|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
dziewczyny karmiace mm- Waszym dzieciom tez sie tak przelewa w brzuszku, dudni, stuka podczas jedzenia? Moj ostatnio jest placzliwy, nie wiem co mu sie dzieje, spi i wstaje z takim rykiem jakby go obdzierali ze skory. Rano sie usmiecha, ale od popoludnia do wieczora ciagle placze i trzeba go nosic na rekach.
Je bebilon pepti, debridat 2x2.5ml plus do kazdego jedzenia bobotic. i jak pojje nawet po odbiciu zaczyna mu sie ulewac trochu, wczesniej sie to nie zdazalo. Zjada naraz 90 ml, czasami po 1h juz jest <chyba< glodny, pcha piersci w buzie, probuje ssac i placze. Nauczyl sie juz wlansie pchac piesci, probuje je ssac wiec moze lyka powietrze i znow sie kolki zaczely ? eh wczoraj az sie z tz poklocilam bo sie na mnie wydarl, ze nauczylam go nosic na rekach jak placze i ma lezec na lozku i sam przestanie;/ ... ale ja tak nie umiem. No i dzis poszedl do pracy a ja siedze i mam taki humor, ze szkoda gadac
|
#332 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bardzo dziwne ze nie zrobili ci usg-na prawdę przecież już bys wiedziała skąd ci to leci. Cytat:
ale to w nocy tylko bo budzi się bardzo głodny.a w dzień nawet nie słyszę nic przez wrzaski Filipa mój po 90ml ma 3h sopkoju,ostatnio w dzien się nie upomina o jedzenie ja mu podtykam butlę sama po ponad 3 h i wtedy jje.Wczoraj wracałam na syrenie ze spacerku bo był głodny( a tak się nie upomina) ja takiego maluszka nie zostawiłabym płaczącego,zapłakał by sie i on nie zrozumie dlaczego mama do niego nie przychodzi.
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-21 o 11:22 |
||
|
|
|
#333 | |||||
|
Zadomowienie
|
Millena ja wiem, że sprawa jest poważna ale ja też mam zawsze uśmiech na twarzy jak czytam Twoje posty
![]() Kapukat dziękuję Ci bardzo za odpowiedź A czytałam, że przy tej alergii mogą być ulewania, bóle brzucha, objawy kolki... Trochę objawów mi pasuje, będę obserwować i jak coś to pójdziemy do lekarza.Cytat:
Zazdroszczę przespanych nocek![]() Tacca Piotruś wcześniej jadł Nan? U nas był sajgon na tym mleku i też po zmianie była duuuuża poprawa Super, że Piotruś się lepiej czuje!Kism brawa dla Kaja za badania! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wypróbuję to noszenie na tygryska!Cytat:
Anulka masz nieustający okres? Napisz coś więcej Bo ja się zaczęłam martwić bo okres mi się skończył a po tygodniu znowu i teraz już 3 dzień ale taka masakra, że szkoda gadać![]() Domi spała 7 godzin!!! :dziek uje: A przeważnie 3 godziny to max! Co prawda te 7 godzin to było od 19 do 2 w nocy, a ja poszłam spać o 23 więc jakby długo nie spałam Ale cieszę się ogromnie Dla równowagi od 2 był istny cyrk
|
|
#334 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czasami po odbiciu tez się Hani uleje ![]() Cytat:
![]() Wiesz, mnie już nic nie zdziwi w naszej kochanej służbie zdrowia (nfz). Pojadę w poniedziałek załatwić wszystko prywatnie. Znowu mam pytanie...ostatnio tylko pytam ![]() Wszędzie jest napisane, że jak się rozmrozi mleko i podgrzeje, to drugi raz nie można go zamrozić. Ale nigdzie nie jest napisane, jak to się ma z mlekiem z lodówki. Jak wyciągnęłam mleko z lodówki i Hania wypiła mi tylko 50ml, a 100ml zostawiła, to mogę resztę schować z powrotem do lodówki na następny raz? Szkoda mi trochę wylać to mleko, bo w zapasie mam zero, a piersi ledwo produkują nowe ![]() Wysłałam dzisiaj mojej położnej smsa z informacją, jak mi wczoraj w szpitalu "pomogli", bo mnie o to prosiła. Dostałam właśnie od Niej odpowiedź, żebym poszukała namiarów na poradnię chorób sutka i tam się w poniedziałek skierowała, bo ginekolog nie jest specjalistą w tych sprawach. I tak właśnie jest. Skierowali mnie z IP do ginekologa, żeby się mnie pozbyć Nikt tak na prawdę pomóc mi nie chciał
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-21 o 11:53 |
||
|
|
|
#335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli mleko rozmroziło się w lodówce i nie było podgrzewane, możesz przechowywać je w lodówce przez kolejne 24 godziny. Jeśli rozmroziło się poza lodówką, możesz przechowywać je w lodówce przez kolejne 4 godziny. Nie zamrażaj go ponownie! tutaj więcej o przechowywaniu mleka http://www.tommeetippee.pl/advice/sh...ie-mleka-mamy/ |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
ok dziekuje
)no wlasnie mojemu bulgocze jak dlugo nie jje ![]() takze wszystko w normie )
|
#337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale w koncu zamontowałam z jednej strony lozeczka, a Borysa kładę do spania z tej drugiej, "ogrodzonej" ochraniaczami. Powiem Ci, ze Borys sie bardzo interesują tą karuzelą ! rolety zamawiam zawsze z dekoria.pl i jestem bardzo zadowolona, montuje je na ramie okiennej na wieszakach , bez wiercenia . z tż - wieeeeem... tylko jakoś nie moge sie przemóc zeby nie gderać ![]() mówiłam, że Calma jest super !! ![]() Cytat:
to sobie odpoczne ![]() jejku jak sie robi , zeby dziecko nie budziło się na jedno z nocnych karmień.. już mi wszystko jedno czy na to o 24 czy na to o 3.... po prostu mnie to wykańcza, serio
|
|||
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam i czekam na okres, juz dlugo nie karmie piersia i juz mam schiza, ze znow ejstem w ciazy
![]() obyyyy w przyszlym tyg byla ladna pogoda, to zostawiam malego z tatusiem swoim, jeden dzien i noc z moja mama jak tz bedzie mial sluzbe a ja sobie pojadeee odpoczaccccc ![]() tylko musi byc pogoda
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-07-21 o 12:32 |
|
|
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dziś chrzciny, wszystko gotowe Cytat:
Uciekam papa.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki,żeby wszystko bylo okej! jak wróci mój tata z dyżuru to zapytam go o takie objawy, wszak jest też chirurgiem od piersi Cytat:
Ale po kilku dniach dalej mi się budził o 3, a ja mu ryp smoczka do buzi i obserwowałam co się dzieje. Jeśli dalej by płakał to oczywiście dałabym mu jeść, ale on ze smoczkiem zasypiał Jeszcze przez dłuższy czas budził mi się o 3,ale smoczek załatwiał sprawę, a prawdziwa histeria pokarmowa była dopiero o 6.oj nie jogurt naturalny
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Gabi kurcze, wiem jak Ci ciężko, bo ja dlatego wlasnie walcze zeby Borys byl dalej na piersi. wychodzi na to ze nic nie robisz caly dzien tylko sciagasz, karmisz, sciagasz, karmisz , a najgorzej w nocy.
mam nadzieję, ze już niedługo będziesz mogła karmić Hanię piersią bez problemów. |
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale umówiłam się już do lekarza na 10 sierpnia i niech mi się z tego tłumaczy.
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowien otwarcie, ze nie dalabym sobie rady z 2 ka, podziwiam tu mamusie ktore maja 2 ke dzieci tzn ja etz chce 2, ale narazie nie teraz.... choc tz wpadl na super pomysl zrobienia drugiego juz teraz, bo dostawalabym znow macierzynski atak to za 2 mce konczy mi sie umowa, zostaje bez zasilku zadnego, bez pracy i z malym dzieckiem i mezem zarabiajacym 1.600 zl;/wynajmujemy mieszkanie wiec czynsz, racjunki, zycie to teraz mi ledwo starcza 2 wyplaty, a jak bedzie jedna..... az sie boje co bedzie, chyba juz niedlugo zaczne szukac pracy ;/ a u mnie w miescie znalezienie pracy graniczy z cudem ;/andzya nie odczytalam jeszcze tego z poczty bo nie mam worda, pojde do tesciowje jutro i to zrobie
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-07-21 o 12:39 |
|
|
|
|
#344 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Kajko usnał w leżaczku i znowu nie kontynuujemy samodzielnego usypienia Kupiłam na allegro, wcześniej wypytując o szczegóły i choć ma też wady, to ogólnie jesteśmy z niego zadowoleni i Kaj "chodzi" ze mną teraz częściej po mieszkaniu, ale niekoniecznie na rękach ![]() Do mnie dziś dotarło deszczysko i też nie będzie długiego spaceru ![]() Za to chyba znowu wyskoczę zaraz na basen, a jak nie to wieczorkiem. Nie pamiętam, czy Wam pisałam, że umówiłam się z tż, że w każdą sb chodzę Musiałam też sama dla siebie tak ustalić, żeby się trochę zmobilizować. W sumie bardzo lubię pływać i na dodatek mam jeszcze karnet z pracy, tylko problem był w samym zorganizowaniu się i zebraniu do wyjścia, a tak to teraz przychodzi sb i z góry jest zaplanowane, że tż na te 2h zostaje z chłopakami, a ja zmykam ![]() Cytat:
To by już było niesprawiedliwe, jakby po takich kolkach jeszcze ciężkie ząbkowanie Was dopadło! Maksiu miał pierwsze zęby przed ukończeniem 5m, ale praktycznie każde wychodziły mu bez jakichś większych problemów. To były zwykle 2, góra 3 dni troszkę niespokojne, ale zwykle posmarowanie dziąseł Dentinoxem załatwiało sprawę Cytat:
Cytat:
![]() Ja czytałam zawsze, że nie można dwa razy tego samego mleka podgrzewać. Jeśli już podgrzejesz, to możesz tym mlekiem karmić przez godzinę, jeśli tylko dziecko nie odmawia picia takiego mleka w temp. pokojowej. Jest też inna metoda, żeby nie wylewać mleka - podgrzewać w mniejszych porcjach. Jesli podejrzewasz, że dziecko może zjeść mniej, to mniej podgrzej. Jak będzie mało, to podgrzewasz resztę i podajesz. Może to trochę zabawy i przerwa w środku karmienia, jeśli właśnie dziecko chce więcej zjeść, ale za to mniejsze ryzyko wylewania drogocennego napoju
|
|||
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Gabbi, rozmawiałam z moim tatą. Nie powtórzę Ci wszystkiego co mi powiedział,ale też powiedział,że powinnaś odstawić Hanię od piersi i pójść do ginekologa.Nie powiedzieli Ci tego po to,żeby się Ciebie pozbyć,ale wytłumaczył mi,że ginekolog musi Cię hormonalnie uregulować. Tak samo z usg, nie zrobili Ci go,bo jesteś hormonalnie czynna,a w trakcie karmienia dużo różnych zmian w piersiach zachodzi i mogłoby nie być wiadomo co jest co. Dopiero po zaprzestaniu laktacji będzie można szukać przyczyn. W każdym razie powiedział,że w takiej sytuacji nie ma żartów.
|
#346 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za dobre chęci.Cytat:
Tak było dobrze, a tu taka lipa wyszła ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli powinnam już na zawsze odstawić Hanię od piersi? Jeśli tak, to chyba powinnam dostać jakieś leki na zatrzymanie laktacji? Powinnam odstawić od obu piersi, czy tylko od tej chorej? Czyli usg nic mi nie da w tej sytuacji? Kurde, ale może ja źle interpretuję wyciek tej krwi? Może faktycznie ta krew nie jest ze środka, tylko brodawka jest uszkodzona? Chciałabym, żeby ktoś mógł mi powiedzieć- jest tak i tak, musi pani zrobić to i to. A nie takie gdybanie, jak tego lekarza w szpitalu. Wiadomo, że jak dla mojego dobra, albo dobra Hani będzie przejście na mm, to tak zrobię, trudno Położna mi mówiła, że na laktatorze też nie mogę za długo lecieć, bo mogę sobie pogorszyć sprawę. Jak ja Ci w tej sytuacji zazdroszczę, że masz Tatę, który może fachowo podejść do sprawy ![]() Cytat:
Chyba zrobię tak jak mówisz, że będę podgrzewała mniejsze porcje mleka, bo mamy aktualnie deficyt ![]() Ponieważ, tak jak pisałam, w lodówce było zero zapasu, a Hania zawołała jeść ok. godzinę od poprzedniego jedzenia, to dałam Jej pierś- tą zdrowszą. Jejku, jak się słodko przyssała i pojadła chyba za wszystkie czasy
|
|||||
|
|
|
#347 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiadomo ze nie kokosy, ale drugą pensje meza zrobiłabyś spokojnie. kurde wkurzyłam się, bo ten moj chłop siedzi i siedzi nad tą swoją robotą i skonczyć nie moze, poszedł spać o 8 rano , pospał jak ja poszłam na spacer z Borysem, wstał koło 12 i jedzie od nowa z robotą, Wchodzę koło 13 do niego i sie pytam jak mu idzie, a on mi mowi ze tego nie ma tego nie ma tego nie ma ( a jutro jest umowiony z kolesiem na oddanie), uspilam dziecko, siadlam, zrobilam mu 1/2 roboty z dnia dzisiejszego i teraz odpoczywam ! a dziecko spi dalej hahaha. Pewnie zaraz sie obudzi... Jezu jak mi brakuje pracy ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Spoko, aż takiej kosy z tesciową nie mam, po prostu bede z nia musiala pogadac a nie chcesz dokarmiać Hani mlekiem modyfikowanym jesli brakuje Ci Twojego pokarmu i nie Hania nie zaspokaja swojej potrzeby małego głodka? mysle ze Ci to nie zaszkodzi skoro i tak karmisz z butli, a przynajmniej będziesz miała najedzoną dziewczynkę. |
||
|
|
|
#348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy jak mi w poniedziałek i wtorek pójdzie szukanie pomocy. Chyba będę musiała zaopatrzyć się w jakieś mleko mm Średnio mi się to uśmiecha, bo zakładałam przynajmniej 3 miesiące na naturalnym mleku, ale czasami jest siła wyższa. Zastanawiam się jakie kupić. Rozmawiałam z moją kuzynką- położną i Ona sugerowała, żeby nie kupować NAN, bo powoduje zaparcia u dzieci z powodu wysokiej zawartości żelaza. Mówiła, że dobrze spisuje się Bobotik i Bebiko. Moja położna środowiskowa chwaliła jeszcze Hipp. Ja w szpitalu, od matek które mają już dzieci, też słyszałam dobre opinie o Bebiko. To teraz takie mało popularne mleko i tanie, ale podobno dobre Dlaczego tak się porobiło????? aaaaaaaaa Coraz gorzej z moją psychą. Nie mogę sobie darować tego, że nasza przygoda z cycusiem może się już zakończyć ![]() Aha, jeszcze chyba tego nie pisałam, że z tym moim krwawieniem to jest tak, że wczoraj w nocy przy ściąganiu była krew. Przez cały dzień krwi nie było, tej nocy krwi nie było i do tej pory krwi nie ma. Chodzi o to, że nie krwawię non stop. Może to też jest jakaś wskazówka do stwierdzenia, co mi jest (???) Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-21 o 15:48 |
|
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie obwiniaj się Jeszcze mi się przypomniało o trzymaniu mleka - może stać rzeczywiście kilka godzin w temp. pokojowej, ale takie świeżo odciągnięte, które nie miało kontaktu ze śliną dziecka. |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! ja znowu mam problem, czy jeżeli do każdego karmienia do butelki dodaję delikol, czy mogę jednocześnie do mleka dodać bobotic? czy te leki można łączyć w mleku??? próbowałam bobotic podawać na łyżeczce, ale mała pluje nie chce połknąć.
|
|
|
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego tak się dzieje, przecież córkę karmiłam 9 m-cy i nigdy nie miałam problemów z sutkami, a teraz już drugi raz w przeciągu 7 tyg muszę wspomagać się laktatorem. Jestem już tym zmęczona... |
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopytam go dokładnie, trochę później, bo teraz są goście u moich rodziców. Ale to co powiedział chodziło o sytuację jeżeli krew leci Ci z mlekiem ze środka piersi. Pamiętam jak mi się w trakcie karmienia zrobił guz, zaczęłam gorączkować... Mój tata się nie na żarty przestraszył, bo naoglądał się ropni i innych rzeczy. Masakrator. Aha, pytał się też czy u Ciebie w rodzinie może być jakieś ryzyko nowotworów.
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie mowiąc jestem zadowolona, moja Maja uwielbia zyrafke z tej maty.Ja przymierzam sie do kupna karuzeli tiny love Wyspa Marzeń. Bo juz tyle naogladałam i chyba bedzie ta. |
|
|
|
|
#355 | |||
|
Raczkowanie
|
moje dziecko z calmy w ogóle nie chciało ciągnąć... dobrze, że butelka i smoczek był pożyczony, bo koleżanka w ogóle nie korzystała, jej dziecię wyłącznie z cyca ciągnęło
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi w kick & discover podoba się ten panel właśnie i że można go chyba odczepić i przenosić gdzie się chce i taka poduszka czas dla brzuszka czy jakoś to nazywają taki rogalik a w move& play z kolei podoba mi się to że to urządzenie z melodyjkami świecące jest właśnie na górze , mogliby zrobić taką matę co by był i panel na górze i odczepiany, no i na allegro widziałam move& play księżniczkę taka różowa mata i ona jest tańsza niż ta różnokolorowa. no a teraz tej wielokolorowej w ogóle nie widziałam na all. czy ktoś może coś jeszcze napisać o matach Tiny Love kick& discover i move& play? Gaabbi kochana trzymam kciuki, żeby problemy z piersią okazały się niczym poważnym i żebyś nie musiała przestawać karmić piersią
|
|
|
|
|
#357 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i mam wrazenie że może to głupie ale ze macica mi urosła bo mam większy brzuch no i tak dziwnie mi tam normalne to nie jest 2 sierpnia mam wizytę u gina bo muszę dodatkowo kontrolowac 4cm torbiel na jajniku wykrytą po połogu+ nieobkurczona macica![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
ja się tak nie czuję zwłaszcza po drugim porodzie ale meza zawsze miałam ochotę zbałamucic tylko cosik mi sie poprzestawiało
|
|||||
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
Gabi - trzymam kciuki oby wszystko szlo po Twojej mysli i oby wszystko dobrze sie skonczylo!!! My tez mamy problem z karmieniem, dobrze ze wczoraj kupilam mleko .... kupilam NAN Pro1 HA ale widze z Waszych komentarzy, ze po nim są zaparcia... niby hipoalergiczne, wiec przy podejrzeniu skazy, jak ktoras z Was wczesniej pisala, odpowiednie dla mojej Hanci. Probowalam karmic dzis małą, ale byl taki cyrk, ze szkoda gadac, wrecz zanosila sie od placzu no i idciagnelam te nieszczesne 35ml ... wydoila w pol minuty i byl ryk nieziemski, zrobilam 120ml sztucznego i wydoila 90ml... moje dziecko bylo po prostu mega glodne Ehhh boje sie, ze to moze byc poczatek konca laktacji... ostatnio przezywam mega stresy i moze to jest powodem... ehhh kurcze tylko tu narzekam wogole ceny tego mleka to mnie wbily lekko w ziemie - tzn, roznice cenowe miedzy jednym a drugim sklepem - w jednej aptece 44zl a w rossmanie 28zl Aby milo zakonczyc post to napisze, ze moja Han ia juz nie ma ciemieniuchy i jest znowu slicznym dzieciaczkiem
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-07-21 o 19:27 |
|
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
justys a czy w Twojej macie można te pałąki dać niżej jak w move&play żeby dziecko leżąc na brzuszku się bawiło?
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie nie da się, zabawki da sie poprzewieszac nizej, a jesli chodzi o panel, to ja mam go zawieszonego u góry, dzieki tym zaczepom, kłade Maje własnie pod panelem, czyli na srodku włączam jej muzyczke i ona patrzy na swiatełka, główke trzyma prosto, długo nie wytrzyma tak, ale zawsze to jakas atrakcja.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

Dwaj do wc i zgoda będzie 

A czytałam, że przy tej alergii mogą być ulewania, bóle brzucha, objawy kolki... Trochę objawów mi pasuje, będę obserwować i jak coś to pójdziemy do lekarza.

Po kilku dniach mam spróbować znowu Hanię przystawić do piersi, ale w kapturkach. Pan dr nie daje mi jednak gwarancji, że Hania zechce mi się do piersi ponownie przyssać. A taka opcja mi się bardzo nie podoba. Nie zrobiono mi żadnych badań, a liczyłam na usg. Lekarz powiedział, że żeby postawić właściwą diagnozę co mi jest, musiałabym zatrzymać laktację i po 8 tygodniach zacząć dochodzić co i jak. Powiedział również, że w najgorszym razie (ale tego nie bierzemy pod uwagę) może to być nowotwór
. Nawet nie chcę myśleć o najgorszym, ale może lepiej upewnić się, że to nie to 

:dziek uje:
Potrzaskały mi doniczki więc są dodatkowe straty 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Kupiłam na allegro, wcześniej wypytując o szczegóły i choć ma też wady, to ogólnie jesteśmy z niego zadowoleni i Kaj "chodzi" ze mną teraz częściej po mieszkaniu, ale niekoniecznie na rękach
Coraz gorzej z moją psychą. Nie mogę sobie darować tego, że nasza przygoda z cycusiem może się już zakończyć