Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 11:09   #2611
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430939]
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631486

Normalnie szok.[/QUOTE]

O M G Az mi sie nie chce w to wierzyc

ok, rozumiem, ze zalatwili jakas tam opieke ale jak mozna tak po prostu zostawic dziecko i poleciec na wakacje? a skad niby mieli pewnosc, ze opiekunka na pewno ja stamtad zabierze? no maskara...

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2012-07-21 o 11:13
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 11:12   #2612
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Mi moja gina poleciła na początku to kwas foliowy, a teraz to Femibion natal 2, czy jakoś tak się to zwie To zestaw witamin + kwas foliowy +metafolina+jod+ kwasy DHA. od 13 tygodnia ciąży do końca i jak się karmi piersią to dalej można przyjmować. Dodatkowo biorę jeszcze wapno, żeby dzidziol przypadkiem mnie nie odwapnił z zębów na przykład:brzydal :
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ja cały pierwszy trymestr raz dziennie miałam zalecony kwas foliowy. Od kiedy jestem w drugim trymestrze mam witaminy, ja akurat mam falvit - mama. Taki zestaw witamin. Też jedna tabletka na dzień.

Jeśli chodzi o toaletę.. ja też należę a raczej należałam do mało sikających i mało pijących, ale teraz się już nauczyłam, że ten etap już minął, co prawda nie wstaje w nocy, ale wcześnie rano to już jest mus, tak o 5 czy 6. W ciągu dnia też często siusiam, Trzeba się do tego przyzwyczaić.
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja biorę vitaminer prenatal .17zł za 60 tabletek
Dziekuje Wam za odpowiedzi.
Skoro tabletki polecil Wam gin, to ja sama na wlasna reke nie bede nic dzialac... Zapytam przy kolejnej wizycie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Witam nową koleżankę
Ja również

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 12:00   #2613
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie

U mnie piękny dzionek, słoneczko świeci i jest super.
Dziś mój małż mnie obudził o 6.30 telefonem że stoi koło stacji benzynowej bo mu w skuterku zabrakło paliwa i nie wie co ma dalej robić bo nawet nie ma przy sobie pieniędzy na benzynę Więc musiałam się ubrać wsiąść w samochód i pojechać po niego przy okazji zatankowałam samochód nawet załapałam się na promocje bo w sobotę i niedziele rano benzyna jest taniej następnie pod pompowałam opony i wróciłam do domku a mój małż gonił mnie na swoim bzyku

Jak wróciłam poszłam z mamą na zakupy później szybko zrobiłyśmy obiadek i teraz mam luz. Mąż śpi bo jest po nocce a ja mam czas aby was nadrobić

Gratuluje siusiaków jest ich co raz więcej ciekawa jestem kiedy pojawi się pierwsza dziewczyna

Ania1303 ja też dowiem się pod koniec sierpnia co tam jest w brzuszku a do tego czasu to chyba ciekawość mnie zje
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-07-21 o 12:01
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 12:11   #2614
Hosenka*
Zakorzenienie

Wzięłam się za lasagne

KUrde, jaką noc mieliśmy Do teraz ściska mnie nerwowo z brzuchu, choć tak z perspektywy to śmieszne trochę. Opiszę jak zrobię obiad

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-21 o 12:12
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 12:33   #2615
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja mogę poprowadzić część IV bo do końca ciąży już nie wrócę do pracy więc czas mam

Szaja masakra, co za rodzicie, bardziej mnie szokuje zrozumienie niektórych w tamtym wątku - mieli nie jechać na wakacje?! No, ja bym wolała nie jechać na wakacje, żeby pieniądze przepadły, ale zająć się własnym dzieckiem, przecież nie po to je rodziłam i pod sercem nosiłam, żeby narażać na taką traumę!!! Wrrrrrrrrrrr..... Aż się zdenerwowałam :/

też mam pewność na dziewczynkę

Aniu bardzo miło pewnie taki list dostać

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Hosenko mi się w nocy wydawało, że ktoś chodzi po mieszkaniu no coś strasznego, obudziłam męża, żeby zobaczył, ale on powiedział "będę słuchał"... No.... I tak słuchał, że po 10 sekundach usłyszałam jego chrapanie nie ma to jak mój obrońca

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:18   #2616
suzi31
Raczkowanie

Hej
Dziś zaczynam 12 tydz. W końcu mam energię, może już tak zostanie. Umyłam 2 okna i posprzątałam w kuchni, ale na tym chwilowo kończę moje szaleństwo, może coś jeszcze po południu zrobię.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jak minie 5000postów chętnie podejmę się założenia nowego wątku, nawet mam już pomysł na pierwszą stronę
Delicjanko działaj

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
nafiyqa nie martw sie, ja jak zobaczylam dwie kreski to byla dla mnie totalna abstrakcja wpisalam w google "ciaza" i czytalam dopiero potem pomyslalam ze znajde temat tu i fajnie tak wymieniac sie obawami, dyskutować, jednak nasi tżci sa z nami ale nie czuja tego co my to samo rodzina, a jednak osoba ktora przezywa to samo to co innego.

Apropo wymiany obaw, mam do was pytanie, moze dziwne. Czy boli was czasem krocze?? Mnie tak jakby hmmm nie umiem opisac taki jakby ciagnacy bol w okolicach pochhwy i zastanawiam sie czy to normalne???
Mnie na szczęście nic nie boli, nic nie kłuje, ani nie ciągnie itd. W ogóle nie czuję brzucha.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuje

Hehhe widze, ze to prawidlowy odruch, bo ja zrobilam to samo

Codziennie w nocy musze wstawac do toalety, nigdy tak nie mialam... A przeciez przed snem nie pije wiele.
Wczoraj pobilam swoj rekord, za dnia bylam 8 razy w toalecie. Pewnie dla Was to nic wielkiego, ale ja raczej z tych "rzadko sikajajacych jestem"

Dziewczyny, bierzecie jakies suplementy/witaminy? Mi lekarz nic o tym nie wspominal...
Witamy Gratulujemy i życzymy zdrowego maluszka.
Nie stresuj się, jeśli pojawił się taki mały cud to trzeba wierzyć, że przyszedł by Was uszczęśliwić, i żebyście Wy jako rodzice zapewnili mu jak najwięcej radosnych dni. Trzymam kciuki za Was

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430221]MadamAgula pojawiła się ostatnio na forum 13 lipca, od tamtej pory cisza. Niefajnie. Tzn. ja rozumiem, że można czasu nie mieć czy co, ale skoro się już podjęła prowadzenia...
[/QUOTE]
Może zniknęła nie ze swojej winy, może coś się wydarzyło (odpukać, oby nie). Przecież jak MadamAgula pisała z nami to nawet jeszcze nie była u lekarza
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:27   #2617
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie, no ja wiem że różnie może być, ale dziewczyny od jakiegoś czasu prosiły o uzupełnianie listy i słyszały tylko: później.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:31   #2618
suzi31
Raczkowanie

Delicjanko - dopisz mi proszę TP 01.02.2013. Przy chwili czasu mogłabyś naszą listę ustwić według tp, bo fajnie wtedy widać po kolei, które mamusie będą się rozpakowywać
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:33   #2619
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430221]MadamAgula pojawiła się ostatnio na forum 13 lipca, od tamtej pory cisza. Niefajnie. Tzn. ja rozumiem, że można czasu nie mieć czy co, ale skoro się już podjęła prowadzenia...
[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Może zniknęła nie ze swojej winy, może coś się wydarzyło (odpukać, oby nie). Przecież jak MadamAgula pisała z nami to nawet jeszcze nie była u lekarza
Dziewczyny, mysle że bez powodu by sie nie odzywała. W życiu są różne sytuacje nieprzewidziane. Nie ma się co denerwowac na Nią tylko cierpliwie czekac. To że nie ma uzupełnianych danych na bieżąco to jeszcze nie koniec swiata. Jest wiele dziwczyn ktore maja dane na pierwszej stronie i no - i guzik. Cisza!!! Nie dane sa najwazniejsze a udzielanie się na forum. Ale to moje zdanie... Poczkajmy cierpliwie. A niedługo delicjanka przejmie pałeczke - 2500 postów, dla nas to tydzien he he

Cytat:
Bardzo mi milo
Jestem w 10tyg ciazy
Przerazaja mnie skroty badan, ktorych tu uzywacie. O wiekszosci z nich nie mam zielonego pojecia, ale mam nadzieje, ze dzieki Wam dowiem sie czegos nowego
Termin mam na 2o luty.
Wystarczy tytulem wstepu?
Witamy, witamy i trzymamy kciuki oby wszystko było dobrze. Nie martw sie, u nas jest wiele dziewczyn które sa w pierwszej ciązy i też niewiele wiedzą, bynajmniej ja

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dzidzia miała nt 1,7 przy wzroście jakieś prawie 7cm
U mnie było nt 1,7 przy 7,44 cm wzrostu

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heheh to Cię pokonam co prawda 1cm no ale ;p 155 cm heheh

Jak minie 5000postów chętnie podejmę się założenia nowego wątku, nawet mam już pomysł na pierwszą stronę
To co ja mam powiedzieć, 178 cm
Popieram, popieram. Pisz smiało

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie synek
Gratulacje! Jejciu, ale wam zazdroszcze że juz wiecie.

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-07-21 o 13:35
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:38   #2620
bloodybeetrot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Apropo wymiany obaw, mam do was pytanie, moze dziwne. Czy boli was czasem krocze?? Mnie tak jakby hmmm nie umiem opisac taki jakby ciagnacy bol w okolicach pochhwy i zastanawiam sie czy to normalne???
bokeh : mnie ciągnie, podobno to spojenie łonowe, chociaż teoretycznie powinno bolec- rozchodzić się- pod koniec 2 trymestru. Ale każdy ma inaczej. Ja to sobie tak tłumaczę, żeby nie schizować, że każda z pań ma inny software: jedne mają mdłości, inne rzygają, inne tyją w 1 trymestrze jak foki (jak ja...), jeszcze innym rozchodzi się spojenie wcześniej. Niemniej pytałam lekarza i jest to najzupełniej normalne. W ciąży to podobno ciągle coś boli, strzyka, kłuje, co potwierdza mój własny, niechlubny przykład, gdyż czuję się jak 78 letnia pensjonariuszka sanatorium w Rabce, a to dopiero początek 13 tygodnia...
bloodybeetrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 14:03   #2621
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Mozna dolaczyc?
Widze, ze jestescie bardzo zzyte ze soba i niezla produkcje postow tutaj macie

Troszkę Was podczytuje, czuje sie taka nieporadna w tej ciazy, a Wy tyle wiecie...
witaj

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Prawdopodobnie synek
wiedziałam

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w kinie na tym Prometeuszu - nawet fajny Trwał 2 godziny a nawet tego nie odczułam.
ja idę jutro tylko jak ja wysiedze tyle w kinie?? chyba musze sobie pampka od syna pozyczyć

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

..[/QUOTE]
może się urlopuje?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

a ja nadal zalatana i mało czasu mam na wszystko, ale przynajmniej czas mi szybko leci :P
kurde ja do gina dopiero 10ego soerpnia bo się gościu urlopuje :/ No ale najwa,żniejsze że dobrze się czuję
dziś wieczorkiem jedziemy do znajomych na pizzę domowej roboty , mniemi , juz jestem głodna
pozdrawiam Was gorąco
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 14:24   #2622
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja też do niższych należę, 163 ;p

Dziewczyny, jak moja kota się do mnie łasi od paru dni!!! Pomijając już to, że w końcu się przełamała i wchodzi na kołdrę (wcześniej bała się jak ognia i jak tylko widziała kołdrę to uciekała albo pod stół albo pod łóżko) ostatnio leżałam pod kołdrą to ta chcąc być jak najbliżej mnie ostrożnie bo ostrożnie, ale się na kołdrę wczołgała...... Teraz to przychodzi do mnie i koniecznie chce się kłaść na brzuchu u mnie, jak ją zwalam do próbuje do skutku, wchodzi mi na cycki (ała!) normalnie mnie nie opuszcza...... Może już czuje, że Maleństwo tam sobie rośnie tak samo miałam na samym początku, jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży, wtedy się przełamała i zaczęła spać z nami w łóżku w nogach, łaziła za mną i koniecznie na brzuch, kurczę, nie wiedziałam, że zwierzęta aż tak reagują i czują to wszystko

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 14:49   #2623
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Witamy Gratulujemy i życzymy zdrowego maluszka.
Nie stresuj się, jeśli pojawił się taki mały cud to trzeba wierzyć, że przyszedł by Was uszczęśliwić, i żebyście Wy jako rodzice zapewnili mu jak najwięcej radosnych dni. Trzymam kciuki za Was
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Witamy, witamy i trzymamy kciuki oby wszystko było dobrze. Nie martw sie, u nas jest wiele dziewczyn które sa w pierwszej ciązy i też niewiele wiedzą, bynajmniej ja
Wierze, ze tak bedzie, dziekuje Wam

Na USG genetycznym bylyscie ze swoimi TZtami?

Stary 2012-07-21, 15:16   #2624
mala_19kw
Zakorzenienie

Witam was moje kochane

Witam nowa mamusie i trzymam kciuki za twoj maleńki cud.

Następna mi wyjechała z ta pizzą,nic tylko utłuc :d

Ja ostatnio mialam sen ze bylam na badaniu usg i moja pani gin pokazywała mi ze bedzie chłopiec

Ja tez jak ogladam ubranka dla maluchów to jakos za bardzo nie zwracam uwagi na dziewczęce tylko dla chłopczyka
Mam takie myślenie,przeciez i tak bedzie chłopczyk to po co Ogladac dla dziewczynki. Nie wiem Skad u mnie ta pewność i przekonanie

Aaa nie chwaliłam sie jeszcze,dzwonila do nas siostra mojego tz z pewna propozycja.
Otóż jest okazja kupna wózka,łożeczka,przewijaka ,butelek,ubranek za... UWAGA 200zl
Kolory sa uniwersalne i nawet lepiej bo dla drugiego dziecka sie przyda
Oczywiscie biorę
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:37   #2625
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Wierze, ze tak bedzie, dziekuje Wam

Na USG genetycznym bylyscie ze swoimi TZtami?
Tak, ale mój mąz obeznany już z córką Nawet dowcipne usg widział i go nie ruszał fakt dowcipności

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Witam was moje kochane

Witam nowa mamusie i trzymam kciuki za twoj maleńki cud.

Następna mi wyjechała z ta pizzą,nic tylko utłuc :d

Ja ostatnio mialam sen ze bylam na badaniu usg i moja pani gin pokazywała mi ze bedzie chłopiec

Ja tez jak ogladam ubranka dla maluchów to jakos za bardzo nie zwracam uwagi na dziewczęce tylko dla chłopczyka
Mam takie myślenie,przeciez i tak bedzie chłopczyk to po co Ogladac dla dziewczynki. Nie wiem Skad u mnie ta pewność i przekonanie

Aaa nie chwaliłam sie jeszcze,dzwonila do nas siostra mojego tz z pewna propozycja.
Otóż jest okazja kupna wózka,łożeczka,przewijaka ,butelek,ubranek za... UWAGA 200zl
Kolory sa uniwersalne i nawet lepiej bo dla drugiego dziecka sie przyda
Oczywiscie biorę
No okazja faktycznie rewelacyjna
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:40   #2626
marta00537
Raczkowanie

Witam się ponownie po bardzoooo długiej przerwie . Pisałam trochę w pierwszym wątku, ale dopadły mnie takie mdłości, wymioty i złe samopoczucie, że nic nie robiłam tylko leżałam i spałam. schudłam do tego 4 kg Nawet trafiłam na 4 dni do szpitala, bo moje wyniki krwi nie były najlepsze, podładowali mnie i od razu było lepiej. Ale co z tego jak czekało na mnie pisanie pracy magisterskiej. Tak więc podczytywałam, byłam na bieżąco z Wami ale nie miałam w ogóle czasu na pisanie. I teraz znów się ujawniam i mam nadzieję, ze będę z Wami na bieżąco pisać, studia skończone i praca obroniona no to mam teraz WAKACJE!!!!

Gratuluje zdrowych maluszków i oczywiście siusiaków i dziureczek
A co jeszcze u mnie, dzisiaj zaczęłam 16t, samopoczucie ogólnie może być. Czasem mnie coś tam zakuje, pociągnie, ale wszystko ok. 9 lipca miałam usg genetyczne, NT wychodziło różnie, bo nie mógł gin dokładnie zmierzyć, raz wyszło 1,5 później 1,7 i na koniec 2,0 więc lekarz wpisał 2,0 przy CRL prawie 8cm. Gin powiedział ze z maluszkiem wszystko w porządku Biorę witaminki Femibion Natal 2 i sobie rosnę
pozdrawiam Was bardzo serdecznie
Ps. Jak będziecie chciały to wrzucę zdjęcia z usg

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:55   #2627
BlackSanctum
Zakorzenienie

My też koniec końców nie pojechaliśmy nad morze, ale zrobiliśmy w mieście duże zakupy - sporo pysznego jedzonka , no i w ciucholandzie kupiłam sobie śliczną tunikę za 4 zł.

Mój TŻ też idzie ze mną na USG genetyczne (czwartek) i nie może się doczekać, on jest raczej twardym facetem, ale nie wiem, jak zareaguje na widok naszego maluszka, wiadomo - zdjęcie to zdjęcie, a żywy obraz z USG to coś zupełnie innego.

Aaa, ja też miałam sen, że będzie chłopiec, w ogóle czuję, że to będzie chłopiec, no nie wiem...

Delicjanko, wysłałam Ci już wiadomość z moimi zaktualizowanymi danymi.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-21 o 15:56
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:57   #2628
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Witam się ponownie po bardzoooo długiej przerwie . Pisałam trochę w pierwszym wątku, ale dopadły mnie takie mdłości, wymioty i złe samopoczucie, że nic nie robiłam tylko leżałam i spałam. schudłam do tego 4 kg Nawet trafiłam na 4 dni do szpitala, bo moje wyniki krwi nie były najlepsze, podładowali mnie i od razu było lepiej. Ale co z tego jak czekało na mnie pisanie pracy magisterskiej. Tak więc podczytywałam, byłam na bieżąco z Wami ale nie miałam w ogóle czasu na pisanie. I teraz znów się ujawniam i mam nadzieję, ze będę z Wami na bieżąco pisać, studia skończone i praca obroniona no to mam teraz WAKACJE!!!!

Gratuluje zdrowych maluszków i oczywiście siusiaków i dziureczek
A co jeszcze u mnie, dzisiaj zaczęłam 16t, samopoczucie ogólnie może być. Czasem mnie coś tam zakuje, pociągnie, ale wszystko ok. 9 lipca miałam usg genetyczne, NT wychodziło różnie, bo nie mógł gin dokładnie zmierzyć, raz wyszło 1,5 później 1,7 i na koniec 2,0 więc lekarz wpisał 2,0 przy CRL prawie 8cm. Gin powiedział ze z maluszkiem wszystko w porządku Biorę witaminki Femibion Natal 2 i sobie rosnę
pozdrawiam Was bardzo serdecznie
Ps. Jak będziecie chciały to wrzucę zdjęcia z usg
gratuluję obrony

ja od jakiegoś czasu jak wstaję to już mam taki bandzioszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00247.jpg (80,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00248.jpg (77,4 KB, 36 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 16:37   #2629
mala_19kw
Zakorzenienie

Hope- śliczną masz ta piłeczkę
Jeeeny napatrzeć sie nie moge

Marta-oczywiscie dawaj foty,my lubimy takie Oglądać
A no i gratuluję obrony.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 16:38   #2630
ILLUSION
Wtajemniczenie

Wiecie co? W czwartek pisałam że wyszły mi złe wyniki badania moczu: leukocyty, erytrocyty i bardzo liczne bakterie. Powtórzyłam dziś badanie i wszytsko jest super Ufff ulżyło mi. Musiałam jakoś zanieczyścić próbkę. Dobrze że powtórzyłam badanie bo dostałabym niepotrzebnie jakieś antybiotyki.

Cytat:
Napisane przez lookka Pokaż wiadomość
Dziewczyny martwie sie troche moimi wynikami moczu;/Wyczytałam że mam obecne białko, krew i liczne bakterie. Wiecie może czy to coś poważnego? W pon ide do mojej gin dopiero.
Z doświadczenia proponuję powtórzyć badanie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430114]Ja mam pewność taką wewnętrzną, że facet będzie, do tego stopnia, że... szukam tylko chłopięcych ubranek a takie ładne pajace z HM odrzuciłam w ciuchu ostatnio... ale w różowe króliczki :d Ciekawa jestem, czy ta intuicja mnie nie zawiedzie - z Agatką od początku wiedziałam, że córa. Nie nadzieja, tylko właśnie - pewność, dziwne takie [/QUOTE]

Ja mam to samo tylko że na dziewczynkę. Jak np zachodzę do lumpka to choćby nie wiem jak piękne były chłopięce ubranka to nie biorę...a typowo dziewczęcych już kilka kupiłam

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja od jakiegoś czasu jak wstaję to już mam taki bandzioszek
Piękny brzuszek. A u mnie malutki jeszcze. Dzisiaj teść żartował że chyba go wkręcam że wnuczka/wnuczek będzie.
Stary 2012-07-21, 17:02   #2631
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35435336]Tak, ale mój mąz obeznany już z córką Nawet dowcipne usg widział i go nie ruszał fakt dowcipności

No okazja faktycznie rewelacyjna [/QUOTE]
Ty to stara wyjadaczka jestes Pamietam Twoje posty z plotkowego forum.

Moment, moment... To na to usg genetyczne kierowane sa wszystkie ciazarne? Wykonujecie je u swojego gina? Nic nie rozumiem

hope, sliczny brzuszek

Stary 2012-07-21, 17:08   #2632
badziabadzia
Zakorzenienie

mi genetyczne ginka zrobila tak po prostu, nie pytala czy chce czy nie tylko wszystko pomierzyla jakby tego nie zrobila to pewnie poszlabym do kogos innego ale tak mialam 2 w jednym
Stary 2012-07-21, 17:14   #2633
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja biorę vitaminer prenatal .17zł za 60 tabletek
.

też biorę to samo, cena femibion 2 mnie zabiła w aptece prawie 50zł a za vitaminer dałam 24 zł
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 17:14   #2634
nafiyqa
Zakorzenienie

To ja chyba bede miec co innego (w 13tyg.), bo mam "skierowanie do poradni prenatalnej" i w Trojmiescie mozna to zrobic tylko w dwoch miejscach.
Nic nie rozumieeeeeeem

Stary 2012-07-21, 17:55   #2635
szklanka19
Zadomowienie

Witam

Ja dziś byłam na genetycznym i mieliśmy radochę jak nie wiem co Maleństwo nam szalało, normalnie jak na trampolinie jakiejś i na szczęście wszystko w porządku i też już mamy sugestię co do płci bo Dzidziuś pięknie nóżki rozwalał a czy się sprawdzi to zobaczymy później

A co do Madam Aguli to mam tylko nadzieję, że nie ma jej na forum z braku czasu i że wszystko u niej w porządku
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:01   #2636
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
To ja chyba bede miec co innego (w 13tyg.), bo mam "skierowanie do poradni prenatalnej" i w Trojmiescie mozna to zrobic tylko w dwoch miejscach.
Nic nie rozumieeeeeeem
Tzw usg genetyczne - robi się każdej ciężarnej, między 12 a 14 tygodniem ciąży. Mierzy się wtedy NT (przezierność karkowa) - i kość nosową to są markery zespołu downa. Oprócz tego sprawdza się mózg, serce, kręgosłup, pęcherz moczowy, kończyny itp itd. Potrzebny jest do tego dokładny aparat USG, badanie jest dłuższe. Jeśli coś w tym badaniu wyjdzie źle - kieruje się przyszłą mamę na test z krwi (PAPPA), który określa ryzyko różnych wad wrodzonych. Jeśli to też wyjdzie źle - to już typowe badania prenatalne się robi - czyli np. punkcja kosmówki czy badanie płynu owodniowego - ale to jest inwazyjne i to się robi tylko jeśli wcześniej jest wskazanie. Być może ze wzgl. na swoje obciążenie chorobą kierują Cię od razu do poradni genetycznej bo tam jest lepszy diagnosta, specjalista od USG, zrobią Ci więcej badań, bo taki lekarz wiedząc o przebytej chorobie może mieć świadomość na co bardziej zwracać u Ciebie uwagę??

Ale samo USG genetyczne jest normalną procedurą i obecnie mają je wszystkie mamy. Ja miałam wczoraj.
Bardzo fajne badanie, nie mogliśmy się z Tż napatrzeć. Po raz 1 usłyszałam serduszko, widziałam dziecko w 4D i w ogóle cud miód, uwielbiam patrzeć jak sobie fika i się rozpycha nogami Chociaż pewnie będzie to mnie fajne, jak już zacznę wszystko czuć i oberwę po żebrach))

Wiecie - chyba zaczyna mi być widać brzuszek, regularnie przez cały dzień

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Witam

Ja dziś byłam na genetycznym i mieliśmy radochę jak nie wiem co Maleństwo nam szalało, normalnie jak na trampolinie jakiejś i na szczęście wszystko w porządku i też już mamy sugestię co do płci bo Dzidziuś pięknie nóżki rozwalał a czy się sprawdzi to zobaczymy później

A co do Madam Aguli to mam tylko nadzieję, że nie ma jej na forum z braku czasu i że wszystko u niej w porządku
Znowu maly mężczyzna?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:09   #2637
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Znowu maly mężczyzna?
Nie mam 100% pewności, ale chyba nie
Stary 2012-07-21, 18:24   #2638
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nie mam 100% pewności, ale chyba nie
Nooo czyżby pierwsza Malutka?>

Super!

Pewności 100% to i ja nie mam, ale jakiś punkt zaczepienia jest..
A przeczucia jakieś miałaś odnośnie płci?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:33   #2639
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Nooo czyżby pierwsza Malutka?>

Super!

Pewności 100% to i ja nie mam, ale jakiś punkt zaczepienia jest..
A przeczucia jakieś miałaś odnośnie płci?
Właśnie tak mnie nachodziło ostatnio, że co myślałam o Maleństwie moim to jak o dziewczynce tylko tyle. I dziwiło mnie to trochę bo ja zawsze chciałam pierwszego chłopaka, żeby był taki klasyczny starszy brat Mój tż wniebowzięty bo marzył o córeczce i chyba się spełni
Stary 2012-07-21, 18:38   #2640
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Tzw usg genetyczne - robi się każdej ciężarnej, między 12 a 14 tygodniem ciąży.
No to ja nie będę miała, bo wizyta wypadnie mi końcem 15tego tygodnia.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości