak miałam, płakałam bo zazdrościłam mimo ze pozytywnie, a jak dziecko miał ktos nieodpowiedni płakałam ze złości..
Do tej pory mam uraz do fb i przegladam go tylko pobieznie, ale odkad jestem w ciazy to jest mi troche lepiej
hmm, myślę że nie zazdroszczę, tylko jak na złość mnóstwo moich znajomych zaszło niedawno albo dziewczyny znajome rodzą, bardzo boli, bo moje dziecko byłoby niemal w identycznym wieku, żal mi Aniołka i żal że nie udaje nam się;/

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
heh ja mam jedną większą całe życie

My w Bukowinie od rana, niewyspani ale chyba zadowoleni, trafiliśmy na targ w Nowym Targu - ogromny, kupiłam kapelusz i buty po obiedzie już i dziś czyste lenistwo bo mży cały dzień

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 16:18   #2394
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
też chciałam zaproszenia zrobić ale nie wyszło. Wygogluj sobie w grafice - zobaczysz jakie piekne są wzory
piękne- patrzyłam
nie wiem co mam w kuferku ze szpargałami- na tym muszę bazować bo nim coś zamówię na allegro to chrzciny będą

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-07-21, 16:37   #2395
agatkaa1
Zakorzenienie

alonka heh .... a na termy też idziecie??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-07-21, 17:04   #2396
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
a tu się nie zgodzę do niedawna byłam tu najmłodsza i to starsze dziewczyny szybko zaszły a ja dalej staram się nie ma reguły
pisałam o statystyce, nie o wyjątkach
statystycznie kobieta wraz z wiekiem ma więcej wadliwych jajeczek - dlatego tez np. po 35 roku życia badanie NT (przezierności karkowej) jest refundowane, gdyz statystycznie ryzyko urodzenia chorego dziecka wzrasta.
Stary 2012-07-21, 17:24   #2397
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
chyba wszystkie AM mają coś na podtrzymanie ciąży, przez co dzieciaczki mogą być przenoszone i nie zaczyna się akcja, stąd tyle cc. bo chyba mało która kobieta bez poronienia dostaje od razu profilaktycznie luteinę albo coś.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 17:35   #2398
prince_polo
Zakorzenienie

na wadze mam z 19 kilo juz - 12 a w szpitalu dzien przed wyjsciem miałam - 7

Cytat:
Prince - a Ty karmisz jedną (.) ?? dwona naraz czy na zmianę ? może za często do jednej przystawiasz?[COLOR="Silver"]
?
no wlasnie bardzioej karmiłam lewą. Trudno mi bylo do prawej przystawic. Ale odciagałamw domu z niej. A w szpitalu odciaganie zaniedbałam a tez czesciej do lewej przykładałam dziecko. I moze dlatego? da rade to wyrównac by i w tej bylo duzo mleka jak ejszcze wczoraj rano????

Cytat:
prince- a podajesz na przemian obie piersi?
ja jak jedną opróżnię to drugą też mam większą
teraz małą przystawiam na okrągło więc mam (.)(.)obolałe a w nocy nawał pokarmu, mała w nocy nie chce tyle jeść i muszę trochę odciągać pokarm
jw

szukam dobrego pediatry w okolicach i nie umiem sie zdecydowac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-21, 17:47   #2399
Agna
Zadomowienie

dziewczyny powiedzcie mi jeśli wymaz z gardła wykazał u mnie bakterie i grzybicę to jest prawdopodobieństwo że mój partner też może je mieć??
zawsze tak mi się przynajmniej wydawało...Mój mąż poszedł do lekarza z prośbą o skierowanie na wymaz z gardła oraz badanie nasienia na posiew (pod kątem bakterii), a lekarka nie dała mu tego na czym nam zależało....dostał za to na tysiąc innych badań z krwi, zupełnie niepotrzebnych , że aż kobieta w laboratorium zapytała czy ona się na jakiś zabieg do szpitala szykuje?? Dostał na chlamydie pneumoniae, glukozę na czczo, kreatynina, lipidogram, jakieś współczynniki wątrobowe, OB, mocz ogólny (to jeszcze ok), ale po co reszta jak najważniejszego nie ma Co mnie zaskoczyło to to, że powiedziała mu że nie musi robić wymazu z gardła i że posiewu też nie musi bo gdybym miała problemy z zjasciem w ciążę to wtedy tak, ale jeśli zaszłam to on nie musi badać nasienia na posiew To pytam jakie badanie pozwala stwierdzić zakażenie układu płciowo-moczowego u mężczyzna ??

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Edytowane przez Agna
Czas edycji: 2012-07-21 o 17:49
Stary 2012-07-21, 17:58   #2400
prince_polo
Zakorzenienie

Zeberko jak szczepisz swoje malenstwo??? zdecydowałas juz sie na jakies dodatkowe szczepienia?? ja niemam pojecia co wybrac i w ogóle. Jestem zielona slysze rozne opinie o tych dodatkowych

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości