|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Nareszcie sie tu dostałam
![]() Od wczoraj coś sie działo z netem albo z wizażem Mamcia biedulo cięzki poród, ale masz już ze sobą swoją Księżniczke
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam bawarke, tz mówi oooooo bedzie sranie
nie zdazyłam wypic pol szklanki i juz siedziałam w kibelku ![]() moje dziecko usneło. Wkoncu ![]() przystawiam do tej mniejszej [piersi ale czy tam cos leci to ni wiem w kazdym razie jak ssie to nie płacze moze po kropelnce leci. A potem daje Jej tą pełną.....Cytat:
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
Facet sika w parku. Przechodzi kobieta i mówi:
- Co za bydlę! Facet na to: - Spokojnie, trzymam go. |
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
ooo kurcze, idziemy jutro do znajomych na niby parapetówkę.
Jakiś prezent by się przydał Pomyślałam o takich śniadaniowych zestawach dla dwojga ![]() http://z5.kowbojki.pl/df1793a60b2ab9...188/zestaw.jpg kurcze, to taka specyficzna para że normalnie nie wiem co kupić..... A ten mój kolega ma takie podejście że nie wiem czy on tam długo wytrzyma
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam coś co czasem by się przydało mieć i powiedzieć
![]() Przychodzi baba do lekarza z całym workiem papieru toaletowego: - Po co to pani? - Bo słyszałam, że z pana jest zasrany specjalista.
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że gdzieś to znajdę
![]() mam jeszcze na myśli czarne kieliszki do wina. chociaż to on mi wisi kupno kieliszków bo potrzaskał bydlak jeden
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to historia autentyczna. Moja mama w podstawówce chodziła do klasy z synem dyrektorki tejże podstawówki. Chłopak był oczkiem w głowie i wszystko mu było wolno. W ósmej klasie przyszedł kiedyś na lekcję języka polskiego, usiadł w ławce, założył kalosze na nogi, płaszcz przeciwdeszczowy, rozłożył parasol i siedzi. Przyszła polonistka, sprawdziła obecności i tak patrzy na niego i pyta: - A ty dlaczego tak siedzisz ubrany na lekcji: Na co on odpowiedział: - A bo pani strasznie wodę leje. Skończyło się wizytą u pani dyrektor ale oczywiście nic mu nie zrobili ![]() Przychodzi baba do lekarza za studentem w tyłku. Lekarz pyta: - Co pani jest? Na co baba: - Dziekanat. |
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak ja mam isc w poniedzialek do lekarza to pierwszy raz bede z nia na spacer wychodizła. Moze lepiej jutro juz na pol godz isc??
tyle ze ja jej nie przygotowałam przez ten szpital, jedyne co to w nosidełku jezdziła tam i spowrotem.
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też był taki synalek wice dyrektora. jak się nie mylę do wyszedł z podstawówki prawie z samymi 6 na świadectwie jaki fenomen ![]() Przychodzi baba do lekarza. - Panie doktorze, mojego męża ugryzła pszczoła. - Gdzie? - W tego... no wie pan... - Rozumiem. A czego pani ode mnie oczekuje? - Niech pan da mężowi coś, żeby ból minął, a opuchlizna została.
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż moja teściowa opowiadała o chłopaku, którego ojciec jest dyrektorem technikum i uczy w nim jakiegoś przedmiotu zawodowego, chyba mechaniki. I zostawił syna na drugi rok w tej samej klasie ![]() Chłopak do dziewczyny: - Aniu zrobisz mi loda? - Ale ja nie mam na imię Ania... - A ja nie o to pytałem... |
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Obżarłam się obiadem, teraz najchętniej poszłabym spać
Ale rozgrzebałam kilka rzeczy w kuchni i muszę to dokończyć.Tak jeszcze a propos mojej kochanej teściowej... Dzwoniła do małża, że chcą przyjechać na kawę. A małż na to, że na razie go nie ma w domu, a jak wróci to będzie sprzątał piwnicę (i rzeczywiście teraz Tż dybie w piwnicy - trzeba zrobić porządek bo po ostatnich ulewach trochę zalało), ale oczywiście jeśli chcecie to przyjedźcie. Teściowa na to, już obrażona: jak nie chcecie to nie, nie będziemy przyjeżdżać... eh normalnie utrafić z nią w cokolwiek...Kawały świetne, najbardziej podobał mi się ten z bydlakiem Nel_a zestaw śniadaniowy bardzo ładny. A czemu to niby parapetówka? Też dostaliśmy kiedyś coś podobnego i bardzo jestem zadowolona. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- http://dziecko.onet.pl/77030,6,11,po...m,artykul.html Jestem w szoku, że to już w tak młodym wieku, takie definiowanie płci.. |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochane mamusie córek - oryginalny strój na bal przebierańców http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...peg?1342850297
|
|
#707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jadłaś może czekoladę? Zastanawiam się kiedy mogę ją spróbować. Kusi mnie ptasie mleczko, już 18 dni leży i pachnie mi pod nosem ![]() ![]() Cytat:
Mały jada normalnie z piersi, nie ma problemów z łapaniem sutka, wręcz czasami jak mu dam wcześniej butlę (bo tam odciągam z 10 ml i daję witaminy) to sutek mi ładniej i szybciej łapie. Tylko podczas karmienia piersią je łapczywiej, za to z butli mu się leje po buźce mimo że smoczki o wolnym przepływie. A piersi są ok, nie są jakieś nabrzmiałe, nawału też nie mam Ale ja odciągam z dwóch piersi góra 140 ml - tyle mu póki co wystarcza. No i odciągam raz dziennie, tak to cycCytat:
![]() A my zaraz idziemy na spacer i do mojej babci. Zrobiła mi pierogi z jabłkami
|
|||
|
|
|
#708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie czytałam o tym dziecku i wydaje mi się, że mimo wszystko to trochę za wcześnie. |
|
|
|
|
#709 |
|
Rozeznanie
|
Byliśmy drugi raz w szpitalu i drugi raz nie zrobili nam KTG
już nawet nie mam siły się wku.rwiać przynajmniej dziś babka w rejestracji powiedziała nam jakieś konkrety - powiedziała, żeby przyjechać w poniedziałek z rana do przychodni przyszpitalnej - tam powinni mi zrobić ktg i robić je co drugi dzień dopóki coś się nie zacznie dziać lub do 11 dnia po terminie. Jeśli do 11 dnia się nic nie zadzieje to mam się zgłosić do szpitala na wywołanie. Szkoda, że wczoraj nikt nam tego nikt nie powiedział - nie jeździlibyśmy dziś na darmo.
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio skusiłam się też na odrobinę mlecznej i małej nic po niej nie było
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro to nadrobię
|
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Te pampki jak się wyrzuca z kosza to są mega ciężkie
W ogóle dziś Mały strzelił taką kupę, że ten pampers to z kilogram ważył, człowieka by można nim zabić |
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mieszkamy w domu, mamy niezbyt duży kosz który wywożą raz na 2 tyg. i pojęcia nie mam co z tym pampkami robić przecież zapcham kosz w tydzień chyba trzeba będzie podrzucać do teściowej
|
|
#716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to niezły ma przerób hehehe
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam się ten malutki kosz z TT szybko zapełnia, a jeszcze szybciej ten wkład się kończy, teraz będę pampki pakować w woreczki śniadaniowe. Szkoda 25 zł tracić ![]() Wczoraj mm mu dałam i to po nim takie kupska robi
|
|
|
|
|
#718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
red scorpio, co do masazu szyjki - wg mnie nie boli jakos bardzo, to jest po prostu nieprzyjemne. Mysle ze warto, przynajmniej w moim przypadku sie sprawdziło i poszło bardzo szybko.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaraz zrobie koktajl owocowy, zobaczymy. Cytat:
|
||||
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro na bank spróbuję
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ad. 2. Ja też mam mamę i tatę tylko jednych - moich. U mnie w domu, od najstarszego pokolenia zawsze sie mówiło "mamusiu", "tatusiu" - tak samo oni mówili do swoich rodziców, a nawet moja mama do swojej teściowej do dziś tak mówi Ja natomiast do moich teściów nie potrafię nawet mówić: "Mamo, chcesz herbaty?", bo jaka to moja mama, tylko: "Czy mama chce herbaty?" Wcale mnie to nie cieszy i nawet rok po ślubie, za każdym razem czuję jak to sztucznie brzmi, ale mówię tak z szacunku, tak mnie wychowano i są to rodzice mojego męża, którego kocham najbardziej na świecie, więc szanuję jego rodziców. On zaś się wstydzi do moich rodziców mówić "mamo", "tato", chyba dlatego że u niego w domu było zimne wychowanie i nawet on do swoich rodziców mówi: "Niech mama zrobi...", a nie: "Mamo, zrób..." Do moich mówi: po imieniu i zdrobniale (mama), bezosobowo (tata). I pewnie czeka, żeby mówić: "babciu", "dziadku"...---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Może porozmawiaj z mężem na ten temat, co on o tym sądzi albo żeby delikatnie zwrócił mamie uwagę w tym kierunku... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

w kazdym razie jak ssie to nie płacze moze po kropelnce leci. A potem daje Jej tą pełną.....

Mały jada normalnie z piersi, nie ma problemów z łapaniem sutka, wręcz czasami jak mu dam wcześniej butlę (bo tam odciągam z 10 ml i daję witaminy) to sutek mi ładniej i szybciej łapie. Tylko podczas karmienia piersią je łapczywiej, za to z butli mu się leje po buźce mimo że smoczki o wolnym przepływie. A piersi są ok, nie są jakieś nabrzmiałe, nawału też nie mam

W ogóle dziś Mały strzelił taką kupę, że ten pampers to z kilogram ważył, człowieka by można nim zabić 
przecież zapcham kosz w tydzień 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jutro na bank spróbuję