|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
Nie wiem czemu ale jakoś tak mnie zasugerowało ostatnie zdanie w nawiasie
|
|
#2582 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heheh to Cię pokonam co prawda 1cm no ale ;p 155 cm heheh
Cytat:
Co do kawy, fujjjjjjjjjjjjjj Cytat:
Cytat:
Super Cytat:
)) Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Debrah, stawiam na dziewczynkę łaaaaa ale zrobiłam spaghetti mniam, ale jak mnie teraz suszy hahah masakra ;D
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-07-20 o 22:18 |
||||||
|
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś już zmykam do spania
Także dobrej nocki wszystkim![]() Kolorowych snów
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie synek
|
|
|
|
#2585 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
smaczne, pomarańczowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa kolejny siusiak Zgadłam
|
|
|
|
|
#2587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Ale te wszystkie HCV, HBS czy NT... ![]() Cytat:
Leczyli mnie chemioterapia, ktora na ponad 2 lata zablokowala prace moich jajnikow. Ale wyglada na to, ze wszystko wrocilo do poprzedniego stanu Takze ciaza w moim przypadku to chyba naprawde cos na miare cudu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Adamski pracuje na Klinicznej. Dla mnie wszystko co wiaze sie z ciaza, porodem, badaniami, dolegliwosciami ciazowymi jest kompletna abstrakcja
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-07-20 o 22:22 |
||||
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
nafiyqa nie martw sie, ja jak zobaczylam dwie kreski to byla dla mnie totalna abstrakcja wpisalam w google "ciaza" i czytalam
dopiero potem pomyslalam ze znajde temat tu i fajnie tak wymieniac sie obawami, dyskutować, jednak nasi tżci sa z nami ale nie czuja tego co my to samo rodzina, a jednak osoba ktora przezywa to samo to co innego.Apropo wymiany obaw, mam do was pytanie, moze dziwne. Czy boli was czasem krocze?? Mnie tak jakby hmmm nie umiem opisac taki jakby ciagnacy bol w okolicach pochhwy i zastanawiam sie czy to normalne???
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to ten niedobór magnezu i potasu ![]() Debrah- hahaha gratuluje siusiaka, hehehe dziewczynki pewnie się ujawnią ok 6-7 miesiąca a ja właśnie skończyłam wytapiać smalczyk taki z jabłuszkiem i majerankiem, zrobiłam french manicure, zaraż pożrę arbuza a potem idę się do TZ przytulić miłej nocki |
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
czekam na małża, ale chyba sobie odpuszczę, bo pewnie po 1 dopiero będzie; a potem znów będzie marudził, że nawet nie zauważyłąm, jak wszedł do łóżka Cytat:
świetna jest, a najlepiej jak ściga świerszcze po terrarium; mam się w niej zakochała normalnie, zawsze jak wraca z pracy to idzie do niej i coś tam gada z nią Cytat:
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
hah, Debrah zgadłam
ciekawe, kiedy pierwsza dziewojka się pojawi? ![]() Bokeh miałam zapytać dokładnie o to samo czyli to normalne, ufff My właśnie skończyliśmy oglądać film z wesela (dzisiaj dostaliśmy ) aaaaaaaaaaaaaa rany, że to wszyściutko tak mega szybko zleciało...... Dobranoc kochane
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane
obudziło mnie sikanie ale nie udało mi się już zasnąć teściowa bluzga pod nosem coś o tym smalcu,że jej kuchnie upierd..... co jest nieprawdą bo zawsze po sobie zostawiam porządek no ale to pewnie z powodu że dziś organizujemy wielką imprezę a ona zawsze tak reaguje zaczyna mi się podnosić ciśnienie- to by się nawet zgadzało bo odkąd z nią mieszkam nie mam potrzeby picia kawy ![]() ale nie ma co marnować życia na pierdoły, oby do października i już będę na swoim
|
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Ja miałam nadzieję, że się wyśpię, ale jacyś robole przyszli wiercić przed domem marsi11 - ja od października też się przeprowadzam, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem mam ochotę na zakupy, a że TŻ w pracy, ogarnę dom i ruszam w miasto po sklepach se se se ![]() ![]()
|
#2594 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też pęcherz mnie obudził. My też w okolicach października/listopada będziemy na swoim już chyba. Jedziemy dziś na weekend do ojca TŻta, ahhh obym jak najmniej go widziała, bo nie chce się denerwować. Ehhh ale już czuje, że mnie to stresuje...![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki, idę po bułeczki na śniadanie |
||
|
|
|
#2595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Codziennie w nocy musze wstawac do toalety, nigdy tak nie mialam... A przeciez przed snem nie pije wiele. Wczoraj pobilam swoj rekord, za dnia bylam 8 razy w toalecie. Pewnie dla Was to nic wielkiego, ale ja raczej z tych "rzadko sikajajacych jestem" ![]() Dziewczyny, bierzecie jakies suplementy/witaminy? Mi lekarz nic o tym nie wspominal... |
||
|
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To zestaw witamin + kwas foliowy +metafolina+jod+ kwasy DHA. od 13 tygodnia ciąży do końca i jak się karmi piersią to dalej można przyjmować. Dodatkowo biorę jeszcze wapno, żeby dzidziol przypadkiem mnie nie odwapnił z zębów na przykład :brzydal :
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedługo jadę z TŻem na miasto, może dorwę jakieś ciążowe ciuchy w ciucholandzie moim ulubionym. Tak sobie wymyśliłam, że pojedziemy do Gdańska, ale raczej nie uda mi się TŻa namówić na to, także zostaje mi Olsztyn. ![]() Ja mam USG w czwartek, liczę na to, że może się płeć już ujawni... ![]() Ps. Delicjanka - możesz się zająć tym, ważne, by się tego podjął ktoś, kto będzie to prowadził i uzupełniał, bo teraz to nie mogę się doprosić, by moje dane zostały zmienione... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-21 o 09:16 |
|
|
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
Kurcze no to i tym razem nie trafiłam. Kolejny chłopok nam przybył. gratulacje. ![]() U nas dzień zaczął się ponuro, pada od rana i zimno. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Ja cały pierwszy trymestr raz dziennie miałam zalecony kwas foliowy. Od kiedy jestem w drugim trymestrze mam witaminy, ja akurat mam falvit - mama. Taki zestaw witamin. Też jedna tabletka na dzień. Jeśli chodzi o toaletę.. ja też należę a raczej należałam do mało sikających i mało pijących, ale teraz się już nauczyłam, że ten etap już minął, co prawda nie wstaje w nocy, ale wcześnie rano to już jest mus, tak o 5 czy 6. W ciągu dnia też często siusiam , Trzeba się do tego przyzwyczaić.
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-07-21 o 09:51 |
|
|
|
|
#2599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
zapraszam heheh ![]() też jestem za zmianą użytkownika prowadzącego wszelkie wątki. |
||
|
|
|
#2600 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Kurcze, w nocy mi się śniło że urodziłam synka, byłam taka strasznie szczęśliwa - mówiłam hura, mamy Mikołaja... Złoszczą mnie te sny... zwariuję przez te 1,5 tygodnia niepewności. TŻ mi powiedział, że on i tak wie, że będzie dziewczynka ale wiem, że się nie chce nastawiać na chłopca. A wiecie co, przykro mi się zrobiło jak się obudziłam, że to tylko sen Mam aż wyrzuty sumienia, bo przecież z dziewczynki też się ucieszę, najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy |
|
|
|
#2601 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam pewność taką wewnętrzną, że facet będzie, do tego stopnia, że... szukam tylko chłopięcych ubranek
a takie ładne pajace z HM odrzuciłam w ciuchu ostatnio... ale w różowe króliczki :d Ciekawa jestem, czy ta intuicja mnie nie zawiedzie - z Agatką od początku wiedziałam, że córa. Nie nadzieja, tylko właśnie - pewność, dziwne takie
|
|
|
|
#2602 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj byłam w kinie na tym Prometeuszu - nawet fajny Trwał 2 godziny a nawet tego nie odczułam.Dzisiaj jadę na stadion na jakieś mecze..mama nam załatwiła wejściówki i jedziemy z mężem, kumplem i jego żoną. Mam nadzieję, że nudne nie będą ![]() Wiecie, że już daaawno nie miałam mdłości? Witam nową mamusię Aha, Delicjanka - jestem jak najbardziej ZA założeniem przez Ciebie kolejnej części wątku
|
|
|
|
#2603 |
|
Konto usunięte
|
MadamAgula pojawiła się ostatnio na forum 13 lipca, od tamtej pory cisza. Niefajnie. Tzn. ja rozumiem, że można czasu nie mieć czy co, ale skoro się już podjęła prowadzenia...
Delicjanko, do dzieła ------------------- IDę do księgarni dzisiaj, chcę kupić sobie takie coś: http://www.gwp.pl/335,rozwoj-psychic...i-lekarzy.html Fajna rzecz, a muszę łopatologicznie mężowi pokazać, że jak nasza córka szaleje i nie słucha to nie dlatego, że jest złośliwa... |
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Hihihi ja też, że chłopiec- o co chodzi z tymi chopami....
Debrah Więc gratulujemy Syna dziedzica ![]() Czyli siusiaki wcześnie widać
|
|
|
|
#2605 |
|
Konto usunięte
|
Delicjanko, ja mam propozycję - ponieważ Twój post jest na pierwszej stronie jako 5 może mogłabyś go edytować, wkleić listę z pierwszego postu uzupełnioną o nowe dane? Bo do nowego wątku jeszcze 2,5 tys. postów
Ew. w tym wątku Ewik? jej post jest drugi.... |
|
|
|
#2606 | |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, u mnie zapowiada się słoneczny dzień. Mam nadzieję, że dzisiaj tak boleć mnie nie będzie i na spacerek się wybiorę.
Witam nową koleżankę ![]() Cytat:
Delicjanka pobiłaś mnie na cm hehe. Jak zajmiesz się nowym wątkiem, to ja prosiłabym o dopisanie mnie do wątku. Co do witamin to ja biorę Prenatal Classic. Dostałam gratis od ginekologa i tak już zostało. Derbah gratulację
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-07-21 o 10:37 |
|
|
|
|
#2607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do imprezy my też dziś robimy dużego grilla na działce u babci Tż obok naszej )) z okazji kupienia działki achhhhhhhh ))) Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430471]Delicjanko, ja mam propozycję - ponieważ Twój post jest na pierwszej stronie jako 5 może mogłabyś go edytować, wkleić listę z pierwszego postu uzupełnioną o nowe dane? Bo do nowego wątku jeszcze 2,5 tys. postów Ew. w tym wątku Ewik? jej post jest drugi....[/QUOTE] Cytat:
OK dziewczyny moje kochane JAK PRZEKROCZYMY 5000TYSIĘCY POSTÓW, TO ZAKŁADAM NOWY WĄTEK - Będę go ładnie prowadziła Szaja, dobry pomysł, zaraz EDYTUJE I zrobie z 5 posta pierwszą stronę KOBIETKI, PROSZĘ WYSYŁAĆ NA PW wiadomości o dopisanie bo mogę którąś przeoczyć chociaż mam prawie sokoli wzrok -2.5 to wiecie hahaha Ajjjj wiecie co, ale jestem zakochana tak się cieszę że będę miała już własną rodzinę...
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430114]Ja mam pewność taką wewnętrzną, że facet będzie, do tego stopnia, że... szukam tylko chłopięcych ubranek
a takie ładne pajace z HM odrzuciłam w ciuchu ostatnio... ale w różowe króliczki :d Ciekawa jestem, czy ta intuicja mnie nie zawiedzie - z Agatką od początku wiedziałam, że córa. Nie nadzieja, tylko właśnie - pewność, dziwne takie [/QUOTE]Ja mam tak samo z tymi ubrankami, przegladam tylko chlopiece chociaz w pierwszej ciazy w ogole mi sie nie podobaly. Teraz sa sliczne I z Gabrysia tez od poczatku baardzo mocno czulam, ze to dziewczynka a teraz na odwrot. No ciekawe, ciekawe czy nas intuicja nie zawiedzie ![]() Debrah gratuluje synka! I zazdorszcze Wam tej wiedzy. Ja sie dowiem jak dobrze pojdzie 10ego wrzesnia dopiero ![]() Dzisiaj rano dostalam za to list z wynikami badan i ryzyko wystapienia zespolu downa wynosi 1:100000 wiec sie troszke uspokoilam ![]() Tez jestem za zmiana osoby prowadzacej liste
|
#2609 |
|
Konto usunięte
|
Aniu, bardzo miły list
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631486 Normalnie szok. |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35430939]Aniu, bardzo miły list
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631486 Normalnie szok.[/QUOTE] Ja pitole, co z tymi ludźmi !? ..........
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

Gapił się i cieszył michę
na szczęście jest wszystko w porządku, łożysko nie odkleja się ani nic, serduszko ładnie puka

Złoszczą mnie te sny... zwariuję przez te 1,5 tygodnia niepewności.
TŻ mi powiedział, że on i tak wie, że będzie dziewczynka ale wiem, że się nie chce nastawiać na chłopca. A wiecie co, przykro mi się zrobiło jak się obudziłam, że to tylko sen
Trwał 2 godziny a nawet tego nie odczułam.
hehe. Jak zajmiesz się nowym wątkiem, to ja prosiłabym o dopisanie mnie do wątku.
I zazdorszcze Wam tej wiedzy. Ja sie dowiem jak dobrze pojdzie 10ego wrzesnia dopiero