|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
No pewnie! hej
Cytat:
kupcie porządny U nas też pogoda do dupki, mąż w pracy jak zwykle więc się zabiorę z rodzicami do dziadków. Nie mam ochoty za bardzo ale cóż... i tak mają mają mnie za wyrodną wnuczkę, ostatni raz widzieliśmy się na Boże Narodzenie więc statystycznie 2 x na rok wystarczy. Wstałam dziś z mężem o 5:30, zjadłam owsiankę i z powrotem do spania
|
|
|
|
|
#992 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Jak się cieszę z Waszego powitania
dzięki dziewczyny!Mam na imię Tysia- to już wiecie lat 25, młoda mężatka- w połowie pazdziernika będziemy mieć pierwszą rocznicę ślubu i trzymamy kciuki żeby spędzić ją już w domu, we trójkę Otóż termin porodu z wizyty na wizyte jest przekładany między 10 a 14 pazdziernika. Ostatnio z mężem już mamy dość tłumaczenia i roboczo przyjęliśmy i podajemy tylko 10 (statystycznie częściej się pojawiał) Imiona dla dzieci mięliśmy wybrane już na długo przed tym jak zaszłam- poprostu spojrzeliśmy pewnego wieczora do kalendarza i spodobały nam się te same...i tak zostało będzie więc Jagoda Ciąża przebiega mi super- nie miałam mdłości, mogłam wszystko jeść. Rosłam miarowo- co miesiąc przybywało mi po 1kg. Nie miałam bóli głowy czy innych dupereli. Raz czy dwa razy bolało w krzyżu ale tak z 15 minut i przechodziło. Miesiąc temu udało lekarz pozwolił mi jechać w góry i zdobyłyśmy z Jagodą Śnieżkę od początku lipca czuje się trochę gorzej- poprostu jestem ociężała i szybko się męczę- stąd mąż (ale żartobliwie i z miłością) nazywa mnie wielorybkiem Ciekawa jestem jak będzie się czuć dalej...Ostatnio zaczęliśmy kompletować wyprawkę dla córci i zaczynami głupieć w gąszczu smoczków, butelek, pieluch itp. ale pocieszamy się, że już te "grubsze" rzeczy mamy załatwione tzn pokój pomalowany, łożeczko, mebelki, przewijak, ubranka i kosmetyki kupione, wózek wybrany. Jakby się już urodziła to de facto brakuje nam tylko pieluch i to bardzo pocieszająca myśl aczkolwiek jeszcze tyle przygotowań przed nami...ło boże ale monolog |
|
|
|
#993 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak leżałam w szpitalu to była też dziewczyna z niską hemoglobiną i dostawałam 5 serii zastrzyków ... pewnie miała bardzo malutko ... ile to się nie pytałam .
|
|
#995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Słonko się przez chmury przebija, ale zimno okrutnie. Kropek na pszczoły pojechał z moim ojcem i dziadkiem, tak więc pewnie wróci wieczorem. Plan na dziś: posprzątać łazienkę i zrobić placki ziemniaczane, no i chyba działka po południu bo przez te deszcze zarosła okrutnie.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#996 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Anesh, brak slow na tego lekarza. Powinien zawolac kolejna pacjentke i potem zbadac Cie jeszcze raz. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-07-21 o 10:26 |
|||
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Tysia myśle,że nie dał Ci żelaza,bo miałaś norme,mimo,że nisko.
teraz jak Ci wyjdzie poniżej 12 to na pewno dostaniesz ![]() więc trzymam kciuki,żebyś teraz miala ladna .a dziewczynki może wie którą co powinnam wprowadzić do swojej dietty,żeby sobie jakoś podnieść tą hemoglobine? bo mialam 11,1 i nie chce zeby spadla. a jakos nic tak zdrowego i bogatego w witaminy nie jadam chyba. miałam się chwalić,że dzisiaj na suwaczku mamy 28 tygodni czyli zaczynamy 7 miesiąc i chyba trzeci trymestr ale tego nie jestem pewna![]() także stawiam kompocik z czeresienek albo soczek jak kto woli ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Aalyiah no uu Nas normaa jest od 12,dlatego poniżej jak jest zazwyczaj dostaje sie żelazo ![]() ciesz sie,że ta przyjemność Cie ominęła .ide sie podmalować i do sklepiku trzeba iść i obiadek zaczac szykowac. Mam bigosik z mlodej kapustki to dokupie tylko ziemniaczki .sloneczko piękne wyszlo i pranie mi sie suszy na suszarce ![]() pozniej maz wroci z pracy to pewnie pojedziemy do mamci mojej
|
|
|
|
#999 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a 28 tydzień stuknął nam wczoraj. Idziemy łeb w łeb ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Ja dziewczyny też uciekam się szykować- mąż wstaje po nocy o 12 i jedziemy relaksowac się na działkę z teściami, a wieczorem na grila z rodzicami. Będzie piękny dzień o ile pogoda się nie zepsuje. Do zobaczenia wieczorem i jeszcze raz dzięki za przyjęcie!
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mam pytanie - czy jadłyście w ciąży kaszankę? Małż kupił żeby było dziś na obiad... Ale nie jestem do niej przekonana... |
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko macie już można powiedziec pozapinane na ostatni guzik ![]() Nam jeszcze duperelki brakują ale to już takie pielęgnacyjne typu oliwki balsamy no i proszek do prania ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35429817]no wiesz co przyjemne uczucie to raczej nie było ![]() a tak w ogóle to sie witam.ide po zakupy bo mam tylko spleśniały chleb w domu [/QUOTE]Heheh, rzadko mi sie zdarza żeby mi tam mały gmerał w dole ale sie zdarza, tylko ja odczuwam łaskotanie i jakby mi chciało coś stamtąd wylecieć ![]() jak mnie spanie bierze, no nie wyrobie - musze oczy zamknąć bo padne. |
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usiłowałam znaleźć książeczkę w której wiem że było ładnie opisane jakie produkty spożywać aby podnieść żelazo ale zaginęła w akcji ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- A ja też byłam właśnie pewna że od 12 bo nawet na wynikach mam zawsze podane normy i jest właśnie od 12
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ide was nadrabiać bo jestem stanardowo do tyłu
byłam w srode na wizycie wszystko w jak najlepszym porzadku..w 31 tyg mały ważyl równe 2 kg i jak tak bedzie rósł okaze sie czy porod bedziemy mieli naturalny :P ja w 31,3 tyg mam 113 obwód brzuszka aa w krzyzu mnie lupie..ale jakoś sie kulam..pogoda fajna bo nie ma u mnie upałów całe szczescie!i niech tak zostanie... aaa i dostałam od gina karte liczenia ruchów dziecka wy też cos takiego macie?
Edytowane przez Grosi0603 Czas edycji: 2012-07-21 o 11:12 |
|
|
|
#1005 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się laseczki!
My dzisiaj wybywamy do brata męża na obiad, ale weekendy na forum są spokojniejsze, więc na pewno nadrobię po powrocie ![]() Cytat:
![]() Ja jadłam kaszankę, ale na gorąco, zimnej nie lubię za bardzo |
|
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1009 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Do wyprawki też już bardzo niewiele mi brakuje, no i mam kilka rzeczy takich co mi np. kuzynka powiedziała, że nie mam kupować, albo siorki się pytały co i jakie - to im powiedziałam. Cytat:
![]() My też zakredycieni.... na dom .Cytat:
Cytat:
.Niunia wczoraj tatusia pokopała, ale się tżtowi mordka śmiała .Jtr. nasza studnióweczka ![]() Jeszcze 6 dni.. |
||||||||
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem można jeść wszystko,ale ja kaszanki nie lubie to z nią doświadczen nie mam![]() Tysia to idziemy razem na porodowke .Tamlin ja na wynikach mam zawsze norme od 12,dlatego myslalam,że taka jest. a teraz zmykam do sklepiku
|
|
|
|
|
#1011 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy byli mili i w ogóle, ale co z tego.... brak słów... Cytat:
My za kilka dni![]() O żelazie miałam napisać, ale już mnie dziewczyny wyprzedziły... Cytat:
![]() Miłego relaksowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Dobrze ją wysmażymy .
|
|||||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się chce czegoś słodkiego... A Wy jeszcze o ciastach piszecie
Rano mi się zachciało makowca z jabłkami Ale nie mam składników, a do cukierni za daleko
|
|
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
Anesh, sspokojnie. ja w tej ciazy mialam juz Usg 9Razy.
jak lezalam na patologi z blizniaczkami USG mialam. przez cztery dni dzien w dzien. glowa do gory kochana. w zasadzie to zaden lekarz nigdy nie powiedzial mi ze USG jest szkodliwe dla dziecka.
|
#1014 | |||
|
Zakorzenienie
|
anesh - Brak mi słów na tego patafiana..
. Tyle się słyszy o Polnej, ale nawet nie pomyślałam, że i Ciebie tak potraktują . Do piątku czas szybko minie, zobaczysz ![]() Cytat:
Ja jeżdżę do dr Rzymskiego, pracuje On na Polnej, ale narzekać nie mogę. Fakt, bierze za wizytę 150zł, ale wszystkie inne badania mam robione za darmo. aga_ton - Z tym zalaniem to masakra.. Strasznie współczuję ![]() Cytat:
Ja to chyba zmierzę brzuch jak będę w domu, u siebie.. Bo wątpię aby teściowa posiadała centymetr.. ![]() kajaja - Gratuluję tygodni ![]() weronika - Dzięka Bogu napisałaś o Asparginie! Bo ja mam zalecenie brania 4x2, wydaje mi się dużo.. A widzę, że Ty o wiele mniej nie łykasz ![]() Cytat:
![]() Co do USG to pamiętam jak powiedziałam znajomym, że mam co wizytę robione.. Wielce zdziwieni, że przecież tak często to szkodzi.
|
|||
|
|
|
#1015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!Również chciałabym do Was dołączyć jeśli można.
O mnie: mam 24lata, to moja druga ciąża 31 tydz. bliźniacza(chłopiec i dziewczynka) tp mam na 27 września a w domu mam już synka 4 letniego.Jeśli chodzi o przebieg ciąży to dosyć problemowa, dużo by pisać dodam tylko że synek jest wcześniakiem z 32 tyg. |
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No proszę kolejne bliźniaki mamy na wątku ![]() 3mam kciuki abyście jak najdłużej wytrwali w dwupaku ![]() Jeśli chodzi o kaszankę to pewnie można spokojnie jeść aczkolwiek ja nie lubię ![]() colds i co łykasz ten aspargin tak jak Ci zalecił lekarz czy mniej ? Ja też byłąm zdziwiona że mam sporą dawkę a Ty to już zupełnie ... ale skoro ma pomóc to trzeba się stosować do zaleceń
|
|
#1018 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żelazo ma mięsko, brokuły (sałatka z podgotowanych brokułów, mniam...),ogólnie warzywa zielone zawierają dużo żelaza. Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ja zawsze chciałam mieć na raz parkę
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również mam co wizytę z czego jestem bardzo zadowolona bo ponoć na NFZ tylko 3 przysługują ![]() Dziewczyny które chodzą na NFZ czy miałyście KTG? bo włąśnie położna jak mi ostatnio robiła coś wspominała że nie przysługuje ... a mój gin musi mieć i koniec więc już miałam 2x plus każdego dnia w szpitalu ale jakoś dobrze nie wspominam tego KTG w szpitalu bo jak mni związały tymi pasami i miałam leżeć pół godz na wznak to słabo mi się robiło więc sama się przewracałam na bok i o niebo lepiej
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

kupcie porządny 
Ciekawa jestem jak będzie się czuć dalej...
ale pocieszamy się, że już te "grubsze" rzeczy mamy załatwione tzn pokój pomalowany, łożeczko, mebelki, przewijak, ubranka i kosmetyki kupione, wózek wybrany. Jakby się już urodziła to de facto brakuje nam tylko pieluch i to bardzo pocieszająca myśl

napisz coś więcej o przebiegu ciąży no i o sobie 

a 28 tydzień stuknął nam wczoraj. Idziemy łeb w łeb 

.
Rano mi się zachciało makowca z jabłkami
Ale nie mam składników, a do cukierni za daleko