|
|
#751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
vwiktoria ja chodziłam przez jakiś czas do 2 gin. Jeden prywatnie, drugi na kasę. Dxięki NFZ miałam prenatalne bezpłatne i badania do 4 mca. Ale tylko raz usg stwierdzające ciąże. Prywatnie mam badanie, usg, recepty, porady, L4, tel. za 100 zł/wizytę. Nie żałuję jednak bo lekarz jest świetny. Kiedy trzeba przytuli, innym razem postawi do pionu. A to dla mnie ważne i do tego czuję się ważna dla lekarza, nie zlewa mnie. Jak potrzebuję to dzwonię i pytam i wiem na czym stoję. Do tego na receptach mam zaznaczone - choroby przewlekłe - więc i ceny leków są przyjazne.
Test robiłam 6.12.11 Idę trochę posprzatać o jutro mam gości na obiedzie. Do potem
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam o czekoladkach, może praktyczniejsze niż jakieś chaszcze z którymi nie wiadomo co potem zrobic?? |
|
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#755 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale facet super!! Jak wylądowałam w szpitalu w którym pracuje to codziennie był u mnie, zrobił dodatkowe badanie usg piersi bo mnie bolały. I dzwonię do niego kiedy jest potrzeba. Wydaje mi się, że wszystkie pacjentki traktuje tak samo. No chyba, że te chodzące prywatnie można traktować jeszcze lepiej, bo ja jestem mega zadowolona A USG mam na każdej wizycie robione i to przez powłoki brzuszne i to dowcipne. Wydaje mi się, że to zależy od lekarza jak traktuje swoje pacjentki. Ostatnio rozmawiałam z nim na temat porodów i naprawdę bardzo mi pomógł ![]() Ja byłam raz na wizycie prywatnej u gina (kobieta) i tak mnie zniechęciła do kobiet ginekologów, że więcej nie pójdę do żadnej choćbym nie wiem co dobrego słyszała o niej ![]() Ja test robiłam 4 grudnia (a @ miałam dostać 2 grudnia), a 5 już byłam u lekarza i ciąża została potwierdzona na 99% A 6 grudnia dzwoniłam do mojej mamy z prezentem mikołajkowym - mówiła, że lepszego sobie nie mogła wyobrazić ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Tam się uczyłam w liceum, studiowałam, pracowałam... Wyszłam za mąż i zamieszkałam w Bochni. A do czasu zajścia w ciążę mieszkałam w tygodniu w Sączu od pon. do pt.), gdzie pracuję (do Nowego Sącza, mimo, że to tylko 70km pierwszy raz pojechałam na rozmowę o pracę). Ale po studiach mój ówczesny chłopak zamieszkał we Wrocku i gdybyśmy się nie rozstali to pewni też bym tam zamieszkała A tak to niestety nie było okazji. Czas nadrobić - wiosną jak mały podrośnie
|
|||
|
|
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Zdecydowanie warto Ostatnio spotkałam kumpla, który od kilku miesięcy mieszka we Wrocku. Piał z zachwytu nad miastem, nad ludźmi, nad wszystkim ![]() Wyprowadził się bo znalazł pracę - tutaj nic go nie trzymało i z żoną przenieśli się tam. I nic nie wskazuje na to, żeby mieli wracać na Śląsk. |
||
|
|
|
#757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Ja podobnie mam z Sączem - urocze miasteczko Ale takie inne niż duże miasta - dużo spokojniejsze, cichsze. Dobre do wychowywania dzieci. Tylko, że ja mam tam pracę, a mąż nie więc całkowita przeprowadzka odpada (chociaż ceny mieszkań są bardzo niskie, a i działkę można kupić taniej niż na wsi pod Krakowem)
|
||
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Robię ciasto i takiego bajzlu narobiłam w kuchni, że głowa mała
Nie wiem czemu, ale jak coś gotuję to wszystko mam wszędzie, jakoś nie umiem się zorganizować.Cytat:
|
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciągnęłam dzis TZta na spacer na klify z nadzieję, ze cos mnie ruszy, ale chyba nie pomogło.. Przez chwile czulam skurcze, dosyc mocne nawet ale minelo...
Chyba nie jest dane mi rodzic szybciej
|
#760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i ja niekoniecznie chcę mieszkać w mieście. A nawet więcej - wolałabym na wsi.
|
|
|
|
|
#761 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie no, przyjąć to pewnie przyjmą. Ale nie wiem, czy nie będą się potem na mnie pruć, że za późno przychodzę. Poza tym, 1go mam iść do mojego gina, on ma zobaczyć co i jak i od razu wypisać mi skierowanie do szpitala- tak powiedział ostatnio... Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Zazdroszczę lekarza. U mnie ci lekarze są okropni, wszyscy. Ja chodzę na NFZ, nie robi mi wszystkich badań, ale jest w porządku. Też mogę zadzwonić, poradzić się. Każdy inny na NFZ to jakiś koszmar... Jedni prują się na ciebie, że zajmujesz im czas, inni pytają się co oni mają ci przepisać (tak, kiedyś poszłam po tabletki anty, pierwszy raz w życiu, wiedział o tym, a on się mnie pyta jakie mi ma przepisać, o konkretną nazwę |
||||||
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
szukam dobrego pediatry d;a niuni w okolicach i tyle niby ich jest a niewiem gdzie jechac
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, żeby to wyszło tak naturalnie, a nie że on rozmawia ze swoimi rodzicami bo Ty go o to poprosiłaś. |
||
|
|
|
#764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A my i tak już na końcówce to nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ![]() Cytat:
A skąd jesteś tak w ogóle?
|
||
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcę mieć altankę z grillem i trampolinę dla dziecka. Chcę mieć basen i huśtawkę i piaskownicę. Chcę wyjść z dzieckiem bez konieczności przygotowywania się do tego. I chcę z dzieckiem lepić bałwana i jeździć na sankach I żeby jeździło sobie na rowerku po własnym ogrodzie Ja miałam takie dzieciństwo (bez trampoliny bo wtedy ich nie było) i takie samo chciałabym dla mojego dziecka bo to super wspomnienia ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Jak to nieduża miejscowość to popytaj tak z głupa w sklepie, koleżanki, sąsiada Ja sama pochodzę z małej miejscowości i wiem, że to najlepsze źródła wiedzy Dowiesz się nawet tego czego nie chciałaś wiedzieć
|
|
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to potrzebujecie dość sporego terenu. W przeciągu ostatnich 2-3 lat kilku naszych znajomych rozpoczęło budowę domu - niestety ze względu na bardzo wysokie ceny ziemi wygląda to tak, że na środku placu stoi chałupa i wokół jest po metrze ogródka. No tutaj przesadzam bo tej ziemi wokół domu jest nieco więcej, ale niestety wszyscy byli zmuszeni do zakupu działek w wersji mini. Mojego małża bardziej ciągnie do własnego domku - właśnie takiego jak opisujesz. Ja jeszcze nie mam takich ciągotek ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Najlepiej takich osób zapytaj. Ja pytałam moją ciotkę, która wychowała 3 własnych dzieci, teraz ma 2 wnuczki i ma dość spore rozeznanie w lekarzach. Od razu mi poleciła sprawdzonego pediatrę. |
||
|
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że ta bańka z wygórowanymi cenami pęknie i będzie można kupi coś w rozsądnej cenie Dziewczyny, tak mnie natknęłyście tymi owocami, że byłam w sklepie po chleb i kupiłam do tego winogrona, arbuza i brzoskwinie Skonsumowałam kawałek arbuza i 2 brzoskwinie
|
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-07-21 o 18:28 |
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, chciałabym żeby opadł mi już brzuch. Jest mega wielki i po same cyki. I od kilku dni bardzo mnie uciska...
Cytat:
![]() Nie chciało mi się gotować, a małż stwierdził, że zamówimy pizze. Ale jakoś do tego nie doszło. Zadowolił się arbuzem
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=prince_polo;3543758 9]
Cytat:
za Malutką. Super, że udało się znaleźć lekarza ![]() Mandragorrka mnie myśli o własnym domu naszły w okolicach trzydziestki Wcześniej też tylko mieszkanie...
|
|
|
|
|
#773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby kobieta była dobrym lekarzem i Wam pomogła. Ale myślę, że skoro kuzynka ją poleca to babka będzie w porządku.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=wvictoria;35437684] Cytat:
znalazłam świetne zastosowanie dla mojego laktatora - usypia mi dziecko ! Jak tylko go włączam, to mała momentalnie zamyka oczy i się uspokaja. Także tż właśnie siedzi z nią na rękach, laktator, a wlasciwie jego jedna część w wózku i dzieciątko grzeczne jak aniołek. |
||||
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Małż skończył składać komodę dla małej - znaczy miała być dla małej, ale znając życie zaraz upchamy do niej nasze rzeczy. Idę mu trochę poprzeszkadzać w odpoczynku po pracy
|
|
|
|
#776 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() witam się po zarwanej nocy i równie pracowitym dniu. Dochodzi 19, a ja poza umyciem włosów (kiedy mąż zajmował się małą) nic nie zdołałam zrobić... Cytat:
Dobrze, że teraz mamy dziecko - będą po prostu "babcią i dziadkiem"Cytat:
Choćby z tego powodu, że po pół godz ssania już mnie brodawki naprawdę poważnie pieką (technikę ssania u Zosi widziało pół personelu neonatologii, znajoma pielęgniarka dziecięca i słynna położna, która na tym - jak mniemam - znała się lepiej, niż na punktualności. I wszyscy stwierdzali, że mała ssie idealnie, więc najwyraźniej ból nie wynika ze złego przystawiania) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obawiam się, że jak wparuję do gabinetu z flaszką (albo nawet kwiatami) chłop może mieć śmierć w oczach ]Cytat:
![]() ja też sobie mieszkania w bloku nie wyobrażam, całkowicie to wykluczam, choćby mi ktoś takie mieszkanko w prezencie podarował. Ale duże mieszkanie w starym (przedwojennym) budownictwie, z wysokimi sufitami (i np. starą sztukaterią na nim), starymi drzwiami o mosiężnych zdobionych klamkach, klimatyczną deską na podłodze - to jest to ![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
#777 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mamy takie wspomnienia i tylu przyjaciół dzięki temu, że ubolewamy, że stać nas na wyjazd tylko raz w roku. Co prawda nasze wakacje zazwyczaj trwają 3tygodnie ale i tak nam mało ![]() Mandragorka i obowiązkowo jakieś żarełko i picie tu: http://www.fregata.org/ ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- [QUOTE=pumas;35437841]W sumie racja z tym płaceniem - jakby tż się dowiedział, że jeszcze zamierzam jej podziekować w taki sposób, to by się chyba wkurzył - w końcu nie od parady płaciliśmy słono za każdą wizytę i za poród prawie 1500 zł. Ale jakoś czuję wewnętrzną potrzebę, bo naprawdę dzięki niej ta ciąża była przyjemna ![]() Też masz rację. Ja mam podobny problem, ale na szczęście mam kolegę ze szpitala dziecięcego, to w każdej chwili mogę się do niego zgłosić - jednak miło byłoby trafić na fajnego lekarza np. w przychodni rejonowej. Cytat:
![]() Nowe zastosowanie laktatora - hmmm ważne, że działa na Młodą
Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-21 o 18:53 |
|||||
|
|
|
#778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie z powodu wysokich sufitów, sztukaterii, starych drzwi, skrzypiących parkietów Ja zdecydowanie bardziej wolę nowoczesne wnętrza. Nieprzeładowane meblami i ozdobami. Proste formy, kanciaste, bez ozdób Ale ja mam takie fanaberie Teraz mieszkamy z teściami (to znaczy oni mieszkają na parterze domu, a my mamy piętro i poddasze) i jak zaczęliśmy robić remonty to im włosy stanęły dęba Pousuwaliśmy wszystkie ozdoby, ściany pomalowaliśmy na kolory (oni uznają tylko biały). Kupiliśmy mega proste i nowoczesne w formie meble Na szczęście mój mąż lubi takie same formy jak ja i zwykle i tak wybieramy to samo
|
||
|
|
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei jestem wielką miłośniczką antyków (najlepiej ciężkich wizualnie i ciemnobrązowych), "sreber rodowych" i rzeczy z historią i duszą. A dla takich gadżetów albo duże mieszkanie w kamienicy stanowi odpowienie tło albo... dworek
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przytłaczają mnie. Nasi znajomi mają właśnie dworek urządzony w takim stylu. I podoba mi się, ale jak wychodzę to oddycham pełną piersią - czuje przestrzeń I choć podobają mi się urządzone w ten sposób domy/dworki to sama bym się nie zdecydowała.A mój mały szaleje w brzuchu Tak się przeciąga, że za chwilę zrobi mi dziurę powyżej pępka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

Wybierałam się już kilka razy ale jakoś nigdy mi nie było po drodze... Ale tak zachwalacie, że trzeba będzie jechać. Może wiosną 

Nie wiem czemu, ale jak coś gotuję to wszystko mam wszędzie, jakoś nie umiem się zorganizować.

za Malutką. Super, że udało się znaleźć lekarza
Choćby z tego powodu, że po pół godz ssania już mnie brodawki naprawdę poważnie pieką (technikę ssania u Zosi widziało pół personelu neonatologii, znajoma pielęgniarka dziecięca i słynna położna, która na tym - jak mniemam - znała się lepiej, niż na punktualności. I wszyscy stwierdzali, że mała ssie idealnie, więc najwyraźniej ból nie wynika ze złego przystawiania)
]![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)